2014. március 22., szombat

POFON A DEMOKRÁCIÁNAK

Hogy pofon volt-e, nem tudom, lehet, hogy inkább egy balegyenes, vagy egy paraszt-lengő, ki tudja?
Tán maga Menczer Erzsébet sem, hiszen nem egy Miló Viktória, hogy szakszerűen intézze el ellenfeleit, ő – valószínűleg – csak lelkes amatőrként kezdte el püfölni politikai ellenfelét, aki egy kampány-kitelepülés alkalmával túl sok helyett vett el a térből és hangosan bömböltette a zenét.
Ott, ahol ő akarta betölteni a teret és ő akarta bömböltetni a zenét, merthogy ott és akkor ő maga volt a FIDESZ, és azt tudnunk kell, hogy csak a FIDESZ!

Nem mondom, Menczer Erzsébet idegei mostanában rojtosabbak lehetnek, mint a Jóska gatyaszára, mert a hálátlan világ nem veszi figyelembe, hogy mennyit tett ő a közösségért, hanem helyette felemlegetik a gyermeke élettársának kiutalt önkormányzati lakást.
Ez súlyos méltánytalanság, hiszen szolgálataiért igényt tarthatott volna akár százötven hektár jó zsíros földre vagy egy szesz-koncesszió ígéretére is, de ő példásan szerény volt.

Idegesítőek ezek a komcsik, kétségtelen, már négy éve folyik pedig a nevelésük, de még mindig nem tanulták meg, hogy hol a helyük.
Pedig nem olyan bonyolult dolog ez, hiszen csak a pofát kell befogni, lehajtott fejjel félreállni, nem belebámulni a potentát pofájába, hiszen az agresszív nézés hamar kiváltja az adekvát reakciót: mit bámulsz köcsög?
Kell a politikához egy kis egészséges agresszivitás, hiszen maga a példakép sem piskóta.
Mikor például hajdan a kollégiumban, mint szarvasbika az ünőért megvívott, csak úgy repültek a székek meg a pofonok, de ez sem csoda, hiszen az érvelés otthon megszokott módja nem az érvek, hanem Viktorka fejének ütköztetése volt Győző bácsi dolomit-öklével.

Tulajdonképpen olyan érdekes ez: a baloldal tanult a múltból, a jobboldal egy félmondatnyit sem.
Baloldalról a szélsőségektől irtózik mindenki, még azok a baloldaliak is, akik amúgy nem kedvelik a liberalizmus eszméit, viszolyognak az erőszaktól, míg jobboldalról az erőszak új kultusza virágzik ki éppen.
Az erő és az erőszak egy tőről fakadnak, aki felfújja magát, az szeretné, ha mások is elismernék erejéből származó fölényét.
Ebből a szép elképzelésből táplálkozik a Gárda, a kidobóember, a jobboldali tüntető március 15.-én, és a Fidesz egyaránt.

Természetesen a dolog nem maradhat ennyiben, hiszen hová is lesz a világ, ha egy mezei talpas ellenzéki egy piaci vita során – merthogy az óbudai piac előtt volt a kitelepülés – visszaszájalhat az uralkodó személyes képviselőjének?
Így aztán, ahelyett, hogy odament volna az elgyepált DK aktivistához aki egyébként teljesen kilátástalanul, de előírásszerűen feljelentette őt, és elnézést kért volna, inkább vissza-feljelentette áldozatát, mondván: a Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni!"

Viktorka már gyermekkorában is csak az erőt tisztelte és sokat azóta sem változott.
Ő a politikát is erőművészeti mutatványnak fogja fel, neki nem politikai elképzelései vannak, hanem legyőzendő ellenségei, akiket - ha módja van rá - meg kell ölni, már politikailag, természetesen.
De az is lehet, hogy néha a politikai megoldás kevésnek mutatkozik - ki tudja erről mit gondol?
Cselekedetei tanúsága szerint ehhez minden eszközt igénybe lehet venni, fenyegetéstől az anyagi ellehetetlenítésig, hazugságtól a nyálas demagógiáig, erőszaktól az Isten se tudja meddig, mert ezen az úton csak elindulni nehéz, aztán egy idő után megszűnik a gátlás.
Ha ellenzékben van, akkor az utcai erőszak a favorit, lángbaborítani a fővárost, ha kell, az országot, ráküldeni a nyálcsorgató vénasszonyokat a politikai ellenségre, a futball-huligánokat a rendőrökre, a szolgalelkű képviselői csürhét a parlamentarizmusra.

