2013. július 13., szombat

NA, ÉS MOST AKKOR HOGYAN?

Mire a szervezet leamortizálódott, addigra sikerült bejegyeztetni.
Persze olyan kacifántos néven, hogy nincs újságíró a világon, akinek kedve lenne leírni, nincs ember, aki megjegyezné, de ezzel persze, mint annyi minden mással még ráérnek bíbelődni, hiszen majd lesz épkézláb nevük a Kormányzó Úr Őfőméltósága beiktatási ünnepségeinek idejére, minek mindennel kapkodni?
Olyan ez a dolog, mint egy versenyautó építése, ha van egy halom alkatrész, lemez, miegyéb, mely pontosan elég egy világszínvonalú autó elkészítéséhez, és ahhoz ketten látnak hozzá, mindenki a saját műhelyében.
Majd rájönnek a verseny előtt két héttel, hogy elfogyott az anyag.
Így aztán az egyiknek nincs motorja, a másiknál meg kissé avítt a dizájn, nagy a légellenállás és a tervezők egy része még mindig öntöttvasból gyártaná a motorblokkot, és hogy ez így akkor nem lesz jó.
Na ezen a ponton már hiába is akarnának összefogni, az anyag végérvényesen elfogyott, a karosszéria elemeit már összevissza kalapálták, a motor meg ugyan berreg, de nem húz eléggé.
Amit ebből ki lehet még hozni, az egy meglehetősen ócska tragacs lesz, melynek a kerekeit a dolgozók között serénykedő azon szerelők fogják kiszúrni, kiket az ellenfél csapatának vezetése épített be a műhelyekbe.
Szar egy helyzet.
El lehet erre is mondani, hogy ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon.
Talán jobb is, mert ezzel a mentalitással, lényeglátással, elkötelezettséggel és szűklátókörűséggel kormányra kerülni csak a baloldal és a demokraták végzetes bukásával járhat száz évre előre.
Aztán még mindig itt van a versenyző kérdése, merthogy abba a reménybeli kocsiba pilóta is kellene, de még mindig ott tartunk, hogy két dodzsemben a riválisok mindegyike Schumacher szeretne lenni, csak az a baj, hogy még tanulmányozgatniuk kell a pedálokat, meg a kormányon a gombokat.
Van úgy, hogy az embernek igaza lesz, mikor megjósolja, hogy hova vezet az út, ahol azok járnak, akiknek az ő reményeit kellene valóra váltani, és mégsem tud örülni – jobban érezné magát, ha tévedett volna.
De nem tévedett.
A demokratikus oldal még romjaiban is vezető pártja és a magát második legnagyobb erőnek deklaráló, szedett-vedett ideológiájú mozgalom az Ügy szempontjából elcseszett egy évet, és ezalatt csak kárt csinált.
Például mindegyik felkért embereket, hogy legyenek majd képviselőjelöltjei.
Ezzel máris teremtettek kilencven tekintélyes, politikailag befolyásos embert, aki felettébb utálni fogja azt, aki felkérte, meg annak riválisát – addigra esetleg szövetségesét - is, és ha el is megy választani, akkor sem fog az ő ellenfelére szavazni, merthogy az ő ellenfele nem a Fidesz jelöltje lesz, hanem az, aki elorozta előle az őt megillető pozíciót.
A szekértáborokat meg viszi majd a lendület, olyanok lesznek, mint a kocsi, melynek megbokrosodott lovait nem lesz képes megfékezni a kocsis, még ha teljes meggyőződéssel rángatja is a gyeplőt, ami egyáltalán nem biztos.
