2013. november 22., péntek

MINÉL ROSSZABB, ANNÁL ROSSZABB

Urunk megajándékozta országának településeit egy pátenssel, melynek neve: Bizonyságlevél.
A középkorias kinézetű oklevélben a Kedves Vezető tudatja a településsel, hogy minden bajukra gyógyírt kínálva
 "a magyar kormány X települést Y forint adósságából maradéktalanul kiváltotta". Nemzeti tésztaszűrőn leszűri az eszmei mondanivalót is: "Ez a Bizonyságlevél tanúsítja az összefogás erejét, amellyel megmentjük az itt élők otthonát, szeretett környezetét, és amellyel mi, magyarok közös erővel felemeljük, sikeressé tesszük Magyarországot".
Barátilag ajánlanám a demokratikus ellenzék „összefogás” kifejezésre allergiás tagjainak figyelmébe Urunk figyelmeztető szavait az összefogás erejéről, és annak mindahányunk számára kívánatos következményeiről…
Hát igen, szívmelengető dolog az ilyesmi.
Felemelni valamit, ami lent van, ez önmagában is felemelő, különösen, ha az maga az édes otthon.
Nem is szólva a szeretett környezetről, mely leginkább viacolorral körberakott faluszéli libaúsztatókban manifesztálódik.
Ami az édes otthont illeti, erről különösen a devizahitelesek aljanépe tudna mesélni, akiknek feje fölül majd csak a választások után tolhatják el a bankok a tetőt, de az kétségtelen, hogy akik a Lázár-skála tetején tanyáztak, azoknak már nincs miért aggódniuk, ők már biztonságban vannak, mint ahogy hat-nyolc, spekulációs céllal vásárolt lakásuk is.
Ami meg a környezetet illeti, hát az már kicsivel rendezettebb a maszáj falvaknál, de nem sokkal – viszont muskátli lóg a villanyoszlopokon, büszkén hirdetve az önkormányzatban helyet foglaló kertész-lobbi érdekérvényesítő erejét.
Még szebb ez az egész ügy, ha az is eszünkbe jut, hogy ki ejtette le az országot oda, ahonnan most fel kell emelni.
És itt jött el az a perc, mikoron is szememből igaz könnyek kezdtek peregni, hiszen olyan szép, olyan emberi ez a Bizonyságtétel, mint amikor az ember lehajol véletlen elejtett papírzsebkendője után, vagy mint amikor hasmenéses kutyája piszkát kezdi el felszedni a földről a Bizonyságle – nem… -  kis lapátkájával és seprűcskéjével, pedig nem esik neki jól.
De hát jön a választás, valamit ígérni kell, és hát ez a legjobb megoldás.
Egy álpergamen oklevél - ez briliáns ötlet, szép is, biztosan Kövér Szilárd nyomtatta.
Alá lehet tenni az Országzászlónak, vagy minek is hítták az első Orbán-kormány idején a családi varroda üzletét, vagy mehet az Alaptörvény Asztalára!
Kivágni az asztalra az állami bugyellárist, hogy na, te kódis, fizesd ki belőle a tartozásod, az nem lett volna túl látványos, mert az üres bugyelláris - bármekkora vehemenciával is csapjuk az asztalhoz - nemigen hallat egészséges hangokat.
Másészt meg bizonyára akadt volna szemtelen jobbágy, aki felemlegette volna, hogy nem eztet ígérted nekünk, Felséges Urunk, mikor arra bíztattál bennünket, hogy dobjuk el a nyaklót és vegyünk fel hiteleket a falu főterének kicsinosítására, mondván, ez a legegyszerűbb módja eltakarítani ezt a Gyurcsántot, mert tuggyuk meg, hogy minél rosszabb, annál jobb!
Hát, a bölcs tanács első fele, a minél rosszabb be is jött, most akkor jöhetne a tanács második felének realizálása is, de ez az annál jobb nem akar ideérni soha.
Merthogy az igaz, hogy ezentúl a település önkormányzata boldogan vonogathatja a vállát, ha az adóssága szóbakerül, de a lelke mélyén mindenki tudja, hogy Nagyurunk csak olyan ajándékot adott, mint az okos lány Mátyás királynak, - hozott is meg nem is, adott is meg nem is.
Az adósság ugyanis nem enyészett el, mindössze a kormány a nevére vette, de ettől még az – ha nem is az adott település közösségének tartozása - de az egész ország tartozása maradt.
Mindenki fizeti, a csecsemőtől az aggastyánig, és az is lehet, hogy sokkal több jut a település lakosaira fejenként, mint jutott volna, ha az eredeti tartozást kell kifizetni.
Polgármester ismerősünk dühöng, mert nem csinált adósságot, felelősséggel gazdálkodott és most azért neki is viselni kell a felelőtlenek tevékenységének árát – erkölcstelennek tartja a dolgot, pedig jobboldali, mint ahogy szinte az összes település önkormányzata jobboldali ma is az országban.
Merthogy ne feledjük, az utolsó ciklus dicsőséges eredményeit úgy érte el a rezsim, hogy a hatalom minden szintjén az ő emberei ültek, és néha az is eszünkbe juthat, hogy a Gyurcsány-éra önkormányzatai fideszes önkormányzatok lévén de facto kettős hatalom körülményei között kellett kormányozni – mégis jobb gazdasági eredményeink voltak, mint ma, mikor a NER diadalmas napjait éljük!.
Ez a bizonyságlevél meg nem ér semmit, viszont alkalmatlan anyagból készült, merthogy pergamen-jellegű, ami azt illeti, nem a proctologusok álma, habár a Vezér aláírása azért okozhat kéjes érzéseket annak, aki ennek dacára megkísérli rendeltetésszerűen alkalmazni.
Nem azt tanúsítja, hogy a kormány kifizette a tartozásokat, hanem azt, hogy átvállalta, ami azért családon belül nem egy nagy show.
A kókler nem adott semmit, ugyanazt a marék tökmagot pakolgatja egyik zsebéből a másikba, a nép meg hálás hódolattal csodálja a mutatványt.
Valamennyi baloldali párt valamennyi tömegkommunikációs szakértője, propaganda-szakmunkása kereshetne magának más foglalkozást.
Szerintem.

