2014. augusztus 5., kedd

FORRADALMÁROK ÉS IGAVONÓK

Forradalmárnak lenni - maga a csoda.
Láng, lobogás, intuíció, hevület, mennydörgés és villámcsapás, kardvillanás és hősi halál, egyik kezünkben lángpallosunk, másikban szerelmünk pihegő kebele ötszáz köbcenti szilikonnal turbózva, belegondolni is jajdefincsi!


Ellenben a hétköznapok szorgos robotosának lenni szürkeség, spleen, undor és unalom, rabság és kényszermunka, monotónia és beletörődés, szenvedés felsőfokon – jujjdeszörnyű.


És mégis valahogy úgy van ez, hogy a forradalmár általában éhendöglik, ha nincsenek mögötte a hétköznapok szürke robotosai, az aktivisták, a különféle PR, reklám és szervezési szakemberek, a politika boszorkánykonyhájának névtelen rabszolgái, kiknek – ha jókedve van – hősük odavet egy morzsát a dicsőségből, - vidulj rabszolga!
Persze a forradalmárok általában rosszkedvűek és gondterheltek, emellett meg vannak győződve arról, hogy az emberiség őket szolgálni tartozik, miközben csodálja végtelen bölcsességüket, tisztánlátásukat.


Aztán vannak forradalmárok, akik azt hiszik, hogy önmagukban is elegek a robbanásszerű változások elindításához, akik azt gondolják, hogy személyük fáklya és fárosz, ők a fény csiholói, a tömegeknek meg elég, ha isteni bölcsességük világánál ütemes léptekkel masíroznak utána.
És vannak szorgos robotosok, akik egyszer, valamikor eltalálták már a labdát életükben, ezért aztán a továbbiakban labdazsonglőrként kívánják folytatni az életüket.
Ők adtak találkozót egymásnak az önkormányzati választások alkalmából, meglehetősen izgalmas összetételben, hiszen itt mindenki forradalmár, a tetejében csupa olyan forradalmár, akinek nincs szüksége a szakértelem bolsevista trükkjére, ellenben remekül ötletelnek mindahányan.


Ez egy olyan hadsereg, amelyikben minden katona minimum dandártábornok, de a hadseregekből hiányoznak az utászok, a híradók, a hadtáp, hiányzik a fegyelem, a szervezettség, hiányzik minden, ami egy hadsereget hadsereggé tesz.
Itt mindenki a fajfenntartó hadsereg tábornoka szeretne lenni, baka nuku.
Nem is folytatom, döglött lovat verni nem egy kellemes mulatság, talán még csak annyit jegyeznék meg, hogy ami itt történt, történik, az nagyfokú pofátlanság nemcsak a választókkal szemben, de azokkal az aktivistákkal szemben méginkább, akik hóban-fagyban, esőben-sárban, rekkenő hőségben ott álltak és állnak a tereken, utcákon, és a lelküket tették bele a munkába.


Ha ez az első eset lenne, akkor talán elnézően legyinteni is lehetne, de ez nem az első eset - attól viszont lehet tartani, hogy az utolsó.
Lehet, hogy rosszul gondolkodom, de legutóbb akkor ütött meg a guta, amikor a Nagy Trió tagjai saját magukkal láthatólag felettébb elégedetten bejelentették, hogy teljes négy órán keresztül tárgyaltak a szükséges kompromisszumokról, úgy hetvenegy nappal a választások előtt.
Teljes négy órát.
Megrázó élmény lehetett ennyi időn keresztül konkrét dolgokról beszélni, nemkevésbé dönteni, nem általában rohadt okosnak lenni, hanem némi felelősséget is vállalni.


Csak tájékoztatásul mondanám, hogy V. Fülöp francia király befalaztatta a bíborosokat, mikor töketlenkedtek a pápaválasztás során, talán ez követendő eljárás lehetett volna ez esetben is.
Az sem lett volna baj, hogy ezek a „pápaválasztók” inkább hasonlítanak Hugyos Józsi bácsira, mint Dueze bíborosra, ők a mieink, már szinte megszerettük őket.

Ha csipet kis eszük lett volna, akkor a választásokat egyetlen folyamatként kezelik, egy választási szövetség jól megválasztott cégére alatt viszik végig, egy testület irányítja.
Ha így csinálják, akkor az  országgyűlési választások előtt száz nappal tudja minden érdekelt, hogy ki lesz a képviselőjelölt, ki lesz a  jelölt az Európai Parlamentbe és ki lesz a demokraták polgármester-jelöltje Lúdváron, az önkormányzati választásokon.
Ha emellé rendeltek volna egy tisztességes választási büdzsét, egy színvonalas propaganda-tervet felelősökkel és határidőkkel ellátva, média-tervet mellérendelt költségekkel, felállítottak volna valamiféle ütőképes, hatékony végrehajtó-szervezetet, ellátták volna őket módszertani segítséggel, akkor – talán - lehetett volna esély.
De ebben a formában, egy erős és jólszervezett, nyomasztó médiafölénnyel rendelkező ellenféllel szemben esélytelenek vagyunk.


