2014. augusztus 4., hétfő

HORROR

Horváth Csaba viccelődött ma.
Az MSZP politikusa ma reggelre sajtótájékoztatót hívott össze, melyen egetrengető bejelentést tett: hetven nap van hátra az önkormányzati választásig.
Ennek jegyében bemutatott egy óriásplakátot, amelyen Orbán Viktor és Tarlós István arcmása, valamint az „Ez a város nem az övék” felirat látható.
Dehogynem, és ha Horváth Csaba és szövetségesei így folytatják, akkor akár kőbe is lehet ezt vésni.


Azt is mondta: az embereket nem személyi kérdések foglalkoztatják.
Pedig azok foglalkoztatják, merthogy szeretik a döntéseiket személyekhez kötni, ha nincs megfelelő személy, szavazat sincs.
Namármost azt is mondta, hogy persze erről is lesz majd bejelentés további egyeztetések után – délután…


Vélhetőleg akkor majd bejelentik, hogy Budapestnek huszonhárom kerülete van, de egyikben sem lesz sem Orbán Viktor, sem Tarlós István polgármester, hogy kik lesznek az viszont irreleváns ebben az illiberális rendszerben, de azért majd lesz erről is bejelentés holnap reggel.
Vagy holnapután.


A libák lassan útrakelnek, ezek még mindig egyeztetni fognak, mert a döntő erőt képviselő liberálisok új jelöltet dobtak be: Kelemen Annácskát.
Ezt még el lehet játszani hatvankilenc napon át, csak az a baj, hogy már senki sem veszi komolyan őket, nem mintha idáig...


Gyurcsány pedig – akit éveken át nem volt képes kinyírni senki – bebizonyítja, hogy ebben is jobb náluk – neki sikerülni fogy kinyiffantani magát.
Szánalmasak, mind, egytől-egyig.
Egy esélyünk maradt: A Vezér rálép saját kilógó nyelvére és felbukik.
Ebben reménykedjünk…

:O)))

56 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu! Nagyon kedveltem az írásaid egy darabig. Sajnos múlt időben. Az utóbbi néhánnyal, és ezzel különösen Te is szépen beálltál azok sorába, akik a semmitmondó, ámde hatékonyan elbizonytalanító és elkedvetlenítő faszalgást jogos kritikának beállítva "belülről" rombolják le végképp az orbánellenes oldalt. Azt is értem, hogy el vagy keseredve, vagy más negatív érzések kerítenek hatalmukba a "hírek" láttán. De neked "Írástudóként" felelősséged is van, nem biztos, hogy az a cél, hogy ezeket a negatív érzéseket minél hatékonyabban terjesszük, még jó sok emberbe beleplántálva a reménytelenséget. Mert ilyen írásokkal csak ezt lehet elérni. Vannak jóravaló ismerőseim, akik annyit hallgatták mindenhonnan ezt vesztesnek született, béna, balfasz baloldali ellenzék dumát, hogy végül a jobbikra szavaztak, bár ezt utólag nemigen reklámozták. És kicsit se nácik. Lehet, hogy a lényeglátásukkal van némi probléma. De ezen azok esetében is el kéne gondolkodni, akik állítólag véget akarnak vetni orbánisztánnak, mégis minden megszólalásukkal azokat csesztetik és járatják le, akiknek ugyanez a CÉLja, csak egy párt tagjaként éppen tenni is próbálnak érte, nem csak szövegelni. Lehet, hogy nem csinálják nagyon jól, sőt, lehet, hogy kívülről nézve többek szerint szarul csinálják. Próbáltunk nekik segíteni? Értelmes, kreatív ötletekkel jobbá tenni a dolgot? Ha Te lennél ott, ügyesebb lennél a tárgyalásokon, a kommunikációban? Akkor miért nem vagy ott? Ha egyszer közös a CÉL, miért elgáncsolni próbáljuk egymást útközben, miért nem segíteni? Ugyanez persze vonatkozik a pártokra is. De azzal sem jutunk előrébb, ha mutogatunk rájuk, hogy ni-ni a barmok, egymást b*sszák. Megteszi ezt helyettünk is a másik oldal. Lényeglátás és arányérzék. Két fontos dolog. Szerintem. Szilvia

Unknown írta...

Szilviának 90 %-ban igaza van. Az ilyen hangvételü írások többedt ártanak, mint használnak. A baloldal ettől függetlenül balfasz és béna, fölösleges erre még ráerősíteni.

Mi lenne a teendő? Egy valós, eredményt hozó CSELEKVÉSI TERVVEL ELŐÁLLNI. Csakhogy amíg nincs meg az ellenzéki oldalon a Vezér, nincs, aki egységbe szólítsa a szátfelé húzó baloldalt.

Na ezen kéne elgondolkozni, de sürgősen! Mert minden nappal RÖVIDEBB az idő Orbán eltakarításához.

A baj csak az, hogy még EL SEM KEZDTÜK A TÁRGYALÁSOKAT, máris sikerült "tönkrevernünk egymást".

Hát így nehéz lesz. De walamyt mégiscsak kéne csinálni: BEÁLLNI A SORBA, és menni előre, hátha közben akad egy rátermett Vezér-tipus, aki hajlandó az ÉLÉRE ÁLLNI A NÉPAKARATNAK.

Kezdetnek itt lenne augusztus 6. Vagy 8- Tökmindegy, melyik napon, csak az nem, hogy MENNYIEN LENNÉNK Orbánnal szemben?

Ha sokan, erre lehetne építeni. Mindenkinek, civileknek, pártoknak egyaránt. Ha viszont kevesen, beállhatunk a másik sorba: Orbán alattvalói sorába. De aztán sírásnak helye NINCS.

Tüske Zsófia írta...

Kedves Szilvia, az orbánellenes oldalt nem kell lerombolnia, megteszik azt ők meglehetős hatékonysággal.
Várszegi Szilárd, akár igaza is lehetne, csak éppen a [na nem komolyan, csak úgy képzeld el, ahogy a vicc mondja] egységbe tömörülő baloldal semmivel sem jobb, semmivel sem tisztességesebb, mint az orbáni maffia, viszont sokkal tehetségtelenebb. Mert célszerű lenne azt is meggondolni, mi következne az orbánmaffia leváltása után. Hát azt valószínűsítem, semmi jó ezekkel a szereplőkkel.

Unknown írta...

Sajnos,kedves Pupu, ez alkalommal sem tdok vitába száálni veled. Gyurcsányért kissé fáj a szívem!

hello írta...

Kedves nem is Névtelen Szilvia!

Ha akár több évre visszamenőleg tényleg folyamatosan olvastad PuPu írásait, akkor ugyanannyira tisztában kéne lenned vele, mint pl. én vagyok, hogy DE BIZONY, PuPu számtalanszor és rengeteg hasznos, okos tanácsot, javaslatot, gondolatot írt már le a blogjaiban.
Vagyis az értelmes, kreatív ötleteket ne rajta kérd számon, inkább azon mélázz el, vajh, mitől derogált a magukat felkent, kiváló ellenzéki vezetőknek tartók számára ezeket akár el is olvasni, sőt, horribile dictu, akár megpróbálkozni a megvalósításukkal is!

Hogy PuPu - és sokan mások vele együtt - egyre keserűbbek?
Minden okunk megvan rá, nyitott szemmel járkálván a világban, naponta látva/hallva/olvasva mindazt, meg nég sok egyebet is, amely témákat a klaviára tűzi.

Az meg qrvára rossz duma tőled, hogy amiket ír, az "semmitmondó" és "elkedvetlenítő faszalgás" lenne. Nem tudom, milyen szemüveget használsz, esetleg némi rózsaszín árnyalatot csiszoltattál bele, mondjuk UV-védelem helyett, vagy csupán gyárilag vagy kissé elfogult, de szerintem PuPu + itt vele jó páran látjuk a maga rögvalóságában mindazt, ami és ahogy történik, illetve nem történik az ellenzéki oldalon. És már mióta!

