2014. május 12., hétfő

BAJNAI BŰNE

Bajnai nyilatkozott az Origo internetes portálnak, kapott is utána hideget-meleget, pedighát szegény nem tett mást, csak elmondta, hogy mi az álláspontja a kialakult politikai helyzettel kapcsolatban.
Joga van hozzá, mint ahogy ahhoz is, hogy más szempontokat vegyen figyelembe, mint azok, akik most kritizálják, az aztán meg mindennek a teteje, hogy olyan benyomása támad az embernek, mintha a legnagyobb bűne az lenne, hogy megszólalt.


Lehetek én szocialista vagy DK vezető, tag vagy csak egyszerű szimpatizáns, egyik esetben sincs jogom kétségbevonni Bajnai jogát ahhoz, hogy bármikor bármiről kifejtse az álláspontját.

Még kevésbé akkor, ha az interjút készítő Dull Szabolcs kezét-lábát töri, csak, hogy kicsikarjon valamit belőle, ami arra utal, hogy most aztán mindenkivel örök-harag, és ha nincs meg az öt százalék az EP választáson, akkor a Hősök terén ünnepélyesen a kardjába dől, melyet külön erre az alkalomra köszörültet neki beretvaélesre a Vezér.
Hiába próbálja árnyalni álláspontját, hiába mondja:” Nem lenne elegáns utólag személyeskedni vagy dobálni a sarat, ezt nem is fogom megtenni” – nem érdekli az újságírót, aki csak mondja a magáét és olyan dolgokat próbál kimondatni Bajnaival, melyek ellen áldozata vadul tiltakozik, mint jóllakott napközis a tökfőzelék ellen.


 A volt miniszterelnöknek  ugyan sok politikai balfogása volt az elmúlt időszakban, de arra azért rájött, hogy „az orbáni választási rendszer ránk kényszerítette, és a jövőben is ránk kényszeríti az összefogást az egyéni körzetekben.

Ha megmaradt volna a veszekedés a baloldalon, akkor a mainál még nagyobb vereséget szenvedett volna az oldal, még ha egyenként egyikünk-másikunk jobban is jön ki az eredményből.
Még ez a tíz nyertes körzet se lett volna most, ha nem fogunk össze.” – mondta, és ez a lényeg.
Meg az, hogy a demokratikus oldal a továbbiakban is rá lesz kényszerítve az összefogásra és nem csak az önkormányzati választásokig, hanem utána is, a helyi politika szintjén is, a következő öt évben.

Merthogy ne feledjük, az önkormányzati képviselőket mostantól kezdve öt évre választják, ami nem mindegy a tekintetben sem, hogy a 2018-as országgyűlési választások előkészítésébe és lebonyolításába mennyire láthatnak bele, mennyire vehetnek részt benne.
Helyi szinten is kényszer lesz az együttműködés a demokratikus elveket valló képviselők között, úgyhogy nem érdemes egymást bántani.
Az ellenfél mindent megtesz, hogy felőrölje és szétporlassza az összefogás maradványait, mint ahogy mindent megtett a parlamenti választások előtt is, és azok, akik belülről verték volna szét a szövetséget, ha a választók meg nem akadályozzák, még mindig ott vannak a pártokon belül, meg a pártok holdudvarában.


Lehetne persze ilyenkor sok mindent elmondani egymásról, körbeállni és egymásra mutogatni, de nem érdemes.

A politikai helyzet változik, holnap esetleg ismét kezet kell nyújtanunk egymásnak, erre pedig akkor van a legjobb esély, ha most, amikor a sebeinket nyalogatjuk, nem sértegetjük halálra egymást.
Mi értelme lenne ennek egyébként is?
Nem visz előre semmit, nem ad megoldást semmire, csak kárt okoz és rontja a hatékonyságot.


A pártvezetők felelőssége igen nagy, a pártok támogatóinak nagyrésze ugyanis hallgat rájuk.

