2013. szeptember 17., kedd

PUCCSISTÁK ÉS TÁBORNOKOK

Eddig csak a nadrágjuk volt csíkos, lehet, most az egész ruhájuk az lesz?
Rendőrtábornokok pere kezdődik ma Budapesten, olyan igazán magyar módi szerint.
A 2006-os puccskísérlet leveréséért kerülnek bíróság elé azok, akik eleget tettek alkotmányos kötelezettségüknek, és megakadályozták, hogy a fővárost lángbaborító csőcselék hatalomra juttassa az igencsak türelmetlen Orbán Viktort.
Hogy miért éppen most vált aktuálissá a dolog, azt nemigen lehet tudni, mindenesetre egyrészt idáig ráért az ügy, másrészt meg jó stílusérzékre vall, hogy a televízió-székház ostromának évfordulóján kezdik meg tárgyalni azt a tizenöt vádpontot, mely a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya által, a 2006. évi zavargások kapcsán emelt vád alapját képezi.
Kis magyar abszurdnak is lehet ezt nézni, de lehet esetleg a történelem ismétlődésének is – nem ez az első eset, amikor a bűnöző ítéli el a rendőrt.
A 2006-os események kulcskifejezése a meglepetés volt.
Egyrészt az események eldurvulása meglepte a rendőrséget, másrészt meglepte az ország népét is.
Ennek volt köszönhető a rendőrség felkészületlensége, másrészt meg ezért vált manipulálhatóvá a nép, akik a mai napig tévedésben vannak sok tekintetben, és keverik a fogalmakat – elsősorban a demokráciát az anarchiával.
Nemzedékekre kiható súlyos következményei vannak ennek, akik elindították ezt a folyamatot, azok – ha tisztában voltak vele, mit tesznek, akkor cinikus, hazaáruló bűnözők.
A sötét kádári diktatúra éveiben az ötvenes évek végétől kezdve, de még a rendszerváltás zászlólobogtató, illúziókkal dúsan ékesített napjaiban sem volt olyan helyzet, melyben egy bármilyen tömeg ellen rendőr-karhatalmi alakulatot kellett volna bevetni, ez egy nyugodt ország volt.
Még a rendszerváltás után is büszkék voltunk arra, hogy fizikai konfliktusok nélkül tudjuk kezelni a problémáinkat, ezért aztán a rendőrség sem gyakorolta a tömegoszlatást.
Miután legfeljebb az egymással szemben álló futballhuligánok garázdálkodásaira számított, nem volt felkészülve arra, hogy komolyabb, magas szinten szervezett társaság ellen kell fellépnie, nem voltak meg a szükséges felszerelések, nem volt a dolognak egységes módszertana, nem voltak tisztázottak a csapaterő alkalmazása során felhasználható eszközök sem.
Jellemző, hogy 1967-ben jómagam ugyanazon a vízágyú mögött baktattam a kiképzésen, mint amelyik a televízió-székház előtt felgyújtva elkapart a sárban.
Azóta semmiféle fejlesztés nem volt, mert ebben az országban soha, semmire sem volt pénz, sohasem, de ha véletlen akadt volna, akkor azonnal akadt annak értelmes helye értelmes emberek zsebében.
Így aztán, mikor az egyesült futballhuligánok utcai harcosait nekiküldték a hatalomnak, a rendőrség nem akart hinni a szemének, ilyet Magyarországon fél évszázada nem látott, most meg arra kényszerült,hogy tehetetlenül nézze, hogy a felszerelés nélküli, felkészületlen irodistáit az adrenalintól felturbózott támadók boldogan ütlegeljék.
Akik most a vádlottak padjára kerültek, az adott helyzetben tehetetlenek voltak, hiszen ötven év mulasztásait nem egy éles helyzet megoldása során lehet bepótolni, ott csak arra van mód, hogy próbálják a károkat minimalizálni.
Így aztán Gergényiék nem védték meg a tévémacit, a puccsisták meg ott álltak hülyén a televízió-székház közepén, pótcselekvésként aztán kifosztották a büfét.
Idióta puccsista főnökük meg ott tanácstalankodott - túlnyerte magát - mert ugyan azon az estén el tudta volna foglalni a Parlamentet, de utána ugyan, mit is kezdhetett volna vele?
A helyzet másnap reggelre konszolidálódott, a székházat a rendőrök visszafoglalták, Morvai Krisztina férjének kocsiját eloltották, a nép meg csak nézett, hogy akkor ez most mi is volt?
