2014. április 8., kedd

PÁRTÜTÉS

Nyerhettünk volna egyáltalán?
Ez itt a kérdés, hiszen ha ludaskását szeretnénk főzni, annak is vannak feltételei, előfeltétele elsősorban a liba, aztán a szakács, a kondér, miegyéb - a recept csak a végefelé lesz fontos.
Ha választást szeretnénk nyerni, annak is vannak feltételei, melyek között előkelő helyen szerepelnek a pártok, normális helyeken ugyanis pártok között kell választani, csak nálunk és Belső-Ázsiában divat a választás egy eszement szociopata és az emigráció között.


A szerencsés nyugaton a választók pártokba szerveződnek, merthogy mindenki ízlését nem lehet egyszerre kielégíteni.
Ha lehetne, akkor az én választásom egy hangulatos, csendes oázisra esne, melynek közepén patak csörgedezne, a lágy szellőben datolyapálmák adnak árnyékot, a kis tó partjáról – kezemben csilingelő jégkockákkal hűtött whiskys-pohárral figyelhetném a dúskeblű hurik fürdőzését - egyik se hordana beépített zacskóstejet, mert a természet ellátta őket kebellel bővesen – és bal kezemmel a tálról csipegetném a liba-piláfot, - de szép is lenne!
De persze lennének rengetegen, akik eme elítélendő magatartás helyett kumisztól benyomva, lovon vágtatva és hátrafelé nyilazva szeretnék vérüket adni a rovásírásért meg a tarsolylemezért - hát bizony, ezeket az igényeket nem könnyű összeegyeztetni.
A művelt nyugaton ezt a problémát úgy oldják meg, hogy a választókat pártokba szervezik, az egyik párt tagjai közé csalogatja a dúskeblű hurik kedvelőit, a másik azonosulási lehetőséget kínál a kopjafa-faragóknak és mindenki tapsol.
Nálunk senki sem tapsol, mert ökölbeszorított kezekkel nem lehet tapsolni.


A pártok sem olyanok, mint másutt, kezdve mindjárt az országunk központi erőszakterét képező szektával, mely valamilyen rejtélyes oknál fogva azt hirdeti magáról, hogy párt.
A szekta vezére valószínűleg Moon tiszteletes és Charles Manson nászából jött a világra, attól ilyen szép gyerek.
Szektája az emberek legalantasabb ösztöneire és végtelen butaságára épül, tömegbázisa a szolgalelkű kispolgár, aki képtelen az önálló gondolkodásra, nem szeret felelősséget vállalni magáért, életét Vezére erős kezére bízza, aki nem is hezitál egy percet sem felvállalni vagyonkezelésének nehéz, de nemes feladatot.


A párt maga a maffia fedőszerve, a pártvezér pontosan tudja, hogy a gazdasági hatalom könnyen politikai hatalommá konvertálható. 

Népének – nagyon okosan – állandó elfoglaltságokat talál ki, hol vonulásznak fel-alá, hol zászlókat avatnak, hol fütyörésznek, kereplőt forgatnak – szóval percre sincs megállás.
Minden pillanatban, minden kilométerkőnél felbukkan az ellenség, aki bántani akarja magyarembert, de majd az ő vezetésével a porba tiporjuk, mert a lexebb ország Magyarország, legokosabb ember a magyarember és a legbölcsebb vezér ő maga személyesen.
Vezérelvű párt, ő a Mága Zoltán, zenekar nincs, csak van még vagy tíz kontrás, akiket sűrűn cserélget, hogy el ne pofátlanodjanak, egy se higgye magáról, hogy valaha is prímás lehetne belőle.
Aki látta a Keresztapa című filmet, az látta Fideszt.


Hatékony konstrukció, egyet nem szabad: meghalnia, mert minden, amit felépített vagy lerombolt, addig marad ebben az állapotban, míg ő él, neki pedig még politikai örököse sincs, már amennyiben a nagyüzemi rablást politikának lehet hívni..
Nincsenek elvek, nincsenek gátlások, nincsenek elfogadhatatlan módszerek, a cél pedig a vagyongyarapítás, az állami vagyon orbánvagyonná konvertálása.


A Kereszténydemokrata Néppárt nem párt, leginkább olyan, mint amikor a gyerekek pártosdit játszanak.
Semjén alá is kár a ló (csodaló - a csúnyája a hátán látható…) éppen elég lenne alá egy seprű, a kanyarokban meg mondhatná, hogy nyihaha, esetleg Selmeczi Gabikával párban.

A jobboldalon található még a Jobbik, melyet azért tartanak, hogy legyen egy politikai formáció a jobbszélen, melytől el lehet határolódni.
Na nehogy már a Fideszt gyanúsítgassák folyvást náci megantiszemita eszmék gyakorlati alkalmazásával, pedighát, míg a Jobbik zömében csak pofázik, addig Horthy áporodott világát Orbán nagyon gyakorlatiasan élesztgeti, szinte szájtól-szájba lélegezteti.


Baloldalon a vezető párt a Szocialista Párt lenne, ha vezetne.
Ez a párt egy önmagában is sokszínű, belső csoportjain, frakcióin keresztül állandó egyeztetésekre és kompromisszumokra kényszerülő párt volt, ami igen jót tett belső demokráciájának – valaha.
Sajnos, menet közben a szervezet megmerevedett, belső viszonyaiban egy olyan csoport vált meghatározóvá, mely a pártfinanszírozás anomáliáit kihasználva kézben tartja a mindenkori pártvezetést, melynek ki kell egyeznie velük, különben nincs pénze a pártnak egy szakadt molinóra sem.


A párt maga meglehetősen lepukkant állapotban van, fiatal csak úgy jár oda, mint amikor a nagypapát látogatja a szociális otthonban, fiatal káderei vagy beleszürkültek a környezetbe, beállnak a sorba, vagy eltűnnek,
Ennek legszebb példája Tóbiás, a hivatásos fiatal szocialista, aki a járókeretére támaszkodva rohan csikócsapata élén a nyugdíj felé.

Ma már a nagy egyéniségeknek is annyi, pedig politikusnak lenni nem életkorhoz kötött foglalkozás.
Van fiatal zenész, meg van öreg zenész - és van jó zenész, ez utóbbit az életkora miatt piszkálni ostobaság.
Az viszont tény, hogy a politika gyilkos foglalkozás, elkophat benne az ember, mégis, ezt csak egyénenként lehet megítélni.


