2014. április 2., szerda

TÓNI PASA TETŐKERTJE

A pasa egy török cím volt hajdan. Az Oszmán Birodalomban fene nagy ember volt a cím viselője.A Wikipédia szerint a megtisztelő címet a14. századtól kezdve mindössze két katonai rang viselői kaphatták meg: egyrészt Anatólia és Rumélia tartományok beglerbégei, másrészt a diván vezírei.
Elterjedésével a címet a katonákon kívül a polgári közigazgatás magas rangú tisztviselői is használhatták, köztük a tartományi kormányzók (a beglerbégek), a 16. század végétől pedig már a szandzsákbégek is. Nem ismeretlen ez a cím nem ismeretlen, hiszen csak Budán hatvankét pasa működött 1541 és 1686 között, de pesti pasa ezidáig még nem volt, hát most lett.

Rogán beglerbég átérezte a hagyományok őrzésének felelősségét és úgy döntött, hogy legalább lakhelyválasztásával szimbolizálni fogja a magyar történelem folyamatosságát, hiszen a törökvilág máig hatóan rajta hagyta nyomát a magyar nép lelkén.
Egyrészt az elnyomott nép remekül hasznosítja az adóelkerülés szép elvét és kifinomult gyakorlatát, másrészt az idegen és hazai elnyomók büszkén alkalmazzák a szpáhik adóztatási gyakorlatát, akik bizonytalanok lévén adószedési jogosítványuk időtartamában állandóan kísérletet tettek a pórnép mind teljesebb kizsigerelésére.
Tóni pasa egy az utóbbiak közül, gyűjti is a vagyont szorgalmasan, hogy ha majdan egyszer – lehetőleg minél később – a Padisah elküldi neki a selyemzsinórt vagy száműzi Brüsszelbe, hát ne legyen túl egyszerű hazavinni a magáévá tett javakat.

A harácsot hatökrös szekerek sorával kell majd elszállítani, az ökröket a Békemenet harácstalan tagjai biztosítják, akik előtt ott fogják a lepedőt azok, akikre reámosolygott a Padisah fényes orcája, és akik szintúgy részesültek a javakból, mint Tóni pasa.

Egy rendes pasa a Pasaréten lakik, ott is a Pasa Park névre hallgató lakóparkban, együtt a többi pasákkal, és maga a lakópark is pasák tulajdonában van, egyetlen kivétel Schmitt Mária, aki nem pasa, - ő valószínűleg odaliszk.
Mindenesetre jobb is az, ha nem a gondjaira bízott kerületben lakik a szandzsák feje, mégis kellemetlen lenne, ha alattvalói látnák, amint az orrát túrja, vagy az asszonyt csicskáztatja.
Akinek egyébként szintén van egy lakása – állítólag Tóni Pasa szomszédságában – felesben Tóni pasa feleségének és az Altóni feleségének nevén.
Nem tudom, köztudott – e, de az ilyen szerzeményt a francia moitiénak híjja, ami annyit tesz, hogy fele valaminek. Rendesen a kártyások használják s a fél nyereségre v. közös nyereségre játszást értik rajta.
Mi, magyarok ezt egyszerűen mutyinak nevezzük, de hát mit lehet várni egy olyan nemzettől, amely a diktatúrát demokráciának ejti?


Ez a szomszédság is vitatott, merthogy Tóni pasa arra hivatkozott a vagyonbevallásával kapcsolatos anomáliák kapcsán, hogy a felesége és az ő lakrészét összenyitották, így aztán most tulajdonképpen csak apró formai hibáról van szó, de a telekkönyvi kivonat mást mond:


