2014. március 8., szombat

BOMBÁK BAMBÁKNAK

Már megint a Fidesz tematizálja a közbeszédet.
Mint írják a lapok, a kampány hátralevő részére beígért két kommunikációs bomba közül az egyiket nagy szorgalmasan fel is robbantotta, bevetette a Zuschlag nevű csodafegyvert.
Mit mondjak, a Simon-ügyhöz viszonyítva ez olyan, mintha Tibbets ezredes az Enola Gay bombateréből  az atombomba után ledobott volna még egy zacskó gumicukrot is Hirosimára.
Simon ügye rengeteget ártott és árt az ellenzéknek, miközben Zuschlag daliás léptekkel elmehet a francba a reklámzacskójával, mögötte verhetik a díszlépést fideszes cimborái.

A tetejébe az ügy módot adott rá, hogy személyesen Zuschlag szájából hangozzék el a Gyurcsányt minden korrupciós vádtól távol tartó mondat, így aztán a nagy nekiveselkedésnek semmiféle eredménye nem lett, hacsak az ötlet gazdái a nagy erőlködéstől be nem csináltak.
Mindenesetre nekem legjobban ezekben a vádakban a pénzek csomagolási módja tetszik, komoly ember már ezen is röhög, de ez itten a mosoly országa, itt kevés a komoly ember.
A Nokiás-doboz után jött a whiskys-doboz, most meg itt a reklámzacsi, még csak nem is környezetkímélő változatban, ötvenmillió forinttal kibélelve.
Hogy mennyit kellett fizetni Zuschlagnak a megfelelő sztoriért, a fene se tudja, de miután visszaadta a lenyúlt lóvé egy részét, hát nem hiszem, hogy a rabkeresményéből fel tudta volna tölteni a családi kasszát, így aztán túl drága nem lehetett a fiú, aki egyébként sem egy atomfizikus típus, ha most jött rá a kitálalhatnék.

Anno lett volna miről kitálalni, hiszen ő pontosan ismerte a pártfinanszírozás ágas-bogas útjait, a kormánypárt és az ellenzék közötti osztozkodás minden csínját-bínját, a kontaktszemélyeket, és hát mit mondjak, nem véletlen, hogy míalatt ő ült, mint nyárilúd a jégen, addig Szijjártó beutazta a világot államköltségen és remek üzleteket szerzett a kedves papának, aki vasútban utazik.

De Zuschlag eddig nem tálalt ki, mert azt hitte, majd ezért bárki is hálás lesz, holott rajta kívül mindenki tudja, hogy a hála nem politikai kategória.
Most írt egy megbízói által megfelelőnek ítélt könyvet, melyben kifejtette, hogy neki azért adtak ötvenmilliót, hogy lépjen le a politikai színtérről, ami azért aranyos, mert Zuschlag fénykorában, Rolexestől – Armani-öltönyöstől sem ért egymilliónál többet, és ebben már az az összeg is benne van, amit az ÁTEV fizet a kutyatáp-alapanyagért.
Mindenesetre arra jó, hogy a Fidesz hívőiben elmélyítse a hitet, miszerint ezek a szocialisták amikor éppen nem hazudnak, akkor lopnak, vagy fordítva.

Mint a mai Egyenes beszédből megtudhattuk, várható még egy Hagyó–bomba is, mert az is egy tróger, hiszen volt börtönben is.
Az egyébként kiválóan szereplő Gréczy Zsolt elfelejtette felhívni a jólértesült riporter figyelmét arra, hogy ezidáig csak és kizárólag Zuschlag rendelkezett jogerős ítélettel a megvádolt baloldalai politikusok közül, a többiek között pedig volt már, aki kártérítési pert nyert az indokolatlan előzetes fogvatartás miatt Orbán apparátusával szemben.
Hogy Orbánék húzzák a pereket, mint a rétestésztát, ez a kormányoldal érdekét szolgálja, mint ahogy bizonyos eljárási cselekmények időzítése is, de az ilyen pitiáner trükkökhöz már hozzászoktunk, Zuschlag jelenlegi ügye sem fog nagy megdöbbenést okozni.

Azért ez a csomagolás-ügy felülvizsgálatra szorul, ugyanis az alkalmazott megoldások hol vannak a Tanú című film eleganciájához?
Kanyarban sincsenek.
Az ürgebőrbe kötött dokumentumokban volt valami naiv báj, de ezek a dobozok meg zacsik felettébb primitív megoldások, ez – bátran mondhatjuk – az olvasó végtelen lebecsülése.
Mindenesetre várjuk az utolsó bombát, feltehetőleg Rózsa Flores írásban igazolja, hogy személyesen Gyurcsány lőtte ki azt a golyót, mely kioltotta életét, tanúként ezt Kossuth Lajos is aláírja, merthogy ő is látta, amint Ferenc elégedett képpel belefújt a pisztolya csövébe.
Minden változat elképzelhető, csak az nem, hogy az ellenzék kommunikációja offenzív legyen.

