2013. május 28., kedd

FEHÉR POR ÉS TÁRSAI

„Én azt hiszem, hogy ez a három (levél) a Fidesz gyűlöletkampányának az eredménye, amely megosztja az országot, megosztja az embereket, barátokat és családokat” – mondta az ATV-nek Bartha György, a miskolci MSZP szervezet irodavezetője azt követően, hogy a hétfői posta átnézése közben az egyik küldeményben fehér port talált.

Nagyon valószínű, hogy az fog kiderülni: a fehér por liszt volt, lehet hazavinni és rántást csinálni belőle a bableveshez, de óvatosan, nehogy csomós legyen, mert az nagy méreg annak, akinek a tányérjába kerül.
Ez is olyan talpig magyar dolog, hiszen mi sem könnyebb ebben az országban, mint a lépfene baktériumához hozzájutni, azt fehér porrá alakítva fegyvert fabrikálni belőle, így igen nagy annak a valószínűsége, hogy a Magyar Posta által kiszállított, LÉPFENE feliratú borítékok anthraxot, halálos mérget tartalmaznak.
Viszont van egy módszer, ami nálunk is gond nélkül alkalmazható: elhullott kérődzök dögeinek fel-le hurcolása során van esély, hogy kifoghatunk egy fertőzött példányt.
Ez, így választások idején nagyban elősegítené a Kubatov-listák pontosítását is, hiszen akkor tudhatnánk végre hitelesen, hogy aki döglött tehenet húz a farkánál fogva, az komcsi, esetleg etnikum, aki hazafelé tart a részükre fenntartott húsboltból…

Hócipőm tele van ezzel a gyűlöletkampányozással is.
A magyar belpolitika egyre gyermetegebb, némelyik óvodában a nagycsoportosoknak is több eszük van, mint a magyar politikusoknak.
Felénk az a politikai propaganda csúcsa, ha a politikusok körbeállnak, Viktorka pedig elkiáltja magát: a szocik lopnak!
Hívei erre kórusban ismétlik: Lopnak! Lopnak!
Barátai pedig kontráznak hozzá: Meg a zsidók, a cigányok! Lopnak! Lopnak!
Ez idáig rendben is van, de utána a csoport másik fele is rákezdi: Mi nem lopunk, csak ti loptok!
Barátaik kontráznak: Loptunk ugyan, de ti többet! Kicsit loptunk, de ti sokat!
A választópolgár meg, miután elhányta magát legyint egyet, majd rákezdi: Mindegyforma! Mindegyforma!

Pedig nem mind egyforma, de ez soha nem fog kiderülni, mert a propaganda belefullad a libák és trafikok tengerébe, mindenki mindent érzelmi alapon közelít meg, mindenki a másikat vádolja gyűlöletkeltéssel, a stílus elborzasztó, a mondanivaló meg velejéig hazug.
A jobboldal már arra sem figyel, hogy legalább a legnyilvánvalóbb baromságait elkendőzze, a kilógó lólábakat, sőt lassan már az egész lovat is átlépi, a választót szemközt köpi, mert azt gondolja, hogy az a párszázezer idióta, aki az „orbánviktor majd tesz bele” című világslágert énekli, mindenkit lenyom.

Az a baj, hogy az ellenzék belesétál ebbe a csapdába, elkezd ugyanúgy viselkedni, mint ellenfele, pedig ha valamit utál a nyugalmat és kiszámíthatóságot kedvelő választó, az éppen ez a politikai sárdobálás.
A demokraták ezzel nem mennek semmire, csak magukra húzzák azt az ellenszenvet, melyet a Fidesz lenne jogosult önállóan betakarítani.
Aki beszáll az iszapbirkózásba, az maga is nyakig sáros lesz.
Anno Kuncze Gábornak volt erre a helyzetre egy találó hasonlata, mely szerint a társadalom érdekesen kezeli ezeket a dolgokat.
Ha egy részeg a buszon összehányja magát és lehány téged is, könnyen alakul ki a nézőkben a téves kép két gusztustalan disznóról.

