2013. július 16., kedd

A BUNKÓK ÉS AZ IMF

Hát eddig sem a viselkedéskultúrájáért szerettük ezt a bandát…
Matolcsy György, az IMF magyar kormányzója levelezgetni kezdett az IMF-el, megkérve őket, hogy hordják el magukat Budapestről.
Vélhetőleg ennek nem lesz semmi akadálya, a magyarországi irodavezető megbízatása lejár, a kormány állítólag vissza akarja fizetni az IMF-hitel maradékát, úgyhogy elvi akadálya a kérés teljesítésének nincs, mint ahogy a kérésnek értelme sincs és tulajdonképpen szükség sem volt rá.
Az eset szépen rávilágít arra, hogy ma Magyarország ügyeit nem profi politikusok, hanem manifeszt elmebetegek intézik, akik képesek egy nemzetközi szervezetet – melynek mellesleg tagjai vagyunk – úgy kezelni, mint a szomszéd Józsit, aki szépen gondozott kertünkbe átdobta a lyukas bilit a kerítésen keresztül, rontva annak esztétikai állapotát.
Természetesen a kommunikációban megjelent azonnal, hogy az elmúttnyócév kormányai mennyire hülyén kezelték a világválságot, ennek során az IMF igénybevétele pedig elhibázott volt.
Ha volt valami, amit Gyurcsány kormánya jól kezelt, és amit Bajnai kormánya helyesen alkalmazott, hát az éppen a pénzügyi-gazdasági világválság kérdése volt.
Mikor azt lehetett látni, hogy a pénzügyi világrendszer megroppan, akkor Gyurcsány elsőként fordult az IMF-hez, mert tudta, hogy ilyen helyzetben a magántőke leblokkol, szűkülni fognak a pénzügyi lehetőségek és az ország könnyen finanszírozhatatlanná, vagy csak hihetetlenül magas költséggel finanszírozhatóvá válhat, az IMF-et pedig éppen ilyen helyzetekre találták ki alapítói.
Mire nyakunkon volt a válság és bekövetkezett a források befagyása, addigra a magyar kormány már ölbe tett kezekkel nézhette, hogy nálunk lényegesen erősebb országok hogyan állnak sorba az IMF pénztárának ablakánál, hitelkérelmük elbírálására várva.
Bajnai nem fideszeskedett, nem hajigálta ki a kölcsönt az ablakon, ezt a nemes feladatot a kormányváltás után már a közgazdasági zsenik hajtották végre, mikor elköltötték a hitel fel nem használt maradékát, óriási veszteséggel.
Aztán megtalálták maguknak ellenségként a szervezetet, mint a nemzetközi tuggyukkik ügynökét, de nem hagytuk magunkat, nem engedtük, hogy mögénk állva garantálják hitelképességünket, ebből évente úgy kétszáz milliárd forint kamatfelár keletkezett és keletkezik, hacsak Matolcsi bölcs döntését be nem árazza a piac, mert akkor felszaladhat e többlet-költség akár sokkal magasabbra is.
Mindezt azért, hogy ne lássanak bele, de legfőképpen ne szóljanak bele a kormány hihetetlenül színvonalas gazdaságpolitikájába.
Nem véletlen, hogy egyre durvább hangú kommentárokat hallhatunk, például a The Guardian szerkesztőségi cikkében azt írja, hogy a Magyarország szabadságharcosának szerepében pózoló Orbán Viktor éppen az ország két fő befektetője, Németország és az EU ellen ágál.
Ez diplomáciai elmebajnak tűnhet egy olyan ország esetében, amely annyira függ a német gazdaságtól és az EU strukturális alapjaitól, mint Magyarország.
A 2009 óta végrehajtott állami beruházások 97 százalékát az EU kohéziós juttatásaiból finanszírozták.
Szerintem a „diplomáciai” kifejezés csak diplomáciai megfontolásból kerülhetett bele a cikkbe, lassan talán a Nyugat is rájön, hogy az országot egy manifeszt elmebeteg vezeti, azt meg már régebben gyaníthatják, hogy Matolcsy sem normális.
Érdekes, hogy a jobboldal mennyi khm… pszichiátriai kihívásokkal eredménytelenül küzdő politikussal ajándékozza meg az országot, ha csak Raffay Ernőre, Szabadi Bélára gondolunk, hogy a light idiótákat, mint Torgyán vagy Für Lajos, Jeszenszky stb.most ne is hozzuk szóba.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mire vannak ennyire kikeményítve ami kis ápoltjaink, mert a közgazdászok szerint még egyáltalán nem biztos, hogy véget ért a gazdasági-pénzügyi világválság, a mi hazánk pedig olyan gyenge, mint a májusi libapotty, egy enyhe gazdasági világnátha is elviheti bármikor.
Mindenesetre Szeretett Vezérünk közvetlen irányítása alá vonta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, a nemzeti fejlesztési miniszter a jövőben a nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért felel.
Mint fentebb olvasható, ez utóbbi a fejlesztések három százaléka, ezért felel majd Németh Lászlóné, aki ezek szerint még bábnak sem felelt meg szegény.
Szóval az IMF megy, ránk meg még nehezebb napok jönnek.
Már csak abban reménykedhetünk, hogy az Úr lassan-lassan belefárad a verésünkbe, habár lehet, hogy arra vár, hogy segítsünk magunkon…


