2014. október 31., péntek

NEM VAGYUNK KOMMUNISTÁK

Mondta a miniszterelnök, miután hazatért legutóbbi svájci magánlátogatásáról, melyeknek természetesen semmi közük sincs ahhoz, hogy Svájc a jövő évtől kiadhatja a bankszámlák adatait.
„Több dúsgazdag magyar levelet kapott a svájci bankjától – állítja a napi.hu – melyben az eddig maximális diszkrécióról és titoktartásról híres magánbankok, mint amilyen a UBS vagy a Credit Suisse, arra figyelmezteti a címzetteket, hogy a magyar hatóságok megkeresésére kiadhatják az adataikat.
Mindennek következtében megindult, és az elmúlt hetekben felerősödött a svájci bankokban tárolt többszáz milliárd forintra becsült magánvagyonok kiáramlása.”   
Ami igaz – igaz, kommunistáknak ezek az erkölcsileg-politikailag lepukkantak semmiképpen nem mondhatók, elég csak összehasonlítani azt a vagyont, melyet a most elhunyt Lázár György (nyugodjék békében)- aki tizenhét évig volt miniszterelnök - halmozott fel Lázár János (csak a látható) vagyonával, aki természetesen csak saját személyes értékéhez igazította felhalmozásait...
Így a kijelentés masszívan megállja a helyét, különösen akkor, ha eszünkbe jut, hogy az amerikai Cosa Nostra alapításánál Don Corleone szó szerint ezekkel a szavakkal fordult a többi maffiózóhoz.

Csapataink harcban állnak, lerövidítjük a frontvonalat, gondolta, hiszen még a szomszéd kórterem lakója, Napóleon sem bírt el egyszerre több ellenséggel, úgyhogy itt volt az ideje a tehermentesítésnek.
Már csak egy biztonsági intézkedés van hátra, a futball-ultrák lecsendesítése.
Nem kétséges, hamar ki fog derülni, hogy a véna-szkenner alkalmazása nem fér össze az egyenes magyar néplélekkel, ezért azokat gyóntatófülkékkel fogják helyettesíteni, melyben a vétkes szurkoló megvallhatja s egyben meg is bánhatja bűneit.
Mea klumpa, mea klumpa, ugye, majd a hangszóróból felhangzik Kubatov baritonja: ego te absolvo in nomine Viktor et Gáspár et spiritus sancti – feloldozlak fiam, mondj el három mocskos zsidót meg énekeld el az indul a vonat Auschwitzba című szent zsoltárt…
Megoldjuk a problémákat, azért vagyunk, nem igaz?
Persze nem kell azt hinni, hogy ezzel az ügy le lesz zárva, majd kettészedjük a problémát és amit nem tudtunk egyben lenyomni a társadalom torkán, azt majd letuszkoljuk apránként.
Merthogy a pénz igennagyon kellene, ugyanis el kellene kezdeni kicsit félretenni is, vészterhesebb időkre, ha esetleg béütne a szentkuti búcsú, oszt megvadulna az Unió is.
Merthogy a saját teljesítményből fakadó pénzforrásokkal adott esetben hordhatnák ki a leveleket a kormány tagjai, a kisműtéteket az államtitkárok végezhetnék halkéssel és cukorspárgával, míg a nyitott szívműtéteknél Lázár Jankó asszisztálhatna a Vezérnek - majd kérnek kölcsön lovassági kardot a koronát őrző délceg vitézektől.
Egyébként is, ez csak egy apró félreértés volt, merthogy az emberek ugye hülyék, hiszen internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni – mert “a távközlés áthúzódik az internetre” -, ráadásul ezt is a szolgáltatóknak kellett volna fizetniük, fogalmazta meg a Vezér.
Amit aztán majd ráterheltek volna a fogyasztóra, ami teljesen logikus lépés, hiszen ha például a magyar társadalom szaporítani akarja a jólképzett hotel-menedzserek számát, akkor is a szülők fizetik Orbán Ráhel tizenötmilliós képzésének számláját, de ők előrelátóbbak, mint az internet-szolgáltatók, és már jóelőre áthárították ezt a költséget a magyar fogyasztóra – te is fizetsz belőle másfél forintot.
Ne legyenek illúzióink, az internet keresztény-nemzeti alapon szabályozva lesz, visszaállítjuk az internet 1944. március 19. előtti állapotát, az internetadó helyett bevezetjük az egér-adót, úgyis sok kárt tettek idén a termésben, elették a libák elől a kukoricát, megérdemlik!
Akinek egere van, az fizetni fog, mint a katonatiszt.
Eleinte csak havidíjat, majd később napidíjat, ami azért lesz humánus, mert míg az egérért havonta akár hatezret is kell fizetni, addig a napidíj csak négyszáz forint lesz annak, akinek lesz egértartási engedélye.

