2013. november 25., hétfő

FÓT TANULSÁGA

Fótnak az a tanulsága, hogy nincs tanulsága.
De nincs tanulsága Szigetszentmiklósnak sem, és nincs tanulsága Békéscsabának sem, pedig ha lenne, akkor az első két helyen elért eredmény tanulsága az lehetne, hogy az összefogás eredményt hozhat,.
Ezt tanúsítja egyébként a bajai választás is, ahol ugyan vesztett a demokratikus oldal, de egyrészt ismert, hogy milyen körülmények között, másrészt meg így is csak kis szavazatkülönbséggel vesztettünk.
Békéscsabának meg normális helyeken az lenne a tanulsága, hogy olyan emberekre kell bízni az előkészítést, akik értenei is hozzá, a következménye meg az, hogy akik felelősek a jelöltállítás meghiúsulásáért, azok egytől-egyig lemondanának és eltűnnének, még a választási kampány közeléből is.
De nem ám csak azok, akik a szórólapokat osztogatják, hanem azok a pártvezetők is, akik ezt a helyzetet előidézték.
Persze ez egy következmények nélküli ország, különösen a demokratikus oldalon, mert az ellenfél oldalán rettegnek Orbán haragjától, és ha ott valaki ilyen ordító szarvashibát elkövetne, az menne azonnal a süllyesztőbe, ahogy illik.
Ez nem Orbán kegyetlensége lenne, hanem az ilyen típusú munkák szükségszerű velejárója, egy választás előkészítése során csak felelős emberekkel lehet eredményt elérni, nem ilyen bánatos amatőrökkel, akiktől a demokratikus oldal képtelen megszabadulni.
Elég csak a két oldal tömegkommunikációját megnézni, a kettő között ég és föld a különbség - az egyik olyan, mintha olyan autó lenne, amelyikből kifelejtették a kormányt – lehet találgatni, hogy melyikoldalra gondoltam.
Nem rokonszenves a Fidesz kommunikációja, de kétségkívül hatékony, pedig ostoba és primitív, de hát sajnos az emberek jelentős része is ostoba és primitív, és nem igazán Spinoza esszéin szocializálódott, hanem inkább a Négycsöcsű törzsközönségének gondolati sziporkái hagyták rajtuk letörölhetetlen nyomukat.
A választások prognosztizálható időpontjáig tegnap 133 nap volt hátra, természetesen ezt a számot Mesterházy a Szabad szemmel című televízió-műsornak adott interjúja során ki sem merte ejteni, nehogy kártékony asszociációkra adjon módot és a szám valakiben felidézze a dicsőséges 133 napot, a hajdani Tanácsköztársaságot, és olyan reményeket keltsen, hogy a hátralevő 133 nap is dicsőséges lesz.
Feleslegesen aggódott, nem lesz dicsőséges.
Ócska lesz és kisszerű, valamiféle ismeretlen és ki tudja hol írt forgatókönyv szerint azzal fog telni az idő, hogy időről-időre nekimennek Gyurcsánynak, ahelyett, hogy nekilátnának a saját szavazótábor megszervezésének.
Tegnap is, meg már jónéhányszor máskor is kiderült, hogy arra számítanak, a választásokon majd a DK szavazói a helyzet kényszeréből rájuk adják szavazataikat.
Álomvilágban élnek.
Tévedéseik sora ott kezdődik, hogy azt hiszik, a DK tagságának és szimpatizánsainak – szavazóinak – többsége a volt szocialista párttagok közül kerül ki.
Hát, jobb, ha tőlem tudják meg, mintha a választóktól, hogy ez nem így van.
A DK tagjai között rengeteg olyan ember van, aki soha nem volt szocialista szavazó, párttag még annyira sem, és aki inkább lecsapkodná baltával az ujjait, minthogy a szocialistákra húzza be az ikszet.
Érdekes módon az utóbbi három év sem változtatott rajtuk, sőt, mintha sőt...