A kampány irányítását meg egy személyre kellett volna bízni, mert még a rómaiak is diktátort neveztek ki a nehéz helyzetekben, márpedig egy politikai párt számára nincs nehezebb helyzet egy választásnál.
Egy néha több, mint a három.
Ebben az időszakban a politikusoknak már kuss kell, hogy legyen, volt idejük pofázni négy éven át, innentől már csak azt mondhatják, oda mehetnek, azt ehetik, ihatják, nyilatkozhatják, akkor és amit a kampánystáb mond.
És nekünk kell meghatározni, hogy miről szóljon a közbeszéd, nem gumicsontokat ropogtatva, összevissza dumálva semmitmondani.


Aki pedig ezt nem hajlandó elfogadni, az nem jelölt sem a miniszterelnöki, sem a lúdvári önkormányzati képviselői címre.
Nem vagyok olyan tehetséges választási guru, mint például Szigetvári Viktor, de azt azért minden beképzeltség nélkül mondhatom, hogy ha a két kezem a fenekembe dugom, és a fogaimmal tartom a ceruzát, akkor is különbül szervezem meg ezt az attrakciót, mint akik most csinálták.
Ennyire ostobának ingyen nem lehet lenni, úgyhogy körül lehetne nézni, hogy az érdekeltek kinek a fizetési listáján szerepelnek, szerepeltek, visszamenőleg egészen az emlékezetes szocialista miniszterelnöki castingig…


Na, most már mindegy, sorakozzunk fel a Falus főorvos úr által fémjelzett csapat mögött, mosolygós tekintettel, fegyelmezetten és optimistán, és biztassuk a hezitálókat, aztán majd meglátjuk.
A választás után meg új lapot lehet nyitni, rengeteg a feladat…


Mindenesetre az egyik kellemes kommentelőm nagy igazságot írt le azzal, hogy ha el akarjuk zavarni Orbánt, akkor első lépésként ezt az ellenzéket kell világgá küldenünk.
Lesz min töprenkedni választások után, lesz munka dögivel, de a gyászmunkát az ellenzék mai vezetői nélkül javaslom  elkezdeni, mert ha rajtuk múlik, akkor ehhez is csak a következő választás (ha lesz még, ugye…) előtt hetven nappal látnak majd hozzá.


Ja – és mivel sok kritikát kaptam, hogy nem vagyok eléggé optimista, hát akkor hajrá!

:O)))

41 megjegyzés:

okleveles írta...

Tökéletesen igaz, amit ír. Fizikai rosszul létet okoz, amit ezek az urak önfeledten művelnek a homokozóban. Úgy meg vannak magukkal elégedve ,hogy azt sem veszik észre amikor tele van a pelenkájuk. Szigetvári Viktor pedig maga a rémület.

nemóvatos írta...

E poszt előtt néztem meg az ATv_-n Horváth Cs. és Karácsony G. magánszámát.
Volt ott szó zsarolásról, kompromisszumról, egyéni ambícióról és áldozatról...
Úgyhogy ki tudja alhat-e nyugodtan Falus főorvos?
Ha eszük lenne bojkottálnák a főpolgi választást, de nincs.
Először valóban ezt az ellenzéki politikusi garnitúrát kell lesz eltakarítani.

asta írta...

Mire hajrá, PuPu? Szavazzunk, vagy mi? Takarítsunk? Én a takarításra szavazok! Nagytakarításra. Meg szellőztetésre.:O))

Kibic37 írta...

Kedves PuPu!
Írásaid - sportnyelven szólva - szinte kivétel nélkül a feketébe találnak, de ez most szög tizes.
Gratula!

hello írta...

Nnna, akinek ismét kedve szottyanna PuPun követelni az előre mutató javaslatokat a tényfeltárás amúgy valóban nem túl szívderítő foglalatossága helyett, mentse el, és könnyen elérhető helyen gondosan őrizze meg ezt a posztot!

Névtelen írta...

"Ha csipet kis eszük lett volna,..." - Így : (

Unknown írta...

hajrá....................

dmolnar írta...

Hát ja.. hajrá.. (A remény hal meg utoljára)

hello írta...

Kedves Dmolnar, ezzel vigyázz, bár a Gy.-blogon meg egy helyes kis Reményhal-kabalafiguránk is volt, de azóta engem már felvilágosítottak, hogy ha a remény hal meg utoljára, akkor ez azt jelenti, hogy addigra bizony már mindnyájan elpatkoltunk...

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Nem baj. Nem baj ha veszítünk, mert talán tanulunk a saját kárunkon, mert ez visszafordíthatatlan.
25 éve tanuljuk - jól-rosszul - a demokráciát. Lehet, hogy beledöglünk a fájdalomba, de a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak jobb lesz.
Nem számít, hogy sok százezer tehetséges fiatal külföldön keresi a boldogulását és csak azok fognak visszatérni ide, akik nem elég intelligensek. De meg lesznek fertőzve demokráciával!
Mert egy átlag osztrák ember is tudja, hogy a politikusok lopnak, de azt már nem tűrnék el, ha a miniszter elnöke a szülő falujába milliárdokért luxus stadiont építene.
Nyugalom, meg fogjuk mi is tanulni. A saját bőrünkön...
Üdv: - morzsi -

csakafidesz? írta...

T. PuPu!
Azt örömmel konstatálom, hogy blogod olvasásakor a lefektetett sorok között néhány régi gondolatom mintha visszaköszönne.
Ez jól esik, mert megerősíti bennem a hitet, hogy nem éltem hiába.

