2014. október 17., péntek

ADDIG ÜSD A GYURCSÁNYT, MÍG MELEG!

A RÁHEL ESKÜVŐJÉN ELLOPOTT TELEFONOKON
EZ AZ APPLIKÁCIÓ VOLT...
Vége a választásoknak, hálistennek, Orbán elégedett pofákat vág, ami nem is csoda, pisilés céljából kutatott a gatyájában és két faxt talált benne.
Most, hogy kiderült, hogy róla beszélnek a Miatyánkban (Mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké. Ámen") tulajdonképpen elégedett is lehetne, a gempa se viszket a bőre alatt, már a nyelvét is vissza tudja húzni, pedig nemrég még minden tekintetben leverte a kaméleont – és mégsem.
Pedig hány álmatlan éjszakájába került, hogy kitaláljon valami ütőset a Nagyorrú eltárolására a Gyorskocsi utcában, hozzá képest Rákosi elvtárs a Rajk-per előkészítése során egy mormota volt.
Nem jött össze semmi.

Pedig élete során ilyen-olyan eszközökkel, jogásztól-juhászig szinte több embert nyírt ki, mint amennyit megvett, pedighát utóbbiakból is kijönne az új főváros, New Alcsút lakossága, mely a Várhegyen kerül majd kialakításra, uniós forrásokból.
Mindenesetre Ferkó ügyében kőbe szaladt a kasza, és ez egy olyan embernek, mint amilyen a Mi Világítótornyunk – aki, mint ma megtudhattuk, alkohol nélkül csinálta végig a kampányt – tűrhetetlen.
Akkor lett volna pedig igazáncsak hatékony, ha a depresszió elleni bogyóira ráküld egy-két házifőzésű felest, akkor talán repült is volna egy-két kört, úgyis hiányzik még a csoda a szentté avatásához.
Igaz, hogy ez az ország még úgy-ahogy áll, az elszámolható lenne csodaként szentügyileg, de azt is figyelembe kell venni, hogy ő lesz az első református szent, Szent Lopácius néven.
Az úttörőkkel szemben mindig magasabbak a követelmények, ezt pedig ő pontosan tudja, hiszen nemhogy csak úttörő volt, de KISZ-titkár, sőt Ifjú Gárdista is - igaz, akkor a Gárda még nem volt Magyar…

Viktor, szegény, a Gyurcsány-fóbiájába fog végképp belebolondulni.
Úgy kezeli a problémát, mint az egyszeri ember, aki nem hitte el, hogy amikor becsukta a hűtőszekrény ajtaját, kialudt a lámpa, ezért hopp! – hirtelen kinyitotta és lám, igaza is volt!
Normális ember a helyében elégedetten hátradőlne a Centrális Erőtér kellős közepén, ölébe fektetné fénykardját és fürdene az erőben, mely vele van, de ő egyrészt ugye nem, másrészt meg maximalista.
És – mint nyilatkozta – azt tanulta politikai pályafutása során, hogy az ellenfelet, ha mód van rá, akkor meg kell ölni.

És úgy érzi, hogy most mód van rá, hiszen zombiserege diadalmaskodott, számuk a győzelemmel gyarapodott, az ellenség csapatait – mint Zsukov Sztálingrádnál – először részekre szabdalta, majd egyenként megsemmisítette, ügynökei ott vannak minden politikai pártban és az államélet minden területén, meg minden kilométerkőnél.
Ha egyszer megszületik majd Orbán ügynökeinek listája, Kádár lelke zokogni fog – a lista hosszabb lesz, mint ide Lacháza.
Így aztán, most, a nagy csalódás után, hogy a választások során mégsem semmisült meg a Deutálom Koalíció, frontális támadást rendelt el, melyben részt vesznek segédcsapatai is.


Ott vannak a szocialisták, élükön Tóbiás tábornokkal, aki arról nevezetes, hogy harminc évig mozdulatlanul tudott ülni a seggén, közben dúdolgatott:
Éliás -Tóbiás, mit csinálsz?
Vakarom a talpam, talpam,
Vakarom a talpam halkan!
Rendkívüli képességéért el is nyerte a marsallbotot, és végre megjelölhette a célt a szocialisták megizmosodott szavazótáborának - aki kitalálja, hogy ki ellen harcolt a választások során és ki ellen fog harcolni a választások után, az jogosult egy hangszóróra…
Ha valaki azt mondaná neki, hogy jóember, de nagy marha vagy te, bizonyára megsértődne, pedig ebben a relációban a marhának lenne erre jogalapja.
De nincs mit tenni, ha a Pukk Laci bácsi ezt írta elő, akkor ezt kell tenni, mertmivelhogy amint ezt a külvilág tudomására hozta, a pénzesláda kulcsa immár a pártelnöknél van, ami akkor is nagyon szép, ha a láda üres.
Viszont azért pénz mindig akad, de az nem ládában van, hanem zsebben, onnan osztogatja a szürke eminenciás.


