2014. június 29., vasárnap

VIKTOR ÁLMA



"Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt" mondta Sorscsapásunk, kinek tevékenységéhez képest a sáskajárás és a pocokinvázió, továbbá az özönvíz bohókás tréfának tűnik.

Rendőrtisztek avatásán hangzott el a gyönyörű mondat, a frissen avatott rendőrök valószínűleg tátott szájjal bólogattak, fel sem tételezték, hogy a szónok személyében az évszázados hagyományaira méltán büszke Magyar Rendőrség tönkretevőjét, szétverőjét tisztelhetik.


Természetesen nekik nincs emlékük sem a huszonöt év előtti viszonyokról, sem a huszonöt év előtti Orbán Viktorról, ami nagy kár.
Azért nagy kár, mert így el sem hiszik talán, hogy az elmúlt huszonöt évben Viktorunk fáradhatatlanul munkálkodott a fegyveres testület szétverésén, és amit elért, az jelentősen meghaladja a Jobbik legvadabb törekvéseit is – a magyar rendvédelmi szervek ma katasztrofális állapotban vannak.


Kezdjük talán a közrendvédelemmel, melyről az avatóbeszédben a Vezér azt állította, hogy az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak.
Ezzel kapcsolatban kijelentette: az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől.
Mondjuk ezt Vizoviczki – sőt, még az ügyészség is - másként tudja, másrészt meg az ilyen hangzatos dumákkal senki nem megy semmire.


Az embereknek meg az volt a fő elvárása, hogy a rendőrség tartsa fenn a rendet, oszt jónapot.
Mari néni libája nyugodtan alhasson az óljában, Mari néni a házacskájában, mindenki nyugodtan mehessen be egy szórakozóhelyre, ne kelljen attól tartani, hogy kifelé már tepsiben fog távozni, az utakon rend legyen, és a rendőr segítse az állampolgárt, ne hatalmaskodjon.
Tudom, kis hatalom – nagy arc, de a rendőrnek „felhasználóbarátnak” illene lenni, mert nem azért fizetjük a rendőrt, hogy szegényembereket vegzáljon, hanem azért, hogy tartassa be a törvényeket.


Ami a személyi állományt illeti, nyugodtan elmondhatjuk róluk, hogy felkészületlenek, képzetlenek, sok esetben szúnyogcsődöröket küldenek kigyúrt nehézfiúk ellen, ha a rendőr intézkedik, akkor csak a baja van.
Lehet adminisztrálni, magyarázkodni, ha nagyemberrel akaszt bajuszt, nemigen lesz sikerélménye, ezért inkább az elfordulásos technikát alkalmazza, ha az áldozat sikítozik, még a fülét is befogja.
Persze egyszerűbb a csóró cigányt megfogni az erdőszélen, mikor a biciklijén a lopott tüzelnivalót tolja, mint megfogni egy gazdasági bűnözőt.
Utóbbihoz felkészültség kellene, az meg nincs, vagy kevés az ehhez értő ember, ezért aztán a rendőrségi statisztikákat a kerti tolvajlások felderítési adatai képezik, mert ott eredményes a felderítés, még ha néha agyon is kell verni egy-egy szivattyú feltételezett eltulajdonítóját.



Orbán szerint mára nehéz munkával, de sikerült visszaállítani "a mundér becsületét", így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.
Szerintem meg röhögést vált ki, mert természetesen a legfőbb gondot az jelentette, hogy a meglévő egyenruhák nem feleltek meg a viktátor kényes ízlésének.
Vagy valamelyik haver, rokon, sógor vagy vő szabászattal és varrodával rendelkezik, merthogy épeszű ember ilyen minőségű és fazonú ruhákat rendőrre semmiképpen nem adna.
Nagynéném még az átkosban egyenruházati szövetkezetet vezetett, akkortájt az anyagminőséget és a szabást ellenőrizték és zsűrizték, most meg lóg ezeken a szerencsétleneken a ruha, mint tevén a gatya, a sapkájukat pedig egyetlen csőd előtt álló biztonsági szolgálat se adná alkalmazottai fejére.


