2014. szeptember 23., kedd

ÍRJÁL HÁROM BORÍTÉKOT

Azt már tudjuk, mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz?
Merthogy Népünk Lángoló Fáklyája előbb-utóbb megy a levesbe, az biztos.
Nem lehet büntetlenül szembemenni a józan ésszel, és külpolitikailag sem hasznos, ha valaki állandóan nedves gatyaszárral álldogál a mező szélén, míg a banda többi tagja áhítattal várja, hogy az utolsó csöpp is földet vagy nadrágot érjen – pszt! - a Főnök pisil!
Még a végén megfázik, vagy ráfázik, oszt akkor mi lesz velünk?


Hiszen ha a mi Felcsúti Törpeelefántunk - kinek lépteitől döng a föld, kinek tüsszentése városokat dönt romba - ágynak esik, akkor itt maradunk ezzel a sok tehetségtelen csinovnyikkal meg a gátlástalan rablókkal – annyi nekünk!
Hogy momentán mi van, az szintre lényegtelen is, de persze semmi meglepi nincs - a karaktergyilkoló brigád a háttérben teszi a dolgát, az ötödik hadoszlop – a beépített ügynökök – szintúgy.
A megvezetett jószándékú népség meg buzgón mantrázza a szájába adott bölcsességeket, ahogy ezt már megszoktuk – Gyurcsány hazudik, Falus alkalmatlan, debezzeg a Bokros, az aztán a Csomag!


A jobboldal kussol, aki nem dumál, az nem hibázhat, mint tudjuk.
Csak azokon a pontokon erősít bele, ahol gyengébbek a pozíciói, de ott is rábízza a piszkos munkát néhány sajtkukac aktivistájára, akik mindenféle egyéb, de semmiképpen sem narancssárga zászló alatt hajóznak.
Így lett mára rasszista a miskolci baloldali jelöltön kívül Kunhalmi Ágnes is.
Innen már csak egy lépés, hogy az MSZP-ből Ébredő Magyarok Pártja legyen, Kunhalmiról meg kiderüljön, hogy tulajdonképpen Istóczy lány.


Ne felejtsük el, egy bimbózó diktatúrában a rendszert legitimálóknak is juthat a jóból.
Nem véletlen, hogy még a negyven évvel ezelőtti ügynöklisták sem ismertek, mire meg a mai ügynökök nevei nyilvánosságra kerülnek, addigra ez éppen annyira fogja megrázni a népet, mint amikor kiderült, hogy Martinovics Ignác ügynök volt – pedig az volt.
Itt mindennek klappolnia kell, a diktatúra ellenfeleinek is olyanoknak kell lenniük, hogy magyarember elszörnyedjen, ha rájuk néz, nem lehet ezt a véletlenre bízni!
Így aztán most minden üzemszerűen működik, már megvannak azok a kerületi polgármesterek is, akik a budapesti közgyűlésben ellenzékiként is tudni fogják, mikor kell nekimenni egy esetleges baloldali főpolgármesternek, vagy mikor kell csendesen támogatni Tarlóst.


A feketeleves majd a választások után jön, amikor a Mi Nagybetegünk frissen szerzett, és sajnos kétségbevonhatatlan legitimációját arra fogja felhasználni, hogy hagymázos álmait a nyakunkba varrja abban a reményben, hogy uralmát ezzel meg tudja majd hosszabbítani, hiszen még van két liba az országban, amit még nem lopott el – tűrhetetlen, nemde?
Jön a Nemzeti Ámokfutás.
A paksi beruházás nem ötnapos projekt, nem lehet azt hagyni, hogy más is belelásson, más is megnedvesíthesse a csőrét, mint a jóbarátok, és ugyanez vonatkozik az uniós támogatásokra is.
Csak a Fidesz, mondják, - a Fidesz leánykori neve meg Orbán Viktor, és aki tanult valaha is logikát, az levonhatja a következtetést, ha meg nem vonja le,
akkor olyan, mint a rendőr, akinek nincs akváriuma, a vonatkozó vicc szerint.