Csak azt ne hidd, hogy ezt akár PuPu, akár bármelyikünk örömmel konstatálja. De nyilván ismered a klasszikussá vált verssort:
"Növeli, ki elfödi a bajt"!
(Illyés Gyula:Bartók)

Szilvia írta...

Kedves Zsófia! Nem érted? Erről beszélek! Ezzel a hozzáállással nem lehet előre menni. Csak a magunk által teremtett posványba beledögleni.
" baloldal semmivel sem jobb, semmivel sem tisztességesebb, mint az orbáni maffia, viszont sokkal tehetségtelenebb."
És akkor? Inkább maradjon orbán a NER-rel, azt már úgyis megszoktuk? Vagy jöjjenek a nácik, hátha elég tökös gyerekek, és kiirtanak kellő számú embert, hogy a maradék befogja a pofáját?
Igazad van, a leváltás nem elég, nagyon meg kell tervezni, mi jöjjön utána. De az erről szóló mondatoddal biztos nem jutunk előrébb ez ügyben sem. Javaslat? Gondolat? Vagy a fanyalgás van...

csakafidesz? írta...

Nem is tudom, hogy melyik végével kezdjem.
Annyiszor leírtam már, de senki se hallotta meg a "kiáltásomat".
Így szétforgácsoltan az egységes ellenféllel szemben lehetetlen bármit elérni.

Ha ezen az oldalon mindenki főnök akar lenni, ha mindenki kinézett már magának egy szeméttdombot amihez - foggal-körömmel, mindenféle álideológiával megerősítve magát -
ragaszkodik, akkor ez jó esetben csak a már meglévő ellentéteket fokozza.

A kulcsszó: - ÖSSZEFOGÁS!
Amíg ez nincs, addig felesleges bármiről is beszélni.
Tudomásul kell venni, hogy jelenleg nincs egyetlen mindenki által szerethető párt a palettán. Ezért aztán kell egy kölcsönös egyetértéssel ki(meg)választott vezér, aki a minimális cél eléréséig egyszemélyben vezeti a pártokat.
A többi - jelenleg még vezér - abban a felállásban csak alvezér lehet.

Ha ez a szerveződés a célját eléri, akkor lehet újra osztódni és szabályos választásokon megméretteni.

A legfontosabb a pártok tagságának és szimpatizánsi körének egyetértése. E-nélkül ehhez nem is érdemes hozzákezdeni.
A tömegek meggyőzéséhez pedig valóban kevés az idő.

Más; nem tudom PuPu, hogy mire gondoltál amikor azt írtad, hogy Gyurcsánynak sikerül kicsinálnia önmagát.
Én olvastam néhány ellégé ellenséges cikket a DK fasizálódásáról a miskolci ügy kapcsán, de megmondom őszintén azokból kilógott a "Fidesz lóláb"!
Aljas provokáció, aminek egyetlen célja GyF és pártjának teljes megsemmisítése. Kár lenne az ilyen szándékoknak felülni és még ilyen formában is teret adni.

Brandtné Szalai Veronika írta...

Mi történt veled, Magyarország? Sikerült egy 4 millió koldus országát csinálnunk.
Sikerült egy maffiaállamot csinálnunk.
Sikerült egy elmebeteget mindenhatóvá tennünk.
Sikerült egy tehetetlen, beszari ellenzéket csinálnunk.
Sikerült lerombolni mindent, ami
emberi, ami tisztességes, ami az esélyegyenlőség, a szolidaritás alapja volt ebben az országban.
Mit kaptunk cserébe?
Gondolkodjatok el ezen! Rájöttök, hogy Pupu pesszimizmusba hajló írásai jogosak.
Itt ülök, a magyar falusi tespedt világban, és hiába van bennem a tenni akarás, a körülvevő "valóvilág" húz lefelé, mint a sár!!! Ady Endre jár az eszemben.
Mit lehet nekünk- egyszerű embereknek- tennünk?

Tavasz írta...

Ha valamit elakarsz érni szavazz a Jobbikra. Ők méltó ellenfelei lehetnek OV csapatának. Ha kell mozdulnak. De Ti kedves Demokraták Baloldalasok,vártok hogy valaki mindent elintézzen.Saját embereitekért sem álltok ki.Ilyen fasz birkákra nincs szükség.Saját Magatokat faljátok fel.Csak nyüszitsetek majd a nyugat majd Mária segit. De ilyen birka nép még az istennek sem kell.

Zsófi írta...

Végtelenül szomorú vagyok én is, de Pupunak, Hellónak igaza van!
Bármennyire fáj tükörbe nézni és a valósággal szembesülni, bármennyire érzi magát az ember elkötelezettnek is akár!
A baloldal, a demokratikus oldal - bárminek nevezzük is azt, ahová tartozónak érzem én is magam - szétesőben. Hibát hibára halmozunk.
Hagyjuk megölni és hozzá besegítve még öngyilkoljuk is magunkat.
Mert hiába mondta korábban Pupu, vagy bármelyikünk, hogy hajrá, hogy mit kell tenni, hogy valódi együttműködésre és mellette megújulásra van szükség!
Későn és nagyon rosszul csináltuk. És most szétesünk, és hiába üvöltenénk, hogy hajrá, már nincs kinek! És sehol a sok kreatív ötlet és megfelelő személy! Nincs olyan reális (egységes) erő, amely ezt a szörnyet és hatalmát momentán legyőzni képes. És ez a mi bűnünk IS!
Az itt észt osztóké, különféle vezetőinké, meg a csordává vált népünké! Évtizedes történéseké, hibáké. Hadd ne folytassam.
És bizonyos mértékben a szörnyeteg speciális tehetségéé is.

dmolnar írta...

Sajnos kedves PuPu, már megint fején találtad a szöget. Mondhatja ugyan bárki, hogy ilyenkor vagy lelkesedni illenék (ugyan mire?), vagy legalább hallgatni (más se csinálnak hónapok óta), de bizony ez nem ennek az ideje. Ahogy 2012 októberében sem annak volt az ideje, hogy mindenki elkezdje a saját pávatáncát. Hogy Gyurcsány pedig miért követ el még mindig látványos harakirit néhány meggondolatlan kijelentéssel, vagy név feldobásával, nem tudom..

A téged bírálókkal szemben pedig, hej édes jó istenkém, mennyi de mennyi kreatív ötlet, javaslat segítőkész beírás született eddig itt is, meg másutt is. Oszt a vége? Ezt, meg a másikat nem olvassák, amazt meg megszüntették..

Bünhaéltek írta...

Ne izguljatok Radnóti is a legszebb versét főbelövése előtt írta.Ne szervezkedjetek.Lazuljatok-GYEREKEITEK-ért sem tesztek semmit.
Medérdemlitek a leadászást.

morzsi írta...

Kedves PuPu!

Sajnálom, de nem értek Veled egyet. Várszegi Sziszi kollégának viszont teljesen igaza van.
Igen is, egyeztetni kell, cselekvési terveket kell csinyáni, meg FORGATÓ KÖNYV szerűen!
És ami nagyon fontos, az ÖSSZEFOGÁS! (Ha magyar ember meg tudja mondani, mi az az ÖSSZEFOGÁS, akkor az csal, vagy hazudik, ugyanis magyar ember még az ezer éves történelmében nem fogott össze...)
Nagyon értelmes gondolat az is, hogy ÉLÉRE KELL ÁLLNI A NÉPAKARATNAK. Ha mondjuk fizetnének havi 2-3 millió forintot, akár én is elvállalnám.

És fel kellene vállalni azokat a nemzeti értékeket, amiket Fazekas Sándor, mezőgazdaságért felelős miniszter is felvállalt. Igen! Lehet tőle is tanulni!
Hogy a gomba, nemzeti érték! Meg a magyar lábgomba. Meg a hüvely gomba is!
Szóval lenni itt bőven TENNI VALÓ!