Mindenesetre a vagyonbevallás ma már a sok radírozástól rojtosabb, mint Simon pártkorifeus bánatos feneke, pedig azt erkölcsi magaslatokra mászva társaival együtt maga Tóni pasa is rugdalta eleget.
A tetejébe kiderült, hogy a ház tetejébe tetőkertet építettek, melyből vagy húszmilliónyi értékben Tóni pasa is magáévá tett egy darabot – távcsővel remekül lehet látni belőle az alattvalók és rabszolgák (rövidebben: Békemenet) sürgését-forgását.
Jut eszembe, egyik Fideszes a minap az ATV-ben hánykódott, mert valamelyik ellenzéki lebékázta a magyar embereket.
Jelzem, a békák is tiltakoztak, mondván: a birkabéka a békák piréze, tulajdonképpen olyan, mint a zsiráf, melyről megmondta a Jani sógor az Állatkertben, hogy ilyen állat nincs is, mire Jóska sógor is helyeselt, mondván, ki is van írva a kerítésre, hogy ez itten Haidekker József kerítéskészítő – derohatthosszú nyaka van nekijje, bár a csúnyám lenne ilyen hosszú, hehehe! – majd elmentek békamenetelni.


Szóval Tóni pasa magyarázkodik, szomszédja, Miska pasa, a defterdár ezidáig még nem, de ami késik az nem múlik, tartja az ősi mondás.
De hát ne csodálkozzunk, hiszen az ősi igazság, hogy fejtől büdösödik a láb, márpedig itt a legnagyobb tolvaj maga a Padisah, kinek Allah növessze hosszúra a szakállát. 


Jómagam már csak a szocialistákon csodálkozom, akiket ugyanezek a tolvajok be tudnak mártani a bamba népnél mindenféle nemlétező Nokiás és Whiskys dobozokkal.
Persze tudom: Parkinson is megírta, hogy könnyebb az ilyesmit átlátni a prolinak meg a parasztnak, mert Nokiás dobozt meg üres whiskyd-dobozt már látott, tetőkertet még csak valamelyik brazil szappanoperában, de arról tudja, hogy az csak mese…
Igaz, ez itt meg maga Meseország…

:O)))

34 megjegyzés:

Anikó írta...

Igen Pupu igazad van, a teljes ellenzéki oldal hatalmas hülye, mert ezek nem tudnak semmit kideríteni, pedig olyan nagyon nem is kéne kutakodni, csak olvasni kéne tudni a mesekönyvekben no és meghallgatni a népet, mert a pórok mindent tudnak ám.
Már aki nem ezek csókosa, lehet a csókos is tudja, de neki fülébe-orrába-szemébe forró ólmot öntöttek valaha és úgymaradt.
Az a kis sunyi képű Miksa pasa is, akit anno kikiáltottak "tisztességes szakembernek", hogy betagozódott ezek közé, mert ugye van az a pénz... mint tudjuk.
A hüllőszemű pasa meg minden nap küld valamit a fennhatósága lakóinak, hol egy megható családi fotót, mert ez úgy kell az ott lakóknak, mint egy falat kenyér, kérdezem én, hogy aludnának már nyugodtan enélkül, hol hűtőmágnest, amin rajta van mennyire jól teljesít a birodalom, lássák csak minden reggel, amikor ott kotorásznak az üres hűtőjükben, nehogy már a hülye pór elfelejtse kitől függ itt cérnaszálon az ő élete, hol egy tollat, legyen mivel az x-et behúzni majd.
Szerinted ez mibe kerül ??? minden nap, minden lakásba bedobatni, előtte meg legyártatni...sok-sok dénárka ez...úgy ám...
...sőt állítólag nemcsak a fényes dimbesdombos réten van kacsalábon forgója, hanem a fennhatósága alattiban is a fényességes pasának, nem is egy, több is, akik meg nem akartak önként és dalolva kiköltözni a kiszemelt kiskacsalábból azok mellé janicsárokat költöztetett egy kis gyorsítás céljából, ennek is utána lehetne például járni.
Mindezt a pórok beszélik széltében hosszában ottan.
Valamelyik nap hallottam egy napi beszélgetős fórumban, ahol is megint a pórok beszélnek ezt meg azt, mindenféle marhaságokat, hogy L. pasakirály is ottan hagyta családocskáját egy ifjú háremhölgycica miatt és most szintén kacsalábon forgó kastélykát épít neki, sok-sok dénárért, elválni persze nem fog, mert az ő közegükben válás nem lehetséges, hová gondolna itt bárki is, itt mindenki "tisztességes" "családfő" és "apa", négy gyerek, négy autó, négy szoba, négy szerető...és még sorolhatnám, csak hát hányszor négy???
A hivatalos ceremókákon, bulvárosújságban és egyéb helyeken mutogatott álomképeken meg ott mosolyognak a riadtszemű, nyúzott képű főfeleségek, nehogy áttaláljanak esni a vak komondoron. Úgy biza.
Hát nem csodaszépek az ezeregyéjszakameséi????