Mi várható tehát - csak hogy tudják azok is, akik éppen tovább erősítgetik Orbán túlhatalmát?

Folytatódik a nagy ellátórendszerek átalakítása, az egészségügyben krokodilkönnyek közepette fogjuk visszasírni Molnár Lajos vizitdíját.
Folytatódni fog a szakorvosok elvándorlása, és amikor a szakdolgozók felismerik, hogy a szakorvosok nem hülyék, akkor mennek ők is utánuk, hiszen a nyugati bérekből a férjük is megengedheti magának, hogy a fotelban ülve nézze az angol bajnokságot, és tulajdonképpen az angol sör sem rossz.


A pedagógusok is reménykedhetnek, hogy ezután könnyebb lesz a dolguk, hiszen meglehet, ezentúl egyáltalán nem kell gondolkodniuk, szó szerint kell megtanulniuk az oktatandó anyagot – turultojás, miegyéb…- emellett ment a Főnéni a levesbe, kiselejtezték Hoffmann Rózsikát, de mint tudjuk, jobb sose jön.

Egy biztos, hogy a porosz iskolarendszer itt még száz év múlva is virulni fog, és egyenruha is lesz a diákokon – pontosabban egyen lesz ruha, a többieken meg rongyok, legalábbis az ország kevésbé szerencsés népességének körében.


A gazdaság továbbra is helybenjár, de parancsnokai jó ütemérzékkel ordítozzák az aktuális vezényszavakat, miközben a kamiont tankolják, mellyel a pénzt lopják.


A legfájóbb pont a nyugdíjrendszer átalakítása lesz.
A kormány szakemberei már törik a fejüket, hogy miként tudják elérni, hogy a friss nyuggerek örömmel fogadják a hetvenéves nyugdíjkorhatárt és a régi nyugdíjasok is éljék túl legalább három nappal a bejelentést, miszerint az új nyugdíjasok pénzét az ő nyugdíjaik rovására fizetik majd.


A devizahitelesek is megnyugodhatnak, a választások után kiderül, hogy egyelőre csak a százkilencven centinél magasabb hermafroditák kapják meg azonnal a pénzüket.

A többiek járandóságát - melyet a bankok még tönkremenetelük előtt megfizetnek - a kormány átmenetileg a vörösiszap-károsultak lakosság által összeadott segélyalapjába helyezi, és majd azzal együtt kerül kifizetésre.


Várható a külpolitikai sikertörténet is, amin felettébb csodálkozom, hiszen Orbán éppúgy tanul a Mein Kampfból, mint a Sto Gyelatyból, mégsem okult Hitler példájából, hogy a kétfrontos harc nem túl jövedelmező.

Már az is merészség volt, hogy a nagyok harcterén akart pázsitot nevelni – a régi igazság szerint nem jó fűszálnak lenni ott, ahol az elefántok baxnak…
Ja, - és még épül néhány stadion és futball világbajnokság és olimpia megrendezésére is jelentkezünk, mert itten egészséges életmód lesz, ha mindenki beledöglik is.
Egészséges étkezés a köszvény elleni harc jegyében, melyet köztudomásúlag a túlzásba vitt húsfogyasztás okoz, egészséges lakáshőmérséklet, mert a túlfűtött lakás a bacik paradicsoma.
És lesz megint MHK is – kézigránátdobással egybekötve… 


Szóval, kedves demokraták, csak további vidám torzsalkodást, fenékig kell üríteni azt a méregpoharat, aztán majd megint el lehet énekelni, hogy anyám, én nem ilyen lovat akartam…
Orbán ismeri a régi viccet a három borítékról.
A vállalathoz új igazgató érkezik.
Kap a régitől három borítékot azzal, hogy ha baj van a vállalattal, sorban bontsa fel őket.