A párt vezetése sem túl hatékony, rengeteg energiát elvett Gyurcsány kiszorítása a pártból, ami a mai állapotok fényében egyértelműen hiba volt, de persze ma már ezen kár lenne tépelődni.
Nagyobb baj, hogy sikerült magukra húzniuk a korrupt párt imázsát, még nagyobb baj, hogy egészen hihetőnek tűnik a vád, mely szerint a pártpénztárnokok mutyija felülírta a politikai érdekeket, ezért akarták oly vadul kiirtani Gyurcsányt és ezért vittek egy fékezett habzású kampányt, merthogy megelégedtek a békés ellenzéki szereppel.
Igaz ez, nem igaz - csak azok tudják, akik - ha van ilyen - akkor benne vannak. 


De a legeslegnagyobb baj az, hogy nem döntötték el, hogy kiket akarnak képviselni, mert aki azt mondja, hogy minden magyar embert, az vagy hazug, vagy hülye, vagy mindkettő egyszerre.
Azt tudni lehet, hogy a Fidesz a felső-középosztály és a nagytőke pártja, minden politikai lépése ezt a kört szolgálja, még akkor is, ha látszólag Orbán tartja a gyeplőt és a nemzet pártja címkét ragasztja a hasára.
A szocialisták ingadoznak, mint a középparaszt, jóllehet tradícióik és választóik a bérből és fizetésből élőkhöz kapcsolnák a pártot. 

Időnként mondanak valamit, másnap mást mondanak, a választó meg tanácstalanul nézhet ki a fejéből, mert amit gondolnak, azt is rosszul kommunikálják.

Az utolsó pillanatban vannak, mert ha nem kezdenek (nem pofáznak, csinálnak!!!) sürgősen valamit magukkal, lehet, a következő választáson eljátszhatnák felettük a Munkás Gyászindulót, ha nem szégyellnék azt is, mint annyi mást, amire pedig akár büszkék is lehetnének.


Az Együtt-PM Bajnaira lett szabva, pontosabban rá lett elszabva.
Fiatal párt, hogy aztán megmarad vagy eléri a bölcsőhalál, az még a jövő titka.
Bajnai mellett ott vannak a PM doktriner zöldjei, ott vannak a Szolidaritás jobb sorsra érdemes aktivistái, és ott van Szigetvári Viktor, aki úgy tűnik, meg van győződve önmaga guruságától, pedig ennyi pofáraesés után akár vissza is adhatná a tiszteletdíját.
Most éppen az utcai politizálást kiáltották ki megváltónak, ami nagyon fontos valóban, de nagy művésznek kell annak lenni, aki egy szál ritmusgitárral akar világraszóló koncertet rendezni Woodstockban.
És már megint a demokraták megosztása került műsorra, a „majd mi egyedül megmutatjuk” ki tudja ki által sugallt hazug ábrándja.
Írtam régebben, hogy a pártokban vannak, akik Viktor fizetési listáján szerepelnek - mit mondjak, nem lennék meglepődve egy-két néven ebből a pártból sem.


Liberális Párt meg nem létezik, Fodor egy virtuális párt élén tüsténtkedik, mintha tamagocsit etetne.
A liberálisok ma inkább az Együtt-PM és az LMP soraiban boldogtalankodnak, Fodornál meg Horn Gábor mellé el lehetne csábítani Juhász füvészt, így ötven százalékkal növekedne a taglétszám, emellett megkönnyítené az eligazodást a politikában – na, ez az a párt amelyikre semmiképpen se…
Kedvencem, a Demokratikus Koalíció sem egyszerű eset.
Gyurcsány tehetséges ideológus, remekül kitalálta, hogy ő majd a politikai reszliből kovácsol pártot, azt se merném mondani, hogy nem sikerül neki. drukkolok is, mert megérdemelné a sorstól a kárpótlást a sok igazságtalan pofon után.
Ezzel a párttal két nagy bajom van – persze az én véleményem felett érzett bánattal  Gyurcsány majd csak megbirkózik valahogy…


Az egyik, hogy ráégették a Gyurcsány-párt megnevezést, márpedig tisztességes demokrata ettől viszolyog, még ha a névadót úgy amúgy kedveli is.
Szívesen támogatom a Dús Keblek Pártját, de nekem ebben az országban egy prédikátor doszt elég, nem kell másik.
A másik problémám, hogy a párt struktúrája igencsak hasonlít a Fideszére,
Amúgy sem szeretem a one man show műfaját, nekem egy párt működjön pártszerűen, döntsenek benne demokratikusan, legyenek meg a fékek és ellensúlyok ugyanúgy, mint ahogy az állam működésében is lenniük kellene, mert a legokosabb ember is tévedhet és a legtisztességesebb eszét is elvehetik a talpnyalók.

Gyurcsány sem Isten, ő is tévedett, nem is egyszer, ittuk is a levét sokan a baloldalon, ahol neki is megvannak azok a hívei, akik ájultan bólogatnak minden szóra, melyet kiejt, pedighát nem véletlen hívta Katus néni lotyaszájúnak…

Az se lenne baj, ha eldöntené, hogy ideológiai pártot vagy modern választási tömegpártot akar csinálni, mely választási programján keresztül mutatja fel azokat az értékeket, melyeket érvényre szeretne juttatni egy választási győzelem után.
Ma ez sem tiszta.
Időnként elkezd Nagyimrézni, időnként meg azt próbálja elkötéltáncolni, hogy az az értelmes emberek egymás iránti tiszteletén alapuló társaság, mely pártjának vezetését fémjelzi, ideológiailag is összebékíthetö a tömegbázisát adó, zömmel kádári emlőkön nevelkedett tömegekkel, melyeket majd ő alkalomadtán megvált, ha hagyják magukat.


A párt káderpolitikáján is lenne mit csiszolgatni, a kommunikációján is lenne mit dolgozni, kellene ifjúsági szervezet, internetes háttérmunka, szóval zenekar kellene, akkor szólna szépen a muzsika.
És nem kellene ideológiai kérdésekkel terhelni a népet, mert ma ennek nincs értelme.
Ma vonzó és konkrét választási programot kellene felmutatni, és elhinni végre, hogy a demokrácia önmagában  csak a relatíve gazdagoknak fontos, a szegényember azt nem tudja megvacsorázni, márpedig a magyar társadalomban sok a szegényember, sajnos.


A DK nem baloldali párt, ezt azért szögezzük le, még mielőtt odaképzelnénk Gyurcsányt a Téli Palotát lövő Hapci cirkáló fedélzetére, de ez a mai világban túlélhető.
A munkás ma általában utálja a szocialistákat és Vonában látja a megváltót – valószínűleg még őt is túl kell majd élnünk – nagy szerencsénk lenne, ha megúszhatnánk.
Az inga ki szokott lengeni a szélső pontjáig, ha csak el nem vágják a kötelét…


Marad még az LMP, velük azért nem érdemes foglalkozni sem, mert Orbán ezt a pártot a szemellenzős, nem túl okos, lózungokat legelő liberálisoknak találta ki, be is jött neki.
Most is.
Ha az LMP nem Orbán szekerét tolja, akkor ma Budapest a demokratikus oldalé, de hát ehhez az LMP-nek is demokratikus pártnak kellett volna lennie.