etele1 írta...

mint tudjuk rogánnak van egy haverja, akit milliárdos nagyságredben tömött hirdetésekkel.

de jellemző módonez nem baj, ezzel nem "foglalkozunk". a baj a tetőkert :p

ez azért jó, mert a figyelmetlen szemlélőben az a benyomás alakulhat ki, hogy a baloldal kicsinyes, amellett, hogy korrupt is, ami érdekes kombináció.

ps: az utóbbi napokban az emeszpé kampánya elérte a minimum szintet a kitelepülésekkel. közben a jobbik köröket vert kampnyanyag terén az emeszpére (ez hosszútávon, "kampányidőszakon" kivül is igaz)

üdv

talalom írta...

Jaj Anikó drága! Nem hülye az ellenzék, ki is derít ügyeket, csakhogy ezekről soha nem hallasz a közalászolgájában, sőt a nagy nézettségű kertévékben sem. Arogán meg lehet, hogy szakértő, de tisztessége sose volt, nem is lehetne a Párt tagja. Ha emlékeztek az egyik hallgatói önkormányzat vezetőjeként jött föl a csillaga, még a Horn-időkben, és azzal tüntette ki magát, hogy a legvicsorgóbban tudott pufajkásozni. 2006 körül váltott imázst, akkor már nem szerepelt a Kossuth téri, még fülkétlen forradalmárok előtt. (Nem volt fülke, nyilván azért kellett összerandítani a füvet.) Nagyjából a Pár pozsgayelvtársa címére törekszik, amúgy népfrontosan.

PuPu írta...

Jaj, kedves etele1, úgy látom, nagyon megviselt téged, hogy lassan lejár a határozott idejű munkaszerződésed, egyre romlik a szövegértelmezési képességed.
De ne keseredj el, lesz még itt EP választás, meg önkormányzati is, nem feledkeznek meg a tehetséges munkaerőről!
Én drukkolok neked, szeretlek olvasni, mert csak néha érezni a kommentjeiden némi izzadságszagot!
Például most, ugye...
:O)))

Unknown írta...

Próbálkozik az ellenzék, csak hát Mr. Ügyeszetlenség sorban dobja vissza (szelektíven) a feljelentéseket.

Anikó írta...

talalom nem nézem a közszolgálatit sem egyéb más tv-ket,itt a neten tájékozódom, de nemigen lehet itt leleplező írásokat találni az ellenzéktől, ha te tudsz ilyenről linkeld már be nekem tudatlannak, előre is köszi.
Nem a Rogánról írtam, hogy szakember - ő ugyan semmiben, legfeljebb ügyeskedésben, ő csak egy uborkafára felkapaszkodott vidéki kis senki, az otthoniaknak akarja megmutatni mily sokra vitte a messzi távolban - hanem arról írtam, hogy a Vargáról cikkeztek még az első Orbán kormány alatt erről, meg a Navracsicsról, ők voltak akkor a "tisztességes szakemberek" és lám lám kiderült, hogy akkor csak sunyultak és tájékozódtak, mostanra milyen szépen betagozódtak a többi hiéna mellé, mögé.

Naiv Demokrata, az ügyészségen kívül, tuti bizonyítékokat kéne kideríteni némi kis utánjárással, beszélgetésekkel, és hatalmas hírverést csinálni mindennek a neten, meg az atv-ben, klub és pacsirat rádiókban, szóval mindenütt ahol még van lehetőségük megszólalni és tájékoztatni.

Unknown írta...

Kedves Anikó!