Az első év rosszul sikerül, felbontja az első borítékot, benne levél: Fogj mindent az elődödre. Úgy is tesz, el is fogadják a beszámolóját.
A második év is rosszul sikerül, felbontja a második borítékot, benne levél: Szervezz mindent át. Úgy is tesz, el is fogadják a beszámolóját.
Jön a harmadik év, megint baj van, felbontja a harmadik borítékot, benne levél: Írj három borítékot.
A Lánglelkű Vezér most még a második kibontása utáni feladatoknál tart, reménykedjünk benne, hogy hamarosan eljut a harmadik borítékig…
Mindenesetre örülhetünk, ha négy-öt év múlva még ráismerhetünk az országra, ha még lesz ország egyáltalán…

:O)))

10 megjegyzés:

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Vasárnap az apukám meglátogatott minket.
A szokásos történt. Apu be a konyhába, anyu meg el a szobájába, ezért apu a nagyinak és nekem mesélt.
Elmondta, hogy nem tett le a tervéről és a Kozma utcai zsidó temető helyére egy nagy nemzeti stadiont építenek. Azt mondta, hogy kicsit drágítja a projektet, hogy a Főnök 20, a Lajos 10, a kerületi polgármester 10 százalékot kér - és apunak is jár legalább 5%. Vagyis 160 milliárdból talán kijön.
Nagyi közbevetette, hogy a zsidó temetőt nem lehet megszüntetni, mire apu széles mosollyal azt válaszolta, hogy a "kétharmad az kétharmad, mi a Koránt, de még a Tórát is módosítani tudjuk!"
Nagyi tett egy tétova lépést a gyúrófa felé, majd legyintett és bement a cselédszobába.
Apu a térdére ültetett, átölelt és azt mondta. Öcsike! Nemsokára felnőtt leszel és bevisznek sorkatonának. - Milyen katona leszek - kérdeztem. Tarhonyás mondta ő, de lehet, hogy azt mondta, hogy dragonyos, nem tudom.
Kezembe nyomott egy névjegykártyát, rá volt írva, hogy WeStern Béla, meg valami hosszú szöveg és helyettes államtitkár és még hozzátette, - ha bajba kerülnék, csak mutassam fel és minden rögtön elrendeződik. Én ennek nagyon örültem.
Csókolom Pupu bácsi: öcsike

PuPu írta...

:O)))))))))

hello írta...

A harmadik boríték még odébb lesz.
Addig is, PuPu, a nagyon is valóságszagú víziód világában élőknek csak a nosztalgikus emléke marad, amikor még a legvidámabb barakknak számítottunk.

csakafidesz? írta...

Érdekes és tanulságos volt az, ami tegnap történt.
Volt egy vita arról, hogy a politikával aktívan foglalkozó közemberek kit tartanak alkalmasnak Budapest főpolgármesteri székére.
A vélemények teljesen megoszlottak.
Két név került be a köztudatba.
Sokan voltak akik dr Falust alkalmatlanabbnak tartották, mint Bokros "megszorítás" Lajost. Az első volt az aki kevésbbé ismert, aki ugyan...de azért mégsem... Bokros volt a dinamikus technokrata, aki bárkivel szemben vitaképes és könnyedén érvényrejuttatja az akaratát.

dr Falus három politikai párt jelöltjeként vett részt a vitában, míg Bokros a MOMA elnökeként önálló jelöltként indult.
Alapvetően kabarisztikus a két nevet egy lapon említeni, hiszen Bokros is lehetett volna a közös jelölt, ha nem határozza el előre, hogy önállóan indul.
Senki nem vonja kétségbe, hogy vitathatatlanul helyzeti előnyben lett volna a többi jelölttel szemben, hiszen miniszterként szerzett némi közigazgatási gyakorlatot, ismerte a különféle szervezetek együttműködésének lehetőségeit és ezen felül ő egy több nyelven beszélő kiváló közgazdász is.
Hogy ki dobta be a nevét, pontosan nem lehet tudni. Állítólag valamelyik közvéleménykutató intézet, akinek én pontosan annyira hiszek, mint a Statisztikai Hivatalnak.
Zavarkeltés volt ez a javából. Nem volt ennek más célja, csak az hogy megmutassa nekünk ellenzékieknek, hogy voltaképpen kik is vagyunk. Egy görbetükör lett elénk rakva.

