2013. március 7., csütörtök

GYŐZNI FOGUNK! HÁTRA!


Vagy oldalra, vagy fel, vagy le, vagy bármerre, de ne utánam és ne előre, mert az nem illik bele a ma divatos polgári középpárti imázsba!
Bajnai mai nyilatkozatáról jutott az eszembe ez, aki a Fidesz székház udvarát elfoglaló, egyébként egyáltalán nem militáns kis csoporttól határolódott el elegánsan, mondván, hogy a választónak tudnia kell, hogy a résztvevőket nem ő küldte oda.
Világ röheje, a mi demokrata politikusaink úgy akarnak harcolni egy hiénával, hogy glaszékesztyűben két ujjuk közé csippentenek egy halovány tavaszi ibolyát, majd felszólítják a bűzös dögöt, hogy viselkedjen már demokratához méltóan, mire is az röhögve csurgatja a nyálát és csattogtatja a fogait tovább.
Miért nincs ott egy épeszű ember, - már azt sem igényelném, hogy profi szakember legyen – aki a Fidesz idióta vádaskodása hallatán azt mondaná, hogy te Gordon, mondd azt, hogy amúgy egyetértesz a fiatalokkal, a tüntetőkkel, a Fidesz meg szokás szerint hazudik, ezt onnan tudni, hogy egyrészt a szóvivőjüknek mozog a szája.
Másrészt meg onnan, hogyha én küldeném oda a támogatóimat, akkor százszor annyian lennének ott - az ötlet egyébként nem is rossz, majd meggondolom!
Selmeczi Gabika meg köpje ki a kifli csücskét, mielőtt rólam kezd beszélni!
Ehelyett Bajnai finomkodik, meg felettébb mértéktartó módon nyilatkozgat, holott arról is tudna a semmitmondó mosakodás helyett beszélni, hogy majd egymás mellé lehet tenni a 2006-os tüntetésen résztvevők viselkedéséről készült felvételeket ezeknek a fiataloknak a tüntetéséről készült felvételekkel, meg a vicc kedvéért még a Békemenet ellentüntetőinek viselkedéséről készült felvételekkel is, aztán vállalja mindenki a saját támogatóit.
Orbán Viktor éppen olyan, mint az ő támogatói, ha rájuk néz, mintha tükörbe nézne, az ostoba agresszivitás mosolyog vissza rá.
Bajnai sportolóként kapus, viselkedésére is ez nyomja rá a bélyegét.
Ő defenzív alkat a hétköznapi életben is, de azon azért elspekulálhatna, hogy a kapusok – bár nem kizárt - nemigen szoktak egyedül meccset nyerni, és nem valószínű, hogy a mai szituáció lesz a kivétel..
Ha tetszik Bajnainak és a többi finnyásnak, ha nem, de a politikában ahhoz, hogy mögé álljanak az emberek, erőt kell mutatni.
Aki túl sokat hezitál, túl sokat totyorog, azt nem fogja követni senki, mert az emberek amögé állnak, aki erős, aki határozott, aki mer éles helyzetben élesen megnyilatkozni.
Természetesen nem látnék szívesen a mi oldalunkon – a demokraták oldalán – egy második Orbán Viktátort, ebből a műfajból a meglevő készlet is megfekszi a gyomrunkat.
De az időtlen időkig menő örök mérlegelgetés meg a haszonszámolgató kalkulálgatás sem mehet a végtelenségig, egyszer minden politikusnak el kell köteleznie magát.
Ezek a tüntetők nem tettek eddig semmi vállalhatatlant, mindössze tiltakoztak a fennálló viszonyok ellen, mint ahogy az LMP tette anno a KÖZGÉP sorompójánál.
Ami ellen tiltakoznak, az érthető, vállalható, jelentős propagandaértékkel rendelkezik, csak el kellene a tüntetéssel párhuzamosan magyarázni az embereknek a lényegét.
Most persze azonnal kitört a jogállam, a Fidesz leggusztustalanabb szócsöve, Gulyás Gergely oktatást tartott a képviseleti demokrácia lényegéről Kálmán Olgának, nekem kissé ugyan vicces volt, ahogy hirtelen megváltozott a Fidesz véleménye az utca szerepéről, pedighát még viakolorral sem dobálták a rendőröket vagy a székházat, de hát mit tegyünk, az álláspont forgandó…
Vityesz állandóan forradalmárkodik, hívei szolgáltatják attrakciójához a kórust, hát akkor miért van az, hogy a forradalmi hangulat első jelére összecsinálják a lábuk szárát?
Akik egy ilyen tüntetésen részt vesznek, azok kultúremberek, akik naponta esznek, időnként még sörre is jut nekik, ők aztán igazán parlamentáris keretek között mozognak.
Mi lesz akkor, ha hirtelen megindulnak azok, akiknek már nincs semmiféle veszítenivalójuk, mert nincs munkájuk, eledelük, fűtőanyaguk, de már láncaik sincsenek, mert eladták a fémgyüjtőknek.
Amikor a Millát szoktam kicsinyt ekézgetni, akkor is éppen ez a bajom velük: kicsit óbégatunk, aztán hazamegyünk, pedig a diktatúra ellen csak úgy lehet hatékonyan fellépni, ha állandó nyomás alatt tartjuk.
Ha a/az ………………..........................(ide mindenki beírhatja az általa választott szervezet nevét) által szervezett rendezvényen megjelenik tíz-húszezer ember, azon Vezérünk csak röhög, de ha a saját, akárcsak átvitt értelemben vett  portáján jelenne meg ennyi ember, akkor – amilyen halálmegvetően bátor – azért csak idegesítené a dolog.
Emellett az ilyen rendezvényeknek hírértéke is van, ez nem a szokvány „összejöttünk –x beszélt – mi hallgattuk – tapsoltunk – óbégattunk – hazamentünk” forgatókönyv alapján folyik, ebben a rendezvényben vannak érzelmek és indulatok, ezt a rendezvényt megpiszkálni olyan, mint kézigránátot kalapáccsal ütögetni, - kissé veszélyes.
De egy biztos: aki itt a demokraták vezére akar lenni, annak világosan kell beszélnie, maszatolás nélkül.
Mert bárki lesz az, a demokratáktól nem arra fog felhatalmazást kapni, hogy egyezzen ki ezekkel a trágyakukacokkal, hanem arra, hogy minden rendelkezésére álló erővel és eszközzel állítsa helyre a jogállamot és vonja felelősségre azokat, akik önkényuralomra törtek, akik állami szintre emelték a maffiabűnözést.
Ehhez támogatók kellenek, olyanok, mint az a maroknyi bátor ember, akik ma megmutatták, hogy mi is az a civil kurázsi.

