2014. január 27., hétfő

REPÜLŐTÉR

Hát persze, - ott épül Felcsút és Bodmér között.
Vagy nem épül, csak már emberemlékezet óta ott van, mint Bessenyei Péter gyakorló-repülőtere, aki egy Cessnával – mi mással - időnként mezőgazdasági megfigyeléseket végez az épülő-szépülő stadion felett, felderítendő, hogy nem esett-e zsizsik a műfűbe.
Esetleg a felcsúti településszerkezeti terv készítése során csak elszállt a tervező fantáziája, vagy már készül is a hangár a föld alatt a Gripen számára, mely a pénz mellé járt még az ominózus üzletkötés során, s mely ezidáig a kolbászok mögött állt vékonyan leolajozva a miniszterelnök dácsájában, a spájzban.

Folyik a találgatás, miközben a hatóságok már vadul dolgoznak a felcsúti űrkikötő engedélyezésén, végtére mi sem vagyunk rosszabbak az oroszoknál – sőt, most iratkozott be a Vezérhez Putyin tanulni.
Ha nekik lehet Bajkonúr, akkor lehet nekünk is űrkikötőnk, legfeljebb ennek Mészárosúr lesz a neve, érthető okokból, ugye, - aztán a háttér-szerződéseket majd rendbeteszik a jogászok, oszt jónapot!

Tulajdonképpen, ha a mienk a föld és kezünkben vannak a szükséges engedélyek, valamint benne szerepel a településrendezési tervben a létesítmény, akkor már csak rajtunk múlik, hogy mit építünk oda, majd kis idő múltán mivé soroltatjuk át a kézhezszoktatott hatóságokkal.
Mire a paraszt felnéz az égre, mi már egy Dreamliner mellékhelyiségéből úgy szarunk mind a tízmilliónak a fejére, mint liba a rétre, a májusi zöld mezőkről hazafelé tartva.
A lényeg, hogy kész helyzetet kell teremteni, nem kell időt hagyni az ellenfélnek arra, hogy felocsúdjon.

Például itt ez a gáz-téma, kis offshore-beütéssel.
Az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján
 olcsó földgázt hoz be Ausztriából. 
Nagy részét azonban nem a szolgáltatóknak értékesíti, hanem minimális felárral továbbadja a MET Magyarország Zrt.-nek (korábbi nevén a Mol Energiakereskedő Kft.-nek).
Ez a cég többségében offshore hátterű: 50 százalékban kajmán-szigeteki, 10 százalékban svájci tulajdonosa van.
Három éve megy az üzlet, a három év alatt százmilliárd forintot toltak bele ismeretlen magánzsebekbe, úgy, hogy a vagyontörvény alapján a nemzeti vagyonra nem is lehetne ismeretlen hátterű cégekkel szerződést kötni, a szóban forgó földgáz pedig nemzeti vagyonnak minősül, a szóban forgó cégek pedig ismeretlen tulajdonosi hátterűek.


De tegyük félre a jogászkodást.
Ne is jusson eszünkbe más, csak az, hogy mekkora felháborodással óbégatott a fideszes papagájkommandó akkor, mikor kiderült, hogy az akkor a Nemzeti Bankot vezető Simor András céggel rendelkezik Cipruson.
Torkuk szakadtából ordítozták, hogy offshore, jóllehet nem is volt az, hiszen Ciprus az Unió tagja.
Lehet, lemaradtam valamiről, de nem emlékszem, hogy az Unió zászlajára felfestették volna a Kajmán - szigetek vagy Svájc csillagát…

Most ugyan az MSZP belengette nekik a büntetőjogi felelősségrevonás lehetőségét, de arra a pénzre már nagyjából keresztet vethetünk, tudnék sorolni hat-nyolc éven át húzódó milliárdos ügyeket, melynek végén elkobozhatták a tulajdonos pozdorja íróasztalát és vas hokedlijét.
Vannak még ma is országok, ahol az ilyesmit kötéllel honorálják, ezek az országok - új példaképeink - pedig kivétel nélkül Kelet felé esnek.
Namármost az évezredes tapasztalat, hogy nem lehet egy társadalmi rendszerből csak ezt vagy csak azt kicsippenteni, ha arra igazodunk, akkor Mészáros Lőrinc joggal aggódik, - a helyében én sem kötnék nyakkendőt mostantól fogva.

De hogy a többiek miért aggódnak ilyen intenzíven, azt a fene se tudja, hiszen nem ők állnak a gazdagok listájának nyolcvannyolcadik helyén, és – szerintem – Mészáros Lőrinc is csak Orbán Viktor disznóbőr pénztárcája.
Ennek azért ne nagyon örüljünk, mert ez a disznóbőr pénztárca a lenyúzott marhabőr árából kerül feltöltésre, ez utóbbit meg – kissé rojtosan - mi hordjuk még.
Igen, mi - te, meg én, meg a többi tízmillió marha, akik hagyjuk ezt a gátlástalan suttyót randalírozni.

Szól a nóta, kötelezik Köteles Laci népe - ezeknek a pofáján olyan vastag a bőr, hogy a rinocérosz térden állva könyörög az éjszakai pakolásukért.
És még mindig Gyurcsányoznak, merthogy egyre idiótábbak is – nem veszik észre, hogy menet közben mártírt csináltak a volt miniszterelnökből és szinte aranykort kormányzásának időszakából.

Már Mesterházyt sem kímélik, ő meg megtáltosodott, egyre magabiztosabb, habár én nem állnék oda a helyében szizáltermesztési szaktanácsokat adni a jobboldaliaknak, beszéljék meg ezt a dolgot a saját kötélügyi szakértőjükkel, Kövér házelnökkel.
Nekünk ugyanis nem arról kell beszélnünk, amiről a Fidesz szeretné, hanem arról, hogy mi van a rovásukon, meg mit szeretnénk tenni annak érdekében, hogy soha többé ilyen megalázó, szégyenteljes helyzetbe ne kerüljön ez az ország.

Egyébként most mosolyogva figyelhetjük az új attrakciót, a pojáca most éppen egy lyukból akar hideget és meleget is fújni - egyszerre.
Egyrészt a szélsőjobbot szeretné magához édesgetni, másrészt meg a zsidók nagy barátja szerepét iparkodik előadni - mérsékelt sikerrel, merthogy állandóan kilóg a lóláb.
Építi a nyilas és neonáci zarándokhelyet, közben meg megpróbálja megvásárolni a zsidókat, melyhez az általa oly kedvelt kuszaszeműek táborából választott magának kivitelezőt.
Az csak a baj, hogy nem biztos, hogy meg tudja vásárolni az elégetett, Dunába lőtt anyák, nagyszülők, testvérek, gyermekek emlékét, merthogy annak nincs ára.

Azt mondják, a zsidók okos emberek, de ha egy zsidó buta, akkor az abban is átlagon felül teljesít.
Hát, amelyikük odaáll ezzel az alakkal alkudozni, az igencsak visszaigazolja ezt a vélekedést.
El kell ezt az embert takarítani.
Nem csak Mészáros Lőrincet kell börtönnel fenyegetni, hanem a gazdáját is.
Rászolgált…

:O)))

15 megjegyzés:

etele1 írta...

há pupu, lélekben készülj fel egy elég rossz közvélménykutatási eredményre,

a medián január 15.-n kihozott "önök kérték" (már az emezspé kérte a hvg-t, hgy kérje meg a mediánt) egy pótcselekvés közvéleménykutatást.

de a medián is és a tárki is hagat mint a sir pedig már nagyon itt az ideje egy közvéleménykutatási eredmények..

ami azt jelenti csak várják, csak várják hogy valami trendforduló legyen de nincs.

tudod pupu ezen lenne érdemes elgondolkozni.

de nagyon.

joti írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Hát akkor gondolkodj el rajta, kedves etele1!
Ennyire én nem izgulok, úgy látom, te nagyon - ugyan miért?
Igaz, én ingyen írok...
:)

dozsanepe írta...

Aki nem érzékeli, hogy Hunniában valami nagyon készülődik, az maga a három majom egyszerre,befogja a fülét és a szemét, a maradék kezével pedig meg sem próbálja visszatartani a felböffentett, minimum hitetlenkedő, gyáva szavait. Igaz, etele 1?
Az lehet, hogy mi nem rohanunk ordítva az agorára "forradalmárkodni", de mindent megjegyzünk.

Névtelen írta...

Azt a gazdát sem fenyegetni kell a börtönnel.Ki kell választani egy holtbiztosan megálló ügyét a sok közül,tettestársai úgy fognak énekelni a többiről is,hogy a Holdig elhallatszik.Mert ahogy a Biblia írja;nincsen oly sötétség és a halálnak oly árnyéka,hogy elrejthessék magukat az álnokságnak cselekedői.O.

AdamK írta...

Kedvesd PuPu, egy ponton vitatkoznék, nem a felcsúti koszmodromot fogják Mészárosúranak nevezni, hanem Mészáros Lőrincet Bajkon Lőrincnek. Úgyis trendi ma a kazah.

magyarmagyar írta...

