2013. december 20., péntek

SZEREPZAVAR

Ringatózik a hajó a Bermuda-háromszögben, a hídon áll a kapitány, mellette a fedélzetmester.
A kapitány buzgón kiabál a szócsőbe: teljes gőzzel előre! - a gépházban a fűtők érdeklődve hallgatják az óbégatást.
Csodálkoznak, hiszen az utolsó kikötőben éppen a kapitány adta el a hajó összes maradék szénkészletét, nincs mit a kazánokba lapátolni.
Nincs pénz szénre, nem is vesz senki, ezt a kapitány rezsicsökkentésnek hívja.
Nem ég a tűz, már a kabinok felaprított berendezései is elhamvadtak, elfogyott az élelem, a matrózok az ágyukon haldokolnak, aki még járni tud, az vadul fosztogat – nagy kár, hogy az értékpapírokat nem lehet megenni.
Az elsőtiszt egy csapot teker vadul, felette tábla: fenékszelep, mielőtt kinyitod, vedd fel a mentőövet!
A Magyarország nevű hajó egyhelyben áll, csak a kapitány hangja és valami csendes bugyborékolás hallatszik a ködben, a kapitány az elsőtisztet dicséri, gyors munkája okán.
Kezében egy hajszárító, azzal biztosítja a menetszél illúzióját, arcát a légáramba tartva büszkén hirdeti: haladunk!

Egyre idegesítőbb a helyzet, egyre pofátlanabb a kormányzat, egyre kártékonyabbak azok a maffiózók, akiket valamilyen téves beidegződéssel közjogi méltóságoknak hívunk, mellesleg már csak bánatosan röhögünk a dumájukon mindahányan.
Minap például az Országgyűlés elnöke futtatta az eszmét, miszerint a devizahitelesek ügyében gyáva döntést hozott a Kúria.

Kultúrállamokban az ilyesmi elképzelhetetlen, ott a bíróság döntését egyetlen másik hatalmi ág képviselője sem szokta kommentálni, hiszen a demokratikus jogrend alapja az a megegyezés, hogy a bíróság döntését a társadalom minden szereplőjének vita nélkül el kell fogadni.
Nem így nálunk, ahol a végrehajtó hatalom feje éppúgy, mint a törvényhozás első embere jogot formál arra, hogy belepofázzon a bíróságok dolgába, ha nem tetszik nekik egy ítélet.
Merthogy a Kúria legutóbbi döntése nem tetszett nekik, mert nem oldotta meg helyettük a devizaadósok problémáját, nem hárította a bankokra az adósok terheit, ebből kifolyólag nem lehet most két féltéglával verni a mellüket a választási kampányban.
Hallatlan impertinencia, a bíróság nem mondta ki a sokévezredes jogelvvel szemben azt, hogy a szerződéseket nem kell betartani, hanem érvényben tartotta azokat.

A parlament elnöke egyébként jogvégzett ember, de mégcsak bírói szakvizsgája sincs, így aztán a konkrét ügyben - szakmai szempontból - csak a szél himbálja az állkapcsát.
Azt mondta, hogy „nem szabad elfeledkezni a bankokról, amelyeket az extraprofit hajt, és tulajdonosaikról, akiket az mozgat, hogy mennyi pénzt szivattyúzhatnak ki Magyarországról, és mindegy nekik, milyen áron.”
Kövér László azt is mondta, hogy az igazságszolgáltatás tagjai példát vehetnének a környező országokról, ahol a hasonló ügyekben a bíróságok a saját polgáraik oldalára álltak, nem pedig az idegen kézben lévő bankokéra.
Azt gondolom, hogy ha a demagógia fájna, akkor ezek a Rákosi-érát idéző szavak nagy üvöltésekhez társítva hagyhatták volna csak el a nagybajszú demagóg száját.

