2013. december 11., szerda

HOSSZÚ MENETELÉS

Tulajdonképpen bármi is lesz a választások kimenetele, sem a szocialisták, sem Bajnai nem panaszkodhatnak: ők lökték Gyurcsányt olyan útra, melyből ők nem profitálhatnak, viszont saját szempontjai szerint Gyurcsány csak nyerhet.
Elfelejtették ugyanis, hogy a szocialistákat mostanában többen utálják, mint Gyurcsányt, és ha valakiről kiderül, hogy nem a szövetségesük, akkor rengeteg embernek támadhat olyan ötlete, hogy akár rá és pártjára is szavazhat.
Elég sok emberben keltettek viszolygást az elmúlt év eseményei, meglehetősen sokan vannak azok, akik képtelenek elfogadni azt a mindennek, csak demokratikusnak nem nevezhető agresszív nyomulást, mely újabban a szocialista pártvezetés sajátja, és ami oly kísértetiesen emlékeztet a politikai ellenfél stílusára.
A vége felé már oda jutottunk, hogy erőssé vált a gyanú: a szocialisták papírmaséból készült propaganda-harckocsijának botkormányát narancsszínű kesztyűk rángatják, az meg már sokkal korábban nyilvánvalóvá vált, hogy politikai mozgásuk egyértelműen Orbán érdekeit szolgálja.
Aki kicsit is ismeri a Fidesz által kialakított választási rendszert, az pontosan tudja, hogy Orbán monolit blokkjával szemben csak egy másik monolit blokk léphet fel a siker esélyével.
Közös lista, közös miniszterelnök-jelölt, egy kézből irányított választási stratégia, egy választási stáb, - ez így együtt egy rendszerváltás lehetőségét, az egyre kevésbé lopakodó, egyre döngőbb léptű diktatúra leváltásának lehetőségét hordja magában.
Éppen ezért volt Orbán miniszterelnöki kinevezésének első napjától kitűzött célja ellenfelei megosztása, a szövetségek csíráinak eltaposása, a vele szemben álló pártok egymás ellen fordítása, a demokratikus ellenzék káoszba kergetése.
Sikerrel járt, ehhez rettenetesen ért, és most bedobott apait-anyait, nem számított semmi.
Azt hiszem, hogy nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a helyzet ma ahhoz hasonló, mikor egy hadihajón nincs kapitány, a hajó tisztikarát megvette a konkurencia, és ők arra törekednek, hogy a hajó sikeresen nekimenjen egy szigetnek, mert abban reménykednek, hogy ott majd biztonságban lesznek - akkor meg minek harcolni.
Az nem igaz, hogy a siker receptjét csak Gyurcsány ismerte fel.
Igaz, vagy háromszor okosabb, mint a többiek együtt, de a helyzet még egy kisfiú számára is nyilvánvaló, mint ahogy az is, hogy ha valaki folyamatosan és nyilvánvalóan ésszerűtlenül cselekszik, annak oka van.
Nekem az egyéni ambíció oknak kevésnek tűnik, hiszen itt ketten vetélkedtek a miniszterelnök-jelölti, semmit nem érő címért, de ez a vetélkedés is műbalhénak tűnik, hiszen a két jelölt mögött álló tábor mérete eleve eldönti a kérdést.
Hogy Bajnainak esélye legyen, azt ő már régen elqrta, - nem kicsit, nagyon - mostanában meg eléggé irracionálisan viselkedik, mikor minden apropó nélkül meghirdeti, hogy ő lesz a miniszterelnök.
Talán nem kellett volna önálló pártot alapítania, akkor maradt volna esélye, de neki szaporítania kellett a pártok számát, hadd nőjenek a sajátja helyett inkább Orbán esélyei.
De talán jobb is ez így, mert aki el tudja képzelni, hogy egy Juhász-kaliberű figurával, meg Orbán delegáltjaival a háta mögött lehet az én miniszterelnököm, az inkább ne legyen.
Hogy menet közben azt érezte kényszerítően szükségesnek, hogy szembeforduljon Gyurcsánnyal, akinek gazdasági minisztere majd utódja is lett, az jellemgyengeségről tanúskodik, hogy klasszikust idézzek, az ilyen alak gyenge emberi minőség.
A szocialista párt meg eljutott annak a folyamatnak a legmélyebb pontjára, mely akkor kezdődött, amikor Gyurcsányt a Puch által kézben tartott megyei elnökök ellehetetlenítették pártelnöki pozíciójában.
Akkor két hét alatt nevetségessé tették a baloldal legpatinásabb, legütőképesebb pártját a nevezetes miniszterelnök-kereséssel, ma meg már a szánalmasság felé tart a párt, melynek húsz éven át választója voltam.
Máig nehezen emésztem, hogy Gyurcsány akkor nem harcolt tovább, habár az is igaz, hogy amit addig kapott az ellenféltől, az sok lehetett volna bárkinek, az meg, hogy a sajátjai fordultak vele szembe, az meg sokk lehetett.
Mindenesetre, azóta ez a párt nem egy harcos baloldali párt, hanem egy teszetosza gittegylet, melyet a szél himbál a szögön, ahova valakik, valakinek a megbízásából felakasztották.
Ezen az sem sokat változtat, hogy Szanyi időnként hőbörög egy sort Brüsszeli stalluma érdekében, és az sem, hogy van egy-két tisztességes szakpolitikus, meg néhány elkötelezett nagy öreg, akik viszont képtelenek ellensúlyt képezni Orbán szekértolóival szemben.
A párt tagsága elöregedett, kiábrándult a politikából, részben apátiába süllyedt, részben nem érti, mi is folyik körülötte, ez aztán nem használ az aktivitásnak sem.
Azt tudják, hogy ha le akarják győzni Viktort, akkor ahhoz összefogás kell, és ha vezetőik azt hiszik, hogy ehhez elég, ha a plakátjukon a szoci jelölteket az összefogás jelöltjeiként szerepeltetik – egyébként felettébb gusztustalanul lopva a tömegek jelszavát, amitől pártelnökük a színpadon lehidalt és igaz könnyeket ejtett – akkor tévednek.
Sem a választó, sem a szocialista párt tagja nem hülye, noha a folyamatokat nem mindig látja át, nem mindig érti, de érezni érzi, hogy rossz irányba mennek a párt dolgai.
A szocialisták mai vezetése abban reménykedik, hogy nem lesz alternatíva, rájuk kell majd szavazni mindenkinek, aki el akarja zavarni Orbánt.
Ott tévednek, hogy a választó őket is el akarja zavarni, és aki boldogan – esetleg fogcsikorgatva – szavazott volna egy közös jelöltre, az akkor fog rájuk szavazni, majd ha piros hó esik és a nyári lúd a hóna alatt a tepsivel repül hozzánk.
Gyurcsány ellenfelei abban is tévednek, hogy a DK vezetője nehéz helyzetben van.
Lehet, hogy volt néhány hónap, mikor aggodalmuknak volt némi alapja, de a mai helyzet már más.
A terv, mely szerint majd Bajnai elviszi Gyurcsány szavazói bázisát nem jött be.
Ennek oka elsősorban az, hogy Gyurcsány – ellenfelei minden erőlködése dacára – hiteles politikus.
Emellett tudja is, hogy mit akar, van jövőképe egy olyan országról, melyben a gyereked és az én gyerekem is jól tudja érezni magát, ahol a döntések demokratikusan születnek, melyben mindenki meg tud élni.
Árad belőle az önbizalom, Bajnaiból meg a dögunalom, és a nép az érdekes embereket kedveli.
Gyurcsány azt mondta, hogy tizedikéig kérjenek a pártok vezetői felhatalmazást vezető testületeiktől a tárgyalásokra – erre érdemben senki nem reagált, csak a vezetőséggel együtt öt tagot számláló PM hepciáskodott egy sort, meg a szocik mondták, hogy majd választások előtt pár nappal megegyeznek, mert akkor Gyurcsány kiszámíthatóbb lesz.
Nagyon kell röhögni, mert aki él és mozog, mind Gyurcsányt szidja.
Megszólalt Botka, megszólalt Tóbiás – a kép olyan, mintha buli lenne egy karthauzi kolostorban.
Vicces népek ezek.
Mi van akkor, ha az Ősgonosz és mindennek oka azt mondja, hogy tulajdonképpen ez is egy elképzelhető forgatókönyv, hiszen ezekkel a harmadosztályú politikusokkal csak a nyűgöt veszem a nyakamba?
Hogy ezeknél én akkor is jobb politikus vagyok, ha kézenállva kell kifejteni a véleményem olyan politikai problémákról, melyekről ezek nem is tudnak?
Ha azt gondolja – joggal – hogy ezek a vesztes választás után mind-mind mennek a levesbe, legfeljebb a dekoratívabbja megy biodíszletnek Viktor mögé, a recept meg megy a következő szakácskönyvbe?
Mi van, ha azt gondolja, hogy az idő neki dolgozik, hiszen amit Orbán csinál, az úgysem tartható fenn örökké, a következő ciklus pedig ahhoz éppen elég, hogy politikailag megerősödjék?
Mi van, ha azt mondja, hogy négy év alatt megszervezek egy korszerű választási tömegpártot, melynek ez az összefogás jó csírája lett volna, de ezek nélkül a macskajancsik nélkül is megoldható a dolog, hiszen nem tehetséges politikusokról van szó, hanem álomvilágban élő amatőrökről?
Azt mondják a megszólított pártok, hogy Gyurcsány ultimátumot adott, és vezetőik sértett pofákat vágnak.
Hát igen, van egy pont, amikor a döntéseket meg kell hozni.
Ha eszük lenne, akkor tudnák, hogy más a politikai taktika akkor, ha egy pártszövetség tagjaként szeretne valaki választást nyerni, meg akkor is, ha valaki önállóan indul.
Mert ha önállóan indul, akkor ne siránkozzanak, ha húszasával lépnek át a DK-ba kiábrándult szocialista párttagok, ha a DK - összehasonlítva pártjaikat - felmutatja, hogy mennyivel különb, mennyivel hitelesebb náluk, mennyivel korszerűbb, reálisabb és életszerűbb a programja, mint a „Csomagoljuk hungarocellbe Magyarországot” – és így tovább.
Gyurcsány és pártja egyedül ma még nem fog választást nyerni, de bent lesz a Parlamentben és el tudja majd mondani a véleményét a fennálló állapotokról, ha tetszik ellenfeleinek, ha nem.
Mert az ehhez szükséges támogatást meg fogja kapni a néptől, nemutolsósorban lelkiismeretfurdalás okán.
Gyurcsány útja hosszú menetelés lesz, de ez az ember kitartó és következetes.
Aki arra számít, hogy hamar kifullad, annak rosszabb a memóriája, mint ellenfeleinek lelkiismerete.
Érdekes lesz a soron következő három hónap…

