2014. február 9., vasárnap

HAVAS A NYÁLÁN

Ezzel, vagy valamilyen ehhez hasonló címmel múlja alul még saját magát is az ATV Nagy Melléfogása, aki hihetetlen tehetségével lassan eléri, hogy még azok is, akik abban a hitben ringatóznak, hogy a csatorna a baloldali demokraták véleményét tükrözi, a távkapcsoló után kapjanak.
Hogy miért éppen rá volt szükségük az ATV működtetőinek, az rejtély, hacsak nem része a hálának, melyet azért fejez ki az ATV tulajdonosa, mert ősi egyháza, a Hit Gyülekezete befogadást nyert a történelmi egyházak közé, mely kegyeletes aktushoz egy zsák lóvét is mellékelt a hatalom.
Ha így nézzük a dolgot, akkor a nyegle skribler valóban jó választás volt – az eltelt idő pedig remekül visszaigazolta ezt.


Bátran állíthatom, hogy Havast az ATV nézőinek túlnyomó többsége felettébb utálja, ami persze őt nemigen izgatja mindaddig, míg a honoráriuma rendben van, és ebben igaza is van.
Amúgy meg szinte mindenki a baloldalhoz közelállónak véli, jóllehet nem áll ő közel senkihez, semmihez, legfeljebb a pénztárcájához, arra pedig gondosan vigyáz, hogy nagy egyéniségének univerzális felhasználhatósága megmaradjon, a különféle elköteleződések ne menjenek a zsebe rovására.


A rendszerváltás adta őt nékünk, mint hiánypótló terméket, hiszen a korabeli újságírás túl színesnek éppen nem volt mondható, ő pedig elég színes egyéniségnek tűnt, és ami az egyéniségéből hiányzott, azt remekül tudta pótolni színes zakóival, BOSS címkével a mandzsettán – világfi, ahogy azt a feltörekvő újságíró elképzeli.
A nép imádta, mert a megszokotthoz képest agresszív és szemtelen volt, nem tisztelte a tekintélyt, ami a tekintélyuralom évtizedei után igen üdítő élmény volt nézőinek – akkoriban még humora is volt.
Akkortájt még újságíró volt, csak később lett belőle havashenrik, tekintsük ezt akár pozitív, akár negatív fordulatnak is.
Ő pedig egy második Fenyő Jánost vélt magában felfedezni, így élete jelentős része különféle alapításokkal telt el – valószínűleg senki nem mondta el neki, hogy céget alapítani könnyebb, mint működtetni.


De egy jól sikerült dobása azért volt, mert az kétségtelen, hogy a szegedi egyetem újságíró szakának gründolásában való részvétel olyan jót tett neki, mint libának a spékelés.
A project működött, hősünkből pedig címzetes egyetemi docens lett, ami ebben az országban a nagyméltóságú és a főméltóságú, továbbá a kegyelmes és nagyságos címek átmeneti kiirtása után hiánypótló szerepet töltött be.
Tanár úrnak szólíttatta magát, és ahányszor meghallotta titulusát, annyiszor gondolkodhatott el a külső szemlélő, hogy kissé lihegő hősünknek vajon kell-e azonnal gatyát cserélnie.
Nem lenne ez nagy baj, hiszen az ember esendő, de Havas menet közben beleszeretett saját nagyságába, olyannyira, hogy mára önmaga paródiájává magasztosult.
Olyan lett éppen, mint amilyen a mai magyar elbulvárosodott, a politikának befekvő, eldurvult újságírás, vagy az lett olyan, mint ő – secko jedno.


