2014. május 16., péntek

NAGYKOALÍCIÓ

Miért ördögtől való az a gondolat, hogy együtt fognak valamikor a jövőben kormányozni azok a pártok, amelyek most acsarkodnak?” – boncolgatta a problémát ifj. Lomnici Zoltán,  a Civil Összefogás Fórumának szóvivője, aki szerint a CÖF az idei országgyűlési választási kampányban nem a magyar baloldal, „csak bizonyos személyek” ellen kampányolt.
Somogyi Zoltán műsorvezető kérdésére, amely szerint Magyarországon személy szerint el tudná-e fogadni a nagykoalíciót, a CÖF szóvivője úgy felelt, hogy „teljes mértékben”.


Hiába, változnak az idők, új szelek fújnak a nagypolitikában, az ember csak törölgetheti a könnyeket a szeme sarkából nagy meghatottságában.
Hiszen az akció-reakció elve itt is érvényesül - jótett helyébe jót várj – Mesterházy ma megsimogatta a Fidesz buksi fejét és kifejezte elégedettségét:
a Cseh Tamás Programról azt mondta: végre valami elkezdődött. „Ugyanakkor Magyarországon ma személyes kapcsolatokkal lehet támogatáshoz jutni, nem tehetséggel.
A politikának békén kellene hagynia a kultúrát, miközben az államnak biztosítania kell a szakma által kért feltételeket” – mondta az MSZP elnöke.


Hát, ezen még volna mit cizellálni, de egye fene – legyen, hiszen az állami mecenatúra világszerte elfogadott dolog, mindenesetre – miután arra példa még nem volt, hogy Orbánék bármit is helyeseljenek, aminek a szocikhoz köze volt – engem kissé elbizonytalanít.
Nem mindegy ugyanis, hogy D’Artagnan milyen jelenettel találkozik az utcán, mert ha esetleg két kutyát lát verekedés után, mikor az egyik hanyattfekve lábaival az ég felé kalimpálva éppen odatartja a torkát ellenfelének, az nem biztos, hogy a szocialisták számára a legoptimálisabb stratégiai modell.
Ha mégis ez történik, akkor ott valami nagyon nem gömbölyű, de hát ne legyünk türelmetlenek, előbb-utóbb minden disznóságra fény derül.


Mindenesetre én a szocialista pártelnök helyében nem ülnék oda olyan asztalhoz, melynél a másik széken nem pártelnök ül, mégha a másik pártelnök éppen miniszterelnök is, de hát ezeknek a mai fiataloknak semmi érzékük nincs az etiketthez.
A szóról magáról is legfeljebb csak kis, ragacsoshátú papírfecnik jutnak eszükbe, melyeket a számítógép nyomtatója köpköd ki magából, a protokollt meg szabadságuk tűrhetetlen korlátozásának tekintik.
Egyszerű ma a világ.
Elkísérnél? - kérdezi a szakállas menyecske, mire is a válasz: meg hát – és már húzza is lefelé dicső sportszárát az eltökélt macsó…


Na, de törjünk reá a lényegre!
Miért ördögtől való az a gondolat, hogy együtt fognak valamikor a jövőben kormányozni azok a pártok, amelyek most acsarkodnak?” – kérdezi a Magasan és Jólszületett szóvivő, ez itt a kérdés.
A válasz roppant egyszerű: ahhoz, hogy pártok koalícióban együtt kormányozzanak, ahhoz pártok kellenek.
Nagykoalícióhoz meg nagy pártok.
Hmmmm…
Mintha azt kérdeznénk, hogy mi kell ahhoz, hogy a költöző libák együtt szárnyaljanak?
Hát, elsősorban is libák, mert ha a libacsapatban csak egy is egy magát libának valló hiéna, hát máris lőttek az együttszárnyalásnak, ami eléggé sajnálatos, de mindenképpen realitás.


A pártok koalíciójához elsősorban pártokra lenne szükség, és bár a Szocialista Párt egyre kevésbé emlékeztet pártra, de legyünk nagyvonalúak, - ellenben a koalíció másik perspektivikus résztvevője több mindennek mondható, csak pártnak nem.
Mondhatjuk például egyháznak, melynek hívei a Prófétát imádják, míg papsága, püspökei és maga a Próféta a pénzt.
Szent rítusaik - a vonulászás, szent hamvak aktatáskás hurcolása, a szabadság tér telecsinálása emlékművekkel a II. Világháború utólagos megnyerése céljából – alkalmassá teszik őket a hitéleti tevékenységre, de azt azért lássuk be, meglehetősen nehezen lehet beszuszakolni őket egy modern pártstruktúrába.


