2014. október 12., vasárnap

ÚJRATERVEZÉS

Azt kaptuk, ami várható volt.
Meg azt, amit érdemeltünk.
Lehet magyarázkodni, lehet körbeállni és egymásra mutogatni, de minek?
A lényeg az, hogy nem tudtunk egy olyan alternatívát kínálni a jelenlegi hatalommal szemben, mely érdekelte volna a választókat.
Őket a rezsicsökkentés meg a többi hókuszpókusz érdekelte, mert beígértek nekik három pofont, és mikor abból egyet elengedtek, akkor azt mondták, hogy ugyan igaz, hogy az anyja csipáját annak, aki a három pofont beígérte, de ha nem engedik el ezt az egyet, akkor hármat kaptunk volna, nem csak kettőt, meg egy seggberugást.
Szóval ismerni kellene a nép lelkét.
Most majd jönnek a magyarázatok meg a mosakodások, de hiba lenne ezekkel foglalkozni, - a libasültet már más eszi
 éppen, és őt sem érdekli, hogy a tojás, melyből a néhai liba kikelt, nem volt szabványos.
Természetesen át kell gondolni, ha valami nem sikerül, hogy mit rontottunk el, de most könnyű dolgunk van, hiszen gyakorlatilag mindent elrontottunk, így aztán könnyű tiszta lappal indulni.
Sokan várták a csodát, de csodák ritkán esnek, csodákra nem lehet politikát építeni.
A demokratáknak az alapoktól újra kell építeniük magukat, a pártjaiknak meg el kell végezniük a szükséges önvizsgálatot, le kell vonniuk bizonyos személyi konzekvenciákat.
De hát ez sem ma éjszakai feladat, ráér holnaputánig is, akár – sokkal tovább azért persze nem.
Akik most méregelődnek, azokat kérem, ne tegyék, ez is csak egy választási ciklus volt.
Az ellenfél meg nem legyőzhetetlen, csak rendbe kell szednünk magunkat, ki kell jelölnünk egy világos célt, meg kell találnunk a megfelelő harcmodort, szövetségeseket és azokat a társadalmi csoportokat, melyekről kiderült, hogy úgy látják, a mai pártokhoz nincs közük.
Nem lesz könnyű a politikai harc, ehhez ki kell nevelnünk a politikusok új nemzedékét, akik a rókával szemben nem libaként viselkednek, hanem Vahur nemzetségéből jöttek, tudnak harcolni és harapni is, ha kell.
Hát ehhez legyen erőnk, hitünk és kitartásunk, és akkor győzni fogunk - és velünk az ország fog győzni.

:O)))

38 megjegyzés:

Geza írta...

Igen, mergemben meg az elozo bloghoz hozzafuztem a mai hatasos vereseg utani joggal pesszimista megjegyzesemet/siralmamat. Ezzel az igen frissen irott blogodra pedig igaz, hogy adtam egy "tetsziket" a velemenyemmel lenyegeben osszecsengo megallapitasod miatt, miszerint ezzel a valasztoi anyaggal kell majd a jovoben az ellenzeknek valamit kezdeni, marmint felfedezni a kevesbe agyhalottakat. En ugy latom, hogy ilyen reteg mar nincs, hiszen ma ebben az orszagban senkit sem erdekel a demokracia, fel sem tudjak fogni, hogy mi tortenik veluk, a bankok pocskondiazasaval, meg a rezsicsokkentessel pedig egy normalis embernek sem szabad felvenni a versenyt. Mint irtam, remelem, majd egyszer itt a neep kap egy olyan igazi valagbarugast, es akkor par evre megint relative normalisan fog viselkedni.

hello írta...

PuPukám, most ezzel magadat vigasztalod vagy minket próbálsz?

Brandtné Szalai Veronika írta...