Blogokon kívül rengeteg netes újságban lehet olvasni megdöbbentő híreket, cikkeket.
PuPu blogján én egyiket sem kívánom reklámozni.
Azért ha interneten nézel ATV videókat és elmégy lakossági fórumokra, akkor azért a google-vel már célirányosan tudsz tudakozódni a tények és vélemények tengerében.
Nehéz lesz "vérnarancs" szaftos botrányokat előcibálni, mivel ha az ügyészség leállít (vagy meg sem indít) nyomozásokat, akkor tisztességesen (azaz törvényt nem sértve) nem lehet olyan bizonyítékokat feltárni, amit sokan szeretnének velünk együtt megismerni.
Egy "Narancs Pasa" jelenleg akármikor tönkre tud tenni egy átlagembert anyagilag és lelkileg, hisz van akkora hatalmuk, hogy elvegyék a megélhetésedet és bíróság elé citáljanak.

civilhuszár írta...

Magyar nyelvi ficamom erőlteti ki belőlem, hogy nálunk a sahok feje nem padi, hanem sámlisah. És küldhetne valódi bocskorszíjat a bukott vagyon halmozóinak. A Fideszes ügyeket beakasztó főfelelősnek meg én elképzeltem egy sajátos felfüggesztési jogi állapotot.

civilhuszár írta...

Lemaradt :

http://www.168ora.hu/itthon/felnek-fideszesek-lebukastol-oszintesegi-roham-125357.html

Krisztus urunk a Varga lelkét is megrázta.:-))

hello írta...

Tessetek tudomásul venni: ahogy Tóniról sem, a többi pasaallűrökkel élők dolgairól SEM szerez tudomást a csak a fideszszolgálati média emlőin csüggő néző/hallgató, aki nem használ internetet, nem jár lakossági fórumokra, nincsenek őt sikerrel felvilágosító ismerősei sem. Vannak ilyenek? Hajaj, de mennyien!

Gondolom, nem sok nézőhöz jutott el a 2012-ben készült NO című chilei film. Én tegnap egy filmklubban láttam.
1988-ban, a Pinochet-diktatúra a 15. évében lehetővé kényszerült tenni egy népszavazást, ahol a kérdés a fennmaradása vagy a változás, azaz NO célú és jelszavú ellenzéki törekvés érvényre jutása volt. A film a hatalom és az ellenzék kampányáról, annak eseményeiről szól. Érdekes, izgalmas, tanulságos, elgondolkoztató analógiákat tartalmazó a történet.
És halljatok csudát: a DIKTÁTOR TÁBORNOK által vezetett ország közszolgálati tévéjében a SI kormánypropaganda-filmmel EGYÜTT játszották le az ellenzék NO kampányfilmjét is!!!
Ehhez képest nálunk 2014-ben mi van?

hello írta...

Megmutatok egy "friss, meleg a ropogós", azaz vadiúj humoros-gunyoros 11 perces filmet, amit szintén tegnap láttam:

http://vimeo.com/90743986

hello írta...

a 14:20-ashoz kiegészítésül:

Pinocheték fogukat szívva bár, korrektül, utólagos balhék nélkül elismerték a NO által elért 53-54 %-os szavazattöbbséget.
A NO egy széles, több pártot magába foglaló koalíciót tartalmazott.

Amit már nem a filmből, hanem az egyik nézőtárstól tudtunk meg, hogy ezt követően 1 év múlva szabályos választáson döntöttek a szavazók a hogyan, merre továbbról.

etele1 írta...

pupukám, mindenki magából indulki.

ps: ha bérkommentelnék, ahogy arra utalsz is, akkor mostanában jöhetne a bónusz :p

ps2: valóban kicsit nehezemre esik elolvasni amit irsz. ui. kábé az első három sor után tudni vélem mi jön a továbbiakban. igy tényleg becsúszhat néhány szövegértési hiba :p

csak csodálni tudm elkötelezett olvasóidat, akik minden szavadon csüngenek :p

hello írta...

Etele, ha nem pénzért csinálod, mi a f***ért erőlteted?

Öreg harcos írta...

Kedves (????) Etele!!! Ha ennyire szenvedsz Pupu írásaitól, miért olvasod???? Mazohista vagy????