:O)))

54 megjegyzés:

pleinair írta...

AN: A DK a bojkotthoz vezető útra lépett.

“A Demokratikus Koalíció ezért az országgyűlésről szóló törvény és a Házszabály módosításának parlamenti folyamatát bojkottálja. Nem vesz részt annak vitájában, a szavazásról pedig kivonul, és ugyanezt javasolja azoknak a frakcióknak és független képviselőknek is, amelyek, illetve akik az országgyűlésben a demokratikus pártokat képviselik..."

Nincs más út az Orbán-rendszer megdöntésére, csak az illegitim rendszer legitimációjának kétségbe vonása és az arra adható egyetlen békés, de az igazságot követő magatartás, a rendszer teljes bojkottja. Orbán Viktor rendszere addig él, amíg a legitimációja meg nem kérdőjeleződik és össze nem omlik. Ez a rendszer ugyanis alkotmányellenes, az alkotmányos rend törvénytelen megváltoztatásával jött létre. Alapja egy “fülkeforradalomra” való gyermeteg hivatkozás és egy NENYI nevű förmedvény, amelyben a parlamenti többség az alkotmányos rend eltörlésével bízta meg magát.
Az Alkotmány előírta, hogy minden ilyen kizárólagos hatalomra való törekvéssel szemben mindenkinek joga és kötelessége fellépni

Geza írta...

Eddig sem ertettem, hogy todott a Gyurcsany a jelenlegi MSZP/E-14 garniturajaval szooba elegyedni. Legutobbi pelda erre a kozos miniszterelnok jelolt kozel-jovobeli megnevezesevel kapcsolatos felvetesre adott reakciojuk. Sajnalatos latni, hogy a jobboldali media hogy vezeti oket az orruknal fogva.

Egyebkent meg a tobbek altal egekig meltatott esztergomi polgarmester is meglehetosen unszimpatikus (meg - lehet, hogy mar regota nem lattam - egy kicsit orgecske is) volt, ahogy a hirtv-nek nyilatkozott az esetleges jeloltsegerol (amelyrol termeszetesen hivatalosan szo sem esett). Hat nem tudom, hogy mit esznek ezen a noen, de szerintem oe is egy jo peldaja az "egyenlo tavolsagra mindenkitol" elvnek, amely szerintem egy sulyos jellemhibara utal.

Jobb ezektol a jellemtelen emberektol tavol tartani magunkat, es egy tisztesseges kampannyal a meg nem teljesen elhulyult embereket magunk melle allitani.

Unknown írta...

Minden szavad "ül", amit a jelenlegi helyzetről megállapítasz. Mesterházy és Bajnai Orbán kottájából játszik /hamisan/ és arra törekszenek, hogy azt a kapitámy nélküli hajót nielőbb egy szigetnek vezessék, és aztán nyugodtan kivárják a végkifejletet: Alattvalók lehessenek az elkövetkező hosszú időre Orbanisztánban.
Különben ugyanezt írtam én is, kicsit másképp fogalmazva: A választás napjáig a legerősebb baloldali párt a DK lesz. A többi? "Volt, nincs, fene bánja"...

