2014. április 17., csütörtök

MI A TEENDŐ

„Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba”, mondá Epheszoszi Hérakleitosz, gondolom azért, mert nem találkozott magyarokkal.
Merthogy ami igaz a világ minden táján, az Isten kalapjának eme bokrétáján messze nem igaz – magyarember nemhogy kétszer, de ötvenkétszer is képes belelépni ugyanabba a folyóba.
Ha baloldali, akkor ötvenháromszor.
Magyaremberhez képest a kiselefánt, mely köztudomásúlag nehezen tanul, ám könnyen felejt, egy memóriabajnok zseni.


Magyarember a történelem csodája, merthogy az is csoda, hogy remek döntései ellenére egyáltalán még létezik, hiszen amikor legutóbb is a kezébe nyomták a libacombot, akkor ahelyett, hogy enni kezdte volna, inkább a másik magyar fejét kezdte el püfölni vele.
Egészen addig,  mígcsak elő nem került a magyar történelem legócskább versenyzője – no, akkor arra rábízta a spejzkulcsot, a feleségét meg a lánya szüzességét és elégedetten hálálkodott az időnként az asztal alá vetett csontok láttán…


Most sem képes arra, hogy higgadtan és tárgyilagosan végigelemezze a helyzetét, aztán megkeresse, hogy kedvenc politikusom bon-motja szerint mit qrtunk el, nem kicsit, nagyon, ehelyett kapkodva próbál felettébb okos dolgokat mondani, miközben tulajdonképpen okos gondolata roppant kevés van, helyette van egy kottája, melyet Orbán nyomott a kezébe.
Talán Gyurcsány volt a kivétel, aki a vereség pillanatában felhívta a figyelmet arra, hogy a demokratikus oldal képviselőinek vigyázniuk kellene egymásra, mert először most ősszel, aztán meg később is folyamatosan szükségünk lesz egymásra.


Persze ez nem egy rokonszenves gondolat, magyar ember szívesebben töri a fejét az együttműködés gondolatának cizellálása helyett azon, hogy hogyan tudná elharapni a másik szerencsétlen torkát, meggyakni a feleségét, futtatni a lányát, és lehetőleg éhendögleszteni – aki már adna egy almát az éhezőnek, az már humanista baloldalinak számít, de azért a munka nélkül osztogatott segélyt ő is  elítéli.
Jobb lenne persze, ha a segély nélkül osztogatott munkalehetőségért lelkesedne, de azzal nem foglalkozik, mert az ősi magyar álláspont szerint aki akar, az dolgoz, a többi meg csak élősködik.
Nem mennék bele ennek boncolgatásába, helyette pár szót arról, hogy a legújabb elméletek szerint az lenne a helyes, ha a most vereséget szenvedett politikai blokk valamennyi, külön–külön is elrémisztő állapotban levő tagszervezete a következő négy évben önállóan politizálna, majd a 2018-as választások előtt újra összeállna – járt utat ne hagyd el a járatlanért ugye.


Az ostobaság legbiztosabb jele, ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előzőleg és más eredményt vársz.
Ez láthatólag nem zavar itt senkit, végre mindenki elégedetten kapirgálhat a saját kis szemétdombocskáján, időnként világpolitikai tényezőként elégedetten kukorékolgat, jóllehet saját szemétdombja, melyre oly büszke a negatív tartományban inkább horpad, mint púposodik…
Szóval mutassuk meg magunkat külön-külön, kétségtelen, hogy így lehet a legegyszerűbben felszámolni a baloldalt.


Teljesen értelmes emberek zakkannak meg, hirdetnek forradalmat forradalmi helyzet nélkül, mások a vert hadak versenyét hirdetik, melyben a kerekesszékes és a járókeretes egymással versenyez abban, hogy 2018-ban ki legyen majd a kihívója a százméteres síkfutás világbajnokának – mintha a féllábúnak kinőne a lába, ha egyedül ugrál.
Még kedvenc bloggerem is olyanokat képes leírni, hogy nem azért lett az ember a világ ura, mert együtt indult a választásokon a mamuttal, hanem azért, mert levadászta és megette - értve ezen az MSZP és a többi párt viszonyát, jóllehet a mamut itt nem az MSZP, hanem a Fidesz. és az ember éppen hogy fejlett kooperációs képességének köszönhette, hogy a táplálkozási lánc csúcsára tudott keveredni.
Egyéniben a kardfogú tigris azért jobb volt nála.