Egyedül Vadai Ágnes próbálja a puccskísérlet tényét átvinni a közbeszédbe, de kevés sikerrel, pedig még igazat is mond.
Ugyanilyen szándék a Fidesz részéről bármekkora ordas hazugság esetében azzal járna, hogy a legkisebb falu legostobább Fidesz-aktivistája is ugyanazt a nótát fújná, mint Viktor, így aztán az emberek elgondolkodnának – mindenki ezt mondja, akkor bizonyára igaz lehet.
Csak védekezve nem lehet nyerni, támadni kell.
Szanyi kapitány bezzeg tudja ezt, mérgelődött is ma egy sort az Egyenes beszédben, ő legalább nem teszetoszáskodik, meg is mondta a tutifrankót.
Meggyőző volt, kár, hogy ő is magányos harcos a magyar politikai dzsungelben.
Na, mindegy. majd csak eljön az igazság pillanata, addig meg még sok szép Fidesz-trükkben lesz részünk, meg megnézhetjük a felcsúti stadionban Havas Henriket, hogy lássunk már valami szépet is az ATV-ben.

:O)))  

20 megjegyzés:

pamagd írta...

"...Havas Henriket, hogy lássunk már valami szépet is az ATV-ben. ..."

PuPu !!!!!!!!!!!!!!
Ezt vond vissza !!!!!!!!!!!!!
Kééééérlek !
(juujjjjjjjjjjjjjjj....)

..........
Van egy hete talán, amikor azt hallom a hírekben (vagy olvastam?), hogy az Összefogás képviselőjelöltjei meg vannak hökkenve azon, hogy bármilyen módon építik fel a kampányukat, a Fidesz MINDIG közbeszól valamivel és tönkreveri a témát...
Sírni tudnék rajta... hát nem tudták???? nem készültek fel erre???

nőnap írta...

Ez a legkedvesebb youtube videom. Nem zenés, 7 perc 42 másodperc.
Nőnapra tartogattam.
http://www.youtube.com/watch?v=Cm9aMQfKWUs

promenad írta...

Legyen csak ott a Havas !
Úgy kell már nekünk egy kis szépség,mint egy falat kenyér !

OBSITOS írta...

A tegnapi „egyenes beszéd”-ben a műsorvezetőnek megint sikerült alulmúlni a normalitás szintjét . A magát függetlennek és objektívnek nevező ATV hosszas ÖSZÖDÖZÉS után ,megint talált egy intellektuálisan emelkedett ,az ország sorsát tekintve kiemelkedően fontos témát , a Fidesz média által prezentált orbitális gagyiságot. Nem elég, hogy több baloldali szereplőt bevitt magával a szellemi homokozóba, hanem még ájtatosan fényezte is a Fideszt. Volt képe több vendégét is azzal a kérdéssel nyaggatni, hogy miért nincs a Fidesznek hasonló botránya , „Nokiás doboz” , „whiskys-doboz” ügye. Hol él ez az ember? Orbán Viktor a jogállam lebontásával párhuzamosan lassan a saját és a bandériuma nevére íratja a fél országot, de az ATV ezt nem veszi észre. Szégyen, hogy a demokratikus ellenzék legnépszerűbbnek tartott műsorának a műsorvezetője a Fidesz médiából tájékozódva ül be műsort vezetni.
Debreczeni József „ A FIDESZES RABLÓGAZDÁLKODÁS” című könyvében nem kevesebbet, állit, mint ,hogy „ …az Orbán- família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználása révén történt. A néptől kapott közhatalmi mandátumával súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében „ . Ezt a nagyon súlyos megállapítást ezernyi példával bizonyítja melyek elolvasása is megterheli egy normális ember gyomrát. Simon András úgy látszik nem is olvas ilyen nehéz olvasmányokat. Elég neki a rövidnadrágos ésszel is feldolgozható, primitív Fidesz blöff és már kész is az interjú vázlat.
Egyszerűen elképesztő, ami ebben az országban tömegtájékoztatás néven folyik. Nem a kormány tetteivel, az ország helyzetével foglalkoznak, nem a lakosság tájékoztatására törekednek, hanem valami teljesen infantilis módon arról beszélnek –amihez egyébként nem kell ész, felkészülési munka – mi történt vagy nem történt nyolc évvel ezelőtt.
2014-03-08

hello írta...

Az extra cinikus görénységeik egyik igazgyöngy-szeme, ahogy tegnap Kocsis Máté oda bírt nyilatkozni, hogy jó lenne, ha eldöntenék már, milyen néven akarnak összefogásék szerepelni...

