2014. február 28., péntek

KAMUKAMPÁNY

Hát, látott ez az ország már komolyabb kampányt is, igaz, akkor voltak a pártok rendelkezésére álló médiafelületek, most meg nincsenek, mert minden médium egyetlen enyves kézben van.
Így aztán a Fideszbe botlik mindenfelé az ember, ami eléggé vicces, de remélem – egyúttal kontraproduktív is lesz.

Mostanában mindenfelé a Fidesz jelöltje mosolyog lefelé a plakátokról. Ha valamelyik ellenzéki jelölt meg szeretné ismertetni magát a választóival, akkor annak legjobb módja, ha egész nap az utcán sétál és mindenkinek bemutatkozik.
Habár Egerben Szalóczi Géza, az Összefogás jelöltje talált egy ennél sokkal jobb módszert: létrára mászott a nyílt utcán és annak tetejéről reklámozta magát - leckét adva a baloldal tömegkommunikációs szakembereinek kreativitásból.
Nem mindenkinek van ilyen szerencséje, meg aztán van, aki szédülne a létra tetején.

Horn Gyula volt belügyminiszterének, az SZDSZ volt elnökének egy a szerencséje – az előző ciklusokban betöltött politikai szerepéből kifolyólag őt a Fidesz népszerűsíti, mint a kudarcok emberét.
Kiadványukra még van pofájuk rá is írni, hogy készült a Fidesz megbízásából, de persze felelős kiadót nemigen lehet fellelni rajta, - ugyan, kinek hiányozna az, hogy esetleg bíróság elé citálják?
Merthogy hogy valaki egy A5-ös lapon négy állításából négyben hazudjon, az azért a választópolgárok elképesztő lebecsülése, - habár vannak olyan szakmai körök is, melyek szerint a választópolgárt egyszerűen nem lehet eléggé lebecsülni.
Fene tudja, a baloldaliakat szerintem hiba lebecsülni, de a jobboldaliakban azért nem vagyok ennyire biztos.
Kedves ismerősöm meséli, hogy jobboldali kolleganője két Viktorozás között megállapította, hogy minden megváltozott, mióta a politika helyes irányba fordult, - még telihold is gyakrabban van, mint régen, bárki ellenőrizheti…

Na, ezt a szórólapot vélhetőleg ennek az elvnek valamelyik képviselője készítette – olyan is.
Azt írja az ismeretlen szerző, hogy „Amikor Kuncze belügyminiszter volt, fényes nappal utcai robbantások és leszámolások történtek.”
Ez ugyan igaz, csak azt felejti el a szerző, hogy abban a pillanatban, amikor a Fidesz kormányra került, azonnal megszűntek az ilyen cselekmények.
Nem mindig sikerül ez ilyen parádésan, a legutóbbi választás után abszolvált fogadkozások dacára az utóbbi négy évben csak a statisztika javult, a közbiztonság nem.
Ha egy rablóvezért kineveznek bankelnöknek, akkor – ha javítani akarja a bűnügyi statisztikát - felhagy a betörésekkel és más műfajban kezd utazni, nem lesz már szüksége a legdurvább, erőszakos módszerekre.

De az, hogy Orbán hatalomrakerüléséhez hozzájárult az instabil közbiztonsági helyzet, abban sok igazság van, márpedig ha nincs ilyen, hát előállíthatja ezt bárki, akinek ehhez érdeke fűződik.
Elég felrobbantani Szájer alkotmányozó üres lakásának küszöbét, Torgyán kukáját, bedobni egy kézigránátot a Fidesz székház teraszára, már kész is a mű.
Ha ez segített a hatalomrajutásban, hát legközelebb, mikor szükségünk van rá, megismételhetjük bővített kiadásban, egy cuki kis puccskísérlet keretében gyújtogathatunk, randalíroztathatjuk a futballhuligánokat - lényeg az, hogy instabillá tegyük a közbiztonságot, az majd aztán húzza maga után a politikai instabilitást is.
Persze ezt, ha megbízható eredményt akarunk elérni, hát magunknak kell szervezni – ilyenkor aztán ahogy egy csettintésre elindul a balhé, egy másik csettintésre meg is áll, mint a vonat, Gaskó sztrájkja idején… 

A szórólapon a második állítás az, hogy Kuncze elnöksége idején a pártban egymást érték a korrupciós botrányok, ami egyszerűen nem igaz.
Nem kétséges, ahol állami pénzek vannak, ott korrupció is van, de ehhez egy pártelnöknek nem sok köze van, a katolikus egyházban is ott randalíroznak a pedofil papok – nem szólva a homoszexuálisokról - még ha a pápa a szebbik nemhez vonzódik, akkor is.
Mindenesetre Kuncze nem javasolta senkinek, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, pártja pedig semmivel nem volt korruptabb a magyar pártok átlagánál, sőt.

