2014. április 9., szerda

MERRE VAN AZ ARRA

Hát itt állunk most, mint vert hadak, úgy érezzük magunkat, mint kutya a kútban.
Vezéreink valamilyen félreeső helyen a sebeiket nyalogatják, a választó meg áll, mint vőfély a lakodalomban, és tanácstalanul néz maga elé.
Kisvártatva megfogadja, hogy ő ezekre az idiótákra soha többé nem adja a szavazatát, mint ahogy ezt már megfogadta egyszer négy évvel ezelőtt is, hogy aztán négy év múlva ezt is elfelejtse, és töretlen hittel és dús reményekkel húzza be az ikszet valamelyik párt mellé.


Most éppen az a trendi, hogy azoknak adunk igazat, akik a bojkottot hirdették, pedighát ez a remek elképzelés olyan, mintha valaki önmegtartóztatással kívánna eljutni az orgazmusig.
Hát igen.
Nehéz a helyzet, mert a józan emberi ész azt követelné, hogy csendesen elemezgessük a választási vereség okait és ha sikerült megállapítani, hogy miért is verte cipóra bánatos pofánkat egy rossz lókupec, akkor találjunk már ki valamit, hogy legközelebb ez ne fordulhasson elő.
Itt már a bűnbakképzés nem segít, mert nincs bűn, hacsak az elhibázott politikai taktikát nem tekintjük bűnnek, ez viszont méltánytalan lenne.


Még azt sem lehet mondani, hogy nem dolgozta dögre magát a pártok vezetése - amit mégis sikerült megmenteni, az ennek is köszönhető - de ezzel aztán vége is a mentségek sorának, a többi már csak a pártok torzsalkodó vezetőinek rovására írható – de minek?
Menni kell előre, mert egyszer már elpazaroltunk négy évet, előtte kettőt pironkodtunk tulajdonképpen ok nélkül, személyesen szórtunk lócitromot becsületben megőszült fejünkre, önkiszolgáló üzemmódban becsültük le a teljesítményünket és bólogattunk ócska hazugságokhoz – több négy évet nem lehet elpazarolni.
Ellenben fel kell mérni egyszer tisztességesen a helyzetünket, szembenézni vele és el kell kezdeni dolgozni.


A kiindulásnak annak illene lenni, hogy legkésőbb négy év múlva – ha lesznek még választások egyáltalán – azokon nyerni kell.
A dolgok mai állása szerint a választási törvény remekül hozta a Fidesz elvárásait, ezeken alapvetően változtatni nem fog, mint ahogy az egykamarás parlament is valószínűleg marad.
Kivéve, ha Orbán át akarná alakítani a közjogi rendszert, és prezidenciális rendszert kívánna bevezetni, melyben az államfőt kormányzónak hívják, mert akkor az első éjszaka jogát elsősorban a pártok jelenlegi vezetőivel kapcsolatban kell neki felkínálni, hátha boldoggá teszi, ha Gyurcsányt boldoggá teheti.
Mindenesetre erre az eshetőségre is fel kell készülni, de a realitás inkább az, hogy marad minden a régiben.


Namármost éppen azon erőlködnek a pártok önsorsrontó vezetői, hogy elhitessék választóikkal, hogy a hiba az összefogásban volt, ez pedig nem igaz.
Ez olyan, mintha a libasült elmaradásának okaként azt neveznék meg, hogy együtt üldözték a libát, nem pedig az, hogy a szomszéd legény jól fejbevágta őket egy bunkósbottal és ő kapta el a libus nyakát.
Nem látok arra reális eshetőséget, hogy itt akármelyik jelenlegi demokratikus párt úgy meg tud erősödni a következő években, hogy egyedül is nyerni tudna, az viszont nyilvánvaló, hogy a jobboldalnak nevezett maffia érdekei a hatalomkoncentrációt követelik meg - és akkor még a lehetőséget a szélsőjobbal való összebútorozásra meg sem említettük.
Tehát a demokratikus oldal pártjai négy év múlva ugyanott fognak tartani, mint ahol a most elvesztett választások előtt tartottak, és ha a következő évek a torzsalkodásra mennek, akkor az eredmény is ugyanaz lesz.


Ezért aztán el kellene kezdeni kidolgozni egy olyan pártközi együttműködés lehetőségét, mely elég laza ahhoz, hogy mindenki meg tudja benne őrizni az identitását, de mégis biztosítja az akcióegységet és a szavazatmaximalizálást, a közös cél - az antidemokratikus rendszer felszámolása - érdekében.
A magújuláshoz minden pártnak önmagának kellene meghatároznia feladatait, mert erre sablont húzni nem lehet.


Véleményem szerint a szocialistákra vár a legnehezebb feladat, nekik teljesen újjá kell építeniük a pártot, mintha egy megmaradt csavar köré akarnának újjáépíteni egy csatahajót.
Nem lenne szabad elkövetniük azt a hibát, hogy a múltat és a tradíciókat eltagadva valamiféle jellegtelen és modernnek gondolt elvekkel nyakonöntött pártot akarnának szervezni, mert az ugyan igaz, hogy a párt elődszervezeteinek történelmében vannak dicstelen részek is, de rengeteg a felvállalható elem, melyekre viszont bátran lehetne büszkének lenni.
A választók többek között azért fordultak el a szocialistáktól, mert a pártjuk is elfordult tőlük, eldobta a múltjukat, érezték a félelem és a bűntudat bűzét, jóllehet éppen ennyi erővel lehettek volna erőt mutató és büszke politikai szövetség is a dolgozó emberek – műkörmöstől-kazánkovácsig - érdekében.


Le kell vakarniuk magukról a korrupció stigmáját, ennek érdekében pedig el kell küldeni minden egyes vezetőt, Szekerestől-Bajáig, Puchtól-Boldvaiig, aki akár a legkisebb gyanúba is keveredett, ha igaz a gyanú, ha nem, mert ez a gyanú a baloldalt öli meg, nem őket.


A Demokratikus Koalíciónak meg végre illene
 kitalálnia a saját magát, és most, hogy az Együtt-PM gyengélkedni és a zöldmozgalmak felé tolódni látszik, talán vissza lehetne térni az eredeti elképzeléshez.
Otthont lehetne adni az összes demokratának, aki nem találja a számára megfelelő politikai formációt, az értelmes és realista liberálistól a keresztényszocialistáig.

Az Együtt-PM sincs túl jó állapotban, a tagszervezetek nemigen tudják, mit kezdjenek magukkal, a tetejében a Párbeszéd Magyarországért vezetői és szimpatizánsai igencsak hozzászoktak a gerilla létformához, a politikai fegyelem nem a legfőbb erősségük.
Márpedig az a harc, melyben a résztvevők nem fegyelmezettek, leginkább mészárlásba szokott torkollni, míg csak el nem fogy az utolsó harcos is.


Fodort meg el kell küldeni világgá, mert kártékony, - viheti mind az öt hívét is bátran magával.