Amúgy még csak igaza sincs, hiszen egy bank nem abból él, hogy a megszerzett hasznot kivigye az országból, hanem abból, hogy a betétesei tőkéjét úgy helyezze ki, hogy annak eredménye megfelelő hozadékot biztosítson számukra, a bank ugyanis hitelt árul azoknak, akik pénzszűkében vannak.
Nem, nem a szegényeknek, hanem azoknak, akiknek valamely céljuk eléréséhez nincs elegendő mobil tőkéjük, viszont van fedezetük arra az esetre, ha hiteleik visszafizetésével bármilyen okból gondjaik lennének.
A bank elsősorban betétesei pénzére vigyáz, míg az adós vigyázzon a saját pénzére – és ez így a helyes, jótékonykodást meg a Máltai Szeretetszolgálattól lehet várni, de ettől a szervezettől is csak módjával…

Ha Magyarországon lenne megfelelő befektetési lehetőség, akkor a bank dehogyis vinné ki a pénzét, sőt, ha kell, még hozna is be tőkét, de a befektetések ügyét a Házelnök Úr szerelmetes haverja már régebben elcsellózta.
Ki az a marha, aki a jelenlegi viszonyok között ide tőkét mer hozni, vagy akár csak tárgyalni is róla egy Sukoró vagy egy Sávoly ismeretében, a bankok megnyomorítása és a különféle brutális einstandolások után?
Ki merne pénzt hozni egy olyan országba, ahol a kormány mindenhez hozzápiszkál, amiben pénzt lát, ki hozna pénzt oda, ahol a kormány egy szövetkezeti tulajdonban levő bankot lazán átjátszik baráti kezekbe?

Így aztán azon siránkozni, hogy a bank kiviszi a nyereségét az országból, minimálisan is nevetséges, kapitalista körülmények között pedig egyenesen szánalmas.
Azt is elmondta a nagyeszű politikus, hogy a "posztkommunista-balliberális" kormányok bűneként Magyarországon nincs magyar tulajdonú bankszektor, és az ország ki van szolgáltatva a nemzetközi bankvilág kényének-kedvének.”
Na, ilyet normális ember nem nagyon ejt ki a száján, ugyanis az tudja, hogy bankot alapítani nem elszántság, hanem pénz kérdése, és aki belegondol, hogy az OTP nincs benne Európa legnagyobb bankjai között, az tudja azt is, hogy ehhez nálunk hiányzik a tőke.
A nép fülének persze kedvesen hangzik az ilyen baromság, másrészt pedig egy banknál nem a tulajdonos nemzetisége számít, hanem a rendelkezésre álló, kihelyeztető pénz, meg a betétállomány.

Amúgy természetesen voltak az országban tisztán magyar tulajdonú pénzintézetek is, Takarékszövetkezeteknek hívták őket, megmentésük éppen folyamatban van, éppen most kerül haveri zsebekbe a színmagyar betétesek pénze feletti rendelkezés joga, szerintem a joggal való visszaélés segítségével.
Szóval, a pénzügyi szektornak annyi, a takarékszövetkezetek bamba népe meg beengedte a „csakegypohárvizet” kérő tolvajt a lakásába, de még nem vette észre, hogy kifosztották.
Az Orbán Viktor Tanyabokor Ócsán fél házzal megy, a devizaadósok meg várják a csodát, és annak bekövetkeztéig – biztos, ami biztos - nem fizetnek.

Naponta köpik szemen a jogállamot és ezzel az állampolgárokat ezek a félnótás tolvajok, akikkel kapcsolatban nem azt kellene találgatni, hogy lesz-e kétharmaduk, vagy nem, hanem azt kellene találgatni, hogy harmadolják–e majd a büntetésüket?
Ennek lenne értelme, meg naponta elmondani, hogy ha ránk szavaztok, visszavesszük a földbérleteket és igazságos pályáztatással osztjuk az állami földeket újra, meg kinyitjuk a dohánypiacot ismét, kivizsgáljuk a kiemelt adózókkal kapcsolatos vizsgálatok ügyét.
Visszaadjuk az elrabolt magánnyugdíj-pénztári pénzeteket, a demokráciát, a jogállamot.
Ha kell, megtanítjuk azokat, akik erre rászorulnak, hogy hiába hívják az abc-t cba-nak, ez kevés ahhoz, hogy törvényfelettiek legyenek.