:O)))

12 megjegyzés:

Kaláris írta...

Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok, de ezt a vénembert fel kellett volna rúgni mint egy büdösbogarat...

http://propeller.hu/itthon/2641977-sosavas-bacsi-performance-vagatlanul#v763479

Névtelen írta...

Ez most megint telitalálat. Amikor a híradóban hallottam az "elhatárolódásról" én még keményebben fogalmaztam.
Gordon (ragyogó gazdasági szakember )de nem politikus, nem született annak, ezt megtanulni nem lehet...legalábbis ő nem tudja, ebből még sok baj lesz.

éva írta...

Pupu, a politikától NAGYON távol álló műveket kezdek politológiai alapműnek tartani. Ilyen például az egyik kedvencem: Rutger Hauer főszereplésével a Hősök vére.
Mindig is az volt a véleményem, hogy Bajnai csak akkor fog tudni besétálni a célba, ha előtte láncos-bunkós emberek tisztítják az utat. Azt ugyanis nem nézném ki belőle, hogy annyira tökös, mint a kínai csaj - a másik főszereplő.
Márpedig az ellenfelek láncokkal és bunkókkal küzdenek. Talán ideje lenne ráébredni, hogy ez az elegáns távolságtartás biblia következményeket okoz (a langyosakat kiköpi az isten)
Viszont ellátogatott az 5. legnagyobb magyarlakta városba:
Londonba, szavazatszerző kőrúton. Tehát azért még nem teljesen reménytelen.

Zsuzsanna írta...

Pont ezen tűnődtem én is és elindultam közéjük Bajnai nélkül.

Névtelen írta...

