2013. október 28., hétfő

HA A FÖLD ISTEN KALAPJA

Ült az Úr egy szép, nagy, dunyhajellegű felhő szélén, a lábát lógatta lefelé, dúdolgatott:
Lóg a lába, lóga,
Nincs már semmi dolga,
Mert ha dolga vóna,
A lába nem lógna!
Majd meg akarta vakarni a tarkóját, de ebben megakadályozta a Föld, mely köztudomásúlag Isten kalapja, stenkalapja, meg a rajta díszelgő, bogáncsból, szamártövisből és árvalányhajból kötött bokréta, mely viszont maga ez az istenverte kis ország.
Az Úrnak még az ő szent vére is kiserkent a mutatóujján, de miután az ellátásához neki kellett volna soron kívül kötszert is teremteni, csak legyintett egyet, a szájába vette a sérült testrészt, kicsit megszopogatta, majd elégedetten hátradőlt – a vérzés elállt.
Aztán szemügyre vette a bánatos bokrétát és megállapította, hogy talán mégis el kellene fogadnia az etiópok ajánlatát, mert ez a bokréta igencsak cserére szorul, és Etiópia is szép ország, lehetne éppen ennyi erővel az is bokréta a kalapján.
A bogáncs és a kutyatej már teljesen kornyadt állapotban van, a szamártövis sem funkcionál rendesen, már a tövise sem a régi.
Az egész bokréta tele van levéltetvekkel meg sáskákkal, a tövis után meg állandóan kapkod a szamár.
Az árvalányhaj olyan peckesen lengedezik rajta, hogy a bokrétán defilirozó galacsingörgető bogarat a frász kerülgeti miatta, jóllehet a büszkeség lengedező jele poros és foszlott, csakúgy, mint a dicsőség, mely sosem volt, de melyet jelképezni akar..
Az Úr elnézegeti a lepukkant kalapdíszt, aztán halvány kis mosolyra húzza a száját – szerencsétleneket jól megpróbáltam mostanság, na, egye fene, küldök nekik néhány szép, napsütéses napot, hadd feledjék el kis időre, hogy hova vetette őket szomorú sorsuk!
Így aztán kisütött a nap, nyár lett az őszben, én meg – családi kirándulás keretében – elmentem a Tisza-tóra.
Nem bántam meg.
Hogy mennyivel megnyugtatóbb egy gyönyörű őszi nap a Tiszán, mint a magyar politikusok négyévszakos idétlenségei, elmondani is nehéz!
Gyönyörű színek, olajosan nyugodt víz, a partokon a csendesőrültek lógatják a kukacukat, lesik meredten a buktatókat, láthatólag boldogok.
A ladikon a motor brümmög, újabb ok az örömre, nem kell evezni sem, a parton halászlé meg törpeharcsa-hegyek, szóval az élet szép - kár, hogy a bőrdzsekim beleraktam valami büdös vízbe a csónak alján, így aztán a hazafeléúton mindenki fintorog, de hát szépasszony sincs szemölcs nélkül, ugye…
Otthon aztán mindenért megfizettem.
Nézegethettem, amint Bajnai és Mesterházy olyanok, mint a viccben a nyuszika, aki ül az erdőszélen, reszelgeti a körmöcskéit és beszél hülyeségeket – komolyan mondom, már nem is dühítő, inkább csak kiábrándító.
Megtudhattuk, hogy Bajnai találta ki, hogy az ellenzék együtt ünnepeljen, hogy bár semmi nem szól amellett, hogy Gyurcsány szerveztette volna a kiabálást, de azért neki kellene bocsánatot kérnie a nemtudommiért, de ez utóbbi egyre inkább mindegy is.
Megtudhattuk, hogy bele akartuk fojtani a szót a szónokba, szóval szerezhettünk új ismereteket és kaptunk életvezetési tanácsokat.
Én ugyan nem esküdtem össze senkivel, de amikor körülöttem mások is elkezdték követelni az összefogást – merthogy ez egy teljesen legitim eljárás egy politikai nagygyűlésen – elkapott a hangulat és én is óbégattam kicsinyt, mert egyetértettem ezzel a veszedelmes követeléssel – ez most büntetendő?
Ha ezt a hangversenyt nem Orbán emberei vezénylik, hát legyek lelógó farkú oroszlán a gárdafőkapitány hátán, vagy sábeszgoj a Jobbiknál!
Merthogy az nem létezik, hogy két ilyen komoly politikai pályát bejárt ember ne ismerné fel a helyzetet, hanem a saját hülyeségeiket skandálva bele akarnák fojtani a szót a demokratikus szavazók tömegeibe, - éppencsak azt nem óbégatják, hogy Gyurcsány takaroggy, de ahogy elnézem őket, ezt meglehetősen nehezen állják meg.
Nem is tudom, hogy lehetne megértetni velük, hogy a lehető legszélesebb körű összefogás az egyetlen reális lehetőség Orbán világgá zavarására, minden egyéb megoldás csak színház, méghozzá nem is dráma, hanem csak valami könnyű kis nyári limonádé, tingli-tangli komédia, - csak az eredménye lesz drámai.
Úgy tűnik, azt sem látják, azt sem hiszik el, hogy a következmény saját számukra is felettébb kellemetlen lesz, mert Bajnai a választás után azonnal megy a politikai süllyesztőbe, neki ezzel befellegzett, mehet Csányihoz vezetni a légkondicionált tehénistállót, hátha a marhák még hallgatnak rá – de énekelnie tilos lesz, mert attól tutira elapad a tejük.
Mesterházy is elbúcsúzhat a politikai karriertől, ő lesz a szocialista Fodor Gábor, a pártelnök meg Botka, aki ugyan semmivel sem jobb, mint Mesterházy, de szép nagy marha ember, majdcsak elvergődik valahogy.
Miért hagyják ezt a szocialista párt tagjai?
Miért hagyják a nagy öregek, Lendvai, Kovács László, meg a többiek, akikről azt hisszük még ma is, hogy becsületesek?
Nagy csalódás lenne, ha kiderülne, hogy velük is a mutyibábszínház kétpárti vezetői báboznak…
Na, mindegy, van még egy – két szép napunk, aztán visszaáll a rend, jönnek a sötét, esős, kiábrándítóan szomorú őszi napok, és ha mostanság nem történik valami, akkor a tavaszi napsütésnek sem lehet majd felhőtlenül örülnünk.
De persze, míg élünk – remélünk!