:O)))

5 megjegyzés:

hello írta...

Minden reggel hallom a Klubrádióban
Szelestey Lajos nemzetközi lapszemléjét.
Azaz hírünket, megítélésünket a mértékadó nyugati sajtóban.
Mit mondjak, nem dagad a keblem a büszkeségtől, pedig én igazán nem tehetek se róla, se ellene, hogy az van, ami.

Gondolom, ezek az információk ilyen megbízható rendszerességgel egyetlen másik adón sem hangoznak el - így azután édes honfitársaink előtt a Fidesz-propaganda azt hallgat el, illetve azzal eteti őket, amit csak jónak lát.
Azt pedig már többször megállapítottuk, hogy 1 valamiben klasszissal jobbak politikai ellenfeleiknél: ahogy el tudják adni mindazt a jónépnek, amit művelnek!
Jó, ahhoz is kettő kell: nem csak a profi propagandagépezetük, hanem annak a befogadására alkalmas és hajlandó közeg is. Annak a létére meg újfent nem vagyok büszke.

morzsi írta...

Kedves Pupu !
"Nincsen annál halálosabb csapda, mint amit az ember saját magának állít..."
Tetszik vagy nem tetszik, ezt a pasast mi hoztuk magunkra, - aki elmentünk szavazni, vagy akik el se mentek. Ezt nem a balsors, meg a jó isten, az EU, vagy Moszkva ültette a kormány élére, hanem a magyar választópolgárok.
Hát most tessenek szíves lenni fenékig inni a méregpoharat.
Üdvözlettel: morzsi.

Cereus írta...

Kedves Morzsi!
Mint írod, ellentétbe Veled ezt a pasast nem mi hoztuk magunkra. Amint látom, viszont nekünk kell elküldenünk a halál nemi szervének csücskére, ha nem akarjuk tovább inni a méregpoharat. Véleményem szerint, ehhez egy Gyurcsány Ferenc féle fazon kell! Legjobb tudomásom szerint, viszont belőle csak EGY van.

morzsi írta...

Kedves Cereus!
Lehet, hogy válogatós vagyok, de nekem Gyurcsány sem a ME-i ideálom. Akinek nyilván minden reggel az asztalára tették a tárcák, no meg a titkosszolgálat jelentéseit, - tehát tudta, hogy kikkel állt szemben. Még sem tett ellenük semmit, talán azt hitte az idő majd mindent megold...?
Meggyőződésem, hogy akinek a kezében van az adóhivatal, a tűzoltóság, na meg a titkosszolgálat (hogy csak a javát soroljam) az ki tudja forgatni a sarkaiból az országot is. Ő, hat év alatt még a kurucinfo-val sem tudott mit kezdeni. Szerintem is tehetséges, sőt kiváló szónok, de csapnivaló kormányfő.
Én keresném tovább, hogy ki az az orvos, vagy mérnök végzettségű ember, aki lényeglátó vezetésre alkalmas személy, aki a következő négy évet jó eséllyel vezényli majd le. Üdvözlettel: m.

kekec/éva írta...

kedves morzsi.
Nem is értem, mi bajod van Orbánnal, ha neked bejön a demokráciát félresöprő módszere?! Merthogy Gyurcsánynak nagyjából és egészében azt hányod a szemére, hogy végig demokrata maradt. A demokráciáról meg tudni való (mióta Churchill megfogalmazta) hogy drága, lassú - viszont működik, és hogy borzasztó kormányzási módszer, viszont javára kell írni, hogy az összes többi még rettenetesebb.
Szerintem meg gondold újra át, hogy ME-nek való-e valaki, aki képes volt 6 %-os költségvetési kiigazításra nagyjából másfél év alatt úgy, hogy azért nem kellett beledögleni, mint Orbán 1 %-ába kétszer annyi idő alatt?!
Viszont a kommunikációs adagolás (az utóbbitól) tényleg zseniális.
A békák meg nyugodtan haladnak a megfőzés felé.