2014. május 9., péntek

SORSDÖNTŐ VÁLASZTÁS

Gyurcsány volt a MOKKA vendége, azt próbálta nagy igyekezettel kipréselni belőle a csinos műsorvezető, hogy mikor megy már a fenébe – konkrétan mi lenne az az EP választási eredmény, melynek láttán lemondóan legyintene és szedné a sátorfáját.

Gondolom, ezt a nagy igyekezetet az indokolja, hogy a langaléta politikai sztár a minap belengette Orbánnak, hogy addig akar politizálni, mígcsak a hamut mamunak nem mondja, ez pedig éppen elég az amúgy is üldözési mániás Vezérnek ahhoz, hogy újabb támadásokra küldje Gyurcsány támadásába belecsömörlött csapatait.


Ha valaki nem ismeri a TV2 tulajdonosi struktúráját, még akár dicséretesnek is tekintheti a műsorvezető eltökéltségét, hiszen a kérdés arra való, hogy megválaszolják, kivéve a politikusnak feltett kérdés, mert az arra való, hogy válasz címen a politikus arról beszéljen, amiről ő akar beszélni.
Mint az Állatorvosi Egyetemen a hallgató, amelyik csak egy tételt tanult meg, melynek címe „A ló” , és ha a sündisznóról kérdezik akkor is így válaszol: „ Erdőn-mezőn rengeteg sündisznó él, összevissza csámborognak és nem egyszer előfordul, hogy a ló útját keresztezik.
A ló olyan emlősállat, melynek négy lába és egy farka van, kivéve a csődört…” - és így tovább, a politikai kommunikáció szabályai szerint.


Namármost Gyurcsány tud beszélni, a műsorvezető pedig még nem züllött a Hír Tv riporterének szintjére, így aztán még éppen élvezhető maradt a beszélgetés.
Viszont az adáshoz kapcsolódóan feltettek egy kérdést a nézőknek, mely így szólt: Melyik baloldali párt sorsa dől el május 25.-én?
Hát, ami azt illeti, egyiké sem, nem is tudom, hogy aki ezt a kérdést feltette, miből gondolta, hogy rossz kérdésre lehet jó választ adni?
Az Európai Parlament képviselői mandátumai belpolitikailag ma még súlytalanok, ha pedig belegondolunk abba, hogy kik képviselték ezidáig a pártokat Strasbourgban, akkor azt kell, mondjuk, hogy belpolitikailag nem sok vizet zavartak.


Ha csak Morvai Krisztinára gondolunk, már hálaimát is rebegünk, hisz négy évig nem itthon kelepelt, ellenben kicsit szégyenkezünk is, csakúgy, mint a későn érő Deutsch Tompika miatt.
A Demokratikus Koalíciónak pedig – hálistennek – nincsenek száműzni való vezetői, nem túl nagy baj, ha itthon marad mindegyikük, ha nem lesz egy EP képviselője sem a pártnak, hát sag schon, több is veszett Mohácsnál, nem ez az egyetlen kudarc, melyet a magyar baloldalnak fel kell dolgozni.
Legfeljebb Szanyi kapitányra kell hagyatkoznunk, oszt jónapot.


El kell menni természetesen választani, de az nem igaz, hogy ez a választás sorsdöntő lenne, ha mégoly fontos is, hogy milyen elveket képviselnek a magyar pártok képviselői az európai testületekben.
Hogy aztán a választás után lesz helyzetértékelés, az nem kétséges, de hogy az önkormányzati választásokra való komoly felkészülés felvezetéseként a DK világgá küldje Gyurcsányt, az nem reális elképzelés.
Gyurcsány ugyanis népszerű, minden ellenkező híresztelés dacára.