Összefogva a többi emberrel a közösség, a horda ellenfelévé válhatott olyan állatoknak, melyeknek külön-külön egyetlen ember sem lett volna ellenfele.

Mire számíthat egy kis párt a következő években?
Megszólalási lehetősége nem lesz, a falvakba nem jut el, ugyanazon a négy négyzetkilométeren belül ugyanaz a hat ember fog egymásnak bölcseket mondani, meg keveseket érdeklő kérdésekről vitatkozni, mint ezidáig is.
A soron következő éveket szervezetépítésre kellene használni, meg kellene találni az embereinket minden településen, meg kell találni a módját a média nélküli médiamunkának, ki kell mozdulni Pestről.
El kell érni a fiatalokat, a nőket, a nyugdíjasokat, a betegeket, és mindegyiknek kell valami féle megoldást találni a gondjaira, méghozzá úgy, hogy a források azonnali bővülésével nem szabad számolni.


Kell alapítani egy választási tömegpártot, mely értelmes dolgokat kínál fel az embereknek, konkrét és vonzó megoldásokat a gondjaikra, de nem az utolsó percben improvizálva, hanem a négy év alatt kiérlelve a gondolatokat - gazdasági, kulturális és közéleti téren egyaránt.
És kellenek új arcok, friss politikusok a leamortizáltak helyére, hogy őket hátra lehessen vonni az első vonalból, hogy ne ők kopjanak tovább.
Hogy ne álljunk ott a választások előtt már megint ostobán, és ne csak azt tudjuk hajtogatni, hogy mi demokráciát kínálunk, mert a demokrácia ugyan remek dolog, de csak ha tele van a hasad és a gyermeked is biztonságban tudod.


Aztán, majd ha elhajtottuk Orbánt, lehet brillírozni nagy eszmék mentén, de akkor se lesz sikere senkinek, aki az akkor mutatkozó problémákra nem tud érvényes választ adni.
Hogy az elkülönülés jó a párteliteknek, az nem vitás, de hogy a választóknak nem jó, az biztos.
Egyébként sincs létjogosultsága a lélegeztetőgépen tartott pártocskáknak, akik nem képviselnek senkit, mert akármit is hirdetnek, nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy mit csinálnak.


Nem véletlen csinált Orbán egy rakás kamupártot, azért tette, hogy szétaprózza ellenzékének szavazatait - hát legalább költsön rá.
Ne tegyük meg neki azt a szívességet, hogy magunkat öljük meg!
Most még nincs késő ezen elbeszélgetni, csendben, egymás közt, de egy év múlva már döntésre kell jutni.


A vágyakkal és az álmokkal pedig le kell számolni, mert ábrándozással nem megyünk semmire.
Kegyetlenül szembe kell néznünk önmagunkkal és a konkrét helyzet konkrét elemzése után dönteni kell, mi a teendő.
Orbán valószínűleg olvas Lenint, lehet, nem ártana a demokratikus oldalnak is olvasni tőle ezt – azt, mert az nem biztos, hogy a bolsevik elvek rokonszenvesek mindenkinek, de hogy a pártszervezésben zseni volt, az biztos.


A politika nem boksz, nem kétszemélyes küzdelem Orbán és majdani kihívója között, hanem csapatjáték, verejtékes gürizés, mindennapi aprómunka, ezer és ezer Várszegi Szilárd és hello, Török Mónika és Bősz Anett és a többi sokszáz, sokezer neves és névtelen, de elkötelezett ember munkája azért, hogy a végén egy élhető világot teremtsünk együtt, annak a vezetésével, aki alkalmas rá.
Együtt.
Egymásért, saját magunkért, a gyerekeinkért.

:O)))

22 megjegyzés:

bubo írta...

"A soron következő éveket szervezetépítésre kellene használni, meg kellene találni az embereinket minden településen, meg kell találni a módját a média nélküli médiamunkának, ki kell mozdulni Pestről.
El kell érni a fiatalokat, a nőket, a nyugdíjasokat"
A jobbik az interneten kívül rendszeresen jelentkezik a postaládámban (Kuruc infó)és minden internetet nem ismerő szomszédéban.
A választások előtt rendszeresen jelentkezett a Demokratikus Pártok Szövetsége is (:-)) a Ludas Matyi-val. Tetszett. Minden nyugdíjas is megkapta a szomszédban is. Tetszett, mert nem gyűlölködött és a kommunikáció leghatékonyabb formáját ötvözi, amikor a kérdéseket úgy fogalmazza meg, hogy közben vizualizál is a karikatúrákkal.
Talán érdemes volna folytatni.