Ha a kérdés úgy merül fel, hogy a pártjukat ki akarják hagyni az együttműködésből, akkor ezek az emberek meg fogják mutatni, hogy elegen vannak ahhoz, hogy betolják a DK-t a Parlamentbe, Gyurcsányostól, mindenestől.
A másik nagy tévedésük saját helyzetük ismeretének hiányából fakad.
Látnivaló, hogy azt képzelik, hogy él még a Kádár-rendszer MSZMP-jétől örökölt szervezettség és fegyelem, pedighát…
A tagság, az aktivisták jelentős része kiöregedett, kiégett, megfáradt és csalódott, egy részét pedig már csak a klubhűség tartja a szocialista párthoz közel, de ez nem jelenti azt, hogy tetszik is nekik, amit látnak.
Ha a szocialista pártvezetők levennék a szemellenzőt, akkor azért gyanús lehetne, hogy az utóbbi idők időszaki választásain az összefogás eszméje mindenhol diadalmaskodott, az együttműködés helyi szinten zökkenőmentes, az országos hatalmasságok idétlenkedéseire pedig úgy pottyantanak magasról, mint libacsapat a rókára, mikor átrepül felette.
Helyi szinten ugyanis győzni szeretnének, mert ők azt a bőrükön érzik, amit a Parlamentben meg különféle stallumokban üldögélő Jóllakott Napközisek Klubjának tagsága nem is ismer, vagy csak, mint szép mesét.
A szocialista pártvezetés tévedése az is, hogy a szövetségesének kiszemelt Együtt-PM úgy fog táncolni, ahogy ők fütyörésznek.
Az a társaság eleve önjáró egoisták alkalmi székszerző gyülekezete, tagjai leginkább az elszabadult hajóágyúra hasonlítanak, és akkor még összehangolt vagy előre eltervezett kártékonykodást nem is tételeztünk fel róluk, ami azért – lássuk be - parttalan idealizmusra vall.
És akkor itt a legnagyobb probléma, a Nagy Tévedés – azt hinni, hogy Mesterházy alkalmas a választás megnyerésére.
De nem látszik alkalmasnak sem Botka, sem Szanyi - Bajnait meg hiúságból és a semmire se jó pártoskodása miatt nem fogják előtérbe tolni.
Ő alkalmas lehetett volna, mint technokrata, mint átmeneti kormányfő, de saját politikai formációval a háta mögött már az is maga a csoda, hogy még él – a fene tudja, ki tartja lélegeztetőgépen.
Ha a helyében lennék, a napokban felkeresném azt a jóbarátot, aki a pártalapítást tanácsolta nekem és akkorát rúgnék belé, amekkorára csak képes lennék - hálából, mert ő tette tönkre a politikai karrieremet.
Botka esetében nagy valószínűséggel Parkinson törvénye szerint járnánk, ha első embert csinálna belőle a szocik bánatos tábora, akkor kerülne abba a beosztásba, melyre már tökéletesen alkalmatlan.
Talán még Bajaferi jöhetne számításba, érte már igazán nem kár, elhajtani a szocialista vezetés környékéről meg karikásostorral sem lehet, hát akkor vigye el a balhét, vegyük valami hasznát.
Rossz nézni ezt az egészet, és bár úgyis összefogás lesz a vége, de Orbán forgatókönyve szerint: belső megosztottsággal küzdő ellenfél egy monolit, csettintésre működő szervezettel szemben.
Hát, hacsak a nép titkon nem utálja sokkal jobban a Vezért, mint ahogy most látszik, akkor sok örömünk nem lesz.
Azért dolgozni kell, szerveződni és szervezni kell, főleg helyi szinten, mert a dolgok igazán ott dőlnek el.
Ott kell agitálni, rengeteget beszélgetni a lakossággal, szórólapozni, valamiféleképpen ellensúlyozni a média hiányát, meg a pártvezetők sületlen dumáját.
Hát, csak lelkesen, azért feladni nem lehet – meg különben is, az ellenfelek úgyis lekommunistáznak bennünket, a kommunista meg optimista – nem igaz?
:O)))

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kiváló elemzés minden szinten!
Szóval minden szinten, szinte minden!

