2014. május 17., szombat

UKRAJNA

Megy a cirkusz Ukrajna jövője körül, oroszlánok, medvék, bölények és egyéb állatok bömbölnek a manézsban, aztán egyszercsak, hirtelen feltűnik a porond szélén a mi bohócunk is, és elmondja soros tréfáját, habár a közönség nem tapsol.

Európában ugyanis kevesen szoktak tapsolni, amikor veszélyben érzik a status quo-t, merthogy erre mindenki hihetetlenül érzékeny, és mindenki ismeri azt a mesét, melyben a farkas először az egyik, majd a másik lábát dugja be a házba, majd hirtelen belül kerül az ajtón.
Nem minden kismalac rendelkezik megfelelő hőfokú forróvízzel, könnyen előfordulhat, hogy éppen csak annyi van készleten, amennyi az ő konyhakész állapotba hozásához szükséges.

Így aztán csak annyira nevettek a mi bohócunk viccén, mint az egyszeri apa, akinek lánya éppen bevallotta, hogy nem a nokedlitől nagy a hasa, hanem a külföldre szakadt Jóskától, de már rúg is.
Nem, nem a Jóska, mert az nem is ír újabban és törölte a fiókját is a facebookról, hanem a baba rúg, ha fiú lesz, focista lesz belőle, akárki meglássa!
Ő Viktornak szeretné kereszteltetni, hiszen Angélának már mégsem kereszteltetheti, habár Conchita óta tulajdonképpen mindegy lenne.
Hát, majd még eldönti, ha lesz haja, akkor Viktor lesz, ha nem lesz, akkor retro neve lesz: Mátyás…

Ukrajnában kétszázezer magyar él, nem túl sok, Debrecennek van ennyi lakosa.
Az ott élő magyarok természetesen két részre oszlanak, magyarokra és magyarabbakra, ahogy szerte a világban is.
Természetesen a helyzet kialakulásához itt is Vezérünk áldásos tevékenységére és a szokásos módon, aktatáskában kihurcolt tetemesebb pénzösszegekre volt szükség, de hol nagy a szűkség, közel a segítség, így mára aztán előállt a kívánatos helyzet.

Hála a szocializmus vérzivataros esztendeinek, a magyarokat nemigen üldözgették a Kárpátalján, a Szovjetunió fennállás alatt szigorú volt a csordás, és akár verhovinai, akár szürke magyar marha békétlenkedett, hamar odacserdítettek neki, amelyik meg végképp nem bírt magával, azt egy idő után szaláminak hívták.

Pedig az ukránoknak nem sok okuk van szeretni bennünket, a második világháború során megszálló csapatokkal segítettük elő a két nép közötti barátságot, és hát bizony, nagyon durva dolgok estek meg ott.
Persze folyik a szerecsenmosdatás, de ha csak a tizedét fogadjuk el hitelesnek a Krausz Tamás könyvében közzétett dokumentumoknak, akkor is térden állva adhatunk hálát a II. Ukrán Frontnak, hogy nem irtotta ki a magyarságnak még az írmagját is.

Ukrán nacionalizmus és sovinizmus létezik, aztán nevezze a szélsőségeseket bárki bárminek, nácinak, fasisztának, banderistának vagy a jobboldali szektor tagjának, a szélsőséges nacionalizmus egyik válfaja sem kedveli a nemzetiségeket, főleg, ha azok hangsúlyozni kívánják különállásukat.
Így van ez most is, amikor hangulatot kelteni a magyarok ellen a világ legkönnyebb dolga lenne, csak vissza kellene hivatkozni a II. Világháborúra, ahol az ukránoknak, ha kommunisták voltak, ha nacionalisták, egyformán ellenségei voltak a megszálló csapatok.
Majd persze állítunk egy emlékművet a megszálló magyar csapatoknak is, ahol a csecsemőt a lábánál fogva falhoz csapó hős honvéd fejét csőrével veri a birodalmi sas…

A külpolitika mindig is sikerágazata volt Orbanisztánnak, most pedig, hogy az utolsó használható külpolitikus is elvesztette pozícióját, további sikerekre számíthatunk.
A Kisantant felélesztésén már túl vagyunk, most jöhet a három tenger, mely Magyarország partjait mossa, ennek első lépéseként remek lesz a lengyel-magyar szembefordulás.
Ha minden jól megy,  az sem kizárt, hogy Mesterházy és Bajnai majd Varsóban fognak békemenetelni, kéz a kézben a lengyelekkel.