Ha egy pártelnök azt mondja, hogy a másik pártot és tagságát utálni kell, akkor az elkötelezett szavazó elkezdi utálni, mert a politikai rokonszenv nem olyan, mint a libasült, hogy ha egyszer megkóstoltuk, akkor mondhatnak bármit, mi szeretjük…
Az ellenfél nem a másik demokratikus párt és nem annak vezetője, az ellenfél a diktatúra,  annak jelképe és barkácsolója, Orbán.


Természetesen ebben az interjúban is megpróbálta a médiamunkás szembefordítani Bajnait Gyurcsánnyal.

Sajnos, Bajnai környezetében rengeteg ember van, aki elődjével kapcsolatban Orbán szekerét tolja, akármelyik részelemét nézzük is az általa elnökölt politikai formációnak, kezdve a saját baráti körét, folytatva a hajdani liberális kártékonnyal, Horn Gáborral és befejezve az LMP szakadárjaival.
A sok kisebbségi komplexussal küszködő másodosztályú politikus kórusa megtévesztő lehet, még akkor is, ha Gyurcsány is hibázott nemegyszer.
De ő legalább politikus és van fogalma a demokratikus államról, meg a demokráciáról.


Bajnai jó végrehajtó, kiváló miniszterelnök volt, de amikor önállóan kellett volna politikai irányvonalat jelölni, akkor már hiányzott mögüle a koncepció, amit meg ő annak hitt, annak láthatja az eredményét.

Bizonyára látja is és levonja a megfelelő következtetéseket, melyek remélhetőleg nem Orbán álmát tükrözik vissza.


Mindenesetre nekünk, demokratáknak most csendes türelemmel kell visszaépítgetnünk lerombolt bástyáinkat és rengeteget kellene beszélgetni egymással – de legfőképpen a választókkal.

Annál is inkább, mert a demokratikus oldalon rengeteg párt totyorog, és bár a közmondás szerint sok lúd disznót győz, azért csak jobb lenne, ha annak a disznónak libák helyett egy-két párduc menne neki.


Nem lenne szabad megint elkezdeni torzsalkodni, egymást szapulni, mert akkor egy csúfos vereségből könnyen lehet kettő, és mint Orbán mondta, három a magyar igazság.

Egymással pedig jó megállapodásokat kellene kötni, mert ezidáig sem a DK kiválásakor, sem a választási összefogás tekintetében nem mondhatjuk ezt el, de lehetne tanulni ebből is.
És nem kell elkeseredni a bukás miatt.
Churchill leginkább egy keljfeljancsira emlékeztetett, annyiszor bukott és mégis, a legjelentősebb politikusok között emlegetik.


Szóval, csak türelem – nem kell mindenkinek állandóan egyféleképpen gondolkodni.

Gondolkodni kell…

:O)))


17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Demokraták lusták, kényelmesek.Áporodott meleg fürdőben szeretnek fetrengeni.Szavak erejében hisznek, ezért ki is halnak. Orbán felszeleteli Őket.Tenni nem tesznek semmit,áldozatra képtelenek.Hajrá Mo.

magyarmagyar írta...

Ne búsulj, Lenke! Te se maradsz ki a levesből.

Varga Éva írta...

kicsit OFF
Eleinte, megmondom a zőszintét, bosszantott, hogy minden nap ideküld valami szerencsétlen, éhbérért fusizó nyomoroncot a Kubatov Szakmunkásképző, hogy a vezér alsója közti tolongásban összegyűlt váladékot legyen hol kifreccsentenie - aztán rájöttem, hogy ha ez ennyire fontos ezeknek a magukfajtáknak, akkor mégis csak lehet "némi"(= sok-sok) igazság abban, amit leírsz, PuPu.
Ez a mai delegált még nem eléggé gusztustalan, bizonyára kezdő az iparban ...elvtársait megismerve ez nem sokáig leszen így.
Ez van, ezt kell szeretni.:-)
ON

Bajnai időnként az deklarálja, hogy nem ezen a földön él, másszor realistább a legrealistábbnál is. Jó lenne végre tudni, hogy melyik gondolatsora az igazi ....

Geza írta...