Névtelen írta...

"Ő alkalmas lehetett volna, mint technokrata, mint átmeneti kormányfő"
PuPu!
Egy frászt alkalmas miniszterelnöknek Bajnai!Az elmúlt egy év tökéletesen bizonyította, hogy amikor vezetőként olyan hatást kell elérni, hogy kövessék az embert, nos ezt Bajnai képtelen megvalósítani.Karizmája nincs, akarata nem érvényesül, víziója nem jön át(nincs?).Akit bábon rángat 3-4 ember, az nem, hogy uralni nem tud egy esetleges 100 fős koalíciót, de még egy vidéki 20 fős focicsapatot sem lenne képes kordában tartani.Ez nem valami ellenszenv,ezt bizonyítja az elmúlt egy év.Technokrata, ugye.Úgy nem nehéz lezavarni egy programot, hogy tudja az ember, hogy mindenki aláírja.Ez volt 2009-ben.Én is tartom magam annyira szakembernek egy gazdasági és egy pénzügyi diplomával, hogy tudnék olyan gazdasági programot írni, hogy megszólal, de ha nem tudom meggyőzni a pártomat, az egész nem ér kalap s*art se.
Nem az a bűne, hogy nem alkalmas miniszterelnöknek a mai Magyarországon, hanem az, hogy ezt nem hajlandó belátni.Szégyellje magát.A többi "Úriemberről" nem írok, abban egyetértek veled.

Unknown írta...

Egyet nem értek: Ha minden alsó szinten, ahol a résztvevőknek helyén van a szívük és az eszük, jól működik az összefogás, miért nem műxik FENT?
Csak egyre gondolhatok: Sem a szívük, sem az eszük nincs a helyén!

Nagyon naaagy bukta lesz, ha időben nem térnek észhez: A Fidesz a teljes baloldalt bedarálja a "lecsóba"... És mindezért a rossz beidegződéseket öröklő MSZP felső vezetése lesz a hibás.

Mesterházy már soxor igazolta alkalmatlanságát. Most a vakságát is! Nem látja, hogy a DK /Gyurcsányostól/ már a szobában van! Pedig Lendvai Ildikó is felhívta rá a figyelmet! Október 23.-án azt bizonyította be, hogy SÜKET IS. Nem hallotta meg a Nép Szavát, pedig az = Isten szavával!

Talán az MSZP nagy öregjeinek a sarkukra kéne állni ennyi balfaszság láttán és elküldeni Attilát az utolsó padba - gondolkodni a jövő feladatairól. Ami qrvanehezeb menne neki - az egója miatt.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Amit írtál, azzal egyet kell értenem, egy dolgot szerintem kihagytál. A fideszt. Kétségtelen szervezettebb mint ellenfelei, de hazánkban nem az a jellemző, hogy a hatalmon lévő párt nyeri, hanem az veszíti el a választást. Ők is mindent el fognak követni annak érdekében, hogy bukjanak, ahogy azt 98-ban és 2010-ben a szocik tették.
Én nagyon bízom a fideszben, hogy minden ízléstelenséget, gorombaságot megtesznek majd, hogy bukjanak.
Nagyon jól hangzik az, mikor ideírjuk, hogy ez az ország milyen hülye, meg minden,de! Ebben az országban minden felnőtt legalább 8 általánost végzett, tud írni-olvasni. És meg van a magához való esze.
Tisztelettel: - morzsi -

hello írta...

Kedves PuPu, csak pár dologra reflektálnék:

- Élénken szentségeltem, mikor reggel a Klubrádióban hallom, hogy M.A. azt nyilatkozta, a demokratikus ellenzéki oldalon innentől ne egymástól akarják elvenni a szavazókat!
Hát, nem selyempapír vastagságú a bőr az orcáján! Ki is mondta, hogy Gy.F. nem, de a DK szavazói kelle(né)nek nekik?
Tényleg forog tőle a gyomrom.