Mi várható az egyszerű választótól, ha az értelmiség színe-virága sem brillíroz?
Ha Szárszót a demokrácia megsemmisítése elleni tiltakozás helyett magának a találkozó létrehozójának sikerült leküzdeni oda, hogy a köztudatban Mimi klotyójáról szóljon?
Ha a negatív Cassandraként közismert Lengyel László nagy heves önkritikájában Farkasházy lapjában arra a felismerésre jutott, hogy neki ma is Gyurcsány ekézése a feladata, merthogy az értelmiség valami elvont erkölcs nevében nem emelte fel a hangját az ellen, ami ellen Gyurcsány végül is felemelte a hangját, de az se volt helyes.
Hogy az ilyen ember ebben a helyzetben miért kártékonykodik tovább, azt a fene se tudja, talán majd a rámpán eljut az agyáig, hogy amikor süllyedt a hajó, akkor talán célszerű lett volna felhagyni a cserbenhagyott kapitány ütlegelésével, inkább talán a lékek betömésére kellett volna helyezni a hangsúlyt.
Aztán itt van az általam is nagyon tisztelt Konrád György, aki azt hitte, politikai szereposztónak kell lennie, de szerintem ez – minden tiszteletem dacára – szerepzavar.
Meg a többiek, akik még ma is azt gondolják, hogy az egészségügy irányítójának szentnek és sérthetetlennek kellett volna lennie, csak azért, mert a hajdani SZDSZ delegálta, és ezen rugóznak még ma is, persze a hibákról jótékony hallgatásba burkolózva.
Arról persze nem esett szó, hogy a mainstream értelmiség által is hirdetett, de legalábbis támogatott univerzális pártellenesség mekkora baromság egy képviseleti demokráciában, aminthogy arról sem, hogy hirdetői ma már egytől-egyig saját kis halvaszületett pártocskájukban sütögetnék pecsenyéjüket, ha lenne tűz és lenne hús – de nincs.
Ebből a helyzetből egyetlen út vezetne kifelé: közös listavezető-állítás és a közös lista - mégpedig azonnal.   
Mesterházyra nem fog egységesen szavazni az egész demokratikus oldal, a szocialisták meg dühösek Bajnaira, enyhén utálják az LMP renegátjait – szerintem joggal.
Egyetlen dolog segítene, egy köztiszteletet érdemlő jelölt, akt mindenki tud támogatni.
Felhívnám a figyelmet arra, hogy nem valószínű, hogy sikeres lenne előrángatni a tarsolyból a nem oly rég még az LMP által „megcsinálni” kívánt Róna Pétert, ide egy pártsemleges,de elkötelezett demokrata kell, lehetőleg gazdasági ismeretekkel, harcolni-tudással, sok-sok természetes ésszel.
Az se lenne baj, ha a jelölt nő lenne, sőt!
Aztán meg kellene venni egy tisztességes, tehetséges, kreatív kommunikációs szakembert és be kell vonni az összefogás vezetésébe Gyurcsányt, akinek helyből több politikai érzéke van, mit a jelenleg pályán levőknek nekifutásból, hogy a nemzetközi kapcsolatairól most ne is essen szó.
 Az utolsó utáni pillanatban most talán le lehetne ülni öt percre minden érdekeltnek, és végiggondolni az ország és a saját helyzetét, majd döntésre jutni, hogy mi a fontosabb – az ország érdeke, vagy a személyes karrier.
Csodálkoznék, ha sikerülne…