A hibát ott követték el a puccsisták, hogy egy taktikai győzelmet stratégiai nyereségnek könyveltek el, és nem számoltak azzal, hogy a megalázott rendőrség feláll a padlóról.
Hiba volt, mert egy ilyen helyzetet egy fegyveres testület minden egyes tagja személyes megaláztatásként él meg, és mindent megtesz azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg.
Így aztán, amikor a Vezér utasítást adott arra, hogy 1956 ötvenedik évfordulójának ünnepségeit tapossa szarba a csőcselék, akkor nagy volt az önbizalom, készen volt a terv, a koreográfia, a harcosok már reggel rendőrt késeltek az Akadémia utca torkolatánál, a rendőrséget meg a frász kerülgette, mert a város utcáin biztosítania kellett vagy ötven magas szintű – kormányfői, államfői – delegáció mozgását.
Az elképzelés valószínűleg az volt, hogy meg kell mutatni kedves vendégeinknek, kié is az ország.
Mindenki tette a dolgát, Orbántól a beszari államelnökig, de tette a dolgát a rendőrség is, amelyik roppant szakszerűen szarrá verte a derék puccsistákat, akik persze ment közben leamortizálták Budapestet.
Majd amikor elpáholták őket, akkor szipogva-zokogva panaszkodtak, hogy megverte őket a csúnyabácsi, meg hogy lovasrohamozott a Madách téren, meg kilőtte azt a ragyogó kék szemüket – a rendőrök ellen fordított tankokról, molotov-koktélokról, kockakövekről és a rendőrség utasításaival való szembeszegülésről nem esett szó.
Amikor Orbán beült a nagygyűlése után a páncélozott BMW-be, magára hagyva a hulladékot, akkor már tudta, hogy a puccs gyakorlatilag elbukott.
Ekkor kellett volna őt is, meg az összes szervezőt, hangadót őrizetbe venni és bíróság elé állítani a hatalom erőszakos megdöntésének kísérlete miatt, - az sem lett volna kevésbé jogszerű, mint most a bankok ablakainak bezúzásával fenyegetőző koma becsukdázása, sőt.
De hát erre nem kerülhetett sor, részben a kormányfő parttalan demokratizmusa, mazochista hajlama, részben liberális szövetségeseinek intenzív jammerolása miatt, merthogy micsoda dolog, hogy a csúnya rendőrök verték a szegény magyart!
Szép példája ennek a jónevű publicista hölgy, aki felháborodott azon, hogy mit műveltek a rendőrök a Madách téren, mikor éppen arra járt sétálni a gyermekével.
Hát hol sétáljon tömegoszlatás idején, nem igaz?
Az ember nem is tudta, sírjon, vagy röhögjön, de aztán hamar kiderült, hogy a sírás indokoltabb, mert mozgásba lendült a jobboldal és az összes bűnözőt szép sorjában kimosdatta.
A végén a kép olybá vált, minta Gergényi dobálta volna féltéglákkal a katolikus templom áhítatos imádkozásba merült híveit.
Az idióta ellenzék pedig - mint aki libát lopott - bűntudatos pofával sunnyog, ahelyett, hogy kiállna az ország érdekei és az igazság mellett.
Szerintem a baloldal még mindig az Úr által Rákosiért rámért büntetését tölti, attól ilyenek, mint amilyenek, azért kaptuk tőle ezeket a politikusainkat…
A rendőrséget Orbán nem szerette soha, annál jobban szereti saját pretoriánusait, saját titkosszolgálatát, azt el sem tudja képzelni, hogy az erőszakszervezetek ne őt, hanem az államot szolgálják.
Aki az államot ellene védte, annak pedig bűnhődnie kell, és csak azért nem lehet pusztulnia, mert például Gergényi rengeteget tud róla és bűntársairól, még a szép olajos időkből.
Végzetes lehetne, ha kinyitná a száját.
Így aztán már a vádemelés sem megy tovább a felfüggesztett szabadságvesztésnél, de szerintem abból sem lesz semmi, legfeljebb valamelyik alacsonyabb sarzsi kap egy évet, felfüggesztve – majd valahogyan kompenzálják neki.
Nagyon reménykedem abban, hogy 2006 őszével kapcsolatban nem ez az utolsó büntetőeljárás, abban, hogy kerülnek még törvény elé a puccsisták is
Hiú ábránd lenne?