Már csak azon spekulálok, miféle anya szülte, apa foganta ezeket a mindenféle gátlás és etika híján lévő figurákat? Merthogy miként találtak egymásra a narancs jegyében, az világos, hiszen összenő, ami összetartozik!

rézevőfiamór írta...

Sajnos, csak a vak (vagy vakhitű) nem látja, hogy ebből az egész ellenzéknek súfolt bagázsból egyedül Gyurcsány volt az, aki valóban krmányváltást akart, de már ő is feladta és '18-ra készül. A többi, kontárházyval az élen, fosik a felelősségtől és csak a kényelmes parlamenti székre hajt.

etele1 írta...

ejnye pupukám. zuschlag-nak valahonnan volt 50 milliója, hogy mindent visszafizessen... emlékszel?


amúgy a hülye szocialisták már megint nem jól védekeznek. jelentkeznie kellene egy pénzes (már legálisan pénzes) embernek hogy ő adta a zsozsót, hogy a deliklivens viszafizesse a sikkasztott pénzt az államolgároknak. és lendvaiék csak közvetitettek. utána lehetne döngetni a mellet, "mi milyen becsületesek vagyunk" (hahaha).

mi több ezt előre előkellett vlna késziteni az ismertbomba (z.) miatt,

de ennyi ész az egész baloldalba nem szorult.

moose írta...

Király Júlia volt MNB alelnök jól "helyretette" Bánót az "Egyenes beszédben", hogy nem összeesküvéselméletekről kell beszélni, hanem arról, hogy nő a mélyszegénység, nyílik az olló a leggazdagabb és legszegényebbek között, mert növekszik a rés a jövedelmeik között, és hogy nem nő a gazdaságunk!

Nnnna!

Pártolnám Király Júlia Kormánytagságát!

… ha már miniszterelnök nem lehet!… báááár! … alakulhat még úgy, hogy a feladathoz pont Ő kell!

Húúúúzzunk bele lányok, fiúk!

civilhuszár írta...

pamagd írta...

Azért Havas szerzett egy jó pontot amit beszámíthatunk neki enyhítő körülményként. Kényszerűségből az MSZP-re fog szavazni, pedig kifejetetten utálja a társulatot.:-))

pleinair írta...

Azorbán megérdemli, hogy stadionjának szépségét Havas látványával emelje. Ezért ezt a gyönyörű embert beletesszük egy hatalmas reklámszatyorba, masnit kötünk rá, és a stadion átadásakor a vezérnek ajándékozzuk.
Hogy ne legyünk snasszak, csomagolás előtt Havast a szépségipar legújabb technikai eljárásának, a herevasalásnak vetjük alá. Így lesz a szépember minden porcikája esztétikailag kifogástalan. Még az is lehet, hogy nemes aktját az elengedhetetlenül szükséges herevasalás után szoborba öntjük, és felajánljuk a stadion oszlopfőként való díszítésére.
Havas is megérdemli a halhatatlanságot.

NewTiborc írta...

Sajnos nincs baloldali ujságírás. Valaki mondjon egy nevet. Tegnap végre a Szanyi helyretette az ATV üdvöskéjét, pedig nem csipem a stilusát. A Bánóval és stb. az élen ezek csak a fidesz csontját tudják rágni. Úgy látom sajnos ezek szellemi toprongyok.

hello írta...

Kedves Rézevőfiamór, ezen már jó régen filózunk itt, és nyilván nem véletlenül.
Bennem egyébként az, hogy a felismerés szintjén Gy.F. is feladta, és hogy csak már becsületből csinálja végig ezt az egészet, akkor és ott merült fel, amikor elkezdte sztárolni M.A.-t.
Persze tudom, hogy kényszerpályán volt. De azért az sem titok, hogy szinte végig megvolt a véleménye a partnereiről. És hát lehetetlen, hogy ne hagyott volna nyomot benne és rajta, ami és ahogy zajlott szövetségkötés és környéke ügyekben.
Akik 2006 óta ismerjük, halljuk őt beszélni, nyilatkozni, le tudjuk mérni az érzelmi töltetbeli és meggyőződési különbségeket.

Azzal együtt az vesse rá az első követ, aki különbül kiállta volna, ami 2006 áprilisa óta, ráadásként az utóbbi másfél évben is történt vele és körülötte, nem csak az őt ádázul és folyamatosan támadó ellenfelei, de a hajdani 'övéi' részéről is. Ennyi ütéstől egy profi boxoló is már rég megfeküdt volna.

hello írta...