Azért hajdani népszerűsége roncsain eltutajozgatott még darabideig, írta a bulvárirodalom túl sok nyomot nem hagyó tucatkönyveit a pornóról, a gyilkosokról, Kelemen Annácskáról és Molnár Anikóról, hálószobatitkokról, csupa-csupa testnedvekben tobzódó, mély társadalmi problémát feszegető nyál-remekmű.
Így aztán nem is csoda, hogy minden elé kerülő erkölcsi magaslatra felmászott, hanyatt vetette magát az aktuális fotelban és lefittyedő ajakkal, bánatos spániel-tekintettel ítélt eleveneket és holtakat.
Ő maga a kétlábon járó magyar bulvárújságírás, és - sajnos - volt módja az utána következő generációkba is átplántálni a stílust és a szemléletet, az értékrendet, melynek következtében napjaink újságíróinak jelentős része felületes, stílusa pongyola, ő maga beképzelt és agresszív, prekoncepciókkal kezd a munkájához és megfellebbezhetetlen ítéleteket hirdet.


Politikai tekintetben hősünk hajlékony, gondolom, ő talán kereszténydemokratának gondolja magát, nagy kár, hogy a demokráciát meglehetősen sajátosan értelmezi, - akivel ő egyetért, az demokrata, akivel meg nem, az nem.
Kalandozott ő mindenfelé, volt címzetes államtitkár Horn Gyula kormányában, Guiness-rekordot döntve megbízatása nyolc napjával, szerepelt a Heti Hetesben, ahol soha nem felejtette el kipakolni nyakába a – feltehetőleg a teveli templom tornyáról privatizált - keresztet, hadd lássa, akinek szeme van a látáshoz, hogy ő nem tartozik a tuggyukkikhez.
Persze ez ízlés kérdése is, és ismerjük a mondást is, de gustibus non est disputandum, ahogy a művelt angol mondja…


Amit viszont az ATV-ben mostanában művel, annak semmi köze nincs az ízléshez.
Amikor – még műsora indulása előtt - nagy szakmai kihívásnak nevezte az egyik vezető magyar politikussal készítendő interjúját, legfeljebb csodálkoztunk, hiszen az újságírói ethosz nemigen engedi meg, hogy valaki belevigye egy riportba személyes ellenszenvét.
Legalábbis nem lenne szabad, hogy egy riportot tárgyilagosan elkészítenie egy profi riporternek túl nagy kihívás legyen, erről beszélni meg legfeljebb otthon, a feleségével illene, de hát Henrikünk nem egy Görög Ibolya, ezt belátom.
Hogy nyilvános műsorban olyan kérdések esnek ki belőle, hogy miért kell egy politikusnak beszéd közben széles mozdulatokkal gesztikulálnia, hát ez meg igen vicces.
Főleg egy olyan embertől, aki annyira modoros, hogy a saját néhai egyéniségét már régen el is felejthette, akit már az óvodai ünnepségeken is remekül tudnának parodizálni a csöppségek, ha érdekelné őket Henrik bácsi.


Elnézegetem, ahogy HírTv erősítésként kikölcsönzött kerekfejű munkatársával, a másik jellemóriással fikázzák az Összefogást, csóválják fejüket, szörnyülködnek, és sajnálom őket.
Bizonyára nem ilyennek képzelték el az arany alkonyt, de mit tehetnek ma már – ezt dobta nekik a Gép…
Lehet új névjegyet készíttetni.

Dr. Havas Henrik
címzetes egyetemi docens
címzetes államtitkár
címzetes újságíró
:O)))

35 megjegyzés:

zsofi írta...

Hiú, önimádó, arrogáns, de leginkább képességeit tekintve gyenguska!
Számomra feledhetetlen élmény maradt egy sok évvel ezelőtti Vágó műsorban - tán az Ország intelligencia tesztje volt a címe - elért éppen átlagos eredménye Pécsi Ildikó MENSA szintet elért teljesítménye mellett!
A jelen lévő vendégek között ő érte el a leggyengébb mutatót!
És azt hiszem, ez elég sok mindenre magyarázat!

negyvenöt írta...

Kedves PuPu!
A "címzetes" titulust javaslom "címeres"....re módosítani!
Üdv: negyvenöt

Névtelen írta...