Egyetlen dolgot azért megkérdőjeleznék. Azt írod és ezzel itt sokan egyet is értenek: - "Mindenesetre az egyik kellemes kommentelőm nagy igazságot írt le azzal, hogy ha el akarjuk zavarni Orbánt, akkor első lépésként ezt az ellenzéket kell világgá küldenünk."
Én értem, hogy mire gondoltál, de nem tudom, hogy mások értik-e. Ez az ellenzék ugyanis mi magunk vagyunk. Bennünket - magatokat is beleértve - ha elzavartok, akkor ki lép majd a helyünkre? Lesz majd a demokrácia látszatának fenntartása miatt tartott hivatásos díszellenzék? Sajnos már most is létezik hasonló! Hárombetűs!!!
Az ellenzéket nem lehet elzavarni, az vagy van, vagy nincs. Manapság többnyire csak elvétve akad.
Valamikor a "Kapcsolaton" az egyik hsz-omban azt írtam, hogyha nem figyelünk eléggé, akkor Orbán a hátunk mögött megszervezi a saját ellenzékét. Bingó! A lottó ötösöm jött volna így be.
Akkor meglátásomat nem fogadta nagy egyetértés. Ettől még igaz lett.
Sajnos de való, hogy ez a gátlástalan gépezet a jól kiválasztott embereik által szinte mindent maguk alá gyűrtek már. Mi miért lennénk kivételek? Nekünk is vannak-voltak gyarló vezetőink. A tömeg meg úgy nagy általánosságban mindenhol félrevezethető.
Ezt úgy hívják, hogy tömegpszichózis.
A vezetők pedig mindig akadnak. Ki önként, ki önkényesen. Ezért, nem mindig az vezet, aki erre a legrátermettebb és a legalkalmasabb. Ennek éppen az ellenkezője igaz. Sajnos! Arra azért kíváncsi lennék - análkül, hogy bármi rosszat is gondolnék FF Úrról -, hogy a megkérdezett jelöltek között ő hányadik volt a sorban. Félek, hogy ő is olyan körülmények között lett főpolgármester jelölt, mint ahogy anno Bajnai min.elnök jelölt lett.

DarthVader írta...

TELE VAN A TÖKÖM VELETEK.

Az, hogy töketlenkedik az ellenzék (ami alatt a három nagyot értem persze) az igaz. Az, hogy ezért őket valagba lehetne rugdosni erősen, igaz. De ha megszületik valami kompromisszumféle, mint jelen esetben, akkor a baloldali megmondóemberek - igen, Pupu is - mit csinál? Fintorog. Soká lett. Meg nem is úgy van. Meg hát vajon hogy castingolták. Meg majd megfúrják.

A Fidesz csinálhat bármilyen baromságot/aljasságot, a jobboldali megmondóemberek teljes mellszélességgel mögéállnak, és irgalmatlan energiával védik a védhetetlent. Ettől van még mindig 40%-a a Fidesznek. Az a kevés hezitáló pedig, akinek tele van a töke a Fidesztől, de a baloldallal kapcsolatban is bizonytalan, elolvassa a baloldali megmondóóembereket, aztán bólint: hát ja, én is igy gondolom. Megyek Délegyházára pecázni szavazás helyett.

Nem lehetne egyszer, csak egyetlen egyszer valami olyasmit is irni, ami esetleg pozitiv? Hogy nehezen, de meglett egy olyan jelölt, aki vállalható? Basszátok meg, ha Ti azt irjátok, hogy reménytelen, akkor a szerencsétlen polgár még veletek is kezdjen vitatkozni magában, amikor ő is attól fél, hogy az?

Menjetek a fenébe. (Ezt tényleg barátilag és szomorúan. Értetek haragszom.)

PuPu írta...

Darth Wader
Hiába hörögsz itten, egyrészt nem született meg a közös jelölt, másrészt meg a kisdedet ha meg is születik, már megint tűzoltóslaggal kell kimosdatni a szarból, már megint kényszermegoldásnak tűnik, a bánatos bábák meg már megint képtelenek a tisztességes kommunikációra.
Nem gondolod, hogy nem a választónak kellene alkalmazkodni ehhez a rakás idiótához, hanem nekik kellene végre megtanulni a szakmát?
Hacsak némelyik nem a szakmáját - a zavarkeltést - gyakorolja éppen?
:)

DarthVader írta...

PuPu drága, akkor mondj egy jelöltet, aki számodra elfogadható.
Ne legyen pártpolitikus, de tömegek álljanak mögötte. Ne a gazdaságból/pénzvilágból jöjjön, de értsen a gazdasághoz/pénzügyekhez. Ne legyen "politikai múltja", tudjon politizálni, ne legyen "ismert", de legyen széles körben ismert.

Kissé nevetséges.