Kétféle egér lesz, az egyik cincog, ha a fenekét nyomkodják, míg a másik nem csinál semmit, ez kicsit többe kerül majd, mert nem idegesíti a felhasználót.
Az internetre anyagot feltölteni pedig az eddigi anarchisztikus állapotoktól eltérően csak egy helyen, a Gyorskocsi utcában lehet majd, ezzel az eljárások egyszerűsítésének és a bürokrácia csökkentésének követelményét is teljesítjük.
A Vezér tudatta népével azt is - és itt van az eb elhantolva - hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert “választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe”.
A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható – fűzte hozzá.
Hogy mitől extra az a profit, azt nem tudom, másrészt meg ez a szép fogalmazás bizony-bizony azt takarja, hogy csak meg akarják adóztatni az internetet, merthogy a „nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe” – bizony ez adóztatást jelent.
Pofátlanság, kér magának háromnegyed év egérutat, addigra az amerikaiak csak elkussolnak, aztán verheti a nyálát a sok geek, vagy gyík, vagy ki is, - úgy a nyakába csördítjük az adót, hogy még a nagymamája is zokogni fog!
És már megint ki fog szopni: hát a csóringer, mert a gazdagnak fussa, ugye, majd kicsit mélyebben merít a közpénzből, oszt jónapot, de a nagymama, aki azért fizeti a netet, hogy lássa a gyerekét meg az unokáit legalább a képernyőn, az bizony nagyokat fog cuppantani vénségére, főleg, ha megadóztatják a nyugdíját, vagy elveszik, amit szegény papa után kapott idáig.
Szegény, szegény hülye népem, megint hasbaakaszt téged ez a gátlástalan maffiózó.
Majd azért menjél tapsolni neki, meg ordítsd, hogy Vik-tor, Vik-tor, most meg ússzál egyet diadalmámorban, hiszen győztél, mint a Márton napi lúd a szépségversenyen.
De már neked is serceg a zsír a serpenyőben, párolódik a káposzta - lila, nem vörös, hiszen nem vagyunk mi kommunisták, megmondta Don Viktor Corleone is!

Azért, mielőtt nekiállsz békamenetelni, olvasd el figyelmesen a jövő évi adójogszabályok tervezetét is, és ha nyugdíjas vagy, számold ki az 1.8 százalékos nyugdíjemelésedet, aztán hidd el, hogy ez fedezi az inflációt.
A hit, az nagyon fontos.
Tulajdonképpen miért jó az neked, ha látsz, ha nem vakon botorkálsz a világban?
Nézni is rossz ezt a sok szemétséget, nemde?


Hinni kell.
Vagy inni...


:O)))


29 megjegyzés:

pleinair írta...

"Szegény, szegény hülye népem, megint hasbaakaszt téged ez a gátlástalan maffiózó."

A tüntetés szervezője a "győzelem" örömére meghirdette a ma esti demonstrációt. "Mindenki mosolyogva menjen"- kérte a Klub rádió reggeli műsorában a résztvevőket.

Attila írta...

Üdv!