:O)))

16 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nem biztos, hogy a nótát Orbán vezényli! Én már ott tartok, feltételezem, hogy a két sértett mimóza önerőből ennyire sötét!

Tóth Györgyné írta...

Zsófi annyiban egyetértek Veled, hogy a két mimóza magától ilyen
sötét, mert csak a hatalom lebeg a szemük előtt!

Kismaci írta...

PuPu, NAGYON szeretném olvasni a véleményed a Klubrádióról, az eljárásról Kunczéval kapcsolatban ÉS Arató FB levelével kapcsolatban! Kérhetek erről egy posztot? Vagy ha nem, akkor elmondanád itt a véleményed? Köszi előre is!

Zsófi, ne legyél ilyen naív! És ilyen pozitívan se gondolkodj ezekről!

Orbán szövegét fújják, aki skandált, az ellenség, az nincs velünk, az fujjgyurcsán rajongó, az orbánt támogatja, csak az a demokrata, aki ránk szavaz!

Ez Orbán.

Unknown írta...

Nagyon igazat írtál megint... Sajnos. Én úgy érzem, hogy már csak a "túlélésre hajtanak", mert még a programjaik - főleg Mesterházyé, egyszerűen (szerintem!) kivitelezhetetlen! Ígér, most is ígér! Mire? Hol van pénz, gazdaság, munkahely, ipar, termelés??? Semmi sincs... A remény, hogy talán tényleg valaki fölrázza (vagy -meg??) őket és tényleg összefognak!
Különben Orbán vidámkodhat, újra 2/3-a lesz...:(

moose írta...

moose írta...

Kedves Pupu,... nekem is az jutott eszembe, hogy mi a baj azzal, hogy ÖSSZEFOGÁST!... Kinek mondják, ha nem a ''legnagyobb baloldali '' párt vezetőjének? ...
Persze, ha lenne szabad akarata Mesterházynak, talán le is tudta volna JÓL reagálni a tomboló követelést!

Miért is gondolom, hogy MA-nak nincs szabad akarata?

... Gyurcsány egy korábbi megjegyzéséből, hogy ''tudják milyen jó, hogy azt mondhatom, amit gondolok, ...micsoda felszabadító érzés!''... persze lehet, hogy nem szó szerint így mondta, de ez maradt meg bennem.

... és mint mondott 2012. okt 23-án Bajnai?
''Nem az él túl, aki a legerősebb (MSZP-Mesterházy), nem az él túl, aki a legokosabb (E14-Bajnai),... az él túl, aki képes a változásra(DK-Gyurcsány!)!''
(a zárójeleseket én tettem hozzá)

Ma már azt gondolom, hogy Bajnai jó kormányzása a jól dolgozó munkatársainak és a Gyurcsány kormány által előkészített jó programnak köszönhető elsősorban. (Sokáig azt hittem, hogy Bajnai kivételesen jó vezető, ma már nem hiszem.)

