2014. augusztus 7., csütörtök

NÉGY ÉVE ÍRTAM...

BUDAPEST, TE CSODÁS...
2010. OKTÓBER 1

Elment Demszky, és nem mondhatnám, hogy peckesen lépdelt a nyugdíj felé.
Leginkább elsunnyogott, búcsúzóul még mutogatott egy sort politikustársaira, akik ugye galádul, és tudtán kívül és hű meg ha és boáf!
Búcsúzóul még rúgott egyet a szocialistákba, mondván, hogy abban hibázott, hogy Hagyót hagyta, de ha ő nem hagyó, akkor a szocik felmondják az együttműködést a közgyűlésben, és akkor oda a főváros gondjainak megoldása.
Így is odalett, egyébként...

Kérdés csak az, hogy mit is hagyott Hagyónak Budapest eme erkölcsi bástyája, mert ha nem tudott arról, amivel Hagyót vádolják, akkor nem lett volna miért nem hagyni, ha meg tudott, akkor elfelejtett eleget tenni törvényben rögzített kötelességének, imígyen maga is bűnelkövetővé válva.
Egyébként is undorító, amit a politikusok ezekben az ügyekben előadnak, hiszen ebben az országban mindenki, akit csak kicsit is érdekel a pártpolitika tudja, hogy a pártfinaszírozás megoldatlansága miatt minden párt rákényszerül valamiféle pénzek megszerzésére, és ebből a szempontból tökmindegy, hogy valaki 15 milliónként szedi össze a lóvét, vagy ígér egy nagyot arra az időre, amikor majd hatalmon lesz, két-három bankárnak meg nagybefektetőnek.
Aztán amikor eljön ez az örömteli perc, akkor persze fizet is, mint a katonatiszt - nekem meg felugrik jópárezerrel a kocsim törlesztőrészlete az euro árfolyamával együtt.
Aki a kettő között összefüggést keres, az persze mákonyos összeesküvés - elméletek híve, aki ha meglátja egyszer is Szíjjártót, aki ezt az egészet igyekszik megmagyarázni, tán még az ufókban is hinni fog...
Megjegyzem, ha Hagyó kapott volna meg anno egy világkiállításnyi területet Budapest legértékesebb Dunapartján, akkor lehet, ő is betolt volna annyit a pártkasszába, hogy a szociknak ne fájjon a feje a választásokig...

Demszky persze zsigerből utálja a komcsikat, még ma sem bocsájtotta meg nekik, hogy annak idején csak fogócskáztak vele, ahelyett, hogy bezárták volna Kufsteinbe vagy legalább a Köztársaság tér kazamatáiba, esetleg ezek híján a Terrorpláza pincéjébe a félelmetes és rettenetes orosz légszűrő mellé, mert így versenyhátrányba került a Viktorral szemben, aki ugye, puszta kézzel verte ki az oroszokat, fogai közé fogva Stumpf belügyminiszter apósát és két hóna alatt tartva egy-egy KB tagot, - gondolhatunk itt akár Szűrösre meg Pozsgayra is...
Kínos, kínos.
Persze azért Demszky ilyen hősi múlttal a gengszterváltás után bele tudott ülni a fincsibe, és húsz éven keresztül örvendeztetett bennünket, elfogyasztva közben néhány feleséget, összekuporgatva néhány lovat meg egy horvátországi nyaralót - ha már hajókra meg kikötőkre nem futotta, ugye, mint ügyesebb politikustársainak...

Közben rá került a sor a "Ki nem volt még elnök az SZDSZ tagjai közül?" játékban, így aztán másodállásban kis ideig az SZDSZ elnöke is lehetett.
Itt is tisztességesen helytállt a "legkutyaütőbb elnök" címéért kiírt versenyben - nem sokat tudták felülmúlni.
Ő a másik, akiért kár a rendszerváltás emblematikus figurái közül, - a történelmi esélyt megkapta.
Lehetett volna belőle egy második Bárczy - a végére még második Sarlós sem lett belőle.

Ami a budapesti "ügyeket" illeti, ott nem sok sikert jóslok az inkvizítoroknak, - még ha igazak lennének a vádak, akkor sem.
A korrupciós ügyekben általában minden szóban történik, pedig a bizonyításhoz jól jönne egy írás, azzal lehetne valamit kezdeni, de betojt ex-vállati vezérek süketelésével nemigen.
Nem mondom, ha Hagyó mondjuk, versben vallja be, hogy vétett a kommunista erkölcs ellen, esetleg a végére odarajzolna egy szarkát is, - az igen, az lenne aztán a bizonyítékok királynője, de ez a Hagyó egy megátalkodott gonosztevő.
Egy istennek sem akarja önmagát bűncselekmény elkövetésével vádolni, ellenben aki magamagát bevádolta, és felmutatta a Nokiás-dobozt, az már tuti hunyó, a marhája...
Még az lesz majd a vidám nap, amikor Hagyó elmeséli, hogy a vezérigazgató, aki alatt ingott a szék felkereste, és egy Nokiás dobozzal hadonászva az orra előtt ecsetelgette, hogy nem lenne hálátlan az ominózus széklábak bebetonozásáért, de ő persze kirúgta őt is, meg a széklábakat is és lám, kisvártatva már nem is ő volt a vezérigazgató!
Hát van az országban Orbánon kívül bárki, aki miután hanyattvágta magát neki, kirúgja a cselédet?
Hát ennyire gátlástalan ugye csak a Vezér, esetleg...

