2014. április 12., szombat

ITT A TAVASZ

Gyönyörű napsütés, zöld már minden, akinek van erkélye, terasza, már előhurcolta a bútorokat vagy levette róluk a védőtakarót, sőt, már ivott is egy-két nyugodt kávét a szabad levegőn.
A bagósoknak meg egyenesen áldás ez az időjárás.
Ha már úgyis olyanok, mint a másodrendű állampolgárok, akkor legalább tüdőgyulladást ne kapjanak a nyilvános megszégyenítés mellé, hogy kiteszik őket a lakásokból, irodákból, mint a macskát sétálni - sehol semmi európai humanizmus, sehol semmi kímélet.
Én már ebből levontam bizonyos következtetéseket az emberi természettel kapcsolatban, de be kell valljam, hogy amikor parttalan liberalizmusom és a büdös bagó találkozik, akkor azért az én elveim is zátonyra futnak, és nem érzem azt a mély felháborodást, mint egyébként, amikor az irodaépületek kapuitól félrehúzódó számkivetett páriák füstölgő bandáit szemlélem.


Szóval nyílnak a virágok, éled a természet, csak a magyar baloldal olyan, mint egyik ismerősöm kertje.
Ő civilben esztergályos volt, de roppant büszke volt kertészeti ismereteire, és amikor kapott valakitől egy zacskónyi tulipánhagymát, akkor igen szorgalmasan elültette – minden hagymát fejjel lefelé, aztán várta a kikeletet…

Mi is várjuk a kikeletet, de talán nem ártana megnéznünk, hogy a mi tulipánhagymáink helyesen lettek-e elültetve.


A szocialisták elküldték világgá kampánymenedzserüket, aki miatt egyébként is rengeteg támadás érte őket, merthogy a delikvens a tuggyukkik közül kikerülő kettős állampolgár – mondjuk jeruzsálemi székely - volt.
Most egy csapással két legyet ütöttek – megszabadultak az izgága szakembertől, aki állítólag sokakkal összeveszett a kampány során, egyben remekül érzékeltették, hogy a politikusok a helyükön voltak, de a kampánymenedzser, ugye.
Azt ugyan nem tudom, hogy ha valaki drága pénzen felfogad egy szakembert egy feladat végrehajtására, akkor annak a munkájába miért kell belebeszélni – ha kőműves lennék és az építtető ott állna a malterosvödröm alatt és minden téglánál belepofázna a dolgomba, meglehetősen hamar bevakolnám az illetőt.


De mindegy, mostantól a kampányt maga Szanyikapitány fogja irányítani.
Ha azt nézzük, már akkor is megéri a döntés, ha a kampány kudarcot vall, mert kétségkívül olcsóbb az ő alkalmazása a feladatra, mint elődjéé, márpedig ha az eredmény ugyanaz, de a ráfordítás kevesebb, akkor máris megállapíthatjuk, hogy a hatékonyság növekedett.


Mindenesetre már csicseregnek a madarak, és ez optimizmussal tölt el mindenkit.
Fodor pacsirta is cizellált kicsit az álláspontján frakcióügyi kérdésekben, mondván, ha komoly felkérést kap, akkor pártja testületei megvitatják, majd felelős döntést hoznak.
Praktikus párt, ha leül a tagság egy sörözői asztalhoz, máris ott ülnek a testületek mind, meg a kongresszus is – ez persze nem zárja ki azt, hogy döntésképtelenek lennének, végtére is a liberális tradíciókat tartani kell, a kotta pedig ehhez a Brian élete című film.


Orbán viszont most, hogy sikerült a Szabadság téri emlékmű ürügyén flottafelvonulást tartania, átmenetileg megpihenhet – talán még Grazba is kiszaladhat kis gyógysimogatásra, hiszen a lelkiállapota most, hogy hátizsákja a Nemzeti Múzeum tulajdonába került, azért sokat javulhatott.
A Szent Szütyőt alán a koronázási palást helyén lehetne kiállítani, de előtte meg kellene szerezni még a Magasztos Sportszárakat a Zoknikkal is, melyekről a szagmintát hungarikumként egy üres pálinkásüvegben lehetne tárolni, a bűnügyi technikusok tudják ennek a módját.


