2013. január 18., péntek

A FELVIRÁGZÁS ÉVE


Melyik év is ez?
Az elrugaszkodásé?
Vagy ez már a pofáraesés éve?
Mindenesetre Orbán már nyilatkozott: az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól.
Magam is így gondolom, merthogy a mélyszántáson már túl vagyunk, a vetésen is, és most jön az aratás.
Mondja is a népi bölcsesség: ki szelet vet – vihart arat.
Ezek szerint itt tartunk, aztán remélhetőleg a következő évben majd elboronálhatjuk a Kóklert és bandáját.
Azt is mondta a honi elmebajnokság nyertese, hogy néhány fontos kérdést - például a földtörvényt és az "alkotmány-egybeszövegezési" feladatokat - leszámítva nagy átalakítási törvényeket már nem szándékozik megvitatni a kormánytöbbség, mert az ország túléléséhez, jövőbeni versenyképességének megteremtéséhez szükséges nagy változásokat és az azokat megalapozó jogszabályokat elfogadta a parlament.
Hogy mit jelent egy tegnapelőtt elfogadott alaptörvény esetében az "alkotmány-egybeszövegezési" feladat, azt legfeljebb a Vezér tudja, számomra ez leginkább olyan benyomást kelt, mint amikor a frissen vásárolt fazékról kiderül, hogy az tulajdonképpen inkább egy tésztaszűrő, és valaki elkezdi befoltozni rajta a lyukakat.
Mindenesetre ez a félmondatocska módot ad arra, hogy kedves kis meglepetéseket szerezzenek nekünk, például bevezessék a királyságot, előírják minden háromszázezer forint alatt kereső számára az egyházi tizedet meg a dézsmát, Audik és Mercedesek tulajdonosait kivéve az autótulajdonosok számára a forspontot, továbbá a ius primae noctist, melyet a király nevében eljárva Tőkés László realizál az íróasztalán.
Azt is mondta Szemkápráztató, hogy idén még hátra van a földtörvény vitája, csodálkoznék, ha nem kerülne bele a földbérlők elővásárlási joga.
Most, hogy az ország túléléséhez, jövőbeni versenyképességének megteremtéséhez szükséges nagy változásokat és az azokat megalapozó jogszabályokat elfogadta a parlament, már könnyű dolga lesz a kormánynak, hiszen úgy a legtisztább az építés, ha először mindent a földig gyalulunk, és ezzel nincs is hiba.
Az egészségügy már a padlón van, az oktatás dettó, az államszervezet olyan, hogyha egy autó így lenne összeszerelve, akkor a kipufogó a sofőr fenekébe lenne beleapplikálva, míg a féket a szomszéd autóból kezelnék, üzemanyagtank meg nem lenne, de mindek is, hiszen üzemanyagra úgysem futja.
A mezőgazdaság egy kis magyar tragédia, ha lekapcsolnák az uniós lélegeztetőgépről, nemcsak a városi nép, de a parasztok is éhenhalnának.
De most majd virágzik az ország, hiszen ha megmondta a Vezér, akkor annak így is kell lennie, vagy ha nincs így akkor is ezt kell látnunk, ha tetszik, ha nem.
Szót ejtett a Vezér Matolcsyról is, aki a jegybank elnöki székének várományosaként újabb okosságokat vetett oda a szavaira éhes elemzőknek - mint kiderült, folytatná az államosítást, jönnének sorra a szépen a telefoncégek, energiaszolgáltatók, amúgy eurokonform módon.
A Vezér érzékeli azért a büdösséget és továbbra is lebegteti a jegybank leendő elnökével kapcsolatos döntést, persze azért az alcsuti tahó csak kitört belőle és azt találta mondani, hogy az biztos, hogy a következő jegybankelnök nem lesz offshore-spekuláns.
Hát én meg azért azt gondolom, hogy egy manifeszt elmebetegnél – hát még kettőnél -  még egy offshore – spekuláns is ezerszer jobb.
Mindenesetre elemzők szerint, ha Matolcsy lesz a jegybankelnök, akkor az euró háromszáz forint lesz, akinek van pénze, annak most lehet spekulálni.
Persze azért nincs veszve még minden Viktornak, az úttörő ahol tud, segít!
Ma például, beszüntette tevékenységét a Galamus-portál, mely a demokraták egyik markáns tájékozódási pontja volt.
Ilyenkor azért kezdhetne lesülni a bőr a szocialista-szabaddemokrata kormányzás kedvezményezettjeinek, meg az ellenzéki pártok vezetőinek képéről is.
Na, meg a portál fenntartóinak is csökkent valamelyest a nimbusza a szememben.
Nekem soha, senki egy fillért sem fizetett senki azért, hogy egymagam fenntartom a blogomat, minden nap új posztot írok bele, a magam szerény módján támogatva a demokratikus oldalt.
Simán el tudnám képzelni, hogy a Galamus szerzői átmenetileg ingyen dolgozzanak, hiszen sokan vannak, a szoftver adott, és ilyen médiaínséges időkben szinte árulás a demokráciával szemben egy ilyen népszerű felületet feladni és egy ekkora olvasótábort cserbenhagyni.
Végig kellene ezt még gondolni, szerintem…