Vannak még a kamupártok, van a Thürmer féle Munkáspárt – jut eszembe, Vajnai pártja eltűnt – Thürmerék lettek kijelölve jajdeveszélyes szélsőbalnak, de még annak is gyengék.
Szóval, ezzel a pártstruktúrával és a pártok mai állapotában csoda lett volna, ha győzünk, csodák pedig ritkán esnek.
Hogy miért jut eszembe állandóan a  Júdea Népe Front és a Júdeai Népfront a Brian élete című filmből - magam sem tudom,
Mindenesetre megütöttek bennünket, meg ledobtak a padlóla, de nagyon dulván!


:O)))

Ps: Elnézést a szószátyárságért, ígérem, legközelebb jó leszek!

40 megjegyzés:

ZL írta...

Nem kell elnézést kérni, gondolom most mindenkiben van beszorult mondanivaló bőven! :) Megjegyzésed a demokráciáról nagyon betalált, régi vesszőparipám, hogyha hatalomra jutok, az alkotmányban a "szabadság" szót kicserélem "cipő"-re. Legalább valami olyat deklaráljunk legfőbb jognak, ami ér is valamit. Sajnos én még olyat nem láttam, hogy a szabadsággal valaki be tudott volna fűteni... A baloldal pártjaival plusz a kapcsolt újságírókkal meg most eléggé tele a hócipőm. Valahogy nagyon újra kéne gobolni ezt az egész kabátot

hello írta...

Semmi gond a terjedelemmel, egyetlen felesleges mondat vagy szó sincs az eszmefuttatásodban.
Ráadásul a diagnózis is pontos, helyenként jogosan indulatos.

Bocs, hogy nem tudok szabadulni a reggel gondolatomtól, azaz továbbra is igencsak hiányolok egy politikai GPS-t. De úgy tűnik, konstruktőre még nem akadt.

Pipiből lett tyúkanyó írta...

Még szerencse, hogy csak egy tojást tojtam, amiből kis kakas kelt ki, így csak ezért az egyért kell aggódnom. Tyúkjával még mindig nem terveznek tojást, bár már lassan kész lesz a baromfióljuk is. Az én baromfijaim nem vándormadarak, most már nem akarnak kirepülni az országból, két-két diplomával /nyelvvizsgával/ szorgalmasan kapirgálnak a hazai szemétdombon. Félek, hogy négy év múlva már levesbe sem lesznek jók. Tyúkanyó pedig egyre szomorúbban nézi küszködésüket. Övék lenne ez az ígért jobb jövő?.. Érzem PuPu, téged sem vet fel a boldogság, púpjaid mintha kicsit megereszkedtek volna. Te még bízol valamiben? Sivatagba értünk, de talán találsz valahol oázist, igyál sok vizet, töltsd feszesre púpjaidat és írj tovább ennek a sok reményvesztettnek. előre is köszönjük!

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

"Mindenesetre megütöttek bennünket, meg ledobtalk a padlóla, de nagyon dulván!" - a pontos korkép-kórkép megérdemelne egy kicsit nagyobb figyelmet, de csak és kizárólag az elütésekre vonatkozik.
Aki ringbe száll, azt megüthetik.
Padlóra egyébként nem dobtak.
Magunk mentünk kutyába (kivétel Te, meg én, meg még néhányan).
Bolhás kutyaként csaholt a "baloldal" néhány hónapig, kampánynak nevezve szánalmas köhögését. Alibi összefogás, alibi kampány, mint ahogy alibi "megújulás" az előzmény.
A NER (Nemzeti Elbaszás Rendszere), nálunk lassan haladó hagyomány.
A Fidesz 8 évet kapott a felkészülésre. Ezer forgatókönyvet alkothattak volna, tízezer variánssal. Egyet tudott prezentálni, azzal "ütött meg bennünket", és azzal fog még egy darabig a javainkért permanens háborút folytatni.
A választási törvények időben elkészültek. Jó időben, jó időben ahhoz, hogy fel lehessen készülni, ezer forgatókönyvvel, tízezer variánssal. És mit tudtunk felmutatni?
Csak azt, hogy része vagyunk a NER-nek.
Kevés idő telt el a választások óta, de a magam részéről úgy látom, a hagyományok ápolása töretlen lendülettel folyik.

Tisztelettel:
anonymand

Geza írta...

Teljesen egyetertek Veled abban, amit az idealis vilagrol irtal, a kep megfogott, es jo erzessel toltott el (na persze a dolgok ritkan jonnek ossze: hol duskebluseg nincs, hol pedig tengerpart:)
A paart-klasszifikacioddal is nagyjabol egyetertek, talan meg azzal is, hogy nem jo, ha egy part egy emberen alapul, de azert nem szeretnem, ha barki is parhuzamot hozna (ha meeg csak formait is es csak ebbol a szempontbol) a fidesz es a DK kozott. Ketsegtelen, hogy ha a realisan varhato vereseget elorelatvan nem proponaltuk volna az egyuttmukodest (jol ismert, hogy ennek a DK-n belul meg voltak az ellenzoi), akkor most nyugodtabban szomorkodhatnank. Azert en emlekszem arra, hogy meg ezen az oldalon is jelent meg nem egy iras/elemzes, hogy az ellenzeknek ossze kell fogni. Most mar tudjuk, nem kellett volna, es akkor -valoszinu valtozatlan eredmeny mellett - legalabb mindenki megmenthette volna az arcat.

Egyebkent meg: en nem fogok megtanulni (es a tobbi demokratanak sem ajanlom) ciganykerekezni, csak azert, mert a hugyos nep azt akarja.

etele1 írta...

nem pupu, esélyetek sem volt nyerni. amúgy pont azért amit leirtál.

az egy gond persze az, hogy nyerni _tömegekkel_ lehet, amennyiben az ellentábor népes, vagy az ellentábor megosztásával. Ebből egyik stratégiát semkvette az ellenzék.

valahogy úgy tűnik az ellenzékben sokan azt hiszik, hogy bajnai kisfiús mosolya, mesterházy "sármossága" és gyurcsány karizmája miatt szavaznak rájuk.

no persze van amikor igen. de ezzel a programmal választást nyerni?

Névtelen írta...

"...demokrácia önmagában csak a relatíve gazdagoknak fontos, a szegényember azt nem tudja megvacsorázni, márpedig a magyar társadalomban sok a szegényember, sajnos." - Így. Sajnos-sajnos.

