2013. október 25., péntek

ERKÖLCSI ÉS LOGIKAI ALAP NÉLKÜL

Magyar Kornélia írt egy cikket a nol.hu – n, melynek eszmei mondanivalója az volt, hogy a DK feljött a víz felszínére, jelenleg – szerinte – három százalékon áll, (hogy mely választói csoportban, ezt nem cizellálta), és hogy „sziszifuszi munkával – és politikai ellenfelei tétovaságával – elérte, hogy ma minden korábbinál élesebben merül fel a kérdés: Gyurcsány pártjának kihagyásával vagy beemelésével mekkora kockázatot vállal a szövetség.
Mondta ezt akkor, amikor a DK támogatottsága a biztos pártválasztók körében éppen meghaladta az Együtt2014 támogatóinak számát, és akkor még nem is beszéltünk a politikai csoportra jellemző trendről.
Magyar Kornéliának sikerült sziszifuszi munkával nevetségessé tenni magát, mértékadó politikai elemzőből a politikai szatócsbolt butuska eladójává küzdeni le magát, aki nem a tényekből kiindulva elemez, hanem az elemzéséhez próbálja igazítani a tényeket.
Kár érte, szép reményekkel kecsegtetett, lehetett volna belőle akár politikai elemző is.
Miután először leírta, hogy a pártok mindegyikének jogában áll eldönteni, hogy kivel akar együttműködni, közvetlen ezután leírta, hogy az együttműködésből kihagyott pártoknak is joga van ezzel ellenkező véleményt képviselni, ami nagyon helyes megállapítás.
Ha ezt tették – jól tették, és aki azt mondja, hogy a DK és a liberálisok szavazóbázisát nem vétek kihagyni egy ilyen kiélezett helyzetben az együttműködésből, az vagy hazug, vagy ostoba, vagy gazember – vagy egyszerre mind a három.
És az sem különb, aki egy egységes jobboldali tömbbel szemben odaállítana versenyeztetni egy szétforgácsolt ellenzéket, ennek belátásához nem kell politológusnak lenni, sem politikai elemző intézetet vezetni, ehhez elég hat osztály, meg a józan ész és némi tisztesség.
Hogy egy elemző - ebben a politikai helyzetben - azt írja, hogy az összefogásból kirekesztettek csak azt tették, amit rövid távú politikai érdekeik meg politikai túlélésük parancsa diktál, ehhez aztán huzat kell az ábrázaton – aki kopog az ajtón, az a víziló, jött a szaküzlet címéért.
Miért pont rövidtávú politikai érdekeik, miért nem a demokratikus oldal hosszútávú és mindent felülíró érdeke, a diktatúra felszámolása motiválja őket?
Gyurcsány politikai jövője mióta elhagyta a szocialistákat, a saját kezében van, elég ügyesen sáfárkodik a tehetségével, - lám, már Magyar Kornélia szerint is három százalékon áll a pártja, Kuncze meg elvan ma is pártpolitikai karrier nélkül – mienk a veszteség e tekintetben.
A többiek meg legfeljebb végső kétségbeesésükben elmennek politikai elemzőnek, ahogy elnézegetem ezt a szakmát, bőven elférnének, nem kellene a nyomasztó szellemi fölény miatt pszichiáterhez járniuk, legfeljebb kevesebbet keresnének a többieknél, míg csak rá nem jönnének, hogy melyek a jövedelmező gondolatok.
Az is írta Magyar Kornélia, hogy Gyurcsány elszámította magát, mert „hetek óta építgetett, javuló pozícióit bizonyosan rontja, és nem javítja, ha nyilvánosan megszégyeníti és felbőszíti annak a pártnak az elnökét, amellyel szövetségre kíván lépni.
Vagy talán azt remélte, hogy ezzel a performansszal (is) erősödik, és így végül is mindegy, hogy Mesterházy Attila üvölt-e vagy sem, hiszen a számokat látva majd térdre kényszerül.
De Gyurcsány téved: ezért a szerdai akcióért az összes ellenzéki pártot meg fogják büntetni a baloldali választók, összességében mindenki rosszabb helyzetbe fog kerülni..