:O)))

31 megjegyzés:

Borboletta írta...

Pupu!
Nagyon jó a blogod és sok mindennel egyet is tudok érteni, de egy dologgal abszolút nem!
Elsősorban a JOG tudományához kell professzionálisan érteni a közös jelöltnek és nem a gazdasághoz.
Jelenleg az ország jogállapota van a legnagyobb krízisben. E nélkül meg nincs gazdaság; sem alul, sem fölül, sem középen, sem kívül, sem belül, sem rövid, sem közép, sem hosszú távon.
Arról nem is beszélve, hogy a gazdaságpolitikára is ráférne egy kis jogi (reform)rendszerszemlélet+revízió!

Okvetlenül humán működésű embernek kellene lenni, például lehetne tanár :-) mert az ilyen beállítottságú személyiség az egész társadalommal könnyedén hiteles "beszélőviszonyt" és türelmes párbeszédet tud kialakítani; ez az alaptudás MOST elengedhetetlen. Mármint a kezdet.
Még nem lehet számon kérni az emberek hiperérzékeny éberségét, ha évtizedekig elzsibbasztottuk magunkat...ki-ki magát ott, ahol volt.

Abszolút nőpárti vagyok, de ebben az esetben nem. Sokkal többet tud segíteni a nő, ha igazi társa és biztos pontja a férfi ME.-nek. És mint tudjuk, nő nélkül nincs férfi, így ME.férfi - Nő nélkül nuku :-)
De az igaz, hogy férfi nélkül is létezik Nő, így tulajdonképpen akár létezhetne ME.nő :-))))
Az biztos, hogy sokkal szebb lenne - csak mostanság nem ez a cél - ugye Pupu?

Avi írta...

Azért én eltudnék képzelni egy hölgyet az ország vezetéséhez. Azt hiszem Pupuval ugyanarra a hölgyre gondolunk. A többi u.n. értelmiségi pedig nyugodtan lehúzhatja magát Mimi klotyóján mert az elmúlt 3 évben nem tudott vagy ami inkább valószínű, nem akart ütőképes ellenzéket gründolni. Talán azt is eltudom képzelni, hogy a baloldalinak nevezett értelmiségi körök nem kevés tagja a fizeSS fizetési listáján is szerepel. Egyszerűen lehetetlen ennyire elbaltázni valamit véletlenül mint amit 3 éve folyamatosan csinálnak.

hello írta...

PuPukám, mit ne mondjak, én is csodálkoznék, ha sikerülne.

Tudod, ha nem itt élnék, ha nem a mi bőrünkre menne ez az egész, lehet, még el is szórakoztatna, hogy egy, a világ szemében köztudottan tehetségesnek tartott nép ennyire ne legyen képes kiizzadni magából az életképes megoldást.

James Bond írta...

Vadai Ágnes...

joti írta...

Kár előre eltemetni a baloldalt!
Hiszen éppen harakiri elkövetésére készül. Várjuk meg, amíg befejezi!
Temetni ráérünk utána is.

Zsófi írta...

Pupu!

Tökéletesen igazad van.

Ez a forma 1-es autó allegória is teljesen a helyén van!

Ami a legfájóbb, az szerintem az, hogy a marakodó főszereplők mintha nem érzékelnék az "istenadta" kormányváltó többség elementáris igényét az egységes, demokratikus ellenzéki szereplőre. Olyanra, melyre szavazni szeretnének. Jobban, mint egy adott pártra, vagy személyre.

Egészen bizarr módon, a nem pártelkötelezett, de változást akaró szavazókban több realitásérzék van, mint az összes pártelitben, "közvélemény-formáló" (inkább torzító) értelmiségben!

Abban is igazad van, hogy jó lenne egy közös, tekintélyes, gazdasághoz értő, leginkább nő miniszterelnök jelölt.
Én nem a mi harcias üdvöskénkre (akit amúgy szeretek) Vadai Ágnesre gondolok, hanem például Petschnig Mária Zita-, vagy Király Júlia-féle, nemzetközi elismertségű szakemberre.

Az önző, hiú kakaskák korábban is, most is csak kárt okoznak jó megoldások helyett.

És abban is igazad van, hogy a demokratikus oldalnak karakteres és végre hatékony szervezője lehetne Gyurcsány Ferenc!
De ez épp úgy elképzelhetetlen a jelen leosztások szerint, mint mondjuk Király Júlia (volt MNB alelnök) közös miniszterelnök jelöltsége.

Szóval! Megszívtuk megszívjuk. És az a legnagyobb baj, hogy amúgy kollektíven mi magunk csináltuk, csináljuk!
Tisztelet a nagyon kevés, gyakran pártja, mozgalma,vagy a demokratikus oldal által megalkuvónak, netán árulónak kikiáltott, némi önfeladásra is képes kivételnek!

Kaláris írta...

