2014. április 11., péntek

CSODÁLKOZÁS

Lehet kérem itt mindenféle szép, hangzatos jelszavakkal operálni, de a jelszavaknak már mozgósító erejük sincs, annyira belecsömörlött a magyar társadalom a politikának nevezett pankrációba.

Az elszegényedés, a társadalom gazdasági és politikai szétszakadása megviseli a társadalmat, az egyszerű ember már csak a fejét fogja, ha azt hallja, hogy valakivel eladatták a cégét, melyet nem akart eladni, majd az aláírás után egy nappal meghalt.
Mint ahogy a volt pártvezető ügye sem értelmezhető a tíz éve munkanélküli géplakatos számára, aki csak nézi, mint a moziban az afrikai kígyómérget, a valódi hamis útleveleket, a zavaros pénzügyeknél is zavarosabb megnyilvánulásokat és a pártvezető hallgatását, akinél mélyebben már csak az ügyészség hallgat.


Elképed a gyűlölködésen is, mert ebben az országban évtizedeken át mi, magyarok laktunk.
Aztán egyik napról szinte a másikra kiderült, hogy aki addig magyarnak hívta magát, az mostantól zsidó, cigány, piréz vagy akármilyen más náció, akit gyűlölhetnek azok, akiknek ködös és a történelem homályába vesző az identitása itt a hadak útján, de az tuti biztos, ha ebek lennének, még B törzskönyvet sem kaphatnának
De nem ebek – ökrök...


Csodálkozik a cigány politikus, mert egy olyan országban, melyben állítólag valahol nyolcszázezer és egymillió között van a cigányok száma, pártjuk összesen kilencezer szavazatot kapott, csodálkozik a hat tagot számláló párt képviselője azon, hogy miért is kellene nekik besegíteni abba, hogy a demokratikus oldal egy frakció helyett kettővel, ne adj’ isten hárommal vegyen részt az új parlamentben.


A szocialisták kampányfőnöke ahelyett, hogy elbujdokolna és plasztikai műtétek sorával tenné magát örökre felismerhetetlenné, előkelő kívülállóként értékelgeti a kampányban végzett munkát azon a rendezvényen, melyen ott ül szervezőként és hallgatóként az a volt politikus, akinek oroszlánrésze volt a liberálisok eliminálásában és a koalíciós kormányzás sikertelenné tételében.
Ő nem csodálkozik, helyette főnixként feltámadva egy új liberális párt számára biztosítja már indulásból a reménytelenséget – régi, a kitartó munkát hírből sem ismerő harcostársával kéz a kézben.
Ők ketten együtt adják a garanciát, hogy ebben az országban soha többé ne lehessen liberalizmus, mert ahol ők megjelennek, ott kő kövön nem marad…


A zsidó közösség egyes vezetői nyilatkoznak, hogy a Szabadság téri emlékmű ügye nem zsidó ügy.
Hát igen - Auschwitz ügye sem zsidó ügy, meg a Kamenyec Poldoszki árkok ügye sem zsidó ügy, a Dunába lőtt emberek ügye sem zsidó ügy - babázzanak el vele azok, akik létrehozták, ásták, lőtték.
Ahhoz azért ragaszkodnak, hogy ha valaki azt mondja, hogy nem volt holokauszt, azt szankcionáljuk büntetőjogilag, de ha azt mondja el szoborba öntve, hogy holokauszt ugyan volt, de nincs közünk hozzá, akkor az kóser.


Hiszen csak bezártuk előttük az iskolák kapuit, elvettük a munkájukat, tönkretettük őket gazdaságilag, elraboltuk a vagyonukat, kiköltöztettük őket a lakásukból, nyilvántartásba vettük, összegyűjtöttük, vagonba vertük őket puskatussal - de egyébként nincs közünk az ügyhöz – mit kell ezen csodálkozni?


Ez azért csodálatos ország, mert itt mindenki csodálkozik.
A demokrata választó leginkább, aztán azt mondja, hogy kiiratkozik a politikából, mert az nem igazságos elosztása a szellemi javaknak, hogy a simlis trógerek csoportosulnak az egyik oldalon, a másikon meg az ostoba balekok tartanak fesztivált, míg az értelmes emberek eltűntek, mint a büdösség.
Arra sem hagynak időt, hogy a demokraták megpróbálják feldolgozni a csúfos vereséget, már egymásnak estek, és ez még csak a kezdet, jön az Európai Parlament választása.