A pártok elnökeinek meg már a választások éjszakáján fel kellett volna ajánlaniuk lemondásukat azzal, hogy az EP és az önkormányzati választásokat még becsülettel végigviszik, hacsak a pártok vezető testületei másként nem gondolják.
Fontos gesztus lett volna ez, a felelősségvállalás bizonyítéka, de ennek akkor lett volna ott a helye, ideje, mikor bejelentik a választási vereséget.
Úgy látszik, még a legjobbjaink sem jártak illemhelyre.


Kellene egy erős pártszövetség, jól kitalált névvel, logóval és nem utolsó sorban közös programmal, közös rendezvényekkel, erős és nem formális vezetőséggel, hogy a pártok vezetői a szervezetet ne felhasználni akarják, hanem a maguk elveit ezen a szervezeten keresztül érezhessék megvalósíthatónak.
Kellenek ifjúsági szervezetek, nyugdíjasklubok, kell televízió-csatorna, kell újság, rádió, és - hogy hazabeszéljek kicsit - sok-sok független blogger, akik nem hagyják a pártok vezetőit elkényelmesedni.


Vissza kell szerezni a választók bizalmát.
Célt és reményt kell adni, módszereket kell tanítani, ki kell lépni Budapestről, az élet ugyanis nem a Kiskörúton belül zajlik.
Lenne mit tenni – vajon értik azok, akiknek ezt szervezni kellene?

:O)))

47 megjegyzés:

v írta...

Kedves Pupu!

Hát, mit mondjak: csodállak! Hétfőn nyalogattad a sebeidet, kedden egy remek írásban összefoglaltad az okokat és már hozzá is fogtál a következő négy év tervezéséhez! Nagyon jó a hasonlatod is a csavarral és a csatahajóval, csak félve kérdem: a "csavar" alatt kire gondolsz? Mert én még csak csavarnak látszó tárgyat se látok!

A rendíthetetlen, elemző, független bloggern/ek/nek pedig ezúton kívánok erőt, egészséget, sőt kitartást is!

Üdv.: Vöröskarom

Unknown írta...

Hát igen. Az ember érzelmes lény, tegnap még dühöng, ma már elemzi a hibákat de holnap már a jövőre gondol.

Nagyon szépen foglaltad egységbe az emberi gondolkodásmódot. Sőt, arra is volt gondod, mi legyen azokkal, akik csak látszatra "emberek", valójában politikai kalandorok, akiktől el kéne venni a lehetőségét is annak, hogy beleszóljanak a társadalmat érintő kérdésekbe.

Csak gratulálni tudok írásod tartalmához. Minden benne van, amire szükség lesz az elkövetkező években.

Hogy meg tudjuk-e tölteni tartalommal, az viszont az emberek hozzáállásán is múlik. Meg azon, hogy a pártok meg tudják-e úgy szólítani az embereket, hogy ÉRTSÉK IS, mit kívánnak tőlük.

Nem csak a bloggereknek van /lesz/ felelőssége ébrentartani a politikai ambiciókat, hanem a médiának is! Mert hiteles tájékoztatás nélkül az Ember elvész a politikai játszmák útvesztőiben.

Éva Benay írta...

Alapjában, mint úgy általában ez lenni szokott, most is egyet értünk! Viszont egyre inkább azt látom, hogy van egy pont, amiben teljesen mást gondolunk. Ez pedig a korrupció gyanús, vagy egyéb módon besározott emberek eltűnése a politikai porondról. Igen nagyon ideális dolog lenne, ha ezt így meg lehetne oldani, viszont, ha ragaszkodunk ehhez az elvhez, akkor minden pártiroda, akkor fog végleg bezárni, amikor a FIDESZ a takarítónőt is bilincsbe verve viszi el, mondván hiányzik a leltárból négy guriga WC papír, tehát nagy értékű sikkasztást, és adócsalást követett el a takarítónő!
Igen azoknak, akiket besároznak, azoknak háttérbe kellene vonulnia, nagy-nagy csinnadrattával, és jelezni, hogy ez csak addig van így, amíg ártatlannak nem bizonyul.
Azon a napon, pedig amikor a bíróság beigazolja a vádak tarthatatlanságát, akkor legalább akkora csinnadrattával a vállukon vinni vissza.

pretty írta...

A bojkottot hirdetők megmagyarázzák a semmittevést és nem értik,hogy ebben a helyzetben értelmetlen lett volna.Engem elküldtek a francba mert azt találtam írni,hogy szavazásra kell biztatni az embereket,mert ha 80% lett volna a részvevők aránya,akkor akkorát nem tudnak csalni.Legnagyobb baj az,hogy a baloldali emberek állandóan félelemről beszélnek és nem merik még a szomszédaikkal sem megosztani nézeteiket,amíg a jobbikosok úton útfélen harsogják.Nagy hiba az is,hogy amikor a MN.megír valami rágalmat,akkor a magukat baloldalinak valló újságírók is azt ismételgetik.

Unknown írta...

Nagyon fontos írás!
és
Nagyon jókor született!

Civil48 írta...

PuPu! Hogy ez a un. baloldal miért nem olvas téged, érthetetlen? Nem is kellett volna tenni semmi mást, mint hallgatni a tanácsaidra, észrevételeidre! De nem!
Szűkebb körben, levelezgetéssel, néha újságban,néha interneten minden elkövetett, elkövethető hibát,(csokorba kötve) hibájukat előre felsoroltam én is. Ezek csak veszekedni szeretnek, lehetőleg a nyílvánoság előtt, mutatva az "okos"-ságukat. Nem vártam, de nem lepődtem meg az "eredményen". A blogod mellett még érdemes elolvasni Elek Attila Független Szabad Európa-ban megjelent, 2014.04.07-i elemzését! http://szabadeuropa.com/mailer/link.php?c=aafg6wwb2ebl6444
üdv: civil48

hello írta...

Drága PuPu, látom, felvállaltad a politikai GPS megkonstruálását.
Tiszteletre méltó kezdeményezés, csak hát nem tudjuk - miután szabad szemmel eddig se látszott, hogy bármi érdeklődést mutattak volna menet közben a pedig felettébb hasznos, praktikus, bölcs meglátásaidra -, politusaink igényt tartanak-e a működésére.

A mai blogod olvasását kezdve viszont pár megállapításodra azonnal hangosan replikáztam.

Megyek sorban:
1.) Miután olvasod a kommentjeinket, nagyon jól kell tudnod, hogy a nagy szart így történt: "hogy aztán négy év múlva ezt is elfelejtse, és töretlen hittel és dús reményekkel húzza be az ikszet valamelyik párt mellé."
Nem vagyunk sem amnéziásak, sem kórosan naivak, telistele voltunk dilemmákkal, kételyekkel, de meg akartuk - volna - akadályozni az újabb fideszes 2/3-ot.

2.)Felhördültem a többes szám első személyű szövegeden, hogy "önkiszolgáló üzemmódban becsültük le a teljesítményünket és bólogattunk ócska hazugságokhoz."
Már aki, drága PuPukám!
Ez a M.A. vezette "nagyszerű" MSZP-s vezérkarra + a tihanyi visszahangjaira igaz, ami miatt - megingathatatlan meggyőződésem - buktak ekkorát 2010-ben! Hogy az istenadta nép is beszopta a fideszmantrát, PONT ATTÓL működött, hogy az MSZP-től is ezt látta!