Kamu ez az egész, csak arra jó, hogy csillapodjon a népharag. Aztán ha konzultálunk, ha egyáltalán konzultálunk, azt hoznak ki belőle amit akarnak. Emlékeztetném a T. Nagyérdeműt a megszállási emlékmű körüli csatározásokra. Ugyebár az ünnepek miatt tegyük félre a témát, aztán megbeszéljük. Ja! Végül megbeszélték a kivitelezővel, hogy éjszakánként dolgozzon, mert mégiscsak egészségesebb mint a nappali műszak. Ennyit a vezír szavahihetőségéről. Kár itt bármiféle sikerről beszélni, ahogy írtad Pupu, lenyomják majd a torkunkon. Esetleg szalvétában csomagolják a szart, de attól még nem az lesz fejedelmi lakoma.

Kovácsmester írta...

A konzultációt már ismerjük! Kiküldenek 8 millió levelet, kérdőívvel, válaszborítékkal, amit kb ötezren visszaküldenek, ezt értékelik. Megállapítják, hogy a nyilatkozók 95%-a kifejezetten kéri az internetadót, tehát meghajolnak a többség akarata előtt. Kérdezni meg tudnak, ez nem nagy művészet. Pl.: "Szeretné-e Ön, hogy az internetszolgáltató kivigye az országból a hasznát? Igen Nem" És így tovább.

hello írta...


Deutsch Tamás vezeti majd a netadóról szóló nemzeti konzultációt

Osztottak-szoroztak, végül megtalálták a tökéletes embert.
(Index)

nemóvatos írta...

Tényleg örömteli ez a nap, hiszen pár óra alatt mindenki átlátta Orbán hazugságát és az esti "ünnepi gyűlés" is az ellenállás folytatásáról fog szólni.
Még ha a szervezők mást is gondolnának.

Ami viszont elszomorít, hogy a vasárnapi Kossuth téri tüntetéssel mintha nem lenne szinkron.

Nem kéne szakadni!
A szalámit nem így szeretjük!

hello írta...

Az ember csak kapkodja a fejét: az országot teljesen elszigetelni szándékozó húzások sora végeláthatatlan.
Minden külföldit kiűznének, de a nyugati országok által összeadott uniós pénz, az persze kell!

Kicsinálná a kormány a külföldi boltokat

Újabb nehézfegyvereket vethet be a kormány a plázák és a külföldi hátterű hipermarketek elleni háborúban, ha egy tervezet szerint - értesült a hvg.hu. E szerint elrendelnék a boltok zömének vasárnapi zárva tartását, betiltanák a külföldi hipermarketek által alkalmazott ingyenes buszjáratokat és két évnyi veszteséges működés esetén kötelező lenne felszámolni a bolthálózatot. A lap birtokába került tervek szerint január és március elsején életbe lépő módosítás-salátából a nemzeti kereskedelmi hálózatok jönnének ki igen jól.

Az intézkedések első ránézésre legnagyobb vesztese az Auchan, a Tesco, az Aldi és a Spar, amelyeket szélsőséges esetben végelszámolásra, azaz a törölköző bedobására, Magyarország elhagyására is kényszeríthet a kormányzat. (hvg.hu)

Hogy az eddig is kedvenc, amúgy a goj-motorosokat is pénzelt CBA legyen a sorban a következő oligarcha?

hello írta...

A facebookos honlapjukról:

Nem Némulunk El
3 órája.

Nem dőlünk be olcsó trükköknek, nem vagyunk hülyék!

http://kepkezelo.com/images/fjfrn9l214xnse7gyw2.jpg

csakafidesz? írta...