Na, itt aztán majd lehet csodálkozni, mert a pártok végre egymás ellen kampányolhatnak, azt szeretik nagyon, jobban, mint a Márton-napi libát..
Erre lesz majd szakértelem, pénz, elszántság, kreativitás, hiszen végre cseléd küzdhet a cseléddel, annak pedig van egy sajátos feelingje, olyan, mintha csokit falnának a résztvevők, tombol az endorfin.
Aztán majd mindenki jól keresztbe-kasul sértegeti egymást, Orbán meg röhöghet, mert ő pontosan ismeri népét, hiszen minden reggel találkozik vele borotválkozás közben.
Mert ne feledjük, Orbán is cseléd, csak ő a lopós típusú cseléd, aki rájár az ezüstkanalakra, de a mentalitás ugyanaz.


Majd az önkormányzati választások előtt három nappal valamelyik agyas rájön, hogy talán össze kellene fogni és együtt állítani esélyes jelölteket.
Egy nappal a választás előtt meg is állapodnak és akkor egy napig tombol majd a szerelem.
Sajnos, sok eredménye nem lesz, mert kétharmados törvény fogja biztosítani, hogy Jászfényszarun csak az választhat polgármestert, akinek papírja van arról, hogy családja száz éve Gyergyószentmiklóson él.


Az újabb vereség után majd megint csodálkozik mindenki, egyúttal Pető Iván és Magyar Bálint új liberális pártot alapít, mely azonnal elvi harcot hirdet a többi negyvenkét liberális párt ellen.
Gyurcsány felveszi vezetőségi tagnak Király B. Izabellát és elkészítteti Kádár negatív szobrát, Bajnai meg olyan édi kisfiúsan duzzog majd tovább.
Karácsony Gergely és Jávor Benedek remek írásokban magyarázzák a csodát, mely szerint lehet egyszerre kint is lenni, meg bent is lenni - lényeg, hogy tudjuk csóválni a kutyát.


Juhász füvész – köszönhetően a minőségi anyagnak -  a szárnyait sem lengeti, úgy lebeg az asztal felett, mint az egerészölyv - talán a Millát keresi.
A szocialisták is egy asztal körül ülnek és számolgatnak, hogy akkor hogy is jönnek ki az új felállásban, ehhez számológép helyett Puch Lacit alkalmazzák, aki egyébként százas szögekkel van odaszögezve a Jókai utcai pártszékház padlójához.


Itt már csak a választó nem csodálkozik semmin, kissé enerváltan előszedi Antall József emlékiratait és kikeresi azt a részt, melyben a szerző visszaemlékszik ötvenhatos elhatározására: „Most alámerülök, és kibekkelem őket!”
Azért neki jobb dolga volt.
Nem mindegy, hogy az Adrián, vagy a Fővárosi Csatornázási Műveknél búvár valaki…

:O)))

28 megjegyzés:

dromedár írta...

Kedves PuPu.
Nagyon, de nagyon dühös vagy, ahogy ki veszem az írásodból.
Valószínüleg joggal.
Tényszerű amit írsz, és várható, hogy a jövőre nézve is igaz.
Az előző poszthoz írt megjegyzésem szerintem itt is megállja a helyét.
"Én akkor is azt mondom, hogy amíg a nép nem tanul meg önnálóan gondolkodni, addíg itt nem, lesz érdemi változás.
"Rossz", és "rossz" között is tudni kell választani.
Kenhetünk mi mindent a politikusokra, és a helyzetre, de az önnáló gondolkodást, nem helyettesíti semmi.
Addig marad a "csordaszellem", meg a "mézesmadzag" huzogatás.
Önálló gondolkodás, és vélemény nélkül az egész csak önbecsapás."
dromedár

hello írta...

A keserűen dühös, tehetetlen indulatod sokunk érzéseivel és háborgásával cseng egybe.

Csak az a baj, hogy vannak szép számmal, akik úszni sem tudnak, nemhogy búvárkodni.
Ennyit az alámerüléses túlélési perspektíváról.

hello írta...

Fogalmam sincs, Magyarország hány képviselőt küldhet összesen az EP-be, azaz mennyi helyen fognak rivalizálva marakodni.
Aláírni megint több pártnak is lehet - aztán adott esetben ámuldoznak, hogy annak az elenyésző töredéke szavaz is rájuk. Ez megint arra jó, hogy mutassuk, nálunk választásokkor csúcsra járva dühöng a demokrácia?