Lehetne ezt elegánsabban is csinálni, nem kellene gyűlöletkampányozni, inkább tényekkel kellene operálni.
Például elmondani, hogy miért hazug a rezsicsökkentés, hány milliárdot szakított az Orbán-Simicska klán, kik kapták a trafikokat, mondjuk településre bontva, az adott településen megmagyarázva, miért éppen az kapta, aki.
Hány milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott Csányi, hány milliárdos beruházást hajtott el a Fidesz az elmúlt évek alatt, ez hány munkahelyet jelentett, miért jó az államnak a minimálbér emelése, mennyi maradt ebből a munkavállalóknál – és milliónyi egyéb dolgot, megspékelve a helyi közismert mutyi és hatalmaskodási történetekkel.

Nem kellene hőbörögni, a száraz tények többet mondanak, mint bármely dühroham.
Mennyi volt az államháztartás hiánya a válság előtt, mennyivel adták át az országot Orbánnak, ki ellenőrizte ezt, mennyi ma az államháztartás hiánya, mennyi az államadósság, mennyit szórt a szélbe az Orbán-kormány, hány lakást lehetett volna ebből építeni, hányszor lehetett volna megmenteni belőle a nemzeti légitársaságot.
Hány devizahitelest mentettek meg a nagy dumával, egyáltalán, hányan vannak, akiknek ez a problémája, hány embert lakoltattak ki az utóbbi három évben, hányan fagytak meg az utcákon és hányan a saját lakásukban.
Hány gyerek éhezik, hány családban nincs egyetlen kereső sem, mi volt a foglalkoztatottság növelésének orbáni trükkje.
Hány milliárd ment a határon túli magyarok támogatására, az kikhez jutott el és milyen célokra, hányan képviselték a magyarokat Erdélyben, Ukrajnában a román államhatalmi szervekben 2010 előtt és hányan képviselik ma, milyen államközi szerződések biztosítják a támogatások törvényességét.
Hány kiló kenyeret, hány köbméter gázt tudott venni egy átlagnyugdíjas a nyugdíjából, mit mondott a Fidesz a tandíjról és mi az igazság, hány fiatal felvételizett évente 2011 előtt és hányan jelentkeznek ma a felsőoktatásba, hány orvos ment külföldre a három év alatt, és így tovább.
Mondjuk minden napra egy-egy tény a választásokig.

A tények magukért beszélnének.

Illúzió az, hogy óriásplakátokon lehet majd hirdetni a demokratikus oldal igazát, de egy szikár tény egyetlen A4-es lapra is ráfér, azt pedig az aktivisták is be tudják dobálni a levélszekrényekbe, ki tudják ragasztani szerte a falvakban, városokban.
Ha ötletesek, humorosak és legfőképpen igaz és hiteles adatokkal operálnak, akkor ez a tényekre alapozott propaganda hatékonyabb és hitelesebb lehet, mint a Szőke Piranha selypítő idótáskodása, az új szóvivők bornírt fröcsögése.
És nem szabad csak a Budapesten politizálni, mert a média az ellenfél kezében van.
A bölcs tanács itt is igaz: gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

Aki azt mondja, hogy a politikai kérdések a propaganda szintjén dőlnek el, annak többé-kevésbé igaza is van, ehhez mérten kellene készülni a választásokra.
Nem kell állandóan védekezni, nyugodtan semmibe lehet venni a támadásokat, egy mondat bőven elég bármelyikre: Lopnak, csalnak, hazudnak!
Most éppen erről.
Ha valaki elkezd védekezni, akkor van mivel foglalkozni a hatalom média-birodalmának, ha csak azzal tudnak foglalkozni, hogy mi volt a vádjaikra a reakció, akkor legfeljebb elmondják még ötvenszer ugyanazt, de a száraz tények közélésén túl nem érdemes acsarkodni.

Át kellene gondolni végre a demokratikus oldal propaganda-tevékenységét, mert így rossz vége lesz ennek.
Talán-talán még nincs késő, de már a huszonnegyedik órában vagyunk…

:O)))

12 megjegyzés:

oxenos írta...

Fel kellene rakni baloldali vezetők /röviden balfaszok/ honlapjára.

Névtelen írta...

