2014. január 27., hétfő

FOGLALKOZZUNK A JÖVŐVEL

Jön a tél, hideg van, undok idő…
Régebben valahogy még a telek is mások voltak, decemberben, ha a Karácsony nem volt fehér, akkor sértett képpel nézelődtünk – hogy meri az időjárás tönkretenni az ünnepi hangulatot?
Akkortájt, aztán, ha leesett a hó, akkor az hó volt, nyakig ért és nem olvadt el tavaszig, még márciusban is lehetett találkozni a hókupacok feketére színeződött felületű maradványaival, most meg még az időjárás is úgy kínlódik, mint ahogy ez a mi szerencsétlen országunk kínlódik saját magával.


Jönnek a választások, jóformán az egész év erre fog rámenni, még az egyikből ki sem keveredünk, már nyakunkon a másik, aztán jönnek az önkormányzati választások, közben folyamatos lesz a népbutítás, mert a jelenleg kormányzó párt és annak vezére retteg – tudja, ha elveszíti a hatalmat, annak akár nagyon gyászos vége is lehet.

No, nem annyira, mint amivel most a közvéleményt riogatják, nem fognak hosszú sorban lengedezni mindenféle akasztófákon, de a felelősségrevonást a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje már megígérte azoknak, akik törvényt sértettek és jól tette, ha megígérte, mert ez a társadalom többségének jogos igénye.
Nem leszámolást, hanem elszámoltatást és büntetést ígért azoknak, akik jogszerűtlenül jutottak milliárdokhoz, miközben az ország népének jelentős része éhezik.


Lesz mit kivizsgálni, kezdve a vörösiszap-katasztrófa körülményeitől a falu közepén épített dolomit-gát ügyéig, és meglesznek majd a bizonyítékok is, mert a mohó gátlástalanság ellenségeket teremt, még a sajátnak vélt táborban is.


A demokratikus oldal nagy lépést tett a győzelem felé, mikor deklarálta az összefogást az MSZP impozáns kongresszusán, ilyenkor sajnálja csak igazán az ember az elszalasztott lehetőségeket, az elherdált időt, de ezen ma már kár rágódni.

Majd a választások után lehet elemezgetni a dolgokat, de most mindent felülír a cél: Orbánnak és trágyadombjának eltakarítása.


A hátralevő időben nem azzal kellene foglalkozni, hogy Rogán vagy Kövér mit mond, hanem azt kellene hirdetni, hogy mit akar a demokratikus oldal tenni, milyen ajánlata van a választók számára, a Fidesz prominenseinek hazugságait pedig néven kell nevezni – nem vitatkozni velük, egyszerűen csak megállapítani, hogy „Még mindig, és már megint hazudik.”


Azért van egy érdekes momentum: politikai kérdésben megnyilatkozott és elveszítette politikai szüzességét a koronaherceg.

A Hír24 szerint az MSZP kongresszusán levetítettek egy kisfilmet arról, milyen volt gyermekkorában Mesterházy Attila pártelnök, hogyan ismerkedett meg feleségével, és hasonlók.
Ezt a videót Orbán Gáspár is megosztotta, de a lényeg nem is ez, hanem az utána következő beszélgetés:
Kaminski Fanny, Orbán Viktor 
bulvárügyekkel is foglalkozó, sajtósa ezt írta: „Reggelire...”
Orbán Gáspár válaszolt neki: „2002”.
Azaz, nem árt emlékezni 2002 elbizakodottságára.
Szerintem sem.
Okos fiú ez a Gáspár, pedig focista, mint az apja…

Nem ártana emlékeznie a demokratikus oldalnak sem arra, hogy mi szokott a vége lenni a széthúzásnak, hova vezetett a butaság, a makacsság, a lényeglátás hiánya.
Akik ezelőtt négy évvel bedőltek a Fidesz süket dumájának és távol maradtak a választástól, azok most eltöprenghetnek azon, hogy hova is vezetett a magatartásuk és mennyibe került ez az országnak.
És mibe fog kerülni az, ha nem tanulnak most sem.

Persze, most mindenfelől szirénhangok hallatszanak, jönnek a jobbnál jobb tanácsok, az ötletes megosztási kísérletek, a bölcs javaslatok, hogy szavazzatok az LMP- re, hiszen bebizonyították, hogy lehet más a politika.
Ami igaz-igaz, nem azt ígérték, hogy lehet tisztább vagy tisztességesebb, ők csak a másságért vállaltak garanciát – de még az sem sikerült.

Senkivel és semmivel nem kell törődni, félre kell tenni a személyes ellenszenveket és az Összefogás jelöltjeire kell szavazni, erre kell buzdítani mindenkinek a saját környezetét, mert ez vezet majd el egy valóban korrekt választójogi törvényhez, tisztességes választásokhoz.
Kedves demokraták, emelkedjetek felül az ellenszenveiteken, jogos vagy vélt sérelmeiteken és nézzétek a magasabb célt – aztán szavazzatok ennek megfelelően!
Az ország hálás lesz…

:O)))

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már akkor megjegyeztem magamnak, hogy a gyerek nem buta, mikor még kiskorában "elveszett", azaz a biztonságiak is, meg az apja is elhagyták egy rendezvényen. Ő meg nem kezdett el üvöltözni (mégsem az apja vére?!), csak csendben odament az első rendőrhöz, és halkan 'bejelentkezett'. Minden felhajtás nélkül!