Megszüntetjük a holtig tartó kinevezéseket, kivizsgáljuk egyes állami vezetők vagyonosodását, elkezdjük helyreállítani a Rendőrség tekintélyét és a közrendet.
Visszaállítjuk az önkormányzatiságot, a választók demokratikus intézményeit és demokratikus jogait, megszüntetünk egy kazal titkosítást,  ügynöklistáktól (inkluzíve az egyházi ügynökök listája) a közpénzek felhasználásáig,  mert jogotok van tudni, mi folyik körülöttetek!
Aztán két év múlva kiírjuk a választásokat és a pártok elindulhatnak, még a Fidesz is, kivéve azokat, akiket eltiltottak a közügyektől.

Kaptok új, igazságosabb adórendszert, mely a jövedelmekkel arányos terheket jelent, a gyerekesek adójóváírás helyett családi pótlékot, és mindaddig beszüntetjük a nemzeti színekre festett égigérő rézfánfütyülők telepítését, mindenféle templomok meg Makovecz tervezte gyufavárak építését, ameddig egyetlen éhező gyerek is van az országban.
Már csak az a kérdés, hogy többre akarunk e menni, vagy tönkre.
Van a demokratikus oldalon vagy száz ember, akik kezében ott a döntés lehetősége, no meg a felelősség is.
Vajon érzik ezt? 

:O)))      
                                       

23 megjegyzés:

etele1 írta...

"Van a demokratikus oldalon vagy száz ember, akik kezében ott a döntés lehetősége, no meg a felelősség is"

Magyar Bálint épp most fejtegetett valami hasonlót ehhez, meg ahhoz amit én is úgyáltalában mondogattam, amig ki nem rúgtak a Kapcsolatról.

Gondolom M.A. és B.G. most egy kicsit leizzadnak, mert ugye a szavazótáboruk nézi az ATV-t.

Csak egy apró megjegyzés: M.B. -nak sikerült levonnia azt a következtetést (jó premisszák, hibás követeztetés, mert ezt akarom hallani), hogy a baj azzal van, hogy mindjárt leűllydnek a szakprogramokoon egymással vitatkozás szintjére.

Pedig ugye annyira nincs vita az együtt és az emeszpé között, hogy erről alá is irtak egy egyezséget...

Pedig ugye a szavazótáboruk akkor sem elég, ha szépen összeadják a DK-éval. Egyszerűen nem elég, és ugyan hogyan lehetne új szavazókat hozni, mint új üzenetekkel?

Na de legalább valaki kimondta, hogy M.A. és B.G. mindketten letolt gatyával indultak neki ennek a választási hajrának.

etele1 írta...

ja, a link:

http://www.atv.hu/videok/video-20131220-magyar-balint

hello írta...

Az édeskevés - szerintem -, ha az általad felsoroltakat bárki akár naponta elmondigálja, mert az önmagában csak szájkarate, finomabban fogalmazva kívánságműsor marad, a'la anno a pöttyös labdás Tibi bácsi profilja, ha azt nem teszi hozzá, hogy mindezt HOGYAN akarja megcsinálni, elérni, végigvinni. Mert AZ az abszolút nem mindegy.
Főleg, ha mindehhez a várható hazai "környezetet" is figyelembe veszik és bekalkulálják.

hello írta...

Folytatva:
szentségtörés többek szemében vagy sem, de én ide sorolom jórészt a DK 16 pontját is.
Ott is a visszatérő kérdésem: és hogyan, mibul?

Jutka írta...

Hiányoztál Pupu.
Tegnapi Magyar Bálint interju után nagyon elkeseredtem.
Nincs egy ember aki mögé belehetne állni?
Elején még a Fidesz kicsit ügyelt a látszatra, mostmár arra sem. Ez a balga nép mindent lenyel.
Hol vannak az emberek akiktől elvették a nyugdijukat, hol vannak azok akiket kirugtak az állásukból és nem tudnak elhelyezkedni, hol vannak a diákok akik nem tudnak továbbtanulni pénz hiányában....
Sorolhatnám tovább
Milyen tüntetések voltak anno a szocik alatt, és most senki sem lép fel ellenük.
Néha az az érzésem hogy tényleg nem érdemeltük még meg a demokráciát. 40 év kell itt is amig kihal az a nemzedék amely még erre nem alkalmas.

daczu írta...