Álmodik a nyomor - a demokrata szavazók az MSZP-t fogják büntetni, mint ahogy folyamatosan büntetik Bajnait is - joggal egyébként.
És büntetik az MSZP-t is, merthogy egy fikarcnyival sem nagyobb a támogatottsága, a párttal szemben felszínre törő társadalmi ellenszenv egy fikarcnyit se csökken, míg a választók honorálják a DK egyértelmű és világos álláspontját, kérlelhetetlen diktatúra-ellenességét, tiszta politizálását.
Van itt még egy kis probléma Magyar Kornélia cikkével.
A cikk írója véres erőlködéssel elfeledkezik a kialakult helyzet előzményeiről.
Ez a történet ott indult, hogy Bajnai bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, mozgalmat indított, mely széleskörű demokrata összefogást hirdetett.
Azt mondta ő is, meg az összes többi baloldali párt is, hogy a diktatúra elleni összefogásban a demokrácia minden hívének helye van, mert csak együtt lehet leváltani Orbán jól bebetonozott rendszerét.
Ettől lett egyébként Bajnai szövetségének is a neve Együtt2014, jóllehet a kirekesztés csírái már akkor megjelentek, amikor az új szövetség nevében a politikailag noname Juhász meghirdette, hogy majd ők megmondják, hogy ki vehet részt az összefogásban – vicces volt.
Aztán a szociknak eszükbe jutott, hogy miért pont Bajnai - jóllehet inkább volt az ő miniszterelnökük, mint Gyurcsány gazdasági minisztere, - s innen már nagyüzemileg jött a kirekesztés meg a mutyi.
Merthogy ha Gyurcsányra gondolnak, egytől-egyig becsinálnak.
Ahogy megy az idő, egyre inkább kiderül, hogy joggal, merthogy akkorák a kvalitásbeli különbségek, ha zongorázni tudnám, én lennék Arthur Rubinstein, ha egy liba megrepülné, lenyomná a Gripent..
A DK ma már támogatottabb az E14-nél, már a cikkírónak is vért kell izzadni, hogy valamiféle indokát találja a DK kirekesztésének.
Mellesleg ez a cikke kiábrándító, Selmeczi Gabikás magaslatokban szárnyalnak az olyan megállapításai, mint " De Gyurcsány téved: ezért a szerdai akcióért az összes ellenzéki pártot meg
fogják büntetni a baloldali választók, összességében mindenki rosszabb helyzetbe fog kerülni."
Lószart mama, hogy klasszikust idézzek, inkább tisztul a kép.
Vagy talán az teljesen lehetetlen, hogy az MSZP hibázott?
A cikk logikája szerint ez azért nem lehet, mert az MSZP a legnagyobb párt a baloldalon.
Lehet, de majd egyre kisebb lesz, ha így folytatja.
A tanyasi ökör is szép nagy, okosnak mégsem mondható, az MSZP pedig Gyurcsány miniszterelnöki lemondásától kezdve hibát hibára halmozott, ezt teszi most is.
Egy politikus legnagyobb hibája, ha érzelemből politizál, márpedig az MSZP mostanság éppen ezt teszi, a tetejébe ezek az érzelmek Orbán érzelmei.
A nép érzelmeiről lehetett tájékozódni a megemlékezésen, ahol nem az volt a hiba, hogy a résztvevők felálltak a színpadra a mutyibrigád mellé, hanem a hiba maga a mutyi volt, melyben egy megszeppent napközis és egy éppen az árulás gyanújába keveredő politikus a nép feje felett akart kiegyezni egymással – vagy a hatalommal? - majd egyszer kiderül.
Ennél is meglepőbb, hogy a politológusok egy része is elkezdett Orbán kottájából énekelni, és mintha egyre korpásabb lenne a hajuk…
Ami pedig az erkölcsi felháborodást illeti, nem lenne baj némi önvizsgálatot tartani, és levonni néhány konzekvenciát.
Vonatkozik ez politikusokra, politológusokra egyaránt.