Elvégre az emberek alapvetően nem hülyék. Rövidtávon persze lehet hülyíteni őket, de a szög mindig idejében kibújik a zsákból és kiderül az Igazság!

De ahhoz még nagy észhez sincs szükség, hogy a mezei talpas rájöjjön: Ha naponta huszasával lépnek át Emberek az MSZP-ből a DK-ba, előbb - utőbb ott nem marad senki "értelmes", csak a hölyéi annak a gyülekezetnek, akik nem értik meg a Nép Szavát! Értük meg nem fog senki könnyet ejteni, ha mennek a levesbe.

Úgy gondolom, hogy a diagnózis és a terápia egyértelmű. Már csak a "használati utasítást" kell betartani és a "Hosszú menetelés" végén /ha nem is Kánaánba/ megérkezünk egy élhető Magyarországba.

Anikó írta...

Igy igaz PuPu, én is és a családom is a rendszerváltás óta, lett légyen bármilyen hangulat stb. csak és kizárólag az MSZP-re szavaztunk, mindig.
Lévén baloldali érzelműek vagyunk és ez az egy nem fog változni soha.
Most először lesz olyan választás, hogy az egész család testületileg a DK-ra és ezen belül Gyurcsányra fog szavazni.
Az egyetlen ember a baloldalon aki nem hülye, sőt, aki tudja mit akar, és értelmesen beszél, ha még keresztül is tudná vinni amit mondd és akar, hát akkor karba tett kézzel hátra is dőlhetnénk.

Vöröskarom írta...

Mai hír az Index-ről:

"Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden a Duna Közbeszéd című műsorában azt mondta: ha valaki ilyen ultimátumszerű felszólítással él, határidőket szab, annak nem az a célja, hogy megegyezés jöjjön létre. Józsa ugyanakkor úgy látja: a választás előtt meg fognak tudni állapodni Gyurcsánnyal, hiszen "a DK támogatói derék, baloldali szavazók. Azokra mi számítunk".

Ezeknek elmentek otthonról??? A DK támogatói pontosan azok a "derék baloldali szavazók", akiknek elegük van az önelégült hátradőlésből, a tesze-tosza semmittevésből, abból, hogy "mi vagyunk a legnagyobb ellenzéki párt" - pontosan ezért választották az MSZP helyett a DK-t. Vegyenek már elő papírt és ceruzát, írják már össze, mi mindent (nem) csináltak tavaly október 23-a óta!!! A "karácsonyi szünetet" leszámítva maradt három hónapjuk, és a sárral való dobálózáson kívül semmi más ötletük nincs!!! Nehogy már "úgyis meg fogunk tudni egyezni Gyurcsánnyal" alapra építkezzenek!!! Nagy pofára esés lesz a vége!!!

Üdv.: Vöröskarom

Névtelen írta...

Másra nem szavaztam a rendszerváltás óta,csak az Mszp-re.
De azt hiszem eljárt az idő felettük is.Ideológia már nincs,új válaszok nem születtek.O.

Névtelen írta...

Világbajnok írás - megint.
2012 első felétől szinte biztos voltam abban, hogy a Fidesz szégyenszemre - a 2/3 ellenére - bukni fog, mert olyan intézkedések után álmomban sem gondoltam volna, hogy az "istenadta nép" ennyire nem lesz képben a valóságról mostanra sem. Sajnos úgy látszik van annyira műveletlen, tájékozatlan és egy jelentős része buta, hogy még egy ilyen 4 év után is a Fideszt támogatja. Ennek ellenére én még erősen hittem benne, hogy ez a díszes társaság (MSZP-E14) belátja, hogy mit kell tenni és nem esélytelenül futunk neki a választásnak.Most már sajnos el kell fogadni, hogy ez egy hosszabb menetelés lesz a DK-nak.Én már azt mondom, hogy ezek után, már nem is lenne érdemes összebútorozni ezekkel, mert ilyen rövid idő alatt nem lehet közös kampánystratégiát kialakítani (erre lett volna az elmúlt egy év), aminek már régen dübörögnie kellene, ezért már csak a DK -t hátráltatná a másik kettő formáció. A PM az nagy üzletet csinált:Tokkal vonóval vannak vagy tízen (a szimpatizánsait megbecsülni is képtelenség,annyira nem láthatók), és gyakorlatilag rángatják ezt a Bajnait és 31 hely sorsát "intézik" el.Csak az vigasztal, hogy ezek ilyen felállásban be sem kerülnek a parlamentbe.Az MSZP be fog, de csak listán, mert bárki bármit mond, szerintem ebben a felállásban nehéz lesz egyénit nyerni, szerintem jó ha 1-et 2-t fognak valami csoda folytán.Ez az MSZP halálát is okozhatja középtávon.Most már nem bánom, pusztuljon mind a két társaság... középtávon

moose írta...

Kedves Pupu!

Minden egyes megállapításod ül.

Az MSZP és az E14-PM szánalmasan hazudnak ebben a "jó ajánlatott tettünk a DK-nak,… ők nem fogadták el" kérdésben…

...és nem hiszik el, hogy ezt az általuk buta választóknak vélt tömeg is látja!!! :)

Visszakérdeznék pl. Bajnaira,… ha ti ilyen ajánlatot kaptok, mint mi,… elfogadtátok volna? … Na ugye!!

Bajnai azt mondja, ők nem válaszolnak az összefogást előkészítő tárgyalási felhívásra,…
Molnár is ezt mondta "a menekülés közben cikázó nyúlra" emlékeztető futása közben! :)

Na ezek az "összefogás" pártjai,… lekezelők, sunyítók,…gyáván menekülők,…hazugok,…

Ezekre kellene szavaznunk,mint legjobb demokratikus szellemű lehetőségre?!?

Demokratikusak?!? Ezek?!? Mesterházy? Botka? Bajnai? Juhász? Jávor?
Na ne röhögtessenek!!!

Az MSZP és az E-PM is kiszáranak, mint az ásott kút, amelyből elszivárgott a víz a mélyebb rétegek felé!!! (…elhagyják a támogaatói)

A nép normális, szabad, jogállamon alapuló, a törvény előtt egyenlő emberek élhető Magyarországát akarja!

Hangsúlyozom, ….nem Gyurcsányt!… Azt a szellemiséget akarja, amelyet a DK képvisel és közvetít!

Jaaaaa!!!!… hogy ezt a pártot Gyurcsány vezeti!… Annál jobb,…

… és van a DK-ban alkalmas női miniszterelnök-jelölt,alelnök,…akivel már "Pontosan érkezhet a pápai gyors!" :) (Tétényi tényleg alkalmatlan me. jelöltnek,…szerintem,)
…kiválasztásban jó vagyok,…szerényen,... :)...