PuPu írta...

csakafidesz?
Ezt írod:" Ez az ellenzék ugyanis mi magunk vagyunk. Bennünket - magatokat is beleértve - ha elzavartok, akkor ki lép majd a helyünkre?"
Nem, nem mi vagyunk az ellenzék, mi a választópolgárok vagyunk, akiknek a pártok programokat kínálnak ezüsttálcáról, jelen esetben éppen szart majonézzel.
Ha párttag vagy, akkor viszont te is felelős vagy azért, hogy ezt kínáljátok, mert nem zavartad világgá a saját pártod idiótáit.
Nem, nem az öregeket, hanem a gennyeseket, a gusztustalanokat, a megélhetési politikusokat, a karrieristákat, mert nem Lendvai Ildikót kellene világgáküldeni, hanem...
Illetve nem bólogatni kellene kedvenc Ferencünk hülyeségeihez, hanem rá kellene szorítani teljesen demokratikusan, hogy kezdje végre pártszerűen működtetni azt a one man show-t, amit DK-nak hívnak, és hamár demokratikus az a koalíció, akkor talán nem kamarillapolitikával kellene irányítani.
Ezt a Szigetvári-Juhász féle tömörülést meg ott kellene hagyni a francba, egy pártba egy karriereista is éppen elég, kettő már bőven sok.
Ha viszont választópolgár vagy, akkor dörmögj nyugodtan, már a római jog szerint is megillet téged ez a jog, ius murmurandi a jogintézmény megnevezése...
:)

PuPu írta...

Kedves Darth Wader, ezeket a kritériumokat te állítottad, nem én.
Szerintem lehetne a közös jelölt politikus, ha például tudnánk, hogy a három párt mivel bízza meg és ő képes-e a megbízást elfogadva dolgozni.
A pártok meg állítsanak mögé tömegeket, ha tudnak.
Ez egy órával ezelőtti hír: http://www.atv.hu/belfold/20140805-horvath-csaba-visszavonult/hirkereso
Szerinted ez a normális ügymenet?
Egyébként sok sikert Falus Ferencnek, majd lassan talán megtudom, hogy fatornyos kis falunkban ki a jelöltem...
:)

hello írta...

Jóvan, PuPu, nagyon tetszik, ahogy bepöccentél - okkal-joggal, mit ne mondjak.
Majd megint nyilván sápítoznak egynehányan miatta, de rá se ránts, a Te dolgod a TÜKÖR feltartása.
Aki meg a sovánka eredményt gömbölydednek akarná látni, úgy tudom, a Holnemvolt Parkban az elvarázsolt kastélyt meghagyták...

csakafidesz? írta...

T.PuPu!
Te, lehet hogy csupán választópolgárnak érzed magad, de írásaidat olvasva nem vagy kormánypárti.
Ha pedig nem vagy kormánypárti, akkor ki is vagy valójában...?
Azt ne mond, hogy pártatlan, mert olyan kategória a világon nincs. Mindenki valakihez, valamihez tartozik. Lehet, hogy fizikailag éppenséggel nem, de mentálisan biztos.
Egyébként bármely párt tagjai is, ha annak van itt az ideje egyszerű választópolgárokká válnak. Ez csak egy átmeneti állapot és nem státusz.

Ezért bizonyosan tudom, hogy nem egy vagy a tátott szájjal szemlélődők közül!

Aztán következetes az végképp nem vagy.
Lapozz vissza néhány napot, úgy a szoborépítés elleni tiltakozás környékére. Ott még felmagasztaltad a most éppen lesajnált Gyurcsányt.
Aztán, ha egy kicsit is visszaolvasol bizonyára tapasztalni fogod, hogy soha sem bólogattam "Gyurcsány hülyeségeihez" sőt én kifejezetten bíráltam és bírálom ma is, mert Orbán 2/3-ához ő is nagymértékben hozzájárult.
További szép estét!

PuPu írta...

Kedves csakafidesz?
Én választópolgár vagyok, aki mellesleg szórakozásból blogot ír.
Nem politizálok pártban, nem vagyok tagja egyik pártnak sem, - ezt egyébként nem tekintem érdemnek, de szégyennek sem.
Így aztán előfordulhat, hogy önálló véleményem van, ami párttagként nemigen lehetne, mert kötne a pártfegyelem.
Hogy többnyire Orbán és a Fidesz-KDNP ellenzékével értek egyet, az nem jelenti azt, hogy én lennék az ellenzék, mivel az pártpolitikai és államszervezési fogalom, pártnak párt lehet az ellenzéke.
Én - maximum - támogathatom a szavazatommal az ellenzéket - szoktam is tenni.
Ami meg Gyurcsányt illeti, kedvelem őt, szerintem is talán az egyetlen ütőképes pártpolitikus, de ettől még nem vagyok elájulva tőle, mint errefelé néhányan, akik szerint nem lehet kritizálni a Mestert.
Dehogynem lehet, különösen ha éppen lotyaszájú vagy idiótaságot csinál, levitál meg rossz szerződéseket köt, stb. stb. - de ezen szomorkodjanak a DK tagjai, ha már szóvátenni nem merik.
Ettől még Gyurcsány Gyurcsány marad, akit továbbra is kedvelek, de továbbra sem imádok.
Vagy kellene?
:)

PuPu írta...

Kedves hello, itt mnár mindenki mindenkivel szembefordult, közel a perc, mikor felírhatjuk a falra: isa por és homu vogmuk, nemzethaláleset miatt ország kiadó...
:O)))

glorianna írta...

Kedves Morzsi!

Írod: "a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak jobb lesz." - nekem ez túlságosan ismerős, legalábbis a családunkban már jó 110 éve ezzel a reménnyel élt-halt négy generáció. Az én korosztályomnak és az utánam következőknek annyival valóban jobb volt, mint az elődöknek, hogy világháborút nem kellett túlélnünk, egyéb lényeges jobbulás nem történt.

A poszthoz: realista pillanatkép, mint csaknem mindegyik Pupu-szösszenet.