Hatalmon meg – miként Rákosi elvtárs, a nagy szellemi előd mondotta volt – határ a csillagos ég.
Nincs párbeszéd csak perbeszéd, nincs egyeztetés csak döntés, nincs mérés, csak vágás, és az ellenzék csak savanyú pofákat vághat.
A sült libából még a csontok is csak a saját kutyáknak járnak, a többiek meg dögöljenek meg mind.
Akinek meg nem tetszik, az tegyen ellene, ha tud, de vigyázzon nagyon, mert a hatalom nem azért tartja a erőszakszervezeteit, hogy ne legyenek erőszakosak, nem azért fizeti meg a csicskásait, hogy ne támogassák, és ha menetközben elcsattan egy-két pofon, hát majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot.

Vannak, akik erről azt hiszik, hogy ez az erő és a határozottság, ők sajnos nem gondolnak arra, hogy a pofon holnap az ő arcukon csattanhat, hiszen hogy fontosak-e, vagy eldobhatók, azt kizárólag a hűbéri lánc fölöttük álló tagja dönti el.
A korlátlan hatalom vége a hatalmaskodás, mely úgy terjed végig a társadalmon, mint hullámok a pocsolyába dobott féltégla nyomán - mindenki áldozattá válik előbb-utóbb.

Az erőszak persze erőszakot szül – lehet, nem idén, lehet két év vagy tizenkét év múlva, de ahogy a Rákosi rendszer kiszolgálói lógtak hajdan a körúti fákon, úgy lóghatnak még Orbán vazallusai is.
Persze ezt a Vezér már csak a Karib-tenger egy pálmafás szigetén nézi majd a CNN műsorában, mert ő már ezt megengedheti majd magának.
Ezt kellene végiggondolniuk kritikátlan támogatóinak.
Van még rá két hetük…
:O)))

35 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyot mondtál pupu. Töröld meg a szádat. Te magad vagy az erőszak megtestesítője. /Persze itt a slepped nagy részének papolhatsz arról, hogy ellenzed az erőszakot./ Ezért viseled oly nehezen, most Viktor erőszakosságát. Van aki tőled is erőszakosabb. Hát így jártál.

nemóvatos írta...

Tegnap a Havasnál G (G=gnóm) Fodor nagyjából arról értekezett, hogy a cél szentesíti az eszközt. Kiderült az is, hogy ez az ember egyetemen fiatalokat tanít miközben a Századvég stratégiai igazgatójaként "kamionszámra szállítják a háttéranyagot a kormánynak" megdolgozva a kapott milliárdokért.
Az erőszaknak már tudományos(?)háttere és megalapozottsága van.
"A kormányfő meg azért nem vitázik mert a kampányt és a győzelmet ez szolgálja jobban" mondta vicsorogva a kis ember.
Most már az sem baj ha "mi kapjuk a legtöbbet".
Ha meg nem akkor elveszik.
De ez négy éve van ám így.

Cereus írta...

Istenbarma Névtelen!
Írásaidból kiviláglik, gonosz lelkivilágod, jellemtelen seggnyalásod, amihez valóban szükségeltetik a törlőkendő rendszeres használata.
PuPu-t egyszerűen a Rád jellemző keresztényi szeretettől átitatva gyűlölöd!
Valószínű, bánt tehetsége, írásaiban megfogalmazott aggódás a "szegényebb" elesettebb nemzettársainkért.
Azért, pedig hogy az erőszakosságot, a gátlástalanságot ostorozza az empatikus emberekben szimpátiát kelt.


Névtelen írta...

Az első névtelen "beszóló", bizonyára a göbbelszizmus elveken működő polgári körös szemináriumokon fejlesztette ki eme vehemens nyelvszerkezet, bevetési technológiáját. Mert ugye a fideszes árja az egy olyan faj amelyiknek egyede felsőbbrendű a magyar társadalomban. Csak fideszesnek van joga, hogy genetikailag alacsonyabb rendűként emlegesse a nyomorult hitetleneket.
Ezért van gyakorlatban Orbán részéről, hogy erőből megfoszt minden ellenséget a megélhetéstől, mint például a trafikos családokat, az állatokat valóban tenyésztő embereket a bérelt földjüktől, és erőszakosan odaadja a műkörmösnek a csatornázó és egyéb seggnyalóinak.
Tehát nem érvényes vele szemben érvényes a dobd vissza a követ dupla erővel elv.
És nagyon itt van az ideje, hogy a társadalomnak négy évig adott pofon is köbre emelve szálljon vissza a Fidesz vezér pofájába.
Persze a sleppje se maradjon ki !!!

civilhuszár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
hello írta...