Valaki megkérdezte a nagybajuszut? Amennyiben olyan unortodox gazdaságpolitikát folytatnának, ami a forint erősödéséhez vezetne nem lenne-e jobb? Rögtön javulna a devizahitelesek helyzete.
Azért nő a hiteleik tőkéje mert devizában van myilvántartva. A forintális értéke a mindenkori árfolyamtól függ. Erősödik a forint a devizákhoz képest, javul a helyzet.
Nem kellett volna annak idelyén egy-két csókosnaka forint ellen beszélni és nem esett volna az árfolyam 10-20%-ot. Ez azonban senkit nem érdekel. Majd megint keressük a bűnbakokat, ha nyer a fidesz. Mindenki hibás lesz, csak mi nem. Én, ha rajtam mulna, minden más indulóra szavaznék, csak a fideszre és a jobbokra nem.
Amennyiben a szavazók 60-70%-a változást kíván, hát menjenek el szavazni, és szavazzanak a fentiek szerint, még ha nem is tetszik az akire szavaznak.
Tisztelettel daczu.

Tüske Zsófia írta...

na, az atv-t aztán hiába nézik, ott ezerrel folyik a gyurcsányozás Orbán nagy szövetségese, a csatorna tulajdonosa Németh Sándor utasítására. Itt mintha már mindenki elvesztette volna a józan eszét és a gondolkodóképességét, ha atv-s megmondóemberekre van szüksége....

Tüske Zsófia írta...

Kedves Jutka, már te is a kihalást erőltetnéd? Talán inkább a jobbikos ifjakat kellene győzködnöd, akik a minket kifosztó zsidó bankárokban és az eu-ban látják a legfőbb ellenséget. a hülyeség nem korfüggő.

útkaparó írta...

PuPu kedves, megint az elevenébe vágtál...
A nyugatellenes, és közismerten irigy magyar néplélek populista módon való meglovagolása folyik, ez olyan bűn, amire nincsen bocsánat.
Ugyanaz folyik, mint 500 évvel ezelőtt, ha a pénzkölcsönzőnek nem akartuk visszafizetni a tartozást, megöltük, elüldöztük, kiraboltuk, meggyanúsítottuk az ostyagyalázás fertelmes bűnével vagy egyszerűen királyi segítséggel eltöröltettük a tartozást.
Kiegészítő olvasmányként ajánlom:
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/347758_nacionalpopulizmus

Névtelen írta...

Aki még itt mindig programokról hadovál, az egy fontoskodó fa*zkalap, már elnézést kérek.
Ha az MSZP ezt hazudja a nép arcába, OK, azt megszoktuk.Igaz, hogy az nem program, hanem egy baloldali, szoci vágyálom, politikai látomás konkrétumok nélkül.
Ha Bajnai programról beszél és képes december második felében azt belemondani a kamerába három hónappal a választások előtt, hogy most a higgadt munkának van itt az ideje, mikor minden épeszű ember tudja, hogy már a közös kampánynak kellene dübörögnie, erre is csak legyintünk, mert nyilvánvalóvá vált, hogy vezetőnek tökéletesen alkalmatlan, teljes kudarc a fickó, megalszik a szájában a tej.Ez is "rendben".De amikor volt politikusok, legutoljára Magyar Bálint is már szinte ordítaná a kamerába, hogy ennek semmi jelentősége jelenleg, mert nincs meg az erő,ami bármelyik programot is megcsinálná, ezért most a döntésnek arról kell szólni, hogy Orbán vagy nem, akkor vegyük már észre, hogy nincs jelentősége a programoknak jelen helyzetben. Ne akarjunk már értelmiségi vitát folytatni ilyen ellenzéki állapotban, hogy melyik programot hogyan valósítanának meg, mert a választók többsége ezt jelenleg magasról les*arja.
Tegnap Bokros Lajos is felhergelt, amikor azt mondta, hogy mivel az MSZP nem válaszolt, ezért nincs így értelme az összefogásnak.Bíztam benne, hogy legalább ő azt mondja, hogy legalább álljanak össze a DK-val egy tömbbe Kuncze-val egy tömbbe, hogy javítsák "tárgyalási erejüket".Az MSZP-t most már fenyegetni kell, nem kuncsorogni nála.Egyébként nem csak az MSZP az aki eladja a választásokat, hanem legalább ekkora a bűne ebben az LMP-nek is, az EGYÜTT-et már nem is említve.Külön tömböt kell alakítani, ami növeli az erejüket, vagy mit várt Bokros, hogy ez a sok önző kretén egyszerre megvilágosodik?