:O)))

19 megjegyzés:

Névtelen írta...

" Nagyon reménykedem abban, hogy 2006 őszével kapcsolatban nem ez az utolsó büntetőeljárás, abban, hogy kerülnek még törvény elé a puccsisták is
Hiú ábránd lenne?"
Igen PuPu szerintem az, most jön csak még a java, kiváltképpen akkor,amikor a DK erősödni fog.

Avi írta...

Kedves Pupu!
Hol látsz itt ellenzéket a DK-n kívül?

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Nem történt semmi, csak mindenki megkapja a magáét.
Hogy amikor a rendőrök hangos beszélőn felszólítják az utca emberét, azonnal hagyják el a területet és nem hagyják el, akkor van nagy csodálkozás ha valakinek kiverik/kilövik a szemét.
Akkor is nagy az ámulat, amikor a főkapitány úrnak jelentik, hogy a köveket, molotov ,koktélt dobálók mind kivétel nélkül a ferencvárosi újpesti szurkolókból tevődött össze. (Most akkor indítsunk nyomozást? Áh dehogy! Az annyi papír munkával jár, minek?)
Amikor a volt min.elnök asztalán másnap reggel ott hever a titkosszolgálat jelentése, amiből kiderül, hogy az előző napi botrány előre eltervezett és szervezett volt, miért nem intézkedett? Mert akkor talán a nyugat, kommunista elnyomóknak fogja tekinteni? (Hát ebben nem vagyok biztos, de hogy pipogya fráternek, az biztos.)
Még így, hét év távlatából is csodálkozom. Ahhoz, hogy az akkori
puccsistákat, az ügyészségünk "békés tüntetőknek" nevezi, - azért ahhoz pofa kell.
Tisztelettel: -morzsi. -

Névtelen írta...

A jövő megszerzéséhez a múltat is vissza kell foglalni! Csak akkor lesz jövőnk, európai demokráciánk, ha Orbán és 2006-os puccsista társai a törvényes elévülési időn belül a vádlottak padján fognak felelni akkori bűnükért (is).

hello írta...

Kedves PuPu, 2006-ban - meg utóbb máskor is - a kormányfő parttalan demokrata volta nem vált sem az ő, sem az ország hasznára.

Persze utólag mindig könnyebb okosnak lenni. Mivel 50 éve nem fordult elő ilyesmi, persze, hogy hirtelen mindenki csak a fejét kapkodta.

Csak a médiából követtük bénult döbbenettel, ami 2006 szeptemberében történt, de a baráti körömmel egybehangzóan nagyon hálásak voltunk Gergényi Péternek, hogy nem hagyták eszkalálódni a csürhe pusztítását.
És már akkor sem volt kétségünk a felől, ki és milyen célból mozgatja ezeket a "hazaffyakat"!

hello írta...

A Klubrádió híradása:

Nyálban úszik Gyurcsány - megint leköpték - 12:55

A volt rendőri vezetők peréről távozóban újabb inzultus érte Gyurcsány Ferencet, a volt kormányfőt ismét leköpték, ezúttal a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületében - számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.

Gyurcsány Ferenc a tárgyalás szünetében az őt ért inzultusokra reagálva újságíróknak azt mondta, nem kíván újnácik véleményével vitatkozni. Szerinte sokkal több inzultus is ért már nácik részéről demokratákat, ez ahhoz képest túlélhető.

A volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke rendőrök gyűrűjében távozott a bíróság épületéből, miközben folyamatosan a "Gyurcsány, takarodj!" rigmus zengett, valamint sípok és kereplők szóltak. Gyurcsány Ferencet érkezésekor is leköpték az épület előtt demonstrálók.

A bírósági perrel párhuzamos eljárásban kívánná kivizsgálni a 2006 őszén történt eseményeket Morvai Krisztina. Az európai parlamenti képviselő a tárgyalás szünetében bohózatnak nevezte a tárgyalást, amelyen álláspontja szerint nem fog kiderülni, mi történt.

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti frakciójának tagja szerint az ügyben terrorcselekmény miatt kellene vádat emelni.
(MTI)

Névtelen írta...

"Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti frakciójának tagja szerint az ügyben terrorcselekmény miatt kellene vádat emelni." No, most az egyszer ebben egyetértünk, de az biztos, hogy a terrorcselekmény elkövetőjének nem ugyanazokat a személyeket gondoljuk! :(

rézevőfiamór írta...