Látod, PuPu, amilyen képet ezek a fideszesek, még a legkisebbek közül valók is, mutatnak magukról - Te csupán A TÜKRÖT mutatod fel róluk! -, ékesen bizonyítja, hogy akik az akár így, akár úgy alakuló választási kimenetel miatt aggódunk, mennyire nem alaptalanul tesszük.

A vezérüknek nem csupán a gyerekkorából származó emlékek, de az általuk ki- és felnevelt jobbikosok és gárdisták elvei és agresszivitása is ott vannak viselkedési példa gyanánt.
A társadalom meg - franc se érti -, szinte zokszó nélkül elfogadja és tűri mindezt.
Hogy csak félelemből és csak a látszat kedvéért-e, vagy valóban holmi mazochistaként imádják, ha nyomorgatják, fosztogatják, megalázzák őket, ápr. 6-án kiderülhetne. Már ha nem sikerül elcsalni az eddig törvénybe iktatott előkészületeknél is alaposabban a választást.

Akárhonnét nézem, "fényes" jövőt hoztak létre számunkra mindazok, akik különböző módokon tehettek a 2010-es győzelmükért... :-((

civilhuszár írta...

Az időponthoz nem írta ki a rendszer, hogy civilhuszár.

James Bond írta...

Nyugi, emberek, higgadjunk! az első szabály: trollokkal nem vitatkozni, átnézni felettük. Csak azért nem írom azt, hogy nézzük őket levegőnek, mert a levegő szükséges dolog, az élet feltétele. Van egy bölcs mondás. Angolul írom (ez az eredeti), de - biztos, ami biztos - leírom magyarul is. Tehát: "Never wrestle with a pig. You get dirty and besides the pig likes it". Vagyis: "Soha ne harcolj a disznóval. Mocskos leszel tőle, és ezen kívül a disznónak ez tetszik is"

Névtelen írta...

Így van. Blogírótok erőszakos. De ti a seggnyalóik is erőszakosak vagytok. De szerencse, hogy 4 éve a MAGYAR emberek észre tértek, s Orbánban emberetekre találtatok. (S amikor azt írom, hogy magyar, az nem ti vagytok.) Jobb ha belenyugodtok, hogy a választást elveszítitek. Mert ha Magyarországon is van belőletek a legnagyobb populáció, azért mi magyarok még mindig többen vagyunk. Lehet itt beszélni bármilyen választási csalásról, itt a létszám lesz a döntő. Értitek? Mi többen vagyunk.

asta írta...

Névtelennek, aki ma az első

Viktor erőszakossága a ma... a mindennapjaink. Ma erről kell beszélni és ezt kell értelmezni. Az erőszak nem jó. Nem volt jó Rákosi idejében, (Hitlert és Szálasit már ide sem hozom, mert annyira evidens) és nem jó ma sem. Neked se, nekem se, senkinek se...de legfőképpen nem jó egy országnak és a benne élőknek. Az erőszak megaláz... téged is, mert eljöhet egy pont, téma, amikor neked sem tetszik valami. Akkor mit teszel? Lehajtod a fejed és hallgatsz, mert félsz az erőszaktól? Milyen embernek fogod érezni magad? Bizony, olyannak, amit Kertész elhíresült mondása a szemedbe vágott és megsértődtél. Igen: alattvalónak... nem embernek.. Miért nem lehet ezt végiggondolni?
Nincs vörös vagy pirosfehérzöld erőszak. Az erőszaknak nincs ilyen jelzője, a különbség csak az, épp kit sújt jobban. Társadalmi szinten egy erőszakos vezetőnek bárki áldozatul eshet,gyakran éppen a legelkötelezettebb támogatói. Ne hidd, hogy te megúszhatod!

asta írta...