3.) Ahogy M.A.-t hallgattam a jelen vereséget követően, maradva a szimbolikus képednél, ő továbbra is magát tartja annak az ominózus csavarnak, amely köré a csatahajót fel kell építeni! Ezennel bejelentem az ellenvéleményemet - ami egyébként tökéletesen egybevág a Összefogás minelnök-jelöltje megnevezésekori, ráadásul be is teljesült jóslatommal!

4.)Az utolsó néhány hetet leszámítva olyan messze voltak attól, hogy EGYÜTT üldözték volna a libasültnek szánt madarat, mint én a Miss univerzumtól! A nép meg csak nézte megrőkönyödve az árokpartról az összevissza futkározást a liba után!

A végére olyasmi, amit imádok:
a hasonlataidat mindig külön is nagyon élvezem. A libások a védjegyeid, de a többit is. Ma pl. ez tetszett. Nem kicsit. Nagyon:
"A bojkott remek elképzelés, olyan, mintha valaki önmegtartóztatással kívánna eljutni az orgazmusig."
:-)))

Névtelen írta...

Jól írtad kedves Pupu, hogy a választások éjszakáján minden szoci vezetőnek le kellett volna mondania. Nem tudom, lesz-e szombaton nagygyűlésük, azon még mindig meg lehet tenni. Továbbá közhírré tenni, hogy az új tákolmányra nem esküsznek fel a képviselőik, inkább lemondanak a mandátumukról.(tudom, ez csak álom) Ez felrázná a közvéleményt is /habár ezt rögtön meg kellett volna tavaly tenniük/.
Biztos nem olvasnak nagyon Téged, jobb a Szigetvárira hallgatni....és itt az eredmény. És igaz: ha a jobbik tud törődni a vidéki emberekkel, ők miért nem?
Rengeteg a tennivaló, közben meg a vidék éhen hal, lassan de biztosan.
Üdv: Eisa

MÁV-Start Zrt. írta...

"Merre van arra?"
Például ott ahol nincs gyűlölködés, nincsenek Jupiter és Kisökör tagozatok, ott ahol a hetven évesek is elismerik a harminc évesek tudását, kultúráját.
Ott van az arra, ahol a saját hazámban folyamatosan azt tudom érezni, hogy egy nagycsalád tagja vagyok, ahol biztonságban vagyok és nekem is egymilliomodnyi biztonságot kell fenntartanom. Ott van az arra, ahol átlátható a jog, a kötelesség és a felelősség bonyolult rendszere.
Ez már létezik, elég csak Bécsig kiutaznunk érte.

Névtelen írta...

Kedves Pupu !
Köszönöm a bojkottal kapcsolatos igazán érzékletes hasonlatodat.
De én akkor is fenntartom :ezt kellett volna tenni,elkerülendő a borítékolható hatalmas pofont !

Üdv . Promenad

asta írta...

Érdekes írás... megint. Bár lenne több ember a pártok vezetésében, aki hasonlóan gondolkodnak! Vagy egyáltalán gondolkodnak...

Csak hangsúlyokban vitatkoznék. Napnál is világosabb volt kezdetektől, hogy Mesterházy alkalmatlan. Elvesztegettek több hónapot arra, hogy Mesterházy végül elérje, amit kezdettől fogva akart: ő legyen a minelnök jelölt. Pontosan az történt meg újra, mint a 2010-es vereség előtt. Huzakodás, marakodás, bizonytalankodás nyilvánosan. Szerintem ez a legfontosabb oka a vereségnek. A választók ezt úgy fordították le, hogy csak a hatalom megszerzése érdekel mindenkit. Hogy ki, milyen pozíciót akar megszerezni.Akkor meg minek menjen szavazni, csöbörből-vödörbe. Csak ez jött le. Bajnait legázolták és felaprították... nem véletlenül látszik rajta a kiábrándultság és elkeseredettség. Ő komolyan gondolta... és komolyan hitte...Gyurcsány pedig látta. Amit eleinte hibának gondoltam, egy stratégia része volt... végül is ő kényszerítette ki az összefogást, ami nélkül a vereség még nagyobb lett volna. Sajnos ezt olyan helyzetből kellett végigharcolnia, hogy gyakorlatilag senki nem állt ki mellette. Senki nem mentette fel a rászórt rágalmaktól. Senkinek nem volt bátorsága azt mondani, hogy a kormányzása nem volt annyira rossz, mint mondják. Hagyták, hogy ez evidenciává váljon. Azt hiszem ez volt az MSZP széthullásának alap oka, és korrekció még ma sem történt. Azzal, hogy Gyurcsányra ráégették, amit ráégetek, egyúttal az egész MSZP-re bélyeget tettek és elfogadtak minden igaz és igaztalan véleményt. Még ennyit sem voltak képesek felfogni. Levesbe velük! Az összes hülye tanácsadóval együtt.
Ebben tehát én sokkal radikálisabb vagyok nálad. Az MSZP-re ezután már mindig levehetetlenül fog ráragadni a "komcsi" bélyeg, a régi MSZMP jog utódság, a korrupció, csalás és minden egyéb. Maguknak köszönhetik. Ahelyett, hogy a kormányzásuk pozítív oldalát mantrázták volna, naponta százszor, hagyták, mert azzal Gyurcsányt is rehabilitálták volna.
Hogy ne nyújtsam nagyon hosszúra: szerintem teljesen új formációra van szükség. Nem teljesen új emberekkel, mert új emberek nincsenek. Szükség van a politikában tapasztalatot szerzett, de józan és gondolkodni tudó emberekre és sok-sok fiatalra. Reális képet kell rajzolni az "elmúttnyocév"-ről.

Egyebekben meg teljesen egyetértek veled az építkezés formáit illetően.

asta írta...

Ja és Fodor Gábor!: Gusztustalan, amit csinál.Azt sem értem, hogyan került egyáltalán oda, ahova ( nb. Juhásszal együtt...egek!!)... és még képviselő is lesz. Hajrá! Hogy az egója hízzon, dehogy fog ő bárhova csatlakozni. Nehogy legyen 3 frakció, ami hasznosabb lehetne! Nem. Mindegyik őrzi az embereit... most is folytatódik az önsorsrontás. Most sem képes sem az MSZP sem Fodor alárendelni a saját egóját és hatalmi vágyait az ügynek. És egyik sem szégyelli magát. Lemondani, csak Bajnai volt képes és az ő csapata. Ez mindent elmond. Talán belőlük nőhet ki majd egy hiteles csapat. Mesterházy és Fodor meg levesbe!

asta írta...