Oda a marconaság, pedig a rendőrnek már magával a megjelenésével is tiszteletet kell parancsolni – szerintem Pintér is azért lett belügyminiszter, mert rendőrként állandóan kiröhögték.
Vagy mert olvasta Rejtőt és tudja, hogy ha leakarsz maradni egy listáról - jelen esetben a bűnözők listájáról - akkor neked kell azt felolvasni.
A Valéria telep rendőre a házunkban lakott, az, ha végigment a telepen, ahol az élet néha igen viharos volt, akkor a táj elcsendesedett, a legnehezebb nehézfiúk is tisztelettel köszöntek neki.
Egyszer kiemelték, vezetőt csináltak belőle, de néhány hónap múlva visszahelyezték, mert a Valérián összeomlott a rend, hiába jártak oda párosával a fakabátok.



Szóval, a mundér randa, becsülete meg annyi van, amennyit a benne lelhető rendőr keres – nagyon kevés.
Orbán utolsó csapása a rendőrségre a 2006-os eseményekkel kapcsolatos hisztériakeltése volt, erre a koronát az a bírósági döntés tette fel, hogy a bíróság nem fogadja el rendőr vallomását, sem jegyzőkönyvi nyilatkozatát, de a Fradi „B-közép” ketrecharcosának vallomását készpénznek veszi.
A rendőrök hallgatnak, de közben azt gondolják: veresse agyon magát érted, akinek az anyja lánctalpas – és ezzel részükről az ügy rendezettnek tekinthető.


A miniszterelnök külön felhívta a figyelmet a rendvédelmi szervek közötti kiváló kapcsolatra, arra, hogy a rendvédelmisek az elmúlt években bebizonyították, ha baj van, mindig ott vannak: jöhet ipari katasztrófa, egész Európát megtépázó váratlan havazás vagy akár emberemlékezet óta nem látott árvíz, rájuk lehet számítani.
Hát ez az ember vagy hülye, vagy téged néz hülyének, és ha hagyod magad, akkor még joggal is teszi.
A szervek közötti kapcsolat legendásan rossz.
A rendőröket irritálja Orbán magán-ÁVH-ja, a TEK, melynek tevékenyégét mégcsak törvény

sem szabályozza, ebből kifolyólag lebeg a jogállamiság határain kívül, mint Mohamed koporsója.
A rendőröket az is irritálja, hogy a TEK egy év alatt több Audit tör össze, mint a rendőri állomány vizespoharat, és amikor szóvá teszed a dőzsölést, még ki is rúgnak, oszt mehetsz kukkolni az Auchanba…


Az ilyen Hegyeshalomtól Budapestig tartó váratlan havazás, meg az emberemlékezet óta nem látott árvíz komoly tünet, figyelni kellene rá Grazban, mert súlyosbodik a baj, már megint romlott az állapot.
Azt természetesen nem vonom kétségbe, hogy a koleszos falusi fiúk
erről a rendről álmodtak már 25 évvel ezelőtt is, hiszen melyik bűnöző álmában ne szerepelne a tehetetlen rendőrség, márpedig az új éhesek már akkor is bűnözők voltak.
Az első állami támogatásból vett Boss-öltönytől hamar eljutottak a Tisztiházból lenyúlt pénzek magánosításáig, ebből lett Orbán-apuka első kőbányácskája is.


Azért gratuláljunk az új rendőrtiszteknek, a magam részéről kevés csalódást és sok sikert kívánok nekik.
Azért az se baj, ha menet közben szert tesznek valami, a polgári életben is hasznosítható tudásra, merthogy nem gondolnám, hogy az angol Bobbyk vendégmunkásokra tartanának igényt – habár lehet, a bűnügyi technikusoknak lennének esélyeik…
Viktor meg - remélem – felavatta azt a rendőrtisztet, aki majd vezetőszáron kísérgeti – remélhetőleg nem túl sokára…

:O)))

19 megjegyzés:

erospista írta...

Kedves PuPu!
Most is mint mindig egyetértek Veled!
Az "ÉN ÁLMOM" az utolsó mondatod,amit minél előbb szeretnék látni!

Névtelen írta...

Színtiszta valóság, amit írtál!

