2014. január 4., szombat

PÁRBESZÉDTŐL PERBESZÉDIG

Ez lenne a kívánatos menetrend, ugyanis a kókler már megint hányja kifelé az ablakon a pénzt, természetesen odafigyelve azért a speciális érdekekre is.
A Nolblog híre szerint 
elképzelhető, hogy még a választások előtt konzultálni kíván Vezérünk az ő népével, - másfél milliárd már el is van különítve a költségvetésben erre a célra - merthogy nincsen annak párja, mint amikor a nép a két választás között elmondhatja a véleményét azoknak, akiktől sorsa függ.

Ez egyúttal egy „jó alkalom arra is, hogy megtiszteljük a nyugdíjasokat, a nőket vagy éppen a gazdákat azzal, hogy jelezzük: az ő véleményük fontos a számunkra” – fogalmazott NyitraI Zsolt a Fidesz tömegkapcsolatokért felkelős igazgatója.

Hát, nem is tudom...
Egyrészt a franc megette, ha ezt külön jelezni kell.
Másrészt meg, szerintem ők vannak megtisztelve azzal, ha valaki még szóba áll velük az elmúlt évek elképesztő történései után, de hát ők meg vannak győződve arról, hogy a népesség rajtuk kívül eső részének hiányzik a homloklebenye, ezért mindent megtehetnek ezzel a sok baromarcúval, amit csak akarnak.


Jók ezek a konzultációk, hiszen oly sikeresen lehet manipulálni velük a népet, csak jó kérdéseket kell feltenni az ügyesen kiválasztott célcsoportnak.
Most például állítólag a kismamákat fogják megkonzultálni.
Várhatóan értelmes kérdéseket feltéve, például, hogy akar-e a kedves kismama és a majdan megszülető aranyos csöppség, jövőnk záloga aranyozott cumikát nekije abba a csöpp kis szájába, hogy egyemmeg, vagy inkább tegyük ki a hóra, mínusz tizenhétben, mint azt a szocialisták és a gaz Gyurcsány szándékozik tenni velük, ha valami fatális félreértés és a tuggyukkik ármánykodása folytán megnyernék a választásokat?
A válaszokat kubatov@lista.hu címre lehet majd elküldeni, ahol feldolgozzák, majd a felszeletelt kérdőíveket Csányi teheneinek etetésére használják.
Ez a megfelelő eljárás egyébként is, így lehet egyetlen A4-es lappal megetetni egyszerre egy kismamát meg egy tehenet is, aztán már csak apróbb simítások vannak hátra, úgymint minden létező felületen hirdetni a demokratizmus eme szép példáját, meg a nyomdai munkálatok ellenértékének megfelelő hányadát magunkévá tenni…


Az eljárás a legkényesebb ízlést is kielégíti, emellett eléggé demagóg is ahhoz, hogy még a baloldali véleményformálók egy része is ájultan csodálja ellenfelei viruló demokratizmusát.
Mindemellett a remek módszer segítségével az adózók pénzéből folytathat választási propagandát a kormányon levő párt, pontosabban a miniszterelnök, hiszen más célja ezeknek a konzultációknak úgy sincs, csak a szemfényvesztés, meg a parasztvakítás.
Legjobb példa erre az Alaptörvény ügyében tartott konzultáció, melynek során a nyolcmillió megszólított polgárból egymillióan konzultáltak a kormánnyal, ők egyébként a komcsik azonnali falhozállításával is egyetértenének, ötszázezren pedig egyenesen követelik Orbán - az élő Isten - szentté avatását.