Oktatóként és anyaként (nagymamaként) jól tudom, hogy nem a "valagbarugás" a megfelelő módszer arra, hogy a gyerek, a polgár a helyes utat válassza a könnyebbnek látszó helyett. Egyébként is, azt már megkaptuk 25 éve. És lásd az eredményt: szegénységbe, sőt mély-nyomorba lökött milliók,akiknek pár ezer forint az életet jelentheti, és nem láthatnak tovább a másnapnál, és annál, hogy a biológiai létfenntartás feltételeit valamilyen módon biztosítsák a hozzátartozóiknak. Volt egyszer egy rendszer, ami elindította hazánkat a polgárosodás útján azzal, hogy tekintet nélkül a származásra, a család anyagi lehetőségére, fiatalok milliói előtt tárta szélere a főiskolák, egyetemek kapuit. Ez az egyetlen út, a kiművelt emberfők számának gyarapítása, ( és természetesen idetartozik minden olvasni-látni-tudni vágyó) azoknak, akik nem hisznek a "szirénhangoknak". Igen, én is kiábrándultam, és nem voltam hajlandó az értéktelen megélhetési "függetlenek" neve mellé tenni az "x"-t. Valahogy azonban össze kell kapni magunkat, el kell kezdeni alulról építkezni. A módszert még ki kell dolgozni, az eszközök pedig -úgy tűnik- egyenlőre csak a hatalom birtokosainak állnak rendelkezésére. Vagy csak rossz helyen keressük?

Névtelen írta...

"...csodák ritkán esnek..." - Így.

talalom írta...

Kedves Veronika! Pár napja éppen erről beszéltem: hogy a "valagbarúgás" nem a legjobb módszer a "helyes útra vezetéshez". Márpedig az ellenzék minden eleme (Mesterházytól Bokrosig) többnyire mást sem kapott az ún. "baloldali" orgánumoktól, mint "valagbarúgást". Te is "értéktelen, megélhetési" jelöltekről írsz. Néha az az ember érzése, hogy Magyarországon egyrészt vannak az ügyes, okos, ám gonosz és elnyomó fideszesek, másrészt a tehetségtelen, korrupt megélhetési "baloldaliak". A gepnarancs egyik véleményordítója egészen odáig megy, hogy "a hülyék aktívak, az idióták hiperaktívak". Most tekintsünk el attól, hogy az idióta eredetileg, az athéni demokráciában azokat jelölte, akik nem foglalkoztak a közügyekkel. De a hvg.hu vezére sem fukarkodott a jelzőkkel, amikor, még a szavazás előtt jól leszúrt mindenkit, aki úgy gondolja, hogy érdemes egyáltalán bármit is tenni ma Magyarországon. Nem a kritika ellen szólok, de az nem kritika, hogy "egyik kutya, másik eb". Az már inkább, hogy vajon valóban Vaurokra van-e szükségünk a rókák ellen, ahogyan Pupu írja, vagy békésebb megoldást kellene keresnünk?
És még egy. Ha valóban, az egész politikai csoport gonosz, tolvaj, megalkuvó, megélhetési stb., akkor vajon milyenek vagyunk mi? Akik azért ezeket az embereket megválasztjuk, támogatjuk. És miért nem választunk immár évtizedek óta okos, becsületes, szerény politikusokat?

Geza írta...