PuPu for President!

(komolyan mondom)
Ha elindítasz valami mozgalomfélét, egy fizető tagod már van.

vagy-vagy TIPPMIX írta...

ÉS 2013. szeptember 13.
Nádas Péter: Ami mellette szól, s ami ellene - részlet a cikkből (4. oldal)

A demokráciának van licence, de egyszer és mindenkorra nem lehet senkitől megvásárolni. A demokráciák és a diktatúrák története több ezer éve egymásba íródik. Vagy vannak szabad választások, vagy nincsenek. Vagy működnek a hatalommegosztás intézményei, vagy nem. Vagy van jogegyenlőség, vagy nincs. Vagy van sajtószabadság, vagy nincs. Az állam polgárai vagy az együttműködés szellemében élnek együtt, vagy egymás ellenében élnek. A demokráciának vannak ugyan helyi jellegzetességei, de nincsenek fokozatai vagy mennyiségei. Vagy van demokrácia, vagy nincs demokrácia. Vagy van önismeretre nézvést közmegegyezés, vagy nincs. Vagy mindenkire vonatkozik a jogegyenlőség, vagy csak kivételes személyekre és kivételes régiókra vonatkozik, akkor viszont nincs. A keleti és a nyugati demokráciák különbségéről beszélni nem érdemes. Mintha azt mondanám, hogy van KORLÁTLAN demokrácia és KORLÁTOZOTT demokrácia...

Kaláris írta...

Ha Gergényi tud valamit a "régi szép olajos időkből" és hallgat, akkor megérdemli, hogy a börtönben rárohadjon a műanyag lakat...

übernaív írta...

Részéről szégyellném magam, ha ismét csak külső segítséggel tudjuk, – ezúttal nem a másik idegen hatalom – a saját kártevőinket ártalmatlanná tenni.

Névtelen írta...

Amit Al csuti Capone idáig elkövetett azért az Egyesült Államokban 900 évet kapna.O.

hello írta...

Vizsgálatot követel a DK a belügyminisztertől - 17:21

A Demokratikus Koalíció szerint Pintér Sándor belügyminiszternek ki kell vizsgáltatnia, hogyan kerülhettek tüntetők a Fővárosi Törvényszék bejáratához - mondta Vadai Ágnes.

A független képviselő azt mondta, hogy amikor Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter, a DK elnökének illetve alelnökének társaságában megérkezett a volt rendőri vezetők és társaik 2006 őszi eseményekkel összefüggő, kedden megkezdődött büntetőperére, akkor "eszüket vesztett", ordibáló emberek fogadták őket. Szavai szerint ekkor a volt miniszterelnököt leköpték és megütötték. Hozzátette: kifelé jövet újabb atrocitás érte őket, nemcsak Gyurcsány Ferencet köpték le újra, hanem ekkor már a biztosítás parancsnokát is.
Vadai Ágnes kijelentette, a legkevesebb, hogy a belügyminiszter vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogyan kerülhettek tüntetők a Fővárosi Törvényszék bejáratához. Véleménye szerint Pintér Sándornak jelentést kell készíteni az Országgyűlés számára, amelyben leírja, hogy mi is történt és a rendőrök "miért álltak tehetetlenül". Végül azt mondta, a rendőrségnek nyomozást kell elrendelnie az elkövetőkkel szemben, különös tekintettel arra, aki egy rendőrt köpött le.
A pert jellemezve kijelentette: olyanok ülnek a vádlottak padján, akik 2006-ban "életüket, méltóságukat nem kímélve léptek fel az alkotmányos rend erőszakos megdöntését megkísérlő csőcselékkel szemben". Hozzátette: "az Orbán-rezsim ültette őket a vádlottak padjára, kicsinyes, primitív bosszúból".
Leszögezte, hogy a DK politikusai 2006 óta következetesen kiállnak azok mellett, akik "a náci csőcselék megfékezése érdekében küzdöttek". Szavai szerint voltak hibák, de bűnt az követtet el, "aki tört zúzott, meg az ,aki ezeket bujtogatta, meg az, aki ezekkel együttműködik" az önkormányzatokban és a parlamentben. (MTI)

Jutka írta...