Az MSZP és E14-PM-nek béke poraikra!…mert ők megmérettetés nélkül adták fel!
Remélem fülüket-farkukat behúzva húznak el a sunyiba,…Itt az ideje,...


Erzsébet írta...

...ez jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=UXqkYU676eU
... hallod a nép hangját...

hello írta...

Kedves PuPu, a diagnózis megint tökéletes.

2 problémám van a jövőt illetően:
- Orbánék 2014-es győzelmének a jelen állapotban nem lesz, aki útját állja, pláne, ha a felnevelt "kistesója" Jobbikot is beújítja partneréül - márpedig akkor amilyen világ jön ránk és az országra, abba bele se jó gondolni.

- Ha "Gyurcsány útja hosszú menetelés lesz", már csak az a kérdés, hogy hányan éljük meg annak a reménybeli sikeres végét, akiknek a csikófogaink már oda...

Kérek hasznosítható tippeket arra, mivel tuningoljuk magunkat stabilan optimistára! Merthogy az ember alapból nem feladós fajta, de egynémely lelki és tudati kapaszkodó nagyon elkél, amikor a helyzet ennyire nem rózsás.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen egyetértek a meglátásaiddal és a véleményeddel !

Nincs más hátra, mint előre !

Hajrá DK !


Üdv sphagin

Unknown írta...

Szerencsére Feri hosszútáv futó! Kitartó az útjába lévő akadályokat nem átugorja,hanem leküzdi! Szerintem Bajnai és Mesterháty is tisztában van ezzel a tulajdonságával,de mert Ők még a gyenge minősítést sem érik el,így átvették Orbán jól bevált módszerét! Az az támadás a legjobb védekezés!Nem mintha megvetnék a karaktergyilkosság mikéntjét,hiszen Ők is benne voltak vastagon!Azt meg nem akarják látni,hogy a választók,akik 2010.-ben éppen a karaktergyilkosságban való részvételük miatt büntette Őket,most is meg fogja tenni,azzal a különbséggel,hogy most lesz kire szavazniuk! És az a DK.lesz!

kekec/éva írta...

Pupu, a DK-ról és Gyurcsányról (és a többi "futottak még"-ről írtakkal tökéletesen egyetértek.
A többieknek:
Tétényi mellett az szól, hogy egy szélsőjobbtól-szélsőbalig tartó koalíció választotta meg - amit 4 nehéz év alatt is össze tudott tartani.
Ha normális országot akarunk, azt nem lehet a mérsékelt jobb nélkül.
És azok nem fogadnának el egy BALoldali vezetőt. Tétényi pedig nem baloldali, viszont garantáltan Fidesz-ellenes!
Ha a kormánytöbbség baloldali, az jól ellensúlyozná a mérsékelt jobb ME-nőt.

Névtelen írta...

Iskolapélda a manipulációra és a "leamortizálás" működtetésére:
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/345544_gyurcsany_listaja

etele1 írta...

hello-nak:

kérdezed "Kérek hasznosítható tippeket arra, mivel tuningoljuk magunkat stabilan optimistára"

egyetlen egy módja van. ha valaki megfúrja a fidesz hajóját. erre meg jelenleg egy szabad párt akad az lmp.

a dk ellen ugyanis a jobbobldali szavazó erősen be lett oltva, szilitől jó eséllyel rettegnek a szocialisták, és bajnait hatalmas munkával ledarlták fodor meg egy széllelbélelt üres zsákés az is liberális felirattal ami felér egy önlábonlövéssel jobboldalról nézvést.

de hogy értsd is: az, hogy az lmp nagyot harap a jobboldalból sosem fog megtörténni.

bizalomhiányból egyrészt, irigységből és személyi ellentétekből másrészt,

úgyhogy ne reménykdj.

MoonRiver írta...

Bajnai és Mesterházy végképp kimasíroztak a demokratikus ellenzék szerepköréből akkor, amikor nem voltak képesek bemutatni azt, hogy összefognak. Slussz-passz. Nekik azonnal és teljesen fel kellett osztani a választókörzeteket egymás között úgy, hogy egyszer nem hangzott el az, hogy a későbbiekben esetleg hozzájuk csatlakozóknak fenntartanak bizonyos százalékokat. Együtt. (Ez azért teljesen más, mint a teljesen felelosztottból adjál te öregem ennyit és ennyit.) Már itt arról a koncról volt szó, ami kicsit sem volt a szájukban, és őszintén remélem, ezek után nem is lesz. Vészes terep a politika, elég egyszer nagyon elszúrni valamit. Nem azért, mert nem lehet kijavítani! Elárulja a gondolkodásmódot, és azt valóban nem lehet megmásítani. Az MSZP-nek annyi lehetősége volt, egymás után szúrta el valamennyit. Azért még a baloldalon sem hülék az emberek, annyira, hogy a végtelenségig bízzanak egy olyan pártban, amelyik hátba szúrta aktuális vezetőjét, és nem vette észre, hogy közben t.kön szúrta saját magát.

kekec/éva írta...

http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/tetenyi-eva-lehet-gyurcsanyek-miniszterelnok-jeloltje-529248
Na ugye?
Viszont Pupu jelöltje, Király Júlia is esélyes.
Na,majd szerdán többet tudunk.

kekec/éva írta...

vagy szerdán sem - ha hinni lehet a galamusnak (általában lehet)
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/345544_gyurcsany_listaja

hello írta...

Kedves etele 1!

Szerintem az LMP a Fideszhez képest úgy szabad vegyérték, ahogy én megszólalásig hasonlítok a Miss Univerzumhoz... :-))

Ha kapnának pl. egy koalíciós felkérést, simán a Fidesz ölelő karjaiba vetnék magukat.
Más kérdés, hogy az az ölelés jó eséllyel egy tigrispitonéhoz hasonlóan halálos lehetne a számukra.

etele1 írta...

kedves hello,

én a politikailag lehetségesről irtam.

arról nem, hogy az lmp ilyesmit képes lenne végig vinni.

ami a fidesz-lmp koalát illeti schiffer minden második szava az, hogy ők anti korrupciósak és pont most esett neki a fidesznek ha nem vetted észre. persze biztos nem értékelte, hogy korábban balról szalámizták, de kétfajta politikus van: az egyiknek csak az számit ki feküdt neki keresztbe. a másiknak csak az, hogy milyen az ő saját megitéése. kérdés schiffer melyik?

hello írta...

Kedves etele 1!

Kár, hogy ide nem lehet képet berakni, mert szívesen idehoznám az egyik kedvenc elmentett karikatúrámat:

Ül 2 bratyizó politikus egy asztalnál, poharazgatva.
A képaláírás (emlékezetből írom):
De a nyilvánosság előtt ugye továbbra is nagyon utálni fogjuk egymást?

csitri írta...