Elspekulálgattam, hogy tulajdonképpen mi is a bajom Orbánnal?
Jó, utálom, mint Harangláb a kukoricagölödint, de ettől – elméleti síkon - még lehet, hogy az országgal jót tesz, már persze ha elfogadjuk azt is, hogy előfordulhat, hogy a Bálna a Közgáz elől szégyenében beleveti magát a Dunába.
Mert ugye az igaz, hogy Putyin egy önkényúr, de Obama sem kell, hogy minden döntéséhez engedélyt kérjen Amerika népétől, - egyszer megválasztották, négy évig ő mondja meg a tutifrankót, ha meg a Kongresszusnak nem tetszik, akkor ő is kerülgeti őket, mint Viktor Barrosót.


Mégis, legalább elméletileg ellenőrzi őt egy-két testület, melyek tagjait nem személyesen Obama vette meg két fületlen gombért meg három trafikért.
Ebben a berendezkedésben lehet érdekeket ütköztetni, az ország jövőjéről vitatkozni, mert Obama csak amerikai elnök, nem vajda, ami lényeges hatásköri különbség.

Szóval, ha Viktor véletlenül kormányzót csináltat magából, nekem semmi kifogásom nem lesz ellene, a nyakába akasztunk egy láncot, fejére tesszük Rákosi simléderes sapeszát, oszt kész is a kormányzó, lesz olyan szép, mint hajdan Ceausescu volt.

Ez is milyen érdekes - véreink a határon túl rettenetesen nehezményezték, mikor a Conducator elnyomta őket, ma viszont, mikor Vityka nyomja el az összes magyart, felettébb örülnek.
Pedig ha lenne bennük csepp ész meg némi következetesség azonnal felismernék, hogy a két uralom egy tőről fakad, de hát a magyar kultúrfölény nem minden területen nyilvánul meg egyformán - van, hogy a mackónak a Retyezátban több esze van, mint Orbán seggébe ájult véreinknek.


De ezek csak ilyen kesze-kusza gondolatok, nem is kell túl komolyan venni, inkább üljetek ki a teraszra, a kertbe, az erkélyre, a parkba, a játszótérre, menjetek sétálni, sportolni, játszani, nézegessétek el az unokákat, mert aki túl sokat szívja a politika áporodott levegőjét, az előbb-utóbb maga is hasonul azokhoz, akik miatt elkezdett lázadozni.
Úgyhogy megyek is kávézni, legyen kellemes a hétvége nektek is!

:O)))

29 megjegyzés:

asta írta...

Igazad van PuPu! Megyek is a kertbe, kivenni az elszáradt fenyőcskémet, amit agyonpisiltek a kutyáim... ültetek újat, frisset és bekerítem...
Hajrá!Üdvözlet a csüggedőknek!

promenád írta...

Ha már itt van a tavasz,hát vidámkodjunk egy kicsit/bár a dolog véresen komoly :
Ismeretlen szerzőtől származó versidézet :
" Két dolog van a világon
Ami mindíg biztos
Lapjára es' a tehénszar
S a politika piszkos "

pitypang írta...

A kert titokzatosabb hatást tud kisugározni az emberre, mint az ember a kertre...

hello írta...

Nana, PuPu, épp tegnap olvastam, hogy ha ma indulna Ceausescu, újra simán megválasztanák - és ezt a hírt büszkén átvette és hirdeti a Magyar Nemzet Online!

http://mno.hu/kulfold/ceausescu-nyerne-romaniaban-ha-nem-vegeztek-volna-ki-1220896

Szóval ott se működik a diktatúra utálata és elutasítása, ott se teng túl a nemzeti IQ-állomány!
Úgyhogy ne csodálkozzunk.

hello írta...

Ezt egy másik honlap kommentjei között olvasom:

"A selejtes kilyukadt gumit nem kellene kiállítani nemzeti ereklyeként, amit az ősei használtak?

A nap idézete:

" Schumacher hamarabb fog felébredni a kómából, mint a magyar nép....."

hello írta...