James Bond írta...

Kedves PuPu, válaszolnék a poszt végén feltett kérdésedre, amely így hangzott: "Vajon érzik ezt?"

Nem. Nem érzik. Olyanok, mint az a bizonyos 3 kínai majom: süketek, vakok és némák. Vagy ha mégis megszólalnak, az ember úgy érzi, jobb lett volna, ha inkább csendben maradnak.

Közben S. Zsolt, bizonyos S. Lajos köztörvényes bűnöző strómanja televíziót vásárol (no nem a Média Markt-ban, hiszen azért ő nem hülye...). Le is nyilatkozza a fiú, hogy pénze az nem volt ugyan, de a "csatorna magyar kézbe kerül". (Hurrá! Magyar s.ggbe magyar lóf..t!) A derék ellenzékiek (M. Attila, B. Gordon, stb) közben kb. hatszáznegyevenedszer nyilatkoznak arról hogy ők összefognának, de még mennyire, node az a fránya Gyurcsány...

Én mondom, tényleg megérdemeljük! Ha a magyar társadalom negyed század alatt is csak címeres gazembereket és agyhalott áldemokratákat tudott kitermelni és a nagypolitikába küldeni. akkor ásson egy nagy gödröt, feküdjön bele kollektívan, és kérje meg az első arra tévedőt, hogy lapátolja rá az anyaföldet!

etele1 írta...

Itt többen irták, hgy nem számit mit mondanak az ATV-ben és ott amúgy is szivatják Gyurcsányt...

na igen, na igen.

Annyira nem számit, hogy Bajnai és Juhász szinte odanőttek Olgácskához, de Szabados "guru" Viki is külön fogassal rendelkezhet a ruhatárban.

Ellenben Gyurcsány Ferenccel legutbbi intrjúja akalmából, amkor épp nyugdijasokat halászni ment az ATV-be, látszott, hogy madarat lehetne fogatni. Hm... vajon az egy okt 23 kivételvel hol kamnyol Gyurcsány Ferenc? Hát az ATV-ben. Szóval ó repes örömében ha odamhet, úgyhogy ha hith gyucsányistk vagytok ne sziidjátok az atv-t.

Olgácska ui. a főnök szive csücske.

Az viszont igaz, hgy az ATV jelenleg a "házon belüli" verseny helye.

Cereus írta...

Kedves etele 1!
Valószinüleg műveletlenségem az oka, de nem tudtam /helyesírási hibáid kijavitása után sem/ megfejteni állásfoglalásod lényegét. Ha jól gondolom, nem szereted Gyurcsány Ferencet, amit én tiszteletben is tartok. Nekem nagyobb bajom van az ellenzékinek mondott ATV műsorvezetőinek pálfordulásával, Gyurcsány ellenességével. Kérem, aki tudja írja meg a Voks választási műsor főszerkesztőjének a nevét. Szeretném megtudni milyen elmeállapotában jutott arra az elhatározásra,hogy ezt pofátlan,öntelt,nemzeti szélhámost kérte fel egy ilyen fontos műsor vezetésre. Havas egyáltalán nem tárgyilagos. Véleményem szerint,ilyen műsor vezetésére akárcsak Győzike, alkalmatlan.

xyz írta...