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Ezek olyan hitványok és olyan tehetségtelenek, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

A 70-es években egy maszek fröccsöntő kisiparos tudta, hogy ha szépen megy az üzlet, nem szabad nyugati autóval "grasszálnia" mert az feltűnést kelt és rászállhat az adóhivatal, - ezek jó dolgukban nem tudnak mit csinálni.
Annyi eszük sincs, hogy meghúznák magukat és normális átlag életet élnének, nem! - nekik a dzsentri stílus a követendő.
Mi a fészkes fenének építenek Felcsútra 8-10 milliárdért stadiont? Hogy az építőtől elkérjék a költség 20%-át? Nem tudják, hogy csak egy szájunk van és azzal az eggyel csak egy tányér levest tudunk megenni?

Honnan tudnák? Ilyen az egész "brancs" - ahok az egészségügyért és oktatásért felelős miniszter egy nevenincs ref.lelkész, ahol egy fejlesztésért felelős miniszternőnek írd és mondd, egy gimnáziumi érettségije van.

És ezek kérnek "még!" négy évet! Akkor a "mű bevégeztetett..."
Hát, lelke rajta, akinek van 8 osztálya, nem rájuk fog szavazni. Tisztelettel: - morzsi -

GF írta...

Politikus=korrupció! Álszent kommentelők vagytok. Pupu is álszent és korrupt is. Mert, hogy ő is kapta a kis pénzikéjét........ kapcsolata révén. De most megdicsőült, szentté is fogják avatni.

Névtelen írta...

Etele, kedves, Te mazochista vagy? Mert én vagy szívesen olvasok valamit, mert tetszik, érdekel, vagy - ha nem ez a helyzet - nem olvasom el. De hogy minden nap azzal kínozzam magam, hogy olyasmit olvasok, amihez semmi kedvem - hát ezért tényleg nagyon-nagyon jól meg kellene engem fizetni...

Üdv.: Vöröskarom

Névtelen írta...

Bocsánat, most látom, míg én főzőcskéztem, többen már megírták T. Etelének ugyanezt.
Vöröskarom

hello írta...

Kedves Vöröskarom!

Tedd meg a kedvünkért, hogy a pöttyöt nem a névtelenhez teszed, hanem eggyel fölötte, a NÉV/URL címhez beírod, hogy Vöröskarom.
ENNNNNYIRE egyszerű, hogy első ránézésre ne legyél összetéveszthető a többi Névtelennel!

Névtelen írta...

Etele mazochista! És akkor mi van? Pupu is az. Etele akkor is a legjobb fazon itt! Etele, csak így tovább!

dezodor írta...

Így igaz, pupu imád szenvedni, hisz 4 éve itt izzad ki mindent magából. S még csak nem is dezodorál. Időnként igen büdös is van. De ha neki tetszik, hogy mások előtt engedje ki a szennyet magából, hát tegye. Egészségére!

Névtelen írta...

Vöröskarom! Nem tévesztettél el egy betűt. Nem lehet, hogy vörösbarom vagy? Mert én úgy gondolom, hogy igen.

hello írta...

De kínos, de kínos, mikor egy aránylag fiatal emberen ütközik ki ennyire valamiféle kóros emlékezetkiesés, oszt' ráadásul még politikus is az istenadta:

http://www.origo.hu/valasztas2014/20140403-rogan-egy-videki-hazat-is-kifelejtett-a-nyilatkozatabol.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-1&utm_campaign=sec


Rogán egy vidéki házat is kihagyott a nyilatkozatából

Vorák Anita2014. 04. 03. 17:22

Rogán Antalnak budapesti lakása mellett több örökölt ingatlana is van, de ezeket sem sikerült pontosan feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. Egy szülőfalujában lévő ingatlan évekkel ezelőtt eltűnt a bevallásból, pedig a tulajdoni lap szerint továbbra is tulajdonrésze van benne.

hello írta...

Annnyira cuki, de jobban inkább szánalmas, mikor valaki különböző bejelentkezési módokon elkezdi önmagát tömjénezni!

Nyilván a kapcsolatos Katiicabogár praxisa lebeg követendő példaképként előtte!

Vöröskarom írta...

Hello, kedves hello (22:01)! Köszönöm, mostantól így fogok eljárni.