Tuareg írta...

Ez az az állapot, amikor gyökeresen ellentétes véleményen vagyunk :)

hello írta...

Kedves PuPu, legelőször is nagyon köszönöm, mert nagyon megtisztelő a nevesítésem az egy élhető világ érdekében együtt gondolkodó elkötelezettek között.

Nem nehéz megjósolni, hogy az ebbe a sorba tartozók között is kemény viták lesznek a HOGYAN-ról.

Ami engem illet, nem mernék bármiféle jóslatba bocsátkozni, hogy 2018-ig mi és hogyan fog történni. De induljunk ki abból a teóriából, hogy az alapfeltételekben nem lesz változás, azaz a következő választáskor is csak közösen lehet megkísérelni bekeríteni és legyőzni "a mamutot".
Hogy ez az ideinél jobban sikerüljön, sokkal érettebb, átgondoltabb szisztémára, jobb eszközökre, okosabban összehangolt technikára lesz szükség.
Ám a "harcosok" felkészültsége, "harcmodora", előéleti tapasztalatai stb. tekintetében egyrészt nagy közöttük a szóródás, másrészt továbbra sem fognak tudni eltekinteni attól, hogy anno a közös mamutvadászatokat is nyilván mindig vezette valaki.
Márpedig az erre alkalmasnak való kiválasztódást nyilván a gyakorlat dőntötte el, azaz az ilyesmiről vélhetően nem cserépszavazással döntöttek.

Akkor viszont ezt bizonyítaniuk kell az erre aspirálóknak, gondolom, a kisebb közösségeikben. Ott valós eredmények elérésével, az eszközeik tökéletesítésével, a "harcos"-utánpótlásuk kinevelésével, csapatépítéssel, a fizikai, lelki és szellemi kondíciójukra odafigyeléssel.
Nagyon fontos: NEM a hasonszőrű mamutvadászok zsákmányaira, pláne nem a skalpjaikra vadászva, nem orvul egymásra nyilazva az elejtendő vad helyett...! POZITÍV eredmények elérésében szorgoskodjon minden csapat, ne egymás kontójára, ne a többiek lepocsékolásával, mert aki csak a szájkaratéban jeleskedik, ott éhenhalnak nemcsak a harcosok, de az asszonyok és az aprónép is, mire sor kerülne a mindent eldöntő nagy mamutvadászatra!

A végére csak egy apróság: rengeteg természet- és állatfilmet nézek az erre szakosodott tévécsatornákon, onnan tudom, hogy az elefánt bámulatos emlékezőtehetséggel bíró állat! Már kiskorukban is.
Sajnos nem rájuk hasonlítanak, akikre nem ez jellemző...

asta írta...

Szellemes gondoltok, és utópia:) Mostanában mindig ebbe ütközünk?

A cél szép, sőt ideális és megvalósíthatatlan. Én ennél sokkal pesszimistább vagyok. Az az érzésem, nem lehet megúszni a teljes szétesést. Sajnos meg kell történnie a természetes kiválasztódásnak. Történjen meg minél gyorsabban, hogy legyen idő az építkezésre.

Ki fogja eldönteni, hogy ki alkalmas? Ha megint zárt ajtók mögött, napláne nyílvános kommentekkel kísérve, néhány érdekelt huzakodása fogja eldönteni ki lesz az a szerencsés, akit végleg szétveri a demokratikus ellenzéket, hát rajta! Pontosan úgy fognak járni, mint most. Azaz ugyanabba a folyóba fognak lépni szép magyar szokás szerint.

A természetes kiválasztódásra pedig itt van a két választás. Tessék megmutatni mindenkinek, mit tud egyedül. Legyen teljes a bukás, hátha tanulnak belőle.