Jutka írta...

Ha jól emlékszem ,akkor az összefogást a Bajnai féle intézet javasolta. Akkor még nem volt párt. Arra is jól emlékszem hogy a Lánchidnál tartott tüntetésnél, a tömeg az összefogás szót kiabálta, és követelte.Akkor most miért kell ezt elitélni. Igen , sajnos nem jó döntés volt, igy utólag. Ebbe is sajnos a Fidesz kényszeritette be az embereket.
Én a legnagyobb hibának azt tartom, hogy ahogy irtad Pupu, befogott orral kellett szavaznunk, mert igazából a Mesterházi egy -két elkötelezett szocin kivül nem nagyon mozgatta meg az embereket. Igaz járta az országot, de a közvetitésekből én nem nagyon láttam , hogy nagy tömegeket mozgatott volna meg.
Szerintem sajnos a balos média is hibás, mert úgy próbálta Öt felvenni , mintha az ellenkezője lenne igaz. Állandó szereplője volt az ATV-nek, és mindig ugyanazon lózungokat mondta, kivéve ha nem , de akkor kölcsönvett szólamokat. El sem mertem gondolni, ha véletlenül gyöztünk volna, utána mi is következett volna. Harc a posztokért, és ez jó időre le is foglalta volna öket. Nem beszélve az ujabb utcai harcokról ami jól tönkretette egy időre Budapest utcáit. Orbán akkor nem ijedt volna meg , hogy forradalmat csináljon, mint 2006 ban, mert most sok vesztenivalója volt.
Tegnapi eseményekből is látható, hogy itt az van amit az Orbán akar, és azt tűzön vizen keresztül visszi.
Amikor beléptünk az EU-ba , reménykedtem, hogy egy más világ lesz.Sajnos tévedtem.

Cereus írta...

Szerintem most jött el az igazság pillanata!

Nemzetünk nagy kukázójának,újra továbbra is kormányoznia kell.
Meg kell etetni az éhezőket,fizetni az atomreaktor előlegeit,egymillió munkahelyet teremteni,befejezni és fenntartani a stadionokat, 3% alatt tartani az inflációt,törleszteni az államadósságot, még sorolhatnám.
Újabb és újabb zsebekben kell kotorásznia.
Ahol nincs,ott kár keresni, mert az politikailag is rendkívül veszélyes.
Elvenni csak a gazdagoktól tud, aminek az eredményességére már most gyúrok.

hello írta...

Kedves Jutka, mi is itt elég sokat filóztunk hónapok óta rajta, hogy mi következne az összefogottak esetleges győzelme után közöttük, illetve hogy Orbán és magánhadserege + a balhézni bármikor kész csürhe részéről egyrészt az utcákon, másrészt a bebetonozott kádereik destrukciói által.

Nem tartom kizártnak, hogy az otthon maradottak bizonyos részét ez a félelem tartotta vissza, még ha Orbánisztán nem is tetszik nekik.

Amiről Cereus ír, annak a bekövetkezése új fejleményeket hozhat - csak félő, hogy a Jobbik malmára hajtaná a vizet, a társadalom szemében hiteles poztív alternatíva híján.
Merthogy PuPu egyik nagy igazsága, hogy a demokrácia nem ehető.
És ahogy már Bercht is megénekelte:
"Előbb a has jön, aztán a morál."

hello írta...

jav: Brecht

asta írta...

Megint egy jó elemzés, amihez nemigen van mit hozzá tenni.
Tán csak az LMP kérdést cizellálnám kicsit....nagyon rossz indulatúan: folyton az a rossz érzésem van, hogy kicsit besegítettek neki a bejutásban. Ő lesz őfelsége ellenzéke. Mesterházy mellett számomra ő a legellenszenvesebb figura, pedig én is azok között voltam, akik lehetőséget adtak neki az első menetben.

De azért mindenki gondoljon arra, hogy a nap süt, zöldül a fű, tavasz van. Élvezzétek és ne gondolkodjatok! Kell egy kis pihenés:) Az élet megy tovább és 4 év nem a világ....

promenád írta...

Tökéletes helyzetelemzés,nincs mit hozzátenni.
Legfeljebb annyit,hogy szerintem sem akart nyerni a Mesterházy-vezette ellenzék.
Jó lesz nekik az ellenzéki langymelegben,ahol eldagonyázhatnak még legalább 4 évig.A Fidesz meg zavartalanul folytathatja az ámokfutását.

dromedár írta...

A baj ott van, hogy a szektáknál a véget a kollektív öngyilkosság jellemzi, amelyből csak a szektavezér marad ki.
Nem tudom emklékeztek-e rá, de viktotunk magas állami kitüntetést adott egy csendesóceáni pici sziget pici királyának.
Lehet, hogy a menekülő út része, és az álomkirályság helye?
Egyébként a hír amiröl oly keveset tudunk,:"Magyar küldöttség utazott észak-koreába!".
Valyon miért? Csak nem pénzt kunyizun tőlük is? Netán a népelnyomást tanulmányozni?
A harcot nem demokráciákban csak a zsarnok eszközeivel lehet megvívni.
Amiről irogatunk itt az legtöbbször a demokráciákban igaz.
Ti is azt írjátok, hogy ez nem demokrácia, tehát demokratikus eszközökkel nem lehet gyözni.
A gerillaharc, az utcai megmozdulások, minden ellen tüntetések kellenek szerintem, és a népi engedetlenség.
Különden elvesznek, mivel a smédia nem fog semmiről hírt adni.
Olyan mint "baloldali média" pedig nincs.
Olyan Tv, melynek tulajdonosa a fidedszt segíti az nem baloldali.
Lefeljebb több meg van nekik engedve, de amikor Gyucsányt kell ekézni, meg is teszik.
A népnek meg kell tanulnia, vagy meg kell vele taníttatni, hogy más nem fogja helyette a "gesztenyét" kikaparni.
Amíg ő maga nem tesz érte, addíg viktor az úr!!!!!!
dromedár

hello írta...

Kedves Dromedár, amikor sokan nemhogy véleményt mondani, de szavazni se mertek elmenni, kikkel képzeled ezt? "A gerillaharc, az utcai megmozdulások, minden ellen tüntetések kellenek szerintem, és a népi engedetlenség."

Hozzáteszem, amit ma reggel írtam: könnyen elképzelhető, hogy sokakat pont az utcai harcok, mint lehetséges egyik következmény rettentett el.