Így kéne, úgy kéne, amúgy kéne....Csupa álom és óhaj feltételes módban...Az összefogásnak nevezett marhaságról le kéne már tenni, mindenki látja, aki nem álomvilágban él, hogy nem megy...A magyar genetikailag ( igen, nem kell annyira félni a szótól!) alkalmatlan bárminemű összefogásra. Kivéve ha egy harmadikat kell kicsinálni, meg talán ha a saját képviselői javadalmazásukról kell dönteni, akkor igen, példás, szép egyetértésben tudnak együtt működni. Közös női jelölt? Itt a nyugat balkánon? Semmi kifogásom nem lenne Dávid Ibolya ellen ( szerintem most már a focihoz is ért:))Tétényi Éva, Göncz Kinga, Király Júlia...Vannak itt nők bőven, akik alkalmasak lennének...De nem lesznek...Elolvasván az eddigi hsz.-ket kicsit talán túlzott elvárások vannak a nőkkel szemben. Értsen a joghoz, legyen humán beállítottságú, lehetőleg tanár, legyen példás családanya és nyilván jól kell tudnia főzni is...:)) A férfiaknál elég ha jó hordószónok...:)) Akkor a mostani akár maradhat is, ebben a műfajban nincs nála jobb..:))

Erzsébet írta...

Vadai Ágnest támogatnám.Orbán ellen ő kell.

Lusti írta...

Lehet, hogy nem alkalmas a szerkezet F1-es autónak, de attól még repülhet... :)

Törzsi írta...

No, igen.
Annál is elkeserítőbb, mert sokan, nagyon sokan figyelmeztettek arra, ami mostmár látható.
Szerintem teljeséggel kizárt ilyen alapon az együttmüködés, s nem is lenne jó.
Ha jól értem a társulni szándékozó szövetségnek ( a még be nem jegyzett PM-el együtt), kellene elérni 10% küszöböt.
Miközben az MSZP-nek 5%-ot.
Könnyen - túl könnyen - előfordulhat, hogy annulálja az MSZP százalékait is.
Ez, így súlyos felelőtlenség.
Tartósan nem mérnek 10 %-ot, a PM-nek semmennyit sem.
Óriási politikai hiba. Ennél csak az nagyobb, ha továbbra is a hibás koncepció mellett teszik le a voksot.
Van még demokráciadeficit is a dologban, szerintem: a pártok vezetőit kik és milyen szabályok szerint választották meg? Ez most, ugye bemondásos alapon müködik. De, ezt jogilag is pontosan rendezni kellene, mert könnyen előfordulhat, hogy a választási eredmény ezen jogi kifogásoláson bukik.
Hiányzik az alakuló pártkongresszus- féle az alapszabály elfogadással.
Úgy tudom ez elengedhetetlen a jogszerű működéshez.
Bár, persze ez csak egy hozzánemértő véleménye, merem remélni tudatlanság okán.
Törzsi

hedonista Pista írta...

Király Júlia, Petschnig Mária Zita, Vadai Ágnes? - Utóbbi a Grippen-bizottság vezetőjeként hívta fel magára a figyelmet, hogy a bizottság "bűncselekményre utaló adatot nem talált az ügyben..." (Pedig igen csak bűzlött a korrupciótól az egész repülőgép vásárlás.)
Szerintem meg sem jogi, sem gazdasági képzettség nem kell a baloldal kormányfő jelöltjének, egyszerűen csak kitűnő vezetői tehetséggel kellene rendelkeznie. Aki a legjobb közgazdászokat, jogászokat az ügy érdekébe állítja.
Hogy van e ilyen? Biztosan van, de én még nem láttam. Üdvözlettel: h. Pista.

Borboletta írta...

Hedonista Pista: nem baloldali kormányfő jelöltet kell keresni, hanem Magyarország kormányfő jelöltjét.

Kaláris: éppen azért voksoltam nemileg a férfi ME.-re - igen tapintatosan -, hogy ne legyen olyan hatalmas, látványos és hirtelen bekövetkező kontraszt egy női ME. és közvetlen férfi politikus munkatársai között.
Természetesen a nő előnyére :-)
Maximum most még csak elő lehet készíteni egy igazán értelmes NŐ valamikori megjelenését az ország vezetéséhez...
Ahhoz ugyebár elsősorban alanyesetben is megelőlegezett tisztelet kellene, amit e honban a politikusféle férfiak - még egymásnak sem adnak meg!
Tisztelet annak az egy-két "fehér varnyú" kivételnek :-)))

Névtelen írta...