A másik:
Szerintem elég sokan vagyunk, akik 2010-ben csak azért szavaztunk az MSZP-re, mert Gy.F. még ott volt a listájuk 4. helyén!
De amúgy kesztyűben és befogott orral... a tapasztalt viselkedésük miatt! :-((
És megfogadva, hogy rájuk soha többé.
Amire azóta az emberben csak nap mint nap ráerősítenek. :-((

Hogy mi lesz kb. 132 nap múlva, per pill. gőzöm sincs. De bárkivel beszélek, ha önjelölt váteszeink hallanák, amiket mondanak rájuk, legalább gondolkodóba eshetnének rajta.

Mert ha eljátsszák, hogy csak ők ketten alkotják az "összefogást",
akkorát fognak bukni, hogy ihaj!
A DK egyik képviselőjelölt-jelöltje legutóbb elmondta a választókörzete megjelent hallgatóságának, hogy ha nem lesz teljes összefogás, a DK elnindul külön mind a 106 helyen. Ami egyben azt is jelenti, hogy akkor Orbán marad. Tisztában vannak vele. De ennek a felelőssége nem a DK-n lesz!
És persze ott lesz a cvancig induló kis párt is. Már látni különböző jelentkező formációk óriásplakátjait: liberálisok, kisgazdák...

Aztán nem tévesztendő szem elől a Jobbik nyomulása!

Szóval qrva betyár világ jöhet ránk!
Úgy szeretnék optimista lenni, de valahogy nincs mire. :-((

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A kommunisták ugyan optimisták, már, ha valóban azok.

A 80-as években egy Szovjet küldöttség járt nálunk és megkérdezték, hogy hány kommunista van nálunk ?

Mi pedig feleltünk, hogy xxxx párttag.
Kommunista nemigen volt köztünk.

Akkor most mennyien lehetnek ?

Nem gondoltam volna, hogy ennyi észkombájn van köztünk és ez elkeserít.
Régebben jobban titkolták magukat ezek az emberek, nem árulták el magukat, ha nem voltak tisztában valamivel.
Most ez már nem számít, bátran menetelnek a Békemenetben még saját maguk ellen is, ki figyel oda !
Le vagyok lombozódva és nem hinném, hogy kommunista vagyok.

üdv sphagin.

NewTiborc írta...

Ismét nem csalódtam!
Most láttam az ATV hiradóban nyilatkozni a Gúr Nándi fiut, miszerint a fóti választást az MSZP megnyerte. HM. Úgy nézni ki abszolút nem zavarja, hogy közös jelölt közös támogatással nyert. No már most ebből látszik, hogy a Gyurcsány egy nagy balfasz lesz, ha ezekkel közösködik. A támogató kicsiknek ez fog maradni a győzelem esetén, a nagy semmi.

Névtelen írta...

A fóti választáson még egy érdekesség volt, s ez az, hogy a Fodor féle párt sikeresen hozta önállóan a 13%-ot, vagyis fele annyi szavazót egyedül, mint az MSZP-Együtt-DK összefogás...
...és őket is, mint a DK-t ez a két kontár antidemokratikus banda kigolyózta...
Ebből látszik, hogy igaza volt Gyurcsánynak, amikor a teljes összefogást és egy listát javasolt, mert csak azzal lehet győzni.
dogbakszi

Cereus írta...

Még hatalomra sem kerültek, de már hatalmaskodnak. A vezérkar már ráállt a nótára( önálló vélemény nélkül), akárcsak a fideszben. Kedves baloldalí MSZP-barátaink, fiatalok és idősebbek mindazok akiknek még nem ment el a józan esze, követelje ki párton belül az összefogást!!! Mesterházyval (stb.-stb)vagy anélkül! Aki nem érti a választók akaratát annak el kell tünnie, de nemcsak a párt éléről! Teljesen fals , hazug állitásokkal és mondanivalóval amin az egyszerű választó már csak mosolyog, nem lehet nyerni! Amíg nem késő, ezt az ostoba döntéseteket korrigálni kell!

pleinair írta...