"...nyegle skribler..." - Kár, hogy ennyire tökéletes a jellemzés, durvábbat mondtam volna : )

talalom írta...

Mindennel egyetértek, DE! Könyörgöm, ha egy ember egy másikkal beszélget,az nem RIPORT, hanem INTERJÚ! Ha ezt olyan tehetséges és művelt kérdező teszi, mint pl. Weiszer Alinda, akkor lehet belőle PORTRÉ, ha meg valamelyik névtelen mikrofonállvány, akkor NYILATKOZAT. Persze a címeres docens se tudja, folyamatosan riporternek becézi magát, pedig egy normális újságíró iskola első vizsgáján kirúgnák, hogy nem tud különbséget tenni a műfajok között.
Sőt, a beszélgetés különféle műfajai - az interjú, a portré, a nyilatkozat - más és más kérdezési technikát kívánnak. Ezt persze egy olvasónak (nézőnek, hallgatónak) nem kell tudnia, de egy címeres docensnek illene...

átlátok a szemüvegeden, mindent lát a szemügyeletem írta...

Nem kötelező Havas Henrik műsorában riportalany lenni.

Névtelen írta...

Az ATV tisztába van ,hogy mennyi nézőt veszít Havas miatt???
Zsófival teljes mértékben egyetértek!!! Nem akarom megismételni a hozzá szólok által le írtakat!!!

Névtelen írta...

Egyetértek, tökéletes jellemzés Havas Henrikről.Azt hittem, hogy csak én vagyok olyan "lehetetlen" alak, hogy már Havast sem bírom megnézni és ahogy PuPu írta, el kell kapcsolni, mert a fickó nézhetetlen.Ez az érzés, hogy muszáj vagyok elkapcsolni, mert nem bírom nézni, először SzíjgyártóPeti esetében esetében fordult elő velem, amikor még szóvivő volt. Azóta bővült a kör és sajnos már az ATV egyes műsorai is ide tartoznak.Egyébként Havast betenni kampányidőszakban választási műsort vezetni, ez a komplett idiotizmus példája.Úgy viselkedik, mint egy trójai a faló a jobboldal szolgálatában.Lehet abban valami, hogy az Németh Sándor meg van kenve...

morzsi írta...

Egyetértek Veled. Hozzáteszem, hogy Havas nem lóg ki a sorból, ő annak csak a része.
Annál inkább zavar a többség, amely képtelen magát tömör világos mondatokkal kifejezni, aki nem hagyja a riport alanyát beszélni, aki ne beszélne helyesírási hibákkal.
Idegesít Kálmán Olgától Hajdú Péterig mindegyik - talán az egy Friderikuszt leszámítva.
De miért csodálkozom, ha középszerű emberek kormányoznak, ha a magyar foci közepes?
Üdvözlettel: - morzsi -

icemaci13 írta...

Minden bizonnyal meg van kenve! Ez abból is lemérhető, hogy lényegesen több reklám fut az ATV-n mint 2-3 éve! Így ki lehet bírni azt is, hogy Havas műsora miatt a TV valóban sok nézőt veszít.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Kösz !

Már régen a begyembe van ez az ürge!

üdv sphagin.

Névtelen írta...

A vulgaritás nézőszámot generál. De az atv-ben kevésbé, ott valóban csak minden politikai oldalhoz dörgölőzésként értelmezhető, ha eltűrik, hogy vki úgy beszéljen a partnerével, hogy a nevekből sem készül fel, és minden mondatot bunkón félbeszakít, hőbörög - wc-pucolók a kocsmában magasabb színvonalú kommunikációt és tiszteletet tanúsítanak. Elnézést a derék wc-pucolóktól a hasonlításért.

Alizka írta...

Szerencsére a DK politikusai helyre teszik őt,öröm szívemnek.

pleinair írta...