További kellemes izzadást kívánva maradok tisztelettel: -morzsi -

Névtelen írta...

Kedveseim! Senki se hallott meg az Orszag Gyulese Mozgalomrol?! Nem mondom, hogy az egy mindenhato, es megvalto tomorules. De eppen arrol szolna, amiert itt mindenki sirankozik. CIVIL OSSZEFOGAS, nemtol, kortol, parttol fuggetlen. Egyetlen celja, hogy demonstralasaval odahasson, hogy orban rendszeret megdontsuk, visszakapjuk a 2010 elotti
alkotmanyt es a koztarsasagot. Legfobb jelszavainak egyike az osszefogas, es addig fog tartani, mignem a minimum celt, a rendszer megbuktatasat es uj, demokratikus valasztasok kiirasat el nem eri. Sirankozas, es egymas okolasa helyett oda kell menni! Mindenkit, aki demokraciat akar, szeretettel varnak.

csakafidesz? írta...

Tisztelt Siránkozó Gyülekezet!
Ami eddig nem volt szokásom, most ez egyszer egyetértésemet fejezzem ki a jelenleg még ellenzéki, "Tavasz 15:52" blogtársam bejegyzésével kapcsolatban.
A tőletek érkezett rengeteg egyetértő bíztatás és ezernyi építő jellegű vitában érlelt vélemény után már régóta azon gondolkodom, hogy már az őszi választásokon én is a Jobbik jelöltjét támogatom.
Ezt a felismerést nektek köszönhetem. Hogy miért? Olvassátok el még egyszer a megszólítást!
Nem járok rosszabbul mint azok, akik a sebeik nyalogatásán és egymás felmegasztalásán túl mást nem mernek még a szavak szintjén sem kockáztatni.
Persze ne gondolja senki, hogy a Jobbik ideológiájával egy kicsit is egyetértenék, sőt hsz-t sem fogok írni a "kurucz info" bármelyik blogjához. A szavazás pedig titkos - még egyenlőre - és emiatt intím.
Magunknak, Barátaim meg szervezzünk - hogy a Fidesz kedvére is tegyünk - egy mutatós "szociális temetést". Mutassuk meg, hogy ez nem lehetetlen!
Az elvi akarat már meg van hozzá, csak az ásó és lapát hiányzik.
Ne késlekedjünk, álljunk neki! Osz't béke poraira!

PuPu írta...

Kedves Szilvia!
Nem kell engem szeretni, nekem elég, ha olvasol és elspekulálgatsz azon, amit írtam.
Ellenben nagy örömet okoznál, ha megírnád, hogy minek kellene örülnöm, így hetven nappal az önkormányzati választás előtt.
Az én felelősségem abban áll, hogy igazat kell írnom, és amit írtam, azt igaz – sajnos.
A lelkesítést meg oldják meg a pártok propagandistái, de – egymásközt szólva, még azt is szarul csinálják.
Ez a poszt soha meg nem született volna, ha ígéretükhöz híven a pártok vezetői ma odaálltak volna egymás mellé és egy moderátor bejeleni az eredményt.
Ehhez képest ezt kaptuk 16:44-kor:
http://www.atv.hu/belfold/20140804-onkormanyzati-valasztas-budapesten-megallapodott-a-baloldali-ellenzek/hirkereso
Na, akkor olvasd el a posztom és lelkesíts, én inkább dühöngök.
Tudod – lényeglátás és arányérzék…

Kedves Szilárd, te meg álomvilágban élsz, a sor, amibe bele szeretnél terelni mindenkit, nem létezik.
Szilviáénak szinte semmiben sincs igaza, egy blogger dolga pedig nem a kincstári optimizmus erőltetése.
A tököm egyébként tele van a cselekvési tervekkel, lévén, hogy az ellenzék hülye a tömegpropagandához, céljai sem tiszták és az sem, hogy önmagukon kívül kit is akarnak képviselni.
Azért ez a Gyilasz Milován nem volt egy hülyegyerek.
Mi van augusztus 6.-án vagy nyolcadikán?

Kedves csakafidesz2,a DK hetekig lebegtette Balázsovits Lajos nevét is, mint a DK lehetséges főpolgármester-jelöltjét, Vadai Ágnes az értesülésről erre ma azt mondta az Origónak: a sajtó Benedek Elek meséit nem szabad komolyan venni, a DK nem is kíván részt venni a castingban.
Ez egyrészt kispályás hazugság, másrészt akkor mit kerestek ma azt egyeztetésen?
Ha pedig nem volt javaslatuk, akkor az – Gyurcsány nyilatkozatának fényében – meglehetősen elszomorító.
Ezek a dolgok azok, melyek többet ártanak Gyurcsánynak, mint az őszödi beszéd, a PR munka nem engedi meg az ilyen lazaságot…

Kedves morzsi, én az elmúlt években vagy ezerhatszázszor mondtam el, hogy szvsz mi a helytelen, vagy mit kellene csinálni vagy máshogy csinálni, egyetlen visszajelzést sem kaptam egyetlen politikustól sem, - de ezt csak a tisztánlátás kedvéért mondom.
Nem a blogger dolga, hogy megoldja a pártok problémáit, a blogger csak a véleményét mondja a napi eseményekről.
Itt nem felvállalni kellene, hanem dolgozni, szakszerűen és következetesen.
Elnézést az ömlesztett válaszért…

:O)))

civilhuszár írta...

Valószínű, hogy olyan polgármesteri tisztséget ellátni mint amit Tétényi Éva ellát Eszregomban a Fidesz uralom alatt, nem sokan kívánnak.
Nos hogy Viktor mikor bukik fel a maga által rakott kupacban, azt meghatározza a belharcuk.
De nem elhanyagolható tényező a külföldi macera sem. Erodálódik a kedves vezető nimbusz-féléje.
A rohatteut is úszittya Amerika, hogy vonják meg a fél ázsiai népének szavazati jogát. Leverik pofalemezét Oxfordban, meg még a fene tudja milyen húzó ág akadt a mi kis dúcsénkba, ami az ellenzék malmára hajtja az arzénos vizet ?

joszi írta...

Igen, ennek a demokratikus oldalnak, mi lennénk a háttere, hivhatjuk szelleminek, vagy akárminek.
Az a gyülöletkampány, ami 2002 óta folyik, s aminek lényege a politika megutáltatása, benne a politikusoké, mára bennünket is elért.
Amikor a közömböseket érte el elég volt a két harmdhoz, most már a diktaturához vezet.
Gondoljuknk arra , közülünk ki akar személyesen részt venni a politikában ?
Kifanyalogtuk az MSZP-böl a jobbakat, maradtak, akik maradtak.
Most kifanyalognánk a DK-t egészében Gyurcsányon keresztül.
Mi , ki marad?
A nyilasok, akiket nem fanyalog ki senki.

kekec írta...

Szilvia drága, ez nem egy pártpropaganda oldal. Ha arra vágysz, látogass el oda.
És ugyan minek kellene örömködni azon, hogy 70 nappal a választás előtt, még nincs közös főpolgármester-jelölt? És "van megállapodás" de majd holnap (kiskedden?) mesélik el?
De egyébként meg, ha annyira igényled a "megoldási javaslatokat" szabad a pálya, ugyan írd már meg a sajátjaidat (ha vannak)
Aztán már csak párszázezer-pármillió szavazót kell mögé állítani....

PuPu írta...

Kedves joszi, ha szerinted az fanyalgás, ha nem tetszik a töketlenkedés, akkor rendben, fanyalgok.
Gondolom, te idáig is lelkesedtél, hát folytasd bátran továbbra is, de azért ismételd át a tehén, azt egér, meg a macska című vicc tanulságát, ha javasolhatom...
:)

talalom írta...