A konzultációnak nevezett porhintés során feltett kérdések irányítottak, kellemetlen vagy valós kérdések felvetésére pedig ne is számítsunk.
Pedig lenne miről beszélgetni.
Például meg lehetne kérdezni azt, hogy ha egy Székelyudvarhelyen lakó, életvitelszerűen Romániában élő magyar állampolgár szavazhat levélben, akkor egy, a skóciai Ullapoolban dolgozó és életvitelszerűen, szabályosan ott tartózkodó magyar állampolgár miért nem teheti ezt meg?
Vagy meg lehetne kérdezni azt is, hogy egyetértünk e azzal, hogy a magyar kormány földeket vásároljon Románia területén, hogy aztán abba majd határontúli testvéreink pityókát vagy bukfencet vessenek, mi meg véget vessünk a trianoni átoknak?


Esetleg lehetne érdeklődni az iránt is, hogy a kormány stadionokra, vagy az éhező gyermekek étkeztetésére költsön a rendelkezésére álló forrásokból?
Érdemes lenne arról is konzultálni, hogy ésszerű-e már megint amnesztiát adni azoknak, akik illegális pénzeszközökkel rendelkeznek, szabad-e legalizálni a fideszes holdudvar bűncselekményekkel szerzett pénzeit, vagy kíméletlenül és kegyetlenül üldözni kell a bűnt?
Értelmes lenne arról is érdeklődni, hogy felelősségre kell-e vonni azokat, akik megakadályozták a Mercedesénél nagyobb sukorói beruházást, vagy a sávolyi motorversenypálya megépítését?
Netán tán arról is lehetne vitatkozni, hogy az állami földek bérbeadása körüli botrányok felelőseit és kedvezményezettjeit felelősségre kellene-e vonni, vagy hadd fussanak, meg arról is el lehetne beszélgetni, hogy a labdarúgást kell támogatni, vagy a rendőrséget?


Az is kérdés lehet, hogy helyes-e, ha a tömegek előtt becsaptuk az egyetemek kapuit, hogy helyes-e, hogy büntetett előéletű gyilkosok ugrabugrálnak a Fidesz székházának önkéntes őreiként, és hogy mennyire ésszerű a „magyar csapat” név politikai célokból történő lenyúlása?
és érdekes kérdés lenne az is, hogy kell-e nekünk az 1944-es német megszállás tiszteletére emlékművet állítani?


Szóval, volna miről konzultálni, és remélem, hogy ezeket a kérdéseket legkésőbb a bírósági tárgyalásokon felteszik majd az érintetteknek.
Addig meg hasznosítsuk a kérdőíveket belátásunk szerint.
Van már olyan félkész kérdőív is, amelyet tekercsben árulnak, szép, narancssárga színben és Viktor képe van rajta.
Lehet vele konzultálni, a kérdést rá kell írni: Tudod Viktor, milyen itt az élet?

:O)))

16 megjegyzés:

hello írta...

Tudom, az ellenzéknek nincs másfél milliárdja rá, de pl. az általad itt feltett kérdéseket, plusz esetleg hozzátéve a sajátjaikat is, nagyon hasznos lenne feltenni a választásra jogosult honfitársainknak, méghozzá mielőbb, hátha-hátha ocsúdnának tőle az oly sikeresen altatott agyúak is!

Ottilia Marton írta...

üdv!
hello--rég olvastalak!
Kiváló blog ez

"Mindemellett a remek módszer segítségével az adózók pénzéből folytathat választási propagandát a kormányon levő párt, pontosabban a miniszterelnök, hiszen más célja ezeknek a konzultációknak úgy sincs, csak a szemfényvesztés, meg a parasztvakítás."---ezzel meg egyetértek. Minden írástudónak ezért nagy a felelőssége!

Névtelen írta...

T. Pupu!
Egyetértünk,kivéve abban, hogy ez a sok-sok bűncselekmény eljut a bíróságokig. Mert ameddig P.P. a legfőbb ügyész, addig ezek nem képezik a vád tárgyát. Üdv.

PuPu írta...

Hát azon kell lennünk, hogy ne P.P legyen a legfőbb ügyész...
:)

krezirezi írta...