Névtelen bojkott párti:

Végiggondoltad-e, mi történt volna egy bojkott esetén? Megmondom: semmi! A Fidesz által kreált választási törvénynek mondott törvénytelenség ezzel is számolt. Ha nincs MSZP és nincs PM vagy akármelyik, lettek sok milliárdért kamu pártok. ( a megtévesztés, és szavazat vesztegetésen túl ez is a célok között szerepelt). Nem állítanak jelöltet? Na és? A Fidesz megnyeri a választást, még elsöprőbb eredménnyel... mondjuk 130%-al, veri a mellét és még konkurencia sincs a parlamentben. Tiszta haszon!
Azt nem értitek te és sokan, hogy a Fidesz nem úgy gondolkodik, ahogy ezt a normális aggyal és neveltetéssel rendelkezők elképzelik. Ez is egyben a nagy erőssége. A te agyaddal el sem tudsz képzelni olyan aljasságokat,( mert a neveléssel egészséges erkölcsi evidenciákat oltottak beléd) amit ők ki tudnak agyalni. A pszichológia kiváló ismerői... az ember legalantasabb, primer, állati ösztöneire építenek...és azokat is hozzák elő. Ez mindenkiben ott lapul, csak a nevelés tudja elfojtani és kordában tartani. Ilyen mentalitással a hétköznapi életben normálisnak tűnő emberekből is ki lehet hozni az állatot. A labilisak pedig azonnal hajlamosak bármilyen gaztettre is, ha olyan szituációba kerülnek. Nincs erkölcsi gát, mert a kialakított közhangulat felmentés ad mindenre.(Cél szentesíti az eszközt) Ld. pl. a volt Jugoszlávia véres szétesését... De ez a magyarázata Hitler sikerének is. Az összes diktatúra ezen az elven működik. Ezért rendkívül veszélyes. Életveszélyes!

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Én az egészet nem értem! Azt értem, hogy a magyar választópolgár nem tudja felfogni, hogy megint nő az "államháztartási hiány", de hogy azt nem érti, hogy a mi adónkból épül egy faluba tíz milliárd forintért egy stadion, az neki magas, azt nem értem.
Nem értem például, hogy miért van az mszp-nek sport tagozata és annak alelnöke.
Meg a többi pártnak vállalkozói tagozata, amikor azok köszönő viszonyban nincsenek kis és középvállalkozókkal, csak akkor, ha elromlik a lakásban a villany és hívniuk kell egy villanyszerelőt.
Te azt írod, hogy el kell kezdeni dolgozni! Ez nagyon jól hangzik, de a magyar ember olyan mint a pesti rendőr, aki ha az utcán verekedést lát, átmegy az utca túl oldalára, hogy ne kelljen szétválasztani a verekedőket, pláne meg utána ne kelljen jelentést írnia az "intézkedésről..."

Ki dolgozik egy ellenzéki pártban? Aki megrendeli egy rendezvényre a hangosítást, a dekorációt, a biztonságiakat és hogy ott legyen, könnyen elérhető helyen a Józsi, aki majd az elnök urat elszállítja.
Az elnök maga nem dolgozik! M.A. honnan tudná, hogy mit jelent az dolgozni, amikor 27! évesen már a Miniszterelnöki Hivatalban főosztályvezető volt?
Mert, hogy már vezetésre született? Hát egy autóbusz vezetésére is alkalmatlan lenne, mert ott mindenre figyelni kell. A jármű műszaki állapotára, a menetrendre, a forgalom többi résztvevőjére, - gépkocsikra, kiszámíthatatlan kerékpárosokra és legfőképpen a "gyalogosokra!" És minden percben kompromisszumokat kell kötnie, vagy azért mert egy kamion nála erősebb, vagy azért mert azért még sem üt el az ember gyalogosokat, mert akkor évekig járhat a bíróságokra.

Megint visszatérek a finn példámra, ott Finnországban a miniszterek maguk vezetik a miniszteri autókat, mert aki nem képes egy ilyen egyszerű járműt elvezetni, hogyan tudna egy sokkal bonyolultabb minisztériumi apparátust irányítani.
Ja! Hogy az Orbán se,... hát úgy is néz ki ez az ország.
Tisztelettel: - morzsi -

Lusti írta...

Mondtam már? Mindenütt jó, de legjobb nálad... <3

Névtelen írta...

"Elfogtam egy levelet." : ) - 2010.08.28. e-mail, amiből az jön, hogy nem 4 évre kell berendezkedni.

Kedves PuPu,
Te - aki szöveggel jóbarátságban vagy - érted, hogy a levélíró nem jövőlátó (2010-es! levél) és nem Orbán-fan, "csak" elmélet-gazda. - Így!

RÉSZLET az e-mail-ből:
"2. Ez a téma hosszabb lélegzetű, ám - tudom - itt nincs helye a kifejtésnek,
ezért csak jelzés:

Az UNIOHID vonalvezetését adó ún. logisztikus görbe, ill. annak eszkalálódó változata - mai tudásunk szerint - jól modellezi az ÉLETKÉPES RENDSZEREK növekedését, fejlődését (természetesen tendencia jelleggel).

TECHNIKÁ-ra vonatkozóan (nemzetközi konferencia előadásokban - pl. Basel, valamint egyetemi tankönyveimben) bevezettem és kimunkáltam az
"eszkalálódó-logisztikus fejlődés törvényszerűségének" hipotézisét.

Amennyiben TÁRSADALOM-ra is igaz a fenti törvényszerűség (ahogy a
'80-as években jeleztem, s gondolom ma is), akkor a mostani mögöttünk
lévő, mintegy 25 éves(!) revolutív szakaszt jó pár éves (termékeny) evolutív szakasz követi, ami akár
Orbán-korszaknak is nevezhető majd - a hasonló evolutiv szakaszok
(Kádár-kor, Horthy-kor, Ferenc Jóska s í.t.) mintájára.
Ez utóbbi kitétel miatt jelzem, hogy az UNIOHID nem egyszerűen
turista-fogó látványosság ("vízszintes Eiffel-torony"), hanem több is,
más is: a 21. sz. elejének lenyomata a fővároson, a mai korból üzenet
unokáink unokáinak, szimbólum, igazi mai hungarikum - ahogy ezt az
UNIOHID honlapján, ill. a Fórum-on fejtegettem ." - ÍGY!

Névtelen írta...

Politikusaink kb 95 %-ától nem vennék gépkocsit, az már biztos.
Üdv. Mindenkinek! Eisa

zilah írta...

U.i: Egy kecskét nem bízok rájuk többet, nemhogy egy országot. Eisa

orbanviktor írta...

Kedves "pupu" blogger,

mostanában rengeteg szabadidőm van és valljuk be a nagy öröm, ami ért minket, meglágyitotta a szivemet. Úgy gondoltam ellátogatok minden kedves támogatómhoz megköszönni a segitségüket.

És mit találok? egy hűbloggeremet, aki fáradhatatlanul, egy perc khagyás nélkül kövezi ki az önkormányzati győzlem fel ez vetőutat!

Teljesen igaza van. Ebben a felállásban érhetjük el a leggyorsabb és legolcsóbb sikert az önkormányzatin is.

Utána meg ha már semmire se lesz pénzük azoknak a legatyásodott baloldaliaknak (mert ugye tudjuk kedves bloggerem kinek megy majd a suska és kinek a fityisz ;) akkor eljön az ideje, hogy "új arcok" álljanak az élükre.

Hová is lennék nélkületek, bloggerek és újságirók nékül akik elültetik a baloldalban a fixa ideát, hogyaválasztás "arcok" és "narrativa" kérdése...ha tudnád, "pupu",esténként mennyit kacarászom rajtuk, hogy megették a süket dumát... mi viszont tudjuk, hogy a választás kemény hatalmi kérdés egyrészt, érdekkzösség és egyezség a szavazótáborral, amit nem szabad megszegni másrészt.