Mindenesetre hivatalosan is vége az együttműködésnek, és a szocik 
vezérkara innentől kezdve  lengetni fogja a vérnarancs színű zászlót,  falusi talpasaik meg ellesznek a Gyurcsányozással, természetesen elvi alapon.
Az egész Szocialista Párt jelenleg éppen olyan, mint a lejtőn elszabadult autó, melyben a bolond sofőr itt a piros-hol a pirost játszik a három pedállal, hátha eltalálja a féket, a motorházon ülő Orbán meg röhög rajta, hiszen a fékekben nincs is fékbetét…

Fodor is odanyilatkozott egyet – nem tudni, ez az ember magasabb vagy szánalmasabb, de hogy nevetséges, az vitathatatlan.

Viszont ő is utálja Ferkót és ezzel szépen beleillik a kórusba, mint drámai szoprán.
Az Együtt-PM most hallgat, majd megszólal, ha a többiek elhallgattak, ők gyárilag és nagyon szeretik a célszemélyt.
Gyurcsány is hallgat, igaza is van, ezekkel már felesleges vitatkozni, ki a franc társalog a levesbetéttel?

Ellenben megrendelheti a hatfogásos vacsorát annak örömére, hogy gond nélkül megszabadulhat tőlük, ha szeretnék, kínos lenne ezt a sok tehetségtelent a francba küldeni.

Ami azt illeti, valószínűleg senki nem fogja elhinni, de én a szocialistáknak drukkoltam, hogy találjanak magukra végre – mint megrögzött baloldali szerettem volna rájuk szavazni, melléjük állni, szerettem volna elhinni, hogy ők képviselik az átlagembert, a kiszolgáltatott kisembert, de nem hagyják.

Ez a sorsunk - Orbán és a szocialisták arra kényszerítenek bennünket, hogy Gyurcsányra szavazzunk, őt támogassuk, nem hagynak számunkra más választást.
Őneki meg most adott az élet egy utolsó esélyt, hogy korrigálja a rengeteg hibát és ügyetlenséget, és felépítsen a bonviván kulisszái helyett egy pártkinézetű pártot, minél kevesebb ideológiával és minél erőteljesebb baloldali értékkel a programjában.
Meg építsen szervezetet, keressen hozzáértő embereket, szakértőket, és lehetőleg ne csak olyanokat, akik bólogatnak neki, meg ájult szerelemmel tapogatják a zakója hajtókáját.
Okos emberek kellenek mellé és meg kell tanulnia végre, hogy egy párt nem dodzsem, amit egyedül vezet és bátran rángathatja ide-oda a kormányát, hanem egy olyan autóbusz, melyen sokan ülnek, és a sofőrnek roppant észnél kell lennie.
Kíváncsi vagyok, él-e a lehetőséggel…

:O)))


28 megjegyzés:

kiskato írta...

PuPu széppé tetted az éccakámat!!! Szereteg röhögve elaludni!!! Kösz!!! Hogy a másik szemem sír, azt meg ugyse látja senki, villanyoltás után!!!

charly fighter írta...

Hát mit mondjak Pupu... Remélem mindannyiunk érdekében, hogy élni fog a lehetőséggel!

Névtelen írta...

Holnapi mno cikk: Kiderült, hogy Gyurcsány meleg?

Krisztina írta...

Csatlakozom kiskatohoz. Nagyon vidáman indult a szombat reggelünk, miután elkezdtem felolvasni a páromnak. Ami a komolyabb részeit illeti: tényleg kellenek okos emberek még. De sztem Feri koránt sem annyira egymaga vezeti a pártot, ahogy ezt szeretik sokan beállítani.

Névtelen írta...

Annyi lehetőséget elpuskázott már, miért pont ezzel élne? De azért reménykedjünk…

Unknown írta...

Miért van az, hogy okos emberek néha EGYSZERRE gondolják ugyanazt?

