2013. október 21., hétfő

IDE A PÉNZT!

Remek nyilatkozatot fogadott ma el a magyar parlament, ütőset, bátrat, mely emellett úgy duzzadt az erkölcstől, mint Józsi nadrágja, mikor hazakísérte Julcsát a bál után, oszt nekitámasztotta az istálló falának.
A nyilatkozatban szociálisan végtelenül érzékeny kormánypárti képviselőink megvédték a rezsicsökkentést, melyet a gonosz Európai Unió vadul támad, de aggodalomra semmi ok!
A Vezér már felsorakoztatta csapatait a gyepűn, a vitézek kardjukat lengetve felesküdtek, csak úgy mennydörgött a vitam & sanquiem – zabról nem esett szó, mert azt Reménységünk már régebben ellopta!
Az ellenség egyelőre hallgat, mint megszeppent napközis, hiszen mit is lehetne mondani a kormánypárti kezdeményezők ütős vádjaira, mikor annyira nyilvánvaló az igazságuk!
Ahogy szemrehányó tekintettel belenéznek az Országház üléstermének éji homályába, csak beismerően lehet bólogatni a vádra, mely szerint a szocialista kormányzati rémuralom idején – 2002 és 2010 között - a gáz árát tizenötször emelték, míg az elektromos energiáét – óh, irgalom anyja, ne hagyj el – kilencszer!
A benzin árát meg a kormányváltás óta negyvenkétszer, igaz, ha benzinnel akarunk fűteni, akkor valószínűleg repülni is tudunk majd, - ezt később meg fogják adóztatni…
A szocialisták a szokott módon és előírásosan viselkednek – bamba pofával néznek maguk elé, bűntudatukban még a gomb nyomkodásáról is elfeledkeznek, mikor szembesítik őket a szörnyű ténnyel - aktuális reárontásukkal nemzetükre.
Eszük ágába nem jut, hogy legalább a hülye választót tájékoztassák, hogy hé, Julcsa, Jóska, normális országokban nem ám egy egyébként semmihez sem értő focibuzi babrál az energiaárakkal, meg az életeddel, hanem azok a világpiaci árak és a beszerzési lehetőségek függvényeként, bejáratott és az idő által igazolt automatizmusok szerint alakulnak.
Itt is így alakultak, egészen addig, míg ez a megkergült a lego-erőgép át nem vette a hatalmat, és azt nem képzelte, hogy ő Hódító Robur, esetleg a Világ Ura.
Az sem jut eszükbe, hogy megkérdezzék a pocakos vezénylő tábornoktól ( deutáljuk az ilyeneket…), hogy mondd, Jóbarát, mennyibe került egy köbméter gáz akkor, amikor átvetted a hatalmat és miért kerül most, rezsicsökkentés után még mindig vagy húsz százalékkal többe, mint akkor?
Nem lett volna egyszerűbb nem emelni az árakat?
Vagy azt nem lehetne rányomtatni narancsszínű mezőben a számlára?
A rezsicsökkentés igen fincsi populista dolog, csak vannak hátulütői.
Ha elrendeljük, hogy a takarmányboltos ezentúl rezsicsökkentve adja a kukoricát a libáknak, akkor – ha nem figyelünk oda – először a takarmányboltos adja vissza lelkét teremtőjének, majd a libák fordítják égnek igen hasznos és esztétikus lúdtalpaikat.
Rezsicsökkentés előtt voltak a Fidesz prominensei, a többi szemetet meg összeszedték a kommunális vállalkozások, ma már vannak települések, ahol nem gyűjtik a hulladékot, megteremtve ezzel az Orbán-éra kívánatos településtisztasági és közétkeztetési modelljét.