Ha jól belegondolsz, a szocializmust is a gazdasági bajai sűrűsödése temette maga alá.
Ha a magyar gazdaság ezzel az irányítási móddal kényszerűen eljut oda, hogy a csókosok el kell búcsúzzanak a privilégiumaiktól, plusz a külföld is magára hagyja Orbánékat, és ez az oligarcháikat is megrázza, na, ők tudják elintézni a bukásukat. De hát ez idő.
Szerintem.

Névtelen írta...

Ne döbbenjetek meg Magyarok! Vezetőitek az az elmúlt 1000 évben csak idegen érdekeket szolgáltak ki. Most érett be először,hogy egy talpraesett "anno" fiatalember megfejtette a magyarság titkát.Politikát,gazdaságot,közigazgatást,sportot sőt ami a leggyalázatosabb az egyházakat is egy kézbe fogott.Világ vezető hatalmait és éhségben élőket is el vakított. Ilyen szervező csak ezerévenként fordul elő.Amit akartatok azt kaptátok.

dromedár írta...

Tehát akkor jöjjön a "kedves vezetővel" a tömeges öngyilkosság?
Amennyiben mi nem segítünk magunkon, "Európa" sem segíthet rajtunk.
Amíg a nép nem lel rá a helyes útra, "kedves vezető" leheli ránk a döghalált.
Tehát akkor várjuk meg amíg más kikaparja nekünk a gesztenyét?
Pont azok nem fogják addíg kibírni akik, megpróbálják átélni ezt a helyzetet.
Tehát helyes a vers mondanivalója,:"Ej ráérünk arra még."
Talán Pató Pál úr mondta?
Nem most, nagyon-nagyon régen, egy messzi-messzi galakszisban.
dromedár.

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Nekem erős gyomrom van, az Élelmiszeripari Főiskolán is a szakdolgozatomat "A magyar ételek emészthetőségének egyes problematikája" témában írtam.

Könnyen fogyaszthatónak tartom, a halételekhez hasonlóan azokat a bal oldal által felkínált könnyű ételeket, mint a "jogállamiságot helyreállítjuk, meg a szabadságot visszaszerezzük." " Ezen nem kell rágódni, mert a szomszédaim a Józsi bácsi régóta tudja mi a jog, akkor veri meg részegen a feleségét amikor csak akarja. A fia, az ifjabb Józsi meg tudja, hogy itt szabadság van. Mikor jön haza a diszkóból a haverjaival félholtra verhet hajléktalant, cigányt, - vagy ha szerencséjük van - akár egy zsidót is, tehát szabadság van.

A jobb oldalról feltálalt ételek sokkal nehezebben fogyaszthatók, ajánlatos hozzájuk sok savanyúságot enni, mert ezek már zsíros falatok.
Nehezen emészthetőknek tartom a felcsúti stadion építését, a munkanélküliség növekedését, az importból származó áruk drágulását, a szociális temetések ügyét, stb.

De nekem, mint általában a magyar embereknek, igen erős gyomrom van.
Megemésztettem Fűr(j) nevű honvédelmi minisztert, Torgyán nevű bohócnak kinéző politikust, elveit sűrűn változtató fiatal miniszterelnököt, zavaros tekintetű pénzügyminisztert, a fogorvosok álmának nevezett szőke kormányszóvivőnőt. Nehezen, de megettem, ez van, ennyi tellik, ezt kell ennem.
De, hogy a tányéromon még négy évig ezt a randa Hende Csabát kell bámulnom, hát ettől felfordul a gyomrom.
További jó étvágyat kíván: - morzsi -

Névtelen írta...

Pupukám, fingocskám!
A jövöjűket a negatívok és az ilyen ocsmányszájú önrombolók temették, mint te, hányadék szörnyeteg. Belső-ázisába te vagy való és az összes hozzád hasonló nyomorult, szánalmas gyalázkodó aljadék! Ez az írás egy nyomorék lelkű ember másokat gyalázni, szektázni tudó ordenáré fröcsögése, és nagyon kell visszafogni magam, hogy szalonképes maradjak, mit kivánok neki!
Lehet elköltözni tetű, ha nem tetszik, végre nem mi költözünk majd, hanem ti!!!

hello írta...

Nnna, megint betette ide a névjegyét egy díszpéldány a győztes oldalról!
Hogy el ne felejtsük, mi lakik bennük!

talalom írta...

Pupu is,ZL is úgy véli, hogy nem kellenek ideák, mert a demokráciát, meg a szabadságot nem lehet megenni. Én máshogyan látom. Az MSZP nagy győzelmeit '94-ben, sőt '98-ban is (a legtöbb szavazatot kapta listán) a pragmatizmusa hozta. Antall szegény hiába volt fényévekkel becsületesebb, mint a legtöbb jobboldali, nem tudott kilépni a keresztény-úri gőgjéből (bár állítólag egyáltalán nem volt fennhéjázó a civil életében), és ez akkor még nem tetszett a magyaroknak. (Ráadásul a nála jóval színvonaltalanabb Borossal kellett megküzdenie Hornnak.) Sokáig tartott, amíg a Bolseviktor rátalált arra az útra, amely a népesség, hangját hallatni akaró többségének tetszik: Előszörre ('98-2002) nem is sikerült, valószínűleg azért, mert az állandóan szajkózott "polgári" lepel mögül furton-furt kikandikált a krakéler tahóság. Ez meg zavarta a kényes ízlésű keresztény-nemzeti középosztály finom orrát. Tekintsünk el attól, hogy valójában mekkora ez a társadalmi zárvány - a szavazatok szempontjából fontosabb, hogy hányan szeretnék magukat odavalónak láttatni. Ahány hivatásos fideszest ismerek, helyi aktivistákat, szinte kivétel nélkül ötvenes nők - oppardon HÖLGYEK -, akik "gazdasági területen" dolgoztak-dolgoznak. Általában kiderül, hogy a gazdasági terület egy vállalati bérelszámoló csoportot takar - az iskolai adminisztrátor már értelmiséginek tartja magát. Az általam ismert fideszes férfiak mindegyikére a hímsovinizmus jellemző, bár egyik-másik legalább takargatja. Ennek a népességnek Antall gőgös volt, de Bolseviktor minden szavát értik, sőt, úgy érzik, hogy az ő gondolataikat fogalmazza meg. (Milyen szépen beszél!)
Bizony Pupu és bizony ZL ez nagyon fontos az emberi állatnak! 2002-ben számtalan olyan nyugdíjas volt, aki miközben durcogott Medgyesyre, hogy csak fokozatosan adta oda a 13. havi nyugdíjat, aközben a kompenzációként kapott 19 ezer forintját befizette a fidesznek!
Már kevés a pragmatizmus, ezt jelzi Bajnaiék sokkoló veresége. (Mert ők 16%-ról jutottak az ötre - már ha a 25%-ot jobb híján egyenletesen osztjuk el -, a DK meg nulláról. Szerintem ugyan az MSZP-15%, DK-5%, Együtt-PM 4,9% LP 0,1% lehet valahol a reális megoszlás.)
Ezt a pragmatizmust volt képes Gyurcsány meghaladni 2006-ban, ez vitte sikerre az MSZP-t. Nagy baj, hogy nem sikerült eddig megértetni: igaz, a szabadságot nem lehet megenni, a demokráciával meg nem lehet fűteni, de ha ezek nincsenek, hamarosan eltűnik az enni-, meg a fűtenivaló. Példa erre megannyi ország, az olajmilliárdos Venezuela, Oroszország, vagy a szinte semmilyen természeti vagyonnal, jószerivel még termőfölddel sem rendelkező Hollandia. Bocs, hogy én is ilyen szószátyár voltam, de "gondoljátok meg proletárok"!

talalom írta...