Kerlek Veronika (a nemletezo isten szerelmeert! - bar ez az utolso szo nem tutom mit jelent ebben a szovegkornyezetben, de szoktak mondani), mi a turorol beszelsz, amikor a "25 evvel ezelotti seggberugasrol" ertekezel! Ingyen az olunkbe hullott a szabadsag, es ezt megara elbszta a nep, mert meg 25 ev multan sem tudja felfogni, hogy ennek mi volt a jelentosege. Ott csorgott mindenkinek a nyala a nyugat utan, es amikor eljott a lehetoseg nem ert vele. De ennel sokkal fontosabb, meg a moralis es szocialis erzeke sem jutott el odaig, hogy meg tudja kulonboztetni a csokit a szartol. Attol, hogy valaki kevesbe elonyos, vagy hatranyos anyagi helyzetbe kerult a rendszervaltozassal, nem magyarazza azt a primitiv ertetlenseget, amelyet akaar a rendszervaltozassal, akar az azt koveto folyamatokkal kapcsolatban tanusitott. A tarsadalmi igazsagert mindenhol meg kell kuzdeni, beleertve a modern nyugati tarsadalmakat is. A nagy kulonbseg a mai mo es nyugat kozott az, hogy ott a tarsadalom donto tobbsege muvelt es tudja, hogy a szabad velemenynyilvanitas milyen fontos, es nem dobja oda egy nyilvanvalo hamis (es raadasul undorito) ideologia miatt. De megint csak azt tudom mondani, hogy egy hatasos pcsan rugas majd meghozza a gyumolcset.

Névtelen írta...

Remélem a baloldal számára teljesen világos üzenet volt ez a választás is. Ha nem, akkor elmebeteg emberekből összeverődött idióta barmokról beszélhetünk csak. A választók többségének nem kell az álbaloldal. Már nem! Már kellőképpen lejáratták magukat! Loptak, csaltak, hazudtak, s a választókat kisemmizték. A hazát kiárusították, magukat megszedték. Az ország minden területen leépült, úgy mint a baloldal agya. Az elmúlt 4 évben fejlődött az ország, sok minden épült. Budapesten ugyanúgy mint az ország más területén, melyet a baloldal nem tudott felmutatni. Nem tartom bűnnek azt sem, hogy a baráti körök is gazdagodtak. Legyen!A lényeg, hogy a választóknak is jutott ilyen-olyan formában a fidesztől, amely a baloldalról nem mondható el. :O)))))))))))))))

grund írta...

Kedves PuPu!
Már meg is kezdték az "önvizsgálatot" a demokratikus pártok:
http://index.hu/belfold/2014/10/13/gyurcsany_visszaszorulasat_unnepli_az_mszp/
Hát gratulálok! Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye még a sajátján sem. Itt tartunk, ideje szervezniük saját szociális temetésüket...

morzsi írta...

T. Névtelen!10:17
Ha tárgyszerűen vizsgálom a kommentedet, csak azt látom, hogy mintha a fidesz kommunikációs irodája készítette volna. Pontos, precíz és lényegretörő. Talán még igazságtartalma is akad.
Van azonban sok olyan állítás, ami merő butaság, hogy a baloldal kiárusította az országot, meg, hogy csaltak, loptak, hazudtak...
Hát, kérlek, aki a fidesznél többet lopott az egy művész!
Sorolni itt nincs elég hely, hogy Pártod és Kormányod mit lopott össze az elmúlt négy év alatt, - s ez nem menti a baloldal politikusait a stiklijeik miatt, - de csak egyet említek.
A magánnyugdíj pénztárak 3 ezer milliárdját, amit ugye "megvédtetek."
Te biztosan nem voltál pénztári tag, mert akkor fenti soraidat nem merted volna leírni, vagy ha igen, hát remegett volna a kezed..
Maradjunk annyiban, hogy egyetlen magyar-magyar politikusért sem tenném a kezem tűzbe. De a fideszesekért pláne nem, mert könyökig égne a kezem. Üdv.

csakafidesz? írta...

