2013. július 11., csütörtök

MAGYAR TITKOK

Bohózat már szinte, ami a magyar titkosszolgálatoknál folyik, a világ összes titkosszolgálata rajtunk röhög, miközben biztonságért felelős főnöke írja belső utasításait a magyar titkosszolgálatokkal való kapcsolatok nem publikus korlátozásáról.
Tulajdonképpen ezek a mi szervezeteink mára már leginkább csak dezinformációs feladatokra alkalmasak, ha mondjuk, valaki ki akar hirdetni valamit a titkok világában, akkor csak felveszi a kapcsolatot az illetékes magyar társszervvel és a dolog el is van intézve, a hírt mintha ráírták volna a hajókürtre.
Nem volt ez mindig így, a magyar titkosszolgálatoknak rendkívül jó szakmai hírneve volt.
A rendszerváltás előtt komoly sikereket értek el úgy a hírszerzés, mint az elhárítás területén, hogy másra ne is emlékezzünk, mint a Németországban telepíteni tervezett amerikai atomaknazár leleplezése ügyében elhíresült Conrad őrmester beszervezésére.
A rendszerváltás megrázta a titkosszolgálatokat, merthogy ez soha nem volt egy épeszű ország, hát minden félnótás magyartanár és könyvtáros és ruhatáros úgy gondolta, hogy bosszút kell állnia Kőszeg Ferenc sietős lépteiért, hát nekiláttak szétverni a rendszert, mely Magyarországot szolgálta.
Ez persze nagy marhaság volt és abnormális eredményre vezetett, melynek gyümölcse mostanság érik be a maga teljes szépségében.
Persze a szolgálatok védekeztek, odadobták martaléknak a belső elhárítást, melynek fájó hiányát a neonáci-neonyilas szervezkedések, a magyar csorda és egyéb félkatonai szervezetek és a különféle idióták felbukkanása okán naponta érzékelhetjük.
A liberális értelmiség egyes képviselői a mai napig olyan őszinte csodálkozással beszélnek arról, hogy a titkosszogálatok ügynökökkel dolgoznak, mint Juliska a szérűn Jancsi csúnyája láttán – ez itt mind a tied? -, mindenesetre az megnyugtató, hogy egyelőre még csak intimpistáskodni akarnak, mintha nem lenne mindegy, hogy ki figyelte meg őket, már, ha egyáltalán figyelt rájuk valaki – v.ö: „Hát Bástya elvtárs már egy senki?”
Az elnyűhetetlen Gulyás képviselő még mindig ott fontoskodik a téma körül, persze értem én - mindenkinek meg kell élnie valamiből, és nem ő az egyetlen, aki abból él, ami ellen be van oltva.
A rendszerváltás után a Fidesz egyes prominensei – közülük is leginkább a mai házelnök – úgy viselkedtek, mint az édességboltba beszabadult kisgyerek, turkáltak, nyalakodtak – de az élvezkedésen túl hamar rájöttek arra, hogy az információ hatalmat jelent, az az információ pedig, melynek csak én vagyok a birtokában, még nagyobb hatalmat biztosít.
A szűziesen tiszta magyar rendszerváltást ennek következtében végigkísérték a zsarolások, az erkölcsi gigászok ilyen irányú megtévedései, lásd például Antall és Torgyán esetét, de nem egy érdekes személyi mozgás mögött is ilyen pressziókat lehetett sejteni.
Mocskos dolgok is előfordultak, például a Defend Kft. – a fideszközelinek mondható őrző-védő szolgálat - és Földi László szerepe az úgynevezett megfigyelési ügyben, - no ott aztán volt csőszkunyhó, békaember meg ürgebőr, csak, hogy igazolni tudják Orbán hazug állítását Fidesz-politikusok megfigyeléséről – egyébként sikertelenül.
Amikor az első Orbán-kormányt a nép a levesbe küldte, merthogy akkor még volt veszélyérzete, akkor a Fidesz vezetői igen elbánatosodtak, de megtették a megfelelő intézkedéseket információéhségük csillapítása érdekében, otthagyták a szolgálatokon belül utódaikra azokat az embereket, akik előbbrevalónak tekintették karrierjüket a szolgálatnál, melyre felesküdtek, és ez a helyzet érdekes jelenségeket produkált.