Kismama már, nagymama még nem vagyok, maradt nekem a csányitehene nem túl dicső szerepe. Akkor most PuPukám elkérődzhetek egy ideig az általad javasolt kérdéseken - mindre nafyon szívesen kapnék ő s z i n t e választ - azok után pedig korrekt bírósági ítéletet a delikvensekre. Ha azonban marad a ktk-(kertitörpekonzultációs)kérdőíve, hát majd akkor... kérődzöm azon :-)

Névtelen írta...

T. Pupu.
A bíróságon elmeállapotára hivatkozva "FELMENTENÉK".

csengős persely írta...

Az elmúlt évtizedekben csak a perbeszéd stílustana tökéletesedett, a párbeszédnek se híre, se hamva.
Nem az elmeállapotot, hanem a közösségi léthez szükséges egyenrangú viszonyokban megtestesülő együttműködési készséget és a közös tanulásra való (életre szóló) felelős elkötelezettséget kell megvizsgálni!
Ha egy társadalomban csak ugatás, vonyítás és ordítás van, egyik napról a másikra nem lehet elvárni a süketnéma jelelés megjelenésének megértését és élvezését is!

Csányi Vilmosnak van több zseniális saját kutatási találmánya is az etológia tudományában.Ő azt gondolja, hogy a kutya tulajdonképpen egy szeretetpersely és annyit tud adni, amennyit bele tesznek. És az ember is éppen ilyen: értelempersely, tiszteletpersely, bizalompersely, felelősségpersely, empátiapersely, közösségpersely, kontrollpersely...

Unknown írta...

Kedves Pupu!
Sajnos nincsenek olyan kapcsolataim, hogy el tudnám intézni - még feketén se a "király" nyomdájában -, hogy az Ön által fölsorolt kérdések valahogy rákerüljenek arra a konzultációnak nevezett förmedvényre! Hej, ha! Hej ha lenne!???:)))
Szóval gratulálok ma is:))) Kiváló írás!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Csodálkoztam, hogy előző "dolgozatodban" senki nem vette észre szellemes hasonlatodat - a mi Eddie-nk említését. Pedig. Mintha sósavba mártottad volna a tolladat: - morzsi -

Zs írta...

http://mutyipapir.hu/

Neked5 írta...

Akinek gondot okoz a wc papir beszerzése:
http://butor-lakberendezes.vatera.hu/wc_furdoszoba/egyeb/orban_arckepes_vecepapir_1848698306.htmlq

útkaparó írta...


Neked5-nek köszönöm az előző bejegyzést, mert pont azt kérdeztem volna, hogy hol kapható a képesfeles wc papír, de aztán arra jutottam, nem kell, mert még ott is belém harapna...
Pénteken megkaptuk a meghívókat a legközelebbi konzultációra, csak kb. 30km-t kellene utazni, hogy a gyűjtőhelyen részt vehessünk rajta, ha ugyan beférnénk a terembe a nagy érdeklődés miatt. Még gondolkozunk, hogy elmenjünk-e, majd alszunk rá egyet-kettőt :-))).

krezirezi írta...

útkaparó :-) ne aggódj, ha abbéli nyugalmadban alszol el, hogy úgy döntöttetek, mégsem mentek, még ébredhetsz arra, hogy ott voltál és mindennel egyetértettél :-)

útkaparó írta...

krezirezi :-)
Azok után, hogy halottak és kisdedek kaptak köszönő levelet a rezsicsökkentést támogató aláírásukért, igazán nem lenne meglepő, ha én meg egyetértenék mindennel...

Ikovacs írta...

Orbán évértékelő beszéde Klubrádió szilveszteri műsorában

Közreműködik Varga Ferenc József

http://youtu.be/a-JZjQJUQuc

magyarmagyar írta...

" Neked5 írta...
Akinek gondot okoz a wc papir beszerzése "

Fúj, de undorítóak vagytok! Képesek lennétek a fényességes valagatokat kitörölni egy ilyen förmedvénnyel? Ennél még egy vérmedve kitátott pofája is jobb! Na, elmegyek hányni...