2013. december 4., szerda

STADIONDÖMPING

Valaki megmondhatná már ennek az idiótának, hogy a futballt nem stadionok, hanem csapatok játsszák, a csapathoz meg játékosok kellenek, akik általában nem a stadionokban szedik fel az ehhez szükséges tudást, hanem iskolai pályákon, tornatermekben, strandon, grundon, libalegelőkön - szóval ott, ahol általában a gyerekek megfordulnak.
Ma már a libalegelőn sincs foci, viszont a libák is tehetségesebben terelgetik a labdát, mint korunk profi magyar labdarúgói…
Na persze, az istenadta tehetség sem hátrány, meg a természetes kiválasztódás sem, ami az én gyerekkoromban (Sándor-Göröcs-Albert-Tichy-Fenyvesi) még úgy ment, hogy aki legjobban játszott, az választhatott a többiek közül csapattársakat, akinek meg sok volt a pénze, az nem futballakadémista lett, hanem megengedtük neki, hogy hozza a labdáját és ha szépen nézte a játékot, akkor beállhatott tíz percre.
Ez a tíz perc sem volt kellemes, mert ilyenkor kapott a delikvens három hosszú labdát meg egy köténycselt, ettől aztán azonnal belátta, hogy vannak nála jobbak is és a továbbiakban maga is megéretéssel fogadta, mikor lecserélték, szinte megkönnyebbült.
Hej, de szép is lenne, ha a politikusokkal is el lehetne ezt játszani, milyen jól mutatna Mesterházy, amint a meccs végén a hóna alá kapja a lasztit, vagy Botka kapufának…
Mindenesetre a Gyagya már megint stadiont épít, hogy nőne köröm a csúnyájára, már megint milliárdokat szór ki azt ablakon, pedig ebben az országban ezer helye lenne a pénznek.
Sajnos, itt csak két helye van, az egyik az ő zsebe, a másik meg az emlékművei, melyekkel örök emléket akar állítani annak a csak Szent Istvánhoz, vagy IV. Bélához hasonlítható történelmi személyiségnek, akit reggelente a tükörben lát.
Rendezettebb demokráciákban az olyan miniszterelnököt, aki a gatyából kilógó seggű népének kenyér helyett stadionokat akar adni, már régen kötelezték volna, hogy vegyen részt egy olyan speciális vizsgálaton, melynek végén komoly nemzetközi hírnévnek örvendő pszichiáterek nyilatkoznak arról, hogy alkalmas-e feladata ellátására, vagy jobban jár az ország, ha vesz neki egy zsák legót meg egy gumilabdát.
Most éppen huszonegymilliárdért építene-bővítene huszonhat stadiont, véleményem szerint két okból: az egyik ok a pénz, mert ebből a huszonegy milliárdból jutna bőven neki is, - aki azt gondolja, hogy Simicska puszira kapja a Közgépnek a megrendeléseket, az nyugodtan hihet a gólyamesében is.
A másik ok az lehet, hogy ha a hálátlan népnek menet közben megjönne az esze, és esetleg elhajtaná őt a francba, akkor is maradjon utána emlékmű.
A szobor nem jó, ez nem is oly régen nyilvánvalóan be is bizonyosodott, mert még ha hungarocell helyett acélból való volna is (sztálin, így hívják, ugye az acélból készültet a Putyin-dülőben…), akkor is ledönthető lenne, de egy stadiont ledönteni azért már nehézkes, bár nem kivitelezhetetlen.
