2013. október 14., hétfő

A BALOLDAL BAJA

Kedves, Kanadában élő, de a magyar belpolitikát minden idegszálával figyelő, titkos - és számos hivatásosnál felkészültebb és jobb intuíciós képességekkel rendelkező - amatőr politológus hölgyismerősöm már Orbán hatalomra jutásának másnapján megmondta: Hidd el, ezeket nem lehet majd békésen kiszavazni a hatalomból, ezeket csak kapával-kaszával lehet majd elkergetni egyszer, ha eljön az ideje.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza lesz, legalábbis aki nézte a bajai időközi választás eseményeit, az nemigen tud ezzel az állítással vitatkozni.
A rendszerváltás után a pártok úgy óvták a választási rendszer tisztaságát, mint lánya szüzességét a szicíliai apa, de hol vannak már azok az idők?
A Vezér számára úgysem mond semmit sem az erkölcs, sem a tisztesség, ő leginkább eredményorientált, példaképe pedig nagy valószínűséggel Sztálin (Hány hadosztálya van a Pápának?), jelmondata pedig: A cél szentesíti az eszközt!
A bajai időközi választáson a Fidesz által bevetett eszközök persze meghozták az eredményt, a dolgok pillanatnyi állása szerint elvitték a mandátumot, lehet ismét győzelmi jelentéseket harsogni, holott ezen a választáson nem győzött senki, csak a brutális, a demokratikus politizálástól távol eső manipulációs technika győzött a tehetetlen, weimari típusú demokrácia felett.
A választás tétje egyébként nem volt több, csak ennyi: mindkét oldal szeretett volna az országos választások előtt hivatkozni valamire, amiből kiderül, hogy a népszerűsége magasabb, mint a másiké, érdemes tehát rájuk szavazni - ehhez keresett mindkét oldal kapaszkodót.
A kampány azért ad némi reményt, hiszen a Fidesz olyan görcsösen akart bizonyítani, hogy azt épeszű ember már csak mély sajnálkozással és lenézéssel tudta szemlélni, viszont az még kérdéses, hogy ez hogy váltható majd szavazatokra.
A kampányt az egész ország szemlélhette, de a jelöltek mindegyikéhez nem volt szerencséje, hiszen csak a demokratikus oldal csinos és megnyilatkozásaiból következtethetően okos jelöltjét követték autókkal, mindenfelé, amerre járt.
Ezt egyébként minden épeszű társadalom zaklatásnak tekintené, és a rendőrök kezelnék a problémát.
Nálunk nem minden probléma vált ki ilyen durva reakciókat, végtére is nőről és közmegbízatás betöltésére pályázó állampolgárról van szó, nem elítélt gyilkosról, akit csak neve kezdőbetűjével lehet emlegetni, nemde?
Hogy aztán a választási gulyáspartik szervezéséről szó se essék, meg arról se, hogy milyen ótvaros, ócska mentalitást tükröz a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb réteg, a cigányok fel és kihasználása ebben az ügyben.
A nincstelennek egy tál jóféle gulyásleves is számít, hát még, ha a gyerekek is jóllaknak, meg még kerül mellé friss kenyér, egy-két üveg sör, ne adj Isten, még kis szotyoláravaló is, legyen bármennyire jelentéktelen is az összeg…
Merthogy van egy réteg – egyre szélesebb réteg egyébként – amelyik magasról tesz a politikára.
Nekik ugyanis valóban mindegy, hogy melyik párt fog nyerni, de még az országos választáson is mindegy lesz, hiszen nekik a rendszerváltás negyedszázada meglehetősen egyhangúan telt.
Az első öt évük azzal telt, hogy visszarugdalták őket a kilátástalan nyomorba és kiszolgáltatottságba, aztán már csak a beletörődéssel voltak elfoglalva, hiszen a képzetlenségüknél fogva azt se nagyon értik, amit ezek a politikások ugatnak nekijük, az ezresnél meg a bogrács partján megáll náluk a tudomány.
Amúgy sem egy lázadó népség, amíg valahonnan akad egy szelet kenyér, nem szerveznek felkelést, száz generációjukba verték bele bikacsökkel, hogy lázadni nem kifizetődő.
De élni kell.
Inkább visszatérnek hát a régi életvezetési stratégiához, a legnincstelenebbek libát például többnyire kétszer vesznek (egyszer észre, egyszer meg el…) és próbálják elkerülni a büntetést, amire a dolgok mai állása szerint hatvan százalék esélyük van is.
Nekik egyik párt éppen olyan, mint a másik, egyiket sincs miért szeretniük, és arra fognak szavazni, aki jobban fizet, ha ezt Fidesznek hívják, hát a Fideszre.
Vannak vagy négyszázezren.
Azért sohasem lehet tudni, mikor akad majd egy cigány, aki felemeli a fejét, így hát a kisebbségeket, akik saját listájukra szavaznak, kizárják majd a pártlistákra szavazók közül.
Ez persze szemétség, ilyen eljárás csak akkor lenne elfogadható, ha saját listájukról is be lehetne jutni a törvényhozásba – na, ne már!
Így aztán meg se kell venni őket, szavazzanak a nemzetiségi önkormányzatukra, majd odalökünk nekik kis pénzt, oszt jónapot!
Majd pótolják őket határontúli véreink, akikről még a postaköltség terhét is levesszük, ellentétben azokkal a foglalkoztatottsági statisztikát javító megtévedt fiatalokkal, akiknek keresztül kell utazniuk Skóciát és Angliát, hogy leadhassák szavazatukat Londonban – például.
És hozzájuk jönnek a hófehér lecsúszottak, akik vagy kétszer annyian is lehetnek, és akiknek egy hangyafülnyivel sem több az erkölcsi érzékük, mint a cigánynak, nekik is számít a téli tüzelő, a kis pénzmag – mintha a múlt század első évtizedébe csúsztunk volna vissza.
Tulajdonképpen ezt az időközi választást nem most rontotta el az ellenzék, hanem amikor hagyta, hogy ilyen csekély szavazatkülönbséggel nyerjen a Fidesz.
De ha egyszer elkezdik ezt elemezni – hogy hadd engedjek meg magamnak utópista gondolatokat is – akkor nem fognak más eredményre jutni, csak arra, hogy felkészült/felkészített választási apparátus és hatékony módszerek nélkül nem fognak tudni sehol sem nyerni.
Az összes dolog szinte, ami ezidáig tilos volt, az országgyűlési választáson már engedélyezett lesz, Kubatovnak sem okozott sok gondot, hogy a nyilvántartását frissítse és törvényessé tegye, lépni kellene e tekintetben az ellenzéki oldalon is..
Már persze, ha nyerni akarunk, mert azzal a mentalitással, hogy a „szövetségi tárgyalásokat egyszer és mindenkorra lezártuk” – csak veszíteni lehet.
Ez lenne a cél?
Hacsak úgy nem…