Névtelen (22:11) tévedsz, hibátlanul tudok írni, a "nevemet" meg különösen!

civilhuszár írta...

Névtelen Senki
2014. április 3. 22:11-koriberondításához.

Ha neked fájna szellemi betegséged, akkor a sokk már végzett volna veled.

pretty írta...

Lehet kritizálni az ellenzéket,hogy nem használ ki lehetőségeket,de hiába akármilyen bizonyíték,ha az ügyészség nem tekinti annak.Hallottam egy olyan videóról amely szerint Klodó pénzt ad át Pintérnek,utána hagy csönd,mert ilyenkor a "ma-meg a -fia teszi a dolgát,hogy ne merjenek ilyen témát emlegetni.A rablóbanda ügyeiről,ha valami nyilvánosságra kerül,akkor védik egymást és a megrögzött hívek is rágalomnak mondják.Egy baloldali politikusról ír valami terhelőt egy szennylap akkor azt a politikust azonnal kizárják a pártból,mert nem akarnak megtűrni bűnelkövetőt maguk között.Nagyon elkeserít,mivé lett ez a társadalom,a "beteg" el sem tudja képzelni milyen károkat okozott a magyar népnek és még van bőr a képén egységes nemzetről beszélni.Milyen nép az amelyik egy fölolvasó bohócot választ vezetőnek?

hello írta...

Miért csodálkozunk? Van Rogánnak példaképe, és mint ilyen, bátorítója. Debreczeni Józsefnél olvasom:

"Orbán és Simicska uralma, illetve hatalma között nincs éles választóvonal. Az előbbi miniszterelnökként már első ciklusa idején is fölhasználta személyes vagyona gyarapítására az államhatalmat: a néptől elnyert kormányzati mandátumot. Akkor a tokaji szőlő- és borvállalkozás volt a jelképes (ám korántsem egyetlen) megjelenítője ennek, ma a felcsúti disneyland (lásd minderről Ferenczy Krisztina új könyvét, aNarancsbőrt). Orbán markánsan különbözik az ország összes korábbi miniszterelnökétől. Amióta parlamentáris kormányzás létezik, elődei (Batthyánytól Bajnaiig) sohasem használták a közhatalmat magánvagyon fölhalmozására. Közönségesen szólva: egyikük sem működött rablóvezérként. A politikailag leggyalázatosabbak: Szálasi, Rákosi sem. Ilyen értelemben Orbánhoz hasonló figurákra ma csak a harmadik világban lelhetünk, messze távol a nyugati civilizáció határaitól.

A 2010 óta regnáló miniszterelnök még valamiben különbözik fent említett magyar diktátor-elődeitől. Orbánt nem idegen hatalom ültette a nyakunkra."

etele1 írta...

mindenkinek aki érdeklődik miért irogatok pupunak:

elég hosszan "leveleztem" pupu-val, annó a kapcsolaton arról hogyan érdemes és nem érdemes kampányolni. pupu annó a kapcsolat kiemelt bloggere volt és az emeszpé sok szempontból még mindig azt a vonalat viszi amit ő is (gondolom a közös kultúrális alapok miatt azonos a vélemény és a forma).

Szóval pupu-nak az mszp kampánya szempontjából irok, nektek dk-soknak más szempontjaitok lehetek, mert más a szavazótáborotok és mások a növekedési feltétleitek is).

tehát ez egy hosszú történet, és nagyon úgy néz ki hosszú távon nekem lett igazam (mszp szempontból, és abban, hogy igy nincs értelme kampányolni,mert ez a tartalom és forma nem hoz _új_ szavazókat).

amúgy pupu emlékezetében az él, hogy én kifejezetten elleneztem a gyurcsány ferenccel való szorosabb kapcsolatot. ami igaz is.

well, azt már nagyon nehéz megmondani, mennyit hozott és mennyit vitt a DK.

szvsz a reális az, hogy annyi szavazatot hozott, ahány dk-s szimpatizáns van.

nem vitt semmit abból ami megvan

(szerintem a bajnaiékkal az emeszpéhez csapódott liberálisok egy részének ment el a kedve az egésztől a hetekben előkerült ügyek, meg amiatt hogy igazából az emeszpé üzeneteiben sem az ő pártjuk).