Ma este 6-kor a nettünti részvevői a József-nádor téren győzelmi ünnepségre készülnek.
Ez a szervezők részéről enyhén szólva is egy nagyon elhibázott lépés. Ezzel elqrhatják mindazt, amit eddig elértek.
Egyelőre ugyanis nincs mit ünnepelni. Orbán látja a veszélyt és elkezdett trükközni. Egyszerűen ki akarja fogni a szelet a vitorlájukból.
A tüntetéseket folytatni kell, mert Orbán nyilvánvaló célja, hogy ezzel a kamu ígérettel időt nyerjen. Aztán csinál egy mindannyiunk által ismert nemzeti konzultációt - levelek kiküldése a csókosok részére - a visszaérkezettek önkényes összeszámlálása, majd annak a bejelentése, hogy a nép nem engedi, hogy a netszolgáltatók a magyar embereken gazdagodjanak meg, a pénzt el kell tőlük venni. Ennek egyedüli törvényes módja a távközlési törvény módosítása és ezen belül a nethasználat megadóztatása.
Ezt nekik kell befizetni az államkincstárba és szigorúan megtiltjuk, hogy a kiesett hasznot áthárítsák a fogyasztókra.
Ez aztán a nagy átverés, már ismerjük a módját.
OV-nak fogalma sincs arról - vagy bennünket néz teljesen idiótának - hogy hányféle módja lehetséges a költségek áthárításának. Ezek közül csak néhányat sorolnék fel, mert a lista majdnem véget nem érő.
A példának kedvéért a szolgáltatási költségek csökkenthetők a hozzáférések sebességének mérséklésével, az adatforgalom limitálásával, a szolgáltatások korlátozottá tételével - a letöltés számának visszafogásával, a letöltési sebesség csökkentésével stb.
És mindezt úgy, hogy ezt nem előzi meg semmiféle szerződésmódosítás. Bármikor lehet hivatkozni a hálózatok leterheltségére, hálózati zavarokra, meghibásodásokra.
Összegezve; - mindent folytatni kell, sőt újabb ötletekkel és témákkal kell az összegyűltek érdeklődését felkelteni egyben kitűzve az elérendő célt is.
Nem szabad leállni, mert a kormány most nagy xarban van. Addig kell "ütni" őket. amíg nem adják meg magukat.
Kíváncsian várom, hogy a tömeg valóban a tüntetés folytatását akarja-e!

hello írta...

Csakafidesz?
Csak az 1-gyel feletted levő hsz-t kellett volna előbb elolvasnod.
Ők is tudják!
Nem győzelmi ünnep lesz!

hello írta...

A civilek sem hisznek Orbán Viktornak, ezért módosította felhívását a Százezren az internetadó ellen nevű csoport.

Eleinte ünnepelni akarták a netadó majdnem-visszavonását ma este hat órától a József Nádor téren, de mint írják, ismerik a miniszterelnököt, nincs okuk bízni a szavában, hisz ő maga is azt mondta: ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál. Nem kérnek Orbán "nemzeti konzultációjából", főleg úgy nem, hogy azt a Deutsch Tamást bízták meg annak lebonyolításával, aki „lebüdösbogarazta” a tiltakozókat. Ezért este hat órától ismét meg fogják mutatni a József nádor téren, hogy az emberek nem kérnek az ostoba internetadóból – mondta el a Klubrádiónak Gulyás Balázs.



Vasárnap is lesz egy tüntetés, de Gulyás Balázs óva int attól, mert szerinte azt egy komolytalan társaság csinálja. Hangsúlyozza, hogy a Kossuth térre tervezett demonstrációt nem Százezren az internetadó ellen Facebook-oldal működtetői szervezik.


(Klubrádió)

Wolk írta...

http://k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/orban-viktor

csakafidesz? írta...

T. hello "okoska"!

Ez nagy hiba volt részedről, mert ha nem szóltál volna, akkor most bölcsebbnek látszanál.

Szeretném, ha legalább te nem néznél hülyének.

Ha egy kicsit is gondolkodsz akkor kitalálhatod, hogy a felettem levő írás az idő alatt született, amig én a saját hsz-emet írtam. Aztán, amikor készen lettem vele, elküldtem. Amikor megjelent az oldalon, akkor azonnal észrevettem, hogy ezzel az én véleményem okafogyottá vált.
Az vigasztal csupán _ ezért nem töröltem, hogy talán tartalmaz néhány olyan információt, ami rajtad kívül másoknak talán gazdagíthatja az ismereteit.

hello írta...

Itt a hello "okoska" beszél!

Van egy hírem: már 14:03-kor is idéztem a Nem Némulunk El honlapját, méghozzá belinkelt képpel együtt!

Vagyis addigra már eldöntötték, hogy nem "hálaadás-party" lesz a mai!

Donáto írta...

