2013. május 25., szombat

MAUGLI A DZSUNGELBEN

„Egy vérből valók vagyunk, te meg én” - idézte Bölcskei Gusztávot, aki Kiplinget idézte, s a Vezér belehelyezkedve Maugli szerepébe megismételte ezt a szózatot a többi állatnak.
Persze egy Vezér nem elégedhet meg ennyivel, neki, mint - Leninnek Marx téziseit – tovább kellett fejlesztenie a gondolatot, ezért hát közölte híveivel, hogy "Maugli így folytatta: farkasok vagyunk" - aztán kifejtette - azt jelenti: az erősek összefognak, a gyengék széthullanak.
Hát, azt mindjárt gondoltuk, hogy nem ő a Piroska, ellenben a gondolatot a fejéről a talpára kellene állítani, miként tette ezt Marx szegény Hegellel: nem az erősek fognak össze, hanem a gyengék lesznek attól erősek, ha összefognak.
Nem sok mindent, de ezt azért megszívlelhetné bánatos ellenzéke…
A miniszterelnök szerint az összefogás miatt tekintik a farkasok a választási eredményt társadalmi szerződésnek, amely megalapozta a nemzeti együttműködés rendszerét.
Egy vérből valók vagyunk, te meg én, mondta Tabaki az őzgidának, miközben elroppantotta a gerincét, és ha már így esett, megkóstolta a vérét is, hogy vajh, igaz-e az állítás, mert ez a sok állat itt állandóan összevissza beszél.
Hát ez azért kicsit sántít, merthogy a leadott szavazatok ötvenkét százaléka és az összes választópolgár egyharmadának pillanatnyi elmezavara nem alapoz meg semmit, nemhogy társadalmi szerződést, de a farkas az azért stimmel.
Merthogy ennyi toportyán-férget egy parlamentben még nem látott a magyar, mint ahogy ennyi erőszakot, kegyetlenséget és ennyi ösztönvezérelt vadállatot sem.
Azért derülhetett a csorda létrejöttének indokkára fény, mert a miniszterelnök felfedezte magában a reformátust.
Jelzem a Bolyai is Farkas és református volt, de ő normális volt.
Miután a Vezér vaskézzel rendet vágott a lelkében kavargó vallásháborúban, ellátogatott Debrecenbe, ahol a Magyar Református Egység Napja, valamint a református kollégium  fennállásának 475., és a Dóczy Gimnázium 175. éves jubileuma alkalmából részt vett egy istentiszteleten a Nagytemplomban.
Ha már arra járt, mondott bölcseket, és mivel maradt még kis ideje, hát megvásárolta magának a református egyházat tokkal-vonóval, kiszorított a szent célra tízmilliárdocskát.
Gondolom, a magánkincstárából, mert azt elképzelni se tudom, hogy zsebből osztogatna,akkor már bizonyára feljelentették volna hűtlen kezelésért ellenzéke harcos vezérei…
Ha arra fordítják, amire adták, akkor a református intézmények épülnek-szépülnek, ami egyébként nagyon helyes, és a Fidesznek lesz félmillió református szavazója, aminek Semjén kivételével a politikai jobboldalon mindenki örül majd, a lelkek nem is kerülnek túl sokba - ötvenezer per szavazó -  mondhatnám, ingyen van.
Megállapodást is aláírtak erről, 2017-ig kell folyósítani ezt az összeget, ami igazán nagyon méltányos időtávlat, benne van az Úrban való erős hit, a remény, hogy Orbán addig valahogy kihúzza párnázott kórterem nélkül, és benne van a szeretet, melyet a Vezér saját akolja és pásztorai iránt érez.
Már amikor éppen református.
Aztán megköszönte a Református Egyháznak, amit a református közösségért tett (jelzem, ezért etetik őket…) majd kifejtette, hogy a történelmi egyházak azt a rengeteg jótéteményt, mely működésüket jellemzi olyan példás szerénységgel szórják szét híveik között, hogy szinte senki sem veszi észre azokat, még a jótékonykodás kedvezményezettjei sem.
Már azt vártam, hogy kiemelt köszönetet mond a Hegedűs család eredményes munkájáért, hisz tudjuk, ők is a magyar nép jótevői közé tartoznak.
Megható látogatás volt, az embernek eszébe jutnak a hajdan gályarabságra küldött prédikátorok.
Ma természetesen ez nem fordulhatna elő, de ha véletlen mégis, akkor a kormányállásban ott állna egy kis köpcös, pocakos kormányos, és vezényszavakat ordibálna.
Ő vezetné a hajót, mely Indiába indul, de a Potyli patakban megfeneklik…
Ha hirtelen el kellene dönteni, hogy melyik ellenszenvesebb, a katolikus püspök a református, vagy Orbán – komoly lenne a dilemma…



:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Ha hirtelen el kellene dönteni, hogy melyik ellenszenvesebb, a katolikus püspök a református, vagy Orbán – komoly lenne a dilemma…"
Létezik holtverseny is, vagy "szétlövéssel" kellene a végeredményt kihozni.

Neked5 írta...

http://drerossgabor.blog.hu/2013/05/25/masodik_talalkozasom_orban_viktorral?token=d26223f2933df85d3a6cfc26db2a54ec

Névtelen írta...

Nem olyan nagy az a "dilemma", egyformán befutók, nálam legalábbis! Kati
:-)

hello írta...

Ahogy tegnap hallgattam a hírt a rádióban, rögtön Hegedűsék jutottak eszembe. Vajon hányan asszociálunk a református egyház hallatán egyből rájuk?
Ami, ha a híveikre sértő, tán hallhatóbban, láthatóbban kellene tiltakozniuk az egyházukat lejárató személyek és magatartásuk ellen!
És vajon alaptalanul sejt-e valaki kódolt üzenetet ebben a 10 milkás felajánlásban arra nézvést is, hogy nincs a világon semmi baj velük, hadd "virágozzék minden virág" továbbra is a soraikban... :-((
Vagyis nemcsak a fideszes, de a jobbikos + az ex miépes reformátusokra is számít hálából a gesztus ellenében.

No meg persze látványos magabiztossággal demonstrálta, hogy meg se suhintja olyan gondolat, hogy netántán ne lenne módja egy választás után is az ígérete teljesítésére...

Névtelen írta...

Komoly dilemmát jelentene az is, ha a mai magyar politikai élet legszimpatikusabb képviselőiről kellene dönteni...
Templomba ugyan nem jár mindenki, ez nem is kötelező!
Négy évente szavazni sem jár mindenki, ez sem kötelező!
Egy valami talán mégis közös lehet; bárki szabadon eldöntheti, hogy ellenszenv bázisú, vagy inkább szimpátia alapokra hangolódik...
Kihez mi áll közelebb? A legyőzés, vagy inkább a meggyőzés? Az egyik rövid távon, a másik hosszú távon működőképes, az egyik csak technika, a másik vízió/és hit+bizalom :-)))

Sajnálom, hogy nincs Gyermeknapi meglepetés, pedig az is az énünk egy fontos része, leginkább a legértékesebb!!!

özv. Kussné

Névtelen írta...

Gyermeknapra:
http://www.youtube.com/watch?v=fvOsvJF4M9E

özv. Kussné
:-)))

Névtelen írta...

Annakidejen Judas 30 ezustert arulta el Jezust. A mai papoknak mar ennel tobb kell.
Igaz, ok nem csak Jezust aruljak el, hanem a hiveiket is.