2014. szeptember 5., péntek

HUKK

Nem úgy megy az, hogy csak úgy öntevékenyen berúgsz, kell ahhoz állami hozzájárulás is, meg aztán el kell tartanod a rendszer támaszait, akik eddig csak itták a pálinkát, ezután meg majd árusítják is, természetesen nemzeti keretek között.
Nemzeti italboltokat kíván nyitni a kormány, legalábbis ezt mondják a kósza hírek.
A szándék igaz lehet, merthogy a kormány cáfolja a dolgot, ami nem szokatlan a mai világban, hiszen jönnek a választások és ki akarná Józsit cukkolni ilyen gondterhes időkben?


A dohányboltoknál az ötlet részben bevált, Orbán majmai megkapták a banánt, hogy aztán a dolgok kissé másként alakultak, mint ahogy azt kitalálták, erről Vezérünk nem tehet, ő megtette, ami rajta múlt, még az elektromos cigarettát is betiltatta.
Ehhez képest a dohányáruk forgalma drasztikusan esett, mert a magyar okosnak hiszi magát, és azonnal áttért a feketepiaci forgalmazásra, mondván, inkább jöjjön a tüdőrák, mint az éhhalál.


A tévedés ott van, hogy ettől nem fizet kevesebbet a cigarettáért, mert az állam azt nem hagyja, hogy a költségvetésben tervezett adóbevétele csökkenjen, ami kiesik a cigarettaforgalmazás adójából, azt majd más adóbevételekből pótolja.
Így aztán aki azt hiszi, hogy az általános forgalmi adó kulcsa legalább a legalapvetőbb élelmiszerek körében csökkenni fog, az egy ábrándozó idealista.
Mindemellett a dohányzás egészségkárosító hatása elleni fellépés is sikeresnek mondható, merthogy a legszegényebbek számára feketén árult dohánytermékek csak nyomokban tartalmaznak dohányt, összetevőik között viszont ott a muhar meg a bürök, továbbá a termék előállítójának edzőcipője finom szálúra darálva.


És akkor most jön a következő lépés, a szeszforgalmazás , megregulázása, a Nemzeti Italbolt.
Állítólag az élelmiszerüzletekben azért lehet majd sört és bort árulni, de csak Sárazsadányi Rettentőt, meg Alcsúti Tablettást, továbbá alkoholmentes sört.
Ez úgy viszonyul a valódi sörhöz, mint a márianosztrai hármas körlet szépe (aki azért kuriózum, mert több füle van, mint foga, így viszont maga a biztonságos szex, nem harap…) Monica Beluccihoz.
Ellenben a keceli Aranyháromszögben felélednek a már kipróbált és bevált régi kapcsolatok, a földalatti tartályokban ott zenél majd a forrásban levő vegyészeti termék, melyet aztán majd palackoznak és feketén eladnak a falvak kijelölt nepperei.
A változás a szép, olajszőkítéses időkhöz képest annyi lesz, hogy immáron nem wartburggal járnak majd felettébb magas beosztású rendőrtisztek majd a pénzt begyűjteni, hanem igen magas beosztású miniszteriális potentátok - kamionnal.
Igaz, a feketepiac itt is fellendül majd, és az ukrán Marlboro mellé ukrán Johnny Walkert vedel majd a magyar, így is támogatva az ukrán nép igazságos harcát a moszkvai despota ellen.
De a kispénzűek jobban járnak végre, ők majd nem látják, mi folyik itt, miután a rézelejétől hamar megvakulnak.


Nem kell itt semmin csodálkozni, így működik a maffia szerte a nagyvilágban – szesz, dohány, szerencsejáték – még szerencse, hogy van nekünk Andy Vajna, így szakavatott kezekben van a kényes terület, emellett a pénzbegyűjtés is egyszerűbb – nem kell száz kaszinótulajdonossal tárgyalni, ő maga a kétkarú rabló.
Nem is értem, miért nem tette fel még senki a kérdést: miért kell Magyarországnak Andy?
Mi az a nemzeti plusz, amiért megéri nekünk milliárdokkal kitömni – és mennyiért – csak a Vezér tudja a választ.