Kedves Mindenki.Most Várszeginek adok igazat. Nem azért, mert pártpropagandát várnék el egy blogtól. Hanem azért,mert simán bekajáljátok a Fontoskodó sajtót. Emlékeztetnék, hogy hogyan kezdődött a "casting" évekkel ezelőtt. Olgica (meg mindenki ezen az oldalon) azzal nyasztattak miden baloldali nyilatkozót, hogy a MAGYAR NEMZETBEN olvasták, hogy ez meg az lesz a miniszterelnök, polgármester, akárki. Aztán másra pl. hogy elmondják, mit akarnak, vagy mi az aljasság a Bolsviktorban, már nem jutott idő. Életemben először értettem egyet Szanyival, hogy kiborult. A másik: persze, lehet fikázni a pártokat, csakhogy tudomásul kellene venni: többpárti demokrácia pártok nélkül nincs. Arról nem is beszélve, hogy a baloldal sose volt egyforma, jelentős eltérések vannak az MSZP, a DK, meg a többiek felfogásában. Persze lehet úgy is tenni, ahogyan a fidesz tette a kisgizdákkal, meg az MDF-fel. Az tetszene?

talalom írta...

Még egy pár szó. Nem tudom, miért gondoljátok, hogy a baloldali vezetők kizárólag a "saját szemétdombra" hajtanak. Az eltérő kérdéseket jó tisztazni a "nagy összefogás" előtt. Pl., hogy a DK ne hangsúlyozza, hogy a külföldiek szavazati jogát megvonná, mert ezzel sok baloldali is egyetért. Alig pár ezren vagyunk, akik tudjuk, miért nem szabadna kívülről beleszólni az életünkbe, és azt is tudjuk, hgoy ez nem "hazaárulás". De ugyanez az egyházakkal kapcsolatban, mert a tiszta beszéd még sokaknak nem megy.

PuPu írta...

Aha - és konkrétan mivel értesz egyet?
Bárkit tudok dicsérni, ha kéritek!
Megrendelésre házhoz megyek!
:O)))

hello írta...

Végigolvastam a kommenteket, és nem a vita, hanem ami alaposan kiverte nálam a biztosítékot, az a "vallomás", hogy valaki ezek után a Jobbikra akar szavazni.

Csak kérdezem: TÉNYLEG nem fogod fel, ezzel mit zúdítanál - no persze a többi rájuk szavazóval együtt - erre a nyomorult, jobb sorsra érdemes országra? Meg a nácizmus, a fasizmus összes rémségét a XX. században egyszer már megszenvedett állampolgáraira?
Ha eljutott a tudatodig, milyen elvek, milyen gyakorlat mentén működnek, tudnál nyugodtan aludni?

Nagyon keserves a kialakult helyzet, de erről nem azok tehetnek, akik a tükröt tartják!
Ráadásul ezt a tükröt arányaikban csak sajnálatosan kevesen mutatják fel, és az is jóval kevesebb emberhez jut el, semmint ami a változást ki bírná kényszeríteni.

Már írtam: mióta a konyhámban nem tudom fogni a Klubrádiót, a Juventusra állítottam a készüléket. Akik ezt hallgatják - Budapesten, állítólag immár 700 ezren (!!!), nyilván zömmel fiatalok, a hírekben tőlük csak arról értesülnek, hogy itt minden sikeres, hurrá, hurrá, hurrá! Az ellenzék, mint olyan, náluk a hírekben egyáltalán nem is létezik, hiába mondanak vagy tesznek valami említésre méltót, arról ott szó nem esik. És hány ilyen adó működik ma Magyarországon?

Ismerem Gy.F. sok évvel ezelőtti válaszát arra, miért nem csinált magának a baloldal is saját médiát. Ettől aztán hányan és hol mondják el az érem másik oldalát is? És kb. hány emberhez jut el - szemben az országos lefedettségű fideszszolgálati adókkal?

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy ezek után azok a hunyók, akik hosszúnyelű meszelővel nem festik rózsaszínűre az eget az ellenzék felett?

Továbbra is vallom az Illyés-idézet igazságát.




joszi írta...

Kedves Gazada!
Jöszönöm, hogy válaszoddal megtisztelsz, de igazi magyar alattvalüként tudomásul veszem hogy itt te vagy az orbánviktor, ezért még nevetek is szellemességeden, s lelkesedem is bár eddig erröl egy szót sem irtam. Elég lenne nem mindig okosnak lenni.

terlasz írta...

Hirtelen felindulásból, nem Pupu-szintű megnyilvánulást olvashatunk, de megértem, mert bennem is hasonlóképpen kavarognak a türelmetlen indulatok.

morzsi írta...

PuPu-nak!

Nincs közöttünk vélemény különbség. Ironikus akartam lenni, valószínűleg rosszul fogalmaztam.
Én nem hiszek az ilyen hangzatos ÖSSZEFOGÁS, meg ÚJRA GONDOLÁS, meg EGYEZTETÉS szerű maszlagokban.
Az, hogy a kormánypártok politikusai úgy hazudnak mint a sebesült katonák, számomra megszokott. De, hogy az ellenzék politikusai is ugyan ezt teszik, felháborít, hiszen rájuk szavaztam/szavazok.
Hogy egy Horváth Csaba pár éve azzal lepett meg, hogy ingyenessé tenné a BKV-n utazást, ha ő lenne a főpolgármester, - vagy Vadai Ágnes, aki a Grippen-bizottság elnökeként leírta, hogy a Grippen vásárlások vizsgálata során bűncselekményre utaló adat nem jutott a tudomásukra, (noha több mint tíz év távlatából is bűzlik az egész ügy) ezeket soha nem tudom megbocsátani. - morzsi -

Bubu64 írta...

Pupu!
Tökéletesen egyet értek Veled. Az "összefogás" házhoz megy az újabb pofonért, sajnos a DK is. Ugyanaz a séma, mint a parlamenti választások előtt. "Hatalmas" eredmény volt, hogy minden pártnak lett frakciója, csak a DK-nak nem. Talán 2-3 szoci polgármesterjelöltet tudnak kiállítani. Többet azért nem neveznek meg, mert egy fia jelöltjük nincs.
Nem értem a zembereket, hogy jobb(bal) híján a Jobbikra szavaznak. A Fidesz szélsőjobb szárnya. Teljesen azonos a programjuk, a jövőképük. Nem véletlen, hogy kussolnak a választások óta.

Unknown írta...

Tartalmas szép vitaestet mindenkinek.
Én PuPu érzéseiben osztozom. Nyár van, tunyaság, alibi politizálás. Nem érezni a levegő sistergését, hogy milyen fontos választás lesz az önkormányzati idén. Jobb esetben ez csak tényleg a nyár miatt van, de az is lehet, hogy a tehetetlenség, a kilátástalanság teszi ennyire bénává az ellenzéki oldalt. Egy egy kamu hírből is akkora műbalhé van a közösségi oldalakon, mintha, a szavazni hajlandó polgárok nem a nyár örömeit élveznék és nem tennének nagy ívben a demokrata cirkuszolás eseményeire. A sör legyen hideg, a fagyi még hidegebb, a tó, medence akármi vize meg kellemesen simogató. A mai kávézaccos jóslatom, hogy Tarlós fog nyerni. Nincs olyan név, aki esélyes lenne még összefogással sem. Ezt tudják a vezetők ezért a dilemma, hogy érdemes e közös jelölttel az önmegvalósítást megint feladni. Én Bokrost támogatom, de a pártfegyelem úgyis mást fog megkövetelni, sajnos......
Szóval PuPu, bármennyire is nem tetszik ez az írásod sokaknak, azért a helyzet nem éppen rózsás, így valóban nem szabad más írni, mint ami belülről jön. Az igazság fáj, ezt tudomásul kell venni a fájdalmas igazságok kimondásakor(leírásakor). Arra meg kifejezetten szükség van, hogy ebbe a léha létbe belekiabálja valaki, hogy ez így nem jó, nagyon nem jó!!

csakafidesz? írta...