Már senki nem áll szóba velünk, senki nem vesz komolyan bennünket, ha a magyar külpolitikát egy rakás szerencsétlenséghez hasonlítjuk, akkor a rakás magassága veri a Kékestetőt.
Mindenesetre a határon túli magyaroknak még kevesen okoztak annyi bajt, mint Orbán és bandája.
Remélhetőleg egyszer majd rájönnek.
Mindenesetre Orbán helyében folytatnám az ócsai Orbán Viktor Lakópark építését, míg csak el nem éri a befogadóképessége a kétszázezer főt, biztos, ami biztos.

:O)))

13 megjegyzés:

Unknown írta...

Így vasárnap reggeli gondolat-ébresztőnek kijózanító hatása volt írásodnak. Különösen azok után, hogy a Mi Reménységünk ujfent "rátett egy lapáttal" úgy a lengyel- magyar barátságra, mint az ukrán - magyar viszonyra.

miután számtalan kokit és sallert kapott európaszerte a beiktatáson mondott "beszédnek álcázott" baromságai okán, nem átallotta ezeket a XXI. században elfogadhatatlan baromságokat megismételni. Így legalább mindenki látja: Viktorunk született hülye, de annyira reménytelen, hogy a hülyeségét még fokozni is tudja.

Ezek után nem csodálkoznék azon, ha a lengyelek is, no meg az ukránok is "persona non gratának" nyilvánítanánák a Viktort, de vele együtt minden magyart, különösen a "magyarabbakat".

Jogos lenne az ócsai lakóparkot minél előbb felkészíteni minimum 200000 kárpátaljai magyar hazánkfiai befogadására alkalmasnak. Mert ha még egy-két barom a falkából elbőgi magát, az Isten se ment meg minket Kárpátalja magyarjainak Ócsára való deportálásától.

Talán még a lengyelek is tesznek róla, hogy náluk se rontsa a levegőt az a néhány magyar, aki a népvándorlás során "lemaradt" a Honfoglalásról és ottrekedt a Kárpátok másik oldalán.

De hogy az évszázados lengyel - magyar barátságnak Viktorunk szavai "betették az ajtót", arra mérget vehetünk.

Névtelen írta...

Látod "Magyar " ha szembesítenek 1000 éves múltaddal csak meghunyászkodsz.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek !

Mindig elcsodálkozom azon, hogy milyen szemüvegen nézik egyesek a világot !

Mit látnak ott, ahol az a rengeteg marhaság megtalálható és mennyi energia kell nekik ahhoz, hogy ezek közül is ki tudják választani a legártalmasabbat a számunkra !

Az se semmi, ahogy az a sok egyetértő biztatás áramlik az ötletelők felé a drágalátos "értelmiségeink" részéről, egyetértőleg !

Hát, igen !
A "múltat" is igyekeznek más szemüvegen át tekinteni és a saját ízlésnek megfelelően értelmezni.

Ráadásul kizárólag ezzel szeretnének bennünket "szembesíteni" !

Meg a lótusz-faktusz !

Nagy a gyanúm, hogy, ha a valódi múlttal néznénk szembe, sok "szembesítőnek" felakadna a szeme, pláne, ha bevarrnák a száját, ha nem mondott igazat és a saját verdiktjét próbálta meg ránk tukmálni !

A nacionalisták igazán láthatnának az orruknál tovább is .
Ha minden országban csak nacionalisták lennének hatalmon, akkor az egymás kiirtása elkerülhetetlen lenne !

A létszámunk miatt, ebben a mérkőzésben nem állunk valami fényesen, hamar kiürülne a kispad és a mi nacionalistáink igencsak hősökké válnának !
A többi meg örülhetne, ha élhetne !

Beteg gondolatoknál csak a beteg cselekedetek a rosszabbak. Úgy látszik, hogy ez a mi formánk !
Ezerrel dolgozunk saját magunk ellen !