James Bond írta:

„Ha a magyar társadalom negyed század alatt is csak címeres gazembereket és agyhalott áldemokratákat (M. Attila, B. Gordon az én megjegyzésem) tudott kitermelni és a nagypolitikába küldeni…. „

Tévedés, nem agyhalottak ők. Nagyon is jól tudják, hogy miért nem akarnak összefogást. Két okból:

1. Ideológiai okból nem akarnak nyerni, mert ezt a sz.@rkupacot, amit a „Főnök” csinált nem merik, és nem akarják eltakarítani. Ebbe ugyanis újból, és most már véglegesen bele buktatnák őket.
2. A Főnök beosztottai lettek.

Más értelmes magyarázat nincs erre az egész illogikus összefogás ellenességre.
A két okot pedig kiválóan el lehet takarni a Gyurcsány fóbiával. Ki van ez találva, de nagyon.

etele1 írta...

cereus:

Mondjuk abban igazad van, hogy nem vagyok liberális. Személyesen viszont nem ismerem Gy.F.-et. Minden mást -azaz a lényeget- tényleg nem értetted meg.

Gyurcsány Ferenc, személy szerint, és jól láthatóan nagyon örül annak, ahogy az ATV bemutatta a DK-t az elmúlt hónapokban.

Bizd rá, történetesen ezúttal igaza is van. Még a riporter ellenségessége is az ő malmára hajtja a vizet, Most nem térnék ki a részetekre de az ATV sem érti jobban a politikát, mint a szocialisták :p

Ha más nem győz meg, tekints a DK népszerűségi adataira.

hello írta...

Bocs, hogy eltérek a címtől, mert ez éppenséggel nem szerepzavar, hanem a nagyon is tudatos cselekvésük.
Azaz csak egy újabb adalék ahhoz, milyen is a mai magyar fideszes "jogállamiság"!

VISSZAMENŐLEGES TÖRVÉNNYEL segítene a devizahiteleseknek Matolcsy

A látható, kapcsolódó cél, 2 legyet egycsapásra-jeligére: a külföldi bankok takarodjanak ki az országból, hogy a teljes pénzvilág átkerülhessen az övéik kezébe!

kekec/élva írta...

Pupu, csak egyetlen hiányosság: kihagytad, hogy közben a nép kórusban ismételgeti, hogy "nem süllyedünk", mint Atlantisz süllyedésénél.
http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w
És én igazán nem vagyok rasszista, de a "nacionalpopulizmus" hazai válfajának határozott rassz jellege van:
1. A nyilvánvaló tények pofátlan és bőbeszédű tagadása "nem vak ez a lú, hanem vakmerő!"
2. Mások tulajdonának gátlástalan lenyúlása.
Nekünk még maffiából is ilyen "kicsi és savanyú, de magyar" jutott.

PuPu írta...

Kedves kekec, utólagos engedelmeddel elloptam a hivatkozásodat, szépen passzolt egy Tarski bloggerrel folytatott vitánkhoz!
:O)))

Geza írta...

Kedves etele1:

Termeszetesen, az ATV egy iranyitott "ellenzekinek" alcazott medium, jobbara gyengusz musorvezetokkel (mint altalaban). Szerintem abszolult joggal fitymaljuk/utaljuk. Ettol fuggetlenul meg barki, aki a Gyurcsany Ferenccel hasonlo sulycsoportban van, bemehet oda es kifejtheti a velemenyet (btw, nem igazan ertem, hogy a Gyurcsany miert bojkottolja az MTV-t, szepen meg lehetne magyarazni a volt ECHO-s fszikanak, hogy merre hany meter - na persze nem azzal az agresszivitassal es oda nem illo gesztusokkal, mint ahogy azt a Vadai teszi).

Megvan mindennek a modja, es ha a megfelelo stilusban es tisztan kifejtett velemeny elhangzik, akkor arra talan elobb vagy utobb az elbutitott nep is felkapja azt az elgyotort fejet. Szerintem minden arra alkalmas pillanatot fel kell hasznalni, hogy a DK megmutassa magat es eljuttassa azt a fajta demokratikus/liberalis/nyugati tarsadalom szemleletet, amely az mon-n elo emberekbol vegzetes modon hianyzik.

Unknown írta...

Ebben az országban már rég kimúlt a józan ész. Itt a degeneráét generáció mondja meg, "merre hány méter", és azok fogadják el Igazságbak, akik tudják, hogy HAZUGSÁG AZ EGÉSZ! Néphülyítés a köbön.