Azt is a szemére veti a szórólap, hogy a párt, mikor megszűnt, több mint ötszáz milliós adósságot hagyott hátra, ami azzal a megkötéssel igaz, hogy az adósság fedezetére rendelkezésre áll az annak többszörös értékét képviselő ingatlanvagyon, melynek értékesítéséhez, mikor vevő lett volna egyes elemeire, az állami tulajdonú bank valamilyen rejtelmes oknál fogva nem járult hozzá.
Így most az államnak ingatlanban áll a vagyona, viszont a Fidesznek van egy szépen felfújható lufija, arra pingálja a hazugságait, de ennek az árát is veled fizettetik meg.

A legviccesebb vád viszont az, hogy volt egy ingatlanfejlesztés, mely a pénzügyi világválság alatt bedőlt, miután a finanszírozó bank leállította a megítélt kölcsön folyósítását.
Itt volt Kuncze felügyelőbizottsági elnök, akinek feladata a gazdálkodás törvényességének,a számviteli fegyelem betartásának ellenőrzése volt, így őt vádolni azzal, hogy a cég adósságot hagyott hátra olyan, mintha a gyilkosság áldozatának halálát megállapító halottkémet tennék felelőssé az elhunyt haláláért.
A szórólap összegzésül megállapítja: Ugyanazt csinálná, amit eddig! Ne szavazzunk rá!
Hát ne szavazzanak, nekünk tökéletesen elég, ha a normálisan gondolkodó, értelmes emberek szavaznak rá, a debilek meg szavazzanak a Fideszre.

Kuncze az egyik legtisztességesebb politikus, okos és igennagyon idegesítheti a Fidesz suttyóit.
Mindenesetre remélhetőleg ugyanazt csinálja, amit eddig - tiszta kézzel, tisztességesen képviseli majd a magyar választók érdekeit.
Ez a kampány meg nem kampány, ez a demokrácia megcsúfolása, csak az a szörnyű, hogy rengeteg magyar értelmiségi asszisztál hozzá, eladva öt fillérért darabonként a gerinccsigolyáit.
A puccsista maffiózókon persze nem csodálkozik az ember – ők legalább nem alamizsnáért csibészek…
:O)))

25 megjegyzés:

hello írta...

Én is csak a demokratikus ellenzékre mindenfelől ömlő, rágalmazó mocsok és a fideszes reklámhegemónia kontraproduktivitásában reménykedem - persze, ki mint él, úgy ítél-alapon, ami ugye nem garancia semmire...

hello írta...

A Kanadai Magyar Hírlap oldaláról:

"Nézzétek meg a Nemzeti Választási Iroda honlapját, azon belül pedig a “Nyilvántartásba vett jelöltet, listát állító jelölőszervezetek” c. táblázatot. Ezek szerint a Nemzeti Választási Iroda bejegyzett egy “Együtt 2014″ nevű pártot, melynek eddig 11 bejelentett egyéni jelöltje van. Amennyiben hétfőig meglesz a 27 egyéni jelöltjük, országos listája is lehet annak a pártnak, melyre vélhetően számtalan olyan szavazó fog véletlenül, megtévesztve szavazni, amikor valójában az Összefogás listáját szeretné támogatni. Az Együtt 2014 központi irodája – az NVI adatai szerint – a budapesti Böszörményi út 13-15 alatt található. A pártot pedig 2014 január 30-án jegyezte be a Nemzeti Választási Bizottság. Vajon ki állhat az új Együtt 2014 mögött?"

És néhány komment:

- Szerintem a CÖF! (Civilbe Öltözött Fideszesek)
A Nemzeti Választási Irodának az ő bejegyzésüket egyébként, a megtévesztő névazonosság miatt, el kellett volna utasítania. Nem tették meg, és nekem az a gyanúm, hogy a Fidesz választási csalásaiban is fognak ők asszisztálni.

- Szerintem az Együtt 2014 állpárt mögött a fidesz vagy a jobbik bújik meg szellemiségében. Inkább a Fideszre tippelnék mint ötletadó gazdára, és ennek a pofátlanságnak a kitervelőjére közvetve, vagy közvetlenül. A kérdés az, hogyan hozták össze az ajánlásokat?