Nem egy esetben Kövér előbb jutott a szigorúan titkos nemzetbiztonsági információkhoz, mint az illetékes vezető, amit aztán a Fidesz fel is használt a szoclib kormány ellehetetlenítésére, de persze, ezt a dolgok természetéből adódóan nemigen lehetett bizonyítni.
Viszont sokáig titkolni sem, ezért aztán a szocialista kormány és a titkosszolgálatok vezetői megtették azokat az intézkedéseket, melyek eredményeként el lehetett zárni az illetéktelen információáramlás csapjait, ezzel megbocsáthatatlan bűnt követve el a Fidesz amúgy is paranoiás vezetése ellen.
Akik mellesleg nem akartak titkosszolgálat nélkül maradni, ezért megszervezték a Fidesz által etetett, de a kormányváltással időközben ellehetetlenült Defend Kft.romjain és személyi bázisán a saját magán-titkosszolgálatukat, az UD (Új Defend..) Zrt.-t, melyet aztán igen érdekes megbízásokkal láttak el.
Például figyelniük kellett az állam titkosszolgálatának vezetőjét, el kellett lehetetleníteni az MDF vezetőit, és a fene tudja még mivel és kivel kellett foglalkozniuk.
Érdekes módon itt közvetlen kapcsolatra és érdekes függelmi viszonyokra is fény derült az egyébként szuperóvatos Csányi Sándor és a magán-kémszervezet, valamint a Fidesz vezetői között, amit aztán a kormányváltás után ügyesen elsikált a hatalomba visszatérő maffia.
A kollégiumi haverok bosszúért lihegtek, ezért aztán a titkosszolgálatokon belül vad politikai tisztogatásba kezdtek, melynek eredménye a mai felettébb nevetséges állapot.
Ugye, az nem kizárt, hogy egy titkosszolgálaton belül legyenek árulók, kettős ügynökök, de az azért nem túl életszerű, hogy egy ország titkosszolgálatának vezetői a területet felügyelő minisztertől kezdve valamennyien kémek legyenek, márpedig a (józan észtől) független magyar bíróság éppen ezt állapította meg elsőfokú ítéletében, mellőzve a hazaárulás megállapítását.
És olyan ítéletet kiszabva, melynél egy tyúktolvaj, nopláne egy paplanrabló hajléktalan is sokkal többet kap, hogy ne csak a titkosszolgálaton röhöghessünk, hanem a maffia által üzemeltettet, világ csúfjára bíróságnak nevezett intézményen is.
Nevetséges, de ez lenne a kisebb baj.
A nagyobb baj az, hogy a titkosszolgálatok tagjai innentől kezdve nem azzal fognak foglalkozni, ami a dolguk lenne, hanem mindenféle elvárásoknak iparkodnak majd megfelelni, ami igen könnyen kikezdhetővé, bizonytalanná és megbízhatatlanná teszi a munkát, támadhatóvá a szervezetek tagjait, kiszolgáltatva Magyarországot mindenféle külföldi és belföldi érdekeknek.
Normális országokban a titkosszolgálatok kormányokon átívelő tevékenységet folytatnak, nemigen van módjuk arra, hogy a hatalmon levők politikai érdekeik érvényesítése érdekében használják őket.
A szolgálatoknak ugyanis nem egyik vagy mási kormányt, vagy szociopata politikust kell kiszolgálniuk, hanem az országot kell szolgálniuk, a rájuk vonatkozó törvények szerint.
A legújabb hír, hogy állítólag lehallgatták Hende Csaba honvédelmi minisztert a Honvédség saját titkosszolgálatának emberei, az UD Zrt.-től érkezett Horvát József vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettesének utasítására.
Gondolom, meg akarták ismerni, majd kiadni az ellenségnek azt a szupertitkos akciótervet, mely biztosítja, hogy a tisztavatáson a jelmezbe öltöztetett, jobb sorsra érdemes ifjú tisztek a kardlengetés végrehajtása során ne vágják le egymás fülét.
Jobb lett volna ezt az ügyet titokban tartani, mert egyrészt ez egy baromság, hiszen ha a katonai titkosszolgák figyelik az idegen hatalmak szolgálatában álló Seggetsch kémet, akkor, ha az felhívja a minisztert, hogy „Csaba, megjöttek a turul tojásai, akarod látni őket?” akkor nem a miniszter lett megfigyelve, hanem a bánatos kémjelölt, másrészt meg már megint rajtunk röhög a világ.
Szerencsétlen titkosszolgák, igazán, csak szánni lehet őket…