Régen, - igaz se volt talán, - kezdő nyomozó koromban kerületi kapitányságon havonta egyszer ügyeltünk. Hozták be este, éjjel a szabálysértőket. Akkor is szabálysértés volt a koldulás. Bekísértek bolti tolvajt, prostit, egyebeket, de koldust soha. A kollégák eltörték volna annak a kezét, aki behoz egy koldust.
Üdv. Hohmec

Unknown írta...

Pupu! Sajnos igazad van, bár cáfolhatnálak!
Írod:"Viktor meg - remélem – felavatta azt a rendőrtisztet, aki majd vezetőszáron kísérgeti – remélhetőleg nem túl sokára…"
De mikor mááááááááá!!!????? Ha tegnap lett volna is elég késő lenne hozzá...:(

Jutka írta...

Nekem az egész ceremonia "tetszett" már amit láttam belőle. Maga a helyszin a Vár, a Palota... és a bevonuló lovas huszárok, korona (iag csak a másolata)zászlók..stb.
Amikor megkaptam a diplomámat igaz az mérnöki , és jó régen volt, az egyetem aulájában nem volt semmi felhajtás.Talán mi is tettünk egy két dolgot a hazánkért.
Lehet, hogy az irigység beszél belőlem?

civilhuszár írta...

A kedves vezetővé avanzsált, magát miniszterelnök szakmájúnak mondóra azért nem szakadt a plafon, mert szabad ég alatt adta elő sajátos pofátlansággal mondókáját.

Pedig az iskola évei során, azért hallhatták a hírekben a rendészeti nebulók, hogy egy talicska lucernáért Felcsúton a juhászt letámadta egy telekocsi Orbán fullajtár. Jelentést hamisítottak, mivel a lucerna papíron már négy mázsa volt.
De külön kiszálltak ismét a kaszát lefoglalni, mert elfelejtették annyian, hogy az elkövetés eszközét automatikusan
le kell foglalni és tanúkkal igazolva.
Ugyanakkor ugyanez a rendőrség tekeredett mint a kígyó, amikor Tiborcz Lovas Klub melletti erdőt kivágták, és a szállító traktor mellett fényképezkedett világhíres lett párocska besegített a felderítésben. Az ügyész a legfőbb főnökéhez képest teszi a dolgát.
A nyomozást többszörösen hosszabbítják, megy a bénázás.
Itt nem volt lefoglalás és vgzálás mit egy sima juhász esetében.
Nos az életben megtapasztalhatják a sok ezer ilyen ügy árnyékában a kivezényelt egyedek, hogy mennyire fogja tisztelni az átlag állampolgár, amikor többször mondják ki, hogy 30000 forintra
büntetem, mint azt hogy meghoztuk az ellopott tulajdonát minket tisztelő kedves adófizető állampolgár.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131113_Ketfele_falopas_ketfele_rendorseg
http://nol.hu/data/cikk/1/41/41/91/cikk_1414191/824225.jpg





















































































































































Donáto írta...

Kedves Pupu!
Egyetértek Veled.
Azért ha én lennék a miniszter én is paranoiás lennék. Teljes joggal!

Mert ahol a terror elhárítók bolti tolvajokat hajkurásznak, kisvárosi rendőrök meg eredmény kényszerük miatt halálra vernek egy gyanúsítottat, az azért nem megnyugtató dolog...

Dr Mouse írta...

Ha én miniszterelnök lennék, nem lenne egy perc nyugtom sem.
Valószínűleg össze sz@rnám magam a félelemtől.
Mert ahol a testőrségem bolti tolvajokat kerget, egy kisváros rendőrei meg halálra vernek egy gyanúsítottat, az egyáltalán nem megnyugtató.


morzsi írta...

Kedves PuPu!

Én régen azt tanultam, hogy a rendőrség az uralkodó párt eszköze, s ha ennek a pártnak a politikája torz, akkor ez az "eszköz" is torz módon végzi a feladatait.

Mi mással lehetne magyarázni azt, hogy a terror elhárításra kiképzett szervezet uzsorásokat kerget, vagy kisvárosi rendőrök halálra vernek egy gyanúsítottat, - lásd izsáki eset.
Tisztelettel: - morzsi -

kiskato írta...