Azért valaki kivihetné Akasztóra, egy kis kulturális programra, melynek fénypontja a stadion megtekintése lenne, melynek rekonstrukcióját elmulasztani kimondott bűn, hiszen a környék az ő leghívebb támogatóinak szülőföldje, a széleslátókörű magyar földműves évszázadok óta háborítatlan élőhelye, akiket még nem rontott meg ez a cintányéros cudar világ…
Hajdan Stadler is nyomot akart hagyni a világban, de csak romot hagyott, könnyen járhat ő is így.
Repkednek a milliárdok, hasít a gazdaság, mint mondta a Mi Reménységünk, ami csak azért vicces, mert nagyon tudtak poénkodni a Pannon Pumán – jelzem, jogosan – erre most hasítunk.
Hát nem mondom, van egy-két mutató, amire büszkék lehetünk, például arra a huszadik helyre, melyre a korrupciós rangsorban foglalunk el az Unió huszonnyolc országa között – figyelem, itt a huszonnyolcadik a legkorruptabb!
Szóval nem mi vagyunk még a legrosszabbak, de csak azért nem, mert az állam kikényszerített dotálása a bankok és egyéb gazdálkodó szervek tekintetében nem játszik, továbbá azt sem, mikor egy gazdálkodó szervezet azért ad az adójából a felcsúti stadion építésére, hogy az állami szervek – neadjisten az adóhatóságok - békén hagyják.
De ilyenre nem derülhet fény, hiszen mégiscsak hogy venné az ki magát, hogy a vezér hátsó udvarában épített stadionra a Lázár testvérek által juttatott nyereség kevesebb, mint a CBA által elsikkasztott ÁFA?
Lesz itt forrás dögivel, hiszen Vezérünk takarékos ember, aki nagy tehetséggel csoportosítja át a pénzeket az érdemtelenektől az arra érdemesek zsebébe, odafigyel az utolsó fillérre is, mot például megvonatta Nyers Rezsőtől a nyugdíjpótlékot, ettől majd felvirágzik a haza!
Hogy ennyire pitiáner, kicsinyes aljadékok intézhessék az ország ügyeit, ez bizony nagyon sajnálatos.
Nyers Rezső volt ugyanis a szocializmus idején az élhető társadalom egyik megteremtője, a reformok atyja, és nem lehetett arról sem hallani, hogy ő verte volna gumibottal laposra Orbán terhes édesanyjának, a párttitkár elvtárs egyébként szánnivaló és tisztességes feleségének a hasát, amitől aztán ilyen ocsmány féreg lett a kisded.
Hogy az ilyesmire ki adott ezeknek felhatalmazást, az rejtély, de hogy egy demokratikus választás nem, az biztos.
Mindenesetre, ha ez a nép – beleértve a lagymatag és langyos ellenzéket is - jövő tavasszal nem rendez nagytakarítást a politikában, akkor megérdemli a sorsát.
Itt a tél, a lelátókat is belepi a hó, bánatos lesz az az ezer ember, aki még a fociért jár focimeccsre ebben az országban, nem pedig az adrenalin, vagy a sportágból szakítható pénz miatt.
vagy aki a lelátón a szotyolát köpködve nem futballozó fiatalokat, hanem adható-vehető tenyészállatokat lát maga előtt, a sport tiszta eszméjének nagyobb dicsőségére.
Mindenesetre hasít az ország, melynek vezére maga a hasíték az ország tomporán.
Van minek örülnünk.