:O)))

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem ez a cél. Ezeket az érdekli, hogy ők bent legyenek a parlamentben, mert máshol ilyen qualitásokkal nem érvényesülhetnek.Ezért nekem az a véleményem, hogy az ellenzék pont annyira felelős a kialakult helyzetért mint Vityka.

terlasz írta...

Mit lehetett volna még tenni ebben a csóró és tudatlan körzetben?
Lefizetni, megfélemlíteni...
Hajrá baloldal, hajrá Magyarország!

Geza írta...

Ne haragudj kedves PuPu, de egy pontban erosen vitatkoznek Veled.

Nem tisztesseges, meg az olyan jambornak tuno szegenyeket sem nemtelen eszkozokkel megnyerni. Nem szabad felvenni a fidesz tempot (ez idonkent felvetodik az ellenzeki diszkussziokban, de szerencsere ezt eddig jobbara sikerult elkerulni). Ha a az (szegeny) egyeen annyira hulye, hogy egy tal kajaert odaixel ahova mondjak neki, akkor az ilyennel ugyse lehet majd megertetni, hogy "ha mi nyerunk" akkor miert nem fog az oe helyzete egyik naprol a masikra megvaltozni.

Pacis írta...

Mi volt a TÉT BAJÁN...???
Hááát!
Tudjátok..., erre CSAK (és kizárólag) EGY OK VAN: A FŐNÖK kijelentette :
"Nem szeretnék ám látni még egy Szigetszentmiklós-t...!
M E G É R T E T T É T E K !???"
Aztán..., a sok-sok talpnyalónak nem számított ám..., se PÉNZ..., se PARIPA...,(még szerencse, hogy a FEGYVER, az kimaradt!),
se TÖRVÉNYESSÉG..., se ETIKA...!!!
ÉÉÉS!Szinte mindent bevetettek.
ÉS! NYERTEK!Van ilyen!
Oszt' JÓ Napot!