Pártja tagjai és szimpatizánsai körében menesztése elképzelhetetlen, és lássuk be, értelmetlen is lenne, hiszen a mai pártpolitikai közegben nincs párt, amelyiket ne egy személyiség fémjelezne, a Fideszt Orbán, az MSZP-t ma még Mesterházy, az Együtt-PM-et Bajnai meg Karácsony, a DK-t Gyurcsány, a Jobbikot meg Szálasi…
Mindenesetre ez nálunk történelmileg így alakult, ehhez kell alkalmazkodnunk, mert ha demokratikus utópiákban gondolkodunk, akkor csak beverjük az orrunk, mikor pofára esünk.
Nálunk hiányzik néhányszáz év a fejlődésből, a szerves fejlődést meg amúgy sem szeretjük.
Az angol pázsitot háromszáz éven át locsolják és nyírják, a magyar pázsit kezelése ennél speciálisabb, a talajt harmincévente mélyszántják, majd különféle libacsapatok tisztelik meg jelenlétükkel.


Úgyhogy, ha egy pártnak akad egy népszerű vezetője, akkor arra úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra, mert helyette nemigen lehet találni másikat, még ha az önjelöltek tolonganak is a pályán.
Az kétségtelen, hogy az önkormányzati választások után komoly helyzetelemzésbe kell kezdeni és ennek keretében tisztújítást is kell tartami a pártokban, de ennek ma még nincs itt az ideje, hiába is türelmetlenkedik a Vezér.
Akit persze megértünk, hiszen Gyurcsány hideg leheletét ott érzi a tarkóján, és bár Orbán beteg, de nem ostoba, a zsigereiben érzi, hogy ki lehet veszélyes rá.


Mindenesetre a beszélgetésben meg szerették volna mutatni, hogy a nép azt gondolja, hogy az EP választás során a DK és Bajnai pártjának sorsa dőlhet el, míg az MSZP helyzete szilárd.
Nem túl jól sikerült az akció, a grafikáért felelős munkatárs nem töltötte fel időben a koncepciót, így az előadás fényét beárnyékolta, hogy a kívánatos statisztikát csak jókora időveszteséggel lehetett prezentálni.
Ha valaki beszél a Vezér kommunikációs stábjából valakivel, akkor azért azt elmondhatja, hogy a baloldali választót ma jobban aggasztja a szocialisták jövője, mint a pártszövetség többi tagjáé, ugyanis egyre többen érzik úgy, hogy az MSZP döntései nem a Jókai utcában, hanem a Nándorfehérvári teremben születnek.


De ez a kérdés nem Gyurcsány problémája, ezen törje a fejét az MSZP tagsága, a választóik meg majd megmondják, tetszik-e nekik a válasz.
A problémákat meg kell oldani, de csak szépen, sorban, ahogy a vén tevecsődör javasolta – időnk sajnos van rá…
:O)))

12 megjegyzés:

hello írta...

PuPu, a beszámolód megint megerősített, hogy a Vezér és övéi által maguk alá gyűrt média politikai tartalmú adásait - így a TV2-ét is - mentálhigiénés meggondolásból gondosan kerüljem.

Sajnos tisztában vagyok hazai kortársaim nagy átlagának agyi befogadóképességével politikai témákban, ettől kell hónapok óta - csak az "üzenetek" változnak mellette - még mindig a Kedves Vezető horribilis méretű fejével találkozni úton-útfélen az óriásplakátokon. Az is világos, hogy ez a dőzs nem az ő zsebére megy.
Miközben az ellenzéki plakátolást keményen bánja a pártjuk kasszája.
De ettől még az a kevés fantáziadúsabb, figyelemfelkeltőbb lehetne.
Még az Együtt-PM arcra festett zászlós 1 állítása, 1 kérdése tetszik legjobban.
"Érdekes", bezzeg a Jobbiknak "fussa" a többféle óriásplakátjuk kvázi inváziójára!

Nem értek egyet azzal, hogy ennek a választásnak alig lenne tétje!
Lehet, hogy a kijutó képviselők nem vihetnek végbe eget rengető dolgokat, viszont ez az itthoni langyos buzdítás, hozzátéve a Vezér ultranacionalista lózungjait és hazugságait (akác meg más ügyekben), tovább növeli itthon az euroszkeptikusok számát, és jól megágyaz a Jobbik-féle komplett agyrém "tagok legyünk vagy szabadok", az országra valóságosan életveszélyes, címeres baromságának!