Először annak a "barom" névtelennek.
10:17
Össze sem hasonlítható az ellopott közpénzek nagyságrendje. A Fidesz ebben is magasan vezet.
A nagy szerencsétek, hogy van az országban egy legfőbb ügyész aki kis megszakítással folyamatosan hivatalban van - ezeket ugyanis 9 évre válasszák - és eddig keresztbetett minden olyan próbálkozásnak ami a fidesznyikek elszámoltatását kezdeményezte.
Bezzeg baloldaliakat szinte semmiségekért perbefogtak - nokiásdoboz, Sukoró, panamázás, ofsorozás stb.- amiről később kiderült, hogy vaklárma volt az egész.
Egy a Zuschlag-ügy volt az, amit végig tudtak vinni, de mi volt az ahhoz képest, ami a napjainkban is történik.
A magam részéről tiszteletben tartom a véleményedet - emellett azért meg van a saját egyéni véleményem rólad - de kikérem magamnak - sokunk nevében, hogy "lebarmozzál" bennünket.
Egyébként meg húzz a p.cs.ba!

Ma reggel hallgattam az MSzP - egyébként bájos, fiatal, megnyerő külsejű üdvöskéjét, Kunhalmi Ágit.

Az a vélemény alakult ki bennem, hogy a demokratikus (bal)oldal elfogadhatóvá tételének egyik legfontosabb sarokköve a retorika megváltozása.

Ez a fiatal - szinte gyerek - politikus válaszaiban ugyanazokat a nyelvi fordulatokat használta, amit valamikor a munkahelyi szemináriumok előadói vagy a foxi-maxi egyetem oktatói használtak.
Akkor, amikor anno őket hallgattam - magam is fiatal lévén - sokszor egy mukkot sem értettem belőle.
Meg kellene a fiatalok gondolkodásának és kifejezésmódjának mikéntjét tanulni, mert ezzel a bonyolult nyelvezettel bizonyosan nem lehet még a közelükbe se férkőzni.

A választási vereség(ek) okozóinak sorába ez a szempontot is fel lehet venni.


Névtelen írta...

Csakafidesznek: Kunhalmi Ágikáról: ha a baloldalnak nem lenne oly vastag a bőr a pofáján akkor egy okirathamisító bűnözővel nem is mertek volna kampányolni. De Ágikának is jó vastag bőr van azon a csinos, asszimetrikus pofikáján,.

talalom írta...

Szegény névtelen! Ő nyilván nem az új építményeket figyelte, hanem az átadási ünnepségeket. Bizonyára úgy látja, hogy immár három Várkert bazárt is építettek - illetve építenek, mert még most sincs teljesen kész. Vagy drukker, és örül, hogy kényelmesen elfér az új stadionokban - nem sokan zavarják a szórakozását. Miközben az a fránya Megyeri híd - vagy hogy hívják mostanság - meg örökké forgalmas. A Lágymányosiról (Rákóczi) nem is beszélve. Meg az a 700 kilométer sztráda is felesleges pénzkidobás volt, nem is beszélve az évente ezerszám épült lakásokról, meg a felújított panelekről, az új rendelőkről, iskolákról, a 300 kollégiumról. Alig valamelyiket szentelték fel! Nougye...

Góbé írta...


T. Csakfidesz? !

Téged idézlek, kb. egy héttel ezelőttről, a nemtelen, vagy névtelen felé vagy mi szöszre hivatkozik: "...troll, nem kell etetni..."

Kis hazánkban a közösből, ami ugye látszólag senkié, mindenki lop,lopott aki tehette. Igy volt ez még Kádár alatt is. Egyiktől sem elfogadható,
de a mértékkel valóban nagy baj van.

Kedves névtelen /10.17/ vázolnád hogy mi is épült az elmult 4 évben a stadionokon kivül? Felavatták a mercedes gyárat, de emlékszel-e ki rakta le az alapkövet...
Átadtak valami bazárt 2-3-szor, most sincs kész... volt valami uszoda is a margitszigeten... az hogy valami lim-lom cégek melléküzemágának bővitésére avatóünnepségeket rendezgettek egyszerre siralmas és nevetséges.

Csak egy a sok közül: Azemúttnyóccévben mégiscsak átadtak vagy 3-400 km. áutópályát, igyekezvén helyzetbe hozni a vidéket. Az elmult négyben, kell-e mindkét kezed ugyanezt megszámolni ?