viszont a dk-val kötött szövetség, is egy a sok ok közül ami miatt az emeszpé nem tud megszólitani új szavazókat.

persze utólag belegondolva logikátlan voltam.

végig azzal érveltem, hogy ha lenne valódi gazdaság- és társadalompolitikai koncepció, akkor a figyelem arra irányulna, ami elvonná a figyelmet a fidesz hangulat politizálásáról (ez az ami a dk-nak semmiképp sem megy mert gyurcsány ferenc személye elhalványitja a dk üzeneteinek tartalmát. mesterház esetén ez a probléma enyhén szólva nem áll fenn, neki éppenhogy az az egyetlen esélye, ha üzenetek és -de utálom a szót és mögötte álló gondolatvilágot- "narrativában" erős).

tehát szigorúan véve tökmindegy, hogy kötött-e mesterházy gyurcsánnyal egyezséget vagy sem. mea culpa :p

ja és ezt persze már pupu-nak irom :)

ps: ettől függetlenül igy, ezzel a stratégiával (ebben a formában és tartalommal) nem lehet választást nyerni. se most se 2018-ban. a jobbik ui. jobb helyzetből indul, hogy elvigye a protest szavazatokat.

etele1 írta...

ja és közben a 444!! új _minőségre_ emelte a rogán szivatást.

talalom írta...

Jaj, gyerekek! Ne küldjétek el azokat, akik nem értenek egyet, főként, ha esetleg érvek is elhangoznak, mint legutóbb etele-étől. Az nem érv, hogy nem tetszik pupu stílusa. Írj jobbat.
Etelével viszont vitatkoznék.
Mi a baja azzal, hogy nem az a társadalmi botrány,ha be kell zárni egy iskolát, mert kevés a gyerek, hanem az, hogy százezrek nem jutnak minőségi oktatáshoz. Vagy azzal, hogy az egész politikai osztály a feje tetejére állhat, akkor sem lesz itt normális demokrácia, ha a polgárok nem akarják. Vagy azzal, hogy az államnak nincs pénze: a polgároknak van: ebből épülnek utak, egyebek, ebből vannak a közszolgáltatások (oktatás, eü.). Tehát, ha nem fizetsz adót, magadat vered át. Vagy azzal, hogy az állam - épp a fenti okok miatt - nem tud "adni" semmit sem, Te adod, épp ezért számon is kérheted a pénzed sorsát. (Pl. a Párt megszüntette az egészségügyben a felügyeletet.)
És ezeket mind Gyurcsány mondta, mondja. Akkor mi a baj vele? A bolseviktorokat értem, nekik továbbra is az államra kitátott száj betömése az ideál, és folyton reménykednek, hogy egyszer ők is sorra kerülnek, ha már a nagyjaik megkapták a trafikjukat, földjüket, nyergesvontatójukat. De mi a bajuk a magukat baloldaliaknak gondolóknak? Simán bedőlnek a jobbos hablatynak, ahogyan bedőltek Bokrost illetően is, holott nála szolidárisabban gondolkodó és viselkedő embert keveset láttam. Csakhogy a szolidaritást sokan összetévesztik a nyálas jótékonykodással, ráadásul a hazug ígérgetők nem is a sajátjukból adakoznak, hanem a mi bőrünkre.

talalom írta...

Ja, és Etele! Van valóságos gazdasági, társadalmi koncepció, elég ha rámész bármelyik kormányváltó oldalára. Hosszú, részletes is, pontokba szedett rövid is. A tévékben persze nem hallhatod, újságokban nem olvashatod, mert a "szerkesztők" szerint max. 20 másodpercre - olvasva kb. 150 karakterre - köthető le a nagyérdemű figyelme.

etele1 írta...

talalom:

olvastam az összes vonatkozó programot.

ne haragudj de azon a szinvonalon állnak mint hogy: a foga fáj a betegnek? tegyen rá valami meleget és gondoljon másra. Majd elmúlk az a fogfájás!

tényleg elmúlik... egy darabig... utána jön a gyulladás. és ha azt sem kezelik...