2014. március 13., csütörtök

ATOMCSAPÁS

Az orosz kormány közzétette a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozó hitelszerződés részleteit, a dokumentumból egy rendkívül kemény és Magyarország számára egyoldalúan hátrányos konstrukció olvasható ki – írja a Népszabadság.

Megy a kampány, na, azt éppen nem mondhatnám, hogy dübörög, mert a jobboldali bohócokon kívül más nemigen jut el az emberekhez, fillérekért alkalmazott fiatalok rohangálnak fel-alá, aláírásokat gyűjtenek Kuncze Gábortól, meg adatokat egyeztetnek Kubatovnak, az öreg baloldali meg az öreg baloldalival beszélget, akit még a pártbizottsági ülésekről ismer.
A munkaviszonyban álló baloldali vagy bármilyen oldali demokrata meg hallgat, mert szeretne még egy darabig munkaviszonyban állni, úgyhogy nem kockáztat.


Nincsenek viták, nincsenek nézet-ütköztetések, Zuschlag van, meg az egyre gyanúsabb Simon-ügy, Matolcsy mosdatása meg győzelmi jelentések vannak, és a demokraták megosztására irányuló akciók, kívülről-belülről egyaránt.
Mikor fog szétrobbanni az együttműködés, hol fogják várni a Kormányváltók a választások eredményhirdetését, Mesterházyék vagy az Együtt akar külön izgulni a többiektől – fajsúlyos kérdéseket feszeget a jobboldal, miközben éppen az unokám unokájának szervezi a kellemes jövőt az az elmebeteg, akinek odahajította a nép az országot – nesze bolond, csinálj belőle trágyadombot.


Ha ledobnának egy hirosimai típusú atombombát az országra, talán kisebb kárt okozna, mint a jelenlegi feltételek között építeni tervezett atomerőmű, melyet az Orbán-Matolcsy kormány olyan sietséggel próbál tető alá hozni, mintha az életünk múlna rajta, jóllehet a megvalósulás veszélyezteti igazán az életünket, meg a gyermekeink, unokáink, dédunokáink jövőjét.


Nem vagyok atomenergia-ellenes, sőt.
Szerintem éppen Paks a bizonyíték arra, hogy megfelelő biztonsági intézkedések mellett a legkevésbé környezetszennyező módon atomenergiával lehet áramot termelni, a technológia mára biztonságossá vált, feltéve persze, ha az emberek betartják az üzemeltetés világosan körülírt szabályait.
Ha probléma volt idáig, az egytől-egyig emberi mulasztásra vezethető vissza, még a fukushimai tragédia is.
Nem szokás errefelé emlegetni, mert nem fér bele a világképbe az amerikai atombaleset, ott is az ember hibázott, Csernobilban is.


Egyedül az emberi tényező veszélyes, mert a működtetés műszaki része megbízható, tehát ettől akár lehetne is atomerőművet
 építeni, mint ahogy te is vehetnél egy Tesla S Modelt, ha lenne rá pénzed.
De nincs.
És éppen itt a bökkenő, merthogy ma Magyarországnak sincs pénze erre.
Konkrétan, Magyarországnak semmire sincs pénze, a költségvetés romokban hever, Orbán meg esténként az Alcsúti Könnyfakasztó Szűzanya szobránál imádkozik, hogy a választások előtt ne dőljön be az egészségügy, és tudjon bért fizettetni a pedagógusoknak meg a közmunkásoknak.


Viszont atomerőművet nem lehet pattogatott kukoricáért kapni, annak bizony ára van.
Ha azokat az összegeket, melyeket dühöngése hajnalán lepattintott – nyugdíjkasszák, felesleges MOL- részvények, üres gáztározók, költségvetési elvonások az egészségügyből, oktatásból – erre fordítottuk volna, talán nem lenne irreális a dolog.
De a mi Hibbantunk hitelből akar virítani, mint Gazsi a kocsmában, amikor az uzsorástól felkért pénzt viszi át cseppfolyós halmazállapotba.
Csak az a differencia, hogy a pofánverést hólapáttal majd az unokád fogja kapni, mert te már addigra éhendöglesz.