A hármas metrón hány embernek kell megsérülni, mekkora tragédia kell ahhoz hogy belássák végre, fontosabb azt rendbe tenni, mint a Városligetbe telepiteni a múzeumokat, hogy I. viktor kormányzó/királyunknak kellő élettere legyen ?

Végül, én téged nem tartalak sem elmebetegnek, baromnak, csak sajnállak... Sok-sok hozzád hasonló fog iszonyatosat csalódni a ti viktorotokban, mert ami most jön, azt ti sem gondoltátok, főleg nem kivántátok volna. Nektek duplán xar lesz, de sajnálni nem foglak.

csakafidesz? írta...

Névtelen!
Én nem az Ági "pofikájáról" beszéltem, hanem a retorikai meggnyílvánulásáról.

Egy azonban biztos : - nem lehet mindenki olyan szép és szabályos küllemű, mint ahogy azt te magadról képzeled.
Ha fiú vagy akkor ez egy kicsit "buzis"!
Ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy a te "pofád" milyen.

Mi az, hogy "okirathamisító bűnöző"?
Tárgyalása már volt, bírói itélet már született? Ha nem , akkor megkérlek előre ne prejudikálj!

Igaz, neked ezt hiába is mondom, úgysem tudod, hogy az mit jelent!
Bunkó xarházi!

Bubu64 írta...

Névtelen!
Örülök, hogy örülsz. Milyen szörnyű, amikor szomorú valaki.Pl. Lázár, vagy a vezér, abból semmi jó nem sül ki.Lesz nagy meglepi, amikor megadóztatja a vezér a birkamenet nyugdíjasait, és nem a 13.havit veszi el,hanem 120000-ből 19200-at csak azért, hogy Petike esetleg egy még nagyobb házikót vegyen, mint a szomszédé. Azután lehet fizetni az eü-ben az ellátásért, mert belépnek a biztosítók. Na de spongyát rá, lényeg, hogy szépen leburkoltak sok utcát és a KORMÁNY, az Istenadta átvállalta a hiteleket, amit az önkormányzatok felvettek.Ha-ha.

pleinair írta...

"Bölcs" népünk morális és szellemi színvonalához kell igazítani a demokratikus ellenzék túlkomplikált politikáját. Rájöhettünk volna már, hogy ez a nép csak a 300 FT-os vizitdíjból, az egyszerű jelszavakból és az erő látszatából ért. Elég lett volna kitartóan szajkózni, hogy Orbán hazudik, Orbán, lop, csal, és orbán a hibás. Ezt megtoldhattuk volna az egészségügy, oktatás romokban, éh- és fagyhalál, nyomor, és egyéb aktualitások jelszavaival.
Ami az alternatívát illeti, ha elég volt a zembereknek programként, hogy "folytatjuk", akkor mi nyugodtan ígérhettünk volna olyasmit, hogy "több marad a zsebetekben".
Orbán ismeri saját népét. Ideje, hogy mi is higgyünk a saját szemünknek: ez a nép ostoba, buta, meghunyászkodó, erkölcsi érzéke és gerince nincs.
Nincs az a demokratikus párt, amit otthon, fotelban üldögélve a tegnapi eredményért kárhoztathatnánk.
Én láttam, hogy a DK talpasai a belüket kidolgozták, saját költségükön szórólapokat gyártottak, hangosbemondón biztatták szavazásra az embereket. lejárták a lábukat. Őket, és a DK vezetését is köszönet illeti.

csakafidesz? írta...

T.Mindenki!
Nagyon tanulságos olvasmány, habár lehet, hogy itt sokan nem értenek majd vele egyet. Olvassátok el és esetleg beszéljük meg!

http://nepszava.com/2014/10/uncategorized/bartus-laszlo-takarodjatok.html

grund írta...