KÖZÖD...!???
Gondolják ŐK! No de mekkorát tévednek...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Olvasom a vasárnap megjelent Népszabadságot !
Egyetlen sort nem írt az ellenzéki DK kongresszusáról, ahol az MSZP is megjelent és képviseltette magát !

Miért ?

Ezzel a hozzáállással le lehet győzni a FIDESZT ?

No comment !

Ne várjunk itt semmit !
Igazad van !
Előbb észhez kellene térni és felismerni a saját érdekeinket.
Addig meg nyeljük a vereségünket le, mint a focisták !

Ezek vagyunk, ennyik vagyunk !

Üdv sphagin.

dmolnar írta...

Kedves PuPu!

Már csak a jó isten tudja (vagy még az sem) mi lenne a cél.. Az azonban biztos, abba a módszerbe, amit a fidesz folytat, nem szabad beszállni.. Mert eleve bukásra van ítélve.. Még akkor is, ha abban igazad van.. Akik így megvehetők, azok bizony a politika iránt még csak közelítőleg sem érdeklődnek, mert őket leköti a mindennapi betevő biztosítása.. Ha szavazatvásárlás az ára, akkor úgy, ha más, akkor meg úgy..

Névtelen írta...

Már 2002-ben, közvetlen a választás után mondták néhányan, hogy Orbánnak soha többet nem szabad hatalmat adni a kezébe, mert soha többet nem fogja átadni szépszerével.
Akinek volt szeme, az tudta akkor is, hogy bizony igaz.
---------------
Más - hogy kapcsolódjak sphaginhoz:
A Népszava meg nem említette a témára vonatkozó cikkében egy fél betűvel sem, hogy Bajnai azt mondta, a Fidesz nyomására indított Sukoró miatt vizsgálatot... :(

pamagd

Varga Éva írta...

Abban az országban, ahol ilyen másfél(?) hét után többen mennek el szavazni és ha csak eggyel is, de többen szavaznak a fideszre - nem lehet várni semmit. Semmi jót.
Ezek vagyunk, ilyenek vagyunk.
Akiben él még egy kis jóérzés, az meneküljön! Minél messzebb és vissza se nézzen.
Itt Putyinisztán lesz (van?) - megmondta a felcsúti lókupec is már, bel a pacekba, ráadásul a külföldnek címezve.
Kertész Ákos tévedett, mikor leírta, milyenek vagyun. Nem olyanok, hanem sokkal olyanabbak.

Az egyetlen megoldás az kell(ene), hogy legyen:
NEM SZAVAZNI!
BOJKOTTÁLNI A VÁLASZTÁSOKAT!
Legalább ennyi haszna legyen Bajának: láttuk, mire számíthatunk.

morzsi írta...

Kedves Pupu/
Azért én még bízom a fideszbe. Ezek mindent, de mindent meg fognak tenni azért, hogy veszítsenek. Mindenkibe még bele fognak rúgni, hogy mindenki tudja hol a helye.
Ahogy azt az elmúlt 23 év kormányai tették, mert mindegyiknek meg volt a lehetősége, hogy 8-12-16 évig kormányozzon békében. Az egy szocikat leszámítva, - soha nem az ellenzék győzött, hanem a kormányon lévők veszítettek, olyan napi ostobaságokat követtek el, hogy a szavazók nem tehettek mást, ellenük szavaztak. Tisztelettel: - morzsi -

pleinair írta...

A kongresszuson mellettem ülő úr mondta, hogy a fidesz telefon-osztogatásának megvolt a feltétele.
A választónak be kellett vinni a fülkébe a mobilt, és le kellett fotóznia, hova húzta be az x-et. Ezt aztán kint ellenőrizte és azonnal törölte a fidesz embere.
Nem tudom, igaz-e, mindenesetre én vagyok olyan rosszindulatú, hogy a legelképzelhetetlenebb aljasságra is képesnek tartom ezt a bandát.

pleinair írta...

Már persze, ha nyerni akarunk, mert azzal a mentalitással, hogy a „szövetségi tárgyalásokat egyszer és mindenkorra lezártuk” – csak veszíteni lehet.
Ez lenne a cél?

Nem tudom, ki a lófüttynek képzeli Bajnai magát? Azt meg pláne nem értem, hogy a DK épp annyira kesztyűs kézzel bánik vele, mint az MSzP.
Ha saját oldalunkon hallgatásunkkal támogatjuk a jellemtelenséget, az árulást, akkor magunk is ugyanolyan gerinctelenek és mocskosak vagyunk, mint az, aki orbán és a füvész alattomos kiszolgálója.
Nem mentség, hogy ezen az áron akarjuk Bajnai szavazóit ellenzéki oldalon megtartani. Ezen az áron csak magunkat, a tisztességünket veszíthetjük el!

pleinair írta...