Régi - sokat hangoztatott - véleményem, hogy az szocik nem különbek az orbánista maffiától, csak a szemétséghez is hülyébbek.
Nos az lmp semmivel nem különb, mint a fidesz, csak a gerinctelenség mellett még tehetségtelenek is.
Azt meg valaki árulja már el nekem, hogy Tétényi Éva minor, mivel bizonyította, hogy egy ország miniszterelnökének alkalmas lenne?????
Attól miért felelne meg miniszterelnöknek, hogy a fidesz pofozózsákja? A nagy reklámozói árulják már el, hogy mi a véleménye az ország üzemeltetésről, a gazdaságpolitikáról, oktatásról, egészségügyről, ...stb....
Hol van az a háttér, amelyik frakcióként mögötte állna?.....mert ugye egy miniszterelnök annyit ér, amennyit a frakciója enged neki.
Tovább is van, mondjam még?

Zsuzsanna írta...

Tényleg nagyon "Érdekes lesz a soron következő három hónap…" És a képeknél csak a szövegek a jobbak.

dormeo báránypárna írta...

Nézőpont Intézet szimpátiaindex mérései
Fodor Gábor (1962) 43,07
Karácsony Gergely (1975) 37,11
Schiffer András (1971) 34,92
Jávor Benedek (1972) 34,10
Mesterházy Attila (1974) 30,43
Bajnai Gordon (1968) 27,62
Gyurcsány Ferenc (1961) 24,08

Engem a születési dátumok "szórásai" jobban elgondolkodtattak...

Névtelen írta...

Emgem meg az gondolkodtatott el, hogy a Nézőpontot a fidesz alapította...

dormeo báránypárna írta...

Névtelen 23:15
Az lehet, hogy a Nézőpont Intézetet a Fidesz alapította, de a vizsgált alanyokat nem a Fidesz szerette világra, így a születési éveik nem lehetnek pajzán Fidesz események következményei!

oxenos írta...

Unom ezt a Puput. Má megin azt írja ma, amit én holnapután gondolnék, ha lenne rá időm. Viszont, ha már írok, ide írom: aszondá ez a sok pöcs, hogy az a baj GYF-cel, hogy több bizonytalant taszít, mint amennyit hoz. Ezért aztán a pártját meg szavazóit aggya má ide, ő meg húzzon odébb. Eccee má írtam, azaz Ingersoll, hogy mikor Montgomery 44-ben a francia fronton lemaradt vagy száz kilométerrel Patton mögött, azt találta mondani, ez a pali huzzon az utamból, de a gázolaját hagyja ott az én tankjaimnak...ezek plagizálnak. Ettől függetlenül, a pudding próbája az evés: bajnai meg mesterházi, ha egyáltalán ők vannak döntési helyzetben, először számolják meg, ma hány bizonytalan deklarálta, hogy rájuk szavaz, így, a DK összefogás nélkül. Aztán jelentsék be, hogy lepaktálnak GYF-cel, vagy, ami ugyanaz, a DK-val. Majd egy hónap múlva, számolják meg, hány lépett ki vagy be. De,alternatívát kínálok, mint Hofi: /na nem a kaptyabe vagy nyajjaki között, bár...szívesen../ nemáhogy ilyen önfeladásra kényszerítsük a puch &cie céget, esküdjenek meg apjuk szakállára, hogy nem, nem, soha: nem állnak össze GYF-cel, a bibassal. És akit az tart,ott vissza a bizonytalanok közül, hogy esetleg mégis lepaktálnak, az ugyan, a veszély elhárultával deklarálja, hogy rájuk szavaz...és számolják meg egy hónap múlva alétszámalakulást.. Ha merik. És, ha merik, hozzák nyilvánosságra.

dmolnar írta...

Kedves PuPu!

Olvaslak szorgalmasan és örülök, hogy olvashatlak. Annyira hiányzik az ilyen értelmes és tiszta beszéd, mégis némi (nem is kevés) iróniába, humorba csomagolva.. Köszi minden sorért..

dormeo báránypárna írta...

Az a jó, hogy minden család (szavazópolgár) szabadon dönthet.
1. típus
Vannak olyan családi működések ahol aranyapuci egy hétfőn reggel úgy ébred – tollal a hajában –, hogy elkiáltja magát: „mától kezdődik a közös nyaralásunk”!
Mettől-meddig, hova, és a mivel információkat csak kijelenti és a miből kérdését annyiban osztja meg aranyanyucival, hogy felkéri a háziasszonyi közreműködésre: napi 20 forintból kell majd minél változatosbban főzni, persze mosni+vasalni+takarítani is fontos, nehogy elfelejtse ezeket a tudományait a nyári szabadsága alatt. A gyerekek szabadon kergethetik egymást és árnyjátékokat is kitalálhatnak. Ha a nyaralás végére sikerül az asszonynak a kosztpénzből spórolni, akkor visszafelé lehet venni fejenként egy-egy gombócos fagyit, záróélményként.
2. típus
Vannak olyan családi működések is, ahol el lehet ugyan játszani a közös nyaralás közös tervezését, de az érzékenyebbje világosan érti, hogy ez csak egy kis szabadság huncutsági relaxáció.
3. típus
Aztán vannak olyan családok, ahol borzalmasan nehéz egyezségre jutni, mert az egyik teleni szeret, a másik nyaralni, az egyik fele a zsúfolt programokat szereti, a másik fele a csendes olvasgatást, az egyik hajnalban ébred fel, a másik délig szeretne aludni stb. ráadásul ezeket ki-ki érdekérvényesítő módon fel is vállalja, így aztán pokoli macerás a közösségi élmények előzetes tervezése is - minél értelmesebbek és érzékenyebbek a családtagok.

No, akkor csupán ezen mindennapi élettapasztalat elegendő lehet ahhoz, hogy szabadon eldönthessük, melyik politikai közösséggel indulnánk szívesen „nyaralni”?!
Én például évszaktól függetlenül szeretném mindig magammal vinni a vakációmra a dormeo báránypárnámat, amin - többek között - arról is elálmodozhatnék: milyen jó lenne ha sem az állam, sem a politika nem kezelné alattvalójának az egyházat...és akkor a talán engem és a családomat sem fitymálna!
A tisztelet és az emberi méltóság kívülről is nagyon fontos látszat, de csak belülről tud hiteles lenni.
Ezek belül is olyanok, mint egy dormeó báránypárna...és számomra ettől lehet otthonos a nyaralás bárhol a világban :-)))

PuPu írta...