Ma olvastam Lendvai Ildikó írását "Ki az óvodából" címmel. És ma szánom rá magam én is, hogy a 2014-es év VÁLASZTÁSAIRÓL véleményt írjak. Ami nagyonis összecseng a Tiéddel, Pupu, meg az Ildikóéval is.

No nem azért, mintha én magamat az "okosok" közé sorolnám. Messze vagyok a "tűztől", de talán ezért is látom tisztán a történések miértjét.

Egy szó mint száz: akárhogy hímezzük, hámozzuk, ma Gyurcsányon kívül a baloldali féltekén nincs számbajöhető politikus. Aki meg ott próbál érvényesülni, annak a neve inkább KUSSS, mint domináns.

Van annak valami diszkrét bája, ha sokan az értelmesen gondolkodók közül egy következtetésre jutnak: IGAZUK VAN. Az igazság meg olyan tulajdonsággal bír, hogy előbb- utóbb a felszínre tör, bármit követnek el ellene a rivális hazudozók.

PuPu írta...

Krisztina
Nem szeretik, csak látják.
:)

Unknown írta...

A barátnőm küldte át a cikket...gondoltam míg felébredek kávézás közben,elolvasom...:)próbált már valaki kávézva röhögni,vagy röhögve kávézni?? :D de legalább vidámabban takarítok majd :)
A többit meg már leírták előttem,frappánsan megfogalmazva,ami nekem úgy se menne most :D :D

Névtelen írta...

Pedig van egy olyan érzésem , hogy megint csalódni fogunk na nem Gyurcsány Ferencben , hanem a vidéken tevékenykedő politikából megélni akaró , magát értelmiséginek tartó önjelölt , vagy jobb esetben jelölt , de Gy. F.által nem ismert vezetőkben .
A környezetem tudja , hogy megrögzött DK.-ás vagyok . Amikor tavaly ilyentájt jelentkeztem az interneten szimpatizánsnak azt hittem , hogy a környezetemben lévő DK vezetők olyan elvek szerint dolgoznak mint maga a párt .
Ebben az évben februárban felhívott a megyei vezető telefonon , hogy ha fenntartom , és komolyan gondolom , fáradjak be az irodába , befáradtam . Az első meglepetés akkor ért amikor bementem , egy bizottság ült velem szembe kérdéseket tettek fel , hol dolgoztam voltam e valamelyik pártnak a tagja meg sok hasonló dolgot kérdeztek .
Én az utolsó szó jogán távozásomkor megkérdeztem . Nem érzik úgy hogy fordítva ülnek azon a bizonyos lovon , nekem kell meggyőzni őket , hogy alkalmas vagyok szimpatizánsnak ? Nem fordítva kellene ? Mivel én nem vezetőnek ( állítólag annak nem is lehet ) jelentkeztem csak szimpatizálok a párttal . A kedvenc pártom itteni vezetője egészen a választásig szinte napi szinten tartotta velem a kapcsolatot . Valahogy jól eset , hogy számít rám .
A választáskor bekerült a közgyűlésbe , azóta sz.......ik rám . Még arra sem volt képes , hogy megköszönje a segítségemet . Ha ezt így csinálja a többi megyei vezető is akkor Gy. F. nem sok jóra számíthat vidéken .

Névtelen írta...

Kedves PuPu, ezek az én gondolataim, ezt a cikket akár én is írhattam volna! (Ha ilyen jól tudnék írni :-D) Remek!!! :-)

Anikó írta...

Én ma jutottam az elolvasáshoz és igen, megint pont azt írtad meg, ahogy én is gondolom az itteni dolgokat, mindenkiről.
Nagyon remélem, hogy Gyurcsány olvassa a blogodat és ő is azt gondolja amit vele kapcsolatban írsz, mert tényleg nincs más hátra, csak ő. Egyedül benne reménykedhet még ez a nyomorult és megrögzött baloldali érzelmű népség, mint mi.

Öreg harcos írta...

422Kedves PUPU!!!! Örülök, hogy megint a régi vagy....A kilöttyent kávét a billentyűzetből már kitakarítottam..A Szent Lopacius-ra nem voltam felkészülve...

Kibic37 írta...


PuPu, ezek azok a posztok, amit egész népednek kéne, nem középiskolás fokon TANI-TANI (József Attila után szabadon).

Látom sokan értékelik is. Én spec a levesbetéten dobtam egy hátast...:))

woody írta...