:O))) 

37 megjegyzés:

neked5 írta...

Magyar Kornéliára valaki azt irta egy fórumon: megélhetési faluszépe.
találó.
Ceglédi Zoltán ma a fb-on felszólitotta a DK "harcos aktivistáit" - mert a fidesz retorika szerint itt mindenki DK provokátor, aki mellette szól - hogy töröljék őt az ismerősei közül.
Kunczét ma kirugták a tegnapi szereplése miatt a Klubrádiótól.
Alakul ez...

Sicc írta...

Nem Gyurcsány alázta meg Mesterházyt, hanem Mesterházy saját magát keverte megalázó helyzetbe, hogy nem tudott mit kezdeni a lelkesedő emberek követelésével! Utána meg jobb lett volna, ha hallgatnak és nem magyaráznak annyit, mert így most aki eddig nem figyelt fel rá, most az is látja, hogy nem az országgal hanem csak a saját ambiciójukkal és kicsinyes gyűlölködésükkel törődnek.

Névtelen írta...

Mindegyik be van tojva Gyurcsánytól. Hozzá képest a fasorban sincsenek. A nép nem hülye. 2014-ben az a lényeg, hogy mindenki elmenjen szavazni. Lesznek itt még meglepetések...

Névtelen írta...

Nem török politológusi babérokra, ám azt meg kell jegyeznem, hogy ha a több százezres - egyes számítások szerint egyenesen milliós - orbánista tömeggel szemben mindösszesen azt tudja felmutatni az ellenzék, hogy ki bírja jobban lenyomni a másikat, és ehhez legfeljebb tízezernyi ember tapsol, illetve kifütyüli a másik ellenzéki párt szónokát, akkor ugye nem fogunk ámuldozni a '14-es választások eredményén/eredménytelenségén?
Nem kellene a párhuzamot észre venni a weimari helyzettel, amely helyzet szintúgy arról szólt, hogy miközben a nácik rapid módon élre törtek, addig a szocdem és kommunista párt egymást marta?
Nem kellene észre venni, hogy igenis apad ezzel a taktikával az ellenzéki szavazók száma?
Magam részéről arra a pártra fogok szavazni, amely esetében a legtöbb szavazat várható a Fidesz ellenében, azonban már nem remélek így sem túl sokat. Viszont még a hátra lévő időben azt a kevés sanszot is el lehet veszíteni, ha ilyen felelőtlen politizálást folytatnak az ellenzéki pártok.
Ha netán nem voltam elég világos: Gyurcsányt is a felelőtlenek közé sorolom!

Süle Kornél írta...

Szerintem itt is megáll a közmondásunk: PÉNZ BESZÉL A KUTYA MEG UGAT! Kornélia nem az első és nem is az utolsó aki hirtelen megváltoztatja bizonyos nézeteit és homlokegyenesen másképpen beszél mint addig.Nem kell ezen sokat agonizálni,túl kell lépni rajta, többet semmiféle beszélgetésre nem kell meghívni és a véleményét sem szabad figyelembe venni mert pártossá vált!Menjen csak az úrhőlgya fidess oldalára a vezirnek hallalujázni,várják a békák is a menetükbe,hiszen a nagy béka menetelésben minden csókós aki megkapta a hübért az ott van!

Geza írta...

En (mint tobben masok) lattam ezt a noet az ATV musoraiban, es a tobbi "politologussal" egyetemben masra mar akkor sem volt kepes, hogy begyakorolt semakat gugyogjon/hadarjon vissza. A csaj messze nem olyan jo (de meg csak nem is sexis) mint ahogyan azt a PR-ja indukalna. [A relativ jomodorom visszatart attol, hogy igazan kifejtsem ehhez a nohoz hasonlo "maifiatalsag" primitiv es szaraz un. "ertekelemzesenek" az uresseget.]

Nevtelen @ 2013. október 25. 6:36

Kerlek szepen nyugodtan fel lehet haborodni, meg puffogni, meg ejnye bejnyezni, a teny azert teny;
(1) ha Gyurcsanynak tegnap azert volt sikere, mert az nagy volt az "anarchista" DK tomeg, az egy szamomra igen boldogito hir;
(2) ha a siker meg annak koszonheto, hogy talan a tobbi partszimpatizans is megtapsolta (ne talan meeg hangosan biztatta is) Gyurcsanyt, annak meg azert orulok, mert ez jo jel arra, hogy a partszimpatia nem a megalkuvo es tehetsegtelen MSZP es E14 szive szerint alakul, es az uzenet kezd eljutni az emberek szelesebb retegeibe is.

Az pedig, hogy a fszfej gyulesen 10^6 ember volt ott nagyivben lszarom, es borzalmasan rossz taktika lenne, ha ugy akarnank legyozni ezeket, hogy ugyanazzal az aljas es ugyanakkor primitiv eszkozokkel politizalnank. Nekem nem kell olyan 2014-es kvazi gyozelem, amikor az elveink feladasaval tovabb hagyjuk, hogy ebben a mocsokban tengessuk szegenyes eletunket.

Jutka írta...

Nem vettem részt egyik gyülésen sem, a Tv -n néztem , és nagyon nagyon szomorú lettem.Sajnos nagyon igaza van annak a "nevtelen"
-nek aki azt irta hogy mindez hasonlit a weimari multhoz.En is igy érzem. Az ATN-n is nem megy más, mint ugyan arról a témákról beszélgetnek 2 egymást követő műsorban, okosabbnál okosabb emberek.Sajnos nem látom ,hogy ezekután valahonan előjön egy csodalény aki egyesitheti a demokratius ellenzéket. ha ez igy megy tovább akkor még sok sok évig fogjuk "élvezni" a Fideszt és Orbán Viktort.
Azt hiszem egy csoda kell hogy más történjen.

Névtelen írta...