Lehet a reménybeli partnert esetleg majdnem befutott startup vállalkozásnak tekinteni, melynek már csak a nemzetközi piacképessége hiányzik, hiszen innovatív képessége kiváló,
Ezt bizonyítja az is, hogy mindenki azt prognosztizálta, hogy legközelebb a szeszárusítást nyúlják majd le, de ők mégis az iskolai papírgyűjtésre nyúltak rá, kivéve a lelkes tanárnénik kezéből az osztálypénzt!
Naggyá válási képessége is kiváló, mint a rák burjánzik az ország testén, közösségi jellege is rendben van, hiszen vonulnak, fütyülnek, együtt tekerik a kereplőt, együtt ordítják a szent szövegeket, mint például a viktorviktort – látnivaló, hogy kifogástalanul teljesítik a startuppá válás mind az öt kritériumát.


De a legéletszerűbb, ha maffiának tekintjük, Keresztapával caporegimekkel, consiglierivel, katonákkal, megvásárolt bírókkal, ügyészekkel, fizetési listán szereplő rendőrökkel - az ember hirtelen nem is tudja, hogy Orbán Viktor olvasta e Mario Puzo regényét vagy Puzo látta könyve megírása előtt Orbán tevékenységét.
Mindenesetre Gyurcsány jobb, ha kerüli az istállókat, és ha mégis lófejet talál egy üde reggelen az ágyában, akkor ne sikítson fel, hogy Varga Miska, hát te mit keresel itt?


Mindenki a Jobbikra fintorog, hogy illendő-e vele tárgyalni, én meg azt mondom, hogy a Jobbik legfeljebb egy házatlan csiga a Fidesszel való összevetésben, amelyiket ebben a relációban legjobban egy rohadtul büdös, nyálcsorgató, állandóan korgó gyomrú hiéna testesíthetne meg.
Csak tudnám, miért jut eszembe szinte minden nap a Bethlen-Peyer paktum Horthy idejéből?


Bajnai is aktivizálta magát – ő meg levelet írt Gyurcsánynak.
De igaza is van, már csak pár nap van az Európai Parlamenti képviselők választásáig, bele kell húzni keményen, mert ha nem dolgozunk, még a végén négy-öt képviselőnk is lesz Brüsszelben, aztán megnézhetjük magunkat…


Jön a hétvége, pihenjetek jól, olvassatok vidám könyveket ( Pocsék karma, Jézus szeret engem, stb.) – esős időben nem jó szomorkodni, mert előbb–utóbb depresszióssá válik az ember.
A teve nem, mert az datolyát rágcsál a whisky mellé, és szép libákról álmodozik közben.
Tanuljatok meg ti is élni…

:O)))

12 megjegyzés:

szakállas menyecske írta...

Ebben az esős időben készíts Pupunénak meglepetés tortát, például ezt:
http://www.tortaimado.hu/2007/11/datolyatorta.html
Majd sütés után tedd rendbe a konyhát is és masszírozd meg a feleséged hátát - vedelés helyett...
Ne feledd: jobb örömöt adni, mint kapni. Ez az igazi depresszióménkű!

sisley írta...

Itt kisütött a Nap!
Ha kapok datolyát én elkészítem ezt a finom tortát holnapra, majd küldök fényképet :-)

hello írta...

PuPukám, a mi Boldogságunk kisfiúcska volt még, amikor Mario Puzo megírta A keresztapát (1969-ben), ellenben az olasz maffiának már tekintélyes múltja és irodalma is volt addigra, úgyhogy mire Vikike tizenévessé cseperedett, akár falhatta is a róluk szóló könyveket, magáévá téve a legfőbb tudnivalókat, módszereket és következtetéseket.
Csak addig sokak szenvedése, vére, élete árán érvényesítik a maguk érdekeit.
Majd, amikor nyilván a könyvből készült 3 részes filmet is megnézte, az idevágó tudás csak megizmosodhatott benne.