Megmutatta magát az új generáció :-) Végre nem csak szégyenkezésből áll az ember élete - főleg vénségére.
özv. Vattamányi Amadéné

Noel írta...

Bajnai ugyanabba a politikai hibába esik, mint Gyurcsány 2006. őszén, folyamatos defenzivában van, pedig boxmeccset nyerni kettősfedezékbe vonulva nem lehet megnyerni, pláne, ha az ellenfél ólombetétes kesztyűt használ és időnként lábbal is beszáll.

Avi írta...

Talán azt a magaslabdát is le kellene ütni, hogy egy bérgyilkossal védték a FideSS székházát. Erről is csak halk szavakat lehet hallani. Miért?

vadvirág írta...

PuPu! Megint minden szavad igaz. Bajnai maszatolásától tegnap én is elkeseredtem. Néha az az érzésem vele kapcsolatban, hogy nem ő akar az élre állni, hanem megüzente a népnek, hogy ha vállatokra emeltek, akkor vállalom a vezetést.Fordítva ül a lovon. Erre nem mentség, hogy ő nem politikus. Nem az iktatóba keresünk boríték-érkeztetőt, hanem az ország élére vezetőt.

Geza írta...

Bar halvanyan, de azert a blogban is meg lett emlitve a "veszely" eleme az ilyen akciokkal kapcsolatban. Mi a valoszinusege annak, hogy egy fsz behemot "orzovedo"/szimpatizans nem huz be egyet az egyik demonstralonak? Szerintem nagyon kicsi, es ez a valoszinuseg egyre csokken, ahogy az ido halad (mar az is csoda, hogy eddig megusztuk). Nem kell sok fantazia hozza, hogy megjosoljuk, a verekedes utan mar nem az lesz a kerdes, hogy ki utott eloszor. Ugyhogy barmennyire az ember ugy gondolja, hogy milyen fsza, hogy az a par fiatalabb ember bekesen uldogelt/tuntetett az ellen(seg)fel portajan, egy kicsit azt is latni kell, hogy mi johet ebbol ki. Termeszetesen ez nem menti fel a mindigis halvanyka Bajnait (Meggyesy 2); meg kellett volna talalnia azt a helyes kifejezesmodot, amely az ugyre, az esemely gyokerere vilagit ra.

gammasugar írta...

éva, igazad van. "Mindig is az volt a véleményem, hogy Bajnai csak akkor fog tudni besétálni a célba, ha előtte láncos-bunkós emberek tisztítják az utat." Volt már a magyar történelemben egy olyan ember - miniszterelnök is lett belőle (Bajnaihoz hasonlóan másodszor) 1956 októberében - aki úgy sétált be a célba, hogy előtte láncos-bunkós emberek tisztították az utat. Aztán mi lett belőle azon kívül, hogy hős és mártír lett? Lehet láncos-bunkós emberek élén besétálni a célba, de akkor az élükre is kell állni. Ezt hívják forradalmárnak. Kicsit kockázatos, de elég gyakran működik a dolog. Finomkodó módon láncos-bunkós emberek mögött nyomulni még sohasem vezetett eredményre. Egzaktul soha.

tüske írta...

azt gondolom, Gyurcsány nem volt kettős fedezékben 2006-ban. Emlékezzünk vissza, hogy a délelőtti tankelindítás és a B-közép hős muzulmán leányaival vívott közelharc után ő a bátran otthonmaradó Sólyom elnökkel szemben elment az esti koszorúzásra, holott a gój motorosok ott fenyegették a 90 éves akadémikussal együtt. És arra is emlékezni kellene, hogy a másik támadó, a szövetséges szdsz volt, akit a választási eredményhez képest igencsak túlreprezentáltak a kormányban. Itt lenne az ideje végre végiggondolni, mi és hogyan is történt Gyurcsánnyal, mert az amortizáló kommandó, Tömjén és Navracsics mögé remekül felsorakozott a saját pártja és koalíciós partnere is. És az Orbánt kegyetlenül utálók ma is ilyen hangokat pengetnek, hogy kettős fedezékbe vonult. Nem, amberek! Szembe- és hátbatámadták.

Unknown írta...

Egyetértek PuPu-val, itt már nem szabad finomkodni. e