Amely pártnak nem annyira célja, hogy néhány káderét biztos jövedelemhez juttatva "kimenekítse" Brüsszelbe, tán az EU-tagság pozitívumainak hangsúlyozására kéne jobban kihegyeznie a kampányát. Tudom, minden pénzbe kerül. A plakátok ára is fideszék zsebébe megy. Hát akkor más módokon.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen igazat adok neked az MSZP-el kapcsolatban !

Ennyi marhaságot egy párt nem követhet el büntetlenül !

Mintha nem is akartak volna nyerni, mintha nem is a baloldalért harcolnának, stb.

Harcolnának ?
Régebben észrevettem, hogy szinte nem is akarnak a hatalomba kerülni.

Most se az a céljuk, hogy Orbánnak legyen megfelelő ellensúlya, hanem szinte elhárítják az akadályokat.

Mibe került volna nekik pl. frakciót biztosítani a szövetségeseiknek ?
Nekik az a 2 fő nem osztott, vagy szorzott volna semmit, a baloldal viszont nyert volna vele és az ország is.

A fejétől bűzlik a hal, valami nem stimmel velük.

Egyetértek veled.

Üdv sphagin

promenad írta...

Sphagin !

Mindenben igazad van !!

D .Elemér írta...

Sphagin
szerintem meg kicsit nem jól látod igenis ellensulyok akarnak lenni
Gyurcsányt állandóan támadják
meg a többi baloldali pártokat is
és ők harcolnak
kifog ez alakulni !
rég voltam szép napot PU PU olvastam az írásokat JÓK !!

hello írta...

A május 7-i témához kapcsolódik, de hátha már nem olvastok visszafele, ezért ide hozom:

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/379581_nyilt_level_mihancsik_zsofiahoz

Plusz alatta olvasható Mihancsik Zsófia válasza is Sándor Zsuzsának.

sphagin írta...

D.Elemér !

Miféle ellensúly akar lenni az, aki a lehetséges szövetségeseit szeretné víz alá nyomni először ?
Hogy lehet ellensúly egy párt, ha ehhez nincs meg a feltétel rendszere ?

Miként segíti a baloldalt egy baloldali párt, ha nem az egész baloldalért küzd, hanem CSAK a saját érdekeit nézi és abban is tesze -toszáskodik.
Lehetnek viták a baloldalon is egymás között, de a szövetséget nem szabad negligálni, mert nehéz lesz újra építeni.

Arra nem számíthatnak, hogy a DK széthullik, vagy Bajnaiék társulnak hozzájuk.

Lehet itt támadni Gyurcsányt, Bajnait, stb., de mi van, ha azok is visszatámadnak ?
Legfeljebb Orbán dörzsöli a kezét !

A baloldal, de a jobboldal se lehet egységes, ha demokrácia keretein belül működik, éppen ezért nem játszhatnak arra, hogy egyedül képviseljék a baloldalt !

Az MSZP. ha demokratikus párt szeretne lenni, akkor úgy kellene gondolkodni és cselekedni is !

NewTiborc írta...

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Olvasom itt az MSZP-vel kapcsolatos különböző véleményeket. Nekem meg az jut eszembe, hogy az elmúlt időszakban ismételten és újra meg újra bizonyította az MSZP és vezetése, hogy az öszödi beszéd a párt betegségének tökéletes kórképe. Csak azt hibázta el a gyurcsány, hogy nem a beszédet kellett volna elmondani, hanem tojásgránátot kellett volna bedobni a diszes társaságba. Tudom nagyon durva javaslat, de miért mondom? Mert időben eltüntek volna és most már elöbbre tartanánk, nem áskálódnának és talán kialakult volna egy új irányvonalat képviselő párt.
Szerintem az MSZP botrányainak még nincs vége, még mindig a fidesz irányítja Őket a beépített embereken keresztül.

hello írta...

Időnként már hajlamos voltam azt hinni, hogy az én évek óta tartó és mind lesújtóbbá váló véleményem az MSZP-ről holmi túlzástól sem mentesen kialakult, privát ellenszenv.