Én sokkal inkább gondolom azt, hogy maga a Fidesz ássa meg a saját sírját, vagy már meg is tette, tehát az ék élének a Jobbikra kell irányulnia, de nem azon a módon, ahogy eddig tették. Teljesen más retorikával. Darabokra szedve az ideológia alapjait. Köznapi szintre hozva a magyarázatokat. Köznapi példákon keresztül bemutatni, miért nem működik a gyakorlatban a szlogen, és hogyan tud működni reálisan.
Tudnám folytatni...írtam is még a választások előtt két hónappal egy elmélkedést erről... a módszerekről, sajnos hosszú és nem tudom ide betenni, pedig szívesen vitatkoznék róla.
Vitatkozni kéne, vitatkozni és vitatkozni.... sajnos a tapasztalatom szerint nagyon kevés politikus képes jól érvelni. A fejemet fogom, ahogy nézem milyen ziccereket hagynak ki.
Na itt hagyom abba, mert estig lehetne folytatni:O)

PuZsu írta...

"Vannak világok, amiket kinövünk. Megharcolunk érte, benne élünk, aztán meg érezzük a késztetést, hogy egy újat hódítsunk meg. Ugord csak át az akadályokat, merj csak hinni abban, hogy képes vagy legyőzni a nehézségeket, merd elengedni a biztosat a bizonytalanért, hiszen ha hiszel abban, hogy nincs vége a világnak azután, ahol most vagy, és mindig csak jobbat kaphatsz attól, amiben épp élsz." (Oravecz Nóra) Aztán végre szvsz "Tégy úgy, mintha szabad lennél - amíg azzá nem válsz!." (Lester Sumrall)
Mert még mindig nem tudjátok,hogy mit jelent a "demokratiKUSS"???
Ürítgethetitek nyugiban tovább az illúziók boros- és orbáni páleszpoharát, hiszen a képmutatásra épített világban az a legolcsóbb kábítószer! :D

Névtelen írta...

"Az ostobaság legbiztosabb jele, ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előzőleg és más eredményt vársz." - Így!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Nagyon csalódtam a választásokkor. Annyira biztos voltam az ellenzék győzelmében, mert úgy gondoltam, hogy a felcsúti stadion építését a kormány és pártja, nem tudja megmagyarázni. Nem is tudta, mert a magyar lakosság többsége nem olvas újságot, nem néz tévét, vagy ha mégis, akkor az a Blikk, a Bors, vagy valamelyik énekes tehetségkutató műsor.

Az ellenzék vezetőitől sem kapott az átlag magyar eligazítást, mert azok úgy szólnak a "néphez", hogy Magyarországon demokrácia deficit van" vagy "vissza kell szerezni a szabadságunkat" - Egyiket sem érti!
Mi az, hogy deficit? Ezt iskolában nem tanítják. Mi az, hogy vissza kell szerezni a szabadságunkat? Hiszen szabadok vagyunk és ha már tízen vagyunk magyarok a kocsmában, a belépő "gádzsót" gond nélkül elküldhetjük az anyjába, nem?
Hányszor kell még fejbe rúgni egy emeszpés képviselőt, hogy megjöjjön az esze?
Üdvözlettel: - morzsi -

Unknown írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A mai helyzetben már nincs mód a megújulásra.
Az elmúlt 25 év bebizonyította, hogy ez politikusi garnitúra képtelen a megbékélésre és a közjó szolgálatára.
Az emberek nyugati típusú, nem veszekedő, marakodó demokráciát szeretnének. Tulajdonképpen mindenkiben már legalább egyszer csalódtak. Kiben ezért, kiben meg azért.
A Fideszben kétszer is, de az a helyzet állt elő, hogy a pártfegyelmet a demokratikus összefogás pártolóinak elkeseredettsége és a közönye nem tudta legyőzni. Elvileg a Fidesz mégis leváltásra került, mert ellene többen szavaztak mint mellette. Számára a nagyarányú győzelmet kizárólag a saját maga által konstruált választási matematika biztosította.