Nagyon szép álmom volt.
Azt álmodtam, hogy megyek olyan lézerrel felszerelt autóval, ami 300 méterrel korábban jelzi, ha hajléktalan van a következő útkereszteződésnél.
És valóban! A jelző vinnyogni kezdett, mert a Mogyoródi út sarkán ott állt, egy sovány ősz öregember, kezében egy karton papírral, rajta a szöveg, hogy: kommunista vagyok, napok óta nem ettem: Lázár György.
Előttem egy nagy fekete AUDI vezetője, egy fekete hajú férfi, kedves mosollyal adott neki 5 forintot és hozzáfüzte, hogy a közelben állók is hallhassák: nesze, mi nem vagyunk kommunisták!
Már jó napom volt. Hogy vannak érző szívű, a nemzetért tenni tudó magyarok
Hazamentem, átfutottam az újságot és azt mondtam a feleségemnek, hogy most, azonnal elmegyünk a Szabadság téri templomba a Hegedűs g/atyához és kikeresztelkedünk. Nem tudott szóhoz jutni mert én már vittem is és közben mondtam neki: nem megyünk többet vasárnaponként a Tescoba nagybevásárolni, hanem a sarki kis CBA-ban költjük majd a pénzünket, mert az én pénzemből származó extra profitot nem hagyom innen elvinni, sokkal jobb helye van annak a "gój motorosoknál" meg a magyar nemzeti szocialistáknál.
És akkor szembe jött egy hatalmas ember tömeg, akik azt skandálták, hogy - bűnözőknek nem adózunk!
Ettől felébredtem. Tiszta víz volt a pizsamám és nem tudtam hol vagyok...

hello írta...

http://index.hu/belfold/2014/10/31/netado_nemzeti_konzultacio_kerdoiv/

Geza írta...

PuPu, maar az elozo irasodat is meg akartam 5*-ozni, de nem jutott ra idom.

Termeszetesen minden folytatodik tovabb, az undorito Tompikatol (deutsch toimi baa-tol) a zavarosan de annal hatarozottabban beszelo fonokeig. Sajnalom a felresikerult mai (penteki) megmozdulast. Hova is lehet menni a szepseges kedd utan? Vagy begerjed a neep es folyamatosan tuntet, vagy hagyja a dolgot, amig megint nem jon valami. Minden esetre a tuntetesek szervezoinek nagy a felelosege, mert az utcai politizalas kis tomeggel szanalmas, az meg egy kulon erzeket kivan, hogy a neep eppen mire fog beragni (ebben meeg a foe-foe Gondozonk is tevedett).

nemóvatos írta...

A hatalom átverte a tegnapi tüntetés szervezőit, ők meg minket.

Balu írta...

Én meg azt álmodtam, hogy komenista vagyok.
Volt három kölköm, a László, a Viktor meg a János. Egyik sem volt a szorgalom mintaképe, de ha jól megvertem őket, akkor egy gyenge négyest talán tudtak hozni.
A nagyapjuk a Tanácsköztársaság alatt meg vöröskatona volt. Ezért aztán felvették őket az egyetemre. Persze, hogy veréssel kényszerítették őket, hogy ott belépjenek a KISZ szervezetbe. Aztán nagy nehezen elvégezték az eggyetemet. A diploma osztáson megjegyezte az egyik tanáruk, hogy csak azért tudták elvégezni, hogy javítsák a paraszt származásuak-értelmiségiek közötti arányt.
Erre tegnap mit hallok a rádióból? Az egyik azt mondja - nem vagyunk komenisták. Hát a pofám leszakad!

csakafidesz? írta...

Kedves hello!
A tegnapi tüntetés közel sem váltotta be a hozzáfúzött reményeket.

A szervezők nagyot hibáztak és azt hiszem ezzel le is nullázták magukat.

Ezek után itt mostanában nem lesz semmi mellett és semmi ellen jelentős létszámú tüntetés.