De higyjék csak a kis hülyék, hogy "arcok és narrativa" :DDDDD látod, most kicsordult a könnyem.

A tréfát félretéve. ezta vonalat kell tartani. Az önkormányzatit feltétlenül meg kell nyerni, hogy azután jól kiéheztessük avadállatot ("starve the beast" ... jópofák ezek az amerikaiak nem?). Ehhez feltétlenül kell a mostani felállás, és az ördögbe, ne hagyd őket, hogy letérjenek a kikövezett útról!

Tehát csak igy tovább. Szivből köszönöm.

Ne feledd: gondolkodás: nincs!

Orbán Viktor

Unknown írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Megdöbbenten állok a néhány nap alatt történt események előtt. Vasárnap egy megsemmisítő vereség után hétfőn szembesülés a valósággal, kedden az elbizonytalanodás és szerdán a megsemmisülés ténye.

Az ember óhatatlanul is elgondolkodik, hogy milyen emberek azok, akik a harcot ilyen könnyedén feladják. Megint egyedül a sokat kárhoztatott Gyurcsány az, aki nem a sebeit nyalogatja, hanem töretlenül folytatja a megkezdett munkát.
Nagy csalódás a Bajnai, aki a nemlétező szakértői gárdáját fel nem mutatva a szintén láthatatlan MILLA mögé bújva - Gyurcsány kirekesztését is szorgalmazva - beerőszakolta magát egy ellenzéki összefogásba, aztán az elszenvedett kudarc folyományaként azonnal lelépett a "talán még nem süllyedő" hajóról is. Lemondása előtt azért még bejelentette, hogy képviselői függetlenként fognak politizálni.
Vajon milyen kapitány lett volna belőle?

Aztán itt van ez a FG. A büdös életben nem lett volna belőle képviselő, ha nem erőszakolja be magát az összefogásba.
Most, hogy már ott van vajon miért zárkózik el minden összefogástól. Csak nem a FideSS beépített embere? Egyébként ezt már régóta kérdezem magamtól, mert anno többször is keresztbetett az akkoriban regnáló szoclib. kormánynak.

Ha bölcs és együttműködni kész ember lenne akkor tudhatná, hogy az ellenzéknek egyedül az-az üdvözítő, ha minél több megszólalási lehetőséghez jut. Vezérszónoklat, bizottsági helyek, parlamenti tisztség, házbizottság stb. Ehhez viszonyt kellene két-három önálló frakció. Ezt ha kihagyják akkor már előre kódolják a következő vereséget is.
Hiba lenne abban reménykedni, hogy majd lesz saját média meg "jól tájékozott" közönség, ha a FideSS nem akarja. Ha OV a látszatra ad, akkor reménykedni lehet egy ATV-hez hasonló kérdőjeles felületre, de ha ez is érdekei ellen lesz, akkor számunkra egyedül csak az utca és az illegális (szamizdat) lehetőség marad. Az utcához viszont tömeg kell - néhány ember tiltakozása nem rettent meg senkit - a szamizdathoz pedig sok-sok bátor és elkötelezett ember szükségeltetik.
A legnagyobb baj, hogy ezekből ezen az oldalon mindig is kevés volt. Bennünket, ha nem változtatunk a hozzáállásunkon a szépségunk és jóságunk meg fog semmisíteni.

Azt is mindannyian tudjuk, hogy a hal mitől "szagos". A pártok ideológusainak cseréje mindenképpen időszerű. Ha a célbaérést az ellenfél edzésmódszere és versenytaktikája segíti, akkor azt kell nekünk is átvenni. Nem kell attól rettegni, hogy majd mit szólnak ezek vagy azok. A FideSS is attól lett sikeres, hogy az eszközökben nem válogatott és mindig elment a "falig". Simogatással nem lehet kiütni az ellenfelet.
Ha már nyertünk akkor ismét visszatérhetünk a régi stílusunkhoz, persze az állandó éberséget fenntartva.

Jó lenne, ha mindezt végigondolnák azok, akikre a jövőnket sokan szeretnénk rábízni.

asta írta...

Nem tudom honnan szedted elő ezt a levelet, kedves Névtelen, de én nem nevezném beteljesülő jóslatnak. Bár van esély, hogy mindennek ellenére beteljesedik, legalább 8 évre.
Sok mindentől függhet. A mai állapotokat tekintve két eset van:
1. Vagy összeomlik a rendszer ca. 2 év alatt, mert a mai adatok ezt mutatják.

2. Vagy külső segítséggel ( orosz vagy egyéb kölcsönök és függőség) életben tartják az idők, de legalábbis Orbán végezetéig:O)

Egyik megoldás sem lesz kellemes.

Kellemesebb lenne, ha kialakulna egy normális és ütőképes váltó párt és egy valódi nemzeti minimum konszenzus. Erre ma, ilyen borongós időben, nem sok esélyt látok.

pleinair írta...

Ma megalapítottam a magam egyszemélyes "Forradalmi Ellenállási Mozgalmát".
Remélem, szaporodni fogok.
Remélem, hogy a választás előtt felhalmozódott energiák nem halnak el, nem vesznek semmibe. Sőt!
Összeadódik azzal a hatalmas indulattal, amit a fidesz törvényesített választási csalása miatti megalázó vereség okozott nekünk. A demokratikus oldal ekkora elkeseredettségére nem volt példa az utóbbi 70 év során.
Ha ezt az értékes érzelmi energiát még időben tőkévé váltva nem hagyjuk kihunyni, ha a józan ész igájába hajtva tettekké konvertáljuk, akkor, és csak akkor lesz képes a baloldal (hatalmas) vereséget mérni orbán embertelen maffiarendszerére.
Az indulat- és érzelemszegény politizálás az igazi mély meggyőződés és az igazságtalanság fölötti felháborodás hiányából fakad.
Orbán most leckét adott nekünk.

A Forradalmi Ellenállási Mozgalomnak minden régióban lesznek "sejtjei".

Feladatuk:

1.polgári engedetlenség, tüntetések szervezése.
2.Alternatív Bíróságok felállítása,
3 a kormány és tagjai bűntetteinek kivizsgálása, virtuális perek lefolytatása, és erkölcsi ítélőszék előtti VÁDEMELÉS.
4.Közvélemény informálása, különös tekintettel a médiától elzárt, szellemi sötétségben tartott területeken.
5. fiatalok bevonása a munkába,
Havonta pár órára bérelt helyiségekben előadások szervezése számukra, igény szerint.

stb, stb
:)



asta írta...

Csaba J Kulcsár

Bajnainak ez volt az egyetlen helyes döntése. Ő nem egy harcos ember, és nem az ő világa. Őt már rég feldarabolták, összemorzsolták, bedöngölték azok, akik alkalmatlanok és annyi politikai érzék sem szorult beléjük, mint egy gyíkban. És még nem is beszéltem azokról, akiknek eleve nem lett volna helyük mellette. Bajnai belátta és visszavonult. Megmaradt a jövő hiteles emberének. Ha le nem taposták volna, vele győzni lehetett volna.
Gyurcsány pedig tud harcolni és gyanítom, ő már rég felismerte amit itt az eszközökről mondott. Hogy ez aztán mire lesz elég, nem tudom.

dromedár írta...

