2014. július 24., csütörtök

PANCSÓ KANCSÓ ÉS FŐPOLGÁRMESTER

Azt már hallottuk, hogy a szent cél a baloldal teljes megsemmisítése, de azt nyíltan még soha nem merte kimondani, hogy Budapest szétverése is a céljai között lenne.
Még azután sem, hogy 2006-ban már tett erre kísérletet - elég szép eredménnyel.
Azt azért lehetett tudni, hogy a falusi klottgatyás suttyó összes kisebbrendűségi érzésből fakadó bosszúvágyával szemléli a Bűnös Várost, ahol romkocsmák mélyén lakik a hétfejű liberálbolsevik sárkány, melynek ha lecsapják egy fejét, kettő nő helyette.
Így aztán nekilátott, hogy Budapestet lecserélje Felcsúttal.
Mint tudjuk, ha bármit nivellálunk, az általában lefelé szokott történni, ritka eset, hogy ez fordítva történjék, így hát az várható, hogy a főváros hamarosan eljut oda, hogy neki is lesz egy vedlett főutcája, lehet ez akár a Nagykörút is, meg egy reprezentatív stadionja, melyben akár vizilabdamérkőzéseket is lehet játszani, mint a felcsúti stadionban, melynek neve ezidáig Pancho Aréna volt.
Miután a legutóbbi nemzetközi mérkőzést, melyet a magyar fiatalok dicsőségesen elvesztettek, derékig vízben úszva játszották, ez úton javaslom a stadion átkeresztelését, legyen az új neve Pancsó Kancsó!
Budapest gyönyörű város, még ma is az.
Éppannyira nem számít neki, hogy itt-ott ütött-kopott, mint ahogy az sem, hogy a Vezér odacsinál ezt-azt legszebb tereire, éppúgy, mint ahogy a Floki kutya is odapiszkít az Körút mellékutcáinak járdáira.
Kikerüljük fintorogva ezt is, azt is.
Ha Budapestről beszélünk, akkor arra a településre gondolunk, mely három város, meg néhány falu egyesüléséből jött létre, nem egyetlen varázsintésre – ennek talán az lehetett az oka, hogy a hajdani megfontoltabb korok nem igényelték a vezéri lángelmét, elégedettek voltak a százkilencven évvel ezelőtt született „kockás báró”, Podmaniczky Frigyes szorgalmával és

felkészültségével, aki harminckét évig dolgozott a Fővárosi Közmunkák Tanácsában.
Ha kiegyezés korának városfejlesztéséről beszélünk, az ő munkájáról is beszélünk, az ő idejében készült el a főváros általános rendezési terve, ekkor épültek ki a körutak és a sugárutak, a dunai rakpartok kiépítése, három Duna-híd, ő virágoztatta fel az Operaházat, a Nemzeti Színházat, de elnöke volt a hajléktalanok menhelye egyletének és az országos honvédegyletnek is.
De szép is lenne, ha Tarlós főpolgármester is elnöke lenne a hajléktalanok Menhely Egyletének, esetleg a Nyugdíjfosztottak Honvédegyletének, de én már egy Fővárosi Közmunkák Tanácsával is kiegyeznék.
Akkor a város egyesítése volt a feladat, ma a város szétszaggatása állítja kemény feladat elé a döntéshozókat.
A cél természetesen politikai: az erős Főváros komoly ellensúlyt képezhet a kormánnyal szemben, ez pedig a mai világban nemigen kívánatos, úgyhogy elindult a „Hogyan csináljunk egy metropolisból huszonhárom falut” munkacímű projekt, melynek végleges címe természetesen „Megvédtük Budapestet” lesz.
Így aztán a Főpolgármester nem Budapest első polgára lesz, hanem a huszonhárom torzsalkodó kiskirály prédája.
Ez természetesen nem városszervezési modell, hanem politikai akció, mely évtizedekre vetheti vissza egy nagyváros fejlődését, közvetve pedig az ország fejlődését is, hiszen a Főváros adja a magyar GDP negyven százalékát.
Emellett a főváros a vasúthálózat, úthálózat, telekommunikáció és a kultúra centruma.
Az ilyen gyermeteg próbálkozásokon, mint egyes minisztériumok vidékre költöztetése, csak röhögni lehet – ne is vegyük túl komolyan, tekintsük egy bomlott elme legfrissebb tünetének.
A probléma nem is a szándék, hanem az az apátia, mely belengi az egész magyar közéletet, köztük a magyar főváros jövőjének kérdését is.
Az mondjuk természetes, hogy a felcsúti kocsmában megértő bólogatás kíséri Budapest viviszekcióját, de az azért már mégiscsak érdekes, hogy Budapest népe, élén a máskor minden kivágott fáért hisztérikus rohamokat produkáló értelmiség milyen csendesen tűri, hogy magának a fővárosnak menjen neki ez a láncfűrészes gyilkos.
A magát demokratikusnak nevező oldal pedig alulmúlja önmagát.
Nem tanult semmit a parlamenti választások előtt tanúsított magatartásának gyászos eredményéből, most ugyanazt az előadást viszi színre, csak népszínműnek feldolgozva, ahol a szereplők egymás seggét rugdossák - száz nappal az előadás vége előtt.
Mert abban ne legyen kétség, hogy a jobboldali zombik egységesen fognak szavazni, ha a jelöltjükkel szemben öt demokrata, zöld meg civilnek nevezett kitudjaki áll, akkor sajnos ebből sem lesz énekes halott…
De még jelöltek sincsenek, a demokratikus oldal közös főpolgármester-jelöltje pedig egyelőre még az utópiák birodalmában él.
Ha valaki azt mondja, hogy nincs ebben céltudatosság, akkor az vak.
Ha elhiszi valaki, az meg ostoba.
A budapesti baloldali politikai elit olyan, mint a hármas metró járműparkja, legjobb lenne az egészet lecserélni, de hát már ehhez is későn vagyunk.
A libáknak is több eszük van, mikor nekiindulnak az útnak, egyikük az élre áll és vezeti a csapatot, de én még olyan unortodox libacsapatot nem láttam, amelynek élén öt vezérliba ötfelé repült volna.
Ennyit Budapestről, a többit majd már huszonhárom iciripiciri fatornyos kis faluról kell írni, huszonhárom iciripiciri maffiáról, huszonhárom iciripiciri kiskirályságról, melyek vagy vazallusai lesznek I. Miháj kirájnak - vagy nem lesznek…
Ha valaki meg tudná szervezni, hogy a kerületek többségének élére demokraták kerüljenek, abból akár még politikus is lehetne.
Meglátjuk…