Kedves báránygyilkos, ez a poszt nem a katolikus egyház rettenetes és véres üldözéséről szól, hanem valami másról,, talán el kelleme olvasnod.
Annyit azért elmondanék neked, ha nem az állammal tartatnád el az egyházadat, hanem te tartanál papot magadnak, akkor senki nem pofázna bele egyházad életébe hívein kívül.
Ha annyi melegedőhelyiség épül t volna fel az elmúlt negyesdszázadban, mint amennyi felesleges templom, akkor nem fagyott volna meg idán már idáig tizenegy ember - Isten báránya - lehet, az Úrnak is jobban tetszett volna...
Szóval ezen elmélkedj , ha javasolhatom, de ha lehet, akkor más felületen, mert itt azt szeretem - tudom, perverz dolog - ha a tárgyhoz szól hozzá a kedves olvasó.

:O)))

dormeo báránypárna írta...

Sajnálom, ha megfejthetetlen az összefüggés a Bloggazda írása és a hozzászólásom között, pedig nem túl bonyolult a reláció, de persze ezt mindenki gondolkodási képessége határozza meg :-)
Azt hiszem különleges érzékenység kell ahhoz, hogy valaki belássa: jelenleg szinte csak az egyházak igazi közösségei+tagjai és azok vezető végeznek olyan társadalompolitikát is, ahol emberként veszik emberszámba a másikat, ahol segítik a rászorulók fizikai, szellemi, spirituális, szociális, lelki és érzelmi kríziseiket is!!!
De az is igaz, hogy ez kívülről nem igazán látható, hiszen ez a munka soha nem a kirakatba való!!!
Az állam tulajdonképpen örülhet annak, hogy a hívők egymás között felelősségteljes mentálhigiénés szakmunkát is végeznek, ennek ugyanis felbecsülhetetéen értéke van, ha az állam ezt pénzben viszonozni akarná, arra kétezer évig kéne spórolnia!!!
Egyébként van a magyar társadalomban hitéhség, csak nagyon kevés a hitelesség megtestesítője!

Tippmix: kisorsolok egy lávaköves talpmasszírozó ajándékutalványt annak, aki pontosan megtippeli, hol van ma hitelesség Magyarországon? Csak ehhez igazolnia kell azt is, hogy hol van kívül és hol van belül?
Nehogy csak őt nézzék kívülről, vagy csak ő kukucskáljon kívülre...

Tárgyhoz illően. Én azt hiszem, hogy a hozzászólások sokszínűsége sokkal értékesebb, mint az egérszürkék monoton árnyalatai, bár az is igaz, ezt nehezebb lehet olykor-olykor feldolgozni. Pedig a szuahéli nyelvóra is pihentető lehet, az eszperentét követően...tárgyhoz illően!

Névtelen írta...

Dormeo-nak tisztelettel. Nem veszed észre, hogy finoman kiutasítottak?

PuPu írta...

Dormeonak.

Ez a poszt nem a hitről, nem a magyar hitéletről és különösen nem a mentálhigiénés tevékenységről szól, és felettébb utálom, ha egy beszéélgetés olyan, mintha a Magyar Népmesék rajzfilmsorozat főcíme lenne.
A sokszínűséget meg talán a templomi közösségedben kellene gyakorolnod, valószínűleg ott is nagy sikert aratnál, ha a katekizmus opkztatása során abeillesztenéd a tripper felismerésének módszereit, továbbá Szűz Mária szeplőtelen fogantatása mellé a ma divartos maszturbációs technikákról tartanál székfoglalót.
Nincs veled bajom, inkább a gátlástalansáőgoddal van, amellyel egy konkrét tárgyra vonatkozó beszélgetést boldogan szétcincálsz.
A témához nincs esetleg mindanivalód?
:O)))

Novi írta...

respect ;)

James Bond írta...

Kedves PuPu és barátaim! 1990 óta 6 választás volt, a párommal együtt összesen volt 24 szavazatunk (12 listás, 12 egyéni), ebből 23-at adtunk az MSZP-re (én egyszer, 2006-ban taktikai megfontolásokból listán az SZDSZ-re szavaztam). Most befejeződött életünknek ez a kissé egyhangú korszaka: a Családi Nagytanács (a nejem meg én) egyhangúlag arra a döntésre jutott, hogy 2014-ben 4 darab DK-t ikszelünk.

Indoklás helyett: tessék elolvasni a cikket és a kommenteket... :-)

dormeo báránypárna írta...

Szerintem volt mondanivalóm a témához és nem is túl bonyolult!
A valóságban létezhet (több) millió olyan szavazópolgár, akik már nem akarják azt hallani, hogy majd megmondják neki mi fog történni, ők meg majd valahogy elnézhetik vagy a jót, vagy a rosszat, ami éppen négy évente kikerekedik. Nem akarják már eljátszani azt sem, amit cinkosan kéne továbbra is játszaniuk. Ha egy politikai közösség úgy akar összefogni, hogy előre diktál például az egyházak ügyében - és elfelejt előzetesen tárgyalni, egyeztetni - ott eleve megkérdőjeleződik maga az összefogás hitelessége!!!
Ilyenkor elhatárolódnak a tárgyalóasztaloknál is mindazok, akik egymás között partnerként és nem alárendeltként kívánnak véleményt nyilvánítani.
Remélem Gyurcsány Ferencnek is elmondák már, hogy nem az összefogással van baj, hanem az összefogás uralmi stílusával (kettősségével), amire valószínűleg a fiatalabb generáció ugyanolyan allergiás, mint Te a hívők kommentjeire...
Ha ezt még most sem érted akkor sokkal hosszabb lesz a menetelés, mint gondolnád!!!

Cereus írta...

A mai polikai életben tőbb hiteles embert ismerek. Közöttük mégis a leghitelesebbnek, GYURCSÁNY FERENCET tartom ! Sajnos, sok fizetett szarházi( ATV négyek bandája,a minden rendszert átszélhámoskodó Havas, meg a tudálékos elemzők és Kornéliák, remélem hamarosan megtapasztalják milyen ostobák és hitványak voltak.

hello írta...

Ez a pasi hol él?
Vagy magát bíztatja, mint a kisgyerek, aki énekel a sötétben, hogy ne féljen?

Mesterházy nem zárja ki a kétharmados szocialista győzelmet - 12:36 Klubrádió

Optimista interjút adott az osztrák Der Standardnak Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. A szocialista politikus pártja stagnáló népszerűségével kapcsolatban következőket mondta: amikor átvette a párt vezetését, sokan azt vizionáltak, hogy az MSZP is eltűnik majd a süllyesztőben, mint az MDF és az SZDSZ. Elsőként tehát csődgondnokként kellett tevékenykednie, csak később lehetett valódi pártvezető.

2010-ben az MSZP 19 százalékot kapott, most 28 százalékon áll a felméréseik szerint, és Mesterházy arra számít, hogy a választási kampányban jelentősen nő még a támogatottságuk. Szerinte a rezsicsökkentés vagy a pedagógusbéremelés nem hozott valódi javulást, csupán azt mutatja: Orbán egy potyemkin-országot épít. Ezzel szemben az MSZP a társadalmi igazságosságot képviseli, és kiszámítható gazdaságpolitikát ígér.

