2013. május 3., péntek

YO, EL REY...


Isten kegyelméből Viktor Mihály, első ezen a néven.
Nekünk egy igazán különleges uralkodónk van, mert nem elég, hogy szép, nem elég, hogy bölcs, de még ketyeg is, mint egy felrobbanni elfeledett bomba.
Most ugyan éppen jobb állapotban van, talán azonnali robbanástól nem kell tartanunk, hiszen most nem lengeti a nyelvét és a vigyorgást is visszafogta, de ne tévesszen meg senkit a dolog, ez csak a tüneti kezelés eredménye, az okot eddig még senki nem szüntette meg.
Sokak szerint az ok maga Orbán Viktor…
Arról jutott ez eszembe, hogy Vezérünk ma több kinyilatkoztatást is tett, egyben arra bíztatta belügyminiszterét, Tisztakezű Sándort, hogy hagyja bátran figyelmen kívül a Bíróság döntését, és cselekedjen annak konkrét döntésével ellentétesen.
Bizonyára benne lennék az utolsó háromban, akinek nem tetszene, ha Hegedűs lelkészt felettes egyházi hatóságai elzavarnák templomaiknak még a környékéről is a malac kunkori (csavaros?) farkára, de immáron többedszer sem tetszik, ahogy Viktor kiráj meg kívánja oldani a problémát.
Hegedűs lelkész ugyanis eltökélte, hogy a Zsidó Világkongresszus budapesti ülésének megnyitójával egyidejűleg megemlékezést szervez a kommunizmus és a cionizmus áldozatainak emlékére, de aztán egyházi nyomásra ő maga letett erről, ellenben felesége átvette a stafétabotot meg a rendezvény szervezésének felelősségét.
Kiderült, hogy a bejelentés a rendezvény tudomásulvétele céljából április 12-én délután érkezett be az illetékesekhez, a BRFK pedig a tiltó határozatát a gyülekezési törvényben rögzített 48 órás határidőn messze túl, április 29-én hozta meg.
A bíróság megállapította ezen kívül azt is, hogy a rendőrség alá nem támasztott feltételezésekre hivatkozva tiltotta meg a rendezvényt, ami súlyosan jogszabálysértő, és a tényállás-tisztázási kötelezettség súlyos sérelmét jelenti.
Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság pénteki végzésével hatályon kívül helyezte a budapesti rendőrfőkapitány azon döntését, amellyel megtiltotta a szombati budapesti rendezvényt.
Melyik rendőrnél akadt el az ügy és miért?
Orbán most megvédené a zsidókat, immár rövid időn belül másodszor, mindkét esetben alkotmányellenes eszközök alkalmazásával.
A kormányfő arra utasította Pintér Sándor, hogy minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett esemény megakadályozására, egyben „arra kéri a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak".
Nos, nekem ugyan nincs olyan fizetésem, mint a Legfelsőbb Bíróság elnökének, de egy forintért megmondom: a keresett jogi eszközt törvénynek hívják, a parlamenti kétharmad birtokában bármikor megalkotható, azonnali problémakezelést biztosít, nem is szólva arról, hogy hosszú távon megakadályozhatná mindenféle antiszemita és rasszista cirkusz megrendezését és lebonyolítását.
Vezérünk úgyis szeret izmozni, hát akkor most megmutathatja, hogy ez a kérdés megoldható.
Emellett ez a megoldás még törvényes is lenne, nem úgy, mint a most alkalmazott szemfényvesztés. Orbán Viktor ugyanis – mint közölte - elfogadhatatlannak tartja a bíróság pénteki döntését, amellyel engedélyezte a szombati anticionista tüntetés megtartását. 
Ez két szempontból is aggályos, az egyik az, hogy tarthatatlan, hogy a magyar miniszterelnök elfogadhatatlannak tartson egy bírósági döntést, a másik ok meg, hogy vadul csúsztat, ugyanis a bíróság nem engedélyezte a tüntetést, hanem megállapította a rendőrség jogsértését és a jogsértő határozatot hatályon kívül helyezte.
Másra nem is volt lehetősége, a bíró ugyanis nem középkori despota, nem önkényúr, aki felülbírálhatja a törvényeket.
A magyar miniszterelnöknek sincs joga felülbírálni egyetlen bíróság egyetlen határozatát sem, mindössze tudomásul veheti a helyzetet.
Emellett nincs joga a bíróság ítéletével szemben fellépve miniszterét a döntés megkerülésére utasítani, nincs joga a Legfelsőbb Bíróság elnökének feladatokat szabni – még kérés formájában sem.
Habár jogi tanulmányainak ideje alatt igen el volt foglalva a rendszerváltással, mégis illenék emlékeznie a hatalmi ágak elválasztásának általa buzgón és lelkesen megpocsékolt elvére, de ennek az embernek egyrészt nincsenek gátlásai, másrészt meg valóban Magyarország egyeduralkodójának képzeli magát,
Úgy is viselkedik az ország és szolgalelkű állampolgárainak soha le nem mosható szégyenére.
Jellemzőek szófordulatai is, - nem fogom tűrni, nem engedhetem stb…
Valahogy – amilyen rosszmájú vagyok – képtelen vagyok elhinni, hogy a rendőrség véletlenül nem hozta meg határidőn belül határozatát, szerintem inkább leterítették a szőnyeget Sárkányölő Szent Viktor számára, hasra ne essen a lova mikor harcba indul a világszép zsidó lányokat legelő sárkány ellen……
Előadta magát trafik-ügyben is.
Mikor kiderült, hogy a balhé kezd a vártnál nagyobb méreteket ölteni, Viktor előpattant, mint dobozból a rugós-krampusz, és első lépésként megpróbálja a működő trafikok tulajdonosait megvenni, mondván, majd a pályázatokat újraértékelik.
Aztán vad magyarázkodásba kezdett sameszaival együtt, csak az a baj – és szerintem a működési zavar jele, - hogy nem egyformán beszél Vezér és samesza.
Lázár ugyanis azt mondja, hogy a dohánykereskedelem átszervezésének célja, hogy a forgalmazási helyek számának csökkenése miatt - nehezebben lehessen dohányárut vásárolni, valamint az, hogy megakadályozzák a fiatalkorúak kiszolgálását, hiszen ez a koncesszió elvesztése mellett büntetőjogi következményekkel is járhat. Erről a tervéről - amely az elmúlt években a legfontosabb dohányzásellenes lépés - a kormánynak "esze ágában sincs lemondani".
A Vezér meg azt volt oly kedves kommunikálni, hogy a cél az, hogy a kormány a gaz multiktól elvegye és nemzeti kezekbe adja a dohányárú-forgalmazást, aminek az árát persze majd a fogyasztó fizeti meg a felemelt cigarettaárakban, a benzinnel és az autóbuszjeggyel együtt, mert mostantól a cigaretta beszerzésére nem lesz elég leugrani a kisboltba vagy a krimóba, expedíciót kell szervezni, esetleg a célra beszerzési szövetkezetet lehet alapítani.
Mindegy, lényeg, hogy a helyi potentátok elégedettek legyenek, márpedig három-négy trafikjog már igencsak okot adhat az elégedettségre…
A legbosszantóbb mégis ez a királyi viselkedés, a szuverén mozgása az alattvalók között, mintha rá nem vonatkoznának az ország törvényei, vagy ha valamelyik nem tetszik, ne csinálhatna helyette másikat.
Nincs ebben az emberben egy hangyapöcsnyi alázat sem, sem az ország, sem feladata iránt.
Én azért megkockáztatom: az élet majd alázatra tanítja még.