:O)))

12 megjegyzés:

Anikó írta...

Minden szavaddal egyetértek, a Nyers Rezső sztori számomra új, meg vagyok döbbenve, bár eddig is tudtam, hogy kicsinyes a garnitúra, csak magukkal szemben nagyvonalúak, meg a csókosokkal.
Végül is, ma már nem is tudom, hogy miért és min csodálkozom egyáltalán.
Azok meg, akik ma - és már vagy 40 éve - azt hiszik, hogy itt van magyar foci azok hülyék és kezelni kéne őket.
Biztos van egy pár ember akik a klubok környékén jól megélnek a himi-humiból, de ez csak habverés
és szemfényvesztés.
Nagyon nagyot fogunk itt szívni attól félek, ugyanis minden szinten itt akkora a sz..r, hogy fogalmam nincs hogy lehet majd ezt eltakarítani és helyreállítani a demokráciát.
Kiderült az is, hogy a magyar iskolás gyerekek a leggyengébbek széles e határban, de Hoffmann R. olyan önelégült arccal üldögél, mintha világelsők lennénk, az eszem megáll, és ezek a gyerekek a jövőnk. Mi lesz még itt????

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Ritka pillanat, de most vitatkozom Veled.
Ezeket nem a sport szeretete, a gyerekek egészséges életre nevelése, vagy a magyar foci talpra állítása vezeti abban, hogy minél több stadiont építsenek. Egyedüli és valós oka a PÉNZ!
Csak és kizárólag ez motiválja őket!
Eleinte volt közbeszerzési eljárás, majd pályáztatás, - ma már erre sem ügyelnek. Mikor kiderül, hogy melyik cég kapja meg az építés jogát, akkor közlik annak vezetőjével, hogy 10-15 vagy 20%! A járatlan azt kérdi: mi 15%, akkor közlik vele, hogy annyit kell ide, vagy oda eljuttatnia.
Az illető kicsit számol, majd rájön, hogy ennek, annak is "felsrófolja" az árát és majd akkor talán ő is a pénzénél lesz.
De inkább az a jellemző, hogy jól "bejáratott" emberekkel dolgoztatnak.
Csak építeni és építeni, mert akkor lesz meg az ő hasznuk. Hogy üresek a lelátók? Ki törődik vele?
Ezt nem lehet úgy számolni, mint az autópálya kilómétereket, mert ugye két egyforma stadion nincs.
Tesznek ezek arra, hogy nem megyünk meccsre, ott van nekünk az M1, meg az M2!
Mert Magyarország jobban teljesít!
(Ennél az utolsó mondatnál ki kellett mennem, mert ez borzasztó.)- morzsi

Neked5 írta...

Ezeknek a férgeknek az országpusztitását, aljasságait felsorolni szinte már lehetetlen.. Gyurcsány autópályákat épitett, ez a megalomán őrült meg stadionokat.. A blog minden sorával egyetértve, csak annyi pt tennék hozzá: a magyar népnek nem jövőre, már régen el kellett volna kergetni a hatalomból ezt a népnyuzó mocskos bandát. Ha ennek a töredékét csinálta volna Gyurcsány, lángokban állt volna az ország.. Ezek az aljadékok meg mindent megtehetnek , a fél ország éhezik, és a nêp tűr.. Meddig? Ez a borzasztó..

Neked5 írta...

Ja: és felállva kell köszönteni Kövért.. Mint ahogy a vezért is ugy kellett kormányüléseken, (bizonyára most is)..
Már csak az van vissza, hogy a tv nézők is felállva köszöntsék a parlamenti közvetitésekkor..
http://www.atv.hu/belfold/20131204-felallva-kell-majd-koszonteni-kover-laszlot

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A jobboldal, ha hatalomra kerül, ráront a nemzetére !

Az is megér egy misét, hogy az a sok, magát okosnak képzelő ember, miért helyesli ezt ?
Mert megszavazzák és jóváhagyják !

Elképesztő, hogy mennyi marha van ebben az országban !

Üdv sphagin.

Névtelen írta...

Azért fokozzák az elviselhetetlenségig ezt az elmebeteg állapotot, hogy végül bevezethessék a rendkivüli állapotot, amikor aztán nem lesz kegyelem.És a balga birka buta befolyásolható nép tapsol. 200 ft-ért.

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu!

A hajdan hárommillió koldus országából mára közel négymillió mélyszegénységben élő, éhező-fázó nyomorult országa lettünk, de azért minden faluszéli kacsaúsztató mellé építünk egy stadiont - NORMÁLIS???

Tudom, hogy nagyon pesszimista ember vagyok (azt hiszem, ezt már írtam is), de ennyi stadion hallatán nekem egész egyszerűen Chile és Pinochet jut eszembe - ne legyen igazam!!!

Üdv.: Vöröskarom

James Bond írta...