Weimari névtelen!Gyurcsánynak van annyi pénze,hogy Tahitin töltse hátralevő éveit családostul.Ehelyett itthon kiteszi magát különféle atrocitásoknak,valódi és verbális köpködésnek,ráadásul demokráciát emleget.
Ha ez felelőtlenség minek nevezzük Orbán városégetéshez vezető produkcióit.O.

Névtelen írta...

Mesterházy tanulékony gyerek. Most éppen azt a leckét mondja fel, hogy Orbán hogyan csinált a jobboldalon egy Fidesz-KDNP pártot (egy jelentéktelen és veszélytelen senkit maga mellé véve) és golyózott ki mindenki mást (MDF, Kisgazdák, és még a többi) azon a térfélen.
Egy sajnálatos dolog azért van a történetben: Orbánt pont ez miatt kellene elzavarni, nem pedig a szeme színe vagy a lakcíme miatt. Ergo semmi értelme Mesterházyra szavazni, ha már jó előre megmutatja, hogy ugyanazt az utat járja be, mint Orbán.

Névtelen írta...

Gyurcsánynak Juhász meg az őt támadó butuska elemzők tették a legnagyobb szívességet. Az átlag baloldali szimpatizáns, vagy Orbánt leváltani akaró ahol a Juhász féle társaság és a DK között kell választani, nem kétséges, hogy melyikre fognak szavazni. Még az Mszp tagok is !!

Névtelen írta...

New Age
Azt nagyon szeretem, amikor azok papolnak bármiről, akik ott sem voltak az eseményen.Már az ATV esti műsorában is sok "okos" dolog elhangzott azoktól, akik a TV-n nézték, amit néztek. Igenis a lelkes tömeg, pártszimpátiától függetlenül követelte az összefogást, és Mesterházy azt hitte, hogy ellentüntetésen van, amit neki túl kell kiabálni, ahelyett, hogy azt mondta volna papír nélkül: értem a szavaitokat, keblemre, magyarok! Az elemzők meg egyre inkább a saját meggyőződéseiket akarják lenyomni az emberek torkán, az sem volna nagy meglepetés, ha némi vezénylőtábornoki hátszéllel megtoldva.

hello írta...

Egyszerűen elképesztő, ami az ellenzéki oldalon folyik. A 2, magát nagynak és nagyra tartó ugyan mitől hívja magát demokratikusnak?
EZ a viselkedés köszönőviszonyban sincs azzal, amit egy tényleg demokratikus szellemiségű pártnak követnie kellene.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy a választók - már akik nem vehetők meg egy marék üveggyöngyért + ezerszer hallott lózungokkal - az ő tervüknek megfelelően 1 emberként rájuk fognak szavazni?
Hogy elhiszik nekik, hogy majd ők ketten váltják le Orbánékat?
Hogy nem látnak át a szitán, hogy ez az egész nagyképű és pöffeteg kirekesztősdi arra megy ki, nehogy sikerüljön a szavazatmaximálás a baloldalon, és ezzel akár győzhessenek is, magukra vonva az összes nehéz és roppant kényelmetlen teendő elvégzésének felelősségét és súlyát, a nem csekély jobb und szélsőjobb támadások és ármányok közepette?

Annyira szánalmas ez az egész.
Miközben bezzeg az orbáni nemzeti agymosoda (by Bokros) csúcsra járatva működik, mint látjuk, tapasztaljuk nem mint nap. És még hol a vége?

hello írta...

Az utolsó előtti mondatom vége helyesen:
mint látjuk, tapasztaljuk nap mint nap.

Névtelen írta...

Hát Pupu,te egy gyökér vagy.

hello írta...

Kedves névtelen kommentelők!
Nem hiszem el, hogy meghaladná a képességeiteket egy nicknév választása és használata!

Mindössze annyi, hogy ne a Névtelenhez tegyétek a pöttyöt, hanem eggyel felette a Név/URL-címhez, és írjatok be egy ízléseteknek megfelelő nicknevet!

dmolnar írta...

Hát kedves PuPU, ahogy én látom, sikerült hülyeségből jelesre vizsgázni.. Ha volt megállapodás (mert ugye ez se biztos) ki mit NE mondjon, akkor bizony akik mondták mégis, azok hibásak.. Sőt.. ha nem volt ilyen, akkor meg az, aki utólag akarja belemagyarázni.

Amit viszont nem kellene, sőt nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni.Az ellenzéki erők (és itt a köznapi választópolgárra gondolok) teljes együttműködést akarnak és nem X, vagy Y párt szövetségét.. Teljeset, amiből nem szabad kihagyni az újnácikon kívül senkit. nem kell érte parlamenti hely, de beszélgetni, tárgyalni és együttműködni kell.. És igen, azt is kimondom, hogy közösen kell eldönteni, ki legyen egy adott körzetben a közös jelölt. Mert lehet, hogy egy független jobb eséllyel indul, mint az aktuális párttag.. Mert lehet, hogy a Liberálisok ottani jelöltje elfogadottabb, okosabb és tehetségesebb, mint a DK, vagy az MSZP, vagy éppen az Együtt 2014 jelöltje.. No, ha idáig eljutnának (nem fognak) akkor lenne esély, sőt, nagyon nagy esély lenne...

velencei tükör írta...