Hatezer milliárdba fog ez az attrakció kerülni, várj - leírom neked számokkal is, aztán átszámolhatod rezsicsökkentésre.
Hiszen olcsóbb lesz az áram, csak minden más lesz drágább.
6 000 000 000 000 forint.
Minden kicsi kínai kaphatna belőle kicsit több mint négyezer forintot, pedig a kínaiak annyian vannak, mint a kínaiak.


De ha csak pénzünk nem lenne atomerőműre, az is szomorú lenne, de az is meglehet, szükségünk sincs rá.
És ez még csak nem is a tiszta költség, mert ehhez jönnek még járulékos kiadások, mint például a hűtőrendszer, melyhez lehet, hogy a Dunát duzzasztani kell, akkor pedig Nagymarosnál is duzzasztani kell, akkor pedig minek a paksi bővítés, hiszen itt legfeljebb a nyílpuska-ipar fog bővülni tőke és befektetők híján.
Ilyen beruházások előkészítésén normális országokban éveket dolgoznak a szakemberek, ezekben ugyanis annyira nem tud meghülyülni egyetlen politikai oldal sem, hogy a saját pusztulásához asszisztáljon, lelkes Viktor-Viktor kiáltásokat hallatva.

Ha ezek az ökrök egyszer ráébrednek, hogy mit művelt velük, gyermekeikkel és unokáikkal szeretett Vezérük, hát kiszaggatják a beleit és spulnira tekerik.

Bár van még rengeteg tisztázatlan kérdés, de az biztos, hogy a törlesztést huszonegy év alatt kell lebonyolítani, és ha felépül addigra az erőmű, ha nem, 2026-tól törleszteni kell.
Addig csak kamatokat kell fizetni, melyekkel, ha késünk olyan szankciókat vágnak a nyakunkba, hogy belegebedünk, ha pedig belegebedtünk, akkor minden rendben lesz, hiszen Viktor Gyozevics addigra már lefölözte a hasznot, a gyermekeivel együtt valamelyik karibi szigeten éldegél, ott vágja a disznót, tölti a kolbászt, issza a pálinkát,  te meg komám büdösödj nyugodtan az árokparton, ahol majd összeesel.

Hogy miből akarja törleszteni a hitelt a Nagy Közgazdász?
Hát erőből, hiszen csak nagyon kell akarni, ugye.


A legszomorúbb az egészben, hogy a média kussol.
Mindenről szó van benne, a Gyurcsány állán felfedezett pattanásoktól Columbo hadnagy Budapesten nélkülözhetetlen szobráig, de erről a megállapodásról, melyet az alcsúti csüngőhasú mindenféle szakmai és politikai egyeztetést elmellőzve, országgyűlési felhatalmazás nélkül
 írt alá, erről az ATV-n kívül nincs szó, ott is csak ingatják a fejüket a szóvátevők, mintha a Wartburg kalaptartóján ülnének.
Zuschlagról van szó, meg Gyurcsány mitesszereiről.
A Közgép napi másfél milliárdot keresett eddig az Orbán-kormány regnálása idején.
Ezután hármat fog keresni.
Milliárdot.
Naponta.
Megérdemeljük a sorsunkat…

:O)))

17 megjegyzés:

Unknown írta...

Őrült megalománia, ami jó adag infantilizmussal keveredik, ez életveszélyes!! Ezzel még Grazban sem fognak tudni mit kezdeni!

Jutka írta...

Pupu kedves, ugyanezt gondolom én is. Milyen országban élek........Gyerekeim, unokáim már külföldön,nekem itt meg megszakad a szivem utánuk.
A szolgálatban ahol önkéntes vagyok, az emberek nem tudják kifizetni a gyógyszereiket, és hónap közepén már alig van pénzük ennivalóra. Segiteni nem tudok, csak meghallgatni Öket. A szolgálatnak sincs pénze, mivel minden pályázatunkat elutasitják.
Soroljam........

hello írta...

Ez Orbáncsapás a javából, az atom csak annyíban játszik, hogy a Putyin az erőmű felépítési jogát kötötte ki az OV által kuncsorgott kölcsön fejében bónuszként, a búsás kamatok mellé, mint tegnap Kuncze Gábortól az Egyenesben hallottam.