Másnak is mennie kellett a napokban.

Hogy ne legyen kétséges, hogy mit hoz a szebb jövő, megszüntették Ráday Mihály műsorát a köztelevízióban, a  hasára ragasztottak egy Magyar Televízióért plecsnit és közölték, hogy nem kellene újabb műsorokon törnie a fejét, pihengessen, sétálgasson, vegyen esetleg tengerimalacot és etetgesse.
Ráday Mihály többet tett ezért a városért, mint Medveczky tv-mogul, meg Tarlós valaha is tenni tud, még ha száz évig élnek is.
Ő nem elméleti város és környezetvédő, a szavának súlya volt és van ma is.
Nagy marhák voltak a szocik, hogy nem őt kérték fel főpolgármesternek, ezzel a múlttal és ezzel az erkölcsi tőkével gond nélkül leverte volna Tarlóst, mint görög a lénarancsot.
Száz év múlva, amikor Medveckyről már senki sem tudja, hogy élt-e egyáltalán - Rádaynak szobra lesz a Belvárosban.
Akar valaki fogadni?

:O)))

8 megjegyzés:

erospista írta...

Köszi PuPu,hogy nem hagytál bennünket olvasni való nélkül-nem csalódtam Benned!Jó néha fríssiteni az emlékezetünket!Köszi!P

nemóvatos írta...

Íme a látnok szabadságának első napja.
Ha ez így folytatódik aszem ehetjük a kefét, rághatjuk a körmünket...
Az illetékesek helyett.

Kapat írta...

Látom PuPu, megkönyörültél rajtunk, nem vagyunk éhhalálra kényszerítve! :-)
Ha én is ajánlhatok Neked olvasnivalót,(ha olvastad, nem árt feleleveníteni) Füst Milán : Ez mind én voltam egykor c. könyvét. Jó pihenést!

Névtelen írta...

"Hogy múlik az idő - mondta, s tovább táncolt." [Ha ismered a régi mesét - Így. : )]

csakafidesz? írta...

Hasznos dolog a retro. Egyrészről az embert visszaviszi a múltjába, másrészről azonosulni kénytelen azzal a tudattal, hogy most is minden olyan mint x-évvel ezelőtt volt, csak felette járt el az idő!

Donato írta...

Kedves Pupu!

Gondoltam. Gondoltam, hogy a "gyerekedet" nem fogod egy hónapra magára hagyni. Az ember a gyerekét nem engedi el egy hónapra, mert nyaralni szeretne. Nem baj, ez a "szülők" sorsa.

Ami az említett R.M. urat illeti, szerintem ő sem lett volna igazán jó választás.
Tényleg sokat tud erről a szép városról, de!
A rendszerváltást követően volt több "sikamlós" ingatlan adás-vétele. Még elképzelni is rossz, hogy ezeket Zsigó, meg Hoppál fedőnevű papagájok a választást megelőzően 2-3 héttel milyen kéjjel adták volna elő a médiának, ezeket a kompromittáló adatokat.
Ezt nem azért jegyeztem meg, hogy elrontsam a megérdemelt pihenésedet.
Tényleg. Van Magyarországon olyan személy, aki "el tud számolni az első milliójával???
További jó nyaralást: Donato

Jutka írta...

Olyan jó, hogy ismét itt vagy Pupu, még ha régebbi blogjaiddal,Milyen szomorú, hogy semmi sem változott, csak mi lettünk öregebbek.
Az elkövetkező időben lesz témája bőven a médiának. Kiváncsi vagyok, kiről, mi fog kiderülni, még ha nem is igaz, mert abban sajnos biztos vagyok, hogy megkezdöttek az öskutatások, Falus doktor múltjával kapcsolatban.
Rogán Anti és társai vagyonáról, milyen szépen csönd van, és a többiről?

civilhuszár írta...

Kérem szépen a nyári szabadságolások alatt is van riportműsor ismétlés a tévében. Ezzel a kommunikációs technikával vagyunk most PuPunál kiszolgálva a függővé váltak elvonási tüneteinek kezelése céljából. S emellett kellemesen pancsolhat a
Balatonban, és sörözgethet az ernyő alatt, kényeztetve szürke állomány harmonikusra hangolt élmény receptorait.:-)