Eddig az összes írással azonosulni tudtam, amit ezen a blogon olvastam, mert logikus, a valóságot jól leíró helyzetértékelés volt számomra, de ezt a mostani témával kapcsolatban nem osztom.
Pu Pu most szerintem elvesztette a realitásérzékét, amikor 10 hónappal a választások előtt azt várja, hogy a szóba jöhető ellenzéki pártok -akik nem tudnak megegyezni, mert mindegyik a vezető erő akar lenni - majd képesek lesznek egy külső, úgymond független szakembert kiállítani, akinek széles a támogatottsága.
Ezt még annál is esélytelenebb, hogy megegyezzenek.Tudomásul kell venni, hogy 2014-ben a jelenlegi alapanyagból kell főzni. Ez a következő:MSZP kb. 15%, E14PM kb. 5%, DK kb 1-2%. Na már most tegye a szívére a kezét az, aki ki meri jelenteni, hogy az MSZP helyében átengedné ilyen támogatottságú galeriknek a vezető szerepet.Bármennyire is utálják az MSZP-t ,akkor is ő a legjobb pont.Itt az E14 már csak hátráltatja a győzelmet ezzel a viselkedéssel.Képtelenek megérteni, hogy vesztettek.Ha nem fogadják el a helyzetet,akkor külön be sem jutnak.Ezzel alátesznek az ellenzéki győzelemnek, de maguknak is.Az MSZP nélkülük is bejut így vagy úgy.De ahogy elnézem az E14 egyre szánalmasabb teljesítményét, már érdemesebb lenne a DK-val összefogni, azoknak több realitásérzékük van.
Egy a lényeg: több ellenzéki blogon is az elmúlt két év az összefogásról papolt, de most, hogy kialakultak a végleges! erőviszonyok, már egyre többen fújják, hogy én nem fogok a Mesterházyra/Gyurcsányra/Bajnaira szavazni.Na ennyit a nagy demokrata ellenzékről.Én liberálisnak vallom magam, legközelebb Gyurcsány áll hozzám közel, de nem fogom elpazarolni a szavazatomat rá, ha külön indul, hanem Mesterházyra szavazok, mert így logikus (bár annak örülnék legjobban, ha összeállnának). Szóval nem kellene már az orrunkat befogva finnyáskodni, hanem beállni az MSZP mögé mert még mindig ők a legesélyesebb társaság.

Névtelen írta...

És még valami:Többen felsoroltak lehetséges "külsős" jelölteket, nőket, férfiakat. Már ne haragudjatok, de ezek a nevek "csak" nekünk elfogadhatóak.A jobboldaliak többsége ezektől a nevektől frászt kap.Bedobjátok pl. Vadai nevét?Szeretem Vadait, de nem vicceljünk már, őt leghamarabb a 2018-as választásra lehetne felépíteni esetleg, de mondhattam volna bárkit.

vasárnapi youtube felelős írta...

Én bízom a józan felelősségben az utolsó percig...és azt is megértem, hogy egyéb konkrét nevek miért nem kerülhetnek megnevezésre 2013. július 14-én.

http://www.youtube.com/watch?v=Z0BHwzMpj_E

Névtelen írta...

vasárnapi you tube felelős

A karaktergyilkosságra gondolsz?

Kaláris írta...

Borboletta...
Miért lenne az baj, ha hirtelen és látványosan megváltozna a politikai közbeszéd és hangulat? Természetesen a nők által és javára?:)) Nehogy a mucsai macsók megsértődjenek véletlenül?:))

Borboletta írta...

Névtelen 12:21
Arra és még egyebekre...
Kaláris
1. Egyetlen fecske sem tud látványosan és hirtelen nyarat csinálni.
2. A fecske nem csak a fecskéknek akarja a nyarat.
3. Most a Bloggazdára Pupura hivatkozom :-) - szerinte a politikában nincs sértődés, ahogy bocsánat kérés sincs.

Promenad írta...


Na és Kálmán Olga ?

Messze a legokosabb,legtalpraesettebb magyar nő !

Kenterbe verné az összes férfit !

morzsi írta...