Ami a következményeit illeti, tökéletesen igazad van. Ha az én dolgom lenne a kormányváltók propagandamunkája, tudnám, mi a dolgom: kinyomtatva, milliós példányban sokszorosítva, minden háztartásba eljuttatva kellene ezt a posztodat terjeszteni agymosotték + a bizonytalankodók számára!!!

Névtelen írta...

"...ha csak pénzünk nem lenne atomerőműre, az is szomorú lenne, de az is meglehet, szükségünk sincs rá." - Így!


"A munkaviszonyban álló baloldali vagy bármilyen oldali demokrata meg hallgat, mert szeretne még egy darabig munkaviszonyban állni, úgyhogy nem kockáztat." :(

nemóvatos írta...

Hab a tojtán, hogy az orosz kormány egy pillanatra kitette a honlapjára a szerződést, hadd lássa a világ oszt ha így sem lesz felháborodás, meg ezt is lenyeli mind a magyar nép mind az EU, akkor szabad a pálya és a pénztártól való távozás után nincs reklamáció.
Ha ebből a kormányt váltani szándékozó(?) demokratikus ellenzék nem csinál világra szóló botrányt, netán nem próbálja tovább szélesíteni a táborát akkor ....
Nem találok szavakat mert szétb... az ideg.

nemóvatos írta...

Ja meg Szili, Schmuck, Schiffer takarogggy

hello írta...

Egy érdekes komment a Klubrádió fórumáról:

"Putyinnak nem szóltak, hogy ne pofázzon
Jót röhögtem a tényen, hogy legújabb legjobb barátaink a ruszkik azért nem felejtik el megfingatni Viktort, hiába lapít lojálisan mondjuk az ukrán ügyben is. Putyin nem felejt, és bizonyára megvan neki minden ócsárolás és beszólás, ami csak nálunk a nagy büdösben vagy bárhol fideszes szájból elhangzott az elmúttnyóvcév alatt. Vlagyimir Vlagyimirovics meg nem az a szégyellős típus, aki ne törlesztene habozás nélkül, mikor módjában áll. Vagy azt kéne elhinnünk, hogy az egykori KGB alezredes kormánya nettó figyelmetlenségből lökte ki a netre a Paks II. szerződést? Tényleg?

Azt a szerződést, amiről itthon a kussol-hallgat-nemugat szabály van érvényben, és ami az energiakánaán eljövetele helyett első ránézésre a szopórollert támasztja a falnak.

Mi? Hogy Lázár János a kormány nevében hazudott? Lárifári, akkor szóljon valaki, amikor egyszer majd igazat mond. Hogy Mindenórás Tábornok nertárs picit mélyebben hajol bele abba a meleg tenyérbe amiből enni kap?

Semmi baj, a hirtelen oroszbaráttá lett, a paksi himihumit az Évszázad Üzleteként ünneplő szavazóbázis majdcsak megküzd ezzel is valahogy, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel. Nekik végül is tökmindegy, minden pont úgy tökéletes, ahogy Viktorka mondja, kételynek, kérdésnek, akadékoskodásnak helye nincs. Kíváncsi igazán arra vagyok, hogy mernek-e akkora asztalt lefejelős tockost osztani Legkedvesebb Medvénknek is, mint az egy nap alatt legfaszább irodalmárból hazudós perszónává váló Weidermann Helgának? Mert ha már a rezsidémon üldözést, államdósság elleni harcot és az energiafüggetlenségi háborút feladták Putyin kedvéért, akkor legalább beszélni ne legyen már muszáj róla.

Ez a Vologya meg nem érti.

Nem érti, hogy kampányban ilyet nem csinálunk, nem hozakodunk elő azzal, hogy hazudtunk reggel, éjjel meg este. Nem rosszalkodunk, nem fecsegünk, inkább háborúzzanak a Krímben ahogy jól esik, csak ne velünk és Paks II. finanszírozásának feltételeivel foglalkozzanak. Ha eléggé figyeltek volna akkor tudnák, hogy legnagyobb gondolkodóink egyike, Wittner Mária már réges régen megmondta: Paks meg az atom nem a zemberekre tartozik. Akkor hogy tartozhatna rájuk a bővítés valódi körülménye, a valós feltételek? Na ugye.