"Tegnap is, meg már jónéhányszor máskor is kiderült, hogy arra számítanak, a választásokon majd a DK szavazói a helyzet kényszeréből rájuk adják szavazataikat.
Álomvilágban élnek"

Hihetetlen, hogy ezekben a hatalmas testekben (Botka, Mesterházy) milyen gyerekes naivitás lakozik.
Soha sem fogunk hatalomba segíteni ilyen szerencsétlen, kicsinyes karrieristákat, akik döbbenetes ostobaságukban olyan mértékű emberi hitványságról tettek tanúbizonyságot, hogy a vak is látja, ha Orbán kutya, akkor ők az ebek legrosszabb fajtájából valók.
Nem akarunk mi vödörből csöbörbe esni. Hogy ez meg ne történhessen azért Gyurcsány is felelős.
Eszébe ne jusson a nagy és szent cél érdekében lemondani képviselői jelöltségéről arra biztatva minket, hogy ezeknek a kedves vezetőknek a pártjaira és jelöltjeire szavazzunk. Mert inkább 'baltával vágjuk le az ujjainkat', minthogy ilyen emberek kezére játsszuk a hatalmat.

Nevetséges, ahogy tomboló tesztoszterinjük okozta félelemmel vegyes agresszivitásuk célszemélyét, Gyurcsányt monomániásan, naponta támadják. Gyurcsánynak az aréna 3 bikájával meg kell küzdeni, nem szabad se félelmet, se jézusi jóságot mutatni, mert vérszemet kapnak. Erre utaló jelek már most láthatóak.

moose írta...

Pupu ismét remekelt!

A vezető politikusoknak meg melegen ajánlom mind Pupu blogját, mind a kommenteket, mivel kis időráfordítással naprakészek lehetnének és képbe kerülhetnének a "nép" aktuális véleményét,hangulatát illetően,… persze csak ha érdeklődést mutatnának a "néplélek" (választók akarata) véleménye iránt.

Mit hallok a minap Mesterházytól? "Fel akarja szántani" a választókörzeteket,… vagy mi?!?

Nem volt rest elplagizni Gyurcsány okt.23-i beszédéből!… Valahogy MA-tól nem jött át, nem hiszem el neki,…mert ő erre nem képes ,…ilyen egyszerű!

Tiszta hülyék ezzel a DK-t megosztani szándékozó "a DK-s választók kellenek, Gyurcsány nélkül", szöveggel!… és nem bujdokolnak el szégyenükben Mesterházystól, Botkástól, Lendvay Ildikóstól, Szanyistól Bajnaistól, Szigetváristól, Juhászostól együtt! Száááánalmas hazudozók!

Üzenem minden nagyokos simlis, hazug manipulátornak, hogy nagyon eltájolták magukat!

Kár lenézni a választókat! … mármint, hogy csak ennyi eszü(n)k van!

Össze fognak fogni a választók és arra a pártra szavaznak, amely nem hitegeti őket, hanem egy reális választási lehetőséget mutat a kilábalásra.

A nagyokosoknak azt kellene megérteni, hogy nem Gyurcsány a vonzó, hanem az a szellemiség, őszinte, normális gondolkodás, amit közvetít és képvisel a DK elnökeként,nap,mint nap DK-s párttársaival együtt.

A DK-ban érezzük a normális gondolkodást, szellemi erőt, … őszinteségükkel bizalmat ébresztenek, bizalmat építenek,…

Bokros javaslatát támogatom,miszerint most a demokratikus jogállam helyreállítását kellene célul kitűzni,… ebben minden demokratikus erővel meg lehetne állapodni,… aztán már lehetne az új jogállamban új választást kiírni, ahol minden párt önállóan elindulhat.