Aztán nézzük meg most Bajnait,... arctalan, gerinctelen megnyilvánulások,... szóval valószínüleg már 2009-ben elérte az ''Alkalmatlansági szintjét'', de ez a jól dolgozó munkatársai miatt nem derült ki....

Most meg kiderült, hogy alkalmatlan... mert kik is vannak körülötte,..Juhász ''füvész'', Szigetvári ''főideológus''.

Mesterházy is alkalmatlan, mert felvállalta a hivatásos ellenzék szerepét, azt hazudja, hogy nyerni akar,meg összefogni, de megroggyantja egy kis kritika a ''Tisztelt Hölgyeim és Uraim''-tól, akik azt, hitték, hogy tényleg ő is összefogást akar!... hát csak cipelje az egész porladó MSZP-t a hátán,... amíg végleg össze nem rogy!

Nagy kár volt lebecsülni a választókat,... szerintem! :))

neked5 írta...

Tegnap Bajnai "mérges volt" mert Gyurcsány a rengeteg büne mellett meg sem várta Mesterházy beszédének a végét - a fb-on azt irja Gyurcsány: megvárta, meg is tapsolta... Valahol olvastam, hogy tegnap Mesterházy a hirtv-ben ekézte Gyurcsányt.. Azelőtt sosem járt oda... Arató kirugja Kunczét, az ATV müsorvezetői olyan szépen gyurcsányoznak, hogy a fidesz már lassan tanulhat tőlük, - ezek vagy megőrültek mind, vagy tényleg ugy van, hogy korábban irtad: "tokkal-vonóval megvette őket a fidesz". Utóbbira tippelek, és azt gondolom hogy itt nem összefogás kell már, hanem az isten mentsen meg az összefogástól.

teknyőhinta írta...

"Ha a Föld Isten kalapja"
A vallásos tagozat nevében küldtem egy szép kortárs képeslapot a Bloggazdának, mert én nem tudom, hogy miképpen lehet ide képet szerkeszteni.
Reméljük szaktudásával megoldja...vagy segítséget kér Pupunétól vagy valamelyik Pupu utánpótlástól! A hívők ugyanis a nem hívőktől is örömmel elfogadnak szakszerű segítséget...

A vallásos emberek gyakran képekben gondolkodnak, ezért néha-néha az átlagnál bonyolultabbak - például kifinomult érzelemgazdagságuk miatt :-)))
Érdekes a képeslap!!!

Pupu! Reméljük Koncz Zsuzsa a videósávon frissítőleg hat :-)

Avi írta...

Mostanáman kezdem megérteni, hogy miért zárták be az OPNI-t. )Persze az ingatlan panamán kívül).Tök felesleges a bolondokat elkülöníteni a többiektől mert a többiek is bolondok. Persze mély respekt a kivételeknek.

PuPu írta...

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=3c71b21cbf&view=att&th=141ff8d5f847cc37&attid=0.1.1&disp=emb&zw&atsh=1
Képet ide nem lehet beszerkeszteni, kedves tekenyő!

:)

teknyőhinta írta...

Fejlődni soha nem késő!!!
"Haladjon a korral, süssön Lecker's citromolajjal..."
:-)))

Névtelen írta...

Már napok óta kritikusa hangnem az emeszpé politikai teljesitményével szemben az ATV-n.

A politikusokkal kapcsolatban előbb az E2104-nek tett be az ATV, amikor Kuncze kapcsán lehozta Juhászról, hogy rongyember aki a kamerába hazudozik.

Tegnap Mesterházy-t is elkaszálta az ATV:

http://www.atv.hu/videok/video-20131028-koros-gusztav

Normális orzág normális pártelnöke ilyenkor szépen lemond. Mert ezzel a választásokat el is veszitette ha marad és kivárja a támadó, karaktergyilkos hirdetéseket a kampányban akkor viszi a pártját magával.

hello írta...

Nekem már okt. 23. előtt is eléggé derengett, hogy ezeknek eszük ágában sincs nyerni akarni (Gy.F. és a DK kivételével, de ők meg egymagukban mire mennének?) - az okt. 22-én kettejük által aláírt paktum, majd a 23-a meg is erősített benne.

Vidám jövő elé nézünk...

dmolnar írta...