Kedves etele 1 ! Ha te hiszel akármelyik közvéleménykutatónak, akkor azt kell mondanom hogy nem csak eszetlen vagy, de egyenesen vákum nőtt az agyacskád helyén. Szerinted ki mond igazat amikor felhívják telefonon? Névtelenül, mi? A számomat tudják a nevemet meg nem? Aztán a franc se tudja miféle listára milyen kontextusban kerülök fel! Ez a vonat már rég elment, az összes kutató lehúzhatja a rolót.

morzsi írta...

Kedves etele 1!
Szót sem érdemelne a magyarországi közvélemény kutatás, ha a kormányzó párt nem tekintené ezt az egész "iparágat" az emberek meggyőzése eszközének. A tárki, a századvég, a nézőpont nevű cégeket ugye ők "gründolták", a szonda meg már rég beállt szélirányba.
Egyedül a Medián tartotta magát, de aztán az is lefeküdt... Ugyanis tavaly márciusban mérte a "politikusok" népszerűségét és azt találta kihozni, hogy a szocialista Kiss Péter egy hónap alatt 8! pontot növelt a népszerűségén. Na most ez azért érdekes, mert abban az időben Kiss éppen súlyos beteg volt, sehol nem szólalt meg és meg sem jelent. Persze lehet most azt mondani, hogy azért, - de 8! pontot akkor sem jelenthet, egy hitelesnek mondott közvélemény kutatónál.
Sajnálom a Mediánt, mert korábban egyedüliként őket tartottam hitelesnek.
Kálmán Olga sűrűn hivatkozik ezekre az intézetekre, de a szerkesztője soha nem veszi a fáradságot, hogy utána nézzen, ki volt ezeknek a kutatásoknak a megrendelője.
Pedig érdekes kép állna össze. Hogy zömében a minisztériumok fizetik ezeket a munkákat és bizony elvárják, hogy a jól megfizetett megrendelésekért "kedvükre való" eredményeket kapjanak. Üdv: - morzsi -

promenad írta...

Etele 1 nek !
Ugyan mikor veszed már észre,hogy ez nem a te világod,nem a te oldalad ?
Ilyen nehéz felfogású lennél?
Mellesleg ez nem lepne meg...

etele1 írta...

hát hogy ki izgul és ki nem, azt látni lehet a levéláradatból.

ami meg azt illeti, hogy mi kinek a világa: pupu-nak irok. azét kicsit meg vagyok lepve, hogy ebben a nagyondemokratikus közösségben nem értik mi fán terem a gondolatok cseréje :o)

ja és még mindig nem fizet senki sem :o)

magyarmagyar írta...

etele1 írta...

"ebben a nagyondemokratikus közösségben nem értik mi fán terem a gondolatok cseréje :o)"

Nahát, mit nem mondasz? Gondolatok? Osztán neked vannak sajátmagadtól ilyenek, vagy csak copy-paste? Gondolatok cseréje... Bexxarok.

magyarmagyar írta...

Ja és ha ilyen nagyon okos vagy, talán el lehetne kezdeni az általános iskolai nyelvtan és helyesírás anyagát tanulgatni, barátocskám. Rád férne ugyanis!

Névtelen írta...

"Azt mondják, a zsidók okos emberek, de ha egy zsidó buta, akkor az abban is átlagon felül teljesít."
PUPPU te melyikhez tartozol?

moose írta...

Aki megpróbál másokat alázni, az sajátmagát alázza,

…ami a legfélelmetesebb ebben, hogy önmagát veszi semmibe, ez baromira frusztráló, ezért próbál másokat sárba nyomni,
…hátha mégis valakinek érezheti végre magát,…

Aztán rájön, hogy ez mégsem segített,… csak épp halmazállapotváltozás következett be,… emberből gané lett,…. ahogy apukám mondaná.

Anikó írta...

Szívemből szóltál PuPu, és sajnos a baloldali összefogás egyelőre hatalmas bambaságot mutat, nem kéne előadniuk "a mi nem vagyunk olyanok, mint a fidesz" attrakciót, előadni a kultúrált úrifiúk csapatot, sajna van egy mondás: nem lehet egyszerre b...szni is, közben meg szűznek maradni is./elnézést az alpári beszólásért/ Az egyiket fel kell vállalni, de nagyon.
Támadni kellene ezerrel, téma rogyásig van, az egész ország kárára, az istenadta nép látszólag olyan hülye mint a samott tégla, remélem csak látszólag....
Az összefogásnak meg tényleg kellene egy profi kommunikációs szakértő stáb de nagyon.