PuPu, a jómúltkor kicsit összeakadtunk sport-ügyekben. De most nem fogunk. Ez már a teteje (vagy az alja?) mindennek. Én ezeken a tetveken egyáltalán nem csodálkozom, előre megmondták, hogy "egyszer kell csak nyerni, de akkor nagyon". És utána olyan világot csinálnak majd, amilyet csak akarnak. És ők pont ilyet akarnak! És a Szent Kétharmad Idióta Népe kikaparta nekik a gesztenyét! Mit gesztenyét, egy egész országnyi gesztenyés-erdőt. És most azt csinálnak kényükre-kedvükre, amit csak akarnak. Ami nálunk folyik, az már nem korrupció, nem sima lopás, de még csak nem is rablás, hanem állami szintre törvényesített, intézményessé tett, előre kitervelt és csontig történő kifosztása ennek a szerencsétlen, ám sorsát megérdemlő országnak! És a sok fagyasztott agyú baromállat még most is aléltan sikítozva tapsol ennek az ocsmány rablóbandának, és naponta többször van orgazmusa, ha kimondhatja, hogy "emútnyócév" meg "mocsokgyurcsánytakaroggy". Ebben az országban ma már ítélet nélkül lehet gyakorlatilag hosszú évekig fogva tartani embereket anélkül, hogy bármi vagy bárki bizonyítaná bűnösségüket (Lex Ároktő, Lex Rezesova, stb). (Félreértés ne essék: nem a bűnözőket védem, de jó emlékeim szerint Kaiser Edéről is kiderült, hogy legalábbis a móri ügyben ártatlan...). Közben pedig hétpróbás bűnözők magas közjogi méltóságot töltenek be, horribile dictu, felállva kell őket köszönteni, ha "bevonulnak"!

Sokszor leírtam már, most is csak ennyit mondhatok: Magyarország, mene, tekel, ufárszin!

És ezután hamarosan jön a teljes sötétség...

pleinair írta...

A " hasíték az ország hátsófelének tomporán" elfújta a nyugdíjkorrekciót, a novemberit és a januári nagy részét is. Ürügy: a rezsicsökkentés okozta inflációcsökkenés. Többszöröse folyik vissza az állam zsebébe annak a pár forintnak, amit a kisfogyasztó nyugdíjasok e rezsin megspórolnak.
Ebből aztán jut a Hasítéknak stadionokra, elszabadulhat zabolátlan őrülete. A jámbor nyugdíjasok meg megint kezet csókolhatnak neki.

Unknown írta...

...olvasom számos fórumon a többnyire felháborodott hozzászólásokat a jelenlegi maffiakormány és a mögötte lévő félfasiszta párt viselt dolgai miatt, azonban nem értem, miért nem mennek az utcára együtt ezek a kritikusok... ha mindenki fél, akkor nagy a baj...

Névtelen írta...

Most ment le az ATV-n ez a történet.
A meghívott jogszociológus, meg politilógus bizonygatták, hogy milyen hasznos egy új stadion felépítése, ha nem csak élsportolók használják!
Hanem a tömegsport, meg a népegészségügy, meg az utánpótlás nevelés szempontjából!
És nem röhögték el magukat!

Azért én megkérdeztem volna, hogy ha nem építenek stadionokat, hogy vennék el a politikusok a pénzt.
Mert ugye a Nemzeti Bankból nem lehet utaltatni, mert az sikkasztás. Üdv: Noriega

daczu írta...

A csókosoknak már megy az utalás a Nemzeti Bankból 2,5%-os max kamattal. Matolcsi lerendezte, és a magas kamatu hiteleiket ki is cserélték olcsóra. Miért nem lehet ezt a devizahitelesekkel, vagy a magas forinthitelesekkel is eljátszani? Az Antal kormány idején, amikor a lakáskamatok 3%-ról 25%-ra emelkedte, akkor aki az alaptőke felét kifizette mentesült a több9 teher megfizetésétől.
daczu