Mi volt a probléma?
1./ Nem lehet megmozdulást szervezni egy családi (kegyeleti) ünnep előtt, hiszen sokan ilyenkor elutaznak vidékre.
2./ Előre meghírdetett program nélkül eleve hamvában holt a történet. 1/4 órás gyengének nevezhető szónoklatért és néhány strófányi skandálásért felesleges sokszor több 10 km-t utazni.

Ez történt és ez nagy baklövésnek bizonyult. Sajnálom, de nem hiszek a folytatásban.

Bebizonyosodott, hogy a civil értelmiség is legalább annyira ostoba, mint az általunk elég sokat ostorozott politikai értelmiség.

Az pedig csak hab a tortán ami az általad idézett Gulyás G. interjúban a Klubrádióban elhangzott. Ezek után rá is rá lehetne sütni azt a bélyeget, hogy vagy gyáva, vagy "fideszbérenc"

pleinair írta...

Orbán hálás lehet a tegnapi tüntetés szervezőinek. A net-adón kívül láthatóan nem volt mondanivalójuk a tömegnek. Pedig az emberek várták, hogy elégedetlenségük valódi okát valaki ott a pódiumon megfogalmazza. Elhangzott, majd elhalt a skandálás: "Mondjon le", "orbán takarodj!".
Az elvetélt tüntetés 15 percig tartott.
Lelkük mélyén az emberek csalódottan mentek haza.

csakafidesz? írta...

Ps: A kérdőívvel kapcsolatban.
Ennek nem atartalmával van baj, mert van benne mindenféle tipusú válaszra lehetőség. Ha létezne igazi ellenállás, akkor a kormány eredeti szándéka akár megfordítható is lehetne.

De! A probléma a visszaérkezett kérdőívek kiértékelésénél van. Ha a kérdező által kijelölt bizottságok értékelnek és nincs kontrollehetőség, akkor az erdmény bármi legyen a valóságban, olyan lesz amilyent a kérdező akar.

Orbán képét meg aktuális lenne kicserélni a jelenlegi "disznófejű nagyúr" formára. Ha már aktualizálunk, akkor az mindenre vonatkozzon.

asta írta...

Kedves Hello

De! De, nagyon hülyék vagyunk. Rettenetesen és menthetetlenül. Reggel mikor hallottam a méltóságos szózatot, azonnal tudtam, hogy vége. Megint be fogják szopni a cumit, pedig ha csak Tompikára néztek volna, már attól fel kellett volna horgadni. Ez az ember maga az arcul csapás. A sértés maga. Az arcul köpés, a pofába röhögés.

Hát nem vetted észre? És amazok, azok sem vették észre? Akik kiálltak szónokolni? Pláne ünnepelni. Mit? Hogy megint hagyták átverni magukat. És hányadszor már... tetejében nem is új trükkel. Egyszer bevált (szobor), miért ne válna be újra. Automata módon működik: egy ócska, használt trükk... hátul megnyomod a fenekét, elöl összeomlik mint a gumijáték. Még sípol is... b....

asta írta...

Csakafidesz

Dehogynem váltotta be a reményeket. Tökéletesen beváltotta a főnök reményeit, aki jött, látott és győzött.

De a győzelem csak látszólagos.. ezt vigasztalásul írom... A csata kimenetele kétséges. Nagyon sok van már a puttonyban. Még lehet színházat csinálni, de a helyzet ma már sokkal súlyosabb. Sajnos ..és ettől félek...ennél még rosszabb dolgok is következnek, amelyeket pedig meg lehetett volna akadályozni. És még mindig el lehetne kerülni, ha végre felébrednének olyanok is, akik már pedzegetik,( ennek vannak már jelei) hogy az ő sokéves felhalmozásaik is veszélyben vannak ma már.
Már rég mondom: nagyon meg fogjuk fizetni ennek az árát. Elsősorban mi, azok akik itt élünk. Az átlag polgárok.
Sokan kezdenek aggódni. Mert nem lehet senkinek kívül helyezkedni minden működő gazdasági és politikai törvényen. Nem lehet az egész világgal szembe fordulni, miközben egy árva önjelölt Messiáson kívül semmink nincs. Csak a baromi nagy öntudat és a végtelen sötétség...

nemóvatos írta...