Ezt Leó jégrém tette be az előző bloghoz, de olyan zseniális, hogy áthozom:

http://www.youtube.com/watch?v=Sl6Z4lcRkoM

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A fene tudja !

Valahogy nincs kedvem az egészhez.

Persze értelek és igazat is adok neked, de a helyzet ettől nem lesz rózsásabb !

Azt gondoltam, hogy azért értelmesebbek vagyunk.
Tévedtem !
Még az okos értelmiségijeinkben is !

Ez az oka a kedvetlenségemnek.

Na majd legközelebb, ha megérjük !

Üdv sphagin

kekec írta...

Pupu. kivételesen nem értünk egyet, ebbe a kampánymunkába igenis bele kellett volna szólni (bár a hajam mered arra a gondolatra, hogy voltak még ennél is gyengébb variációk!)
Mi a francnak nem lehet az érintettek
véleményét kikérdezni és zsűriztetni a tervezeteket? Esetleg az interneten kerengő számos jobbnál-jobb javaslatból akár megvásárolni a jobbakat?

Donato írta...

"Radikális változásokra van szükség..-" mondta Mesterházy Attila. - És nem mondott le...

Pipiből lett tyúkanyó írta...

Ne keseregjetek! Minden rossznál van rosszabb! MOSOLYOGJ! A holnap rosszabb lesz a mánál. /Murphy-féle filozófia./

hello írta...

Kedves Kekec, PuPu számos használható, okos javaslatot is leírt az elmúlt hónapokban, sőt, években. Még ötletdíjat se kért értük.
Csak hát, látható, akik sajátmagukban és a fizetett tanácsadóik zsenialitásában hisznek csupán, méltóságon alulinak tartanák az ilyen forrás igénybevételét. De ez sem újkeletű gyakorlat arrafelé. Unalmas visszahivatkoznom akár az Amőbára, majd a Kapcsolat.hu-ra, ahová az alulnézetből származó, segítő és óvó szándékú véleményeket sosem voltunk restek leírni.
A karaván meg haladt...

Az eredményben gyönyörködhetünk.

Öreg harcos írta...

"Tavasz van, gyönyörű.."-én mégis rosszkedvű vagyok..Teljes a kiábrándultság...Barátaim, gyerekeim nem értik..A legrosszabb, hogy én sem..Csodálom, hogy Te fel tudtál állni.. Talpig gázolunk a borsóban, amit voltál szíves a falra hányni ( továbbá azok, akik itt és máshol megszólaltak, kiabáltak. Akiknek kellett volna, nem hallották meg-A " nép"-az istenadta pedig..(??????)döntött.Így aztán "rosszkedvünk" tavaszát kell túlélni. Szerencsére jön a "nyuszi", talán a család, a sütés-főzés eltereli a figyelmünket.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Most talán nem kellett volna becsmérelni a "hátizsákot" - mert lehet, hogy nem olyan sokára, a Ludovikás katonatisztek, meg a Jutason végző tiszthelyettesek arra fognak felesküdni...

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Azért ez a nemzet hátizsákja durva volt!
Nem tudhatod, hogy pár év múlva nem előtte fogják letenni a Ludovikás tisztek és a jutassi őrmesterek az esküjüket.

Unknown írta...