Induljon a DK a 106 választókörzetben,… szerintem statisztikailag is nagyobb esélyük van, mint az MSZP- E14 75-31 formációnak.

Erre kellene a választókat ráhangolni…

Mármint, hogy a DK az egyetlen normális választási lehetőség a demokratikus oldalon, ha nem akar valaki csöbörből-vödörbe esni!

Geza írta...

Pleinair es Moose, csak egyeterteni tudok!

Optimistanak kell lenni abbol a szempontbol, hogy letezik a demokratikus oldalon megfelelo szamu ember, aki a DK-t be tudja juttatni a parlamentbe. A Gyurcsany Ferenc "el-szent-ferenc-edesedeese" (mint ahogy erre mar lattunk peldakat es ahogy nehanyan itt is utaltak ra) pedig nem egy elkepzelhetetlen szcenario. Szerintem az egy baromi nagy ostobasag volt a reszerol, hogy egyertelmuve tette, hogy nem akar miniszterelnok lenni, meg hogy ha Oe az akadalya (vagyis annak, hogy ez a ket tehetsegtelen nyerjen) akkor "hatrabb huzodik". Egy politikusnak nem lehet ilyen hatarozott (es rossz) kijelenteseket tenni.

Kismaci írta...

PuPu, drága! Már megint! Mármint már megint igazad van.

És mekkorát téved Attiska! Tudod, ő arra számít, hogy az emberek hülyék általában, és annyit tudnak: Viktor nem, na neki narancs a jele, az a másik kell, az a szegfűs! Arra számít, hogy rá fognak húzni.

Kb. fél évvel ezelőtt még én is ezt mondtam. Kb. olyan három hónappal ezelőtt még úgy voltam, hogy IGAZÁBÓL Gyurcsányt csípem, de mégis... nem akarom, hogy elvesszen a szavazatom, legyenek a szocik.

Csakhogy... azóta a szocik átálltak a sötét oldalra. Végleg elvesztették a szavazatomat, szóval Feinken nagy-nagy súly van, mert én akkor se húzok a szocikra, ha bármi lesz is. Hajrá, DK!

Nagyon el van tévedve Attiska. Elképesztően. Döbbenetes, hogy mennyire megutáltam őket, elképesztő. Anno, még a 2006-os Gyurcsány-kampány után beléptem a pártba, és csak azért nem léptem ki előbb, mert azt tanácsolták, hogy tartsam meg, mert menedékjog kérésre jó lehet. :)

A gond tényleg ott van, hogy a szocik VÉGLEG elvesztettek engem, mint szavazót. Szerintem nem vagyok egyedül. Félreértés ne essék: ha mással csinálják meg ezt (DK kigolyózása), akkor is kiakadnék és buknák a szavazatom. Bajnai = Orbán, csak bénább, bár azért utálni jobban utálom, mint Orbánt (ami egy év alatt azért teljesítmény a teljes reményből)...

Névtelen írta...

Hogy a Demokratikus koalíció tagsága hajlandó lenne Gyurcsány nélkűl beállni az MSZP mögé ?

"Lószart,mama !"

kekec/éva írta...

2010-ben közel 1 millióan szavaztak az mszp-re, minden béna "kampányolgatásuk" és a logójuk szemérmes eldugása ellenére - legalább a felük Gyurcsány miatt,
és otthon maradt több, mint 1 millió korábbi mszp szavazó - nagy részük azért, ahogy Gyurcsánnyal bántak.
Ezekre számítanak? Tényleg:
"Lószart Mama!"
Bajnairól meg annyit: TARTOTTA a Gyurcsány által kijelölt irányt (másra nem is volt olyan rövid idő alatt mód) és Orbánék sem merték nagyon borogatni a hajót a zúgós között (a "békés" időszak tehát nem neki személyesen köszönhető!)