Kedves Mindannyian - Névtelenek közössége :-)

"Erkölcsi és logikai alap nélkül"
Erről a témáról 2013-ban huszonöt kötetes "Révai Nagy Lexikon"-t is el lehetne kezdeni írni!!!
1.) Miért ne lehetne Magyar Kornéliának vagy bármelyik politológusnak bármilyen, akár eltérő véleménye?
Én például sajnálom, hogy az OH-ban nincs havonta egy politológusok napja, ahol különféle formában elmagyarázhatnák a fiatal pályakezdő politológusok a havi parlamanti+egyéb társadalmi események interferenciáit és azok nem csak polititikai következményeit, hanem komplexitását is a pórnépnek, akik még néznek tévét, vagy e miatt újra néznének :-)
Aztán lehetne egy olyan havi továbbképzés is, ahol mindezt meglett korú politikai elemzők is megteszik.
Persze mindannyian ingyért abban a szép és patinás Kossuth téri épületben - ezzel is erkölcsi és logikai alapot előkészítve a honpolgárok elkövetkezendő száz esztendejére...
2.) Az idei október 23-ról már előre lehetett tudni - otthon a fotelból - milyen lesz. Olyan lett, mint az eddigiek! A jelenleg működő ellenzéknek két tábora van, az egyiknek megalszik a tej szájában, a másik meg fekve kritizál - biztos van benne erkölcsi és logikai alap is csak meg kell fejteni...
3.)Nagy tisztelője vagyok Gy.F.-nek és szeretem azt az embert!
DE, a rendszerváltozáskor keletkező vagyonosodásának körülményei rengeteg ember fejében nem tisztázottak, őszödi beszéd szintén nincs kibeszélve, az MSZP-vel való viszony "kétarcú", a tavaly elmaradt Kobak-tábor rendezési baklövése nem éppen sikertörténet, az idei bajai videó érthetetlen...az utóbbiak bizonyára nem Gy.F. nevéhez, de nagyon is a pártjához kapcsolódnak!
4.) Én a konfrontálódás pártján állok!!! Ezerszer jobb kiborítani a bilit, mint azt képzelni, hogy egy kis rózsavízzel elterelhetjük az évtizedek óta terjengő erjedt egyéb illatanyagokat...mégis nem kevesen használják inkább a rózsavizet!
2014-ben majd az lesz a döntő, hogy milyen lesz a KÖZÖS "BILI"-nk!!!
Mire lesz igénye egy ország legfinnyásabb közösségének, mert majd ők fognak dönteni!!!

Egyéb kiegészítő megjegyzésem! Lehet, hogy Magyarországon a nyugdíjasok népes szavazó tábora a meghatározó, mégis szeretnék bízni abban, hogy van rálátásuk a fiatalok például Magyar Kornéliák és Ceglédi Zoltánok tehetséges generációjára is és nem csak azt a tudást kérik számon rajtuk, amit csak az életkor bölcsessége hozhat meg!!!
A mai fiatalok egy jelentős tábora elképesztően tehetséges, rettentő kritikus és ÖNKRITIKUS IS!!! Bevallom én nem voltam ilyen húsz évvel korábban és vén fejjel is - állandóan tudok tanulni tőlük.
Vajon ők - mit és hogyan tudnak tanulni tőlünk?

Promenad írta...

Magyar Kornélia és az objektivitás-ég és föld !

Cereus írta...

Pupu!
Ahogy írod "vagy egyszerre mind a három". Nálam a képlet egyszerübb. Összefogás a baloldali demokratáknál, méressék meg magukat, és a szavazatok arányában legyen jelöltjük a miniszterelnök személyére. Mesterházy és Bajnai diktátuma (elöző napi gyors v.szövetsége) amiből kizártak más pártokat, de a szavazatukra azért feltétlen számítanak az egyszerüen aljasság ! A motoros kaszkadörtől a VÁLASZTÓK nem kértek mást csak összefogást, és nem kirekesztést. Örültem amikor fital csapat összeállt az MSZP vezetésére. Ma kétségbe vagyok esve!!! A kedves Kunhalmi Ágnes és Szanyi kapitány? Akinek más a véleménye azt el kell tiporni! Kérdezem, mi egyoldalon állunk? Szanyit pedig csak azért nem idiótázom le mert még úgy gondolom, hogy Ő is baloldali, de hogy nem demokrata abban biztos vagyok.

plebejus írta...