Jelentem a téglák ma is hatékonyan működnek. A beépített emberek parancsra akcióznak és ezt mindig a legjobb, legalkalmasabb időben teszik most éppen demokratának álcázva magukat.
A lecke alaposan fel lett adva.
Jó két hét van arra, hogy a delikvensek a saját fejükbe és a környezetükbe rendet rakjanak. De, addig se csinálnak mást!

Szívből garatulálok azoknak, akik dr Falust a földbe döngölték, Bokost pedig a mennybe emelték.
A gratuláció mellett azonban sajnálom is őket, mert a kegyeltjük is vesztes oldalon maradt.
Elintézték, hogy egy jelentékeny mennyiségű szavazni hajlandó ember távolmaradjon az urnáktól, ezzel kockáztatva a kerületi eredményességet is.
Kijárták Orbánnak, hogy a vártnál könyebben és nagyobb arányban nyerjen.
Ezután majd várhatják a pénzespostást, aki az adóval csökkentett nyugdíjukat kézbesíti és a többi fincsi megszorító intézkedést.
Csak így tovább! Előre a szebb jövőért!

Az a háromborítékos libikóka nagyon találó. Kis gondolkodás után lehet, hogy erre a történetre is alkalmazható lenne.

NewTiborc írta...

Kedves Csakafidesz?!
Látom kezded észrevenni, hogy nincs itt szükség a fidesz kampányára. A baloldal vereségéhez bőven elég a demokratának titulált értelmiségi horda kesze kusza ösznye-visznya szövegelése. Az ATV-vel az élen a picike baloldali média már régóta nem tudja mit tesz, vagy talán nagyon is? Az éllovas Havas bunkótól meg egyenest hányingerem van. Milyen ország az, ahol ilyen faszit tanárúrnak becéznek? Van még lentebb?

talalom írta...

Öcsike! kekeckedek: az nem Gyúrófa, hanem sodrófa. A gyúródeszkán nyújtjuk, sodorjuk a tésztát a nyújtófával, vagy sodrófával. Egyébként:DDDDD

kekec írta...

Pupu, megint igazad van - egyrészt.
De másrészt: a szavazók többsége NEM párttag, nem köti a pártfegyelem, ezért a saját feje után szavaz. És nem tolerálja a pártmutyikat.
Nem 1 hónappal a választás előtt kell bejelenteni és felépíteni egy közös jelöltet!
És tedd a kezed a szívedre: szerinted nincs is Falusnál alkalmasabb jelölt? Mert az elég nagy szegénységi bizonyítvány az ellenzékre nézve!
Bár, ha belegondolok, hogy egy Balázsovits volt egy másik esélyes az egyszínházas vezetői tapasztalatával...

Névtelen írta...

Szerintem szándékos stratégiának is jó lett volna Falus indítása. Valahol hallottam, hogy van olyan amikor az esélyes sprinter szélárnyékba halad a csapattárs mögött és csak a cél előtt hajrázik. Tudjuk, hogy ha egyből Bokros mögé állt volna a baloldal akkor a Fidesz teljes erővel amortizálta volna a teljes kampányban.

nemóvatos írta...

Lassan olyanok vagyunk mint Móricka akinek minden nonfiguratív ábráról a 3,14na jut az eszébe.
Bokros a mostanra előállított helyzetben tűnik a legjobbnak (és most az is).
Talán holnap az A38-on???

Anikó írta...

...Ha még lesz ország... és leszünk benne mi.
Fergetegesen "optimista" írás... csakúgy, mint a fergetegesen "optimista" jővőkép...