:O)))


10 megjegyzés:

Unknown írta...

Pupu! Írod:"huszonhárom torzsalkodó kiskirály prédája." Nem lesz prédája, mert fog kapni jogokat Tarlós,majd csak ámulhatunk rajta. Akkor lesz préda egy Budapest.
Nem is igazán tudom, hogy melyik (sejtésem van) párt a széthúzó, de mindegy is. Az eremény ua.:( Mi szívunk, mint tettük ez eddig is. Majd az lesz jellemző a magyar emberekre, hogy azt is elfelejtik, hogy valaha tudtak járni fölemelt fejjel, egymásnak tudak a szemébe nézni. No - szerintem ilyen nem lesz - majd az azeri elnök, s társai még egy kis okitást adnak Ártány Ormányunkak, oszt kész, passz. Mehetünk gyakorolni a szoc.temetést, hogy olyan jól menjen, hogy még a sajátunkat is el tudjuk intézni.... Kár... Sok jó ember lakik él ebben az országban még, kár értük, értem is....

Unknown írta...

Pupu! Írod:"huszonhárom torzsalkodó kiskirály prédája." Nem lesz prédája, mert fog kapni jogokat Tarlós,majd csak ámulhatunk rajta. Akkor lesz préda egy Budapest.
Nem is igazán tudom, hogy melyik (sejtésem van) párt a széthúzó, de mindegy is. Az eremény ua.:( Mi szívunk, mint tettük ez eddig is. Majd az lesz jellemző a magyar emberekre, hogy azt is elfelejtik, hogy valaha tudtak járni fölemelt fejjel, egymásnak tudak a szemébe nézni. No - szerintem ilyen nem lesz - majd az azeri elnök, s társai még egy kis okitást adnak Ártány Ormányunkak, oszt kész, passz. Mehetünk gyakorolni a szoc.temetést, hogy olyan jól menjen, hogy még a sajátunkat is el tudjuk intézni.... Kár... Sok jó ember lakik él ebben az országban még, kár értük, értem is....

Jutka írta...

Megint teljesen igazad van Pupu.
Minden tiszteletem Magyar ügyvéd úr vállalásának, de tisztába van e azzal, hogy mire vállalkozik?
Ez nem birósági ügy. Az biztos hogy ha Öt választanák meg, állandó hadakozásra kell felkészülnie, láttuk már ennek példáját. Szegény Demszky is belerokkant. Több jelőltet nem látunk. Nevetségesnek érzem hogy egy szinészt, kivánnak esetleg polgármesternek, vagy sajnos a Horváth-t aki még a II. kerületet sem tudta jól elvezetni.
Szerintem akár tetszik akár nem a Tarlóst kell főpolgármesternek.
Ő talán tud harcolni Budapestért, hiszen Ő is budapesti és van már elég tapasztalata a város vezetésében. Van benne még valami, hogy fel akar mutatni valamit. Pénzt a kormány adja, azaz O.V.
A szobor ügyek is megmutatták, hogy lehet itt bármit megcsinálni az lesz amit a Vezér akar.
Szerintem a kerületi polgármesterekre kellene az demokratikus ellenzéknek olyan személyeket találni akik ott helyben tudnak valamit tenni.
Nekem nagyon tetszik, ami most Miskolcon van, hogy a helyiek nem törödnek a budapesti fönökeik nyavalygásának. Ök vannak ott otthon.

grund írta...