Ezt a Klubrádió fórumának egyik topicjából hozom:

"Gyurcsány Ferencet tartja fő árulójának Zuschlag János
volt MSZP-s képviselő, aki tavaly ősszel hat év után szabadult a börtönből. A mintegy 75 millió forint pályázati pénzt elsíboló politikus szerint a volt kormányfő a legdurvább szavakkal adta ki az útját, miután 2004 októberében a holokauszt áldozatain viccelődött, írja a Blikk Zuschlag könyvének kéziratára hivatkozva.

Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor beleb...szunk a földbe. A miniszterelnök szemhéja enyhén rángatózni kezdett. Az arca égővörös volt, a szája egyetlen vékony csíkká változott. Kegyetlen volt, rideg, közönséges...

Így emlékezik vissza a hétfőn megjelenő könyvben Zuschlag arra a beszélgetésre, amely után kénytelen volt lemondani mandátumáról.

Ja, és akkor miért is adott volna még állítólagos 50 milkát valaki szatyorkában???

A magát „túl okosnak“ aposztrofáló politikai guánó, legfeljebb csak a kiadójától és a fidesztől tudja -ígéretben megkapni-, az általa oly nagyon óhajtott pénzeket a létéhez!"

hello írta...

http://kanadaihirlap.com/2014/03/08/level-zuschlag-janosnak/

hello írta...

Na még 1:

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364350_zuschlag

pleinair írta...

Helló, Gyurcsány felülemelkedett az érzelmein mikor "sztárolta" Mesterházyt. Ő ne lenne tisztában Attila emberi minőségével, szellemi kvalitásával?! Ő, aki a bőrén, közvetlen közelből érezte pártelnöke "jeges leheletét"?
De mivel abból főzünk, amink van, csak az adott szegényes kínálatból választhattunk azon az alapon, hogy a "legrosszabb Mesterházy is jobb Orbánnál".

Gyurcsány tudja, hogy itt és most már csak kármentésre hajthatunk.

Talán azt is felmérte, hogy most egy hatalmi ambícióban Orbánhoz hasonló, pártján belül ellentmondást nem tűrő akarnokra van szükség. A csírái ezeknek a tulajdonságoknak Mesterházyban meglévőnek látszanak.

asta írta...

Obsitos
Tegnapelőtt kis híján befejeltem a Tv-t.... Simon minden szintet alul múlt.Ez most már tendecia. Egy igazi ellenzéki TV-ben nem nyomatunk ilyen szövegeket. Ezt még vagy mindig nem értik, vagy nagyon is értik, és szándékos a dolog. Ezeket nyomatja a kormánypárti királyi és az összes többi. Sajnos a Havas-Csintalan duó szerepeltetése is az utóbbit valószínűsíti. Azt már végig sem bírtamnézni.... Ennyire nem lehetnek hülyék!
Sokan szidják az ellenzéket a gyenge kampány miatt... de könyörgöm, hol tud megnyilvánulni az ellenzéki vélemény, ha már az ellenzékinek hitt ATV is így szerepel??

hello írta...

Kedves Asta, akkor fogalmaztál pontosan, mikor azt írod, hogy "az ellenzékinek HITT ATV"

Milliószor elmondták, hogy az ATV demokratikus, nem részrehajló csatorna. Erre büszkék is.
A munkatársainak nézetei a magánügyük, ám a tévének kötelessége az objektivitását megőrizni.
Az egyetlen kivétel, hogy a Jobbik, ill. bármely fasiszta, szélsőséges nézet nem szólalhat meg náluk.

Ettől van az, hogy időnként a falnak ugrunk egyik-másik riporteri megnyilvánulástól + behívott interjúalanytól.
Igazi "ellenzéki" tévé nem létezik - de már széles körben hallható ilyen hangvételű rádió sem. Ez van.
A fideszszolgálati infókat viszont ontja mindenhol minden média.
Így jártunk.

asta írta...

Valóba így jártunk...
Én tisztelem és becsülöm az objektivitásra törekvést. A sokoldalúságot is.
Csak azt nem értem, mitől objektív az a médium, amelyik beáll üvölteni a farkasok közé? Ha tovább növeli a mostanra lassan 90%-ra növekvő egyensúlytalanságot és objektivitás hiányt?
A sunyi megalkuvást érzem benne...kampány van. És nagyon rövid. Remélem egyszer ennek is meglesz a böjtje és mindenki megkapja azt, ami jár neki ezért. Aztán vidámkodhatnak vasárnap...én meg csak szomorúan nézem, hogy milyen országban kell élnem.

kekec írta...

hello - sajnos nem HITT, hanem HIT értsd a HIT gyülekezet, és személyesen a szektavezető TV-je, és az egyik szelep a kuktán. De a "történelmi egyház" minősítésért tartozik Orbánnak és várható volt, hogy meg is fizeti.
"Tetszettek volna" a szintén magántulajdonú Klubrádió helyett a köztévé vagy a közrádió előtt tüntetni a tisztességes köztájékoztatásért!