Elszomorít az MSZP-s vezetők "sértődöttsége". Azt, hogy ezt az elemzők, hogyan magyarázzák számomra nem releváns, nem ez adja a mértéket. A rezsimváltás érdekében akár Luciferre is adtam volna a voksom - de most, elbizonytalanodtam! Egyedül vagyok ezzel az érzéssel?
Gyurcsány időnként ugyan tesz olyan kijelentéseket, amit aztán nem győz magyarázni, magyarázkodni... (nem a 23-i beszédre gondolok) Pedig amit magyarázni kell, azt bizony könnyű akár félre is magyarázni. Mindezekkel együtt mégis egyre inkább a DK-val szimpatizálok. Remélem, a következő hetekben győz az ész érv!

Unknown írta...

Ez is remek! Hajrá PuPu.
Kár Mesterházyért. Legalább 3 dolgot azonnal közölni kellene vele, még visszafordulhat a paranoid önsajnálatból:
1. Az "összefogást" követelő tömeg egyáltalán nem volt ellenséges. Ez az együttérző biztatás és és bátorítás hangja volt! Lépj Attila! Ne félj! Hagyd a mutyit, nem méltó hozzád! Aki megsértődik, az tehetségtelen! Aki duzzog, az alkalmatlan! Még nem késő!
2. Attila, ne hallgass a paranoid szirénhangokra! Nem volt előzetes egyezség arról, hogy az ünnepi szónokok kizárólag az elégedett vállveregetésre szorítkoznak. Feladat van, ember! Nem ez a pillanat amikor egymást kellene ünnepelnünk. Ilyen előzetesen kivett ígéret mellett sem Gyurcsány, sem Kuncze, sem Bokros nem vállalta volna a szereplést. Lehet persze sírdogálni, hogy "cudarul becsaptak minket!" "Hitszegők!" Ez a hivatkozás azonban hamis, káros és gyáva! Ej, te anyámasszony katonája! Csavard fel az ökleidet és küzdj!
3. Ugyancsak hitvány (és ostoba)dolog zsarolásra hivatkozni (az ugyancsak jobbra érdemes és jobbra is képes Szanyi Tibor)ott, ahol ígérettel állunk szemben. Aki zsarol, az titkolt és homályos eszközökkel meg nem szolgált előnyhöz kíván jutni. Hol itt a titok? A DK - megegyezés hiányában - külön listát állít, és önálló jelölteket indít. Helyes, ha ezt ígéretnek veszi egy politikus, és nem fenyegetésnek!
Gyerünk Attila, gyerünk Tibor! Ennél jobbak vagytok!
ME

pamagd írta...

- Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legnagyobb párt a vidéken?
- Kedves Attila, állj egy kicsit odébb, mert nem látok semmit... óóó igen... látok rengeteg zászlót, amin két betű van, valami DK... hát ők vannak a legtöbben...

Viccen kívül, én azon vagyok megrökönyödve, hogy a pofátlanságnak vagy a butaságnak a csimborasszója-e, hogy még meg is vannak sértődve, hogy DK-sból volt legtöbb a rendezvényen...
Hát hol a búbánatban volt az a kikerülhetetlenül sok MSZP-s? netán ott voltak, csak már ők is DK-s zászlót szorongattak?

Névtelen írta...

Kornélia drága véleménye általában a "nesze semmi fogd meg jól" kategória. Tipikusan és eltökélten nem mond véleményt, és érezhető a véleményformálásának puhaságában az "életben maradni örökké" elve.
Egyébiránt a maszop a dk és az összes megélhetési politikusnak takarodnia kell a vérbe! 14-ben nyer a fizess, és utána talán alulról felépül egy új erő, mely nem a múlt patkányainak gyülekezete lesz, hanem modern, fiatalos, lendületes és nem utolsó sorban tiszta lesz! Na én arra fogok szavazni!!! 2014 eldőlt, leszarom, ez van, de nem is vártam többet.

reménykedő írta...

A 23-ai demonstráció, és főleg a mai MSZP-E14 nyilatkozat után napnál is világosabb, hogy a két mindenkit kizáró önjelölt NEM IS AKARJA leváltani Orbánt. Ezt tényként rögzítem, és nem is vagyok hajlandó magyarázni azon kívül, hogy rajtuk kívül mindenki egységesen kijelentette: csak egy ellenjelöltnek van esélye a Fidesz jelölttel szemben.
A demokratikus oldalon csak Gyurcsány az, aki a totális győzelemre tör, valószínűleg az Orbánnak való visszavágás reményében. Megjegyzem erre a revánsra minden oka megvan.
A mai naptól érvényes új helyzetben részéről csak egy taktikának van halvány esélye, mégpedig pártjának felépítése, és ezáltal a felállás megfordítása révén. Vagyis hogy a két „szövetséges” kényszerüljön nála kuncsorogni egy új egyezségre. Én ezt látom az események egymásutániságából, és egy kevés esélyt látok rá. Legalábbis ebben az egyben reménykedek.