De a "nagybajuszú és tsai" olyan profin adják el a SEMMIT, hogy az elhülyített Nép csak áll, mint Bálám szamara a hegytetőn és bámul bambán: milyen jó lesz nekünk, ha már MINDENT odaadtunk Nekik. Majd Ők jól VIGYÁZNAK a javainkra, nem kell gondolkodni rajta egy percig se, mibe fektessük be. /magyar s*ggbe - magyar lóf*szt/

Azért az elgondolkodtató, hogy ennyi töketéenkedő politiKUSSSS között nem akad az egy kiutálton kívül EGY SEM, aki fel merné vállalni FELELŐSEN az ellenzéki szerepet "tokkal-vonóval" együtt. Pedig
"Van a demokratikus oldalon vagy száz ember, akik kezében ott a döntés lehetősége, no meg a felelősség is" De mit csinál ez a sok ember? EGYMÁST B*SZTATJA a helyett, hogy Orbán ellen építenének FRONTOT. Egységfrontot, amibe minden jóravaló embert, pártot, civil szervezetet, akik legalább EGY %-ot hoznak a konyhára, BEVENNÉNEK!

Ami a jövőt illeti: Az egy másik KÉRDÉS. Másodrangú Orbánék maffia-államának eltakarításához képest. Arra ráérünk az után is, ha már az első kérdést megoldottuk. Demokratikus elvek mentén, jogállami keretek között. Mert erre ADDIG, míg Orbánékat nem sikerül eltakarítani, esély sincs.

daczu írta...

Az ellenzéknek is "NAGYON KELL NYERNI" ahhoz -vagyis 2/3-nál többel-, hogy valamit tehessen.
A jelenlegi törvények mellett, ha Áder rosszul talál aludni, másnap feloszlathatja a parlamentet, és akormányt, új választásokat írathat ki.
Ezért nem akarnak nyerni, mert félnek, hogy nem lesz 2/3-ad.
Tisztelettel daczu

Névtelen írta...

Kedves Kommentelők!
Már ne haragudjatok, de Ti nem értitek ezt a magyar politikát. Itt többen aggódtak amiatt, hogy az ATV, meg a többi média rosszul tálalja a baloldali nézeteket,elveket, meg az emeszpé programtalan párt, stb, stb.

Hol éltek Ti? Olvastok egyáltalán? Olvastátok, hogy a Honvédelmi Minisztérium 2014-ben olyan katonapolitikát vezet be, aminek csodájára jár majd a fél világ?
Pedig lesz csoda!
Kazahsztánnal, Tadzsikisztánnal és Üzbegisztánnal együttműködési szerződést fogunk aláírni. Az ám!
- Hogy minek? Hát ha valaki ránéz a térképre, nem kell hozzá magyar kir. csendőri ész és láthatja. Igen! Ők az aláírás után megtámadják Oroszországot, mi meg ezután, hogy teljes legyen a ruszkik meglepetése - "áhremből" a ruszkikat!
Bizsereg a tenyerem ha rágondolok, milyen ideges lesz a hírre Putyi elnök. (Igen, így kell helyesen írni, mert az "n" határozó rag.)Nem lesz ideje üzenni a mi elnökünknek, hogy fogadja és nem csak 15 percre, mert akkor a magyar csapatok már Moszkva alatt lesznek. És befejezik azt, amit Napoleon nem tudott.

Akinek ez kevés, az még álmélkodhat, mert elkészül a honvédségi etikai kódex is!
Erről most nem szívesen írnék itt, mert lehet, hogy a T. Olvasók között akad vallásos nemzeti érzelmű konzervatív is.
Testvéri üdvözlettel: Cserpalko Géza.

magyarmagyar írta...

"Kedves kekec, utólagos engedelmeddel elloptam a hivatkozásodat, szépen passzolt egy Tarski bloggerrel folytatott vitánkhoz!"

Pupu! Nooormááális? Leállsz egy Tarskival vitázni? Hát nincsen otthon egy zacsi borsó amit a falhoz vagdoshatnál? Küldjek pár kilót?