:O)))


15 megjegyzés:

Lipitik írta...

már csak néhányat kell aludni, és jön a tagkönyv kutyabőrön

James Bond írta...

Kedves PuPu, a látlelet ismét teljesen rendben van, ez a nagy magyar valóság. Sommásan: egy hülye ország idióta népe a kapja, amit érdemel.

Csak az a kérdés, hogy mit is keresünk itt mi, törpe kisebbség????

dmolnar írta...

Ez is zseniális a maga módján... Hogy aztán ez a szerencsétlen ország mikor ébred végre már fel... :0(

Anikó írta...

Szerintetek ezek normálisak ?, amikor ezt a rengeteg baromságot leírják, és ezt komoly arccal felolvassák maguknak, utána nem röhögik szét az arcukat, hogy na "megint bedobunk valami gumicsontot a sok hülyéjének" ?
Az egyenesen vérlázító, hogy mennyire hülyének néznek nem csak minket, középtől balra lévőket, hanem a sajátjaikat is, középtől jobbra, ott senki nincs aki ezt észrevenné és azt mondaná, hogy na ezt azért már mégse ?
Ott nincsenek önérzetes emberek, akik kikérik maguknak ?
Mert ne tévedjünk, itt nem csak mi vagyunk hülyére véve, hanem a rajongótáboruk is, mert azok sem jártak jól ezzel a kormányzással!
Jól csak a felső csókosok jártak, meg azoknak a közvetlen seggnyalói és rokonaik, a többi nem !
Azok akkor mihez tapsolnak már???
Esküszöm rosszul vagyok ettől az egésztől.

Névtelen írta...

Természetesen normálisak kedves Anikó. Ha beszélnél bármelyikkel, megállapíthatnád, hogy ugyanolyan hús vér ember, mint bárki, aki szembe jön veled az utcán. De, - amikor megszólítja őket valaki, hogy - elnézést államtitkár úr, - akkor egyszerre csak a NER államtitkáraként kezd el beszélni, úgy válogatja a szavait, használja ezeket a válóperes ügyvédek által használt hm, aggályos szavakat és úgy ö-őő-zik, mint Rogán.
Ha valaki gyomorral bírja, ássa magát bele a Göbbels propaganda minisztériumának munkájáról szóló szakirodalomba. Elképesztő a hasonlóság a mostani kormány és kommunikációja között.
Csak erős gyomrúaknak ajánlom: Jani a fűtő.

Névtelen írta...

Van, aki még tud mosolyogni és még csak nem is vagyok csókos, seggnyaló és rokon sem. Idióta, húsosfazék mellől elzavart elmebeteg társaság vagytok! :)))

rézevőfiamór írta...

Az a baj veled és a hasonszőrűiddel, hogy nem tudjátok megkülönböztetni a szÁrnyalást a szArnyalástól.

Névtelen írta...

Amikor én aktív voltam, baráti körben azzal dicsekedtem, hogy ha nekem ajánlanak öt, vagy tíz millió forintot, netán húszat, én nem vagyok megvehető. De ha most aktív lennék... és ajánlanának száz milliót? Bizony megremegne a térdem... - Gedeon bácsi

Cereus írta...