Már ez is lengeti a nyelvét, miközben csorgó nyállal dicsekszik, hogy a lelátón együtt köpködte a szotyolást a kis Köpcössel.
Méltó haverja Csintalannak is, akitől csak abban különbözik, hogy az ott tömi a zsebét, ahol a közvéleményt főállásban szennyezi: a HÍR tv-nek nevezett csatorna szennyes kanálisában. Havas is odavaló, a kanális bűze árad belőle, ha kinyitja a száját.

Cereus írta...

"Sok sikert ATV a választási műsoraihoz!"
Havas Henrik egy igazi nagy találat volt. Csókoltatom szerkesztőjét is , aki ilyen éleslátással újra felfedezte.
Van egy javaslatom esetleg Csintalannal párban szerkesszék tovább a műsort mint cinkostársak.
Kettő mégis több mint egy, aki pofátlanul gyalázhatja az ellenzéki vezetőket.
Azért a "nagyeszű tálentumnak", három normális, felkészült ember a héten megakadt a torkán.
Sajnos kevesen vannak akik az ilyen szélhámosokon úgy látnak át mint más az ablaküvegen.

Névtelen írta...

A mült héten pont ebben az ûgyben írtam az ATV ügyfélszolgálatára, mert az ember zsebeben kinyílik a bicska!/valaszt még nem kaptam/

civilhuszár írta...

Nos engem a Havas műsorába meghívottak érdekelnek, mivel mellékesnek tartom Henrik sajátos
verbális önkielégítését, amit megengednek neki ismeretlen okból.
Azért sok mindenre emlékszik cáfolat képpen amikor süketelnek neki. Legyen a komment-társaknak ez jó pont a sok rossz mellett.:-)

okleveles írta...

Kedves PuPu !
Q va jó a szöveg, mint mindig. Osztom morzsi véleményét is. Abban a bizonyos Vágó műsorban nem érte el egy GYES-en lévő kismama szintjét. Egy magára valamit is adó ember ekkora égés után örökre eltűnt volna a nyilvánosság elől. Havas még büszke is a bunkósága mellett a félműveltségére.

Névtelen írta...


Hofi -anno - illusztrálta a magyar focit. Tatán volt a válogatottnál haknizni...már vért izzadt...fapofavágás...

Egyszer gondolt egyet és úgy fejezte be a mondatát " ...bazdmeg.." egetverő röhögés~siker...

Hofi: no ezért ilyen a magyar foci...

Henrikre visszatérve: változott valami???????

promenad írta...

Le style c'est l'homme- ahogy a müvelt francia mondja.

promenad írta...

Morzsinak !
Ebben a sorban Kálmán Olga a kakukktojás,míg Friderikusz szerintem Havas 2.

nemóvatos írta...

Gratulálok PuPu!
Amit írtál, már régóta kijárt Havasnak is meg az ATV-nek is.
Remélem eljut hozzájuk valahogy.

civilhuszár írta...

promenad írta...

Gondolod Olga nem néz be PuPu blogjába ? Vagy az akinek az a dolga, hogy elemezze a tetszés indexet ? Ez minden médiánál alapvető tevékenység.

Unknown írta...

Én már akkor utáltam Havast, már akkor kirázott a hideg az üres pökhendiségétől,arroganciájától és szakmaiatlanságától amikor divat volt odalenni érte. Kedves PuPu, ez az írás, ennek a niemandnak a tökéletes elemzése megszépítette a napomat, hetemet. Köszönöm. :)

promenad írta...

civilhuszárnak :

Alighanem félreértettél ! Én ugyanis Kálmán Olga mellett törtem lándzsát a többi felsorolt ellenében.
Ő ugyanis a non plusz ultra,akit csak hódolat illet meg,nem bírálat !

Anikó írta...