Dávid Ibolya? Vadai Ágnes? Kálmán Olga?
Szó sem lehet róluk, csak az Oroszlán Szonnya!
Legalább gyönyörködhetnénk.

Törzsi írta...

P.S.
Csak most olvastam a galamuson Niedermüller Péter cikkét.
Azt kell mondjam, hogy az álmodozások kora lejárt, nem széplelkek csatája következik.
S azt gondolom, hogy nem is a halkszavú tötyörgésé.

Ajánlom mindenkinek szíves figyelmébe, s alapos átgondolásra.

Sokkal többet vet fel, mint egyszerű személyi-vezetői kérdéskör kudarcát.

Törzsi

Névtelen írta...

Már itt sem ért egyet senki.O.

Borboletta írta...

Igen, nagyon jól kezdődik Niedermüller Péter sorozata, mert aki elolvassa mindenki megkapja a saját szintű házi feladatát.

Én általában nagyon örülök a különféle véleményeknek, mert az mindig magát az életet tükrözi.
Főleg ha nem büntetik, zárják ki azokat, akik valamiféle többségben a másféle véleményüket - akár kisebbségben - bátran felvállalják.
Nem biztos, hogy hülyék.
A pedagógiában valamikor a leghasznosabb módszer - a meghökkentés.
Amikor sípol a kukta a tűzhelyen (és ez már észlelhető), ritkán szoktak a közelében egyszerre és egyformán zümmögve relaxálni...
http://www.youtube.com/watch?v=Ewn-teYaLJk

Zsuzsanna írta...

Lengyel László ceruzáját évek óta Baja környékén hegyezik

Névtelen írta...

A fo problema az ellenzeki partok tamogatoi kozott levo "ellenzekiseg".
En ugy gondolom, hogy a legtobbet egy olyan megallapodasbol lehetne kihozni, amely szerint Mesterhazy lenne a miniszterelnok, a kepviselo jelolteket viszont a Bajnai-fele partszovetseg a tamogatottsagahoz mert aranyahoz kepest nagyobb aranyban adna.
Ebben az aranyban konnyebb lenne megallapodni, raadasul ez az MSZP elleneseknek is elfogadhatobb.
A Bajnai-fele partszovetseg jeloltjei zomeben Konya Peternek, a jelenleg a demokratikus oldal legszimpatikus politikusanak a partjabol, a Magyar Szolidaritas Mozgalomnak a tagjai kozul kerulnenek ki.
En jonak tartom a DK onallo indulasat, mivel Gyurcsanyek hozni fogjak a parlamentbe jutashoz szukseges szavazatokat. Raadasul Gyurcsany nelkulozhetetlen tagja lesz a magyar Parlamentnek.

kekec/éva írta...

Fő problémás névtelen
Te komolyan szavaznál egy Mesterházy vezette ellenzéki pártszövetségre? Szerinted ha valaki gatyába ráz egy 30 ezres pártot, az már garancia arra, hogy elvezet egy szarban levő 10 milliós országot? Mert ezt a véleményedet szánalmasan kevesen osztják. Az meg nem elég Orbán elzavargatásához.
Egyébként is a választási logika nem feltétlenül igényli, hogy KÖZÖS pártlistával induljanak, elég, ha arról egyeztetnek, hol nem indulnak egymás ELLEN (esélyes jelöltekkel) És a második fordulót előre is lehet hozni: pl visszaléptetni az esélytelenebb jelöltet közvetlenül a választás előtt. A listás helyek KEVESEBBEN vannak, mint az egyéniek!
Tisztességes, köztiszteletben álló egyéni jelöltekben kell megállapodni, és amit most csinálnak:a kormányprogramot előre egyeztetik. Ez az Mszp-Szdsz-nek is hetekig tartott 2006-ban, pedig előtte volt 4 évük összecsiszolódni! És a szlovák példa mutatja, hogy enélkül 1-2 évig sem lehet kormányozni. És Ficó legalább okult és alkalmazkodott, de erre Orbán és kolleszcsapata genetikailag alkalmatlan.
Ha az Mszp eljátssza a Szili-játékot, előre borítékolható, hogy ugyanaz lesz az eredmény ("sólyom-szárnyakon" berepül a jobbos jelölt!)
kekec/éva

Erzsébet írta...