Csak röviden.
Az MSZP nem tud megujjulni, mert nincs közöttük aki a megújulást le tudná vezényelni, vagy a pártot szerkezetileg megújítani.
A hagyományos szerkezetben, és ideológiával pedig csak a megsemmisülés vár rájuk, csak idő kérdése, hogy mikor.
Az újakból csak a DK életképes.
Az MSZP, és az újak is végig a fidesz kottájából játszottak, és meg sem próbáltak mást tenni.
Nem vagyok Gyurcsány fan.
Említed PuPu, hogy a Dk szerkezete, felépítése a fideszre hajaz.
Sajnos ezt a jelenlegi helyzet ki is kényszeríti.
Finoman fogalmazva a demokráciát ők is egy kicsit felfüggesztik a pártban, de nem egy személyi vezetéssel, hanem egy szűk csoport kezébe téve.
Ez azért lényeges külömbség.
Eddig hamar kellett felépíteni a pártot, tehát jöjjön mindenki.
Most szerintem, azért már jobban oda fognak figyelni.
De maradnak egy aránylag széles kört befogadó párt, és nem kirekesztők.
Gyurcsány és a szószártyásság.
Amikor "lelépett?", "leváltották?", "megfúrták?", azt mondták, hogy halgasson.
Hallgatott is vagy két évig.
Akkor mindenki azt mondta, hogy miért nem szólal meg.
Két év után megszólalt, akkor meg mindenki azt akarta, hogy halgasson.
Tipikus nyuszika esete: ha igen akkor azért, ha nem akkor azért, de sehogy sem jó amit tesz.
Szószátyár? Lehet, de nem hülyeséget beszél, azt is papír nélkül, és egyre nagyobb a halgatósága.
Istenkém ő is csak ember, és élvezi amit csinál.
Nem görcsöl, nem szorong, igaz néha egy kicsit szinészkedik, de aránylag őszinte, mivel tanult az öszödi beszédből.
Legalább is remélem.
Megmondta, hogy könyörtelen ellenfele lesz a fidesznek.
Elkezdték az utcán politizálást az emlékmű, és kordonja bontásánál.
Csatlakozott hozzájuk az MSZP egy része.
Stb, stb...
A liberális Fodor, már most hazudik rájuk, hogy felkérték, pedig álítólag nem, és én a Dk-nak jobban hiszek.
Minden esetre sanyarú sorsunk lesz az biztos.
dromedár.

xyz írta...

Elsősorban nem az ellenzéki pártok programjával volt a hiba. Sőt nem csak a tesze-toszasággal. Egy nagy probléma volt és van. Az, hogy a Fidesz megszerezte magának a negyedik hatalmi ágat a médiát is.
Az első: a parlament hozott jónéhány ellenérzést kiváltó törvényt.(nyugdíjkassza, trafik stb.)
A második: a végrehajtók az önkormányzatokkal együtt szintén kikezdték az idegeket. (Esztergom, Simon Gábor-kontra Rogán Antal két mércéje, stb.)
A harmadik: az igazságszolgáltatás (ügyek áthelyezése, bírák kényszernyugdíjazása, stb).
A negyedik: a nyilvánosság megszüntetése a köztévében és a közrádióban. Ez a döntő. A nyilvánosság „testre szabása” többet hoz szavazatban, mint az első három hatalmi ág együttvéve. Azért, mert a szavazó is az információi alapján dönt. Márpedig az átlagpolgárt Csajágaröcsögétől Budapestig messze nem érdekli, hogy mi történik a parlamentben, vagy mit csinál a legfőbb ügyész, vagy a bíróság. Azt viszont négy évig hallotta, hogy minden szebb, jobb és még jobb lenne, ha nem lopta volna el az országot az MSZP.

Csak a médián fog múlni a következő 1-2-3. stb választás, semmi máson. Így volt ez a Kádár rendszerben is, csak a Szabad Európa rádió volt egy halvány reménysugár, de az sem tudta valóra váltani a reményeket. Az is csak annyit ért, mint manapság az internet: egy elszigetelt világot.

hidrokortizon írta...

Nekem tetszene az a típusú bojkott amikor mindenki önmegtartóztatná az ócsárlási késztetéseit (minél hosszabb ideig) és aztán közkinccsé tenné, hogy ez miképpen fejlesztette egyéb izgalmas készségeit.
Így az egyszerű honpolgároknak kétszeres kulturális gyönyörben lehetne része (ráadásul ingyen), mert az okozna legnagyobb örömet ami kimondva/kimondatlanul már nem is lenne!!!

Unknown írta...

T. xyz!
Tegnapi hsz-ban érintettem a médiatulajdonlás vagy birtoklás problematikáját.
Akkor a részleteket nem próbáltam meg kibontani, azt mondván,hogy ez megérne egy részletes elemzést is. Az ténykérdés, hogy a nyomtatott és elektronikus sajtó javarésze - a régi MSZMP tulajdonából 1990-ben átkerült a jogutód kezelésébe. Hogyan fordulhatott elő, hogy ma a demokratikus ellenzék egyetlen önálló rádióval és televízióval sem rendelkezik. Hová lett a vagyon és hogyan állhatott elő a jelenlegi állapot?
A kérdés több más mellett válaszra várna, de ki tud vagy ki fog erre válaszolni?
A fidesz ellenzékből megcsinált egy HírTV-t, míg a szoclib kormánynak 12 év regnálás sem volt ehhez elég.
Önnek mi erről a véleménye?

asta írta...

Csaba J. Kulcsár

Ez tényleg érthetetlen. Remélem tanultak belőle.
Mindenesetre azért a fő ok nem a média. A fő ok, maga az ellenzék...a marakodás több hónapon át. A Bajnai által elindított mozgalom, ha akkor mindenki csatlakozott volna, ahogy elképzelték eredményes lehetett volna. Akkor tört meg az ellenzéket támogató szavazók lendülete. Józan meggondolás szerint a Fidesznek buknia kellett volna, ha hiteles lett volna az ellenzéki összefogás. De nem volt az, nem lehetett hiteles egy Mesterházyval, akinek a színre lépésével, az utolsó két hónaptól eltekintve, silány osztozkodássá fajult minden. Ahogy 2010 előtt is.) Kinek lett volna bizalma? Nekem sem volt, csak az Orbánnál minden jobb alapon szavaztam oda. Nem kis aggodalommal és meggyőződésem ellenére...

asta írta...

Csak kiegészítésképpen: ezt nem most mondom. Ezt pár hónappal ezelőtt leírtam, mikor elkezdődött a huza-vona. Világosan leírtam azt hiszem éppen ide: a vereségért egyedül és 100%-ban Mesterházynak kell vállalnia a felelősséget. Azt gondoltam akkor és ugyanezt most is. Ő erőszakolta rá magát az összefogásra és ő vesztette el a választást, ahogy 2010-ben is a hasonlóan antipolitikusi magatartásával.

asta írta...

pleinair

Már van egy tagod!:)

Névtelen írta...