Kedves Névtelen Pamagd!

"A Népszava meg nem említette a témára vonatkozó cikkében egy fél betűvel sem, hogy Bajnai azt mondta, a Fidesz nyomására indított Sukoró miatt vizsgálatot... :("

Ideidézem a Bajnait leleplező cikket, mert - eddig sikeresen - agyon akarták hallgatni.
Orrba-szájba terjeszteni fogom! Azért is!

Íme a cikk:


Hírhatár Online


2013. október 14. hétfő 13:11:14. Ma Helén napja van.

Bajnai beismerte: Fidesz-nyomásra engedett
Bajnai Gordont ma tanúként hallgatta meg a bíróság a sukorói - utóbb elmaradt - kaszinóberuházás kapcsán. Az Együtt-PM vezetője a tárgyaláson beismerte: a Fidesz nyomására indított vizsgálatot a beruházás kapcsán. Ez a vallomása megrökönyödést okozott az MSZP és a DK berkeiben.

A korábbi miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a King"s City vállalkozás Magyarország érdeke lett volna, és megerősítette, hogy ennek kapcsán szerinte semmilyen bűncselekmény nem történt. Ugyanakkor - az MTI tudósítása szerint - azt a meglepő kijelentést tette, hogy "2009-ben az akkor ellenzéki Fidesz parlamenten belül és kívül is változó érveléssel folyamatosan támadta a projektet. Bajnai Gordon elmondta: kormányfőként a témában benyújtott parlamenti interpellációk és kérdések után felkérte Oszkó Péter pénzügyminisztert, hogy vizsgáltassa ki az ügyet, különösen annak a telekcserére vonatkozó részét."

Az MSZP egyik vezető politikusa a Hírhatárnak elmondta, zavarba ejti a szocialistákat ez a kijelentés, hiszen a sukorói beruházás ellen indított ellenzéki támadás - amit ezek szerint a Fidesz kényszerített Bajnaira - Orbán Viktor egyik fő fegyvere volt a 2010-es választási kampányban. Nem érti forrásunk, hogy ha Bajnainak nem volt tudomása bűncselekményről, miért engedett a Fidesznek, utat engedve a későbbi eljárásoknak?

A DK-ban megdöbbentek az Együtt-PM vezetőjének mondatán, hiszen ez a Bajnai által elrendelt vizsgálat jutott el oda, hogy Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, A Demokratikus Koalíció egyik elnökségi tagja úgy fogalmazott: ebből alakult ki, hogy Polt Péter ügyészsége hazugságokra alapozva megvonatta az országgyűléssel Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát, ártatlanul meggyanúsították, igaz, vádemelésig már el sem jutott az ügy vele kapcsolatban.

A Bajnai által a Fidesz nyomására elindított vizsgálat kapcsán tartóztatták le jogtalanul Császy Zsoltot és Tátrai Miklóst, a Vagyonkezelő munkatársait, akiket utóbb ki kellett engedni a börtönből. Ennek folyománya lett, hogy az ügyészség a tanúkat Gyurcsányra terhelő vallomásra akarta rávenni.

A DK politikusa úgy látja, Bajnai ezzel a mondattal súlyos károkat okozott. Politikai gyengesége embereket tett tönkre.
A szocialista és a DK-s politikus is úgy látja, ha Bajnai egy ilyen helyzetben nem bírt ellenállni a Fidesz akaratának, hogyan akar esetleg kormányozni 2014-től egy ennél bizonyosan sokkal durvább politikai helyzetben?

A beruházás kapcsán kiderült, hogy Orbán Viktor is találkozott a befektetőkkel, de az ügyészség sem a nyomozás idején, sem a perben nem tartotta indokoltnak a jelenlegi miniszterelnök bármiféle meghallgatását.

rézevőfiamór írta...

Gordonka, ezt el méltóztattál csellózni. Most már tuti, hogy semmi esetre sem fogok rád szavazni. Takonygerincű van már elég a parlamentben.

Tricera bácsi írta...

Lehet, hogy Bajnai egy normális országba képzelte magát. Esetleg itt akart olyat csinálni. Mert egy normális országban a miniszterelnök ellenzéki gyanúsítás esetén vizsgálatot kezdeményez, még ha maga nem is így gondolja, bízva az ügyészségben, bíróságban. A koncepciós per nem az ő bűne. Az, hogy nem engedjük felállítani a kellemetlen vizsgálóbizottságot, Fidesz-módszer.