T Öreg harcos!
Amit fentebb leírtál az nem csak, hogy döbbenetes, az maga a szégyen.
Pupu éleslátását, humorát, az aktuális problémákra történő reakcióit már régóta figyelemmel kísérem és nagyra értékelem. A Kapcsolat.hu-n ismerkedtem meg vele, azóta minden áldott nap felkeresem az oldalát és elolvasom az írását.
Már a Kapcsolat.hu-n is az volt a tapasztalatom, hogy értelmetlen minden igyekezet, ha 20 alatt van azoknak a személyeknek a száma, akik - bármi legyen is téma - egyáltalán hozzászólnak. Érdemi hozzászóló ennek még a fele sincs.
Azon a fórumon legalább lehetett látni hivatásos politikust is, Pupu "maszek" fórumán én még ilyennel nem találkoztam. Az egész úgy ahogy van kezd az érdektelenségbe fulladni és én csak azon csodálkozom, hogy ennek ellenére a Pupu még mindig csinálja. Én már régen abbahagytam volna, ugyanis alkotó ember számára elviselhetetlen az érdektelenség, a közöny. Az alkotó az elismerést szereti, mert az ösztönzi további munkára.
Néhány évvel ezelőtt régi filmek magyarításába kezdtem. Kb 100 nagyjátékfilm magyar feliratát készítettem el. A visszajelzésekből az derült ki, hogy szerették amit csinálok. Mégis kb. egy éve azért hagytam abba, mert azok akik szerették nem voltak annyian, hogy én a folytatás mellett döntöttem volna, mivel a befektetett munka aránytalanul nagy ahhoz, hogy azzal csak keveseknek szerezzek örömet.
Aztán kis ideje elkezdtem ide is hozzászólást irogatni, de azt hiszem ezt is befejezem. Az ami a hozzászólások jórészéből látszik, azokból hiányzik mindenféle konstruktivitás. Az kevés ha valakinek csak annyit írok, hogy tetszik amit mondasz, mert ha nem teszek hozzá semmit, akkor abból soha sem lesz vita. Az előrelépés vita nélkül pedig lehetetlen. Ha engem valamiből kihagynak az akkor sem tetszik, ha az egyébként jó.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy velünk egykorú idősebbekkel együtt hamarosan kihal ez a fajta vitakultúra is. A mai fiatalok - 40-50 évesek - már olyan korban szocializálódtak, ahol a permanens zavarodottságon kívül mást nem nagyon tapasztalhattak. Nem volt idejük egyik szellemi áramlatot sem igazán kiismerni, ennélfogva nem lehetnek képesek a különbségtételre. Sokan azt sem tudják, hogy mit jelent a demokrácia.
Ezen a táptalajon tud aztán megerősődni a nemzeti érzések felturbózására játszó jobboldal és erre alapoz az ordas eszméket felszinre hozó, a legsötétebb európai kort idéző szélsőjobb.

Ez véleményem szerint csak akkor lesz képes átfordulni, ha a régi magukat baloldalinak hirdető pártok elvileg eltünnek valamiféle süllyesztőben és valaki élére áll egy olyan mozgalomnak, ahol a normális, racionális, technokrata eszme dominál. Azok majd tudnak igazi programot csinálni. A XXI. században már semmi sem szól a múltról, minden a jövőről szól.
Valaki a múltkor azt írta, hogy a jelenlegi választékból erre a DK látszik a legalkalmasabbnak. Egyetértek vele és csak annyit tennék hozzá, hogy ez csak Gyurcsány nélkül sikerülhet. Kell valakinek lenni, aki ma még talán nem is tudja magáról, hogy erre lesz hivatott. És még annyi, hogy jó lenne egy okos és talpraesett nő mint a Vadai Ági!
Tévedés ne essék, én nem vagyok Gyurcsány-ellenes, de azt mondom ma is, amit anno a Kapcsolat.hu-n is mondtam, a Fidesz akkori 2/3-a elsősorban Gy-nak és az SzDSz-nek köszönhető. Nem az öszödi-beszéd miatt, hanem annak a demokráciafelfogásnak és a következményektől tartó állandó félelemnek, amiben meg tudott erősödni a gusztustalanul gyalázkodó a korlátokat állandóan feszegető vezető ellenzéki párt.

Nem akarlak elkeseríteni, de nagy szerencsénk lesz, ha ezt még megérjük. Mondom ezt úgy, hogy fogalmam sincs, hogy hány éves vagy.

Geza írta...