A maffia klasszikus szakterületei közül már csak a szexipar van látszólag magánkézben, de ez csak illúzió – talán rossz helyen keressük a kurvákat, akik közül ma kevesebben ténferegnek az utak mentén és a kamionparkolókban, mint a minisztériumokban és az önkormányzatokban és némely magát ellenzékinek mondó pártban, ahol igen olcsón, de magas szervezettséggel adják el magukat a Nagy Nemzeti Húsvásáron.


Egyszer ennek persze vége lesz.
Reménykedjünk, nehogy addigra az országnak is vége legyen…
Viszont akkor fellendülhet a szemét-biznisz – a nagytakarításhoz komoly apparátus kell majd.
Némi aggodalmat csak az kelthet, hogy a szemét-biznisz is klasszikus maffia-üzletág, nehogy majd a Főkefe élén találjuk a Vezért, mert akkor megint mi rághatjuk a kefét…
Na, de addig is igyunk egyet a libasültre, 'takkó szittyó, barátaim!

:O)))

21 megjegyzés:

asta írta...

Meg az oliva olaj export... ja hogy nincs olivánk..? Nem baj, majd telepítünk, mint Rákosi pajtás a rizsföldeket:O)

Attila írta...

Üdvözletem!

Kedves Pupu! Egy dolgot kihagytál. A találékony magyar nép rohamtempóban szokik át a cigaretta töltésre, mert így 400 Ft alatt meg lehet úszni egy dobozra való cigit. A töltés minősége elmarad a gyáritól, de valamit valamiért. Én magam is ezt csinálom, de márkás dohányt veszek. Jobb mint a csempészcigi. Ezzel párhuzamosan emelkedik a vágott dohány feketepiaca. Szóval a dohányzás elleni harc is csatavesztéssel zárult.

Üdvözletem! Attila

hello írta...

Csak nyilvánosan nem kérdezte még meg senki, mitől lett itt ennyire kegyenc Andy Vajna, viszont épp tegnap egy Amerikából sok évtized után hazatelepült ismerősöm kérdezte, hogy kinek mi érdeke fűződik ennyi pénzzel való kitöméséhez, amikor Amerikában nem lehetett egy nagy szám, ő még csak nem is hallott róla soha.
Nem tudtam rá a választ, de hogy nem érdek nélküli a dolog, abban biztos vagyok. Valamire ő is nyilván nagyon alkalmas ennek a kurzusnak. De már annyi mindentől van hányhatnékom, hogy csak a strigulákat húzom.

Tényleg ilyen sokan vannak, akiket Orbánnak ki kell elégítenie, hogy kitartsanak mellette, vagy a meglévő, x méretű körbe tartozók étvágya ennyire kielégíthetetlen?

Amit meg a hozzájuk szorosan kötődők tesznek közzé, ők viszont cáfolnak, arra méget vehetünk, hogy meg fogják csinálni.
Mibe fogadtok, hogy a CBA lesz a kivétel, mit a gyevi bíró? Ott nyilván maradhat majd a tömény pia is!

csakafidesz? írta...

Már kezdtem megörülni a mai témának, mert úgy gondoltam, hogy mivel ez engem nem érint, ezért nem is kell foglalkoznom vele.

Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre a dohányra, italra, szerencsejátékra vonatkozóan már fiatal felnőttként is absztinens voltam.
Ma már a nőkkkel kapcsolatban is hasonló a helyzet, de azt mondják, hogy az embernek idős korára maximálisan csak az erkölcsei javulnak.

Ezért aztán kimaradtam a társasági élet azon részéből, ahol állítólag a nagy üzletek köttetnek...és ahonnan a kapcsolati tőke eredményesen beszerezhető.