Bar be like-oltam ezt az irast is, de foleg a stilus miatt, mert egyebkent meg nem latom, hogy egy ilyen vereseg utan mit tudna osszehozni az "Osszefogas" oszre. Ez a garda ezzel a szavazotaborral... Ha az ellenzek tovabbra is a Mesterhazy kitunoen artikulalt szonoklataival, es kisstilu manovereivel lesz mukodtetve, akkor az osz megnagyobb pofaraesest fog eredmenyezni. Nem tudom, hogy miert kell ezt eroltetni. Nem olyan idoket elunk, hogy egy ari szoci mosoly (vagy egy jo odamondas valamelyik TV-ben) rogton cunamit valtana ki az emberek gondolkodasaban. Persze nem akarok senkit sem elrettenteni, de ha az elmult elfecserelt 4 ev nem volt eleg annak belatasara, hogy a mai mszp nem mas mint egy fincsi baabu az orban szamara, akkor ott mar nehez barmit is mondani.

PuPu írta...

Gézám, tűzz valakire egy jelvényt és a feliratának megfelelően kezd viselkedni.
Miért lenne jó az, ha az ország kettészakítása után az ellenzéket is szétszaggatnánk vagy ötfelé?
nem?
:)

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Azt írod : "...azok, akik belülről verték volna szét a szövetséget, ha a választók meg nem akadályozzák, még mindig ott vannak a pártokon belül, meg a pártok holdudvarában."

Teljesen egyetértek veled !

Hozzá tenném, hogy nagy a felelőssége a politikai vezetőknek abban, hogy ők meg mire, kire hallgatnak !
Ilyenkor látszik meg az, hogy ki az igazi politikus és államférfi, kinek mi a célja, stb.

Harcolni, egymást lenyomni, lejáratni a legkönnyebb, elég, ha nem mondunk igazat !

Együttműködni, egy mást megérteni és segíteni annál nehezebb.

Kinek mi a fontos !

Azt hiszem, hogy egyedül a DK értette meg ennek a fontosságát, tegyük hozzá, hogy sajnos !

Ezért villoghat Orbán még egy darabig, meg is lesz az eredménye !
Bajnai se tudja átugrani a saját árnyékát, nem való neki a politika ! Lehet jó szakmunkás, güzü adminisztrátor, de a politikától jobb, ha távol marad !
Nem neki való !

Üdv sphagin

Névtelen írta...

http://nepszava.com/2014/05/magyarorszag/magyarorszagon-nincs-ellenzek.html


Talán egyszer lesz egy új hiteles az országért dolgozó hiteles, fiatal politikai réteg. (Ha nem járnak lucifer erkölcs óráira ) Addig marad a magyarázom a bizonyítványomat c.lemez

promenad írta...

" Másodosztályú politikusokkal " soha nem lesz leváltható ez a rezsim !belonda

pamagd írta...

Bajnainak igaza is van meg nem is.
Jó, ez az ő stílusa, de nem tetszik ez az elkenős maszatolás.
Sajnos, nem bizonyult alkalmasnak arra, amire vállalkozott. Pedig sokan reménykedtek benne.
Hanem ami most végleg felidegesített : a jó büdös életbe, most már végre abbahagyhatná a célozgatást, hogy a gyurcsányahibás - most már végre mondja meg konkrétan, mi baja vele !!! Sárdobálás nélkül, precízen, szabatosan.

D .Elemér írta...

NÉVTELEN 1
Öntsünk tiszta vizeket a fejekbe!
A Fidesz, a KDNP és a Jobbik egyesüljön az Álszenten Magyarkodó és Fasisztoid Vademberek Pártja néven!

Névtelen írta...

Pamagd nak igaza van. nem értem miért kell védeni, mikor kétértelműen beszél. lecseréli a segítői közül a hitelteleneket, vagy a teljesen független önálló pártok vezetőire gondolt, hogy majd ő mondja meg milyen vezetése legyen a szövetséges pártoknak. szóval, gyanús ez a nem akarok dobálni de azért egy jó nagy kupac iszapot a fejetekre rakok így halkan szerényen. legyen markánsabb, bár nálam már esélytelen.

talalom írta...