Nem kell túl nagy fantázia megjósolni, hogy nem túl sok idő múlva már csak a Cinege utcában működik majd a szemétgyűjtés, de ott is tilos lesz a páncélozott VW kukához nyúlni.
Volt már itt ilyen, még Rákosi apánk korában, hogy mindennek az árát eltérítették az előállításához szükséges ráfordítások költségeitől, de nem igazán jött be.
Viszont bevezetni minden marhaságot könnyebb, mint kivezetni a rendszerből, hát még, ha választás előtt is állunk, hiszen ilyenkor dolgos népünk szomjúhozza a sikert, ábrándosan tekint a szebb jövőbe, jóllehet a segge kilóg a gatyából.
Örül Mariska néni is a rezsicsökkentésnek, jóllehet a villanyt már régen kikötötték, gáz arrafelé sose volt, csak ha a csorda vagy a Gárda arra ballagott, a fa árának rezsicsökkentésére csak minden választási évben kerül sor, szemétdíjra se futotta soha, még az önkormányzatnak egy szemetes-konténerre sem, de azért Mariska nénit hasba lehet az ilyen idiótaságokkal akasztani.
Meg el lehet mondani, hogy csak ezerötszáz vagy hány köbméterig jár a gázfogyasztásra rezsicsökkentés, így aztán az országgyűlési képviselő is azonos helyzetben van vele, hiszen majd a Fidesz áldásos munkájának eredményeként, ha lesz egyszer villanya meg gáza, akkor akár ötszáz forintot is spórolhat majd - egyformán tíz százalékot ő is, meg Orbán apósa is.
Szóval fontos dolog a rezsicsökkentés, de végre ma megnyugodhattunk, - óva intettük Európát attól, hogy belepiszkáljon a jogainkba, mert mi a jogainkat életünk árán is megvédjük.
De addig is, holnap átadjuk a felújított Zeneakadémiát, mely ismét hajdani szépségében ragyog.
A felújítás horribilis költségeit lényegében az Európai Unió fedezte, tizenhárom milliárd forintból durván tizenkettőt adott, a maradék egymilliárd háromszázmilliót kellett fedeznünk, a project tíz százalékát.
Na, ez ellen nem hoztunk országgyűlési határozatot, mert kapni szeretünk, és ismerjük az ősi dakota közmondást: ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.
Az ostoba hepciáskodások és a támogatások elfogadása között pedig semmiféle összefüggés nincs, örüljenek, hogy adhatnak, mert tartoznak nekünk.
Tartoznak a tatár, a törökök elleni védelemért, az egri ostrom alatti puskareparálásokból is vannak még kifizetetlen számlák, plusz ezer év kizsákmányolása, a keresztény hit védelmezői díja, Trianon, Mohács, Muhi, Világos - szóval csak csengessenek, míg még békésen tehetik, világos?
De szép is lett volna egy avatóhangverseny, mondjuk az Unió vezetőivel együtt ünnepelve!
Álom, ábránd, festett egek...
Két nap múlva október 23.-i ünnepség, szerintem Gyurcsány másszon fel a pódiumra, a többiekkel együtt és tartson rövid beszédet: Na, ezt aztán nem én, ezt ti kúrtátok el, - nem kicsit, nagyon!
Aztán elegánsan biccentse meg a fejét és a választásokig ne is igen álljon velük szóba, amíg csak ők nem kérik.
A nép már tudja az okát – meg fogja tapsolni érte.
:O)))