Bajainék is ügyetlenkedtek az biztos, és a más baloldali pártok is nagyon naivak, mert ezzel nem számoltak.

- Akkor ez egy újabb választási csalás.
Minden napra kijut egy pedig még csak egy hete tart.
A pofátlanságuk nem ismer határt.

- E-migráns :
Mai statisztika szerint eddig a külföldön élő de magyar lakhellyel rendelkezők közül kb 2000 fő jelentkezett be.
A levélben szavazható külhoni magyarok közül 170 000 !!!
Erdélyiek fogják megmondani hogyan éljek ezentúl.

Öreg harcos írta...

Ez a "létrás" kampányolás zseniális, sokszorosítani kéne,akár egy országos mozgalommá fejleszteni.Lehet még én is felmsznék a létrára!!Összefogni!!!!De tényleg!!!! Nem hablatyolni az összefogásról, henem látványos akciókat szervezni..!!!A humor a legjobb fegyver.

pleinair írta...

De jól néznék ki a létra tetején! Különös látványt nyújtanék, ha egy fideszes gyengéd mozdulattal kilökné alólam.
Muszáj nekünk bambán tűrni, hogy még a kampányból is kirekesszék az ellenzéket?
Mi van az Unió választások tisztaságát megfigyelő ellenőreivel?
A kampány is része a választásnak!

Névtelen írta...

Plenairnek :
Az van,hogy csak tessék-lássék akarják ellenőrizni a választások tisztaságát. Tőlük várni bármit is -naivitás !

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Akármilyen furcsán hangzik, én nagy bízom a fideszben!
Bízom benne, hogy akitől ők elvették a magánnyugdíj befizetését, akinek elvettek az előrehozott nyugíjából 16%-ot, akit elküldtek rokkant nyugdíja miatt felülvizsgálatra, akinek ingatlan adót nem, de "kommunális" adót kellett fizetnie, akinek elvették a kenyerét mert trafikja volt, de nem volt fideszes haverja, akinek szúrja a szemét a felcsúti luxus stadion, de a gyereke vacak ennivalót kap a napköziben, vagy aki dohányzik és most 19,8%-al többet fizet a cigijéért, mint egy éve, etc, etc (reggelig sorolhatók)
azok mind mind elmennek szavazni. A fidesz ellen! Minden megalázott, meglopott magyar ember!
Kétségem nincs afelől, ha veszítenek, csalást fognak ordítani, mert ez egy ilyen ország. Tisztelettel: - morzsi

nemóvatos írta...

"Ez a kampány meg nem kampány, ez a demokrácia megcsúfolása, csak az a szörnyű, hogy rengeteg magyar értelmiségi asszisztál hozzá, eladva öt fillérért darabonként a gerinccsigolyáit."

Már megbocsáss kedves teve. A bajok egyikét én abban látom, hogy valójában alig van hangját is hallató értelmisége az országnak. Aki politikai kampányban asszisztál azt nem sorolnám ebbe a kategóriába.
Van őnekik jól hangzó nevű foglalkozásuk, úgymint: elemző, politológus, médiamunkás, média-személyíség (brrr)...stb.

A Kunczeról írtakkal nagyon egyetértek és örülök, hogy részt vesz az összefogásban. Javukra válik.

MoonRiver írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
moose írta...

Moon River-nek,…

Engem is foglalkztatnak a választható lehetőségek.

Arra jutottam, hogy először is ki kell mászni a gödör szélére, mert a gödörben lévő xarban ücsörögni nem lehet sokáig, föleg ha a szippanttás is elmaradt!
Ugyan meddig tarthatjuk fenn magunkat?
Ha így marad, alámerülünk és megfulladunk!

Akkor inkább próbáljunk meg
- kimászni,
(az emberi alapjogokat, a 89-es Alkotmányt első lépésben visszaállítani,)…

- szétnézni
(Mit lehet csinálni? Kik is kerültek a Parlamentbe?)

- lemosni a xart
(korrupt bagázst fenékbe rúgni, a személyes büntetőjogi felelősséget számonkérni azokon, akik az országot és népének 90%-át a szarosgödörbe lökték az elmúlt 4 évében)

- levegőt venni
(új, európai jogállami alapokra építve új Alkotmányt, új, demokratikus intézményrendszert felállítani, amely úgy ellenőrzi a Kormányt és a Parlamentet és őrzi az Alkotmányos emberi alapjogokat, hogy ne fordulhasson soha többé elő, hogy a DEMOKRATIKUS berendezkedést törvényalkotással bárki-bármi lebonthatja!,...