Pupukám, megint szuper! De!!!
"... mert nem azért fizetjük a rendőrt, hogy szegényembereket vegzáljon, hanem azért, hogy tartassa be a törvényeket...."
Mi van akkor, ha törvénybe van foglalva a szegényemberek vegzálás???
És olyan mértékben nőtt a számuk, hogy a rendőr nem tudja már egyéni megítélését érvényesitve békén hagyni? Mint a régebbi időkben azt a pár koldust!
Elromlott a világ mindenfelől!!!

civilhuszár írta...

Én O8:30-kor írtam, és 10 perc múlva már plagizálják a bevezető szövegem.:-)

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/szeme-sem-rebben-senkinek-orban-rendortiszteket-avat-90747
"„Ha a rendészeti dolgozók naponta nem szereznek érvényt a törvénynek, akkor a törvényalkotók és a bíróságok munkája fabatkát sem ér” – mondotta Magyarország miniszterelnöke, és nem szakadt le a plafon.
narancs.hu 2014. jun. 30., 08:40

civilhuszár írta...

Kedves Béláné Horváth !

Én is úgy várom mint gyerek a karácsonyi ajándékot, hogy a felavatott tisztek közül valamelyik megismertesse a láncpórázos bilincset a kedves nemzetmegvezetővel. De nem sok a reményem hozzá, mivel a tapasztalt idős rendőrtiszteket az Orbán kormányok alatt mindig kiebrudalták. A testületen belül kiépített besúgó hálózat aktivistáinak köszönhetően pedig időben elvesznek ügyeket a
haverok levesébe beleköpéshez érkező tehetséges fickóktól. Az ügyek meg Polt jegelési szakosztályán kötnek ki.

pleinair írta...

"Viktor meg - remélem – felavatta azt a rendőrtisztet, aki majd vezetőszáron kísérgeti – remélhetőleg nem túl sokára…"

Ez a szívmelengető mondat ad nekünk reményt.

csakafidesz? írta...

T. Pupu!
A gengszterváltás előtt nem voltak puccos intézmények, nem oktattak filozófiát és pszichológiát és nem volt kötelező a nyelvvizsga sem.
A rendőrtisztek többsége jogász végzettségű volt, akik a szakmát a náluk idősebb tapasztalt kollegáiktól tanulták. Persze, azért folyamatosan őket is képezték, rendszeresen tanfolyamokra, szemináriumokra jártak.
A posztos rendőr a nép egyszerű fiai közül került ki, akiből néhány hét alatt randőrt faragtak.
A sikeres vizsgát követően azonnal felszerelték, beosztották egy tapasztalt rendőr mellé és mehetett járőrözni.
A KB-i beosztás azért már tobbet igényelt és kiválasztásos alapon történt. A közrendőrök közül a jobbakat - szakmával, érettségivel rendelkezőket -egyszerűen kiemelték, továbbképezték és megfelelő eredmény esetén előléptették és máris elfoglalhatta a kijelölt körzetét.
Akkoriban születtek a legjobb rendőrviccek is. Hány renőr kell egy villanykörte becsavarásához... vagy miért járőrözik párosával a rendőr? - ugye emlékszünk ezekre.
A rendőr társadalmi státusza nem volt magasan értékelt, mert a közvélekedés szerint minden rendőr bunkó volt és még az is sokszor elhangzott, hogy csak az megy rendőrnek aki máshol nem állja meg a helyét, vagy nem akar dolgozni.

Mindezek ellenére a közbiztonság jó állapotúnak volt mondható. Igaz, akkor a határok még nem voltak kinyítva, a nyugat káros hatásai még nem gyűrűztek be hozzánk.
Mindenesetre éjjel biztonságos volt az utca, nem kellett félni garázda tolvajoktól, a gyerekeket egyedül el lehetett engedni az óvodába, iskolába, spotrendezvényre, később bálba, discoba stb.

Aztán jött a rendszerváltás és minden a visszájára átfordult. Valami végzetes nagy hiba történt.
Ennek okai messzire vezetnek, mindenesetre ez is megérne egy "misét"!

Anikó írta...