Tricera bácsi írta...

Aki szerint Bajnai gerinctelen, az meg lehet elégedve a mai kormánnyal. Most véletlenül sem fordulhat elő, hogy vizsgálat indul bármely kormánytag vagy tisztviselő ellen, tegyenek bármit. Gerincesek, na.

Promenad írta...



Kedves Sphagin !

A Népszabadság vasárnap nem jelenik meg !

Igaz,a szombatiban sem volt semmi a DK kongresszusáról.

Úgyhogy igazad van.

rézevőfiamór írta...

Tricera ecsém, az egy dolog, hogy _ALAPOS_ gyanú esetén induljon-é vizsgálat, avagy menjen-é az varnyú az vetésre!
Ámdeviszontag! Egy miniszterelnök _AKKOR SE_ álljon be hajtónak az ellenzéki irtóhadjáratba, ha amúgy gyűlöli az elődjét!
(Most őszintén! A pártucat totál elmeroggyant fidiótán kívül volt itt IQ50 felett, aki komolyan vette, hogy itt _VALÓBAN_ törvényt sértett Gyurcsány?)

Névtelen írta...

Azt nem hiszem, hogy Bajnai nem is sejtette mi lehet ennek a következménye./Ő egy okos ember/ Számitani kelett arra, Polt Péter mindent kihoz egy ilyen ügyből amilyen lehetőséget csak biztosít neki, de enél még tövább is mehet!!! (Bajnai jó szakember,DE...rosz politikus.) Nem utolsó sorban (ahogy a példa is mutatja /ismétlődően/BEFOLYÁSOLHATÓ!)Egy ilyen /várható ellenzékkel/ nem tudna mit kezdeni!!!

sphagin írta...

Kedves Promenad !

A hétfői Népszabadságban sem olvastam a Kongresszusról egy sort sem !

Mondjuk máshol sem !

A tájékoztatás azért is ilyen furcsa, mivel az MSZP képviseltette magát a rendezvényen !
De még ezt sem említik meg !

Vajon miért ?

Arról cikkeznek egyes fórumokon, hogy Gyurcsányt újra választották és, hogy ki hol indul a választáson !

Egyedül az Amerikai Népszava tájékoztat korrekten a kongresszusról !

Neked5 írta...

Hallgatom a Klubrádióban Botka Lászlót, azt mondja Vicsek legnagyobb örömére: a tárgyalásokat a Mszp lezárta, szövetséget kötött a második legnagyobb ellenzéki erővel (biztos, hogy a legnagyobb?), a DK olyan feltételeket szabott, amiről ő is tudta, hogy az Mszp azt nem fogja elfogadni. És persze az ő felelőssége, ha a sajàt listával akadályozza a kormányváltást. De azért jóindulatúan hozzátette, hogy nem a DK az ellenfél hanem a fidesz és nem szerzik meg azt az örömet Orbánnak, hogy egymást marják az ellenzéki pártok, meghibták őket a DK kongresszusra, elfogadták és sok sikert nekik...
Más: "Vasárnap este 11 óra után adta ki az MTI ezt a hírt, az urnákat este 7 órakor zárták, vagyis, több mint négy órára volt szükség ahhoz, hogy összeszámolják a biztonsági őrként dolgozó Kovács Csabára, és ellenfeleire leadott szavazatokat. Persze, ez csak vicc, mint ahogyan vicc minden, ami ma Magyarországon történik. Rossz vicc, nevetni nem lehet rajta, de nyilván mulatságosnak szánták az elkövetők
Főként azért, mert Zsigó Róbert, aki amellett, hogy szóvivő a Fideszben, Baja polgármester is egyben, hét óra után néhány perccel közölte az arra érdemes újságírókkal, hogy a Fidesz jelöltje nyerte a választást. A helyi Fidesz irodájában megtartott tájékoztatóra csak a baráti média tudósítóit – Hír TV, Echo TV, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap – tudósítóit engedték be, mindenki más ki volt zárva a nagy bejelentésből. Valaki azért megkérdezte Zsigó Róbertet, vajon honnan tudja a végeredményt, miközben a helyi választási bizottság még semmit sem közölt még az eredményről, erre azt válaszolta, hogy megtelefonálták neki.
Hogy ki hívta Zsigó Róbertet és milyen felhatalmazásból, az a mai Magyarország még megfejtésre váró titkainak egyike."
Komment: " a leesett mákszem.
Teljesen mindegy így, hogy mi lett az eredmény.
A lényeg, hogy mint a bábák, Mesterházy, meg Bajnai ott forgolódtak a megszületendő eredmény körül. Meg is lett az eredmény!
Helybe mentek a pofonért. Mi kell még ezeknek, hogy felébredjenek? Vagy így voltak leosztva a lapok?
Még csak fel sem vetődött bennük a választás bojkottjának a gondolata! Pedig csak azzal nyerhettek volna – akár kimondatlanul is – ha nem vesznek rész ebben az aljas játékban, amit választásnak volt pofájuk nevezni.
Ez lesz 2014-ben is. Egy szégyenteljes választásra buzdítják az ország lakosságát."
http://nepszava.com/2013/10/magyarorszag/a-fidesz-biztonsagi-ore-nyerte-a-bajai-valasztast.html