Óriásplakáton már látom, hogy nyilasbarbie továbbra is aspiráns, miközben a politikájukban rohadtul utálják az EU-t.

Az MSZP-s kapitányról is jó darab ideje tudjuk már, hogy Brüsszelbe készül.

Az mikor derül ki, hogy melyik párt listáján kik fognak szerepelni?
Mert én valahogy úgy képzelném, hogy nem elég a pártlogó, az aspiráns személyek is érdekesek.
Ad abszurdum akár esetleg közülük is lehetne választani?!
Ja, hát az már egy más demokrácia-szint lenne.

Anikó írta...

Igazad van Pupu, megint, mint mindig, ha kicsit távolabbról, elemelkedve a földhözragadtságtól, tekintünk erre az országra és az itt történtekre, meg a jelenlegi történésekre, hát mi világbajnokok vagyunk a sz@rkenegetésben.
Mindig ez volt, most is így van és eztán is így lesz.
Senki nem felelős itt semmiért, viszont mindenki valóban piszkosul értetlenkedik és csodálkozik.
Ennek fényében viszont teljesen érthető a választási végeredmény.
Sajnos.

dromedár...kitől vársz te önálló gondolkodást itt ebben az országban ????
Itt mindenki azt szereti, ha megmondják neki, miről, hogyan kell gondolkodnia.
Erről szólt a mostani választás is.
Az emberek tájékozatlanok, mert honnan is kéne nekik, a közszolgálatiból ? na onnan csak azt tudják meg, mi a tuti, mit kell követniük és mennek is, követik is... itt ugyan nem lesz változás egyhamar "önálló gondolkodásban".

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Nagyobb a baj mint gondolnánk. Az a szemét bürokrata brüsszel (így kisbetűvel) megtámadta a legszentebb magyar kincset, a pálinkát! Hogy aszongya nem lehet adómentesen pálinkát főznünk a zUnióban!
Akkor mi a sz@rból fog megélni a szülőfalumban Almáspitén az Olga néni meg a Pista bácsi he?!
Hajuldozni már nem tudnak, a gyerekeik meg az unokáik kinn vannak Londonban, tesznek azok a két öregre.
A pálinkájuk nem a legjobb, kicsit (szerintem nagyon) büdös, de azt mondják, hogy a miniszterelnök úr él-hal érte.
Mondta is még vagy 2008-ban, hogy Pista bá, ez olyan jó, jobb mint az az gyógyszer, amit az orvosom felírt Grazban. Ha még egyszer megválasztanak, ne legyen a nevem Orbán Viktor, de adómentessé teszem a pálinkáját!
És erre ezek a szemetek, ezek a, a, büdös bürokraták meg akarják adóztatni.
Hát nem szemétség?

Unknown írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tegnap valaki felvetette, hogy nem kellene a múltban révedezni, hanem meg kellene végre mondani, hogy mi is lenne a teendő és rámutatni a főcsapás irányára.
Ma reggel az ATV EB műsorában KO vendége az MszP megváltójaként emlegetett szegedi polgármester BL volt. Olga eléggé rámenősen kérdezgetett, hogy hogyan meg miként képzelik el a párt jövőjét, mi az elképzelésük az arculat és mondanivaló-változtatásról stb. A válaszok meghallgatása során az volt a benyomásom, hogy az Úrnak halvány fogalma sincs, hogy mi lenne OV szektás rendszerével szemben a teendőjük. És ez nagy baj, ez a jövőt tekintve nagyon veszélyes.
Ha ennek a regnáló hatalomnak hamarosan nem lesz ellensúlya könnyen egy DPRK (KDNK) tipusú országban találhatjuk magunkat, ahol tombol majd a személyi kultusz és pl. bizonyos emlékműveket a nagy vezető születésnapján adnak át. Most is azért igyekeznek ezzel a Szabadság téren épülő "kegyeleti" emlékművel.

Rátérve a lényegre. Nem győzöm kihangsúlyozni - és véleményemmel nem vagyok egyedül - a megoldás egyedül az lehet, ha üzeneteinket el tudjuk juttani a választópolgárok tudatáig.

Talán véletlen, hogy a fideSS elsőként a meglévő médiákat szállta meg! Remélem mindenki elhiszi nekem, hogy ez egy nagyon is tudatos intézkedés volt.

