2014. augusztus 2., szombat

SZABADSÁGON A FORRADALOM

Nem igaz, hogy nem vírus terjeszti.
Kegyetlen, emberről emberre terjedő vírus, mely csak a baloldali civil és hivatásos politikusokat támadja meg, és hatásában kegyetlenebb, mint az ebola.


Az ebola jön, áldozata megy, család zokog és passz.
Ellenben a balfaló vírus jön, elveszi az áldozat eszét, aki aztán a továbbiakban rakásra csinál és mond hülyeségeket, anélkül, hogy észrevenné saját kártékonyságát.


Itt van például az önkormányzati választás, mely úgy hetven nap múlva esedékes, de ez itt már senkit nem zavar igazán, ahogy látom, a pártpolitikusok zöme úgy van vele, hogy epedve várja, hogy túl legyenek rajta.


Emlékszem, gyerekkoromban viselkedtem így, mikor elfelejtettem bevallani a matematika egyest, de tudtam, egyszercsak eljön az igazság pillanata és apám a helyzet körülményeinek függvényében (hányadik egyes, egyéb viselt dolgaim…) ordítozni fog velem vagy kupánvág.
Mikor aztán a sajnálatos eset bekövetkezett, apám nyakoncsapott és bezavart a gyerekszobába elmélkedni, akkor megkönnyebbülten, nem egyszer mosolyogva vettem tudomásul, hogy végre túl vagyok a nyomasztó ügyön.
Igaz, felénk az volt a divat, hogy a bűn megtorlása után a bűnöző teljes bűnbocsánatot kapott, nem nyilvánította senki hazaárulónak, sőt – fel se igen emlegették a szomorú múltat.


Politikusaink most elmenekültek pihenni, igaz, szerintem a pihenés csak a munkában megfáradt emberek járandósága, a libák is először elrepülnek úgy öt-hatszáz kilométert és csak utána szállnak le egy alkalmas tóra – Tatán erről tudnak mesélni.
A mi politikusaink olyan libák, akik fel sem szállnak, de pihenni azért pihennek…
A legutóbbi állapot szerint a hegyek vajúdtak, az egérkét – a pártok közötti megállapodás az egyes teleüléseken indítandó közös jelöltekről – hétfőn várjuk, meg a kanegér – a közös budapesti főpolgármester-jelölt - megnevezését is.


Ez utóbbinál derült ki, hogy legjobbjainkat is elérheti a fátum, mikor meghallottam a nevet elképedtem és azonnal támadtak ötleteim, például Liptai Claudia, esetleg a szomszédokból Vili bácsi, őket legalább ismerik, míg a szóbakerült művész leginkább Gobbi Hildával csereszabatos.
A nép a Józsefváros és a Ferencváros mélyén nem néz Jancsó-filmeket, ellenben Jóban-rosszbant szájtátva, naponta, a tűzvörös démon kebleitől meg egyenesen le van nyűgözve, jelzem én is.


Hát, nagy érdeklődéssel várom jelöltjeinket – fatornyos kis falunkban is, azt, aki képes lesz majd legyőzni a helyi polgármestert, aki mellesleg jól végzi a dolgát, ügyes, és csak azt lehet felróni neki, hogy az ember mindenfelé felújítási munkákba botlik és kerülgetni kell a munkásokat.
Elképesztő ezt az egész, a kisebb településeken még ennyi sem történik, a baloldal már megint magára hagyja a falut, lesz, ami lesz – legfeljebb huss, - elviszi a Jobbik.
Nem akarom ezt a dolgot túlbeszélni, de egy politikust – helyi politikust sem – nem lehet „felépíteni” ötven nap alatt, az pedig, hogy egy embert esélytelenül beleküldeni a golyózáporba hihetetlen erkölcstelenség.
Nos, majd hétfőn meglátjuk.
Ritkán esik meg, hogy egyetértek az Együtt-PM prominenseivel, de jelen esetben fájó szívvel ezt kellett tennem – Budapesten nem színházat kell rendezni, hanem várospolitikusnak kellene lenni.


Máig nem értem, miért nem felel meg közös jelöltnek Ráday Mihály, akinek van várospolitikusi tapasztalata is, és az utóbbi negyven évben senki nem tett tőle többet a városért, senki nem ismeri jobban a várost, senkinek nincs nála nagyobb tekintélye és még színházi kötődése is van lévén Ráday Imre fia.
Igaz, nem mai darab, de nem is focizni kellene hívni, ha az egészségi állapota megengedi, még bőven benne lenne egy ciklus, ami alatt meg lehetne keresni az utódot.


A Szabadság tér tüntetői is elmentek szabadságra, természetesem ez sem mehetett normálisan, akik maradtak, azoknak úgy kellett kapálózni, hogy észrevegyék a szimpatizánsok, hogy a tüntetésnek nincs vége – szabad ilyet csinálni?
Számomra a legtragikusabb, hogy éjjel arról álmodtam, hogy valakivel vitatkozva vadul védem Marx munkásságát, rámutatva a marxizmus és a bolsevizmus különbségeire – fel is ijedtem, de aztán ittam egy pohár vizet és vissza tudtam aludni – lehet, nekem is el kellene vonulni, pihenni, még mielőtt a nyelvem lógatnám, mint a Fényességes.


Vigyázzatok magatokra, már megint meleg lesz, igyatok sok vizet, és üljetek bele a fürdőkádba, ha nincs módotok Nizzában pihenni.
Kellemes hétvégi semmittevést, ebédre javaslom a hideg gyümölcslevest – ilyen időre találták ki!

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Pupu!