Bocs. Előző bejegyzésemet fényesen igazolja szerencsétlen Névtelen (12:43-as születésű) beszélgetőnk. Szegényke nem tud fogalmazni, a magyar nyelv szépségeit sem nagyon ismeri, és érzi maga is, hogy hülyeségeket beszél. Hát persze, hogy tetszik neki, amikor valaki mindezt olyan "finoman" is meg tudja fogalmazni, mint "a haza nem lehet ellenzékben".

Unknown írta...

Dromedár írja:
"Olyan mint "baloldali média" pedig nincs.
Olyan Tv, melynek tulajdonosa a fideszt segíti az nem baloldali."

Tökéletesen igaza van! Ez a médiaszereplési lehetőség a választókat nem segítette, hanem elriasztotta vagy kedvezőbb esetben elbizonytalanította.
Persze ezektől az magukat újságíróknak nevező szolgalelkűektől mást nem is lehetett elvárni.
Vagy maguktól ilyenek vagy megmondják nekik, hogy mit kell kérdezni és hogyan kell lehetetlenné tenni a válaszadók érdemi megszólalását.
Jellemzően ez majnem mindenkire érvényes az ATV politikai műsorvezetőit illetően. Kiemelném azonban HH nevű ex-MDF-es urat, aki betegesen Gyurcsányoz és olyan vendégeket hív a műsorába akikről köztudott, hogy mindenféle kompromisszumra vagy méltányosságra képtelenek. Aztán említhetném KO sztárműsorvezetőt is, aki a baloldaliakkal rendszeresen keménykedik, míg a jobboldaliakkal meg méltányosan viselkedik. Aztán van egy másik kedvencem is, a RE, aki sokszor úgy tesz, mintha csak mikrofonállványnak szerződtették volna.
Talán a régi garnitúrához tartozó BA és az ÚJSÁGÍRÓKLUB az, akik méltányosan közelítenek azokhoz a problémákhoz, melyek a demokratikus oldalt már régóta terhelik.
A politikai"szakértők" elfogulatlanságát meg sem említem.
Osztják az észt miközben folyamatosan vádaskodnak és bűnbakokat kreálnak. Többször elmondják, hogy az ellenzéknek nincs üzenete, gyenge a kommunikációja és még sorolhatnám. Tevékenységük már-már "rasszista" azzal a különbséggel, hogy ők nem az etnikumokat bántják, hanem az ellenzéki pártok vezetőit és a párt tevékenységét ócsárolják.
Erre mondja a magyar (z)ember, hogy a kibicnek semmi sem drága.
Én nem vagyok már egy fiatal (z)ember, de a partvonalon kívülről bármikor meg tudom mondani, hogyan kell gólt fejelni. Ha azonban bent kellene állnom a tizenhatoson belül néhány marcona védő gyűrűjében már biztosan nem lennék ennyire biztos a dolgomban.
De ha a politológus Urak ennyire jól tudják, hogy mit kellene csinálni, akkor miért nem állnak a "tizenhetoson belülre". Nekik nem a közjót lenne kötelességük szolgálni? Mi fizetjük őket, vagy nem? Mert ha netán a FIDESz fizetik őket akkor nem szóltam! Szájjal könnyű legénykedni, a verekedést meg másra hagyni.
Az pedig, hogy a baloldal 12 éves regnálása alatt miért engedte ki kezéből a média feletti ellenőrzést az külön elemzést érdemelne. A tények, azok ma már kövületnek tekinthetők. Jelenleg a médiafelületek cca.90-95%-a Orbán kezében van, ami már-már megközelíti a DRPK-ban meglevő viszonyokat. Most már csak az Internet korlátozása van vissza és a sajtószabadságnak és a vélemény szabadságának vége.
Aztán eljutunk oda, hogy nem kell a plakáthelyek hiányáról beszélni, mert csak egyféle plakát lesz, hogy "Szavazz a Hazafias Népfront jelöltjére" A kígyó beleharapott a saját farkába, mi meg visszatértünk a kiindulási ponthoz. Aztán ki kell takarítani a szovjet laktanyákat, hogy legyen megfelelő hely a megszállók számára.
Oszt jónapot!
Ezt akartátok? Megkapjátok!

plebejus írta...

"Nyerhettünk volna egyáltalán?"

Szerintem semmiképpen nem!

Ma olvastam Dopeman (lehet Őt szeretni vagy nem...) posztját, amiben nem kis iróniától fűtve "bocsánatot" kér Orbántól
http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/08/dopeman-bocsanatot-ker-orbantol-es-a-szobratol/
Nem is ez a lényeg! A hozzáfűzött majd' 300 posztot érdemes elolvasni, siralmas! Az emberek 95%-a alapvetően képtelen a szövegértelmezésre! Abszolút látható, képtelen! Egy ilyen kis terjedelmű szöveget illetően is, akkor mit várhatunk a Gyurcsány beszéd értelmezése esetleg egy kicsivel ennél is összetettebb szöveg megértésével kapcsolatban?
És az oktatás még csak most lett/lesz "megreformálva"... Ennek a hatalomnak pontosan ilyen humán masszára van szüksége. Kilátástalan helyzet pro-kontra...

Névtelen írta...

"Nyerhettünk volna egyátalán?"

http://arokkantisember.blog.hu/2014/04/09/az_esz_megall_es_visszanez

vagyis, röviden: ISTENNEK HÁLA, hogy nem nyertetek!

(btw. a Fidesz is megy a *csába VárkertBazárral, elromlott metróval, sasos szoborral - úgyhogy ezzel ne tromfoljon senki....)

asta írta...