Ápr.10-én 14:14-kor xyz ezt írta:

"Elsősorban nem az ellenzéki pártok programjával volt a hiba. Sőt nem csak a tesze-toszasággal. Egy nagy probléma volt és van. Az, hogy a Fidesz megszerezte magának a negyedik hatalmi ágat a médiát is...

...A negyedik: a nyilvánosság megszüntetése a köztévében és a közrádióban. Ez a döntő. A nyilvánosság „testre szabása” többet hoz szavazatban, mint az első három hatalmi ág együttvéve. Azért, mert a szavazó is az információi alapján dönt. Márpedig az átlagpolgárt Csajágaröcsögétől Budapestig messze nem érdekli, hogy mi történik a parlamentben, vagy mit csinál a legfőbb ügyész, vagy a bíróság. Azt viszont négy évig hallotta, hogy minden szebb, jobb és még jobb lenne, ha nem lopta volna el az országot az MSZP.

Csak a médián fog múlni a következő 1-2-3. stb választás, semmi máson. Így volt ez a Kádár rendszerben is, csak a Szabad Európa rádió volt egy halvány reménysugár, de az sem tudta valóra váltani a reményeket. Az is csak annyit ért, mint manapság az internet: egy elszigetelt világot."

Ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy minden sorával egyetértek kiegészítve azzal, hogy a Kádár-rendszer szűkös médiafelületét azért nem tekinteném döntően hatalmi ágnak.

Ki kellene találni, hogy honnan, hogyan, miből, milyen programokkal működtethető egy ilyen eszköz vagy eszközök.
Vonzó programok kellenek, mert egyébként nem vonz széles tömegeket és az is fontos, hogy az üzenetek ki(k) által és milyen formában kerülnek a közönség elé.
A média nem lehet teljesen pártos - hiszen ez a sokszínű demokratikus oldal médiája lenne de, nem lehet teljesen elfogulatlan sem, mert akkor nem tudná betölteni a hivatását.
A vélemények konszolidált ütköztetése szakértő műsorvezetés mellett mindenképpen haszonnal járna, mert kidomborítaná a különbségeket. Ehhez lojális - és egy egy kicsit elfogult -műsorvezetés és jól megválogatott - nem szektás, hívő - kormánypárti résztvevők kellenek.
Ha eljutnánk odáig - szép remények! - ezt már a szakemberek biztosan megoldanák.
Enélkül viszont mi még OV kormányzóságának idején halunk majd meg, akit majd gyermekeink és unokáink legnagyobb boldogságára fiúági örökösként - a ma NB-I ben focizó - OG követ.
Ha nem lépünk időben, szép jövő vár ránk és utódainkra!

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Nagyobb a baj mint gondolnánk. A szemét rohadt, vagy mocskos brüsszeli (így, kisbetűvel) bürokraták nem engedik, hogy hazánk legféltettebb kincsét, a pálinkát adómentesen áruljuk.
Ez nyílt támadás a függetlenségünk ellen! Meg is mondta a Fazekas miniszter úr, hogy a frakció összes válóperes jogásza összedugja a fejét és fellebez. Vagy fenn lebez, nem tudom, ezt nem értettem pontosan.

Én meg úgy döntöttem, hogy akkor alakítok egy új polgári pártot. A neve már meg is van, az lesz, hogy NEM ELADÓ A MAGYAR PÁLINKA.(párt)
Béla a szomszédom azt mondta, hogy hülye vagyok, ha ezt kiírom a házunkra, még az Orbán Viktor sem fog nálam venni.
Hát, ezen úgy tűnik még kell egy kicsit finomítanom, lehet, hogy csak az lesz, hogy "az almáspitei pálinka jobban teljesít, mint a felcsúti" - vagy valami hasonló.
Tisztelettel: - morzsi -

a_huje írta...

TC. Csaba J. Kulcsár

"Talán véletlen, hogy a fideSS elsőként a meglévő médiákat szállta meg!"

Nem, nem véletlen. 2002-es Fidesz bukás után megkérdezték Orbánt, hogy mit csinálna másképp. Nem azt mondta, hogy tisztességesen kormányozna,és a parlamentet is a demokratikus elvek szerint működtetné, hanem csak annyit, hogy a médiát sokkal jobban felügyeletük alá vonná. Hát ezt is tette.