A leváltó hangulat kialakulásában - itt a demokratikus összefogás és a Jobbik szavazótábora együtt értendő - szerepet játszott, hogy az emberek szeretnének békében, nyugalomban és biztonságban élni, szeretnének igazi munkahelyeket, hogy ezáltal megbecsült polgárrá válhassanak és szeretnék ha valaki biztosítaná nekik a tisztességes megélhetéshez - oktatás, egészségügyi ellátás, kultúra stb. - szükséges javakat. Ehelyett mit látnak és tapasztalnak. A társadalom elitje lop, csal és hazudik és nem csak reggel és este. Embertömegek kerülnek a teljes megsemmisülés mezsgyéjére, miközben néhány ezer ember az ő hátukon lesz a semmiből valaki. Folyamatosan megy a kiszorítósdi - ebben a Fidesz jár az élen, aki szabadcsapatok bevetésével tömegeket térít le a normális pályáról. 2002-ben a polgári körök állandó harci készültsége, 2006-ban a futballhuligánok tomboló-romboló tevékenysége, most meg a CÖF közönségszervezésben mutatott alakítása hatott.
Nyolc év alatt a karaktergyilkos magatartás szinte lenullázta a demokratikus baloldalt. Ennek aztán meg is lett az eredménye, az egész úgy ahogy volt elemeire hullott szét.
Ma létezik 4 magát baloldalinak nevező párt, aki képtelenek egymással fuzionálni. Pl. az új parlamentbe lehetne a baloldalnak akár 3-4 frakciója is, ami ülésnaponként min. 3 napirend előtti felszólalást hozhatna, nem is beszélve a többi lehetőségről.
Nem, itt nem ez a kitűzött cél. Helyette mindenki azon munkálkodik, hogy megőrizze a saját arculatát.
Hát én meg innen üzenem, hogy ilyen mentalitással a büdös életben sem lesz választási győzelem.
Az "istenadta" valóban kormányváltást akart és hiszem, hogy még ma is így érez. Ennek ellenére én most borítékolom a Fidesz nagy fölénnyel aratott győzelmét az elkövetkező két választáson. Könnyen mondom ezt, mert se égen se földön nincs ellenfele.
Az ő hívei adottak és kellően fegyelmezettek. El fognak menni szavazni. A mi oldalunkon jó ha a fele elmegy annak, akik az országgyűlési választásokon még hajlandók voltak résztvenni. Legyünk öszinték nem voltunk elegen. Ha most ez lefeleződik akkor mi marad? Csak a szégyen!

Felvetődik a kérdés, hogyan tovább. Ebben a stuktúrában már nem létezik megújulás. A sok okos ember erre miért nem jött már rá? Anno,az MSzMP-nek sem sikerült.

Az újjászületni csak a jelenlegi pártok belátásával és megszünésével, a jelenleg meglévő infrastruktura felhasználásával lehetséges. Össze kell fogni és létre kell hozni egyetlen a Fidesszel szembenálló váltópártot. Azt, hogy minek fogják hívni, teljesen mindegy. Ez részletkérdés. Meg kell teremteni egy olyan nyugati tipusú pártstruktúrát, ahol amikor eljön az ideje a pártok megküzdenek a választók szavazatáért, de amikor létrejön az új kormány, az nem kezdi el szétverni az elődje által működtetett struktúrákat, békénhagyja a hivatali apparátusokat és konstruktíven együttműködik az ellenzékével. Kialakul a törvényhozásnak egy normális rendje, ahol mindenki a saját szerepében marad. A nyertes kormányoz, a vesztes pedig nem betart, hanem ellenőriz és bírálatot mond.

Ehhez van jó esetben négy teljes évük. Ha nem történik semmi, akkor 2018-ban már bizonyos, hogy a szélsőjobb kerül hatalomra és Mo. végképp kiírja magát az európai történelemből.

Jutka írta...

Kedves Csaba J. Kulcsár!
Nagyon szomorúan olvastan a hozzászólásodat, pontosan azért, mert ugyanezt gondolom én is, csak nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni.
Köszönöm.

Tuareg írta...

PuPu, ezt különösen ajánlom Neked:

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/04/igy-vesztettuk-el-nyolckert-folytatas.html

Lusti írta...

„Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba”, mondá Epheszoszi Hérakleitosz, gondolom azért, mert nem találkozott magyarokkal..."

És/vagy(ezt még eldöntöm) nem tudta, hogy nálunk a tó á t l e t t n e v e z v e... és egy ideje úgy hívjuk: folyó...

kekec írta...