Ami a választási esélyeket illeti, az MSZP elnöke állítja: megnyerik a tavaszi választásokat, sőt, még a kétharmados győzelmet sem zárja ki. Arra a kérdésre, hogy milyen konzekvenciákat vonna le abból, ha az elvárásai nem jönnek be, csak annyit mondott: az ő elvárásai egyáltalán nem túlzottak.

(Der Standard)

NewTiborc írta...

dormeo te ... hülyegyerek.
Ahogy nézem szellemi szinvonalad az -500 év az űrhajők korához képest. Csak ilyen szellemi szinttel lehet ilyen módon bekenni szent sza...al a nyelvedet. Hogy az állam beavatkozik az egyházad belügyeibe? Talán nem forditva van? Már ott tartok, ha bemegyek a sájzba rámköszön a püspökúr. Még hogy az egyházfik kezelik csak emberként a másik embert. Na erről beszélhetnék. Hogy ők istápolják az elesetteket? Röhög a vakbelem. Nem rég egy ismerős öm pap testvérének temetése kapcsán belekeveredtemaz agapéba. Első meglepetésem akkor volt amikor a templom azon részébe beléphettem, ahova halandó"emberként kezelt ember" evilági életében nem fog belépni. Ami szem s szájnak ingere kaja dögivel déligyümölcs halmazokkal és zabáló kövér papokkal. Nem vetették meg az evilági élvezeteket, ahogy más területen sem, gondolom. Voltunk négyen "civilek", ogalép a püspök atya, aszongya egyetek ne szégyelljétek magatokat van mit enni dögivel. Hát ilyen zabálást nem láttam életemben.
Más.
A karitászban bőszen tevékenykedő ismerősöm meséli, hogy már többször voltak a csiksomlyói búcsún, de vonattal még nem voltak, ki kellene próbálni. Szegény pára fejében fel sem merül, hogy amit tőlünk összeszednek pénzt, azt nem búcsújárásra kellene költeni, hanem a szegény rászorulókat istápolni? Üdvözülni egyszer is elég, nem?
Különösen a történelminek titulált egyházak- csak nem tudom mi alapján - harácsolnak semmi sem elég, a szegényeket meg nagy ivben letojják. Aki tényleg segít - Iványiék - azt meg marják és kiközösítik. Mikor hallatta a szavát a szent klérus az érdekükben? Az emberiességről meg annyit, Hogy A Hitler kismiska volt az egyházakhoz képest. Össze kell adni a szent háboruk, a máglyák, amerika meghódíítása stb. áldozatait. Ezek mind az Isten teremtményeitől vették el az életet az Úr felhatalmazása nélkül.Az egyházak fegyver áldása meg egyszerűen elképesztő, Isten áldásával gyilkolni? Most már kezdem érteni, hogy honnan származik az én kommuistám, meg a Te kommunistám közti különbság, hát a vallásból. A szerencsétlen indián stb. az bálványimádó, a katolikus szent józsefhez fohászkodó az nem. Pedig szerintem semmi különbség nincs köztük, mindegyik a sohasem látott felsőbb ÚRAT látja benne.

moose írta...

dormeonak,…olvasd el kérlek New Tiborc kommentjét (akartam én is írni, de mindig elolvasom előtte a közben érkezett kommenteket,…messzemenőleg egyetértek Vele) és a Galamus.hu-n Kerék-Bárczy Szabolcs nagyon tisztességes és nagyon-nagyon jól sikerült mai bejegyzését: Szabadság és Szolidaritás címmel,… hátha sikerül lehuppanni a földre,… ide,… a mindennapi életbe,… itt az ideje, hogy váltsunk szemléletet és vállaljuk a felelősséget a tetteinkért,…elég volt a másokon való élősködésből,…legyn az egyház, vagy állam,…stb.

Más:

DJB (drágajóbolgárúr) rögeszméje lett, (ma is ezt hirdeti a "Megbeszéljünkben" Klubrádió), hogy Gyurcsány ne legyen OGY képviselőjlölt,… ez segítené az összefogást,…szerinte,merthogy Gyurcsány ajánlotta ezt először,… az nem számít, hogy azt is mondta, hogy csak akkor, ha már van közös lista, közös minelnök-jelölt,…és csak már Ő lenne az akadálya az összefogásnak,…lehet erről beszélni,…

DJB-at nem tartom őt butának,így marad a másik alternatíva,… felmerült bennem, hogy van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja! :))))

Arra jutottam, hogy jól van ez így,… haladjon a DK az útján,… bízzunk a VÁLASZTÓK JÓZAN ESZÉBEN,…senki nem ellensége önmagának,… még van idő, hogy ez leülepedjen az emberekben és a DK-ra húzzák az X-et,

,…különben ugrik a nyugdíj, a munkahely,… lesz dögivel közmunka a Döbrögik földjein éhenhalás helyett, csendőrkorbács annak, aki nem megy templombaa,… ugye vannak még, ha kevesen is, akik emlékeznek a 20-as30-as évek Magyarországára,...

hello írta...

A KR fórumáról:

2265587 turpi001 | 2013-12-12 16:30 |

Valaki "súgja" már meg, hogy Ferivel miért nem lehet, mit vétett?

Bolgár Úr is úgy tűnik a FideSS sikeres karakter gyilkosságát tekinti mérvadónak az őszödi beszéd három mondata át itatta a fejeket sajnos az övékét is, Mészárossal, Avarral, Havassal. mert azonkívül, hogy azt a hülye tyúkot (eü miniszter Horváth) elzavarta és ez felborította a koalíciót Gyurcsány csak jó reformokat akart.

Mesterházy, Szanyi, Botka és tettes társaik is bedőltek ennek az öszödös szemét akciónak. Ha annak idején nem támadták volna hátba "Ferit" mikor még kormányon volt akkor a FideSS a "fasorban" sem lenne azzal 2/3-dal. Szerintem még mindig azzal nem tudnak szembe nézni. A baj ott van, hogy ezt még a balos újságírók sem tudnak normálisan szembe nézni, hanem sodrodnak a többi langyos politikussal.

NewTiborc írta...

Kedves hello..
Nem sodródnak ők, nagyon is tudatosan teszik azt amit művelnek. Kicsit figyelj és rá fogsz döbbenni, hogy sokszor túlnövik jobbos barátaikat, ez már nem sodródás. A gerinc a magyarban ritka lett, mint a fehér holló.Már csak két ujságíróklubot kell megnéznem és le fogom írni, hogy kikérem magamnak aki engem magyarnak mer nevezni. Sváb öreganyám forog a sírjában, mindig azt mondta, édes fiam légy jó magyar hazafi, de a sváb gerincedet ne veszitsd el. Már kezdem érteni mit akart szegény mondani.

magyarmagyar írta...