Viszont nem értem miért van így elkeseredve itt mindenki. Nincs semmi veszve. Orbán Viktor ugyanis odaadta (INGYEN!!!) a Nemzeti Múzeumnak a hátizsákját! Azért ez a nem semmi, figyelembe véve, hogy a sokkal kevésbé értékes Seuso kincsekért 4,5 milliárdot fizettünk. Most már csak abban reménykedem, hogy az új múzeumi negyedben lesz legalább a 100nm-es helyiség kialakítva, ahol kizárólag a mi szemünk fényének ereklyéi lesznek kiállítva....

asta írta...

De nagyon pesszimista hangulatban van ma mindenki!:O) Pedig ma még a nap is süt, örüljetek neki!:O)

PuPu pont azt mondtad ki, amit tegnap este a fiamnak mondtam, de szó szerint. Egyik oldalon a gátlástalan kleptomániások, másik oldalon a balfaxok. Csak azt tudnám, mi belgák akkor hova álljunk? Basszus! Körbe vagyunk véve....

nemóvatos írta...

A legnagyobb baj, hogy mindenki még most is csak dumál, mellédumál, magyaráz, megmagyaráz, de közülük egy tesz is.
Meg is mondja: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek.
És mégis, mindenki arról beszél amit mond.
Én jót nevettem PuPu írásán.
Kínomban.

hello írta...

Ha már a csodálkozásnál tartunk, én erre csodálkoztam rá:

http://www.hir24.hu/belfold/2014/04/09/fodor-gabor-hagyjuk-a-szuszakolos-mendemondakat/

Mármint arra, hogy bár kb. 2 méter magas lehet, de ahhoz képest is ugyan bizony mitől ekkora nagyhatalmas a mellénye Fodornak?
És hogy vajon ki adta rá?

Láthatóan az összefogás vele is kibővülése legelején is már Gyurcsány Ferenc szemmel láthatóan agylobot kapott attól, ahogy nagy hangon azt hangoztatta, hogy Mo.-on csak az ő pártja képviseli a liberálisokat - holott a DK a megalakulása pillanatától kezdve balliberális pártként definiálta magát!
Szóval hogy is van ez?

Neked5 írta...

Remek elemzés a galamuson:

Mi volt a vereség valódi oka?
Lánczos Vera 2014.04.11.04:40



Figyelem a reakciókat a baloldali összefogás vereségéről, nem kis bosszúsággal. A Népszabadság szerkesztőségi cikkében (Másnap) például önmagán túlmutató tanulságként értékel a szerző egy elcsípett mondatot, amelyet az ellenzéki vezetők egyikétől hallott: „Semmit nem értettünk meg Magyarországból”. A cikk szerint a politikusok választási eredményeket értékelő mondatai többnyire azt mutatták, hogy tényleg nem értették még meg, mi történt. Bezzeg ő aztán érti. Meg is mondja: „Lehet mutogatni a választási rendszerre, elemezgetni az összefogók összefogási hibáit, de ha egy hatalmat a választók le akarnak váltani, és úgy érzik, van kire, akkor nincs az a Fidesz-rendszer, ami ebben megakadályozta volna őket” – írja. Úgy ám! Utólag már ennyire mellékes, hogy a pálya lejtett. Nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy „a baloldalnak fel kell fognia, hogy a választók nem ezt és nem így akarják”. Hogy a cikk szerzője szerinte hogyan akarják, arról nem szól a fáma.