Erzsébet írta...

...egyetértek,így csináljuk...

BSZV alias:dozsanepe írta...

Soraidat olvasva az jutott eszembe, hogy katasztrófa esetén (már pedig az lesz, ha ezek a maffiózók maradnak hatalmon) a gondolkodó többség félreteszi az egymás iránti ellenszenvét, a véleménykülönbségét azzal, hogy majd ezt később megbeszéljük. Határozottan érezhető, hogy "lóg" a levegőben az elégedetlenség, még a "lebutított" vidék is morog.De kellene egy katalizátor. A választási szövetség úgy néz ki, már rájött, hogy oldalra nézegetés helyett, egyenesen menni kell a cél felé. De van egy nagyon nagy hibája! Még mindig nem ismerte fel, hogy bennünket is meg kellene szólítania. Itt vagyunk, várunk, "fegyvert" a kezünkbe! Mi, a vidék lakossága, az orbánék által hülyének tartottak. Segítünk, ha lehetővé teszik. Én már megtettem a kezdő lépését. Majd egyszer megírom, hogy mi a tapasztalatom. Tudod milyen furcsa érzésem van: csak nem fél szövetség Dózsa népétől?

promenad írta...

Igen,mindent bele !

Cereus írta...

Nagyon igazad van PuPu!
Most a célt kell látni, és egységesen kell szavazni annak elérése érdekében.
Avval pedig, hogy mivel vagyunk mások, azt most időlegesen el kell felejteni!
A legfőbb kérdésben: a választások utáni demokrácia és jogállamiság visszaállításában pedig egyetértünk !!! A demagóg hazugságokra, pedig csak észérvekkel, de a legnagyobb határozottsággal kell válaszolni.
Az pedig, hogy mi folyik Kövér László elnök úr szájából a végtelen gyűlöleten kívül, azt neves humoristánk már évekkel ezelőtt kinyilatkozta.
PuPu ! Támogatom azt a javaslatodat (itt már nem érdemes) de a jövőben legyen elengedhetetlen minden megválasztott képviselő számára egy műszaki-emberségi vizsga, megfelelt bizonyítvánnyal, forgalomba helyezésük előtt.

útkaparó írta...

Vessetek a mókusok elé, de nem értem az összefüggést a kérdés és a válasz között. (Reggelire...2002) Segítene valaki?
Amúgy a többivel egyetértek.

PuPu írta...

A srác osztotta M.A. videóját, erre a nő azt írta: megeszzük őt reggelire.
Erre Orbán fia írta: 2002 - ez volt az az év, amikor a Fidesz rettenetes elbizakodottsággal előre lefutottnak vélte a választást, kiröhögte az ellenfelet, aztán jött a Nagy Pofáraesés.
Stimmt?
:O)))

etele1 írta...

BSZV:

"csak nem fél szövetség Dózsa népétől?"

Nem nem fél! A szavazatok jól jönnének!

Csak ne kellene a nép érdekében kormányozni! Mert az nem kóser!

Nekünk Bokros kellene, csak kinos!

Ezért nem lehet demagóg módon azt igéni, hogy a nép érdekében kormányoz a baloldal mert az nem jó!

Nem eurokompatibilis! Ez érthetnéd!

:p

morzsi írta...

Kedves PuPu! Hetek óta töröm a fejem, hogy mi vihet rá komoly felnőtt embereket, hogy nevetségessé tegyék magukat, hogy ország-világ előtt hiteltelenné váljanak.
Hogy egy államtitkár belemondja egy kamerába, hogy ő látta, ő bizony látta egy országos hatáskörű intézmény vezetőjének a "soha nem volt diplomáját" - hogy egy belvárosi polgármester kioktassa Randolph Brabham-et, a kétségtelenül legelismertebb holocaust kutatót. hogy jelent Budapesten egy 44-es megszállásról felállítandó emlékmű és hogy Brabham félretájékozott.
Mi lehet az oka ennyi sületlenségnek? Csak a pénz, a megfelelési kényszer, vagy ez genetikailag tényleg kódolva van?
Hogy politikai elemzők - a baloldalról - évekkel ezelőtt tehetséges politikusnak mondták Egyeskét, aki a mai hírek szerint Felcsútra repülőteret akar építtetni... (Először nyilván a Sólyom Airlines gépei fognak landolni, majd utána Csányi Sándor is megérkezik és így tovább.)
Ez egy tehetség???
Kérlek ha tudsz, válaszolj, üdvözlettel: - morzsi -

útkaparó írta...

PuPu
10:44

Köszönöm a segítséget, látszik a félműveltségem, csak ezt a felet olvasom és nézem...