Kedves Dormeo!
Van egy kedves tisztelendő pap barátom, (tényleg tisztelendő), akivel egy magánügyben felvettem a kapcsolatot. Anno együtt hallgattuk a Pink Floyd lemezeit meg a Beatles-t. Hihetetlenül nyitott, kedves ember volt, tudta rólam hogy teljesen hitetlen vagyok, de megkeresztelte a feleségem kérésére a lányaimat háznál, nem a templomban. Amikor újra találkoztunk pár éve, riadtan nézett körül a parókiában, mintha lehallgatókészülék lenne odabent. Mesterien mellébeszélt, aztán amikor kikísért bennünket, akkor öntötte ki a keserűségét. Hogy milyen dresszúra, meg elvárások a szentbeszéddel kapcsolatban... Nem hittem volna, ha nem a saját szememmel látom, mit műveltek még ezzel az Emberrel is. Hát akkor milyenek a nememberek??? Ez az egyházad?

magyarmagyar írta...

Máig nehezen emésztem, hogy Gyurcsány akkor nem harcolt tovább, habár az is igaz, hogy amit addig kapott az ellenféltől, az sok lehetett volna bárkinek, az meg, hogy a sajátjai fordultak vele szembe, az meg sokk lehetett.

Bizony, sokk lehetett a javából. Szerintem meg le kellett volna tennie a szeneslapátot már akkor, amikor az emlékezetes köztelnök választást a szadesz megpuccsolta. Akkor kellett volna azt mondania: Uraim, (igenis uraimat mondok, mondta volt a nemzet Gézája)itt és most leteszem a kormánypálcát. A köztelnök úr(aság) majd kijelöli az utódomat. Az Isten legyen önökkel. Viktor lett volna az utód, egyenesen belefutott volna a válságba (Bajnai nélkül). Teljesen másképpen alakult volna a 2010-es választás.

hello írta...

Kedves New Tiborc, ha szoktad olvasni a hozzászólásaimat, jól ismered, mit gondolok az MSZP potentátjairól, cakk-pakk.
Méghozzá nem is újkeletű a véleményem róluk - már az Amőbán, majd a kapcsolaton is nem 1x kifejtettem a különböző viselt dolgaik kapcsán, a modik "nagy örömére"!

Az egyik hajdani főnököm kedvelt mondása volt, amikor épp mindennek az alja került fölülre, hogy lám, a sz.. is fokozható.
Nos, velük kapcsolatban is egyre inkább ez a fokozódás érvényes.

Egyébként a KR fórumról áthozott idézet nem az én véleményem, csak mint érdekességet mutattam meg.
Ahhoz, hogy valakik szégyelljék a korábbi súlyos hibájukat, meg kéne szólalnia a lelkiismeretüknek. Én ennek abban a garnitúrában az írmagját se látom.
Hiába is próbálnám elnyomni magamban, csak egyre mélyebb megvetést érzek irántuk.
Szóval igaz: fokozható...!

dormeo báránypárna írta...

NewTiborc 16:29
Rövid leszek :-)
1. Azt mondják, hogy a profi háziasszonyok két tálcáról kínálnak jó szívvel: az egyiken birtoklás ételek vannak, a másikon a létezés elemózsiája!!! És minden vendég válaszhat!
2. Mielőtt elkezdenéd a történelmi egyházak évszázados bűneit lajtsromozni, először készítsd el az elmúlt száz év politikai főkönyvi egyenlegét - bemelegítésképpen.

dormeo báránypárna írta...

magyarmagyar 18:55
Nem ismerem a szentbeszéd elvárások szempontjait. Itt a fővárosban mindenki kedvére kereshet templomot és lelkészt is. Azt gondolom minden egészséges ember életében előbb-utóbb bekövetkezik a nagy életközép krízis, és azt hiszem a hívőknél és a papoknál létezhetnek még spirituális ráadás krízisek is.
A lányaid kereszteléséhez gratulálok!
Eszembe jut egy nem régen történt nagyon szomorú családi helyzet. Késői házasságban, két kislány után megszületett a várva várt fiú is, aki pár hónapos korában bölcsőhalálban elaludt, még nem volt megkeresztelve.
Egy csecsemőt gyászolni rettenesen nehéz lehet...Azóta ez az eset jut az eszembe, amikor azt hallom a szülőktől, hogy majd a gyerek eldönti nagy korában, hogy megkeresztelkedik, vagy nem...

PuPu írta...

Báránykám!
Kértelek szépen, hogy fogd vissza magad, úgy látszik nem érted.
Ha még egy egyházakkal vagy vallással kapcsolatos sort ide beírsz, akkor visszamenőleg törölgetni fogom az összes hozzászólásaid, mert - mint már említettem - itt ezek mind-mind témaidegenek, ezért feleslegesek.
Ez a jövőre is vonatkozik, mert bár felettébb kedvellek, az erőszakosságot viszont nagyon nem kedvelem.
A megjegyzés rovatban a témával kapcsolatban illik hozzászólni, ehhez próbáld tartani magad.
Remélem, képes vagy tolerálni az álláspontom.
:O)))

dormeo báránypárna írta...

http://teaunnep.hu/citromfu-tea.html

dormeo báránypárna írta...

Kedves Pupu Bloggazda!
Köszönöm, hogy eddig - ha jól emlékszem - csak kétszer törlődött a hozzászólásom, a többi maradhatott.
Azt külön köszönöm, hogy néha még válaszoltál is, ahogy időd engedte, pedig nem vagy egy párbeszédre nyitott alkat.
Szóval köszönöm!

rézevőfiamór írta...

Kiegésítés etele1 válaszához hello-nak:
Nekünk ugyan csak egy Oszvald Marikánk van, de a környező országokban jutányos áron beszerezhetők a finomműszeripar legszebb darabjai, elektronikai,optikai és optoelektronikai kiegészítőkkel.
És hol van az előírva, hogy csak tömjénzsóti lőhet noplízeket?

rézevőfiamór írta...

PuPu! ha megengedsz, egy (bár hosszú és összetett) mondatot Dormeonak a kereszteletlenül elhunyt kisdedről:
Már a RK egyház legfafejűbbjei se állítják, hogy a kereszvíznélküli elhunyás lehetetlenné teszi az üdvözülést:
Mk 10,14
Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.

dormeo báránypárna írta...

rézevőfiamór 1:34
Nem a megkereszteletlen babák üdvözülésének ellehetetlenülésére gondoltam, hanem abben a nagyon nehéz krízisben a fokozottan megnehezült családi gyászmunkára utaltam.

gammasugar írta...

Egyre aktuálisabb ez a poszt. Alighanem már Kövér László is így vélekedik, hiszen egyértelmű útmutatást adott, kire kell szavaznia annak, aki az Orbán-rendszert a pokolba kívánja. Nem annyira Mesterházyra vagy Bajnaira, mert őket azért egy kicsit mégis csak dicséri. Akkor hát marad a gennyedző seb a demokrácia testén. Házelnök úr, köszönjük a világos útmutatást!