Névtelennek: Hozzászólásodhoz illik, csak a fanoktól ments meg uram. Bizony ez a legnagyobb baj, ahogy te is jártál. Sürün jelentkeznek a megélhetési politikusok ez időtájt

Vaslabda írta...

Remek írás, ahogy a korábbiak.

civilhuszár írta...

Remélem a mi Ferink miatt további rendszeres kezelésre szorul a labilis idegrendszerrű felcsúti fárajó.:.-)

Kaskötő István írta...

Madártávlatból!

Minden reggel négykor ülök le az íróasztalhoz s miután átböngésztem a CNN, Hoffington Post és egy két nemzetközi kiadvány híreit, kezdem a magyar média termékeivel. Rendszerint elképedés, értetlenség és gyakran enyhe undor fog el és megfogadom, hogy soha többet. (Másnap reggelig.) Mire a Kaláka napi munkájára kerülne a sor nem egyszer felmerült már bennem a kérdés, mi a francnak töröm én magam, immáron tizenhárom éve… „ezeknek?”
De, hogy a tárgyra térjek… Gyurcsány! Nem vitatkozni akarok, úgy nagyjából egyetértek minden eddigi, vele, a törekvéseit és hibáit illető megállapítással. Én egy más szemszögből nézem Gyurcsányt, mint potenciális „vezéralakot” (rossz kifejezés, de nem tudok mást). Egyetértek a politikai törekvéseivel – nem feltétlenül a metódussal – és a hazai helyzet értékelésével.
Minden, amit tőle és róla olvasok, tetszik… mindaddig, míg nem hallom beszélni. Ott ér véget a hitem, hogy lesz belőle még „stateman”. Megjelenése impozáns, de abban a pillanatban, hogy beszélni kezd a „tetszési skálán” –számomra és meg győződésem, hogy az átlagválasztó polgár számára, (ez alatt mindenkit értek a „hívőkön” kívül) – mélyen lecsúszik.
Nyegle, haverkodó stílus egy populista karrier politikushoz illő. Engem ne tegezzen, én nem vagyok a „gyerekek” ne használjon obszcén kifejezéseket, az nem csak szalonokban, de politikai forumokon, akár publik, vagy zárt közben, neveletlenségről és ízléstelenségről tanúskodik. Én nem akarok sörözni, szotyolahéjjat köpködni a miniszterelnökkel, én fel akarok nézni rá, tisztelni akarom, hiszen a sorsomat, utódaim sorsát bízom rá.
Gyurcsány Ferenc ma nem kelt bennem sem tiszteletet sem bizalmat. Nem képességei korlátozzák, hanem a publik imázs. Rendkívül fontos előfeltétele a politikai sikerének.
Makeover
Fogja be száját legalább egy fél évig, dolgozzon csendben, látatlanul és gyűjtse maga köré a munkacsoportot, egy kompetens gárdát, szakembereket, talpnyaló „igen” csicskások helyett.
Fogadjon fel egy, „beszéd és értelem tanárt” feltételezem, hogy van olyan a Színművészetin, tanuljon meg „szépen” magyarul beszélni.
Ne énekelj fiam – kiáltotta türelmetlenül Dóri bácsi a néhai Főiskolán – nem az operába készülsz.
ÉS NE TEGEZZ!
Remélem, megérem, hogy innen madártávlatból, még tapsolhatok a stateman Gyurcsány Ferencnek.

fredike írta...

Röhögnék, ....ha nem lenne tragikus. Amikor Öszödön Gyurcsány elmondta mit nem akar tovább akkor összerándult az MSZP képviselőinek a gyomra, gyorsan ki is hátráltak mögüle, nehogy már elrontsa a játékaikat. Azóta volt egy langyos sótlan Mesterházy, s most egy fideszesre hajazó Tóbiás. Meg vagyunk áldva.

csakafidesz? írta...

T.Pupu!
Gratulálok az utóbbi időben közreadott írásaidhoz. Ötletesek, frappánsak, szókimondóak.
Ennek ellenére személy szerint örülnék, ha ebből a fajtából ez lenne az utolsó.

Hétfőtől már nem a kudarc okának elemzésével, hanem a jövő építésével kellene foglalkozni.

Magyar ügyvéd úr a múlt napokban tett kijelentésével egyetértve; - "fogni egy vastag filcet, húzni kell egy vastag vízszintes vonalat és azt, ami a vonal felett van gyorsan el kell felejteni."
El kell kezdeni a jövő építését, mert kifutunk megint az időből. Hiába a még visszalevő 3 és fél év lehet, hogy ez is kevés lesz ahhoz, hogy itt valami értelmes és hatékony többség kialakuljon.