Mások szerint ezen a választáson mindenki győzött, csak a baloldali összefogás veszített. Hiába lett a második legnagyobb erő, dicsőíteni az LMP-t kell, aki „mert” nem összefogni, vagyis nagy ívben tenni arra, mi az ország érdeke: a párt bejutott, azaz éppen 5 százalékot sikerült elvennie az összefogástól és hozzájárulni számos helyen a képviselőjelöltjeik alulmaradásához a Fidesszel szemben. Hozzájárulni ahhoz, hogy a győztes fideszes nagyobb arányú kompenzációt söpörjön be a második helyezetthez képest minden érintett választókerületben. A Jobbik is győztesként értékelt, mert többen szavaztak rájuk, mint korábban. Csak az nem számít, hogy a kormányváltók összefogására is többen szavaztak, mint 2010-ben az MSZP-re. Az nem teljesítmény a magyar politikai kultúrában, hogy képesek voltak megegyezni és együttműködni annak érdekében, hogy a torzított választási eljárási szabályok ellenére ellensúlyt tudjanak képezni. Ez tűnik ki például a 444.hu írásából is. A szerző szerint a baloldal összeomlott, és megint új identitás után kell néznie. Nézzük mit jelent Magyari Péternek az identitás: „Szemben a Fidesszel, a baloldal képtelen volt arra, hogy átélhető történetet adjon elő. A Fidesz szabadságharcos, pátosszal teli világa ugyan jórészt hazugságokon alapul, de legalább folyamatos győzelmi jelentésekre ad alkalmat.” Ugye értjük? Hazugságon alapul, hát istenem, ha jó sokszor mondják, hihető lesz. Nézzük az identitás szó jelentését! Az önmagunkkal való azonosság vagy valamely csoporttal való azonosulás érzését, élményét, illetve a szerepeken, magatartásformákon, értékrendszeren keresztül való önmeghatározást jelöli. Magyari szerint ez az önazonosság hiányzik a kormányváltóknál, legalábbis az ő számára nem elég átélhető demokráciát akarni, individuális szabadságokat tisztelni, európai értékekkel azonosulni, az neki kevés, vagy ki tudja, talán értelmezhetetlen.
Folyt.:
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/373591_mi_volt_a_vereseg_valodi_oka

Névtelen írta...

http://arokkantisember.blog.hu/2014/04/11/gondolatok_egy_csokorral

Tom Taylor írta...

Ismeritek a "Leszarom" tablettát?
Úgy tűnik az ország nagy része rendszeresen szedi.
- Magánnyugdíj einstand? "Leszarom!"
- Földmutyi? "Leszarom!"
- Trafikmutyi? "Leszarom!"
- Magáncégek elvétele? "Leszarom!"
- Oktatás szétbarmolása? "Leszarom!"
- Stadionok építése éjező gyerekekkel szemben? "Leszarom!"

A gyerekeink jövőjének elvétele?
"LESZAROM! LESZAROM! LESZAROM!"

Tényleg így van? Mindenki leszarja?
Nem kéne hagyni...

dromedár írta...

Kedves Anikó.
Nem kell semmi mást tenni, csak megnézni a bevételeinket, kiadásainkat.
Nézelődni az utcán.
Hallgatni másokat.
Megnézni, hogy a családban mennyien dolgoznak, van-e munkahelye esetleg a családtagoknak.
Tudunk-e menni üdülni.
Tudunk-e élni a hobbiainknak.
Véleményt alkotni, és nem megvárni, hogy helyettünk valaki megmondja a "tutit".
Mivel semmi sem tökéletes körülöttün, ezért írtam, hogy tuni kell választani a "rossz" és a "rossz" között.
Most szerintem a többség hagyta, hogy nélkülük a "nagyonrossz"-at válassza a kissebbség.
dromedár

D .ELEMÉR írta...

NAGYON NAGYOT csalodtam
a választásban
nem is Írok semmit
maradok HŰ BALOLDALI !!
jó írás Pu Pu
fog az IGAZSÁG GYŐZNI ez a világ rendje
köszönöm
eli

hello írta...

Folytatom a csodálkozásomat.

Korábban még annyira nem figyeltem az ilyesmikre, most tűnik fel az EP-választáson divat (?), hogy csalogatónak olyanokat tesznek a listára, akiknek eszük ágában sincs Brüsszelbe menni.

Mint pl. rögtön a DK-nál Gyurcsány Ferencet.

Bajnai Gordon is azt nyilatkozta, hogy ő lesz a kampány egyik vezető arca, azonban Brüsszelbe nem akar menni, az országgyűlési mandátumáról lemond, és főpolgármesteri ambíciója sincs.
Az is lehet, hogy a harmadik-negyedik hely táján ismert művészek tűnnek fel, akik azonban nem utaznak ki Brüsszelbe.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele,
én utálom, ha átvágnak...

hello írta...

Kedves Tom Taylor, 2006-ban az Amőbán szabadalmaztattuk az általad emlegetett tablettát.

http://kepkezelo.com/images/5qr9r53xo10uoc0xe9y1.jpg

Unknown írta...

hello írta:
"Nem tudom, ti hogy vagytok vele,
én utálom, ha átvágnak..."

Kívánom, hogy ennél nagyobb "átvágásokban" ne legyen részed. Félek, hogy nem is a távoli jövőben majd Te is megtapasztalhatod, hogy mit jelent a fideSS "igazmondása".
Ez jelen esetben még mindig a kisebbik rossz!