"A libáknak is több eszük van, mikor nekiindulnak az útnak, egyikük az élre áll és vezeti a csapatot, de én még olyan unortodox libacsapatot nem láttam, amelynek élén öt vezérliba ötfelé repült volna."
Sajnos, jól látod PuPu. És ezzel mindent el is mondtál a baloldalról...

Szamuely Tibor írta...

Egyenlőre úgy látom a baloldali burzsoázia :) By Trockij Leon , nyaral, gondolom a kajmán szigeteken. Szerintem így nem lehet rendszert dönteni, de lehet, hogy tévedek. Egyébként a szobrokat felrobbantani szokták jobb helyeken, a tojás pl. kaszinó, hehe, unortodox "magyar" megoldás és egyenlőre hatástalan. Ez a röhej, nem Orbán.

hello írta...

Valamelyik nap, ha jól emlékszem, Ceglédi Zoltán fejtegette, hogy még ha össze is jönne Tarlós ellenében egy demokrata főpolgármestert választani, a várhatóan fideszes többségű közgyűlés simán megbénítaná, ellehetetlenítené a működését.

Az a dolgok mai állása szerint, mint erre a megint joggal nagyon keserű posztod is utal, túl szép álomnak tűnik, hogy a kerületekben is demokrata jelöltek győzzenek.
A budapesti választópolgárok nagyobb része politikai szellemi színvonalának már többször a lehangoló tanúbizonyságát adta.

Épp egy tegnapi, személyes "élményem" indukálta bennem azt a gondolatot, hogy milyen kár, hogy pl. azoknál a nőknél, akik mindig hosszasan képesek sminkelni magukat, mielőtt kilépnek az utcára, az agyukban honoló vígasztalan sötétség nem rí le róluk azonnal mindenki előtt jól láthatóan, mert azt hiába próbálnák szemceruzával meg szájfénnyel elfedni! Akkor ugyanis fejükön bévül honoló állapot gondos karbantartására is kiterjedne a hiúságuk, nem csak a folyamatos külső vakolásra.

A teremtés koronái esetében valami egyéb, de ugyancsak hatásos ösztönző lenne kívánatos.

Kapat írta...

Oly sokan látjuk, hogyan rohan vesztébe az ország, de mi széplelküen várjuk a totális kivéreztetést. Ki állíthatná meg a szemünk láttára bekövetkező tragédiát? Már az egeket veri az emberek ingerküszöbe! Birkanép vagyunk,pedig kezünkben volt a változtatás lehetősége.Szomorú dolog, ha egyetlen reményünk, hogy egy beteg elmén nyilvánosan kitör az örület, vagy a koncra éhesek belső harca gyengíti meg ezt a szervezett bűnbandát!

csakafidesz? írta...

A kulcs az eredményességhez:
ÖSSZEFOGÁS! ÖSSZEFOGÁS! ÖSSZEFOGÁS!

"Egyedül nem megy!"

Akik nem így gondolják, azok mentálisan retardáltak, vagy tudatosan a Fidesz szekerét tolják

Nem olyan bonyolult ez. Átmeneteileg össze kell "borulni" választani kell egy vezetőt, egy közös testületet, feladatokat kell meghatározni és dolgozni kell.

Aki csatát akar nyerni annak ilyenkor nem nyaralni, hanem teveket, stratégiákat kell kidolgozni és felkészülni és másokat felkészíteni a nagy megmérettetésre.

Ha valaki győzni akar annak elsősorban akkor kell támadni, amikor az ellenség ébersége nyugvóponton van.

Ennek van értelme. A szócséplésnek kevésbbé.

civilhuszár írta...

Kedves Szamuely Tibor !

Halaszthatatlan feladatainak ellátása végett Daniel Péter ügyvéd úr nem tudott jelen lenni kaszinótojás készletével, a szobor elleni tiltakozáson. Bizonyára pótolni fogja mulasztását ha már nem őrzi Orbán rendőrsége, kencés technikáját alkalmazva.:-)

Ethnoman írta...

Erről most ez jutott eszembe:

"Huszonhárom király sétál,
jáspiskorona fejükben,
sárga dinnyét edegélnek,
új hold süt a balkezükben.

Huszonhárom kölyök császkál,
csámpás sityak a fejükben,
görögdinnyét szürcsölõznek,
új nap lángol jobbkezükben.,

(József Atiila: Medáliák, részlet)