Nemóvatos

Ettől az embertől a hideg futkos a hátamon.... a gonosz megtestesítője. Nézz rá, nézd a szemét.. ha valaha az ördögöt elképzeltem, hát ilyennek képzeltem. Jellemző, hogy ez ad tanácsokat Viktorunknak... ez tényleg ijesztő. Egy végtelenül frusztrált, rettenetesen csúnya ember, aki rendelkezik a gonoszok éles eszével, nem szégyelli kimondani és elmagyarázni az erőszak ideológiáját. Ez maga a rettenet. Elborzasztó!

asta írta...

Vannak itt embernek látszó robotok, akik képtelenek használni, amit Isten pedig gondolkodásra adott. Szerinte magyar az, aki Orbánnal szolga módjára mindenben egyetért, aki kritkátlan a saját csapatával, aki azt hiszi, ettől lesz valaki....mert irigyli, hogy vannak olyanok is, akik magukban is érnek annyit, hogy embernek neveztessenek.
Üzenem neki: én őt is mindig magyarnak fogom tartani... bár őszintén szégyellem, hogy ilyen honfitársaink is vannak ca. 2 millióan. Az ilyenek még nem mérték föl, hogy 2 milló áll szemben 8 millióval... és előbb utóbb mindennek vége lesz egyszer. És akkor mi lesz velük? Még ezt sem képes végiggondolni... aztán majd ő lesz a Gábriel arkangyal...és siránkozik.

vadvirág írta...

névtelen 10.27-hez!

"Mert ha Magyarországon is van belőletek a legnagyobb populáció, azért mi magyarok még mindig többen vagyunk."

Ti értitek ezt az egszerű matematikai képletet? A "legnagyobb populációnál" is többen vannak a "mi magyarok"?

kovácsmester írta...

Kedves Névtelen 6:48 és 10:27!
Tudod, ha a majomnak tükröt tartanak rögtön dührohamot kap, és megpróbálja szétverni. Úgyhogy nézegesd csak a tükrödet, s gyönyörködj a látványban!

hello írta...

Kedves rendszeresen ide író Társaim!

Néhanap "idetéved" 1-1 ilyen Névtelen, hogy az ideöklendezett fennhéjázó gyűlöletadagjával tematizálja az adott blogtémához fűzendő reagálásainkat.

Persze, értem, a NORMÁLIS erkölcsi értékrenddel élőkben erre felhorgad az indulat - mégis azt kérem Tőletek, ill. javaslom magunknak, hogy NE vegyük fel a ezt a poros, sáros, koszos kesztyűt.
Maradjon itt egymagában, puszta mementonak, árulkodóan és önmagukat leleplezően, amit produkálnak, hogy ilyen színvonalú és mentalitású honfitársaink is léteznek a XXI. század Mo.-ának nagyobb dicsőségére!

asta írta...

Szerintem viszont nagyonis kell reagálni... mindig bízom a szavak erejében. Néha tán egy higgadt érveléssel még meg lehet találni az elhalóban levő agysejteket:O)))

1ügyű írta...

Ha valamiért lógni kellene a fidesz vazallusainak, az valóban az, hogy gazdasági eutanáziát vezettek be rengeteg emberrel szemben.
Gusztustalan, hogy a megélhetését teszik tönkre azoknak, akik nem az ő mantrájukat fújják.
A vérnarancs seggnyaló droidoknak végig kellene gondolniuk azt, hogy ha velük szemben tenné ezt más, akkor mit szólnának hozzá.
Én végig gondoltam, hogy mit tennék, ha Orbánnak köszönhetően olyan kilátástalan élethelyzetbe kerülnék és rákos beteg lennék, hogy a mostani várólistákat látva tudnám, hogy maximum pár hetem volna hátra az életből.
Amit akkor gondolnék, amiatt a TEK gondolatrendőrség osztaga már rám rúgná az ajtót...
Idő kérdése, hogy valamelyik elkeseredett ember az öngyilkosság helyett szembeforduljon azokkal, akik tönkretették.
Viktor helyében már emelném a nagyobb kordonokat a néppel szemben...

Cereus írta...

Kedves Helló!
Értenélek én, ha ebből a fajtából csak tucatnyi lenne.
De legalább két milliónyi van.

1ügyű írta...

Kedves Cereus!

Kevesebb van, mint 2010-ben volt. Ez tény.

Viszont az ellenzéknek ideje végre a vidéki kampánnyal foglalkozni ebben az uccsó két hétben...

Névtelen írta...

