2013. január 11., péntek

HANTAVÍRUS


Hantavírus támadta meg Martonyi Jánost, akit ma engedtek ki a kórházból.
Senki ne mondja nekem, hogy nem Viktortól kapta el, így jár, aki nyelvespuszikat vált a Vezérrel, akit viszont ezzel a betegséggel egyelőre nem kezelnek.
Minden területen, így a gyógyászatban is fontossági sorrendet kell felállítani több megoldandó probléma együttes fennforgása esetén, így aztán az, hogy a Vezér hantás is, a háttérbe szorul.
Nála elsősorban a cezarománia, a gigantománia, a mániás depresszió, a paranoia, kleptománia, szociopátia, illetve a nagy számban fellelhető téveszmék jelentik betegsége centrális erőterét - majd ha ezeken sikerül úrrá lenni, akkor talán, egyszer, valamikor, nagysokára sorra kerülhet a hantafertőzés hatásainak leküzdése is.
Bár a szakkönyvek elsősorban izomfájdalmakat említenek a tünetek között, a nép mégis inkább az erőteljes hazudozást tudja obszerválni, de már beletörődött a megváltoztathatatlanba.
ez itten – kis „e”-vel már csak ilyen marad, ország örömére.
Martonyiért azért kár.
Ő annyira jól hozza a konzervatív magyar úr figuráját, hogy jobban kellene vigyázni rá, meg kellene becsülni, hiszen ha szemrevételezzük kollegáit, kimagaslik közülük, mint liba a vetésből.
Sokat spekuláltam azon, hogy mecsoda természetes érzék kell ahhoz, hogy valaki, aki állítólag a nép kétharmadából válogathatna, ilyen alakokkal vegye körül magát, akiket ugye minden nap megtekinthetünk abban a kis közéleti állatkertben, melyet valamilyen rejtélyes oknál fogva még mindig parlamentnek hívunk.
Ha csak Matolcsyra gondolunk, már sikítófrászt kaphat minden épelméjű magyar állampolgár, hiszen az azért világméretekben is ritkaságszámba megy, hogy egy ország gazdaságért felelős minisztere sajátkezűleg döntse romba az adott ország gazdaságát, valutáját, egyúttal nagyüzemi méretekben termelje a nyomort.
Egyetlen dolog szólhat mellette, nevezetesen, hogy Orbán Viktornak nem kell felnéznie rá.
Emellett szervilizmusa is határtalan – nincs az a Vezér fejében született baromság, melyet ő ne tudna alkotóan továbbfejleszteni.
De a többiek sem különbek - sőt.
Ők még annyit se érnek, mint a zavarba ejtő tekintetű miniszter, hiszen – talán Pintér kivételével , aki maffiózó, egyszerű csicskák, akik csettintésre azt éneklik, amit Orbán hallani szeretne, emellett még boldogan apportírozzák az eldobott gumilabdát is.
Az a vicces, hogy a Fidesz Orbán miatt szenved káderhiányban.
Jó vezető nem fél sem a tehetséges munkatársaktól, sem a vitáktól, de Vityka nem jó vezető, hanem csak egy szerencsés szociopata, aki olyan környezetben szocializálódott, ahol a döntések zúgó pofonok között születtek, ahol a tekintély megfellebbezhetetlen volt, ahol az egyetlen értéket a pénz jelentette.
Ordít róla, hogy nem szereti az okos embereket, ha valamilyen oknál fogva mégsem nélkülözheti őket, akkor sebesen lehúzza őket a maga szellemi szintjére és saját környezetében, saját műfajában, a saját maga által jól ismert terepen, a Videoton páholyában cserél velük eszmét.
A kultúrához való viszonyának pedig a Nemzeti Színház a jelképe - a Duna partjára vetett süllyedő hajó, melynek fedélzetéről már csak a csörgődobját verő táncoló cigánylány és a fejét az égre emelő bőgő szarvasbika hiányzik.
Ebben a kormányban több a szellemi kihívásokkal küzdő szerencsétlen, mint hajdan a Hárshegyen, egy komplett osztályon volt – na persze, hasonló a hasonlónak örül.
Most állítólag majd Navracsics veszi át Martonyi tárcáját.
Navracsics nem bolond, nem ostoba, Navracsics csak erkölcsileg – emberileg egy nagy nulla.
Ő az, aki pontosan értette az őszödi beszéd üzenetét, ő az, akit nem lehetett a „kurvaország” típusú sopánkodásokkal félrevezetni, - ő pontosan felfogta azt, hogy Gyurcsány akkor ezt a beszédet tisztességesen, tisztességes politikai célok, az ország érdekében mondta el.
Mégsem volt ereje ellenállni, mikor Orbán őt is cinkossá tette, és karrierizmusból ő is beállt azok közé, akik a gusztustalan karaktergyilkosságot végrehajtották.
Hogy előtte meg utána úgy viselkedett, mintha úriember lenne, - ez közömbös.
Ez az ember – hogy a klasszikus szavaival éljek - gyenge emberi minőség, egy gátlástalan, karrierista rongyember, egy báb Orbán kezén.
Az a baj, hogy nincs abban a bandában egyetlen tisztességes ember sem, mert ha lenne, akkor ez suttyó nem bánhatna úgy az országgal, mintha a nép a kapcarongya volna.
A majdani számonkérés nem állhat meg Orbánnál.
Együtt kell majd számot adniuk viselt dolgaikról.

:O))))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok! Nagyon igaz írás. köszönöm

Zsuzsanna írta...

így, így, pontosan

Kijelölt Feleős írta...

Javíthatatlan álmodozó vagy PuPu!
Számonkérés?

éva írta...

Kijelölt Felelős
Talán igazad van, nem kell ezt cifrázni: alkotmányellenes puccsban való részvételért és társtettességért lusztrációs törvénnyel válogatás nélkül ki kell őket tiltani a közéletből vagy 30 évre. Annyi talán elég lesz. És mellette igen gondos és alapos vagyonelszámoltatást.
Esetleg Navracsicsot 40 évre, mivel ő jogásztanárként nagyon is tudta, hogy mit műveltek a visszamenőleges törvénykezéssel.
A sima mamalukaknak elég a 30, a szándékos elkövetőknek meg a 40 dukál!

Tárkonyi Sándor írta...

Túl szigorúak vagytok. Elég lenne 25 év, szigorított.