Névtelenke! Gyanítom te azt sem tudod, mi az a szalon, nemhogy még azt is tudjad, mi a szalon képes.Te biztosan nem vagy az.... :O)) Leginkább csak nagyon röhejes vagy. El sem tudod képzelni mennyire... Ez frusztrál, ugye? Nagyon? Sajnállak.

pretty írta...

12:43 most nagyon jól bemutatta kikből áll az a társaság akik ezt az eszement idiótát a nyakunkra ültették.A vezér és társai ugyanilyenek,mindég másra mondják azt amit ők csinálnak.Ebből a szerencsétlenből sem pottyan ki egy emberi hang és ő vádol egy normális véleményt leíró embert gyűlölködéssel.

joszi írta...

Kedves Mindannyian!
Egyszerübb ez, mint amilyennek látszik.Gyenge ez, gyenge az, hiányzik ez, hiányzik az.
Persze, de gondolkozzunk el, mikor volt itt ebben az országban, egyszerre függetlenség és demokrácia?Soha.Most miért lenne?
Honnan kerülnének elö ennek személyi , tárgyi feltételei?A diktaturához, na , ahhoz van ember , olyan, amilyen, ideológia a bejáratott , bevált kersztény magyar nacionalista, antiszemita, rasszista, s ezek népszerüsége.
Ezekkel szemben, széteső, anyagiakban szükölködő, csoportok,melyek talaját kikezdte a rendszerváltás utáni 24 év folymatos hátrálása, mely eljutott a nyilasok föáramba emeléséig.
Összeáll a Horthy rendszer, s ki tette felelössé Kéthly Annát a szörnyüségekért?
Na, ugye, s ki oldotta meg a helyzetet?A Szovjet hadsereg.
Ez most aligha várható, marad a reménytelenség, s a várakozás, mely külső erő akadályozza meg a pokolraszállást?

Névtelen írta...

Kezd ez az ország "A legyek ura"-hoz hasonlítani.

dromedár írta...

A 18:50-es bejegyzéshez teljesen passzl, de itt még csak szöveg eggyezésről beszélhetünk.
http://napifix.postr.hu/a-nap-kepe-orban-viktor-a-legyek-ura-
dromedar

csillag írta...

Pretty!

"Ebből a szerencsétlenből sem pottyan ki egy emberi hang és ő vádol egy normális véleményt leíró embert gyűlölködéssel."

Hát a te drága bloggeredre igaz ez - ugye úgy gondoltad. Mert hát az elmúlt 4 évben pontosan az történt, amit a névtelelen leírt,- tudod, aki úgy szólította meg puput, hogy fingocskám.

Névtelen írta...

" most nagyon jól bemutatta kikből áll az a társaság"

Jaja! Itt bemutatkoztok ti igen derekasan. Tapsoltok pupu agyament dumájának. De tőletek ezt lehet csak várni. Ki az aki ilyen idiótákkal együtt tart? Hát a fideszesek biztos nem!Normálatlanok, szellemileg leépültek vagytok. Na de nem sok van már nektek hátra.

PuPu írta...

Drága magyar véreim, testvéreim a turulban!
Szívem repes az örömtől, hogy idetaláltatok, három okból is!
Egyrészt, mert ébren tartjátok bennem a harci szellemet, másrészt mert parádésan demonstráljátok, kik is vagytok ti valójában, harmadrészt meg azért, mert töretlen optimizmussal bízom benne, hogy ha idejártok, akkor azért csak ragad rátok valami a normális emberek gondolkodásmódjából.
Namármost, ha itt akartok okosodni, akkor azért egyetlen szabályt be kell tartanotok: a témához lehet hozzászólni, nem pedig szerény személyemet méltatni, mert ahhoz nem kell túl sok ész, meg aztán csak a borsót hányjátok a falra, merthogy a ti véleményetek rólam, nem tud izgatni.
nem tud az annyira rossz lenni, hogy az én véleményem ne lenne rosszabb rólatok.
Viszont, hogy ne fékezzem meg alkotókedveteket, mindenki beleírhatja a hozzászólásába, hogy PuPu HÜJE! - de ezzel aztán vége is, folytatni csak érdemi hozzászólással lehet.
Remélem, ez sportszerű, szerintem még Zázrivecz testvér is méltányosnak találná.
Nem! Nem! Soha!
Nem lesz a turul tojásából rántotta!
Él magyar, van buta még!
De mennyi...
:O)))

dromedár írta...

Akár hogyan is dédelgetjük ezt a turul tojást, ez szerintem záp.
Értelmes dolgot soha nem született belőle, csak balsors.
Rá jóhetett volna már a nép, hogy ki kellene dobni, és helyette egy kacsatojást, vagy egy tyúktojást, de legalább egy fürj tojást válaszhatnánk.
Talán többet érbe, és értékesebb is lenne.
dromedár.

Vöröskarom írta...

Érdekes, vannak akik legalább valamilyen "fedőnévvel" beazonosítható módon szólnak hozzá a témához, és vannak, akik névtelenül gyalázkodnak, fröcsögnek. (Nem is tudtam, hogy a "névtelen" szinonimája az "agyament") A 12:43-as egészen egyedi ékesszólással fejti ki a semmit, szerintem az írást el se olvasta - mindegy, úgy se értené -, csak idejön és dől a mocsok a szájából. A 20:42-esnek meg üzenem, hogy egyáltalán nem kívánjuk, hogy velünk tartson, és köszönjük, nem kell, hogy aggódjon értünk, megleszünk valahogy nélküle és a jókívánságai nélkül is.

Kedves Pupu,a harmadikban pontban ne reménykedj, az ilyenekre csak a kosz ragad.

Jó éjszakát mindenkinek, üdv.: Vöröskarom

pretty írta...

Nagyon örülök,hogy nem törlöd a fröcsögő szövegeket,így legalább egyre több ember fölismeri kik azok akik nyakunkra ültették ezt az idiótát.Érdemi hozzászólás nem várható tőlük mert csak a cikk,vagy a blog írójának nevét nézik,utána következik a szókincsük leírása.

Unknown írta...

Tiszet PuPu!

Bárki, aki nyilvánosan publikál, tiszteletben kell tartsa az alapvető emberi jogokat, és azt, hogy másokat "hite, vallási meggyőződése miatt" ne bélyegezzen meg!
Az én problémám ezzel a mondattal van:"A szekta vezére valószínűleg Moon tiszteletes és Charles Manson nászából jött a világra, attól ilyen szép gyerek.
Szektája az emberek legalantasabb ösztöneire és végtelen butaságára épül, tömegbázisa a szolgalelkű kispolgár, aki képtelen az önálló gondolkodásra, nem szeret felelősséget vállalni magáért, életét Vezére erős kezére bízza, aki nem is hezitál egy percet sem felvállalni vagyonkezelésének nehéz, de nemes feladatot."