Havas Henrik mindig elviselhetetlen volt, félművelt, neveletlen, nem tud viselkedni, de önmagába olyan szinten szerelmes, önmagától olyannyira elájult, hogy nem is lehet komolyan venni, baromi idegesítő amikor állandóan magáról beszél, minden helyzetben fel tud hozni példát a saját életéből, ami persze senkit nem érdekel, de őt ez nem zavarja. Emlékszem én is arra a Vágó féle műsorra, ahol is érezte mekkorát zuhant, és még ő volt megsértődve.
Folyamatos ítélkezéseinél a kétség árnyéka se legyinti meg.
Ő saját politikai beállítottságát MDF-esnek titulálja, szinte egyenrangúnak Antal Józseffel, ezt többször is érzékeltette, legutóbb Bokrossal beszélgetve, neki említve ezt, gondolom azt várta Bokros megdicséri, de nem, közölte Henrikünkkel, hogy a világ már megváltozott, lépjen túl ő is ezen.
Gyurcsányba minden létező lehetséges alkalommal belerúg, pocskondiázza, de egy ilyen emberrel leül kvaterkázni, mint Csintalan "elvtárs".
Igaz csintalan az ő kategóriája, biztos azért is hívja gyakran és szívesen a műsorába.
Lassan már nem lesz normális és mértékadó ember, aki beül a műsorába beszélgetni - én is a vendégei miatt szoktam egyébként nézni - véleményt mondani, mert ha valaki nem az ő szája íze szerint beszél, abba belefojtja a szót.
Váradi Júliát már többször olyan szinten sértette meg élő műsorban, többek között a női mivoltában is, hogy csodálkozom, hogy eljön még hozzá.
Havas Henrik minősíthetetlen, számomra a szegedi egyetem kommunikációs szakát is, meg az ott végzettek diplomáját is, a műsorait is, no meg önmagát is minősíthetetlenné tette.
Sajnos senki nincs a környezetében aki figyelmeztethetné, szólna neki, hogy ezt így ne.
Ha én lennék a családja már elsüllyedtem volna a szégyentől de előbb helyretettem volna.

civilhuszár írta...

Kedves promenad !

Megnyugtattál Olga zsenialitásának ecsetelésével. Amióta szerepel műsorában, azóta kevés adást mulasztottam el.
Üdv !

joszi írta...

Bravó, remek irás, végre valaki valahol megirja a valóságot erröl a karrierista bohócrol.Nehezen emésztem, hogy az utolsó csatorna is megszünt amit nézni lehetett.Utoljára tegnap este Mészáros Antonia mikrofonállvány szerepe Balogh lelkész mellett bizonyitotta ezt a szomoru tényt.
Különösen éles volt a kontraszt, Heissler és Baloghhal készült riport összemérése után.

civilhuszár írta...

joszi írta...

Antónia sem egy elveszett hölgyemény ! Csak hagyta kibontakozni a csontig nyaló Balogot, hogy alázza önmagát, így nem tudnak fogást találni, bár gondolom szeretnének, kivéve a más Balogot.:-))

morzsi írta...

Kedves Névtelenek! Attól, hogy valaki sűrűn megjelenik a képernyőnkön, nem biztos, hogy jó kérdező, hogy jó riporter, - de mindenképpen ismert lesz.
Most nézem az egyenes beszéd című műsort és figyelem a műsorvezetőnőt. (Aki nála egyenesebb kérdéseket tesz fel, az vagy csal, vagy hazudik...Hm)

Hetekkel ezelőtt itt többen felvetették, hogy a következő miniszterelnök nő legyen. Tétényi Éva, vagy éppen az előbb említett műsorvezetőnő.
Akkor most már értem, hogy 2010-ben miért szerzett 2/3-ot a fidesz.

talalom írta...