:O)))

6 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Igen Pupu, tényleg rendkívüli a teljesítményed, egyedül posztolsz minden nap és még a többi is hozzá. És Mihancsik Zsófiáéknak sem könnyű, éppen tegnap mondta a Klubrádióban, hogy másodmagával van a lapra (meg persze a többi szerző). Nekik sem könnyű. Ki bírálhatja ilyenkor bármelyikőtöket? Talán csak nektek van erre jogotok?

Geza írta...

A Galamus (remelhetoleg) ideiglenes megszunesevel kapcsolatos hir eleg megdobbento. Az atlagolvaso nem erti mi tortent, hiszen ennek semmi jele nem volt (legalabbis a kivulallo szamara). Nem tudjuk/tudom, hogy honnan talaltak szponzort az eddigi tevekenysegukhoz, de itt is el lehet gondolni kulonfele szcenariokat es nem vagyok benne biztos, hogy mindegyik szimpatikus lenne szamunkra. Az biztos, hogy annak az atlagembernek, aki baromira meg akar szabadulni a jelenlegi rezsimtol, sajnos aktivizalnia kell magat nem csak a szocializalas szintjen, hanem financialisan is. Ez egy eleg nehez ugy, hiszen mindenki a penzere ugyel legjobban, es tobbunknek mar a demonstraciokra valo elmenetel, vagy egy parttagsag is eleg nagy fordulopont volt az egyebkent normalis, a tarsadalmi mozgasokra nem nagyon figyelo letehez kepest. En remelem, hogy minden fontos oldal (beleertve termeszetesen a jelenlegit is) valahogy fenn tudja tartani magat es nem hagyja fakepnel az olvasokat egyik naprol a masikra.

vadvirág írta...

PuPu!
Egyetértek azzal, amit a Galamusról írtál, de főként azzal, amit a szoclib haszonlesőkről írtál.Talán nekik kellene a zsebükbe nyúlni, pláne ha újra nyerni akarnak.

Kaskötő István írta...

Galamus? Én sem értem.Tizenkét éve tartom fent, szerény nyugdíjamból,(évi 1500 dollár kiadás)a szinte egyedül álló balos irodalmi folyóiratot, ahol profi és amatőr szerzők protest jellegű müveit olvastaja a közönség. Senki egy büdös fittyinggel sem járult hozzá.Igaz gyakran felmerült bennem is a kérdés, mi a fenének töröm magam. Ugye a Lajtán túlról nincs senkinek sem joga belepofázni. A kalaka.com rol van szó.

Tricera bácsi írta...

Csak a tündérmesében lenne 300 forint egy euró, ha matolcsy lenne a jegybankelnök. A valóságban inkább 400.
Ezért nem is ő lesz, hanem mondjuk Varga Mihály (290), aki még aljasabb, mert ő épelméjűként ráadásul tudja is, mihez adja a nevét. Esetleg egy kevésbé ismert fideszes gazdasági ember (300).

Névtelen írta...

Megvesznek ezek mindenkit kilóra. Legalábbis akiknek nincs gerince. Akiknek meg van, azt ezek a gennyes kezek úgyse tudják eltörni. Mint például a Tiédet, kedves PuPu.