Kedves Csaba (J. Kulcsar):

Megertem aggodalmadat, a magameval es masokeval egyetemben. Csak egy-ket szo errol.

a) Nem ertem meg azokat, akik elkezdik keresni a hibat a gyenge kampanyban, meg a Gyurcsany "tulzott demokratizmusaban". Ha szereted a multat vizsgalni, akkor tedd fel a kerdest, hogy mit tudtal volna Te csinalni a hitleri Nemetorszagban - vagy azelott, mielott a nacizmus kialakult. Egyszeruen vannak periodusok, mikor az iskolai vegzettsegtol fuggetlenul, az emberek eldobjak az agyukat es kezdenek egy pojaca messiasban hinni. Nem tudsz tenni semmit! (Pontosabban tudnal, ha lenne akkora toeked - es lelkiismeret hianyod, hogy azzal Te iranyisd a vezert - mint most mo-n.)

b) En szerintem mar arra is buszkek lehetunk, hogy mo-n van meg nehany szaazazar ember, akik kepesek az igazukat harsogni, a tetu neppel szemben. En nagyon tisztelem azokat a jol ismert szemelyisegeket, akik nyiltan vallaljak ezt. Oek sokkal tobbet kockaztatnak mint mi.

c) Engemet borzalmasan idegesit, mikor valaki ugy akar valasztasokat nyerni, hogy a "kis hulyeknek majd igergetunk valamit, azt taan majd csak el leszunk valahogy - mikozben oek meg orommel beveszik". Egyebkent meg sokszor ez sem sikerul - pelda a mostani kampanyban a szocik, es folytatolagosan a fidesz kampanyai.

d) Az ellenallas igen fontos, de arra fel kel keszulnunk, hogy hosszu lesz, es addig mindenkinek meg kell talalni azt az eletmodod, amely nagyjabol fuggetlen a rendszertol.

e) Vegul. Az akarmilyen eletkor az szar egy dolog, ezzel egyetertek, de eleve rossz annak a hozzaallasa, aki belemegy abba az utcaba, amikor barki a kora miatt egyben a nezeteit is csak lesutott szemmel tudja batortalanul elmotyogni. Amig tisztan latja az ember a dolgokat, addig nem kell szegyenkezni semmiert.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

T. Géza!
Nincs közöttünk vita, amit leírtál annak nagy részével egyetértek.
Azt viszont remélem, hogy az e) pontban megfogalmazott mondatot nem nekem címezted, mert ha igen, akkor valamit nagyon félreértettél. Én soha sem voltam rejtőzködő, én a múlt rendszerben is és most is teljes névvel, felemelt fejjel és nyitott szemmel vállaltam a véleményemet.
Gondolhatod, hogy ez nem sok mindenkinek tetszett és nekem pedig egyáltalán nem használt.

Geza írta...

Kedves Csaba,

Az e) pontban nem azt a "rejtozkodest" ertettem, amirol Te beszelsz. Itt csak arra a letezo effektusra szerettem volna felhivni a figyelmet, amelynek eredmenyekeppen az idosebb korosztaly feel egyenrangu partnerkent fellepni a tarsadalmi vitakban, mert hogy "ti ven hulyek, holnapra mar biztos nem lesztek itt". Szoval ez csak biztatas volt az akarmilyen koruaknak, hogy nekik eppen olyan joguk van beleszolni mint barki masnak (meeg akkor is, ha a jelenlegi szeralamlat erosen visszafuj).

etele1 írta...

pupukám, húzzatok bele ;)

itt az idő, most vagy soha.

(szó szerint értendő)

Névtelen írta...

Gejza! Elvetetted a sulykot.

"En szerintem mar arra is buszkek lehetunk, hogy mo-n van meg nehany szaazazar ember, akik kepesek az igazukat harsogni, a tetu neppel szemben."

A tetű te vagy, nem kicsit, nagyon! s persze a hozzád hasonlók, akik itt írogatnak.

Névtelen írta...

Pupu a hibás a választások elvesztéséért.
Sunyi módon nem állt ki veletek a választáson.
De hát ő gyáva szájhős, csak ez telik ki tőle.
Tele a gatyája, beszari.
Pedig milyen jól mutattatok volna.
Lett volna "összefogás", a sánta, a vak, a béna, a féllábú, a féleszű, és nem utolsósorban a púpos.

pitypang írta...