Donato írta...

Nézem a tévét, olvasom az újságot és nem hiszek a szememnek.
Emberek tömegeinek az a véleménye, hogy fenébe az Unióval, aki szekál, zavar minket, nem hagy élni, meg akarja szabni, hogyan éljünk.
És mindjárt meg is mondják, hogy mi a megoldás, - hiszen a magyar krumpli, paradicsom páratlan, minek nekünk az EU.
És csak mondják-mondják, és nincs ember, aki egy pillanatra észhez térítené ezeket, hogy ugyan paprika retek terem nálunk, de számítógép, gépkocsi, fejlett elektronika egy szál se.

Három volt kollégista haver vezeti az országot.
Van már szép számmal gyáros, nagytőkés, nagyvállalkozó.
De egyetlen egy nincs közöttük, aki szorgalmából, isten adta tehetségéből, átlagon felüli szakmai tudásából, vagy uram bocsá, szerencséjéből lett az, aki.
Egyenként végig lehet menni rajtuk, sógor-koma, öcsém-uram, gatyám-bátyám alapon gazdagodtak meg.
Sehol köztük egy magyar Edison, egy Henry Ford, vagy egy Ganz Ábrahám.
Tessék szíves lenni megmondani, hova süllyedtünk?

leó jégkrém írta...

Hellonak és Mindenkinek!
http://www.youtube.com/watch?v=Sl6Z4lcRkoM

dromedár írta...

Hát igen kedves leo jégkrém.
Csak nézőpont kérdése az egész.
Ezért szép a mi magyar nyelvün, mert lehet csűrni-csavarni.
dromedár

csodás tavasz írta...

- és még ilyen idióta, marakodó, széthúzó, saját érdekeiket néző, szél által összehordott csürhére kellett volna szavazni - szerintetek.
- azt kaptátok, amit meg is érdemeltetek.
- csak azt ne várjátok, hogy normálisan gondolkodó emberek is az ilyen szél által összehordott szemetekre szavazzanak!
- ti pedig csak keseregjetek, a keserű jót tesz az emésztéseteknek, ha már azt az érelmeszesedett fejeteket nem lehet meggyógyítani!

PuPu írta...

csodás tavasznak
A kérdésfeltevés jogos lenne, ha a szemben álló halmaz nem gátlástalan bűnözők szegényeket nyomorgató, a morált még hírből sem ismerő mocskos maffiája lenne.
menj ki az Üllői út-Könyves Kálmán körút sarkára és nézd meg az épülő stadiont, - tíz ilyen kellene, hogy Magyarország összes éhező gyereke beleférjen...
:(

leó jégkrém írta...

Kedves Dromedár 7:59!
Igen, csűrni-csavarni is lehet, ahogy tetszik. Mindenki a saját beállítódása/belátása szerint értelmezheti.

asta írta...

Csodás tavasznak:

Abban az idióta, marakodó csürhében nagyon ígéretes, fiatal emberek vannak. És nem voltak könnyű helyzetben. De ezt úgysem értenéd a kárörvendés szép és nemes érzületétől elvakítva.

Csak azt tudnám, minek örülsz annyira. Legalább a PaksII.c. fejezetnél, érdemes lett volna legalább egy pöttyet elgondolkodni, kinek lehet ez érdeke... vedd ezt találós kérdésnek:)

Tudod kedves, az a nagy büdös helyzet, hogy az inszeminátor/párttitkár csemete rohadtul átvágott benneteket széplelkeket..mert kitalálta az egyetlen hívó szót, amitől azonnal megindul a nyálképzés. Elandalít és valakinek érzed magad.
És neked ennyi elég.... nekünk meg nem. Csak ennyi a különbség köztünk. Ezért mi lehetünk nagyon szomorúak, de megalázottak nem. Megalázott te vagy, csak még nem jöttél rá. Majd ha rájöttél, tárt karokkal fogadunk . Megígérem.

hello írta...

Kedves Leo Jégkrém, köszi, ez zseniális, az ismerősi körömben ezerrel terjeszteni fogom!

plebejus írta...

Nem tudom, hogy volt-e már - egy ici-pici ébresztő adalék csodás tavasznak (is)...


http://vs.hu/ezeket-az-aknakat-helyezte-el-onmaganak-az-orban-kormany-0410


Persze ez mindössze néhány példa a sok százból, amire itt felhívja a figyelmet...