Névtelen írta...

Mivel eddig senki nem vette a fáradságot, hogy a 2,5 órája berakott linket megnézze, szájba rágom: Veszprémben 5 azaz öt szervezet egyezett meg, 4 párt és egy civil szervezet. A polgijelölt dk-s. Ennyit az általánosító lebénázásról meg a one man show-ról... Az önkormányzati választásokkor normális pártoknál abszolút a helyi szervezetek döntenek. Lásd Pásztor ügy.

csakafidesz? írta...

Kedves PuPu!
Vitatkozhatnék veled, de pusztán a vita kedvéért nem teszem. Ez már úgyis csak akadémikus vita lenne közöttünk, ami viszont ritkán érdemi. Az elmélet ugyan sok mindent elbír, de ennek nem most van itt az ideje.
Talán majd egyszer, valamikor egy győztes választás után.
Egyébként 2006 óta én sem vagyok gyakorló párttag, ettől függetlenül az MSZP-vel 1992-ben létesített tagsági viszonyom a mai napig sem szünt meg.
Arra, hogy ez így történt megvan a megfelelő indokom, amit ma is büszkén vállalok.
A dolog Gyurcsánnyal van összefüggésben, aki már akkor is - igaz a külső belső támadások kereszttüzében - gyakran bénázott és még a törvényesen meglévő jogaival sem volt képes élni. Ezért van most a Fidesznek másodszor is 2/3-a.
Sokan mondják, hogy mit tehetett volna szegény, hiszen eszköztelen volt és mindenképpen meg akarta őrizni a társadalmi békét. Én akkor is azt mondtam és most is azt mondom, hogy volt megfelelő eszköz a kezében, csak nem kellett volna teret engedni azoknak a külső és belső erőknek akik mindenképpen a megbuktatására törekedtek.
Azt mondod LI, én meg azt teszem hozzá, hogy érdekes a személyisége. Frakcióvezetőként nagyon jól helytállt, anyatigrisként védte Gyurcsányt miközben néhai KP-el együtt Gy ellenzékéhez tartozott. Persze még voltak egynehányan, de hosszú lenne őket felsorolni.
Hát "röviden ennyit" altatónak.
Üdv.:

PuPu írta...

Kedves névtelen, akinek egy mozdulatába kerülne csak, hogy nevet adjon magának, már csak, hogy meg lehessen szólítani - O Név/URL cím - pötty a karikába!
Olvastam, örültem, drukkolok nekik - de azt ugye tudod, hogy nem a jelölő szervezetek száma számít, hanem a szavazatok?
De azért ez példás, lehetne máshol is összefogni, lehetett volna ezt akár a parlamenti választások előtt is megtenni - nemde?
:O)))

Péter írta...

Figyeljük a híreket? Nekem nagyon úgy tűnik, itt az mszpvel van komoly baj, ők töketlenkednek a végtelenségig, végképp romba döntve bármilyen összefogást, megegyezést. GyF nem véletlenül hagyta ott őket.
T. Névtelen és Pupu! Veszprém: tényleg inkább az az érdekes, ki maradt ki. Csak az LMP. Ez megint egy bizonyíték, hova tartoznak valójában.

jutka írta...

Végig olvastam az összes kommentet, és nagyon elszomorodtam.
Pupu, olyan jó, hogy vagy, és valahol legalább tudok olyasmikről olvasni ami megvilágit sok olyasmit, amit érzek, de nem tudom szavakban önteni. Remélem, hogy még sokáig olvahatom az irásaidat.

PuPu írta...

Kedves hello, ugye, hogy nem is nehéz kitalálni, hogy hogy működnek és kinek a szekerét tolják?
Hihetetlen!
:)

hello írta...

Igen, PuPu, ugyanez jutott az eszembe!
És akkor ugye mi vagyunk a feketeülepűek, hogy nem hozsannázunk alélt áhitattal az oly kiváló és tiszteletre oly igen méltó demokratikus ellenzék minden egyes megnyilvánulásakor!?
Mi keserítjük/bizonytalanítjuk el a szavazópolgárokat - nem ám ezek a remekbe szabott, döntésképtelen funkcionáriusok!

pleinair írta...

Szerintem a megjegyzések mindegyikében van igazság, ugyanakkor van tévedés is.
Ami bennem a legerősebb visszhangot váltotta ki, az Pupu párttagsággal kapcsolatos véleménye.
A párttagság nem jelenti azt, hogy az embernek ne lehetne önálló véleménye. A pártfegyelem nem kényszeríthet senkit szolgai bólogatásra. A párttagság önmagunk igazságérzetének vállalását jelenti, azt, hogy szükségét érezzük, hogy egyénenként is ellensúlyt képezzünk egy aljas hatalmi túlsúllyal szemben. Egyénenként, de pártban összeadódva, mert 'az 1 enélkül mindig 1 marad. ' (József A: Tanultátok-e a számokat?)