Tényleg szörnyü volt tegnap Goebbels megelevenedését látni a képernyön, G. Fodor személyében.Ez a rendszer ideolódiája, s ez az ember az ideológusa.
Itt tartunk, ez bizony fasizmus, csak annak mutációja, ahogy Ungváry R. fogalmazza.Ofbán diktátor, egy reformnyilas rezsim vezére.
Követői csak az erőszak nyelvén értenek,sajnos, s minden törekvésünk ellenére választáson nem leválthatóak.El ehet képzelni, ahogy Hitlert leváltják?Ezeket bizony , csak , ujra , valamilyen "Szovjet" hadsereg tudja elzavarni.

Névtelen írta...

Vadvirág! Nem virágnyelven, hogy értsd: Európában Magyarországon van a legtöbb zsidó. De a Magyarországon élő zsidóktól azért a nem zsidó magyarok vannak többen.

öcsike írta...

Csókolom Pupu bácsi!

A házunkban a földszinten lakik egy szép magasa nő, a neve Kolompár Regina, de a lakók csak Rezsinek hívják. Régebben sokan keresték, mostanában azonban már nem, csak ül az ajtaja előtt a hokedlin és bámul maga elé.

Tegnap este vacsora után anyukám mosogatott, apukám meg olvasta a Blikket, amikor anyu megemlítette, hogy Rezsinek a földszintről milyen rosszul megy, régen elkért egy menetért tíz ezret, aztán már csak ötöt, most meg ezerért sem keresik.
Erre apám felordított az újságból, hogy - látod anyukám, ez az igazi rezsi csökkentés, mire anyával veszekedni kezdtek.
Csak ennyit akartam írni Pupu bácsinak, csókolom: öcsike

asta írta...

Névtelen... ehun vagyok-e! Papírokkal bizonyított ( még a régi szép időkből.. tudod Gábriel angyal idején), szóval ehun vagyok én, tősgyökeres, már a 18.század elején beszervült bajor-svéd származék és volt osztályidegen üldözött:O) Nem vagyok Fidesz szavazó. Akkor én mi vagyok? Szerinted?
Mert szerintem magyar vagyok. Akkor kik azok a "mi magyarok"?????

Donáto írta...

Asta!
Megmagyarázom. Szerinte az a magyar, aki a birka zsidónak elveheti a lakását, vagyonát. Aki újra játszhatná a történelmet. Aki felvetetné a hármas tanuló fiát-lányát az egyetemre, mert az lenne szerinte a "magyar igazság"
Hogy ebből a mókus kerékből soha nem tudnak kiszállni, az biztos. Frusztráltságukat kivetítik és másokban keresik kudarcaik okait.
Sosem fogják elismerni, hogy félresikerült életüket nem másoknak, hanem egyes egyedül maguknak köszönhetik. Üdvözlettel: D.

hello írta...

Kedves Cereus és Asta!

A szavak erejében én is bízom, különben nem írkálnék itt, korábban meg másutt, de terápiás célzattal csak azoknál, akiket fel lehet és kell ébreszteni a gondolkodni restség állapotából.

Az a kategória, amelynek egy mintapéldánya kapcsán erről itt most eszmét cserélünk, nagyon is használja az agyát: részint az összes aljas, visszataszító tézis befogadására, továbbá a lényét jellemző gyűlölködés kinyilvánításának hirdetésére.

Szerintem az előbbi típusból tényleg sokan vannak, ez utóbbiból legrosszabb esetben max. 100 ezer lehet. Vagy túl optimista lennék? Miközben 1 is sok az ilyenből.

pleinair írta...

"Kell a politikához egy kis egészséges agresszivitás, hiszen maga a példakép sem piskóta."

Jellemző a fideszesekre és szimpatizánsaikra, hogy túlharsogják ellenzéki vitapartnereiket. Nem a meggyőződés fortisszimója üvölt belőlük. hanem az ellentmondást nem tűrő erőszakosság, az ellenfél véleményének hangerővel való megsemmisítése. Sokszor majd megfulladnak, lélegzetvétel nélkül darálják betanult szövegeiket, hogy ellenfelük szóhoz se juthasson. Ezek a böskék meg a fidesz amazonjai, legharciasabb katonái a polgári köröknek a Cöfnek, vagyis Orbánnak.