Kedves PuPu.. Már megint sikerült jót írnod. Sajnos ez a két ember annyira belebonyolódott a saját kisstílű személyi ambícióiba, hogy nem kell ehhez még a felcsúti géniusz vezénylő pálcája sem.. Maguktól ilyen hülyék... A "nagy öregek" meg azért vonultak hátra, mert belefáradtak...

Névtelen írta...

A helyzet a következő szerintem: ( és ez nem 23-a után derült ki számomra)
Bajnai elindított egy mozgalmat, amely felrázhatta volna és maga mellé állíthatta volna a demokratikus ellenzék egészét. Bajnai a kezdéskor még alkalmasnak látszott miniszter elnök jelöltnek.... adott esetben akár a csalódott jobboldaltól is hozhatott volna szavazatokat.
Ez azonban egyetlen esetben állhatott volna meg: ha az MSZP belátja, hogy Mesterházy nem alkalmas arra, hogy ezt a csatát megvívja. Vele nem lehet győzni. Mert még éretlen, mert még nincs felépítve, mert nem elég tehetséges egy ilyen feladathoz. A felcsutimaradonázása meg egyenesen szánalmas...

Ha lett volna eszük, ehhez kihasználják Gyurcsány szónoki tehetségét és ráveszik, hogy lemondjon az esetleges minelnöki ambícióiról, ha volt ilyenje, és ezt látványosan deklarálja. A mostani szituáció pontosan úgy néz ki, mint a választások előtti cirkusz, amitől a Fidesz földindulás szerű győzelmet aratott. És akkor sem Gyurcsány volt ezért a hibás, hanem éppen Mesterházy, vagy akik mögötte állnak... Gyurcsányt a sajátjai csinálták ki, mert nem álltak ki mellette. És nem értették, amit mond. Ahogy most sem értik. Csak a zsigeri féltékenységből és irigységből táplálkozó gyűlöletük dominál.
Bajnait sikerült totálisan leamortizálni és hiteltelenné tenni.. amihez ő maga is hozzájárult. Egy Juhászt pl. soha nem vettem volna be a stábba, ahogy Szigetvári is alkalmatlan a posztjára.
Gyurcsány a pártjával jön ugyan felfelé, de nem lesz elég, mert megosztó személyiség és nem tartom valószínűnek, hogy lesz elég idő arra, hogy teljesen kinője magát.

És az MSZP-Együtt társulat még mindig nem érti, hogy olyasmin marakodnak-osztozkodnak, ami nincs! Csak akkor lenne, ha képesek lennének győzni. Hogy Mesterházynak még igazán lenne ideje egy-két ciklust is kivárni, míg sorra kerül egy nyugalmasabb időben. Ha pedig most nem győznek, neki örökre befellegzett, ráadásul az ő személyes történelmi felelőssége lesz egy várhatóan hatalmas vereség...

Gyurcsánynak sajnos igaza van: újra kellene gombolni a kabátot... teljesen újra kezdeni.
Nem sok esélyt látok erre ilyen minőségű emberekkel.

moose írta...

Bajnai és Mesterházy be vannak xarva, hogy Gyurcsány "felszántja az országot jobbról és balról is" és megnyeri a választást a demokratikus oldalnak!

... pedig a "vetésforgó" egyezség szerint a Fidesznek "JÁR" a következő ciklus!... ahogy már 2010-ben is történt....

Akkor sem (nem) hagyták MSZP-sként Gyurcsányt kamányolni, úgy, ahogy Ő tud!

... és láss csodát, veszítettek is!

Na de mi lesz most?!?

A DK vezetőjeként Gyurcsány Ferenc hozni fogja a formáját,...hiszen tudja magáról, hogy képes rá,... behozza a demokratikus ellenzéket győztesnek!

MA és BG nem hülye, ...ők is tudják!

... Ettől vannak bexarva...

Nem kellene a választót hülyének nézni,...

Tisztességesebb volna, ha MA és BG hátralépne és nem "szakadna bele" abba, hogy hogyan veszítsenek a Fidesszel szemben úgy, hogy megmaradjon az ellenzékiség látszata,...

Nnnna,... ehhez nincs vér a pucájukban,... sajnálom, de kívülről ez az üzenet látszik a választó számára!

Nálam BG és MA leírta magát,... no meg az MSZP és az E14-PM is!

Sajnálom,.... de tényleg!

Jöhet a DK,... és Gyurcsány!
...szántsa fel az országot!

Nekem elegem volt a sok ostoba, hazug beszédből!
Elegem volt a felcsutimaradónázásból, a zavarjukelorbánt-ból, s a többi "hülye, kábító, a választót lekezelő szövegből!

Tudni akarom, mire számíthatok!

Ennyi!

csitri írta...

moose, egyet értünk.