Tudja ön, hogy ki az a Moon tiszteletes, olvasott tőle bármit, ismeri a teológiáját, a cselekedeteit? Hogy merészeli egy bünöző mellé, mint Charles Manson behelyezni? Maga, aki a liberalizmust és mások tiszteletét elvben hirdeti, hogy merészel megbélyegezni egy olyan személyt, akinek Magyarországon is vannak követői: olyan családok, akik soha senkinek rosszat nem tesznek, hanem csakis a jót prolongálják a szeretettel a középpontban.
Tudja e ön, hogy az Egyesítő Egyház, amelynek mintegy 100 család a követője Magyarországon, és amely az egyháztörvénynek köszönhetően vesztette el státuszát és reménykedik Strssbourgban és mindenhol, hogy visszaszerezze, nos ez az egyház Moon tiszteletes tanításain alapul. Tudja e, hogy a .világon 7 millió követője van ennek a szervezettnek, és pont amiatt, mert habitusában a LEGTÁVOLABB ÁLL MINDENFÉLE SZEKTASZERŰ KÉPZŐDMÉNYTŐL! Tudja e, hogy, erősen támadva volt a nagy egyházak és tollforgatóik (Heti Válasz) részéről Magyarországon is, szomorúan látom, hogy Ön is igyekszik beállni ebbe a nem túl fényes kompániába? Tudja e, hogy a szintén Moon tiszteletes által létrehozott Egyetemes Béke Szövetségé-nek magyar politikusok is tagjai mindkét oldalról, és hogy ez a szervezet a világon az egyetlen olyan vallási alapon létrehozott intézmény, amely az ENSZ által is elismerten hatékonyan tudott küzdeni a békéért a világ súlyos gőcpontjain (Nigériában, Rwandában) és, akit a Közel-Keleten úgy ismertek el, mint az egyetlen tevékeny szervezetet, amely az izraeli-palesztin megbékélésrt tettekkel és nemcsak szavakkal képes harcba szállni.A szintén Moon tiszteletes által létrehozott Nők Világbéke szövetsége az ENsZ által akreditált szervezet: talán azon is gyalázkodhatott volna a fentebbi írásában, miért csak 3 nő került be a parlamentbe, amikor a társadalomban ennél sokkal magasabb arányban vannak jelen a nők (hála Istennek)!

Tisztelt Uram, a maga liberális elvei semmit sem érnek, ha hírek és félinformációk alapján hoz ítéletet, és szektáz le embereket, családokat, akiknek a gyermekei az iskolában, szülei antársadalomban ezzel hasonló elitélésnek és megbélyegzésnek lehetnek kitéve. Ha valamit ad magára arra kérem törölje ezt a részt, amely egy nemzetközileg elismert vallási vezetőt összemos hazai politikai dagonyákkal és egy amerikai tömeggyilkossal, főleg, hogy ennek a vezetőnek nagyon komoly hívei vannak Magyarországon, és nemcsak néhány tucat ember. Tanulmányozzon és tájékozódjon, mielőtt egy jónak tűnő szófordulat kedvéért megbélyegez és súlyosan megbánt olyan embereket, akik önnek semmit nem ártottak, és akiket a továbbiakban azzal, hogy "magatehetetlen, gondolkodni nem tudó" emberekhez hasonlít, tovább gyaláz, semmivel sem különbözve a Fideszes gyalázkodoktól.
Kérem tehát a korrekciót, mert különben megfontoljuk súlyosabb jogi lépések megtételét az említett kitétel miatt, hiszen mint tudja "másokat hite, meggyőződése miatt megbélyegezni" már büntetőjogi kategória is.

Remélem a bölcs megfontolást, és a gyors korrekciót.
Tisztelettel:
Egy moonie, aki büszkén vallja, hogy az!

kekec írta...

Pupu, a háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz és pénz.
Az ellenzéki léthez és főleg a győzelemhez pedig kommunikáció, agitáció és propaganda. Na ez nem volt sehol!
És Gyurcsány jól tenné,ha maga is megismételné, hogy Sziliházyt miniszterelnöknek tartotta alkalmasnak,ÉS NEM AZ ÖSSZEFOGÁS LISTAVEZETŐJÉNEK! A DK-sok ugyanis ezzel mentegették.De jó lenne tőle is hallani.

PuPu írta...

Moon tiszteletes hívének.
Végtelenül sajnálom, nem tudtam, hogy Moon tiszteletesnek vannak magyar hívei is, én csak annyit tudtam róla, hogy szép csoportos esküvőket szervezett Dél-Koreában, melyekkel a Guiness rekordjait döntögette hajdan.
Azt is el kell fogadnom, hogy az, ha valakit együtt emlegetünk Orbán Viktorral, az súlyos sértés, márpedig sérteni akartam legkevésbé.
Elnézést kérek, ha mégis.
Namármost ez a feljelentésesdi viszont vicces, ezt viszont te lássad be, kedves Jaaxto Henry.
Nem kellene mindent túllihegni, ha javasolhatom...
:O)))

Unknown írta...

Tisztelt PuPu!

Az a baj, hogy ha megnézi, néhány kommentelö lejjebb (bár természetesen a Fidesz kapcsán) màr az öngyilkos szektákról kezdett beszélni, összemosva a neveket. Jogi lépésröl természetesen nem lehet szó, hiszen nem közvetlenül az egyházunkat, hanem csak az alapitóját vette célba, de gondoljon bele, hogy önnek, aki azért az emberi jogokért kiáll, hogy esne ha nevét Hitlerrel vagy mondjuk Vonával állitanák egy sorba egy felsorolásban. Ez nagyon rossz érzés, mégha az emberek többségének nálunk fogalma sincs valszeg arról, hogy ki az a Manson.
Mint irta, önnek is csak felületes információi vannak Moon tiszteletesröl, hiszen még azzal sem volt tisztában, hogy egyház, pláne hogy még több más szervezet is müködik az ö alapitása által Magyarországon. És az emlitett tömegesküvön is vannak általában magyar résztvevök....

A strassbourgi biróság múlt heti döntése reménysugár azoknak az egyházaknak, akik Gulyás Gergö kénye-kedve szerint vesztették el státusukat, hiába voltak bejegyezve és folytattak komoly vallási és karitatív tevékenységet, pártunknak és kormányunknak nem tetszettek.
Ahogy mondani szokás, épp elég gondunk volt ezzel, tényleg nem hiányzik, hogy a magukat demokratikus oldalnak nevezök támogatói is elkezdjenek különbséget tenni, föleg mivel az ö regnálásuk alatt semmilyen ilyen problémánk nem volt!

Csak empátiát kerünk!
Maradok tisztelettel!