Hülye ez a Vologya teljesen, hogy ennyit sem ért! Ha nem lenne ilyen jó barátunk még azt hihetnénk, direkt szívatja Fénylő Csillagunkat, mint akinek nem annyira érdeke az újraválasztása."

kekiec írta...

Pupu, magyarzembernek fogalma sincs a nagyságrendekről. Ezután lécci fordítsd le nekik magyarról-magyaránra: hatmilliószor egymillió forint. Egymilliót ugyanis el tud képzelni, lehet, hogy hatmilliót is.
Simliska napi keresete tehát ezerötszázszor egymillió forint. Most. Mert lesz az Paksnál háromezerszer egymillió/nap is!
És akkor hőbörögnek a Simon egynegyed milliárdján.
Mindig csodáltam azok hülyeségét, akik a csigák rágásától a káposztát egy kiéhezett kecskenyáj beszabadításával akarták megvédeni.

Névtelen írta...

"háromezerszer egymillió/nap" ?

Jól számolom? 60 perc X 24 óra = 1440 perc egy nap.

3000 X 1 000 000/nap =2 083 333/perc

szuper !!!!!

Névtelen írta...

Hoppá! A németeknek bővítjük Paksot?

Mihályi Péter

"A tekintetben azonban én is, mások is bizonytalanok vagyunk, hogy olyan tendenciák mellett, amelyeket az európai gáz- és árampiacon tapasztalunk, szükséges-e bármilyen visszavonhatatlan vagy csak nehezen visszavonható szerződéses kötelezettséget vállalni. Mostanság nagyon úgy tűnik, hogy a sok-sok ezer milliárd forintért megépülő új blokkok áramára Magyarországnak egyszerűen nem lesz szüksége, mert az import ennél olcsóbb lesz, s ugyanezen okok miatt külföldön sem fogunk vevőt találni a paksi többletáramra.

A most kiszivárogtatott hír, ha igaz, teljesen új megvilágításba helyezi a kedden aláírt Putyin–Orbán-szerződést. Ha valóban született háttérmegállapodás a német ipar óriásaival arról, hogy a fukusimai baleset miatt leállítandó német atomerőművek áramát évtizedeken át Paks I. és Paks II. fogja pótolni, és – az Orbán szájába adott mondat szerint – Magyarország tényleg vállalta, hogy a német iparnak fog „olcsó áramot” szállítani, akkor egészen más a helyzet."

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/351410_hoppa_a_nemeteknek_bovitjuk_paksot

MI VAN ???

asta írta...

Ha nincs szerencsénk, atomtemetőt csinál az országból ... egy évszázad múlva már nem lesz demográfiai problémánk, mert Magyarország sem lesz... de lesz vagyona annak a világ szerencsésebb táján, aki ezt megteszi velünk és az utódainkkal. Ez mind ezért van. A hatalomért és a pénzért történik... mert semmi nem elég.
Lesz majd királyi palotánk is, ezért költünk sok milliárdot a Városliget tönkretételére. Csak enni nem lesz mit.... Ehhez tapsol a birkanyáj... és békemenetel a választások tisztaságáért az, aki már előre elcsalta ezt a választást. Végtelenül szomorú!

Névtelen írta...

asta
Ha így haladunk nem lesz szükség egy évszázadra, de még félre sem.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Megérdemeljük !

Üdv sphagin

Névtelen írta...

A Paks 2 beruházás csak keveseknek munka Pakson.
A lakásszigetelések és energiahatékonysággal kapcsolatos munkák az egész országban munkát adna az építőipar számára.

Névtelen írta...

Nocsak Pupu! A Közgép jövedelmére vágyol? Nem elég az asszonyka és általad összeharácsolt közel havi 1, azaz egy milla? Telhetetlenke.

PuPu írta...

Lehetne közelebb is, ami azt illeti...
:O)))))))

Alizka írta...

Orbán egy gonosz,kisebbségi komplexussal küzdő ember.A 2002-2006-s választási eredmények miatt,plusz Gyurcsány-Orbán vita miatt,bosszút áll a magyar népen.A bosszúvágyból elkövetett törvények(alap törvénybe)tömörített,minden területre kiható,emberekre negatívan ható törvényi szabályai, bizonyítják egy velejéig gonosz ember tettét.