6 megjegyzés:

hello írta...

Tudod, PuPu, csak az a baj, hogy a Mariska nénik döntő többsége ezekről mit sem tud, amiket Te itt a Napnál világosabban sorolsz. Merthogy honnan is értesülne róla?
A Kossuth + a Lánchíd + a Mária Rádióban ilyenekről nem hall, amiket tud fogni.
Obersovszky riportalanyai se beszélnek ilyesmikről.
Így azután nem jut el a tudatáig, miként van vele kilökve.
És még az is lehet, hogy 2 babgulyás konzervért hagyja magát megdumálni, hová tegye majd az X-et.

Névtelen írta...

etele11:

ma hallgattam öt perc erejéig "juhász füvészt" ahogy hivod amikor arra buzditotta az embereket, hogy "tudatosan szavazzanak", merthogy tucatni jelölt lesz oda kell ám figyelni. Tette ezt azután, hogy elmondtam, program ugyan nincs, de azt most nem is lehet.

Tegnap Mesterházy hirdette meg, hogy a választáson "orbánról népszavazunk."

Tudom, hogy elsőre nem látod az összefüggést eközött és aközött, amit a lapuló szocialistákról irtál.

Pedig akad: a világpiaci ár, egy tengődő népességnél nem érv (és a fideszes kétszáz négyzetméteeres is tengődik a maga szintjén, mert a ház fenntartásához már nincs elég jövedelme, de a paneles baloldali esetében ez ugye azután fel sem merül)

A jövedelmek újraelosztásáról van szó, ami tipikusanbaloldali probléma. Liberális kövületként ezt nyilván nem értheted a nulla szociális érzékenység magaslatából.

Tehát a szocialisták lapulnak, mert ők azért csak-csak értik. És lapulnak, mert nincs jövőképük, nincs programjuk, és eszerintnincs vlágnézetk sem. Amit az is mutat, hogy ehelyett egy jelöltre kényszerszavazást, Orbánról népszavazást és szükségtelen programokat vizionálnak k is és álliberális talpasik is :p

útkaparó írta...

Későn ébredtem, itt valami bejegyzés hiányzik?
etele11-re hivatkozik névtelen 8:11, de hol van etele11? Vagy én kombinálom túl a dolgokat?
Mindenesetre a belem kifordult, amikor hallottam a tv-híradóban zengzetet a "jól megmondjuk a zúniónak" és aig egy perc múlva a hírt a Zeneakadémia úniós pénzből volt felújításáról.
Itt senki nem akad ezen fel?
Na jó, PuPu-n kívül.
Ja, igen, Mari nénit, meg Pista bácsit egyrészt nem éri el ez a dolog, sem mint egyszerű hír, sem mint felháborodás tárgya.
Ady Endre "A hőkölés népe" c. verse ugyanúgy aktuális, mint amikor megírta.

pleinair írta...

Nem értem az EU-t. Miért hagyja, hogy ez a megvadult potrohos, büdös poloska össze-vissza csipkedje?
Miért tűri, hogy miközben ez a mutáns vérszívó belőle él, világ csúfjára telepiszkítsa testét, miért tűri, hogy elárassza végtermékének lassan egész Európát belengő bűzével?
Itt már fuldoklunk. Aki nem tudja mi a baja, mitől rossz a közérzete, az is fuldoklik. Még nyáladzva élteti a Nagy Poloskát, de már vakarózik, már viszket a lelke a rárakódott szenny alatt.

A szenny pedig egyre keményebb, vastagabb. Újságírónak álcázott szorgos kis szakmai és politikai ringyók lapátolják lelkükre a hazugságokat jópénzért. (Újságíró klub, Mészáros 2013. 10. 22)

pleinair írta...

javítás: ...politikai ringyók lapátolják LELKÜNKRE...

Névtelen írta...

Útkaparónak! De, sokan kiakadnak azon, hogy az EU-ból élünk, de a kormány különböző nyilatkozatokat fogalmaz az EU ellen. Hogy miért tűri ezt Európa? Több válaszom is van. Mo. olyan kis piac, amiért mozdulni sem érdemes, vagy - van elég gondjuk az Unió vezetőinek saját hazájukban.
Hogy Mesterházy miért nem mozdul, nem szól, mert ennyit tud. Az egyetem befejezése után pár évvel már államtitkár volt, - osz-posz mint a fideszes vezérkar.
Figyeltem a tv-k híradásait az emeszpé hétvégi rendezvényén és vártam, hogy na talán most MA megmondja a tutit, odacsap, gyújtó hangú beszédet mond. Há, majd elaludtam rajta.
Ugyanaz az alpári stílus jellemezte, ami fideszes kortársait. Hogy hazudnak, meg lopnak, meg a mutyi. (Na ezt különösen szeretem, mikor a nyelvi hagyományokat ápoljuk...Hm)
Csak ennyire tellik? Hát ez nem sok.