T. hello!
Hozzászólásodban név megjelölése nélkül rám hivatkoztál. Idézem: "Végigolvastam a kommenteket, és nem a vita, hanem ami alaposan kiverte nálam a biztosítékot, az a "vallomás", hogy valaki ezek után a Jobbikra akar szavazni.

Csak kérdezem: TÉNYLEG nem fogod fel, ezzel mit zúdítanál - no persze a többi rájuk szavazóval együtt - erre a nyomorult, jobb sorsra érdemes országra? Meg a nácizmus, a fasizmus összes rémségét a XX. században egyszer már megszenvedett állampolgáraira?

A válaszom te leegyszerűsítő véleményednél kissé bonyolultabb.
1./ A valóságban az eszem ágában sincs a Jobbikra szavazni, a legroszabb forgatókönyv szerint egyáltalán nem fogok szavazni.
Tudom, hogy ezzel a későbbi győztest fogom erősíteni, de legalább nem lesz lelkiismeretfurdalásom.
2./ Ez a szegény, szerencsétlen, balsorstól permanensen sújtott nép megérdemli a sorsát. 2002-től folyamatosan bedőlt a jobbról érkező propagadának és hagyta, hogy a tyúkjai alól fényes nappal kilopják a tojást.
3./ A 2010-es választáson leváltották azt a vezetőt, akit a szeme láttára karaktegyilkolásztak meg és akit idő előtti távozásra kényszerítettek.
4./ 2014-ben a polgárok egyszerűen elfelejtettek elmenni szavazni.
5./ Szó nélkül tűrték, hogy megnyírbálják jogaikat, elvegyék a nyugdíjbiztosításukat, új alkotmányos rendet vezessenek be és évtizedre a nyakukra küldjék a saját soraikból kinevezett főhatalmasságokat.
6./ Ez a nép valóban szerencsétlen. Csak a szerencsétlenségéről saját maga tehet.
7./ A pártoktól csak egy FF stílusú főpolgármesterjelölt telik, akkor nagy baj van. Én az urat csak a TV-ből ismerem ettől függetlenül az a benyomásom, hogy ő nem egy harcos típus.
Ha nyer is valamilyen csoda folytán, harcolni, küzdeni nem fog.
8./ Hol is vannak a pártok? Valamikor a különbözőségeket párton belül kezelték un. szekciókban. A párt egységes maradt, mert volt egy-két olyan vezető, aki felismerte, hogy ha szakad a baloldal abból egység soha a büdös életben nem lesz. Most szakadt és egyáltalán nincs egység!
9./Kinek is a felelőssége, hogy itt tartunk. Ha valaki azt gondolná, hogy a széles tömegeknek az téved. Felelőssége annak van elsősorban, aki tehetett volna az ellen, hogy a dolgok ne igy alakuljanak, de nem tett semmit.
Felelősek azok is, akik nem voltak képesek a nép élére állni és őket határozott lépésekre ösztönözni.
Tehát mi, mindannyian.
10./Ha netán a Jobbikra szavaznék senkire sem zúdítanék semmit. Most borítékolhatom, hogy Magyarországon hamarosan kutya világ lesz. Lehet, hogy már szervezik a "vasfüggöny"-t építő közmunkásokat.

Kellemes szép álmokat mindenkinek!

kalmik írta...

Vegyes érzéseim vannak a cikkel, és a hozzászólásokkal kapcsolatban. Nem tudom, a fanyalgás, és a hurrá optimizmus között van e harmadik út? Én is elégedetlen vagyok, de nem szeretném népszerűsíteni az apátiát.

oxenos írta...

Szilárd...Pupu keserű, de nem tesz hozzá és nem vesz el..én, Te is írhattuk volna. Nézz már a naptárra. Menni előre, beállni a sorba...ugyan. Merre az előre meg hol a sor meg ki van az élén...nem, Szilárd: pártjaink nevében és helyett megnyilvánuló vezéreink erkölcsileg /de nem anyagilag/ lejáratták magukat, minket meg adalöktek ennek a bagázsnak. Az egy: kivétel GYF, akinek meg ugyanaz a sorsa, mint Öszöd után, és ugyanannak a több mint bűnnek, hibának a folyománya, mint az volt. Mondhatnám naívításnak, mondhatnám sokmindennek, de a lényeget talán egy /pontatlan/ Kádár-idézet mutatja meg: "..Mielőtt rohamra indulok, megnézem, kik jönnek velem." Az öreg persze biztos lehetett a dolgában az adott körülmények és erőviszonyok között, GyF meg azokból volt kénytelen csapatot kreálni, akik innen vagy onnan kisírültek, és az autószerelés helyett hozzá álltak be...HÁT HOGY AZ ISTENBEN BÍZIK MEG FENNTARTÁS NÉLKÜL EZEKBEN??? Van sokat mondok húsz egyenes alvezére meg tízezer híve. Ez a tízezer ugyanannak a birkanépnek a fia, mint mi, mint a többiek, és legalább a felüket az érzelmek v ezérelik...hit a meggyőződés helyett. Ez jelentéktelen mint erő...És qkkor az érzelemvezérelt meg ötletszínű deklarációkról /csupa öngól../ nem beszéltem. Fogadok, Pupu hasonló meggondolásokból és hasonló aggodalommal írta meg GYF önsorsrontását. Mert TÉNYLEG nincs ma más reménybeli vezető, de ő is csak akkor LEHET az, illetve teljesítheti be a reményt, ha új struktúrájú mozgalmat indít, vagy indít az MSZP relatíve még legjobb személyiségeivel karöltve. Meg közűlünk, közvitézek közül azokkal, akik egyáltalán megszólalnak meg rajongás helyett gondolkodnak.

joszi írta...

Igen , nekünk mindig a töketlenkedök jutnak.Annak idején is mit vacakoltak, töketlenkedtek a nett, egységes Hitlerékkel szemben.
Churchill is meg az a Roosewelt, nahát, hogy szégyelltük magunkat miattuk.A német ellenzék is csak ült a táborokban .

csakafidesz? írta...

T.Hölgyek és Urak!
Ha mi "PuPu társasága" lennénk a magyar társadalom baloldalának leképeződése, akkor valóban tragikus a helyzet.
Most én is átolvastam az eddig született hozzászólásokat. Sajnálattal állapítottam meg, hogy ezek véletlenül sem mennek egyirányban. Nem erősítik és nem gyengítik egymást, hanem leginkább elbeszélnek egymás mellett.
Ami pedig érdeminek látszik az különösebb egyetértés vagy kritika nélkük szóba sem kerül. Mindenki átsiklik felette, mintha nem is létezne.
Ebből az következik, hogy nem egy srófra jár az agyunk, ugyanarról a problémáról közel sem ugyanazt gondoljuk.
Ha ezt a mintát kivetítjük a társadalom teljes demokratának mondott szegmentjére akkor ez a jövőt tekintve eléggé lehangoló!
Ma reggel az is kiderült, hogy nincs még a baloldalon megállapodás. Akkor mire is volt jó a tegnapi események túldramatizálása? Nem elég mások erről szóló igyekezete, erre még mi is utánjárás nélkül zsigerből ráerősítünk?
Ez az igazi önsorsrontás!