Néhány ember üljön össze, vázoljon fel a jövőt tekintve egy elképzelést és tegyen egy felhívást az ehhez való csatlakozás leghetőségére.
Aki cstlakozik az részt vesz a közös munkában, aki pedig távolmarad azt jogosan illeti meg a kollaboráns jelző.
Az idő korlátozott a munka pedig rengeteg sok. Ne hagyjunk mindent az utólsó hetekre, napokra mert a tétlenség a választók számára eddig sem volt szimpatikus. A 3 és fél év pedig nagyon gyorsan elrepül.

morzsi írta...

Kedves PupU!
Csak halkan kérdem, - nem kéne foglalkozni Szinjátszó Péternek az USA Külügyminisztériumához írt jegyszékével?
Míg itt "lesajnáljuk" a magyar ellenzéket, addig kormányunk és pártunk hadat üzen az Amerikai Egyesült Államoknak és kitör a háború...:(

Névtelen írta...

remélem legalább 35-36 fokos a testhőmérséklete, és nem hűlt ki!

Belák Andrea írta...

Pupu, magadra találtál, nagyon jó az írás. Én ugyan az Éliás-Tóbiást a dödöllével tudom, Arra a kérdésre pedig, hogy mit csinálsz, az én emlékeimben hasznosabb tevékenység szerepelt: Csinálom a csizmám, csizmám, csizmám...
Nagyon örülök, hogy Te is úgy látod: csak a Ferkó tud immár megszabadítani.. csak:
A fidesznek VAN baloldali programja: REZSICSÖKKENTÉS!! Sok magát baloldalinak és okosnak tartó ember ennek BEDŐLT!!!
Ebben az országban már semmi sincs, amit el nem osztottak volna Orbánék - fideszes zsebekbe. A rezsicsökkentést is mindnyájan adóból fizetjük, az Andre Vajna kaszinóit is. Ha nem kapnánk az EU-ból már mind koldulhatnánk.
Ami hiányzott az írásodból: a liba. Nem csoda, hiszen sok szegény ember fohászkodik most József Attilával:De szeretnék gazdag lenni, egszer libasültet enni..

Belák Andrea írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
grund írta...

Ez megint jó volt Kedves PuPu! Láthatóan jól érzékeled, hogy szomorú helyzetünkről csak így szabad írni, másképp végzetes letargiába dőlnénk. Így meg felüdülés volt olvasni...

Unknown írta...

Örülök, hogy a poszt írója szomorú!

nemóvatos írta...

"Kíváncsi vagyok, él-e a lehetőséggel…"

Jó a kérdés és a válaszod is kedves Teve:

"Feltéve persze, hogy nem Gyurcsány vezeti a változást végrehajtó erőket, mert ő képes a rókát kinevezni a libaólba közegészségügyi államtitkárnak, már csak a demokrácia jegyében is, ugye."

Sajnos.

Talán az OGYM. és Bokros Lajos jelentheti a megoldáshoz vezető út elejét.

Wolk írta...

Botka: „Nem akarok látni mosolygó szocialistát”

pleinair írta...

Kaskötő István,

Ha a jólneveltség imázsát keresi valaki, annak melegen tudom ajánlani Orbán beszédeinek hallgatását.
A"Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim!" megszólítás megfelel annak a magát kifinomult ízlésűnek tartó sznobnak, aki nem veszi észre a hazug forma mögötti veszélyes tartalmakat, Ez a megtévesztett réteg akár kézcsókig menő áhitattal néz fel aranyszájú vezérére, és boldogan csatlakozik a Béke menetéhez.

Gyurcsányt más fából faragták, mint említett kollégáját. Ő nem törekszik arra, hogy főlnézzenek rá, neki elég, ha közülünk Egy, aki minden képességét latba vetve dolgozik a közösségért, amelynek elveit és érdekét képviseli.
Gyurcsány beszédeinek árt, ha csiszolnak rajta, vagy ha tanácsadói hatására színpadias fortélyokat alkalmaz. Az Ő eredeti stílusa önazonos, azonos az egyéniségével és a mindenkori mondanivalójával.

És hogy hosszú hallgatása után újra hallgasson?! Hát ló@art mama! Már eddig is túl hosszan adta át a terepet tehetségtelen kollégáinak orbán örömére. :((