Csak egy költői kérdés.

Vajon szerepel e FG Orbán fizetési listáján?
Ha Ön szerint IGEN, akkor nyomja meg az 1-es gombot.
Ha nem, nyomja meg a 2-es gombot...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A gondom az, hogy a következő években olyan gondokat kellene megoldani, amire eddig nem kaptunk megfelelő válaszokat !

Hogy csak egy párat említsek.

Egyik legnagyobb gond, hogy amíg Orbánék bátran ígérhettek egy új világot, addig az ellenzék ezzel csak az EU-t és a demokráciát ígérhette és igérheti felelősséggel.

Ez a mai helyzetben nincs kellően egyensúlyban, azaz nem versenyképes egymással.
Az orbáni új világ minden hibáival együtt egy olyan világot ígér a választók egy részének, amely ettől reméli a boldogulását és hisz is ebben, még akkor is, ha átmenetileg rosszabbul jár !

Hisz benne, hogy Orbán ezt akarja !
Ezzel szemben a demokratikus oldal a már lejáratott demokráciát ígérheti és azt, hogy mindenkinek lehetőséget biztosít a boldogulásra az EU keretein belül.

Hát ezért nem hisznek és hittek a kormányváltóknak !
Ezt támadta és támadja Viktor nem véletlenül.

Ahhoz, hogy ezzel a demagóg szöveggel sikerüljön felvenni a harcot, az kell, hogy Orbán kudarcot valljon a gazdasági kérdésekben.
Az is igaz, hogy akkor rá fogja fogni a külső körülményekre és az ellenségre az egészet, mert magát nem fogja hibáztatni az biztos !

Azt a feladatot kell tehát megoldani 2018-ig az ellenzéknek, hogy a felelősség alól ne tudjon kibújni, ha erre sor kerülne !

Le kell tehát vonni a konzekvenciát és számolni kell a populizmus és a hazugságok felszámolásával.

Tudható volt pl. a vizitdíj leszavazása után, hogy a rezsicsökkentés milyen hatással lesz a választókra, számítani kellett volna rá !

Igen!
Tudomásul kell venni, hogy a választók már csak ilyenek, bedőlnek a maszlagnak és inkább kell nekik egy tál lencse, mint holmi bizonytalan saját lehetőség a boldogulásra.

Az egyik kézzel fogható és azonnali anyagi jólétet eredményez, még, ha kicsit is de akkor is.
A saját boldogulásukban pedig nagyon kevesen bíznak, ismerik magukat !

Hiba volt tehát csak vért és verítéket ígérni a választóknak, mert ez nem kell nekik, a vérszegény ígéretekkel együtt !

Az EU sem segített ebben a kérdésben !
Az EU csatlakozás bebizonyította, hogy sok választó számára ez bizony visszalépést jelent az életkörülményeiben.

Ez is kijött a választáskor !

Orbán EU ellenes kirohanásai értő fülekre találtak, szemben az EU-val szimpatizáló ellenzékiekkel szemben.

A multi ellenesség se semmi !
A multik igen csak lejáratták magukat és az őket látszólag dresszírozó Orbán, ezzel is szavazókat szerzett magának.

A saját rablást meg fel tudta úgy tüntetni, mintha a magyar érdekeket képviselné a magyar FIDESZES vállalkozók segítésével, miközben a baloldalt a nemzet kiárusításával gyanúsította meg !

Lehetne még sorolni tovább, de minek ?
Sok mindent át kellene gondolni és új felállást kellene kidolgozni 2018-ra.

Ez egy elhibázott kampány volt és tanulni kell belőle.

Nyerni nemigen lehetett volna, csak jobban szerepelni.
Orbán ugyanis még nem járatta le magát eléggé ahhoz, hogy le lehessen győzni !
Ebben is segíteni kellene neki, hogy minél előbb távozhasson !

Remélem, hogy sikerül megtalálni a megfelelő taktikát és mondanivalót a következő választásra.

Ideje lenne, de ehhez a helyzetnek is adottnak kell leni !

Most nem volt adott !

Üdv sphagin

xyz írta...

Kedves Csaba J. Kulcsár!

A médiához ugyanaz a három dolog kell, mint a háborúhoz: PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ.
A jobboldalon ehhez megvoltak a szponzorok, ezen a térfélen viszont (egyelőre) nincsenek.Ahhoz, hogy legalább egy legyen, csodára lenne szükség.

dromedár írta...

Szerintem az itt hozzászólók java, még itt is a fidesz kottájából játszik.
Hibázott a "rossz", és "csúnya" ellenzék, aki mindíg, és mindenben bűnös.
Rosszak voltak a multik, pedig csak a piacgazdaságot "művelték".
Hazudni kell a népnek, mert úgy is balga, és felejtős, hiszékeny.
Csak a fidesz csinálta jól, mert mindent előre megoldott, megszervezett.
Ha így van, akkor miért szidjuk az elmult 25 évet, hiszen végig így csinálta minden kormány.
Tehát akkor ne változtassun, csak személyeket cseréljün, hogy mindenki had szórakozzon egy kicsit?
dromedár

kekec írta...

Nem olyan nagyon hülyék a zemberek, ahogy attól tartottunk. Mert nem nőtt,hanem 700 ezerrel csökkent a fidesz szavazói tábora. Az viszont,hogy a demokratikus ellenzék miért nem szerepelt jobban, miért csak 100 ezerrel kapott több szavazatot: szerintem is Sziliházynak "köszönhető" na meg a kommunikációs csapatnak is lópimpili a popsijába. De triplán ám, hogy szorosan álljon!

kekec írta...

Egyébként meg
1. Ki a felelős Fodor benyomásáért az Összefogásba?
2. Most őszintén: akarnánk mi őt a DK frakcióban látni?

asta írta...

Dromedarnak

Régi szabály, hogy az ember csak a saját hibáit tudja javítani. Ebből kiindulva, most egy vereség után van itt az ideje, hogy a hibákról beszéljünk ( nem előtte kellett volna, mint néhány nagyokos). Enélkül nem fog menni.

pleinair írta...

Asta,

akkor húzzunk bele! :))
sokasodjunk, szerveződjünk!
Ne várjunk a következő választásig!

Unknown írta...

14:02
asta írta:
"Bajnai belátta és visszavonult. Megmaradt a jövő hiteles emberének. Ha le nem taposták volna, vele győzni lehetett volna."

T.Uram!
Bocsásson meg nekem, de nem hiszek "az egyetlen igaz és hiteles ember" mitoszában. Minden embert a körülmények teszi azzá, amivé lesz.
BG-t eltaposták volna? Kik, mikor és miért? Erről szó sem volt és mint utólag kiderült a kvázi-támogatottsága is megkérdőjelezhető.
Ő maga jelenkezett be mitegy megváltóként miniszterelnöknek és amikor kiderült, hogy az MSzP nem engedheti meg, hogy kívülről jöjjön a min.elnök megsértődött és úgy viselkedett mint a gyerek akitől elvették a kedvenc játékát. Ennek ellenére szövetségre lépett azokkal a pártokkal, akiktől végeredményben győzelmet remélt és mivel ez nem jött össze most lelép mint k*rva a díványról. Ez így nem teljesen korrekt.
Ez a nimbuszát jelentősen lecsökkentheti, sőt...
Az pedig, hogy vele győzni lehetett volna azt kétlem. Valóságos mozgósítható háttér nélkül - A Milla egy éve bevalottan nem az - erősen lejtő pályán, megjelenési és megszólalási lehetőség híján talán még az "Isten" sem győzhetett, kivéve a "gyevi bírót". A "mi lett volna, ha" kezdetű mondatok pedig teljesen értelmezhetetlenek.

pleinair írta...