Ez a járható út,de félek hogy a sunnyogó ellenzék elereszti a füle mellett a jó tanácsokat. Nem vagyok aktivista,de ilyesmit magam is ragasztanék,levélládába dobálnék,mert lenne értelme.De nem tudom hogy hogyan lehetne Al csuti Capone által megvezetett vallásos embereknek érvelni,akik el tudják dönteni a választásokat.Erre kellene egy jó ötlet még.O.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Biztos vagy abban, hogy írásaidat olvassák az ellenzéki vezetők? Nem hiszem. Szomorú.
Üdvözöl: (morzsi)

bubu64 írta...

Nagyon jó írás. Ahogy elnézem a kampányt elejét vesztett csata lesz belőle. Az Együtt kampányfőnöke tuti, hogy erre játszik, de az is lehet, hogy az ellenzék szándékosan nem akar nyerni. Az E2014 óriásplakátja szerintem borzasztó lett. Áll a tömegben Bajnai Gordon üdvözült mosollyal, valahová a távolba néz, az emberek pedig, mintha Jézus jött volna közéjük. D e lehet, hogy csak nekem nem jön be.

kosbor írta...

midez akkor igaz, kedves PuPu, ha feltesszük, hogy a politikusok, különösen az országos pátnagyságok önálló entitások. ez szerintem már nagyon régóta nincs így. néhány lelkes széplélek, esetlegesen és tévedésből odakerült kakukktojás kivételével kesztyűbábok, marionett-figurák... párttól függetlenül nagyjából ugynaz a kör rángatja-mozgatja őket és ők pedig ugyanazért igyekeznek eljátszani a figurát, ahol jó nagyokat csap a fejire, hahahaha, függöny föl, függöny le... mehet a következő előadás. a jegy árát meg a "nagyérdemű" fizeti, vastagon...

Névtelen írta...

Hoztam egy viccet.

Szavazási hajlandóságot vizsgálnak.
Megkérdezik a zsidó embertől, megy szavazni?
Nem én, nincs benne Tórában.
Megkérdezik a cigány embertől, megy szavazni?
Dehogy megyek, nem szeretem amikor folyton-folyvást hülyének néznek.
Megkérdezik a katolikust is, megy szavazni?
Eszem ágában sincs, hogy évtizedekig megint mindenért én legyek a felelős!

özv. Kussné

Névtelen írta...


kár volt ezt az írást közzé tennie,, ez nem vicc, csak egy diszkriminatív gondolkodású (biztos?) özvegy selejtes írása. Kár volt reagálnom rá.
Erzsébet

hello írta...

Kedves PuPu, szerintem küldd el ezt a postodat pl. Varju László DK pártigazgatónak vagy Molnár Csabának, hátha elolvassák, és hátha megsuhintja őket a felhasználásának lehetősége!
Azért nem egyenesen Gy.F.-nek, mert anno a blogjába beírt javaslataink is falra volt a borsó...

hello írta...

JAVASLAT:

Kedves "Névtelen"-ként hozzászólók, akik valami módon mégis a végén aláírják magukat - nem lenne egyszerűbb a Név/URL címhez beírni, hogy morzsi, özv.Kussné, Erzsébet stb.???

morzsi írta...

hello-nak!
Köszönöm: - morzsi -

Geza írta...

Nagyon jo osszefoglalas, es csatlakozom a tobbiekhez, akik azt javasoltak, hogy ezt a blogot a demokratikus ellenzek partjainak valamilyen modon figyelmebe kellene ajanlani. Remelem, hogy peldaul a DK-nak lesz eleg aktivistaja (es penze), hogy ezek a tenyek eljussanak sok emberhez szorolapok formajaban.

Mindamellett a rendszer fo bune szamomra nem a gazdasag elcseszeseben, hanem a vegtelen primitivitasban es fasisztoid ideologiajaban van. Az a helyzet, hogy ha erre az emberek nem erzekenyek, sot kollaboralnak azokkal, akik ilyeneket muvelnek veluk, azok nem valoszinu, hogy a szaraz tenyek lattan megvaltoztatjak a nezeteiket. Ennek ellenere, azert erdemes kiprobalni ezt a megkozelitest is.

Erzsébet írta...

Erzsebet
Hellonak: köszönöm.