Névtelen írta...

mert a baloldal nácikampánya nem erőszakos, á egyáltalán nem :DDDDD

és ha lenne mögöttetek százezres tömeg, ti nem vonulnátok ki vele, á egyáltalán nem :DDDD

szánalmas, pupu, szánalmas...

1ügyű írta...

Inkább az a szánalmas, hogy a narancs-hívőknek az egyik fülén be és a másikon ki, amit az olyan okos emberek, mint Surányi György mondanak...

civilhuszár írta...


A fideszesen túl öntelt névtelennek !

A baloldaliak többsége nem exhibicionista majom, mint az utcán tomboló csürhedék.
Inkább csendben elmennek szavazni, oszt ikszel adnak pofont, sallert, kokit, és baráti tarkón legyintést a nemzetmegvezetőnek, aki már kétszer csapódott így arccal a porba.
Lehet gyűjteni az orvosi kezelésére.:-)

asta írta...

Persze, persze Névtelen... Most is itt dübörögnek halálfejes lobogókkal a baloldali csürhék.. biztos nálad is...Csupa vörös minden. Meg bőgetik a motorokat is, a franc essen beléjük.

Ugye nem mondod ezt? És verik a fideszeseket is képzeld! Tegnap is az egyik amazonjuk pofán vágott egy vérszelid fideszest. Ugye? Márc. 15-én is milyen agresszívek voltak a putyinos zászlóikkal? És csépelték a szegény megfáradt öregembert, tudod a sósavast.És olyan hülyék is voltak, hogy saját magukat jobbhorgozták. Ugye?

Egy náci miért tagadja, hogy az, ami? Ha szégyelled, ne légy az! Ilyen egyszerű.

Névtelen írta...

Sötétségek! Az sem tudjátok, mit jelent a náci szó!

Kóczián írta...

március 24, 08:24-es névtelennek!
Ha a baloldal is megfizetné, akkor jönnének ide felvonulni szerbek, horvátok, sőt még lengyelek (igen, a ti lengyeleitek) is, mert ilyen olcsón a világon nem lehet várost nézni, mint nálunk...

civilhuszár írta...

Ugyan mit jelentene a náci szó. Egyszerű mint a faék. Fajgyűlölő bőrfejű agresszív néha gyilkolászó takonyembert.
De van más is. Olvasgass !
http://hu.wikipedia.org/wiki/Neon%C3%A1cizmus
https://www.facebook.com/Ahazalehetellenzekben/posts/389586974491166

Anikó írta...

Min csodálkozunk, Menczer E.-nek volt honnan tanulni a korruptságot, az erőszakot, hát persze hogy a főnökeitől, ezek csak ebből értenek.

Ez a nagy baj az ellenzékkel, a baloldallal, hogy ők meg csodálkozva néznek, azt hiszik érveléssel lehet itt még menni valamire?
Már régóta nekik is készülni kéne a "fideszből", kutatni, nyomoztatni azok disznóságairól, nem hiszem el, hogy mindent úgy csinálnak, hogy ne lehessen őket elkapni - na nem fizikailag, nem, az annyira pitiáner és primitív lenne - hanem jogilag, nem hiszem, hogy nekik ne lenne, mármint az ellenzéknek hatalmas jogászcsapata, akik megtalálnák a módot az egyenkénti levadászásokra. csak utána kéne menni az ügyeknek, például most ennek a Welsz ügynek, nem is értem mire várnak ???
A sültgalamb szekció itt és most már nem üzemel és nem is fog.

Anikó írta...

Donato Astának írt magyarázatoddal, azaz... minden szavaddal, mondatoddal egyetértek, igen ezek így érzik, hogy ők semmiről nem tehetnek, ők semmit nem tudnak az életükön változtatni és ez így is van, mert nem értenek semmit csak az orbáni hívó szavakat.

1ügyű... a szánalmas narancshívők nem is értik Surányi mondatait,sőt megkockáztatom, azt sem tudják kicsoda Surányi György, hiányzik ez a képességük, ezért agresszívak.
Ez a két dolog adja ki a legveszélyesebb konstellációt, nevezetesen a mérhetetlen butaság és erőszakosság együttese.
Na ez a fidesz.
Ha körbenézel náluk, mind ilyenek a vezértől kezdve.
Ha van is köztük olyan, aki valaha régen esetleg gondolkodott, már az is visszafejlesztette, elvtelenül és gerinctelenül megalkudott némi anyagi előnyért, pozicióért.