Gyurcsány! Kétségtelen, hogy ennek a minden ízében recsegő-ropogó baloldalnak ő az egyezlen olyan személyiége, aki alkalmas lenne a vezető szerepére.
Csakhogy ő elvileg már nincs! Ő az a politikus, akit mindkét oldal elfogadhatatlannak tart.
Nagyon jó lenne egyszer és mindenkorra tisztázni végre, hogy ki is ő valójában. Tettes-e vagy áldozat?
Ezt a kérdést a baloldalnak kellene tisztáznia, mert annak idején bedőlt a jobboldali propagandagépezet lejárató kampányának, ezzel lehetetlenné téve "pajzsra emelt" vezetőjének további sorsát.
Egy bizonyosan tudható. Gyurcsánynak saját belső ellenzéke miatt kellett lemondania. A külső próbálkozások - ld. 2006. őszi események a kezdeti sikertelenségek után - végül is kezelhetővé váltak.
Az már látható, hogy ezen az oldalon rajta kívül nincs senki aki bárminek is az élére állhatna és éppen ezért ma is ő áll mindkét oldalon a támadások kereszttüzében.
Tisztázni kell a helyzetét és miután ha teljes felmentést nem is, de valamiféle támogatást mindenképpen kapnia kellene.
Erről kellene a különböző műhelyekben vitázni és nem álkérdésekről. A lényeg, a lényeg!

Ha ez nem történik meg, akkor lehet, hogy még évtizedeket kell várni a megoldásra!
Nekünk, sokunknak már reménye sincs, hogy ennek eljövetelét megérje.
Ha ez így megy tovább, lehet, hogy nem is olyan sokára már nem is lesz lehetőség a változásra és gyerekeink, unokáik egy abszolutisztikus diktatúra körülményei között lesznek kénytelenek létezni.
Ezt ne kívánjuk nekik!

bubo írta...

Van jelölt Tarlóssal szemben. Szakmailag rendben van. Egy hibája van, de mindenki döntse el, hogy ez hiba-e, nem szereti a korrupt embereket. (Horvátországban sem)
Általában ezért és ezek szokták tisztességtelen módszerekkel támadni.

Lehet mögé állni.
Bokros Lajosnak hívják.

Noel írta...

Kedves PuPu !

Már régen nem kommenteltem, igaz, de soha nem hagytam ki az írásaidat, nagyjából, egészéből mindig egyetértettem veled, ezért "csak" lájkoltalak.
Most viszont megerősítem, hogy nagyon egyetértek veled, nagyon hiteles kor- és kórképet rajzoltál az egész ellenzéknek nevezett csapat(???!)ténykedéséről. A ma reggeli atv-beli esztrád műsor megerősítette, hogy ez az iszapbirkózás nem rólunk szól, és arról, miképp képzelik el a jelenlegi városvezetés által összehordott romhalmaz eltakarítását, hanem 69 nappal a választás előtt csakis kemény pozicióharcról.
Most arról kellene szólni a vitáknak, a még hozzáférhető médiumokban a beszélgetéseknek, hogy tehetnék élhetőbbé a várost (településeket), milyen stratégiával hatástalanítanák a fidesz által telepitett (illetve az ősszeltelepitendő) politikai taposóaknákat, mert fegyelmezett és egységes és összehangolt kemény munka nélkül Budapest hadszíntérré válik (lásd Esztergom), az eseményeket a pocakos exfutballista páholyból nézhetné végig az elzabrált budai várból, amelyet a TEK hermetikusan elzárna mind a városlakóktól, mind az idelátogató turisták elől.
A budai vár orbanizálásáról, a városligeti épitkezésekről egy lenge sóhajt nem hallottam a majdani felkent városatyáktól, ez nem éri el az ingerküszöbüket ( a 3-as metró sorsáról is keveset), hogy csak a legrobbanás veszélyesebb aknákról beszéljek. Helyette mindennap etetnek bennünket Kálmán Olgánál és a reggeli startban színes népmesékkel a megállapodásról szóló megállapodás közeli megszületéséről.

Civil48 írta...

Hahó PuPu! Hahó Kommentelők!
Gondoltam beszállok, ebbe a kell-e, - nem kell-e, van-e értelme vagy nincs vitába egy 2013-a kommentemmel:
A Nagy Imre-napi Gyurcsány beszédhez
2013.06.22.

Hát persze, hogy nagyszerű beszéd volt! Mert kimondta, ami a szívén volt, mert kimondta azt, ami a „pór”-nép szívét nyomja. Mert „igazság”-beszéd volt! Akár az őszödi beszéd is, amelyet csak az „ellenfél” leamortizálós igyekezete és a saját tábor megélhetési politikusainak kivagyisága, silány emberi minősége akart másnak láttatni. És akar azóta is!
Nagyszerű beszéd volt, egyszerű és érthető beszéd volt, olyan, amelyet a Mari néni is és a Józsi bácsi is ért. Mert nem fintorogni kell szűzlányos szemérmeskedéssel azon, hogy a fidesznyik durván beszél és hazudik rendületlenül, a „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű” mondás állandó felhasználásával erőszakot követ el a társadalmon, hanem az erőszaktevő hazugot kell tökön rúgni!
Nem az értő baloldalit kell meggyőzni és főleg nem finomkodó vagy nyakatekert aparatcsik-mondatokkal, hanem az igazságot kell kimondani a nép beszélt nyelvén, mert úgy mindenki számára érthető, és úgy hiteles.
Ilyen volt az őszödi és ilyen volt a mostani Nagy Imre-napi Gyurcsány-beszéd! Ilyen beszédekből kellene több. Őszinte beszédek kellenének végre! Bódult állapotból felébresztő beszédek!
És a haza sorsát felvállaló államférfiak sokasága kellene, az állandósult hazugság-beszédekkel operáló politikusok helyett.
Hazudozó vezetőink, simlis, sunyító-lapító, értelmiséginek mondott, felsőfokú végzettséggel bíró, de csak „betanított” munkára alkalmas közszereplőink (zömében a humán „értelmiség”, mert a reál „értelmiség” meg vagy továbbáll, vagy kivonja magát a problémamegoldásból, egyéni utat keresve) etetik be a „zembereket” és a butaság-kvócienssel alaposan „megáldott” társadalmunkat.
(Mindenkinek ajánlom, Carlo M. Cipolla: Allegro ma non Troppo című – tulajdonképpen az emberi butaság törvényszerűségeiről szóló – írását!)
Mindezekről nem nyavalyogni kell, a lehetőségéhez mérten minden gondolkodó embernek kötelessége nyitogatni az ostobák és a félrevezetettek szemét, akkor is, ha többször is visszapattanunk az értetlenség faláról. Nem erőszakosan – de határozottan és őszintén! Mert ez, ami most itt kis hazánkban folyik országvezetés címén, az minden, csak az nem – mivelhogy mindennek éppen az ellenkezője az igaz!
Hogy egyértelmű és mindenki számára érthető legyek: kérem naponta elolvasni a PuPu blogját. Gyurcsány-formátumú, tisztán látó, homo sapiens.

Üdvözlettel. Civil48

hello írta...

Csakafidesz? - nek:

Rajtad kívül más is emlegette itt tegnap alternatívaként a Jobbikot, ezért nem nevesítettelek.

A felsorolásod, hogy miként jutottunk idáig, sajnos vitathatatlan.
Ezzel együtt - azt hiszem, én folyamodom leggyakrabban általam nagyra becsült költő-elődök gondolatainak idézéséhez -, ezúttal is ez kell tennem, mert igaznak tartom:

"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

(Radnóti Miklós: Nem tudhatom
1944)

Azaz a "lássuk, uramisten, mire megyünk ketten" - módszerhez tán mégse kéne folyamodni. Miközben nem hiszek a csodákban, mégis azt remélem, hogy egy eszkalálódó tragédia nélkül is lehet megoldás.

asta írta...

Kalmiknak és mindenkinek

Van harmadik út: pl. tenni kéne valamit, nem? Valami mást, valami hasznosat, újat...
Pl. akár olyasmit, mint az Ország gyűlése.
PuPu keserűségét nagyon is megértem és érzem. Elég furcsa bármilyen formában is őt kritizálni... az öncsalás tipikus jele... kritizáld a tükröt, hogy a lelked megnyugodjon. Elég ócska hozzáállás.. bocsánat!