Névtelennek!
Stílusod ugyancsak árulkodó, egy leépült agit-propos narancsnyikra vall.
Ahhoz kell ám bőr, hogy egy olyan táborból vádaskodsz, ahol bizonyítottan kamu doktorikkal, meg hamis nyelvvizsga bizonyítványokkal nyomulnak bálványaitok; pl. Schmitt Pál, Fenyvesi Gábor (Salgótarján), vagy Szabó Gábor (Szombathely)
Aztán sorold már lécci, hogy a választóknak mik is jutottak ilyen-olyan formában a fidesztől? Pl. a 27 %-os világbajnoki ÁFA?

Góbé írta...


Olvasom Bartus Lászlót, tisztelem a véleményét, de az utóbi időben jócskán vannak fenntartásaim.
Többször megfogalmazta, "diktatúrát választáson leváltani nem lehet", ebből fakadóan a választások bojkottja mellet agitál folyamatosan. Úgy, hogy közben a létezik egy közel 15-20 %-ot teljesitő jobbik s egy 5 %-ot elérni igyekvő lmp. akik ellenzékként vannak nyilvántartva s egy bojkottba soha nem fognak belemenni. Igy ha mégoly egységes lenne is a baloldal, egy szavazás bojkottálásával csak annyit érne el, hogy attól a minimális lehetőségtől is megfosztaná magát, amit a bábszinházzá süllyesztett országgyülés jelent. A demokratikus minimumot létrehozni kivánó erőket fidesz szekértolónak, kollaboránsnak nevezi...Nézete szerint pedig a bojkott hiján, váltásra csak erőszakos módon nyilna lehetőség, amitől a Mindenható mentsen meg bennünket. .
A fidesz a 2002-ben, ill. 2006.-ban, mikor veszitett, több szavazatot kapott, mint a 2014.-es választások bármelyikén. Ebből egy dolog jön le kőkeményen. Hiteles, egységes, rászavazni érdemes demokratikus oldal durva ellenszélben is esélyes lehet,csak előtte el kell takaritani a fölösleget, mondhatnám szemetet.... (ahogy hallom, - nem az mszp.,csak tóbiás, - arra büszke, hogy a választáson ugyan sehol sem voltak, de lenyomták gyurcsányékat. Gratula...)

csakafidesz? írta...

T.Góbé!
Néhány kritikai megjegyzést fűznék a hozzászólásodhoz:

- Azt írod, hogy az ellenzék - mármint aki bojkottálja a választást - "attól a minimális lehetőségtől is megfosztaná magát, amit a bábszinházzá süllyesztett országgyülés jelent."
A véleményem szerint azonban megnyílna számukra egy olyan tér, ami anno a Fideszt is sikerre segítette. Ez pedig az utca. Akció, akció és akción tehetséges kommunikátorokkal. Összehozni az embereket, hogy együtt legyenek és eladni nekik még az "árvalányhajat" is. Kínjukba a mieink is biztos kitalálnák, hogyan kell ezt csinálni.
Most meg csak ott üldögélnek a teljes komfort közepette a parlamentbe, nem csinálnak semmi érdemit és elvárják, hogy az emberek rájuk szavazzanak.
Ha ez sürgősen nem változik, akkor lehet, hogy négy év múlva már nem is lesz miről beszélnünk.
- Igazad lehet abban, hogy a két meggjelölt időpontban több szavazattal veszítettek, mint amennyivel immáron második alkalommal 2/3-al nyertek.
De azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy akkor még más volt a szavazatra jogosultak összetétele és szavazásra való hajlandósága.

A mi oldalunkon erősen lecsökkent a szavazási hajlandóság az ő oldalukon ugyanez szinte állandósult.

Anikó írta...