Nem csak negatívumokról, hanem pozitívumokról is illene beszámolni.
Itt van mindjárt az, hogy a feleségem 41 éve háziorvos (korábban körzetinek nevezték) és ebből az utolsó 30-at egy pesti munkáskörzetben töltött le.

Mikor az önkormányzat illetékesének jelezte, hogy 30 év után a törvény szerint neki jár un. "hűség pénz", először elutasították, majd elismerték annak jogosságát. 8 hónap herce-hurca után végre megkapta!
Nettó 61 ezer forintot kapott kézhez!
Azóta ó is másképpen látja a világot, a nemzeti érzés csak úgy dúl belőle.
41 évnyi munkáját megbecsülték és ez jó érzéssel tölti el.
Üdvözlettel: Dr Kovács "Kokó" István

Névtelen írta...

A gyümölcslevest nem kedvelem.
Az írásaidat annál inkább.

Ezt is ! promenad

Névtelen írta...

akinek nem telik tengerpartra ANNYIT IS ÉR !!!

julcsi írta...

Kedves Pupu te igen rosszul vagy tájékoztatva.társaink egy része most valóban hátrább lépett,mert sok dolga akadt a háttérmunkával, s azt sem értem,hogy miért kéne egy 80 év feletti embernektulerőltetni magát.
De ha egy kicsit is figyelnél ránk,láthattad volna,hogy a csapat egy része tegnap is ott volt a téren
mellesleg te hányszor is voltál?

PuPu írta...

Kedves Julcsi,
a rádióból tájékozódtam, ahol egyik társatok bőszen cáfolta, hogy vége lenne a tüntetésnek, mart attól, hogy Andreáék elmentek pihenni még folytatódik az akció mások irányításával, ezért írtam, hogy ezt lehetett volna szerencsésebben is intézni, meg kommunikálni.
Szerintem senkinek sem kell a háttérmunkával túlerőltetnie magát, nem ez a gond és nem is ezt írtam, nem kell mindjárt kimereszteni a tüskéket, ha valaki a ti érdeketekben is ejt egy-két kritikai szót., mellesleg nem is titeket bírálva.
Amúgy falusi vagyok, de valóban mehettem volna szolidariítani veletek, nem kizárt, hogy megyek is, habár az akciót ebben a formájában nem tartom sem hatékonynak, sem szerencsésnek.
Lehetett volna tanulni Nagy Navarro példájából, ez már a kezdés utáni második napon kiderült...
Hidd el, nem vagyok az ellenségetek, sőt.
Üdvözöllek!
PuPu

Kibic37 írta...

"Máig nem értem, miért nem felel meg közös jelöltnek Ráday Mihály..."
Talán ugyanazért, amiért nem felelt meg köztársasági elnöknek Glatz Ferenc. Hová is jutnánk, hogyha holmi globális érdekek jutnának érvényre lokális érdekekkel szemben?! :(((

talalom írta...

Nos, nevezett urat (R.M.)láttam közelről, működés közben. Akkor már inkább a Tarlós...

civilhuszár írta...

Tisztelt Dr Kovács "Kokó" István !

http://nepszava.hu/cikk/1029080-veszni-hagyott-haziorvosok

Pedig megígérte szeretett kedves vezetőnk ellenzékben, hogy rendbe teszik az egészségügyet ha megválasztják megint, mert neki ez a szakmája.Húznak viszont a háziorvosok külföldre, mint a vadlibák, mert valami miatt nem hiszik el egy szavát sem.
Most meg 750 millióról 500 millióra csökkentette a pályázók számára szánt összeget. Ennek az járhat a zagyában, hogy az öregek a betegek felélik előle a jövőt. Tehát olcsóbb a szociális temetés furnér ládában. De a temetkezési vállalkozók sem dobták még be a törölközőt. Sőt,
felvirágzott az üzlet.


Kérem szépen el kell csak olvasni a pár kommentet a cikkből,
amelyek közül csak egy van Orbán hívő, de az is csak a komcsikat szidja, hogy mennyiért adták a praxist. No de ha nem stadionra, meg a sok kapcsolódó sleppre költenék a milliárdokat, meg a várba költözésre, mennyivel hitelesebb lenne ez a mára már fullra szava hihetetlen állammaffia ?
No de viszont vagyunk mi már annyira idősek hogy nem hiszünk a mesében.
Az viszont szomorú, hogy a választáskor könnyelműen bíztak a messiásban, ráadásul kétszer.
Meg is fogják bánni mint a sokat kölkedzett bármilyen állat.

Geza írta...

Abban egyetertek PuPu-val, hogy az egyre csokkeno letszamu tiltakozo "tomeg" (a mar felallitott szobor - es jarulekai ellen) nem eppen a leghatasosabb formaja az ellenallasnak. Az is igaz, hogy a rendszeres osszejovetel augusztus elejetol be lett szuntetve, es valamilyen "keszenleti allapotra" lett cserelve. En kedd ota nem voltam ott, de ha a tiltakozas meg csokkentettebb letszammal folytatodik, az mar szerintem inkabb demoralizalo, mint lelkesito. Sok (igen) jo ember jelent meg ott, de nyilvanvalo, hogy ezt ebben a formaban nem lehet ilyen rendszeresen folytatni. Az ugynek (amely termeszetesen messze a szobron tul nyulik) szuksege lenne nagyobb publicitasra es a partok erosebb tamogatasara. Mindezek ellenere, en abban remenykedek, hogy a resztvevok megtalaljak azokat az alkalmakat, amelyek megfeleloek lesznek arra, hogy nagyobb tomegreszvetellel erosebben hallassak/suk a hangukat/hangunkat.