Egyetértek Pupuval,"nem bólogatni kellene kedvenc Ferencünk hülyeségeihez, hanem rá kellene szorítani teljesen demokratikusan, hogy kezdje végre pártszerűen működtetni azt a one man show-t, amit DK-nak hívnak, és hamár demokratikus az a koalíció, akkor talán nem kamarillapolitikával kellene irányítani"
ezenkívül fel kellene hívni Ferink figyelmét, hogy jobb lenne óvakodni az úriemberi finomkodásról, a levitálásról. Rá kellene venni, hogy a "szenvedéllyel" szeretett haza érdekében szenvedéllyel menjen neki Orbánnak és maffiózóinak, úgy mint régen, ugyanazzal a erővel, elszántsággal.
A kritikát és "rászorítást" is jobb lenne párton belül tenni, nem hibákat, lemeztelenített sebeket ország-világ elé tárva lökni Gyurcsányt, a DK-t és a baloldalt vérszomjas dögkeselyűk elé.
Ebben az oly érzékletesen, rusztikusan fogalmazó Darth Wader véleményéhez csatlakozom, mert igaza van. Meg kellene végre tanulnunk disztingválni, különbséget tenni a külvilág számára és belső használatra szánt kommunikáció között.

csakafidesz? írta...

T. pleinair!
Amit fentebb írtál abban sok igazság van, de ugyanakkor van tévedés is.
1./ Vajon igazságod vagyon abban, hogy a stíluson kellene változtatni? DartVader barátunkkal együtt úgy gondoljátok, hogy át kellene alakulni valamiféle propagandagépezetté, aki mindig csak csak a pozitívukat mantrázza. Az ellenoldalon sok erre hasonlító példa van. Ha követjük őket, akkor minden rendben lesz? Ettől a meglévő problémák még megmaradnak, az ország egy fikarcnyival sem lesz előrébb.
A politikus hölgyek és Urak el lesznek majd ájulva a sok tömjénfüssttől és továbbra is önelégülten szédelegnek a semmi közepén.
Aztán elérnél vele valamit is? Hát a semminél nem többet.
Ez tehát egy óriási tévedés, Az emeber elsősorban a bírálatból és kritikából tanul. Aki viszont nem bírja a kritikát az vonuljon el és ne erőltesse a szereplést!

2./GyF és társai bizonyítsák be, hogy érdemesek mindannyiunk elismerésére. Ferenc azt már bebízonyította, hogy nem tudott megfelelni a számára úgy 10 esztendeje megelőlegezett bizalomnak.
Ezt az országot OV karjaiba navigálta. Ezt a csorbát egyedül csak ő lenne képes kiköszörülni, ha meg lenne irányába a megfelelő bizalom.
Ő az a politikus akit igazán az egyik oldal sem fogad el és ez meglátszik a népszerűségi listán elfoglalt helyén is.
Az okok taglalására most nincs idő, de az tény, hogy neki már a kezdetekkor a háttérből kellett volna építgetni azt az pártot, ami aztán a későbbiekben ütős erővé válhatott volna.
De nem tette, mert Ti barátaim rajongó szeretettel vettétek körül és a túlzott szeretet mindig rossz irányba visz.
Gondoljatok egy régmúlt szerelemre vagy bármi másra, amiről csak később derült ki, hogy zsákutca.

Befejezésül egy idézet: - "Ebben az oly érzékletesen, rusztikusan fogalmazó Darth Wader véleményéhez csatlakozom, mert igaza van. Meg kellene végre tanulnunk disztingválni, különbséget tenni a külvilág számára és belső használatra szánt kommunikáció között."
DartVader-nek sincs igazad. Nincs kettős beszéd. Igazság van amit mindenképpen ki kell mondani. Persze mivel igazság is sokféle létezik, ki-ki mondja ki a saját igazságát. A többiek meg vitatkozzanak vele! Ha nem így teszel, akkor egyszerűen csaló vagy aki félre akarod vezetni a hallgatóságodat.

joszi írta...

Remek érzés, ezt sok tükröt látni a mi térfelünkön, s benne a saját arcomat ismételten.
A tükröt tartók legnagyobb elönye, hogy az ó arcuk nem látható érthetó okokbol..
Tusko Hopkins esete ismétlödik, aki a névsort olvassa, s ezek szerint az ideális ellenzéki vezetö lenne.
Piszkos Fred szerepe még kérdéses de a sivatag már ittvan.

alizka írta...

Bíztam benne,hogy Magyar György mögött felsorakoznak az ellenzéki pártok.Biztos győzelem lett volna.Egy roppant szimpatikus ügyvéd,nem kellett volna felépíteni,mindenki ismeri.Szigetvári,Juhász törtetése förtelem.

rotgar írta...

Ingyen egyszerűen nem lehet ennyire hülye senki mint az ellnzék, ennek oka kell, hogy legyen. Az egyik ork, hogy az mszp kampányfőnöke, kampány alatt állíttatta le a Rogán cikkeket, az óbudai lakáspnamát. Így nem is csoda a siralmas leredmény. Néhány kulcsember a fityeSS zsebében van, a többi meg töketlen.

Unknown írta...

Mindenki a fideszt látja a háttérben, pedig szerintem be kellene vallani már magunknak, hogy a honfitársaink vannak a háttérben, a szavazók akik vagy elmentek szavazni, vagy nem, vagy a fideszre szavaztak vagy másra.TGM legutóbbi megszólalására(http://www.atv.hu/videok/video-20140728-tamas-gaspar-miklos) oda kellene kivételesen figyelni, engem nagyon letaglózott. A fidesz legyőzte ezt a mai magyar társadalmat. Megvette, lefizette, akit lehetett megtört vagy elüldözött. (már a "megölt" is szóba kerülhet, de én még naiv szeretnék maradni, hogy ilyen nem történt. Okol itt mindenki már mindenkit, hogy ki a hibás a mára kialakult helyzetért, pedig én akkor is azt mondom, hogy mindahányan vagyunk ebben az országban, mind hozzátettük a magunk részét. Ez az életünk szeretnénk de nem tudjuk elcserélni, visszacserélni. Okosak vagyunk, mert már túl vagyunk rajta, de akkor ott abban a pillanatban nem tettük meg, amit kellett vagy lehetett volna. Sokan nem is tudtuk, hogy mit kellett volna csinálnunk.