:O)))

5 megjegyzés:

Promenad írta...

Frenetikus az írás !
Főleg ami a Seggetchkémet illeti.

Lusti írta...

Libabőrös lettem... mint mindig, ha azon kapom magam, hogy katarzisom van... :)))))))))

(csak nekem van olyan érzésem, hogy egyre nehezebben tudom bizonyítani, hogy nem vagyok robot? Szólhatnál az érdekemben PuPu, mert kezdek megijedni, hogy az IQ-m vészesen hanyatlik... olyan betűk vannak néha, amilyet életemben nem láttam még...)

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Van némi ismeretem a magyar titkosszolgálatokról. Nem vitatom az állításaidat, azzal egyetértve némi kiegészítést teszek azokhoz.
Magyarországon a titkosszolgálati munkát sem a helyén kezelik. (Miért is éppen azt kezelnék helyesen!)Már a kisgyereknek is azt sulykolják, hogy árulkodni nem szabad. Kis hazánkban ha valaki ügynök, vagy informátor volt, akkor az egy szennyes hazaáruló ember. Szemben mondjuk Angliával, ahol ha az IS. felkéri "munkatársának" az állampolgárt, akkor az nagyobb kegy, mint a királynő kézcsókja.
Neves magyar történész U.K. tett olyan kijelentést, hogy a rendszerváltás előtt az országunkat a a III/III-as ügynökök tették tönkre. (Nem a politikusok, mérnökök, TSZ elnökök vagy vállalati igazgatók, hanem az "ügynökök"...)
Mitől lenne ma jó, vagy erős a magyar titkosszolgálat? Régi és helytálló meghatározás szerint ha egy uralkodó párt politikája rossz, akkor olyan az állambiztonsági munka is.
Ahogy a szociknak nincs identitásuk, úgy nincs a szolgálatnak sem ellenségképe. (Vagy a TEK-nek sincs, ezért aztán kerékpártolvajokat, uzsorásokat fognak el nagy dérrel-durral.)
Ez egy ilyen ország.
Szívélyes üdvözlettel: - morzsi -

Zsuzsanna írta...

Pupu kedves, a lényeglátásoddal csak a humorod vetexik.

Kaláris írta...

És még mindig nem tudjuk, mi volt Dájcs' Tompi nagymamijának lánykori neve, pedig a kíváncsiság majd kifúrta már akkor is az oldalamat...:)) Ellenben leleplezték Medgyessy Péter ügynökmúltját! Sok dolguk ugyan nem volt vele, mert minden életrajzában szerepelt, igaz, hogy nem ügynöknek nevezték akkoriban, hanem elhárító-tisztnek...Azonkívül mint miniszterelnök-helyettes automatikusan felügyelte a titkosszolgálatot, a poszttal járt...Ez a felhördülés ami akkor történt, mikor "kiderült" mindez, mindennél jobban jelzi, milyen éretlen nemzet ez...