Csaba J. Kulcsár 14:34
A jelenlegi helyzetet csak olyan (tudás)közösség tudja majd fel+megoldani, ahol megtűrik a kreatív és szokatlanul bátor műhelymunkához szokott felelősségteljesen kritikus+alkotó hétköznapi (köz)embereket is.
Ameddig a politikai pártoknak az biztosítja a legnagyobb biztonságot, hogy alakulatként működnek, addig ne csodálkozzanak azon, hogy érdemi kritikát senki nem fogalmazhat meg (maximum fölül és csak egy zárt körben).
Többek között ezért is izolálódnak el az emberek a politikai "laboratóriumoktól".

Hol is vannak a demokrácia fejlettebb sajátosságai? A civil társadalom egyes közösségeiben? Vagy a pártok különféle csoportjaiban?
A válasz nem fehér és nem fekete...
Még ebből az egyetlen aspektusból is igen bonyolult a helyzet.
Például azért is, mert a demokrata elsősorban a demokráciára érzékeny.

Névtelen írta...

PUPU!
Amikor a közvéleménykutatók azt az eredményt hozták, hogy vezet a fidesz, akkor azt mondtátok, hogy félelemből nem árulták el, hogy kire fognak szavazni.
Majd a szavazófülkékben, azon az 1 négyzetméteren nem kell félni, s mindenki kinyilvánítja a véleményét.
Hát kinyilvánították.
:O)))))))))

morzsi írta...

19:56-os Névtelennek!
Ebben az országban senki, semmit nem mer vállalni. (PuPu legalább
vállalja a baloldaliságát.)
Nem vállalta Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester, hogy szoptatós feleségét agyba-főbe verte, - azt mondta, hogy az egész hazugság, az ellene folytatott lejárató kampány része.
Aztán Balog József, aki egy jobb horoggal állon vágta élettársát, majd azt mondta, hogy a komondor volt a vétkes.
Aztán - ahogy eszembe jut, - Selmeczy kormányszóvivő azt állította, hogy megőrzik a magán-nyugdíjakat, . ma már as nyomát sem látni 3 ezer milliárd forintnak.
Itt senki, semmit nem mer vállalni. Így neveltek minket és így neveljük a gyerekeinket/unokáinkat is.
Az unokám, ha véletlenül leveri a kávéscsészét, nem azt mondja, hogy pardon, véletlen volt, hanem azt, hogy leesett...
A Te gyereked is ilyen lesz, meg az övé is, mindenkié, mert ilyennek neveljük.
Hogy hülye fejjel nekimentünk Mohácsnál a törököknek, majd Pákozdnál az oroszoknak, majd... szóval véges-végig.
Talán egyszer, valamikor születik egy karakán kis legény, egy nyakas kislány, aki nemet fog mondani a szüleinek és kiáll az igazáért, vagy csak elege lesz ennyi gyávaságból és példát mutatva vállalni fogja azt, amit tett. De addig várnunk kell.
Jó hetet kívánok Neked és minden kedves olvasótársnak: - morzsi -

Unknown írta...

T. pitypang!
Az általad leírtakkal több okból sem tudok azonosulni.
1./Ma sincs megtiltva, hogy alkotni vágyó emberek és közösségek bármiről véleményt formáljanak, csak kérdezem hol vannak ilyen emberek és közösségek. Akik koruknál fogva érettek lennének erre a feladatra azoknak jó része már nincs az élők sorában, akiknek pedig ez a tanult szakmájuk azok meg érdekből mindig "a nap felé fordulnak." Szakértőként aztán ők mondják meg a tutit és ők azok akik félrevezetik, elbutitják és elbizonytalanítják a közvéleményt.
Az idősebb generáció sok mindent megtapasztalt - Rákositól Orbánig - a fiatalabb generációkat viszont tanítani kellene arra, hogy a demokrácia minden hibája ellenére jobb a legpuhább diktatúránál is... Ehhez a munkához azonban nincs felismerés, nincs megfelelő ember és nincs eszköz.
2./A demokrácia legfejlettebb formái az alkotni tudó közösségeken belül létezhetnek. Az egyén elképzelése a szabadság formáiról és lehetőségeiről erősen behatárolt. A közösség viszont összegezni tudja a egyéni elképzeléseket és megfelelő vitakultúrával képes létrehozni az egymástól különböző mondanivalók szintézisét. Az pedig teljesen mindegy, hogy ez az állapot milyen körülmények és keretek között alakul ki.
3./Az utolsó mondatoddal egyet is érthetnék ha többségben lennénk mi, a demokráciára érzékeny demokraták. Azt elismerem, hogy sokan vagyunk, de a Fidesz győzelme azt bizonyítja, hogy mégis nagyon kevesen. Bízom abban, hogy az idő előrehaladtával egyre többen leszünk.

pitypang írta...