Aztán arra gondoltam, hogy azért ennek a kérdésnek vannak lényeges gazdasági összefüggései is.
Gondoljunk csak arra, hogy ezek mentén iparágak nőttek vagy nőhetnek ki a semmiből. Újra néhány kielégített és kellő hálával adózó "csókos", néhány száz munkahely, hogy a Fidesz közelebb kerüljön az 1 millió munkahelyet létesítő igéretéhez.

Miről is van szó? Láthatjuk a NDB uniformizált cégtábláit, bútorait, polcait. Már találkozhattunk a nemzetközi szabvány előírásainak megfelelő házi és ipari szeszfőzdékkel.

Ami még visszavan! A NIB-ok cégtábláinak és bútorzatának legyártása az elárusítóhelyek egységes kialakítása és gőzöm sincs, hogy még mi minden.

A szerencsejáték tekintetében - elsősorban a sokfélesége okán - elképzelésem sincs, hogy lehetne ezeknek is valami nemzeti jelleget adni, de a nagy magyar fantázia megszüli a megoldást.
Sokan fognak még ebből is megtollasodni és nagy pénzeket hálából visszacsorgatni. Effelől semmi kétségem sincs.

D. Elemér írta...

Kedves pu pu nagyon jó írás
sok kitartást kívánok önnek
maga a kedvencem ön őszinte és humoros
tisztelője eli

Erzsébet írta...

astaa..felé: nem a rizsföldeket, hanem a gyapotot...

hello írta...

Mindezekhez a mazsola a kalácsban, hogy úgy reklámozzák magukat a kampányplakátokon, hogy A TISZTESSÉG FOLYTATÁSA!

Aki választópolgár ezt olvasva erre is helyesel, az tényleg menthetetlen. Előbb-utóbb az országhatáraink fogják az új OPNI kerítését képezni...

Batkaland írta...

Gratula a cikkhez! Néhány napja gondolkozom rajta, hogy valóban nemsokára kiírhatjuk a határon, hogy belépés csak saját felelősségre, ez itt Európa elmegyógyintézete, és az ápolók éppen szabadságon vannak....

civilhuszár írta...

Nem kizárt, hogy ezeknek lesz egy pár nemzeti ítélet végrehajtó is, ha már úgy divat lett a visszaható hatályú törvénykezés. Persze a maffia megregulázására gondoltam.
Még törvény előterjesztés sem szükséges, mert a fülkéstől eltérően lehet másféle önbíráskodással járó spontán pofán verés megsatöbbi,a sok év alatt gyűlt, erős felindulásból.

Névtelen írta...

A remek cikkhez gratulálok. Amiért mégis véleményt írok, annak az az oka, hogy két hozzászóló is tévedésben van, amikor a rízs és a gyapot - sőt a pitypang termelést is - Rákosi nyakába varrják.Nagyon régen, még kisfiú koromban Anyámnak járt egy heti vagy havi lap, a címére sem emlékszem pontosan, valam Magyar Úriasszonyk Lapja, vagy ilyesmi volt a címe, amit én mindig fellapoztam.Ennek az újságnak állandó rajzolója volt Mühlbeck Károly, aki -emlékeim szerint - minden oldal fejlécére egy-egy aktuális téma karikatúráját rajzolta, így többek között az említett növények termelését vagy kisérleti termelését is. Azért vannak erről emlékeim, mert Apám ezeket az eseményeket kellő ingerülettel nagy marhaságnak titulálta, amit akkor még nem nagyon értettem. A hozzászólók a Tanú c. filmben kifigurázott idiótizmusra emlékeznek, pedig ez az idiótizmus korábbi eredetű, a Horthy rendszerben is éltek már sarlatánok. A rízs termelés egyébként eredményes volt, mert emlékeim szerint a háború első éveiben a rízst "burizzsel" helyettesítették, ami még májashurkában sem volt ehető.a.

pleinair írta...