Üdv sphagin.

Attila írta...

Névtelen!

Dehogy kell meghunyászkodnunk, bár Napoleon annak idején sem díjazta ezt és dicső nemeseink futottak a szélrózsa minden irányába. Aztán annyira nem hunyászkodtunk meg, hogy végül a Lajtán túl kellett védeni a hazát, ha már a Donnál ez nemigen sikerült. Meg is kaptuk jutalmul a "testvéreket". Tudni kéne merre hány lépés és kevésbé kellene meghunyászkodnunk!

Üdv! Attila

civilhuszár írta...

Megnéztem a jelölt videót melyben Szakály Sándor megbízott történelem hamisítónak nyelvezete olyan hátszőr felállító.Undorító vazallus.
Szegény alezredes meg Angelóra emlékeztet, a vigyori pofaállású gengsztervezérre.
Az említett bohócunk, meg elérte az EU immunitását. Csak egy ócska ripacsként, akin már nem röhögnek, viszont regnálása során sokan sírnak.

kiskató írta...

Hi PuPu!
És mit hallottunk az ellenzéktől?
Nem akarok tippet adni, de ha megirod, együtt archiválom a két blog-linket! És halkan sirdogálok...

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Egyszerűen nem értem a kormány tagjait.
Mintha logoreájuk (beszédkényszerük) lenne.
Ha nem kérdezik őket, akkor is "gyorsan összedobunk egy sajtótájékoztatót" és kész. Minek?
Már gyerekkorunkban figyelmeztettek a tanítóink ha hülyeséget válaszoltunk, - hogy jobban tetted volna ha csendben maradsz.

Szegény Sulyok Mária mondta egyszer, hogy ő senkit nem gyűlöl, csak azokat, aki helyesírási hibával beszélnek. Na ezek "doszt nyomják" hogy Sulyok forog a sírjában.
Nem értem! Tisztelettel: - morzsi -

Névtelen írta...


Kedves Pupu!
Mondatod így is igaz:
Mindenesetre a határon (túli)belüli magyaroknak még kevesen okoztak annyi bajt, mint Orbán és bandája.

Cereus írta...

Letargiában vagyok, mert nem tudom ezt a balga népet megérteni.
Cselédek és cigányok tömegei szavaztak Orbánra egy be nem váltott ígéretért, (lesz mindenkinek közmunka) ami csak arról szólt, továbbra is éhezni fogsz, jobb esetben ha lopsz is, nem fogsz éhen dögleni.
Itt már nem a demokráciáról, a puszta létükről szól millióknak a továbbélés lehetősége.
Ha megvilágosodnak, és rájönnek mennyire átverték, sajnos amit én már egyszer megértem, és újra nem szeretném, itt kő kövön nem marad.
PuPu!
Írásaid tényszerűek,sokunkban tartod a reményt és az tájékozódás lehetőségét.

magyarmagyar írta...

"hamar kiürülne a kispad és a mi nacionalistáink igencsak hősökké válnának !"

Ugyan, kedves Sphagin! Dehogy lennének azok hősök. Az első lövésre szétszaladnának mint a patkányok, vagy hirtelen rájönnének hogy ők tulajdonképpen csak tévedésből magyarok, igazából az ellenoldalról származnak. Utána meg lelkesen segítenének irtani a volt honfitársaikat. Láttunk már erre példákat ebben a kis "lángoktól ölelt"-ben!

Donáto írta...

A legeslegjobbkor írtad meg ezt a cikket.
A net-en olvasható, hogy fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában. Na. És a TEK máris kézbe vette az ügyet.
Hoppá!
Hadat üzenünk Ukrajnának?

Donáto írta...

A legeslegjobbkor írtad meg ezt a cikket.
A net-en olvasható, hogy fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában. Na. És a TEK máris kézbe vette az ügyet.
Hoppá!
Hadat üzenünk Ukrajnának?

Névtelen írta...

Donátonak!
A TEK egyedül leveri az ukránokat. És kész. Mert a Tek állandó edzésben van, az ukrán kozákok meg sehol.