Jól írod nagyon, egy szerencsétlen, tehetetlen rendőrségünk van, azzá tették 2006 után.
Kiakadtam én is ettől a mondattól, hogy ezek erre a rendre vártak 25 éve, hihetetlen, hogy nincs olyan szegmense ennek az országnak amiben orbán igazat mondana, mindenben, mindenkor és mindenkinek hazudik. Pofátlanul.
Infók jönnek-mennek, itt-ott hallok, olvasok ezt azt, az egyenruhákat készítő varroda tulaja pedig magának a b.miniszternek a felesége, majdnem annyira hatalmas üzlet ez is, mint anno a szőkített olaj volt.
Katasztrófális állapotban van az egész állomány, mindegy melyik oldalról nézzük, akik valamikor még igazi hozzáértő, képzett szakértői voltak az állománynak, régesrég nincsenek ott, mert jelenleg nem a szakképzettség és hozzáértés számít, hanem a s..gnyalás, a ki kinek az embere.
Jelenleg a sötét középszer van jelen a felső vezetéstől lefelé mindenhol pozicióban.
Pupu az utolsó mondatod maga a REMÉNY, de eljön-e valaha....
nem fog-e a Bahamák forgatagában eltűnni örökre a lopott pénzzel együtt és bottal üthetjük a nyomát....
Bizakodom.

Névtelen írta...

A bűnügyi technikai szakértést is kellőképpen szétverték, van megye, ahol nincs is képzett technikus, másutt meg az a bűnügyi technikus életellenes kiemelt bűnügyben, aki még két héttel azelőtt körzeti meghízott volt, még a fényképezőt se tudta kezelni, nemhogy milyen nyomokat rögzítsen.

csakafidesz? írta...

Anikó!
A Rendőrség szétverése közvetlenül a rendszerváltozás után kezdődött.

Elsőként előbújtak a régi sérelmek. Az SZDSZ, FIDESZ a márc.15-i megemlékezések és az ellenzéki tevékenység akadályozása miatt méltatlankodott és megjelent a kőkemény gazdasági bűnözés is - pl. olajszőkítés, merényletek, gyilkosságok stb. - amellyel szemben a múlt rendszerben nevelődött "öreg" rendőrvezetők kezdetben eredményesen vették fel a harcot. Ez azonban kemény érdekeket sértett. Emiatt aztán a kormánypárt a jobboldalhoz tartozó ellezéki pártokkal együtt elkezdték kikezdeni őket. A támadás összehangolt és eredményes volt. Renőrtábornokok tucatja hagyta el a pályát és ment nyugállományba vagy a civil életben dolgozott tovább. A helyükre lépők már nem képviselték ugyanazt a minőséget.

A 2006. őszi sajnálatos események bekövetkezése is részben ennek köszönhető.
Aztán jött a Fidesz, megjelentek a jogvédők és lekaraktergyilkolták a baloldal mellett a rendőrséget is. Ez már - gondolom - a történések ismertebb részéhez tartozik.
.

kekec írta...

A MI BOLDOGSÁGUNK
"kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb,biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen
az ágazatban dolgozók életpályája"
Magyarán: most NEM AZ! Csak éppen gyengébbek kedvéért le kell fordítani magyarról magyaránra!

grund írta...

El is hiszem, hogy erre a rendre vártak...
Mert ez a rend az ő rendjük, a maffia rendje, ahol a Don dönt mindenben, ahol az erősebb jogán büntetlenül nyúlják le a közpénzeket, lehetetlenítenek el tömegeket. Ahol rendőrautóban hal meg a gyanúsított máig tisztázatlan körülmények között, ahol a rendőrőrsön halálra vernek gyanúsítottat kihallgatás közben, ahol állami szerv zsarolással kényszeríti aláírásra és üldözi halálba a szoftvertulajdonos vállalkozót, ahol az elmúlt négy télen több mint 1100 ember fagyott halálra...
És miféle rendről beszélhetünk akkor, amikor nemzetünk vezérlő csillaga minden megnyilvánulásával csak békétlenséget generál, akár itthon, akár uniós szinten? Remélem Grazban már előrehaladott állapotban van a készültség a magyar beteg fogadására...

Névtelen írta...

"Vagy valamelyik haver, rokon, sógor vagy vő szabászattal és varrodával rendelkezik"

van ilyen. pintyőke felesége pl. aki a május1 szabászatát privatizálta.