MA és HOLNAPUTÁN(08-08) azt hiszik majd kevesen, hogy sokan vagyunk, de félek csalódás lesz, mert belterjes a közösségünk. A nagy többség nagy ívben tesz a mi ideológiai sérelmeinkre, kínunkat nem értik meg, mert nem eszmeiségben gondolkodnak, hanem forintokban, vagyonban, betevő falatban.
Sajnálom a mai politikusokat, mert tisztában vannak azzal, hogy a beszédeken kívül nem sokat tudnak tenni, azzal pedig nem fogunk sohasem kormányt dönteni, főleg ezt a kormányt nem, mert jól viselik az összes verbális támadást, mert tudják, hogy azok nem többek, mint pöckölt meggymagok.

Talán akkor összerezzennének újra, ha a diákok mindannyian a vidéki mezítlábasok hadával összefogva elfoglalná a városokat, megbénítaná az életet. Erre kicsinél is kisebb esély van.

Én egyetlen viselkedési forma miatt kezdek haragudni az ellenzéki vezetőkre: hazudnak, ha kell. mismásolnak, mószerolnak. Félek, hogy a DK is visszabillen a másféle politizálásból a hagyományosba. Oda lesz Öszöd mítosza, ha veszni hagyják az igazságot. Oda lesz Öszöd igazsága, ha nem annak szellemében kezdenek el dolgozni, alulról építkezve, következetesen, nyíltan egyeneses megmondva, hogy mi mért történik és mi a CÉL.


Szóval testvéreim, elvtársaim, semmiféle ilyen meg olyan beszéd, CSak az Igazság, ha fáj, ha kellemetlen akkor is.

Remélem PuPu-nak is ez a bánata, ez indítja keserű ízű írásra és mindenkinek, akinek fontos a demokrácia, az egyenlőség, szabadság, testvériség, azoknak ugyanúgy a legfontosabb, hogy megértsük egymást és tegyünk egymásért, összességében az Országért, Európáért!!!!

csakafidesz? írta...

T.Béla Nob!
Gratulálok, a szívemből szóltál.

T.Mindenki!
Engedjétek meg, hogy a fentiekben már érintett GyF történetet (16:54) elmondjam. Ez az a verzió, amit egy kicsit belülről én így láttam.

Gy.megválasztásának körülményei közismertek. A döntés nem volt jelentősen többségi, de a választmányi többség őt erősítette meg.
Ha valaki azt hinné, hogy a belső harcok ezután nem folytatódtak, az nagyot téved. Látszatra sok volt a támogató, de a mélyben folyt ellene az aknamunka.
A 2006-os választásokat Ferenc meggyőző fölénnyel megnyerte az MSZP-nek, de azt már előre lehetett látni, hogy ennyi volt.
A széthúzás, a belső ellentétek fokozódni kezdtek. Gyurcsány akkor mondta el a híres-hirhedt öszödi beszédét azzal a céllal, hogy kicsit "gatyábarázza" ezt a látszólag hitehagyott, fásult társaságot.
De ekkor már az itélet megszületett. Gyurcsánynak mennie kell.
Valaki-valakik kiszivárogtatták a beszédnek azon részeit, amivel a közvélemény előtt besározhatták az akkori sokak által imádott "bálványt".
Amint azt tudjuk, ez sikeresnek bizonyult. 2006.nyár végén nem kívánt megmozdulások kezdődtek az országban, melyek 2006. őszében csúcsosodtak ki. Az események irányításában a Fidesz vitte a primszerepet.

Aztán megkezdődött az akkori min.elnök levadászása. Azt már tudjuk, hogy az akció sikeres volt. Azonban sokak számára ma is érthetetlen a dolgok ilyetén alakulása, hiszen ez az érintett közrehatása nélkül nem történhetett volna meg. Persze nehéz ennek megitélése, de az ténykérdés, GyF nagyot hibázott akkor; -
- amikor a kiszivárgtatást követően nem rendelt el az akkor már feltételezett elkövetőkkel szemben azonnali vizsgálatot és nem volt hajlandó példát statuálni. A minimum az lett volna, hogy kiszórja őket az MSZP-ből még akkor is, ha akkor éppen magas beosztásokat töltöttek be.

- amikor nem nyújtotta be azonnali lemondását.
Ha benyújtja két dolog történhetett volna:
1./ A választmány a lemondást nem fogadja el. Ebben a pillanatban azonnal ő kerül a "macska" szerepébe és ő határozza meg, hogy kivel tovább, mit és hogyan stb. Egyszóval feltételeket szabhat!
2./ A lemondását a válaszmány elfogadja. Azonnal megszűnik a kormány és ügyvezető kormányként működik tovább. A közt.elnök kiírja az új választásokat és a Fidesz nyer. Előáll az a helyzet, hogy neki kell megennie azt amit Gyurcsánynak kifőzött, sőt a válsággal is neki kellett volna megbírkóznia.
Az ellenzék pedig építhette volna saját magát és könyörtelenül bírálhatta volna az ellenoldalt. Elmaradtak volna a nyárvégi és őszi események.
Borítékolni lehetett volna, hogy a következő választást újra az MSZP nyeri, még az is lehet, hogy 2/3-al. Ezt persze soha sem fogjuk megtudni, de a dolgok logikájából ez következik.