Rendben van, hogy a vereség okait magunkban keressük, önreflexióra, tanulságok levonására szükség van. De ne feledkezzünk meg a fidesz több, mint 10 évig tartó permanens, egész pályás letámadásáról, politikai ellenfelének lejáratására, megsemmisítésére irányított mocskos eszközeik bevetéséről, a csőcselék felhasználásáról, a társadalom legaljasabb ösztöneinek felélesztéséről, az emberek morális lezüllesztéséről, a vezér és bandájának gátlástalanságot nem ismerő, határtalan aljasságáról, minden képzeletet felülmúló rafináltságáról, az ország kifosztásáról, nyomorba döntéséről, stb.
Legyünk már dühösebbek erre a gyerekeink jelenét és jövőjét ellehetetlenítő agresszív csürhére, és lássuk be: olyan nehéz dolga egyetlen európai állam demokratikus pártjának, kormányának nincs, és nem volt talán soha, mint MSzP-nek, és a mindennek dacára eredményeket elért szocialista kormányoknak.

Most a demokratikus ellenzéket bomlasztó orbáni koreográfiával szemben a baloldalnak arra kellene koncentrálnia, hogy megerősödjön, és sürgősen kialakítsa az Orbán-rendszer eltakarításának módszerét.

pleinair írta...

Csaba J. Kulcsár,

Mindkét hozzászólás minden szavával egyetértek!!!

asta írta...

Csaba J.Kulcsar

Az egyetlenben én sem hiszek:) Én csak annyit mondok, hogy hiteles maradt.
És eltaposták bizony. Megtört a lendület azzal, hogy arra alkalmatlanok tolakodtak eléje a maguk nulla teljesítményével. Maga ez a hatalmi harc volt az, ami Bajnai nimbuszát is megtépázta, azaz eltaposták. Eltapostak egy lelkesen indult folyamatot és egy koncon marakodó társaság benyomását keltették.
Ha már nem voltak képesek megvédeni a saját eredményeiket, (és Gyurcsányt)legalább azt az egy éves Bajnai kormányt elismertethették volna, hogy növeljék a közös esélyt. Bajnait sokan el tudták volna fogadni a bizonytalanok közül is a színre lépésekor...Akkor még volt esélye.. és mögöttük állt kezdetben két civil szerveződés is, akik azon nyomban szintén kiszorítósdit kezdtek játszani és ezzel elvesztették a lendületet.
Azon vitatkoztak ki legyen egy olyan miniszterelnök, akinek a pozíciója csak egy győzelem esetén lehetett volna realitás. Hát ezt nem tudta elviselni Mesterházy. Kellett neki ez a poszt, mert még ezt sem volt képes felfogni. Azt meg pláne nem, hogy az ő arca és neve nem lesz elég egy győzelemhez.
És még így is nagyon nehéz lett volna. Most aztán se pénz, se posztó...
Bajnai nagyon jól mérte fel a helyzetét. Ilyen csapatban neki nincs helye, legalábbis nem a parlamenti politizálásban. Csak elkoptatná a nevét, amit már amúgy is rendesen megtépáztak ezek a nyilvánosan folytatott belharcok.
Most aztán van idő megint az újra építkezésnek.
Az eszközöket is meg kell változtatni, új mondanivaló kell és más stílus. Ami pedig a ideszt illeti ... i 4 év volt arra, hogy mindenki kiismerje a módszereket.. már sok meglepetés nem érhet. Tessék megtalálni az ellenszerét.

dromedár írta...

Ost olvcasom, hogy európában már uj elnevezés van a magyar helyzetre.
"Gulyáskommunizmus" helyett "gulyásdemokrácia".
dromedár

Jutka írta...

Nagyon elszomorit az, ami most történik. Most jöttek rá, hogy a választási törvény csak a Fidesznek jó? Nem volt egyetlen olyan ellemző sem aki ezt világosan megmondta volna? Annyi ellemző termett az utolsó időben, nem is értem, hogy ezek miből élnek,de ez más tészta. Önbecsapás volt a előrejelzések tagadása is. Igazad van Pupu, előre kell nézni és levonni a következtetéseket, de kérdezem kivel? Gondolod mint egy fönix madár előjön? O.V.-nek volt ereje
vert helyzetből ujjá szervezni a csapatát. Ez nekünk is példa lehetne.
A Fidesz mögött egy nagyon jól felépitett csapat áll, és meg kell mondanom öszintén profi munkát végeztek.

dromedár írta...

Én akkor is azt mondom, hogy amíg a nép nem tanul meg önnálóan gondolkodni, addíg itt nem, lesz érdemi változás.
"Rossz", és "rossz" között is tudni kell választani.
Kenhetünk mi mindent a politikusokra, és a helyzetre, de az önnáló gondolkodást, nem helyettesíti semmi.
Addig marad a "csordaszellem", meg a "mézesmadzag" huzogatás.
Önálló gondolkodás, és vélemény nélkül az egész csak önbecsapás.
dromedár

pleinair írta...

A Forradalmi Ellenállási Mozgalom nem tények közlésével traktálná a lakosságot, hanem szóró- és röplapjain gondolkozásra sarkalló kérdéseket fogalmazna meg.

A kitöltött tesztek begyűjtése után nyereménysorsolásban részesítenénk a válaszadókat.
(csoki, esetleg könyv..)

Néhány a kérdések közül:

Mikor volt jobb az egészségügyi ellátás: 2010 előtt, v. 2014-ben

Melyik kormány emelte a családi pótlékot?
Gyurcsány Orbán

Melyik kormány emelte az egészségügyi dolgozók, pedagógusok bérét 50%-kal?
Gyurcsány Orbán

Melyik kormány vezette be az ingyenes tankönyvellátást és a rászorultak részér az egyszeri ingyenes étkeztetést?
Gyurcsány Orbán

Mikor volt olcsóbb a megélhetés.
2010 előtt, v. 2014-ben

OV min elnök vagyonos emberként kezdte a politikai pályfutását?
igen nem

Jelenleg mekkora vagyon fölött rendelkezik OV?
o-1 millió több milliárd

Kik kaptak földet?
OV baráti köre vidéki földművesek

igazságos-e a választási törvény?
igen nem

Kinek kedvez a választási törvény?
Fidesz kormányváltók


Ennél jobban megfogalmazott, de ezekhez hasonló kérdésekre kérnénk a lakosság válaszát. Nem állítanánk, kérdeznénk, gondolkodásra serkentenénk.

Neked5 írta...

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/373591_mi_volt_a_vereseg_valodi_oka