Szerintem ezek miatt érdemes elmenni szavazni minden értelmes, a jövőnkért, gyermekeink jövőjéért felelősséget érző választásra jogosult állampolgárnak, még akkor is, ha jobban szeretnénk egy megbízható, referenciákkal rendelkező, biztosan jól kormányzó pártra szavazni.

Nehezen fogadom el én is, hogy miért kell a kisebbik rosszra szavaznom akkor, amikor egy igazán jóra is szavazhatnék,… államférfire vagy államhölgyre, …igazmondó, az átláthatóságot vállaló pártra, a számonkérést, ellenőrzést természetesnek tartó pártra :)?!?

Szegény ember vízzel főz,…

" egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani" (Hofi is mondta!)

Az életben mindig vannak döntési pontok,… saját érdekünkben nem térhetünk ki előlük!

Ez van,… a felnőttséggel együtt jár a döntésünkért viselt felelősségvállalás is!

Döntsünk, ahogy ezt minden nap a családban, a háztartásunkban meg kell tennünk és meg is tesszük!

Éljünk vele,… úgyis csak 4 évente van rá lehetőségünk! :)

Állampolgári jogunk és kötelességünk!

moose írta...

Szalóczi Géza (érdemes megtanulni a nevét!) és Kuncze Gábor előtt

KALAPLENGETÉS!! :))))

Szerintem ŐK BIZTOS elnyerik a KÉPVISELŐSÉGET, a fellépésük meggyőző, …

Kuncze már bizonyított,

Szalóczi kreativitása meg önmagáért beszél!

Szerintem Vadai Ágnes, Kerék-Bárczy Szabolcs, Varjú László is nyerő!

és...

Gyurcsány fergetegesen kampányol az összefogás többi jelöltje mellett is!

Fog ez menni! Jó lesz ez! :)))

Névtelen írta...

Morzsinak szeretettel!
Ha valaki egy pillantást vet a felcsúti futball stadionra és megmondják neki, hogy azt az adófizetők pénzéből építik, egy pillanat alatt eldönti majd, hogy a Fideszre, vagy annak ellenzékére fog szavazni.

Névtelen írta...

Morzsinak szeretettel!
Ha valaki egy pillantást vet a felcsúti futball stadionra és megmondják neki, hogy azt az adófizetők pénzéből építik, egy pillanat alatt eldönti majd, hogy a Fideszre, vagy annak ellenzékére fog szavazni.

hello írta...

http://www.atv.hu/belfold/20140224-bruck-nem-a-rezsicsokkentes-orban-igazi-csodafegyvere/hirkereso

Bruck: Nem a rezsicsökkentés Orbán igazi csodafegyvere

Ez a választási kampány igazi hungarikum: nem a jövőről szól, hanem arról, hogy ki a nagyobb gazember. Ez jelzi, hogy a politika nívója minden alá süllyedt – mondta az atv.hu-nak adott interjújában Bruck Gábor pszichológus, kampányszakértő. Kiderül az is, miért nem égnek rá a botrányok a Fideszre úgy, mint a baloldalra.

Folytatása a cikkben

körtés jogobella írta...

A tegnapi blog 138 sorból áll, ez a mai 101 sorból ha jól számoltam.
Remélem a közelgő Nőnapi köszöntő blogja is minimum 118 sorban foglalkozik majd a szebbik nem millióit érintő érzelemgazdag ünnepével!
Csak úgy, a terhek egyenletes elosztása végett - felüdülésképpen...

etele1 írta...

bravó pupu a szellemi bátorsághoz, hogy elkalandoztál a kötelező feldattól a szabadonválasztott irányába

( persze az is lehet, hogy tévedek, ez esetben magada ne vedd :)

PuPu írta...

Jóga Bélának

Kedves Béla, ha esetleg ezidáig nem vetted volna észre, akkor most felhívom a fiigyelmed arra, hogy ez egy politikai kérdésekkel foglalkozó blog, itt nem lehet sem a csók és könny, sem a nyál és budoár andalító történeteivel találkozni - legnagyobb sajnálatomra!
Szíves megértésed kérem!
:)

PuPu írta...