Nézz rá erre a csődtömeg HCS-ra és tudnod kell, hogy csak veszteni lehet... de akármelyik másikra is. Ezek akarnak országot vezetni? Vagy a másik Viktorra, a PM-s re, és rögtön sírva fakadok. Mi a fenét lehetne ezekről mondani. Jót? Vagy a falazós füvesre.....???

Ma már szerintem csakis alulról lehet fölfele építkezni. Ezekkel az emberekkel már csak veszíteni lehet és szétforgácsolódnak az energiák. A most következő választást (is) az un. baloldal már elvesztette. Ez van. Ez nem pesszimizmus, hanem egy olyan tény/realitás, amivel már most érdemes szembenézni.
Lenne ötlete sokunknak ( még én is irkáltam csakúgy magamnak), de mindenek előtt totális szemlélet váltásra lenne szükség, meg sokkal több alázatra, sokkal több önfeláldozó munkára, sokkal több szerénységre... és még sok mindenre..az meghozná a lelkesedést is. A köldök nézegetős siránkozás már túl régen tart... ebből csak cselekvéssel lehet kijönni. Türelmes, kitartó aprómunkával. Ide illik a fideszes szlogen: Itt az idő!

nemóvatos írta...

Hát nem keveset kellett olvasnom, hogy valamennyire is képbe kerüljek PuPu cikkével kapcsolatos hozzászólások kapcsán.
Véleményem szerint a szerző eddigi munkássága feljogosítja Őt a hangvételre is és a helyzet reális megítélésére is; TEHÁT EGYETÉRTEK VELE(-d).
Kérdezed PuPu, hogy mi van 08.08-án?
Augusztus 8-án 16:00-kor pedig tettre kész emberek el akarják indítani az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALMAT. (ld.:http://tuaregblog.blogspot.hu/)
Talán meg kéne próbálni nekünk is meg az ellenzéki politikusoknak is állampolgárként ott lenni.

Egyébként meg Bokros Lajos több, --az országnak is hasznos-- dolognak illenék az élére, csak hát ő túl határozott és kemény jellem az ellenzéki maszatolók számára.

asta írta...

Hellonak

A Jobbikot alternatívaként említeni is bűn! Ha tényleg tragédiát akartok, akkor ez a megoldás.

Pedig a megoldás a megbékélésben van. Az az egyetlen út. Ha hagyjuk, hogy aljas indokból egymás ellen uszítsanak bennünket, abból bizony tényleg véres tragédia is lehet. Az első lépés szlogenjének azt írnám: Tégy a gyűlölet ellen! Mindenféle gyűlölet ellen. Az ellen is, ami bennünk van.... nézz magadba és képzeld el, hogy leülsz Bayer Zsoltal egy fröccs mellett beszélgetni. Nem politikáról... csak úgy... és látni fogod, hogy képes leszel ( jó mondjuk sok fröccs után) együtt mulatni:O)
Bizarr, de ez a cél!

nemóvatos írta...

Hát nem keveset kellett olvasnom, hogy valamennyire is képbe kerüljek PuPu cikkével kapcsolatos hozzászólások kapcsán.
Véleményem szerint a szerző eddigi munkássága feljogosítja Őt a hangvételre is és a helyzet reális megítélésére is; TEHÁT EGYETÉRTEK VELE(-d).
Kérdezed PuPu, hogy mi van 08.08-án?
Augusztus 8-án 16:00-kor pedig tettre kész emberek el akarják indítani az ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALMAT. (ld.:http://tuaregblog.blogspot.hu/)
Talán meg kéne próbálni nekünk is meg az ellenzéki politikusoknak is állampolgárként ott lenni.

Egyébként meg Bokros Lajos több, --az országnak is hasznos-- dolognak illenék az élére, csak hát ő túl határozott és kemény jellem az ellenzéki maszatolók számára.

nemóvatos írta...

Bocsánat, hogy kétszer jelentem meg, de még annyit hozzátennék, hogy a főpolgármester választás bojkottja az egyetlen ütős hozzáállás az önkormányzati választási cirkuszhoz amit a külföld és minden demokrata megértene.

Na de ezekkel a megélhetésiekkel???

asta írta...

Nemóvatosnak

Igen erre gondoltam én is. A kemény, gerinces emberekre pedig szükség van. Éppen azokra van szükség. Maszatolókra, egyrészt-másrésztre pedig nincs szükség.

Ma már sok kisebb "határ átlépés" után olyan határt lépett át a kedves vezetőnk, ami megengedhetetlen. Ezt kell világosan látni és kimondani. Ez már minden normális ember inger küszöbét el kell, hogy érje. Orbán a tusványosi beszéddel elmondta a maga "öszödi beszédét" Ezt kell világossá tenni azoknak, akik még mindig nem értik.
Valaki tudós ember, megnézhetné végre, hogyan is szól az alkotmánynak az egyeduralomra törekvésről szóló része, amely, ha jól tudom, az alaptörvényben is szerepel???? Ha pedig szerepel, akkor nemcsak lehetőség, de egyenesen állampolgári kötelesség is ellene tenni.

hello írta...

Kedves Asta!

Tudod, a gyűlölet és az undor igen különböző kategóriák.

A gyűlölet képes ölni, gyilkos indulatokat korbácsolni és tetteket is generálni. Az undort érző inkább elkerüli a számára nemkívánatos helyet/személyt/szituációt.

Nagyon nagy különbség.
Csak a példád alapján...

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu, kedves hozzászólók!

Úgy látom, Pupunak ez a tegnapi írása - nem is annyira blog, mint inkább egy elkeseredett sóhajtás - óriási vihart váltott ki köztünk, nagyjából "együtt-gondolkodók" között: olyan sok hozzászólás érkezett, hogy ha mindenre reagálnék, amire szeretnék, a vége egy regény lenne. De azt azért mindjárt az elején szeretném leszögezni: az első két hozzászólóval ellentétben én úgy gondolom, még Pupuval is megtörténhet, hogy annyira elkeseredik - a történtek fényében teljes joggal -, hogy képtelen a megszokott lelkesítő gondolatokra.

Aztán itt van a "Jobb-e a Jobbik" kérdése. (Kikereshetném, hogy ki és mikor írta, hogy akkor már inkább rájuk szavaz, de gondolom, úgy is magára ismer.) Bocsi, de ha valaki nem meggyőződésből, hanem "jobb híján" szavazna rájuk, arról nekem az a mondás jut eszembe, hogy "nincs csúnya nő, csak nem ittunk eleget". Én a magam részéről - és lehet ezért rám nyugodtan haragudni - soha nem szavaznék olyan emberre, aki nyilvánosan, ünnepélyes keretek között a faluja főterén akasztást rendez! (Akárkinek az akasztásáról legyen is szó!!!) De ha még ez sem elég, akinek van ideje/kedve, hallgasson bele ebbe itt: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oU7kBoQav00 - nem érdemes végighallgatni, elég belőle két perc fröcsögés is, a többi tulajdonképpen ismétlés.

Most látom, milyen szószátyár lettem, innentől csak tőmondatok következnek:

Több hozzászóló megemlítette Gy.F.-et - véleményem szerint az összes hibájával/tévedésével együtt O.V.-nak ma ő az egyetlen elképzelhető ellenfele.

Felmerült itt főpolgármester jelöltként Bokros Lajos neve - mivel mostanában az egészségem megóvása érdekében csak lájtosan foglalkozom politikával, nem tudom, ő vállalná-e, szerintem nagyon is jó választás lenne!!!

És végül: az Ország Gyűlése Mozgalom szervezése a Tuareg blogon napról-napra folyik - akit érdekel, akinek Pupu nem elég harcos, kísérje figyelemmel!