NewTiborc írta...

Tükröm, tükröm mond meg nékem...
Hol szerezte ez a két ifjonc a jogot arra, hogy az embereket félrevezesee. Az nönálló véleményhez valóban joga van otthon a szobában, mint magánember!! De mint elemző politológus nagy tömeg elött szerepelve felelős a véleményéért, mert a közhangulatot jelentősen befolyásolja. Hogy tehetségesek? Lehet, de nem jelent semmit, a bankszéfet kinyító betörő is tehetséges csak nem éppen erkölcsös. Egyébként összevissza beszélni szerintem nem tehetség. A szerintetek tehetséges és tapasztalt Kéri László mikor fog bocsánatot kérni a tévedéséért, miszerint fennen hírdette anno, hogy kell az országnak a fideszes kétharmad, legalább rendbe teszik az országot. Hát rende vagyunk téve. Várom a bocsánatkérést, addig nem szeretnék meghalni. nem is szabadna emberek közé engedni, mert ha a Gyurcsányról van szó megvörösödik a feje, látni mily gyűlöletet táolál a volt miniszterelnök iránt. Ilyen emberek adnak semleges, mértékadó véleményt? Na ne, kapát a kezükbe. Úgy látszik Ő tévedhet, neki szabad, ja a gyurcsány az más, az kártékony. Véleményed alapján gondolom ismered az elelmzőcskék termését és PuPu írásait is olvasod, akkor tisztába vagy vele, hogy ha Ők egy bölcs kővel rendelkeznek, akkor PuPu barátunk lábai rogyadoznak a kövek sulya alatt. Légyszi ezt azért vedd figyelembe legközelebb. Köszönöm.

Névtelen írta...

he-he

csak nem azt hiszed pupu, hogy az "elemzők" kiválogatásának -ja mert válogatják őket, hiszen csak az kap szócsövet ugye aki kap- az a szempontja, hogy logikusan gondolkodjanak?

:DDDDDDD

az "elemzők" feladata a szócsafarás. de ehhez mint mindenhez olyan emberek kellenek, akik elhiszk, hogy amit csnálnak, az nominálisan "jó dolog" és "van értelme". Pedig nincs,mert akkor ha a valóságot mondanák ki soha nem kapnának szóócsövet :o)

Ezért ennek a világnak a Lengyel lászlói, Magyar Kornéliái és ... EHEM... pupujai, ... szóval.... hogyismondjam csak...

Névtelen írta...

Névtelen

reménykedőnek!

Nem kell ahhoz nagyon megerősödni, elég ha a DK tartja magát, persze biztos vagyok benne, hogy fog növekedni.
Egészen biztos vagyok benne, hogy fognak ők kuncsorogni, függetlenül attól, hogy mit arcoskodnak most.
Egyszerűen ebben a felállásban a választáson EGYETLEN EGYÉNI HELYET SEM tudnak majd megnyerni a támogatottságukkal, ez egyszerűen valószínűtlen.Vagyis maximum listán fognak bejutni.Na nem mind a kettő, csak az MSZP, mert az E14PM valami gyalázatos teljesítményt nyújt.Az MSZP szerez úgy 20-25 helyet és passz.Persze az MSZP ezzel rövid távon nyer, mert az egyik riválist(E14)kiejtette a parlamentből, de olyan gyengék lennének, hogy Gyurcsány legkésőbb akkor kivégezné őket.Szóval egyetértek abban , hogy a DK mostantól építse magát ezerrel, február tájékán meg jókat nevetünk ezen a két kreténen..

Névtelen írta...

ja móókás lász. 4 év kövér lacival és orbánnal na és persze egy diadalmas bayerral :))))))

velencei tükör írta...

Kedves New Tiborc 20:37!