Nekem az a bajom a politikai műsorokkal, hogy a műsorvezetők többsége - Olgica is - beleragadtak a hetvenes évekbe, amikor az volt a "bátor" újságírás, hogy valaki meg merte kérdezni, hogy ki lesz a kb akármelyik osztályának a következő vezetője. Ez az intimpistáskodás undorít, miközben nem esik szó fontos kérdésekről - mert arra már nem jut idő. Bokrost némiképpen ismerve (nem személyes jóbarátom, csak találkoztam, beszélgettem vele egyszer-kétszer)szerintem kiveri a víz a mai politikai újságírás színvonalától. Joggal. Az egyik attól tartja magát nagynak, hogy mindenkit fikáz, a másik intimpistáskodik, a harmadik a személyes véleményét tartja egyedül érvényesnek. De a politikai folyamatokra, a politika - sőt a demokrácia - mibenlétére,fontos kérdéseire egyik sem mer rákérdezni. Tegnap pl. Balog miniszter arra a pofátlan állításra ragadtatta magát, hogy hát nyilván Mo elvesztette a szuverenitását 1944. márciuásban, hiszen az alaptörvényben is írva vagyon! Antonia meg nem szólt erre semmit.
De valószínűleg legtöbbünk nem lenne jobb - hiszen nem kis meló egyenes adásban slágfertignek lenni, ráadásul úgy, ahogy Kálmán Olga: minden áldott este. De talán ki kéne próbálni, hátha van a fiatalok között képességesebb...

Névtelen írta...

sigalt theHavas rendkívül buta, még csak félműveltnek sem mondanám, mert ahhoz is kevés az általa hozott szint - ugyanakkor betegesen féltékeny és irigy, a valódi teljesítményre, melyet ő maga viszont képtelen produkálni! Érzi, hogy a többiek elhúznak mellette, és nem tudja - kérdés valaha tudta e - hogy mit kéne tennie, hogy ne így legyen!
A tisztesség, és visszafogottság valahogy nem szempont előtte - egyébként meg marhára átlátszó pali: minden az arcára van írva, és jellemző testtartása - a nyaka közé húzott feje,- és a folyamatosan önmaga előtt hadonászó kétméteres újai -hívatottak pótolni a tényleges érveket! Ő akkor volt valaki amikor a rendszerváltás lehetőséget biztosított egy merőben új felállásra és hangvételre! Az addig megszokotthoz képest - a pimasz és kelletlen fellépése - elhitette sokakkal, hogy ezután ez lesz az új trendi! Ennyi. Mára egy senki !

NewTiborc írta...

Az is megérne egy misét, hogy valaki megkérdezné ezt a pojácát a pályájának indulásáról. Pl. mit művelt a Volánbusznál, mit bíztak rá, és hogyan indult a karrierje. Ki iskolázta be, mint a dolgozó nép fiát? és miért? Utána meg kellene kérdezni tőle ki a mocskos kommunista. Egy biztos, Ő nagyobb komcsi volt hallgatólagosan, mint az általa pocskondiázott Gyurcsány.

Kovács János írta...

A lényeg-89ben vele és Forróval erkezett el az "új tipusú szttisztek" korszaka -ahogy H.T.F. tàbornok fogalmazott 1993ban egy baràtsàgos beszélgetésen..
Aztán Forrót leleplezte maga a buggyant "rendező",akire is dolgozott..
Kèsőbb a Kulcsár ügyben felbukkant mèg a Tizezer kftvel kapcsolatban-nagyösszegű lopas miatt,es a vèdekezése volt sajátos:hogy őt nem a tolvajlas miat,hanem a zsidósàga miatt akarja elitélni ( ahogy fogalmazott-a Dunàba lőni) a birósàg.
Persze emiatt meg is úszta..
A biró krokodilkönnyeket morzsolgatott ès sajnàlta a Forrót.
Ő volt a Henrikünk "társa".
Simili simile gaudet..
:)

Névtelen írta...

Álljon meg a menet!
Minden negatívum igaz, amit írtok.
Mégis: van két műsora, és Apályán élvezhető, szórakoztató közéleti valami - mert sokszor jók a vendégei (valószínűleg ő is választja a szerkesztőjével együtt).
Csintalan pedig, amennyire bunkóképű, olyan világos és értelmes.

Havas nem szerethető, ez tény. De sok rosszabb és főleg uncsibb van nála.

todor48 írta...

Nem nézem. Már régen................