Ami az események után történt az már a tesze-toszaság, a böszmeség, a töketlenkedés, az állandó ötletelés és a tehetelen sodródás története. Hogy mire futott ez ki? 2010-ben 2/3-al győzött a Fidesz és megkezdődött a demokrácia erodálódása.

Ez természetesen az én saját verzióm. Semmi hivatalos jólértesültség nincs benne. Lehet, hogy pontosan nem így történt, de abban biztos vagyok, hogy nem járok messze az igazságtól.

Ezzel a magam részéről a "Gyurcsányozást" lezárt ügynek tekintem.


pleinair írta...

Kedves Csakafidesz?

Szerintem igazság csak egy van.
Mégpedig az az igazság, hogy ennek az országot tönkretevő kormánynak hibbant vezetőjével együtt takarodnia kell.
Nem kell, muszáj! Mert soha se fogjuk kiheverni kártékony tevékenysége következményeit: a totális gazdasági, társadalmi és morális válságot.
Szép lenne, ha erről igaz szóval győzhetnénk meg a választókat.
De az a társadalom, amelyiknek többsége idióta fidesz - hazugságokkal manipulálható, azzal speciális hangot kell megütni. Ez ép eszű és lelkű ember számára nagyon nehéz. Milyen egyszerű lenne elmondani az igazat, elzavarni a kormányt, aztán majd az igazság és közjó szellemében vezetni az országot!
Pláne ha lenne erre alkalmas, nem egymást fojtogató, nem gyűlölködő, és nem ostoba ellenzékünk!


kekec írta...

A röhej az, hogy már annak is örülni kell, hogy MÉGSEM Balázsovitsot nyomta be a DK és személyesen Gyurcsány. De a volt tiszti főorvos sem tűnik jól felépíthető brandnak - főleg nem 69 nap alatt. És még az sem biztos, mert Horváth visszaléptetése még nem tod zicher, annyi mindent akarnak "ellentételezésként" az Mszp-sek.
Tényleg ennyire szegény az ellenzék, hogy nem tud egy elfogadható, városüzemeltetési gyakorlattal rendelkező jelöltet állítani? Akiről el lehetne hinni, hogy képes egy nagyváros vezetésére? Mert egy médiaszereplő ügyvédről ezt még kevésbé lehet elhinni.
Akkor már inkább Bokros!
Mert az egyezkedő pártfütyik egy dolgot felejtenek el: a választók nagy részét nem köti pártfegyelem - azokat meg kellene győzni!

hello írta...

Kekec, nagy igazságod vagyon:
"az egyezkedő pártfütyik egy dolgot felejtenek el: a választók nagy részét nem köti pártfegyelem - azokat meg kellene győzni!"

Pleinairtől azt is tudjuk - bár én erre minden párttag esetében azért nem vennék mérget -, hogy a pártfegyelmet felülírhatja a tag önálló gondolkodása. Ugyan elég sok ellenpéldát ismerek rá: akik egyenesen árulásnak minősítik az ilyesmit. Na mindegy, szóval talán őket sem árt meggyőzni, legyenek bármilyen elkötelezettek is.

hello írta...

Csakafidesz?-nek:
A leírt verziód számomra nagyon is hihető, pláne az azóta megélt történések fényében. Mi több, a Gy.-blogosok, már anno is elég sokat agyaltunk ezeken a dolgokon.

Ami meg a megoldási verzióidat illeti: tény, hogy utólag sokkal világosabban látszik mindaz, ami az események sűrűjében - pláne, egy maga által is bevallottan kórosan jóhiszemű ember esetében - korántsem.

csakafidesz? írta...

T.helló!
Köszönöm egyetértő soraidat.

Amit az utolsó sorban írtál az akár igaz is lehetne abban az esetben, ha a min. elnök Úr mellett nem lettek volna hű munkatársak, elkötelezett tanácsadók és benne hívő "pártkatonák".
Ezek ilyen esetekre vannak rendszeresítve. Ezt hívják hivatalosan válságstábnak.
Amikor kipattant ez a botrány az első dolog az lett volna, hogy azonnal összeül a válságstáb és kidolgozza a további teendőket.
Ha megszületik az A, B esetleg C terv, mindjárt leegyszerűsödik minden.
Ezt kellett volna tenni, nem pedig össze-vissza kapkodni és rosszabbnál-rosszabb döntéseket hozni.
Azt nem hinném, hogy teljesen magára maradt. Akkor az eggyel több ok, hogy azonnal
lemondjon.

civilhuszár írta...

Kíváncsi leszek a pénteki bölcs szokásos MSZP döntésre.
A legnagyobb ellenzéki párt tudata az emberi egóval párosulva, előtérbe helyezi egy pártbeli jelölését.
2018-ban pedig nem tartom kizártnak, ha még egyáltalán egyben lesznek, párton kívüli miniszterelnök jelöltjük lesz megint..