Pupu, most csak 99 %-ban értek veled egyet. Mert szép is a szervezetépítés, napláne külön-külön,
de a kormányzóképesség bizonyításához fel kell állítani az Árnyékkormányt, koalíciósan egyetértő és EGY HANGÚ verziókat kell hangoztatni minden egyes felmerülő problémára.
És igaza van astának, már az őszödi beszéd leghátborzongatóbb része volt, amikor a reformok kidolgozásának folyamatát leírta (12 dühös ember ordítozik egy szobában) Hát ez így nem fog menni!
Ha már létrejönnek a külön erősített szervezetek, nem ártana, ha a pártokosok ötleteit folyamatosan zsűriznék!

Geza írta...

Sajnalom, de most nem volt kedvem megnyomni a "like"-ra utalo gombot.

a) kivancsi lennek Te, vagy masok, akik a baloldalt kritizaljak, mit tudnanak osszeirni/ossze(vissza) mondani ennek a nepnek, amelytol meglelnee az igazsag forrasat es mosolyra derulne. Tobb penz? - tudod, hogy nincs; demokratikus Mo? - nem is erti, hogy mirol beszelsz; uj ideologia? - oh, az neki nem kell, mert a fidesztol folyamatosan kapja, egyebkent is a penz az erdekes. Mi marad meg? - Semmi. Semmi sem szamit ezeknek.

b) mondtak-e a baloldali partok olyat, amire ha a nep odafigyelt volna, akkor rajuk szavazott volna. Szerintem igen, meg a Mesterhazy is mondott, bar ilyet az ember otole nem nagyon var.

c) persze abban egyetertunk, hogy a jelenlegi MSZP elnok nem egy szines figura (a Bajnai sem az); de ha a szinesseg szamitana, akkor a nep odafigyelt volna GYF-re, meg meeg nehany fazonra akaar a muveszek akar pedig (a nem tul nagy letszamu) mas politikus kozul. Ha akartak volna, odafigyeltek volna.

d) most eroszakoljuk meg magunkat folytonosan es mukodjunk olyanokkal egyutt, akiket igazan nem tartunk semminek? Miert? Mert negy ev mulva valasztasok lesznek, azert hallgassam masok suket dumajat? Hat ram ne szamitson senki.

e) persze szervezkedni es amikor lehet megjelenni es lehetoleg okosakat mondani azt kell. Es nem azt kell nezni, hogy az elbutitott nep mit akar, hanem azon az alapon kell politizalni, amely a normalis emberek demokratikus es a vilag fele nyitott fele magaenak tart. Talan egy ido mulva a tobbiek is rajonnek, hogy ez a helyes ut, es utana mar nem kell azon torni a fejunket, hogy a bolond embereket mivel lehetne meggyozni.

asta írta...

Csaba J.Kulcsárnak

Valahogy így gondolom én is. 25 éve alig akadt egyetlen politikus, aki ne a saját önző érdekeiért dolgozott volna. Akinél az emberek azt érezhették volna, hogy értük és nem a saját jó létéért tett volna. Az egész rendszerváltáskori elit ezzel volt elfoglalva. Ez a mostani még ideológiát is adott hozzá (ögyes!!::): a közép osztály erősítése és a magyar burzsoázia megteremtése..... Na természetesen a magyar burzsoázia az csakis ők, élén a fő oligarchával.
Egyre inkább úgy látom, hogy Gyurcsány azért vált mindezek közös áldozatává, mert ezen a kényelmes vegetáláson és a pénzszivattyún akart volna változtatni. És még mindig pont rá mutogatnak. Veszélyezteti a létüket.

Reményt keltőek az új arcok és ezért lesz nagyon nehéz szavazni is. Vannak emberek a DK-ban és a PM-ben, de néhányan az MSZP-ből is, akiket meg kéne tartani. össze tudnék állítani egy csapatot:O)

Kénytelen vagyok ide hozni újra a tényt: ki volt képes visszalépni az ügy érdekében? Na azok közül kell választani... azok talán képesek lesznek valami teljesen új alapot teremteni...és ők komolyan gondolják.
A Klub rádió pedig még mindig szavaztat Mesterházy érdekében. Még mindig nem képesek felfogni, hogy Mesterházyval nem lehetett győzni. Mert ez az alapja mindennek. És nem azért mert színtelen, vagy nem tud beszélni. Hanem azért, mert nem hiteles. Aki képes volt feláldozni az ügyet hiúságból és személyes/párt érdekekből, az nem lehet hiteles. Nem az, és nem is lesz az.

Móricka írta...