A tüntetés időpontja volt a legkisebb hiba. Voltunk elegen csak arrébb kellett volna sétáltatni a népet a Kossuth térre egy frappáns búcsúzással.
Pl.: Barátaim köszönjük, vége a tüntetésnek én sietek a Kossuth térre ünnepelni.

Az indexen publikált (elfogott) kérdőív az egy vicc.
Nézzétek a fényképet meg a válasz lehetőségeket.
Ha meg komoly, az tragédia és a konzultáns-koordinátor személye folytán meg a zemberek virtuális szembeköpése.

csakafidesz? írta...

Kedves asta!

A félelmed nem alaptalan.
Az nagyon félelmetes lenne, ha itt nem a józan ész és a mértékletesség határozná meg a folyamatokat, hanem uralkodóvá a kevésbbé tanult és elszegényedett réteg spontán megmozdulása válna.
A elégedetlenség fokozódásának hatására előbb vagy utóbb az alsóbb néprétegek is megmozdulnak.
Annak viszont súlyos következményei is lehetnek.
Jó lenne ezt megelőzni!

Minden tiszteletem ellenére ezek az önjelölt szervezők teljesen alkalmatlanok arra, hogy hosszútávon meghatározzák a események alakulását.
Emelett tegnap az is bebizonyosodtt, hogy mindösszesen csak hárman vannak, mert ha többen lennének, akkor az egész negyed óránál biztosan tovább tart.
Egyszóval a szervezés szánalmasan amatőr volt. Ezek után Orbán nyugodtan hátradőlve elszürcsölhette a második kávéját is.

pleinair írta...

"Vasárnap is lesz egy tüntetés, de Gulyás Balázs óva int attól, mert szerinte azt egy komolytalan társaság csinálja. Hangsúlyozza, hogy a Kossuth térre tervezett demonstrációt nem Százezren az internetadó ellen Facebook-oldal működtetői szervezik."

Megáll az ész! Ezek saját szemétdombjuknak tekintik az ellenzéki térfelet. Kizárólagos privilégiumuknak tekintik, hogy ott ők, és csak ők kukorékoljanak, pedig a hangjuk egyre gyengébb, és hamisabb.
Tuareg legalább nem játszik kirekesztősdit!

pleinair írta...

Csakafidesz? 15:23,

értem az aggodalmadat, de nagyon rosszul hangzik felsőbbrendűségi komplexust sugalló, megalázó megjegyzésed az "alsóbb néprétegek" aktivizálódásáról.
Az "alsóbb népréteg" maga a tömeg, maga a társadalom lenézett többsége.
A finnyás és lagymatag értelmiségiek izélhetik a tudományukat e nélkül az éhező. megnyomorított tömeg nélkül.

(A tömeg nem azonos a randalírozó csőcselékkel.)

Ha normális és felelős értelmiségünk lenne, mederbe terelhetné és célirányosíthatná a tömegben meglévő indulatokat. Ennek hiányában viszont, mint réten a lapály, úgy lapul csendesen a sok, bánatban fuldokló elégedetlenség.

A tegnapi tüntetéssel kapcsolatos véleményeddel egyetértek. :)

csakafidesz? írta...

T.plenair!
Teljesen félreértetted amit mondani akartam.
A minősítésedet pedig egyenesen visszautasítom.
Soha sem voltam koplexusos és nem éreztem magam felsőbbrendűnek.
Egész életemben egyszerű embereket irányítottam, úgy hogy alaposan ismerem őket.
Egy kritikus pontig fegyelmezettek, szolgálatkészek egy bizonyos ponton felül azonben "elszakad náluk a cérna". Öntörvényűvé válnak és ennek beláthatatlan következményei is lehetnek.
Én csak attól tartok, ha egy ilyen éhes, igazságot követelő réteg veszi át az irányítást, annak soha nem volt és nem lesz jó vége.

talalom írta...

Donato! Az "álmodhoz" csak annyit: Tegnap jött a hír, hogy meghalt Lázár György, aki 1970 és 1987 között 17 évig volt a népköztársaság miniszterelnöke. Bocs a off-ért.