Ami azt illeti, nekem is életre szóló élmény volt, csak nagyon másként hasznosult a tudatomban a maffia természetrajzáról szóló ismeret. Hozzá adódott a későbbiekben a Polip-sorozat is Michele Placidoval, amiből szintúgy azt szűrtem le, hogy a szó szerint életveszélyes, gátlástalan bűnözők elképesztően kiterjedt hatalmának is előbb-utóbb befellegzik.

hello írta...

Bocs, ez a mondat valahogy eltévedt, mert a legvégére való:

"Csak addig sokak szenvedése, vére, élete árán érvényesítik a maguk érdekeit."

civilhuszár írta...

Szerencsétlen ifj.Lomniczinak lesz mit szégyellnie, ha leáldoz Orbán ocsmány rendszere.
Nyomasztó lesz neki a maffia ügyvédje bélyeg.

D .Elemér írta...

kedves Pu pu !
szerintem ma a dk egy őszinte párt
ez az én magán véleményem
az meg hogy az öszödi beszédre ami kijött hát ugye arra még ez a nemzet sajnos nem érett meg hogy azt értelmezni tudta volna inkább alatvaló ez a nemzet persze nem mindenki
de szereti a népnek a fele ha szemébe hazudnaK / szinte már igénylik meg azt is ha leveszik !!!
ez van akkor van az a vicc hogy szia árpikám te hol laksz ?én sehol
hát te komám ? én én meg veled szembe !!!!
szép napot pu pu

civilhuszár írta...

Úgy elmerengtem, hogy ezt a magyar vircsaftot meddig fizeti az EU közösség, amit a magyar választók által összeállított herdáló brancs csinál.
Lehet, hogy az országot ideiglenesen elhagyóknak aztán újból honfoglalást kell végrehajtani
az ország élehetősége érdekében ?

sisley írta...

Elkészült a datolyatortám mindenkinek örömmel ajánlom. Főleg azokban a családokban érdemes megtesztelni, ahol több generáció és többféle másképp gondoljuk verzió is működik, például ilyen az én családom.
Kívül lesz nagyobb koalíció vagy belül :-)
Holnap kóstoljuk meg a tortát, így számomra is titok marad ki miképpen fogja fumigálni már előre az ismeretlen datolyakoalíciót.
Mindenesetre ha jól sikerül a tortaköltemény akkor majd eszembe jut az a gyermekkori élményem, amit akkor még nem értettem meg. A családban mindig a gyerekek kapták a legfinomabb falatokat.
Vajon a jelenlegi politikusok ha egy szép kövér tortaszeletet látnak, ki és mi juthat az eszükbe - kívül is és belül is?

Sajnos a datolyatortám fotóját nem tudom betenni, de majd a Bloggazda beszerkeszti, úgy tudom Puputeve érzékeny segítőkészsége nem láthatatlan búvópatakként csörgedezik...

PuPu írta...

Sajnos én sem tudom itt megjeleníteni, nem ad rá módot a szoftver - de tanúsíthatom, hogy gyönyörű!
https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=3c71b21cbf&view=att&th=1460bf01bdc3b90d&attid=0.1&disp=safe&realattid=d60cfee2529a36f4_0.1&zw
Talán így előszedhető...
:O)))

Neked5 írta...

Javaslat:
a fotót fel lehet tölteni itt: kepfeltoltes.hu
És annak a linkjét betenni, mert igy van torta, nincs torta - a kép nem jelenithető meg.

sisley írta...

Pupu és Neked5!
Köszönöm a segítségeteket :-)))
A többit bízzuk a kreatív képzeletre :-)))

kekec írta...

Pupu, nem volt titok, hogy Horthy rendszere a Mi Boldogságunk ideálja.
A 3 millió koldust már előállította,
a kitántorgatásban is már jól előre haladt. Tehát logikus lépés a paktumkötés a "konszolidáció" érdekében. Csakhogy nincs egy Bethlen-e! Mert Payer mindig akad.
Ráadásul Goldberger és Weis Manfréd nem állam bácsi csöcsén lógva fejlesztette az ipart.
Nem egy filozófus alkat, ha nem ragadt meg benne a "nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba" ha a "másodszori előadás rendszerint tragikomédia" sem ragadt meg benne.