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Úgy legyen Pupu, tanítsa az élet alázatra!

bi írta...

Az írás jó, mint mindig. Évek óta olvaslak és már egész jól ismerlek, de mindig kíváncsi voltam, ki lehetsz. Tegnap olvastam a bagósokat...
Ilyennek képzeltelek! Ha összefutunk egy tüntetésen, most már meg foglak ismerni :)

Névtelen írta...

Pupu!
Holnap Anyáknapja, ma pedig már az előünnep van és ez mindent felülír :-)
http://www.youtube.com/watch?v=7fttbfZlDxk

özv. Kussné

Geza írta...

Az egy erdekes kerdes, hogy a mai mo-n mely szelete a torvenyessegnek az,amely meg belefer az altalanos demokratikus, nyugati-tipusu ertekrendbe, is mi az, amit ez a kettyent es kovetoi zuditottak rank. Ilyen ertelemben nem teljesen vilagos, hogy aki ma mo-n torvenykoveto azt most szeressem, vagy utaljam. Ezzel kapcsolatban azt sem ertettem, hogy miert kellett tiltakozni az altaluk hozott "alaptorveny" tobbszori megvaltoztatasa ellen. Az persze szinten igaz, hogy a fszfej utasitgatasai es kinyilatkoztatasai meg ebben a torvenyi kornyezetben is felhaborito (de hat az lenne a furcsa, ha nem igy tenne).