Elnézést kérek tőled PuPu, de a mai hírek nagyon felbosszantottak! Az MSZP vezetősége,teljes mellszélességgel kiállt a DK-val való összefogás ellen. Ahogy látom nekik nem Orbán és bandája eltakarítása a fő cél, hanem a DK (Gyurcsány Ferenc) ellehetetlenitése. Attila, ha most finoman, öreg tapasztalt baloldaliként megkérlek ,ne éld bele magad a miniszterelnökségbe mert ez számodra csak ILLÚZIÓ. Nem kellesz a választóknak olyan mértékben ahogy elképzeled, mert nem bíznak benned.(ahogy okt.23-án sem!)Ha ezen nem változtattok a bukás történelmi felelőssége Rátok hárul!!! A nagyobb gondom az, hogy ez a felelősség, javarészt poitikai ÉRETTLENEKRE van bízva. Azért írok még talán az utolsó napokban, hogy amíg nincs minden elveszve, jőjjön meg a józan eszetek!!! Amint,gondolom kiderült már, összefogás párti baloldali (pártonkívüli)vagyok. Sok a rejtőzködő szavazó, akik ma még nem adják a nyilvánosságnak a voksaikat. Nekem van egy bizonyos sejtésem, nem az MSZP-re.

hello írta...

Hát ez az!
A gazdasághoz nagyon nem, a kommunikációhoz viszont qrrrrvára ért ez a kormányzati formáció!
És édes honfitársainkat ez utóbbival lehet kilóra megvenni.

Janes Bondnak:
Mi is ide születtünk, ettől vagyunk itt. Amúgy teljes joggal. Hogy mi oly sokakkal ellentétben mitől nem vesztettük el a józan gondolkodás képességét, azt talán antropológusok vizsgálni fogják alkalomadtán.

magyarmagyar írta...

"Hogy mi oly sokakkal ellentétben mitől nem vesztettük el a józan gondolkodás képességét, azt talán antropológusok vizsgálni fogják alkalomadtán."

Nincs ezen mit vizsgálni. Bennünk több idegen vér folyik, nem turultojásból keltünk ki. Kevesebb szittya vér, több empátia. Nagyszerű dolog az okosság, de egyben átok is. Gondolkodni, véleményt alkotni jó, de egyben veszélyes felelősség. Na meg rendszeridegen. "Láss, láss ne csak nézz" - énekelte anno Levente. Máig aktuális, de a nagy többség nem csak süket, vak is sajna.

tanulás, elemzés, általánosítás, rendszerezés, gyakorlás, ellenőrzés, értékelés írta...

A helyzet egyszerű.
Az együttműködésnek több formája létezik.
a., mondja-mondja, de nem teszi
b., mondja is, cselekszi is
c., mondja, de közben ahol tudja fúrja - persze nem nyíltan, titokban
d., mondja, közben kirekesztően ellenségeskedik - ezt még közben büszkén mutogatja is
e., nem mondja, nem teszi (inkább megfejti)

Ez a nívó és ez a kínálat.tanulás, elemzés, általánosítás, rendszerezés, gyakorlás, ellenőrzés, értékelés írta...

Magyarmagyar 21:31
Hurrá!!! Csak nem empátiakutató vagy?
Ha igen, érdekelnének a magyar kutatási eredményeid - hazácskámban hol lelhetem meg?

James Bond írta...

Egy "Névtelen" ezt írta tegnap, 14:27-kor:

"Van, aki még tud mosolyogni és még csak nem is vagyok csókos, seggnyaló és rokon sem. Idióta, húsosfazék mellől elzavart elmebeteg társaság vagytok! :)))"

Hát ez az, itt van az eb elhantolva! Derék, magukat jobboldalinak gondoló honfitársaink zöme úgy nyalja vakon a seggét ennek az álszent, hazug és cinikus bandának, hogy már a józan gondolkodásnak a szikrája sem maradt meg benne! Sajnos, az ilyen "Névtelenek" egyszerűen már képtelenek arra, hogy akár egyetlen másodpercre is belegondoljanak abba, hogy netán lehetségesek olyan dolgok, amikor imádott bálványaiknak nincsen igaza. Eszükbe sem jut, hogy - legalább néha-néha - kételkedjenek. Ők ugyanis hívők. És hívőkkel nem érdemes vitatkozni, őket képtelenség bármiről is meggyőzni. Gondoljunk csak bele, az emberiség évszázadokon keresztül elfogadta, hogy a Föld lapos, az égitestek meg a Föld körül forognak. És aki az ellenkezőjét próbálta bizonyítani, azt a kedves papok máglyára vetették. Persze, szigorúan Isten és a hit nevében. A demokratikus gondolkodású emberek ezen a blogon, és sok-sok másikon hosszú ideje vitáznak azon, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy ebben az országban újra demokrácia (és nem fidokrácia, vagy orbanokrácia) legyen. Eközben nem kímélik azokat a - kétségtelenül demokratikus beállítottságú - politikusokat sem, akik vélekedésük szerint nem úgy politizálnak, ahogy kellene. Ez a fajta kritikai attitűd teljesen hiányzik az ú.n. mainstream jobboldali közgondolkodásból. Náluk (kimondva-kimondatlanul) Orbán sz Isten, aki tévedhetetlen, bölcs, és megkérdőjelezhetetlen. Amíg ebben nem lesz gyökeres változás, addig az ország helyzete reménytelen marad.

És a mai állapotokat figyelembe véve, ez nem egyhamar következik be. Sajnos. Addig pedig marad minden így, ahogy van...

kekec/éva írta...

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel"