2013. július 21., vasárnap

UBORKASZEZON

Máskor a nyár uborkaszezon volt, ilyenkor leginkább csak kis színes hírecskék szoktak megjelenni, miszerint Orbán Viktor államosította a nőket, vagy, hogy a kissé gyűrött és éhes napközis kinézetű Bajnai Gordon megsétáltatta kedvenc Fidesz-aktivistáit.
Esetleg, hogy Gyurcsány elhatározta, hogy ősztől "A kötcsei remete" címre hajt és megírja a Nemzeti Madártej című korszakos művét, hogy Juhász füvész környezetvédelmi indíttatásból idén parlagfüvet szív, Karácsony Gergő pedig boldog, mert neki minden nap Karácsony.
Az is jó kis hír lehetne továbbá, hogy az Orbánt üdvözült mosollyal és üveges tekintettel üldöző hölgykoszorú átlagéletkora a nyugdíj előtt álló tanárnők átmeneti kiesésével megemelkedett hetvenegy évre...
Itt meg azért jönnek fajsúlyosabb dolgok is, mint például olyasmi, amit Die Zeit című német hetilap a magyar gazdaság helyzetéről közölt összeállításában jövendölt:  A kamattörlesztés csak Görögországnak és Olaszországnak jelent nagyobb terhet, a gazdaság bővülésének (A blogger kérdése: lemaradtam volna valamiről?) üteme pedig nem elég az adósság növekedésének megállításához.
"Tartósan alacsony gazdasági növekedés és növekvő adósság - ez Magyarország problémája" - írta a Zeit Online.
Egy elemzőt idézve hozzátették, hogy az ország könnyen államcsődbe sodródhat, ha gondok támadnak a nemzetközi pénzügyi piacokon.
Hát nem tudom, én a Vezér szónoklataiból arról értesültem, hogy csökken az adóssgállomány, de úgy látszik, a Vezér nem olvassa a Die Zeitet, vagy a Die Zeit újságírói nem hallgatnak Orbánt Magyarországon, mindenesetre van itt valami kis kommunikációs zavar.
Mindenesetre ezt nem csak a Die Zeit írja, hanem minden épeszű elemző, amikor szóba kerül az IMF vérbunkó kiebrudalásának híre, hiszen olyan ez, mint amikor a cirkuszi amatőr légtornász nagy pofával és még nagyobb ollóval szétvagdalja a védőhálót, majd felmászik a trapézra.
Érdekes, hogy a kormánypárti sajtóban még senki nem érdeklődte meg a mi kis artistánktól, hogy egy esetleges világpiaci forrásszűkülés esetén miként képzeli Magyarország finanszírozását, merthogy igen könnyen bekövetkezhet egy ilyen állapot, erre pedig a Vezérnek annyi ráhatása sincs, mint Julcsa néninek az ENSZ határozataira.
Egyáltalán, a kormánypárti média nem szól másról, csak a rezsicsökkentésről, holott ezt a remek találmányt  lehetne esetleg szembeállítani eddig sosem hallott rezsinövelő kiadásokkal is, mint például a gáz és elektromos hálózatok kötelező felülvizsgálatával, melynek nagyságrendje tízezer forint feletti is lehet, és annak is el kell végeztetni, aki ma csorgó nyállal dicséri az Urat, mármint hogy a Miniszterelnök Urat...
Viszont lesz néhány focistadionunk, habár ha éjjel-nappal világítják is a pályákat, akkor sem tudják az áramfogyasztás növekedésével indokolni a paksi bővítést, azzal meg talán nem nagyon merik, hogy mecsoda üzlet lenne ez Simicskának és az Orbán Családnak.
Mindennek dacára a projekt miniszterelnöki hatáskörbe került, csakúgy, mint az Uniós milliárdok elosztásának kérdése, ami majd természetesen testvériesen valósul majd meg, - Vityka lesz a gonosz testvér, mindenki más meg a bambatestvér.
Sok jóra nem lehet számítani.
Mikor már Csányi is menekíti a pénzét a saját maga által irányított bankból, akkor nem árt mindenkinek eltűnődnie csóró kis betétei sorsán.
Erről sem nagyon ad hírt a média, vajon miért?
Igaz, Julcsa néni a párnacihában tartja a pénzét, de csak azért, mert nem tudja, hogy a mi Ügyes Vezérünk a feje alól is ki tudja lopni, anélkül, hogy fejbeverné bunkósbottal.
Igaza is van, akit fejbevernek, az sikoltozik, aki meg éhendöglik, az egyre halkabb és halkabb lesz a kérdésre vonatkozó tudományos kutatások szerint.
Na, mindegy, azért legyünk büszkék, hiszen nagy terveink vannak: megcéloztuk a 2042-es olimpia megrendezésének jogát, ami remek üzlet, hiszen egy ilyen rendezvény - mint láthatjuk - már Görögországnak is mennyire bejött!
Addig be kell érnünk holmi úszó-világbajnokság rendezésével 2021-ben.
Remélhetőleg ennek megrendezésére már az Orbán Viktor Emlékparkban kerül sor Felcsúton, ahol a Vezér negyvenkétszeres életnagyságú szobra büszkén tekint majd le a világ sportolóira.
A szobor tervezése már meg is kezdődött, egyelőre statikai problémák vannak, mert a szobor hasa kibillenti az alkotást a stabil állapotból, és ez bogyókkal nem kezelhető, mint amikor a Vezér még életében kibillent stabil állapotából.
Az sem eldöntött még, hogy a szobor statikus vagy mobil alkotás legyen-e, utóbbi esetben lengő nyelvvel, előbbi esetben hóna alatt focilabdával ábrázolná a Nemzet Megmentőjét, de ez szinte mindegy is.
Lényeg, hogy a korona a fején legyen, ne a fogán...


:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bizony hiányoztál! éjjel 1/2 2-ig kapcsolgattam ide, hogy mikor lesz már új mondanivalód! Gondolom rajtam kívül még sokan kerestek.

morzsi írta...

Ugye megmondtam! Éljen és virágozzék a napszúrás!:)

Névtelen írta...

Bizony hogy hiányzol kedves Pupu, iszogass sok limonádét (ser is lehet) a hűvös szobában, és remélem majd pótolod a jövő héten az írást.
Puszika neked: Kerekeper

Névtelen írta...

Nekem nagyon. Szeretem írásaidat. De……
„Néha kell egy kis áramszünet…..”
– Kis csend, kis nyugalom, kis felhőbámulás, kis átgondolás, kis hideg (talán)sör, kis nassss, kis……… –
„Aztán megint mehet minden tovább.”

Ui: Örülök, nem nagy a baj.
Üdvözöl Qwycx

hello írta...

PuPukám, nagyon vevő vagyok a hol szedídebb, hol vitriolosabb poénjaidra. Ide is jutott mindkét kategóriából - fel is dobtál velük.

A mai mondandód egyéb részéhez adalék a Klubrádió Hetes Stúdió műsora, aminek az ismétlését az imént hallgattam végig. Ajánlom mások figyelmébe is.
Itt érhető el:
http://www.klubradio.hu/index.php?id=61%23c

virággyógyszertár futárszolgálata írta...

Rózsaszezon:
http://www.youtube.com/watch?v=GNk9_YOzSDY

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

"mint például a gáz és elektromos hálózatok kötelező felülvizsgálatával, melynek nagyságrendje tízezer forint feletti is lehet, és annak is el kell végeztetni, aki ma csorgó nyállal dicséri az Urat, mármint hogy a Miniszterelnök Urat..."

- igen ez így lett volna... (erről szól a 19/2012 NGM - Matolcsy "IMF" rendelete (az IMF = Időszakos Műszaki Felülvizsgálat - ami nem csak a vezetékre vonatkozik, hanem a fogyasztói készülékekre is)
"szerencsére" kedves vezetőnk kitalálta, hogy ezt a költséget (inkább 10 és 40 ezer Ft közé esik) is az energia-szolgáltató fogja állni ( szeptemberben szavaznak róla) ... na ezt már tuti nem bírják ki a "multik"...
Plusz a fogyasztói vezeték is átmennek a szolgáltatóhoz, na véletlenül sem azért, hogy erre is adót szedjenek, hanem nyilván ennek a karbantartási költsége is "oda kerüljön ahova való".

Remélem jövőre ezek alapján bevezetik, hogy a gépjármű kötelező műszaki felülvizsgálatát a MOL kutak állják.

Éljen a NER, sokáig éljen Kedves Vezetőnk ... !