Nagyon szomorú vagyok, hogy megint kell emlékeznem 2006 eseményekre. Teljesen egyetértek veled Pupu.
Nem is merek arra gondolni mi lett volna ha ezt a csőcseléket nem tudta volna megfékezni a rendőrség.
Ilyenkor örülök, hogy a gyerekeim és unokáim nem itt élnek.

hello írta...

http://www.atv.hu/belfold/20130917-gyurcsany-akar-meg-bele-is-lohetnek-minket-a-dunaba

2013-09-18 05:10:00

Gyurcsány: akár még bele is lőhetnek minket a Dunába

Geza írta...

Ha nem tisztelnem jobban az iratlan szabalyokat, akkor tobbszor is megnyomtam volna a "tetszik" gombot, mert igen fontos harsogni azt a merhetetlen igazsagtalansagot amely 2006 oszevel kapcsolatban tortent es tortenik. Es persze itt is lathato az a visszatero elem, amely a kozember feleloseget veti fel a tortentekkel kapcsolatban. Hogy lehet az, hogy egy-ket ehhez hasonlo kituno irason kivul semmi jel nem utal arra, hogy az emberek most maskent gondolkoznanak errol mint korabban (meglepo is lenne, hiszen aki akkor nem lett halalra sokkolva, az most, 7 ev utan miert is lenne). Megmondom oszinten, mikor a tuzoltok meg a tanarok meg barki mas elmegy tuntetni, mert a ber igy, meg a korai nyugdij ugy, azt en [ebben a helyzetben foleg] leszrom! Mindenki majdnem becsinalt a gyerekektol, mikor kimentek az utcara. Na es miert tuntettek? Mert a taho kicsit tulmeretezte az tandijukat es ez mar nem fert bele a "turokepessegukbe". Hat ezt is leszrom. Hol voltak/vannak azok az emberek, akik azert mentek volna ki az utcara, mert a 2006-os bszkulodas veglegesen tonkretett mindent es ezert nem a rendorok, hanem azok a politikusok a felelosok, akik az egeszet elinditottak, majd pedig hagytak vegkifejleni. Nem hiszem, hogy a mai rezsicsokkenteses mamorban ilyen tuntetesre egyhamar sor fog kerulni.

Varga Éva írta...

5*
Nem tudok mit hozzátenni.
Vica

pleinair írta...

Még a DK legtökösebb vezetőségi tagja, Vadai Ágnes is úgy fogalmaz, hogy "véleményem szerint", Pintérnek jelentést kell írni a történtekről. Még jó, hogy nem teszi hozzá, hogy "szerény" "véleményem szerint", ahelyett hogy követelné a rendőrség tehetetlenkedése mögötti okok kivizsgálását.
Egészpályás támadásba kell lendüljön a DK, be kell hoznunk amit elmulasztottunk a tiltakozások, követelések, feljelentések terén. E tekintetben nem várhatunk tovább, mert ha egy elmebeteg terrorja és a nyomor ellen fellázad a nép, itt vér fog folyni. Az Őrült saját seregei és saját csőcselékének bandái készen állnak minden, hatalom megdöntésére irányuló felkelés leverésére.
Ha nem tereljük jogilag legális mederbe a maffia hatalom lebuktatását, itt egyszer elszabadul a pokol, és pár éven belül vérbe fojtott forradalomnak nézhetünk elébe.

Kismaci írta...

Tényleg csak maroknyian voltunk olyan eszméletlen szinten okosak és intelligensek, akik ezt látták? Mármint már akkor tudtam, ki van az egész mögött.

Gondoljatok már bele, milyen ördögi, velejéig, undorítóan gonosz az a lény (nem ember, lény), aki a saját híveinek tartott naggyűlést a nácik mellé szervezi - direkt, mert tudja: ha oszlatás lesz a nácik miatt, ÓHATATLAN az ártatlan áldozat is.

És erre lehet alapozni.

Azt tartom nagyon-nagyon szomorúnak, hogy nagyon sokan a mi oldalunkon is beszopják az egészet. És őszintén: ebben a liberálisoknak óriási sár van a fejükön. Ők vették át leginkább a narancs retorikát...

Továbbra is hajrá DK, és azt mondom: ha BÁRKIVEL összeáll, veszti a szavazatom. PLÁNE az MSZP vagy K14-gyel! De ugyanezt mondom Fodorra is, meg a pártjára. Értékelem, demokrata, okos meg minden, de csak visszahúzná a DK-t.

Menjenek egyedül, csinálják meg a politikájukat! :)