Én vagyok itt valószínűleg egyedül az, aki nem tudja, hogy "mi a teendő"

Azt viszont tudom, hogy ha még egyszer születnék, akkor mire készülnék. Az első pillanattól kezdve összeszedetten egy dologra koncentrálnék, hogy ha felnőtt leszek, bekerüljek a parlamentbe és ott elnyerjem a Nemzeti Összetartozás Bizottsága elnöki székét.
(Kérem, hogy senki ne kezdjen röhögni, mert van ilyen! Én ugyan úgy megkapja a bizottsági elnökségért járó 1-2 forintot.)

Minden hónapban összehívnám a 13-15 fős bizottságot, ügyelnék arra, hogy a jegyzőkönyvvezető időben ott ül a helyén, majd megnyitnám az ülést.
Konstatálnám, hogy megint csak hárman-négyen jöttek el, tehát a bizottság szavazásképtelen, majd bezárnám az ülést.
Utána meghívnám Erikát a jegyzőkönyvvezetőt egy kávéra a bérelt budai lakásba, szóval nem unatkoznék.
Üdvözlettel. M.

asta írta...

Mert Mórickának mindenről "az" jut eszébe:O)))

szegedi tojásfestő írta...

OFF
Mi a teendő?
Fessünk piros tojásokat és várjuk a locsolásokat:-)
http://www.youtube.com/watch?v=mXMyVZKy7KA
ON

D .ELEMÉR írta...

gratula nagyon jó írás !!

Sicc írta...

Csak a beiktatásra vagyok kíváncsi. Ha felesküdnek a Tákolmányra, akkor hogy fognak tükörbe nézni? "...éljen Eduárd..."

Unknown írta...

Tisztelt Mindenki!
Ma nagypéntek van.
A You Tube-on tallózva találtam egy videót. Megnéztem és ledöbbentem.
Íme: http://youtu.be/o16QwTdMUdo
Akinek jó a gyomra, feltétlenül nézze meg! Én nem kommentálom, megtették azt nagyon sokan helyettem is.
Mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánok!

asta írta...

Miután itt a módszerekről van szó, ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta, Ferenczy Krisztina Narancsbőr c. könyvét. Érdemes lenne szövegmagyarázós, kicsit humoros felolvasó esteket tartani belőle....szerte kis hazánkban...Jó kis közösségi program.

hello írta...

Egy aktuális és hasznos teendő:


Kedves Barátom!

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ által elvetett gabonát a húsvétot megelőző hétvégén elpusztították. De nem veszett el a lehetősége annak, hogy Kishantos teljes szépségében újjászülessen. A bírósági perek még csak most indulnak, az országos felháborodás pedig olyan mértékű, amelyet figyelembe kell venniük a döntéshozóknak is.

A Greenpeace szeretné, ha Kishantos szellemisége, Kishantos „magjai” – mint a közösség számára fontos értékek megtestesítői – minél több otthonba eljutnának. Ezért minden olyan terményt, amit a földeken tönkretettek, mi új életre szeretnénk kelteni.

A Kishantoson még megmaradt biovetőmagokat 2014. április 23-án, szerda délután, 17-től 19 óráig Budapesten, a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt szétosztjuk. Gyere el, vidd haza és keltsd életre te is a kishantosi biovetőmagot!


Azt szeretnénk, ha ezek a magok termékeny talajba kerülnének, ahol szárba szökkenhetnek: legyen az egy „talpalatnyi föld”, egy erkélyláda vagy egy cserép.

Ültesd el, gondozd, vigyázz rá; és ahányszor csak ránézel, emlékeztessen mindarra, amit Kishantos képvisel! Tartsuk életben a lakásunkban, kertünkben a növényeket addig, amíg a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ területén újra nem vethetünk és arathatunk.

Várunk, ha számodra is fontos az ország természeti kincseinek, és ezek közül a legfontosabbnak, a magyar termőföldnek a védelme. Ha hiszel még a közösség teremtő és megtartó erejében, és érték a szemedben mindaz, amit Kishantoson létrehoztak.

Üdvözlettel:
Rodics Katalin
Greenpeace

Ui.: Gyere el 2014. április 23-án, szerdán délután, 17-től 19 óráig a Kossuth térre, a Vidékfejlesztési Minisztérium elé, ahol szétosztjuk Kishantos magjait, hogy új életre keljenek.