Remélem, nem hagytam ki semmit. Üdv. mindenkinek: Vöröskarom

csakafidesz? írta...

T. Blogtársak!
Én tisztelettel arra kérnék mindenkit, hogy még mielőtt bárkiről bármit leír előtte próbálja meg az értelmező olvasást gyakorolni.
Szövegkörnyezetéből kiragadva, csúsztatásokkal teletűzdelve minden jónak induló gondolat egészen más értelmet nyer. A Jobbikra szavazásról. Senki sem akar közülünk oda szavazni, de a helyzet az, hogy majdnem mindegy kire szavaz - már aki szavaz - mert a végeredményen az semmit sem változtat. Olyan mérhetetlen a jobboldal fölénye, hogy egy szavazattal több vagy kevesebb nem oszt, nem szoroz.
Nem kell mindent halál komolyan venni, különösen akkor ha egymás között vagyunk.
A többi részét a hozzászólásoknak nem minősítem. Az látványosan bebizonyosodott, hogy nagyon elegánsan elbeszélünk egymás mellett. Ez pedig messzire mutat. Itt nem csak a pártok nem értenek egymással egyet, hanem egyenként mi sem.
Ez viszont nem vezet sehová!

hello írta...

Ezt:
"Itt nem csak a pártok nem értenek egymással egyet, hanem egyenként mi sem.
Ez viszont nem vezet sehová!"
nem állom meg szó nélkül.

Szerintem attól, hogy a főcsapás irányában ugyanolyan nézetet vallunk, teljesen normális, hogy a részleteket illetően akár lényeges eltérések is vannak közöttünk.
Így volt ez anno a kapcsolaton, majd a DK-fórumon is. Ettől még jártak a körúton a villamosok.
A mi vitáink nem döntöttek és nem döntenek el ma sem semmit - olyannyira nem, hogy havonta 60 ezer körüli látogatója van ennek a webhelynek. És azok se biztos, hogy a kommenteket is elolvassák.

Egyébként, amikor már ennek a lehetősége is megszűnik, mert a gondolatrendőrség éberen vigyázza, ki merészel elkalandozni a központi direktívától, az már Észak-Korea, és remélhetőleg nem a jövőbeli Magyarország. Se a jobb, se a bal fertályon.

csakafidesz? írta...

hellónak szeretettel:
Nincs köztünk vita abban, hogy mi önmagában semmit sem döntünk el.
Ahhoz viszont lenne közünk, hogy azokata gondolatokat amit kierölködtünk megunkból mások is elolvassák.

Talán nem propagáljuk magunkat eléggé? Biztosan így van. Megelégszünk azzal, hogy mi kiírtuk magunkból minden kínunkat és keservünket és hátradőlve a székünkben elégedetten mosolygunk.

Vagy talán nem vagyunk eléggé érdekesek - mondhatnám azt is , hogy dög unalom ez az egész. Két sort elolvasok és elmegy még az élettől is a kedvem.
No ebben lehet valami. Persze van aki a rgényeket szereti, van aki megelégszik a novellákkal is. Mindegyiknek van külön varázsa, de egy lapon sem lehet őket említeni.
A vitának úgy kellene folyni, mint egy folytatásos regénynek. Logikusan egymásraépülő gondolatokkal, bíráló megjegyzésekkel, megfelelő értelmező és magyarázó szövegekkel, érdekes epizódokkal.
Így viszont, hogy mindenki másról beszél - kivétel most a mi diskurzusunk - ebben semmi érdekes sincs. Az egész egy ötletbörze, kívánságlista és nem egyéb.
Ennyit erről.

Unknown írta...

Azért nem megvetendő ennek a "beszélgetésnek" stílusa, menete. Szerintem, olyan nagyon nem széledtek szét a gondolatok és az aktivitás pedig az általam látott írásokhoz képest(keveset láttam) nagyon jó. Nincs megszabva, hogy ki melyik részéhez és milyen vonatkozásban fejti ki véleményét a bloggal kapcsolatban. Amiért pedig mindenképpen dicséret illeti a társaságot, hogy nem trágárkodik senki. PuPu-nak javaslat, hogy írjon tematikus cikkeket, amikor csak az adott témához lehet vélemény hozzáfűzni, minden egyéb megnyilatkozás "tilos", törlendő.



Bokros Lajos a MoMa hivatalos főpolgármester jelöltje, mindenképpen elindul tudtommal.

hello írta...

Csakafidesz?-nek, ugyancsak szeretettel:

Megesett már korábban is jó párszor, hogy reflektáltunk egymás felvetéseire is.
De ahhoz, hogy ez folyamatában áttekinthetően működjön, hiányzik a "Válasz erre"-funkció az oldal szolgáltatásai közül. Amiről természetesen nem a bloggazda tehet.

De abban sem látok semmi kivetnivalót, hogy ki-ki a maga gondolatait osztja meg az ezeket elolvasókkal. Néhány, olykor idevetődő provitól eltekintve szerintem, akik ide kommenteket írunk, azért tesszük, mert jólesik olyan közeg tagjának lenni, ahol a résztvevők nem öncélú agymenésekkel akarnak virítani, hanem abban a tudatban írjuk le, ami foglalkoztat minket, hogy az mások számára is minimum elgondolkoztató lehet.
Vagyis, ha úgymond, elbeszélünk is egymás mellett sok esetben, végülis mindnyájunk az aktuális poszt témájához kapcsolódunk így vagy úgy. Arra reflektálva, példákkal kiegészítve, a felvetett részletek továbbgondolásával, ahogy az ember agyát elindítja 1-1 mondat, vélemény, részlet.

Ami engem illet, már nagyon sok ismerősömet rászoktattam, hogy rendszeres olvasója legyen PuPunak, a kommentekkel együtt.

hello írta...

Béla Nob-nak:

Ezzel anno már a modik a kapcsolaton is próbálkoztak - ott se vált be. Enyhén szólva...

Szerintem 1-1 poszt indukálta gondolatok megszületésének nem lenne praktikus ilyen korlátokat szabni. A liberális légkör jobban illik mind a bloggazda, mind a törzs-kommentelőknek számítók habitusához.

De majd a bloggazda majd eldönti, mit szól a javaslatodhoz.

PuPu írta...

Nem vagyok híve semmiféle tiltásnak, ha a téma érdekes, úgyis arról folyik a szó, ide értelmes emberek szoktak járni, még a politikusok rajongói se favorizálják ezt a helyet, mert sosem lehet tudni, mikor nyomunk le a kedvencüknek egy sallert.
Vagy kokit.
majd szeretném megváltioztatni a felületet, akkor lehetőség lesz változtatni - most sajnos a soft túsza vagyok...
:)

Unknown írta...

Jó van na :), csak egy ötlet volt, hogy mondjuk PuPu megírja a szívfájdalmát egy blogban, egy másikban pedig, mondjuk arról értekezünk, hogy mit kellene tenni, mondjuk a tömegközlekedéssel, nyugdíjjal stb. és a másodikban nem orbánozunk gyurcsányozunk, hanem egyszerűen gondolkodunk az adott témáról szigorúan. Akkor megkapja a maga lehetőségét aki a feszes, témánál maradó kommentelést szereti, valamint a nagy általános kuszaság is megmaradhat, ahol mindenki eltér egy kicsit a témától aztán máshová lyukadunk ki, mert szabadok vagyunk.


ui: a robotot nem lehet beállítani, hogy ne ilyen olvashatatlan számomra ismeretlen szavakat kelljen eltalálnom 50%-os eséllyel? :) nekem nagyon tetszik a szám vagy a matematikai művelet robotszűrő :)

PuPu írta...

Sajnos a robot is dirigál nekem, a tetejébe még nős is vagyok - egy merő rabság a zélet
A másik ötleted kipróbálhatjuk!
:)

Unknown írta...

sárkány és robot, tiszta fantazi:)