Ahogy olvaslak benneteket, megnyugodhattam: NEM az. Hanem a rögvalóság idejekorán volt felismerése részemről.

sphagin írta...

Hát !

Itt van pl. Szanyi elképzelése a baloldal megújítására !

Tanulságos és érthetővé tesz sok mindent, hogy pl. miért gyűlöli Gyurcsányt és miért nem tartja baloldalinak !

Csak azt nem tudom, hogy hogy lehet majd egy Szanyi féle szocialista párttal együttműködni ?

Egy olyan párt, amely nem képes csak a mások legyőzésben gondolkodni, abból már van a mai Magyarországon !

A háborúzás nem vezet sehová !
Ezt kellene megérteni és eszerint cselekedni is.

Ideje lenne a DK gondolatait követni, nem csak szavakban hirdetni az együttműködés gondolatát.

A FIDESZ is és az MSZP is, csak úgy képzeli el az együttműködést, hogy álljon be mindenki az ő elképzeléseik mögé és már kész is az együttműködés, azaz a NER !

Ennyit tudnak !

Ez a legnagyobb bajunk !

sphagin írta...

Ja !

Nem tettem be a Szanyi elképzelését !

http://mszp.hu/hirek/szanyi_tibor_elerendo_cel_a_szocializmusrstnpur

Anikó írta...

Gyurcsány népszerű, nálam legalábbis, családom és én tutira őrá és a DK-ra szavazunk, mert az MSZP sajna kifordult alólunk, nem részletezem, lerágott csont. Mesterházyt ha csak meglátom kiráz a hideg, teljesen alkalmatlannak tartom és már az ápr. választás előtt is annak tartottam, itt Pupunál többször meg is írtam, ő belebolondult abba a siralmas ötletbe, hogy ő legyen a miniszterelnökjelölt, röhejes volt.
Az MSZP alatt rogyadoznak a pillérek és ezt saját maguknak köszönhetik, ki tudja mi fog még kiderülni róluk, szerencsétlen Molnár Zsolt is körbejárta a médiát és szétmagyarázta, hogy mit csinált 18 évesen, nem kellett volna, csöndbe kellett volna maradnia, ráadásul nem egy döntő figura ő ott a pártjában, ja, hogy Mesterházy kis kedvence, ebből is látszik milyen jó érzéke van a pártelnöknek az emberei kiválasztásában.
Morvai Krisztinát meg a Húsvét szigetekre kéne kitenni, csak azért nem Iff várába, mert az túl közel van, aztán ott magyarázza levegővétel nélkül a bennszülötteknek a jobbik eszméit, úgysem értik majd, ja és vigye magával Uszító-gaudi-nagyot is, odavalók mindketten.

Anikó írta...

Gyurcsány népszerű, nálam legalábbis, családom és én tutira őrá és a DK-ra szavazunk, mert az MSZP sajna kifordult alólunk, nem részletezem, lerágott csont. Mesterházyt ha csak meglátom kiráz a hideg, teljesen alkalmatlannak tartom és már az ápr. választás előtt is annak tartottam, itt Pupunál többször meg is írtam, ő belebolondult abba a siralmas ötletbe, hogy ő legyen a miniszterelnökjelölt, röhejes volt.
Az MSZP alatt rogyadoznak a pillérek és ezt saját maguknak köszönhetik, ki tudja mi fog még kiderülni róluk, szerencsétlen Molnár Zsolt is körbejárta a médiát és szétmagyarázta, hogy mit csinált 18 évesen, nem kellett volna, csöndbe kellett volna maradnia, ráadásul nem egy döntő figura ő ott a pártjában, ja, hogy Mesterházy kis kedvence, ebből is látszik milyen jó érzéke van a pártelnöknek az emberei kiválasztásában.
Morvai Krisztinát meg a Húsvét szigetekre kéne kitenni, csak azért nem Iff várába, mert az túl közel van, aztán ott magyarázza levegővétel nélkül a bennszülötteknek a jobbik eszméit, úgysem értik majd, ja és vigye magával Uszító-gaudi-nagyot is, odavalók mindketten.