Ez igazi aljas csapda. A névtelenkéknek mindegy, ők bégetnek a vezérkolomp után, de a demokratáknak különböző elképzeléseik vannak, ezért nem egyszerű a helyzet. Bolseviktor simán felzabálta a kisgizdákat, meg a többit és kész.
Én se vagyok felhőtlenül boldog, hogy plázastopot,meg kolozsvári szavazatokat vizionálók is vannak a csapatban, de egyelőre nem ez a lényeges, ezeket később ki lehet vitatni. A fiatalokkal meg hagyjon mindenki békén. Majd, ha nem én leszek egy tüntetésen a fiatal - mert még hetven alatt vagyok -, na akkor dumálhatnak. Egyelőre ez van, és amíg valaki a sok okos közül nem csinál egy pártot, ami összeszed legalább 1 millió szavazatot, addig beérem a demokratákkal...

Erzsébet írta...

Névtelen 1:07 holnap is éjszakai műszakba osztottak, van pótlékod is?, mert ezt a színvonalat díjazni érdemes

Attila írta...

Na kérem tisztelettel! Látjátok feleim szümtükkel, h Orbán vitéz katonái soha nem pihennek? Elaléltam a gyönyörtől, amikor megláttam a névtelen pártkatona kommentjének időpontját. Gratulálok kedves Pupu! Akaratlanul is sikerült szert tenned egy kopóra. Szükség is van erre, h a józanok lássák hová vezet a féktelen Csuti Maradona imádat. Jót röhögtem rajta.

Üdv Attila

Geza írta...

Kedves PuPu, termeszetesen en nem akarok Veled vitatkozni, a blogjaid (barmirol is irsz) igen fontos reszet kepezik a meeg letezo sovany demokratikus ertekrendnek.

De ... Nem hiszem, hogy nem emlekszel azokra a ketsegekre, amely az "Osszefogas" megalakulasa elott sokunkban felmerult. Az esemenyek egyreszt azt mutatjak, hogy a ketsegek nem voltak alaptalanok, masreszt a valasztast bazira elvesztettuk. Harmadreszt: az "Osszefogas" dilettans modon odabiggyesztette a Fodort. Nem hiszem, hogy ennek hire meg az "Osszefogas"-ban legvaddabban hivoknek sem volt egy kicsit gyanus annak az agytrosztnek a kepessegeit illetoen, akik ezt kitalaltak. A szabad gondolkodas altalaban jo (kesobb is vallalhato) dontesekhez, mig a kenyszer alattiak altalaban rossz erzeshez es vegul is kudarchoz vezetnek. Az is igaz, hogy a fenti bolcsesseget valoszinu maskent irtam volna le, ha aprilis 6.-an gyoztunk volna, de hat nem igy tortent, es nem latom azt a nagy valtozast, amely ebben a konfiguracioban az oszi gyozelemhez vezetne.

hello írta...

Kedves PuPu, ami az önkormányzati választásnál a lehetséges összefogásokat illeti, én azért és akkor leszek optimistább, ha abba felülről a pártokosok nem szólnak bele. A "lövészárok-barátkozás" ugyanis korábban is sokkal hatékonyabban és eredményesebben működött, mint ami ahogy a felső szinten zajlott, és amitől oly sok embernek fordult ki a gyomra, hogy inkább otthon maradt április 6-án.

Csak ahhoz nem kevés önmérséklet kéne a felső pártvezetés részéről.
Mondom: kéne.
Oszt' majd meglátjuk...

hello írta...

Nem tudni, ezt ki írta, mert csak az AN jegyzi, a szerző neve nélkül, de megint csak azt mondom - nem először -, hogy a Glóbusz másik feléről semmiből nem áll nagy mellénnyel ilyeneket fröcsögni:

http://nepszava.com/2014/05/magyarorszag/magyarorszagon-nincs-ellenzek.html

A demokratikus ellenzék felől biztonságban tudhatják magukat, de hogy Vona vagy Orbán valamelyik csicskásának a bosszúja mikor éri el őket, azt sose tudhatják.