Csaba J. Kulcsár 22:04
A válaszod első pontjában felvetett kritikai szemléletre, a második részben említett vitakulturára és a harmadik utalásban említett demokrácia érzékenységre jó példa lehet, ha Schiffer Andrásra, Gyurcsány Ferencre, Tölgyessy Péterre, Bajnai Gordonra gondolunk.
Mind a négy közszereplő rendszerkritikus is és elég szemléletes kultúra és demokrácia érzékenység vette és veszi őket (kívül-belül) körül.

Unknown írta...

T. pitypang!
Ebben neked tökéletesen igazad van. De én ezeket az urakat szándékosan nem vettem számításba, mert az eddigi szervezőmunkájuk nem hozott különösebb átütő sikert sem nekik sem pedig nekünk. Ezt mutatják a mindannyiunk által megtapasztalt eredmények.
Kész röhej, hogy egy ilyen több sebből vérző, méltóságától megfosztott sikertelen országban a kormányzópárt kétszer egymás után 2/3-al nyer. Azért itt valami nem kerek!
Visszatérve az általad favorizált urakra. Megjegyzem, hogy Tölgyessy itt kakukktojás. Neki nem sok szerepe van, volt és lesz a demokratikus oldal sikeréban vagy sikertelenségében. Ő egy rendszerkritikus - ráadásul liberális jobboldali - filozófus, aki igyekszik a tőle telhető semlegeséggel magyarázni a politikában és a társadalomban zajló folyamatokat.
Összefoglalva:
- Az általad említett urak - én idesorolnám MA-t is - először akkor bizonyították alkalmatlanságukat, amikor a gyalázatosan egyoldalú alaptörvény, választási törvény, alkotmánybírósági törvény stb. megszületése előtt nem voltak képesek megfelelő mértékben mozgósítani a saját híveiket.
- Másodszor amikor képtelenek voltak az általuk vezetett közösség érdekében a saját ambícióikról lemondani.
- Harmadszor pedig akkor, amikor a lehangoló választási végeredményt nem a fenti mulasztások következményeként értékelték. Elfelejtettek önkritikát gyakorolni.

Szerintem mindenképpen friss emberek kellenek.
Profán példával élve az a szexológus akiről bebizonyosodik, hogy impotens ne oktasson másokat az örömszerzés fortélyaira. Aki elvesztette a potenciáját az álljon félre és adja át a helyét olyannak, aki nem csak a tankönyvet képes felmondani. Tudósokból mindig is jól álltunk, "forradalmárból" viszont mindig kevés volt.
A jelenlegi testpedtségből csak forradalmár-típusú vezetők képesek kimozdítani az embereket.

A cselekvésnek pedig lassan majd eljön az ideje.

pitypang írta...

Csaba J. Kulcsár 19:30!
Tudod a bölcs szexológusok mindig csendben, intim szférában tanítanak és általában csak azokat, akik alkalmasak erre az igen izgalmas és egyben bonyolult kulturára (előre kiszűrik az alkalmatlanokat) :-)
Szerintem a szexológusok azért sem kérkednek a tudásukkal, nehogy elrabolják őket és még a végén nem kívánatos erőszak áldozatai legyenek.
Ráadásul erre a folyamatra is az az általánosan érvényes terápiás elv vonatkozik, hogy mindenkivel a saját szintjén kell szót érteni!
Vagy ha úgy jobban tetszik, mindenkivel a saját potenciája szintjén kell bánni!
Tudod nem mindenkinek esete a vérmes típus, valaki a szendéket, félénkeket kedveli!
Bizonyára ismered azt a női mondást is, hogy a nagyszájú férfiakat a nők általában miért nem szeretik...