hello írta...

Kedves Pleinair, nálad elakadt a tű Bajnai káromlásánál - nos,talán hallottad ma Botka urat (MSZP) a Megbeszéljükben, miként nyilatkozott mérhetetlen dölyffel Vicsek Ferencnek a DK-ról és Gy.F.-ről.
Ha mégsem, visszahallgatható a Klubrádió honlapján.
Hozzá képest Bajnai egy hamvas elsőáldozó fiúcska!

Névtelen írta...

akkor vegyük sorra pupu:

1) sokat olvastam, még baloldali politkusok is hivatkoztak erre az ATV-ben, hgy az "emberek félnek", ezért rossz a közvéleménykutatási eredmnyük.

Baja bebizonyitota, hogy --nem félnek_-.

Ami egyben azt is jelenti, hogy a közvéleménykutatási eredmények pontosak.

2) a bajai eredményt azért "sztárolta" a baloldal,mert Baján, __ebben__ a körzetben a 2006-os önkormányzatin az emeszpé jó eredményt ért el.

Érted ugye? ... az öszödi beszéd után.

Vagyis a helyiek nem voltak érzékenyek az öszdi beszédre, tehát most __legalább ugyanolyan__ erdmény volt várható.

(a Fidesz 2006-ban kiemelkedő eredményt ért el ugyan...de 50%-os részvétel mellett, vagyis jelentős, __egyoldalú__ mobilizálás mellett, ennek az eredménynek tehát előreláthatóan jelentősen zsugorodnia kellett)

3) az időközin a választási hercehurca semmit sem változtatott az eredményen.

Csak a részvételi arányt tornázta fel.

Ugyanez lesz igaz 20104-ben.

PuPu írta...

Kedves Kommentelők, olyan nehéz lenne a névteleneknek a Név/URL-cím mellé tenni egy pöttyöt és utána egy zonosításra alkalmas nevet adni maguknak?
A hozzászólásom előtti utolsó névtelennek pedig:
1. Az, hogy félnek e az emberek, nemn a bajai időközi választáson dől el, hanemn a napi életben, amunkahelyeken, az utcán.
Baja nem bizonyít semmit, csak azt, hogy lehet szavazatot venni tüzifán, babgulyáson, mobiltelefon ajándékozásával, meg mindenféle balkáni módszeekkel.
2. A jó eredmény az, ha a jelölt nyer, ha nem nyer, akkor az eredmény rossz.
3. Persze, meg a cigányok majd a nemzetiségi listákra szavazhatnak, pártlistákra nem, viszont rengeteg dolog engedélyezett lesz, ami eddig tilos volt, jönnek helyettük a tutinak prognosztizált fideszes határeontúli szavazatok, akik elmentek világgá, azok nem szavazhatnak, - mindenesetre érdekes lesz...
:O)))

Neked5 írta...

Botka László, Klubrádióban tegnap:
„Gyurcsány Ferenc olyan elfogadhatatlan feltételeket támasztott az együttműködésben, hogy az nem tudtuk elfogadni”
Botka László az ATV-n:
„Reméljük, hogy azok az emberek, akik az Orbán rendszert le akarják váltani, belátják, hogy a legnagyobb pártra kell szavazni”…

hello írta...

Botka másokat is mondott - itt meghallgatható:

2013-10-14

3. rész (16.58.54)

A rész 8:20 percétől indul a vele való interjú.
Magas vérnyomással küzdő DK-szimpatizánsoknak nem ajánlott.

Alizka írta...

A felelősség azoké,akik engedték a 19 óra utáni szavazást.Amennyiben ez nem történik meg,nincs meg a 2/3-ad.