Még hátra van a Budi-Mutyi. A Nemzeti klozet-hálózat nagy bevételt jelentene Orbán maffia bandájának. A szar kifogyhatatlan tengerének oligarchái, a csatornapatkányok- a mélyben végezhetnék földalatti tevékenységüket, építenék és stabilizálnák hálózatukat. A dölyfös, kövér patkányvezér pedig a biztonságot adó csatorna gőzében lefölözné a hasznot. Aztán a lefölözött haszontól még magabiztosabban és kövérebben megkoronáztatná magát. Vitya a Csatornakirály, a Szar örök ura, Csatornapatkányok Vezére él és uralkodik, míg a felhalmozódott gáztól fel nem robban a mély. Vityus e csúfos módon fog kivonulni a történelemből, bevonulásának hajdani dicsőségét feledtetve a nyomorult, őt éltető, alázatos patkányhordával.

Ikovacs írta...

GyF jól beszélt de:
Meggyőzőbb lett volna, ha felhívta volna a színpadra Tuareget, aki ott volt a tömeg(?)ben, és tapsolt neki! A GyF mondanivalója - a sok ellenzéki, Juhász, Szigetvári agymenéseivel ellentétben - Tuareghez volt a legközelebb! Igazi alulról jövő, pártfüggetlen, demokrata kezdeményezés! És ha meglátogatná ezekután a Kossuth téren, még hitelesebb lehetne!

civilhuszár írta...

hello !

Visszanéztem. Magyarországon A felcsúti Al Capone lesz a szervezett bűnözés szimbóluma.
Remélem neki is sebhelyes lesz az arca nemsokára.:-)

hello írta...

Hoppá!

PuPu lecserélte a poszt kezdőképét erre az általam betettre! :-))

Ez ám a karrier! - énekelné Bob Dinnyés! :-))

PuPu írta...

Hát még, ha tudnád, mit szenvedtem vele, mert le akartam vágni róla az egy ohmos ellenállásra való buzdítást!
:O)))

hello írta...

Drága PuPu!

Viszonylag simán megoldható pedig:

Bemásolod Wordbe, ott a kép formázásával levágod az alját, elmented egy erre szolgáló progivsl (Photoshop, PhotoFiltre7)képként, majd így újra beteszed egy képkezelőbe, hogy meglegyen az új link hozzá.

Íme:
http://kepkezelo.com/images/w3xx3n1jg0u0c56wd468.jpg

Hogy a linkből hogy csinálsz itt látható képet, azt már Te tudod, én nem.

hello írta...

Drága PuPu!

Viszonylag simán megoldható pedig:

Bemásolod Wordbe, ott a kép formázásával levágod az alját, elmented egy erre szolgáló progivsl (Photoshop, PhotoFiltre7)képként, majd így újra beteszed egy képkezelőbe, hogy meglegyen az új link hozzá.

Íme:
http://kepkezelo.com/images/w3xx3n1jg0u0c56wd468.jpg

Hogy a linkből hogy csinálsz itt látható képet, azt már Te tudod, én nem.

hello írta...

Bocs, ez nem a mindent 2x mond, 2x mond esete, csak először azt írta ki, hogy a kód nem egyezik, erre beírtam az újat, és megint elküldtem - nem gondoltam, hogy a kis huncut kicselez, és mégis berakja az előzőt is!

hello írta...

PuPu, hiába csináltam meg, nem cseréled le a megmetélt képre az 1 ohmosat? :-)) vagy :-((

PuPu írta...

hello, drága, nyakig ültem egy fürdőszoba-felújításban, most is éppen a szekrénycipeléses garázstakarítást hagytam abba, hogy beleshessek ide - de végrehajtottam a feladatot!
Köszönöm!
:)
http://alisonsadventuresinwonderland.files.wordpress.com/2013/01/camel-in-shower.jpg

hello írta...

PuPukám, szívesen, máskor is. Nyugtáztam az eredményt.

Csak nem az ő fürdőszobáját újítod fel??? :-))