Egészen biztos vagyok abban, hogy sem Magyar Kornélia, sem Ceglédi Zoltán nem kíván tudatosan félrevezetni senkit, igaz nekem Juhász Attila a kedvenc politológusom, akit épppen ma láttam civilben a Mammut postán, ha jól láttam :-)))

Szeretném akkor szájbarágósan megfogalmazni azt, amit a magyar politikusoknak például el lehetne tanulniuk a fiatal politológusoktól: AZT, HOGY A POLITOLÓGUSOK SOHA NEM MARJÁK MEG EGYMÁST SEM NYILVÁNOSAN, SEM OROZVA MÉG AKKOR SEM, HA EGÉSZEN MÁS VÉLEMÉNYEN VANNAK!!!!!!!!!!
Egész értelmesen tudnak konfrontálódni! Ahogy mellesleg teljesen normalis egyeztetés zajlik különféle egyéb tudományos-szakmai műhelyekben is! Azonban a magyar politikáról az átlagembereknek az áspiskígyó telepek jutnak az eszükbe :-(

A bocsánatkérésnek igen nagy mentora vagyok, mert magam is többször rákényszerülök. Bocsánat kéréseket az várjon, aki már maga is kért és meg is bocsájtott, mert e nélkül csak színpadi felhajtás az egész.
A világon az egyik legnehezebb dolog a valódi megbocsátás, de csakis AZ A TÍPUSA - amit aztán soha többé nem hánytorgatunk fel...
Vagy ha igen, akkor képesek vagyunk újra bocsánatot kérni!!! Újra és újra, mert emberek vagyunk!
Itthon a bocsánat kérések és a megbocsájtás projekteket minimum száz évre kellene érvényesíteni, hitelesíteni.

Pupu bölcsességét soha nem vitattam, ha nem is értek mindenben egyet az eszmerendszertanával. Csakhogy Pupu is volt egyszer fiatal pályakezdő és világosan tudja, hogy milyen fontos lehet egy másik ember szemén, gondolatain keresztül is meglátni a világot, mert lehet, hogy valaki éppen azzal a látásmóddal, szemlélettel gazdagít, ami mellesleg hiányzó "alapanyag"!

Daisy írta...

A találgatások idejét éljük...Kocsmai é nem logikai szinten.

Névtelen írta...

azért lepődsz meg az áspiskigyó telepen, mert nem látod, amit NEM LÁTNAK a fiatalpolitikusok sem AKIKTŐL TANULNUNK KELLENE:

Történetesen hogy amit láthatunk az a szocialista párt belső élete, csak ez a párt most háromfelé szakadt (Puch-Szigetvári-Gyurcsány mentén) igy a szokásos hátbaszúrásokat most táviratilag intézik nem a szokott módon, házon belül.

És meg kell mondanom Juhász úr, aki kivülről érkezett, született szoci lehet,ert tökéletesen beillik szocialista politikusnak minden tekintetben :p

NewTiborc írta...

Kedves Tükröm!
Jaj de szép semmit mondó szöveget írtál. Na látod evvel kábítjátok az egyszerű embereket. Ha áspis kigyókról beszélsz, akkor tartózkodj egyes politológusoktól. Remélem nem azt hiszed, hogy aki nem politológus az a fejére esett. Épp tegnap este láttam a tv-ben, hogy művelt elemzők hogyan torkolták le egymást "kultúráltan".
A megbocsátásról meg ne nekem papolj, hanem szólj a Kornéliának sziveskdjék a témát a Semjén Úrral elemezni. E vonatkozásban még nem hallottam Tőle kritikát. Tévedés ne legyen elismerem, hogy a Kérinek is van joga tévedni, hisz Ő is csak ember. De az gusztustalan, ahogy pontosan Ő vonja meg ezt a jogot másoktól. Ha nem haragszol én erről beszéltem.
Összeségében arról van szó, hogy egyeseknél a gerinccel van probléma nem a tudással.

velencei tükör írta...

Névtelen 22:00!
Köszönöm! A konfliktus közös megoldása csakis ott kezdődhet el, ha pontosan és közérthetően megfogalmazzunk, hogy mit látunk problémának :-)
Egy gyermektelen házaspár nem adhat tanácsot arra vonatkozóan, hogy egy másik családban mennyi lenne az ideális gyermeklétszám!
Egy fiatal szülőpártól nem várhatunk el nagyszülői bölcsességeket, mert még csak a szülőséget tanulják!
Ugye erre gondoltál?
Mert akkor gondolatolvasó is vagyok :-)))

Zsuzsanna írta...

na ezért szeretlek én Téged kedves Pupu, de nagyon

misu49 írta...

Sajnos nincsenek csodák.
Kornélia és Zoltán elindult a Borokai, Kumin, Giró-Szász által kitaposott úton.
Ha így marad minden - célba érnek.

vadvirág írta...

Misu49-nek. Egyetértek, én is így látom.
Üdv.

NewTiborc írta...

http://maria.blog.hu/2013/10/24/bejott_mint_egy_bonvivan_de_senki_nem_akarta_belefojtani_a_szot
Ezek után kinek mi a véleménye? Kedves Kornélia kérem véleményz írni, nem sumákolni