"kekec/éva/"

???második forduló?? 2014,
a választási törvény mintha ezt nem tartalmazná.

PuPu írta...

NINCS MÁSODIK FORDULÓ!!!
EGY FORDULÓ VAN, ÉS AKI OTT ELVISZI A MANDÁTUMOT, AZ VISZ MINDENT!!!
Ez a rendszer a Fidesz-zombikra van optimalizálva, arra épül, hogy az egy tömbben szavazó, kubatovizált szavazótáborral szemben egy szétforgácsolt ellenzék indul, ezért nem jó ötlet az itt felvetett ötlet sem, hogy Mesterházy meg Bajnai együtt, Gyurcsány meg külön, itt vagy egy a tábor-egy a zászló, vagy mehet mindenki a levesbe és nem lesz még ötven ellenzéki képviselő se!
Ezt a célt szolgálja az is, hogy Orbánék minden jelöltet pénzzel stafíroznak ki, lesz ezer jelölt és forgácsolódnak a szavazatok, szemben a Fidesz egységes szavazótáborával.
Jellemző egyébként a szánalmas propagandánkra, hogy még itt sem világos sem a választási eljárás, sem a tét, és akkor még a remekül meghúzott választókerületi határokról nem is beszéltünk!
Ellenben rengeteg feleséleges duma szólt a két titán előnyeiről és hátrányairól...
:O)))

hello írta...

Pdf-ben kaptam, ezért csak képként tudtam idehozni Baranyi Ferenc: Fejedelmek figyelmébe c. versét

http://kepkezelo.com/images/qe6j94p9vqh08wpz8rm.jpg

Ő megvásárolhatatlan, nyitott szemű és agyú, szókimondó értelmiségi!

Névtelen írta...

kekec/évanak (Fő problémás névtelen)

Nem tudom, hogy az MSZP-nek mekkora a tagsaga, de 2010 utan sokan mar a sullyesztoben lattak az MSZP-t. Kivalo politikai teljesitmeny volt a part "feltamasztasa", amely mara kokemenyen a legerosebb, legszervezettebb part Magyarorszagon.
A velemenyemet szanalmasan kevesen osztok kozul egyelore csak egyrol tudok. Az te vagy.
Mesterhazy 1999. januar 12-en summa cum laude minősítéssel tette le a doktori szigorlatot a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen. 2004-től doktorandusz hallgató a Testnevelesi Egyetem doktori képzésén. Felsőfokú angol és spanyol nyelvtudassal rendelkezik.
Ami a miniszterelnoksegre valo alkalmassagat illeti mondj egy olyan miniszterelnokot a tortenelemben, amely azzal lett eloszor miniszterelnok, hogy korabban mar egyszer volt.
Minden miniszterelnok egyszer eloszor volt az. Ami a tapasztalatot illeti egy miniszterelnok mogott, csakugy ahogy a kormany tobbi tagja mogott is, egy nagy gyakorlattal es tapasztalattal rendelkezo csapat all, amely mindenben segiti a munkajat.

Névtelen írta...

PuPu-nak
"Ezt a célt szolgálja az is, hogy Orbánék minden jelöltet pénzzel stafíroznak ki, lesz ezer jelölt és forgácsolódnak a szavazatok, szemben a Fidesz egységes szavazótáborával."

Miert vagy te abban olyan biztos, hogy a jeloltek penzzel valo tamogatasa csak a baloldal szamara hatranyos. En ugy gondolom, hogy az onjeloltek kozott tobb lesz a jobboldali mint a bal. A baloldalon egy onjelolt nem tud labdaba rugni, mert tul sok baloldali part van. Ezzel szemben a jobboldalon demokratikus part csak a Bokros Lajos altal alapitott jobboldali part van. (A Jobbik es a fidesz nem az.) Tehat eppen a jobboldalon van eselye egy demokratikus jobboldali kepviselo jeloltnek, hogy megvalasztjak. Lehet, hogy nem Bokros, hanem az onjeloltek fognak lecsipkedni a fidesztol szavazokat.