Kedves etele1, köszönöm a ki nem érdemelt gratulációt, egyben tájékoztatlak, hogy számomra nincs kötelező téma, én arról írok, amiről akarok, merthogy nem pénzért teszem, amit teszek.
Gondolom, ezt neked meglehetősen nehéz lehet feldolgozni, ha másért nem, az irigység miatt.
Hidd el, nincs annál kellemesebb dolog, mint a magad örömére dolgozni, merthogy a megélhetésed nem függvénye a kedvtelésednek.
Azért jólesik, hogy figyelsz rám, reményeim szerint azért a napi leckék hoznak majd rajtad valamit!
:O)))

körtés jogobella írta...

Pupu 23:09
És a kölcsönös megértést milyen színvonalon gyakoroljuk?
A politika erkölcsi nívóján?
(mivel a blogod kizárólag politikai)
:-)))

hello írta...

A kampány maga is egyenlőtlen küzdelem, de nem az egyetlen terep. Nekünk nem újság, de már külföldön is látják:

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=170212

Minden szabályt a saját érdekében módosított a Fidesz - nemzetközi sajtó - 08:06

A magyar választásokról írott ötrészes elemzés 2. folytatásában Kim Lane Scheppele azt mutatja be, miként változtatta meg a Fidesz teljesen a maga javára a szabályokat, ideértve a szavazó körzetek határainak átrajzolását, a külföldieknek adott választójogot, a média nagy részének ellenőrzését, a kampányfinanszírozást, és a további módosításokat, amelyeket az utolsó pillanatban az ellenzéki szövetség ellen hozott. Emellett a választási gépezetet teljes egészében a saját híveivel rakta tele -olvasható a New York Times blogjában.

hello írta...

Jogobella!

Hozz ide KONKRÉT példát, amikor a regnáló hatalom MEGÉRTÉST tanusított a demokratikus ellenzék bármilyen felvetésével, lépésével kapcsolatban, aztán utána írj KÖLCSÖNÖSSÉGRŐL.
De amíg ilyen esetet nem találsz, itt rossz helyen reklamálsz!

hello írta...

Még egy kis olvasnivaló - a kommentjeivel együtt:

http://kanadaihirlap.com/2014/03/01/rakosi-matyas-elvtars-levele-orban-viktor-elvtarsnak/

körtés jogobella írta...

Hello 9:09
"Szíves megértésedet kérem!" - írta Pupu tegnap 23:09 perckor, én meg erre reagáltam.

Egyébként nincs külön regnáló hatalom típusú megértés és ellenzéki típusú megértés. Vagy van megértés, vagy nincs.
Ahogy Csepel szigeten is ugyanolyan lehet a megértés, mint a Hegyvidéken :-)

negyvenöt írta...

Kedves PuPu!
Lehet,hogy elkerülte a figyelmemet, de egyetlenegy óriásplakáton sem látom a felcsúti stadion fotóját olyan nézetben pl. ahol a ME háza is látható a az út túlsó oldalán!
Azt gondolom, hogy az interneten szereplő videó csak kevesek vizualitását ingerli! Kampány közben , megfelelő felirattal pedig szórólapként is lehetne osztogatni kisebb falvakban , de lerobbant iskolai tornaudvarokon is ott a keleti végeken!
Üdv: negyvenöt

hello írta...

Tudod, Jogobella, én valahogy qrvára utálom az egyoldalú dolgokat - nem csupán a privát szférámban, a politikában is!

Fenntartom: amíg a másik oldalról nem hiányolod a megértést, itt tök feleleges ezen rugóznod!
Akkor is, ha magánszorgalomból teszed, akkor meg pláne, nem, de csak ilyen sovánka ötleted van az offolásra!

körtés jogobella írta...

Hello 14:19
Nem hiszem, hogy egyoldalú lennék és offolni sem akartam, és szerintem Kis János sem offol az elemzésével!
Elég hosszú ez a tanulmány, de rettentő fontos!
http://beszelo.c3.hu/onlinecikk/az-osszetorlodott-ido-%E2%80%93-masodik-nekirugaszkodas
"Minden mondatot azzal a komolysággal kellene végiggondolni, mintha épp ezen a mondaton múlna az összetorlódott idő kiegyenesítése."
Kis János

Egyébként mivel nem vagyok egy sovánka típus gyakran kell rugóznom magánszorgalomból is, hogy vénségemre ne deformálódjak el teljes terjedelmemben, bár az is igaz tavaly karácsonyra lettek egy páran körülöttem, akik nagy nyomort, ínséget és gyötrelmeket jósolnak a még hátra lévő pár évemre.

Hello! Ha egyszer oktatási miniszter leszek Téged kérlek fel a Bizalom Tanszék vezetésére :-)))