Hát Pupu, ki vagyok borulva teljesen, erre tényleg nincs szó ami itt történt és történik.
Ennek az országnak tényleg a fidesz kell, és nem tudom mekkora katasztrófa, államcsőd szükségeltetne, hogy kitisztuljanak a fejek.
Jó, nem számítottam ellenzéki elsöprő győzelemre, azért a realitásérzékemet nem vesztettem el.
Azt is tudtam, hogy a fideszcsókosok mind ott fognak tolongani a szavazáson mindenütt, arra is számítottam, hogy sokan félelemből szavaznak rájuk, mint például Esztergom városa, mert ugye Tétényi Évával együtt beledöngölték őket a betonba éveken át, tudjuk mi volt ott, ill. mi nem, se áram, se buszközlekedés, se szemétszállítás, mindent elkövettek, hogy megfojtsák és büntessék a várost, meg a független polgármestert.
Nos Esztergom félelemből voksolt, mert remélik így újra lesz pénz és fejlesztés.
Lesz is, mert megakarják nekik mutatni, amit Orbán már előre megmondott, hogy mi lesz, ha "helyesen" szavaznak az emberek.
/Zárójelben kérdezném csak, hogy mivel ott üzemel az érsekség, sőt ott lakik Erdő Péter nagyhatalmú érsek úr is a hatalmas stábjával, ők vajon mivel járultak hozzá az elmúlt évek alatt a város élhetővé tételéhez, fenntartásához, vagy csak a markukat tartják állandóan az állam felé...??? Kötelességük, kötelezettségük soha nincs????/
Azt is tudtam, hogy ezzel a siralmas ellenzéki garnitúrával csodák nem lesznek, az a sok huzavona, összefogjanak- ne fogjanak, Falus vagy Bokros.Tarlós. Hányinger.
Tisztességet, korrektséget, egyenességet, tiszta beszédet, tiszta emberekkel kell beletenni az ellenzéki politikába, hatalmas adagban, hogy újra bízni tudjanak az emberek.
Tóbiás pártelnököt látni sem lehetett sehol az elmúlt hetekben, na most majd megmutathatja hogyan épít ebből a rakás szarból aranypalotát. Valódi baloldali pártot akar és nincs több összefogás senkivel- azt mondta. Ja, kíváncsian fogom figyelni.
Gyurcsánynak és a DK-nak is össze kell kapnia magát és egy nagyon világos, egyértelmű alternatívát kell mutatnia, hogy jobban értsék az emberek, merthogy a DK nem baloldali párt - a klasszikus baloldali értelmezés szerint - ami nem baj, csak legyen ez is tiszta, érthető és világos, hogy még jobban ki tudjanak teljesedni.
Fodor Gábort úgy ahogy van el kell felejteni, ha mégegyszer bárkinek is eszébe jut a hóna alá nyúlni, bármiben is közösködnie vele az magára vessen. Az kész politikai öngyilkosság. A liberálisságot, mint olyat valakiknek, másoknak kell újra elfogadtatni, értelmeztetni, mert itt most inkább szitokszónak számít.
Az Együtt-Pm is el fog tűnni, szétfoszlik, szétmorzsolódik, megszűnik, nincs is semmi értelme, hogy legyen.
Nem értek hozzá, de azt tudom, hogy az egész baloldalt újra kell értelmezni az utolsó szögig, a megélhetési politikusokat el kell zavarni, keressenek maguknak máshol állást.
Innentől csak figyelnünk kell és elszenvedni mindazt ami eztán jönni fog, nem lesz kedvünkre az biztos, most fog indulni csak igazán a fidesz ámokfutása, akkora arcuk lesz, hogy csak majd nézünk, hiszen bármit megtehetnek és meg is tesznek majd, amihez csak kedvük lesz.
Bele sem merek gondolni....

Unknown írta...

Akartam írni valamit, de elolvastam előbb a kommenteket és rájöttem, hogy felesleges. Elkezdte megint mindenki a kályhánál a felsorolást a sérelmekről, de hogy 2017-ig hova jutunk arról még nem volt víziója senkinek. Nekem már van. Sehova. (és nem Jehova)

csakafidesz? írta...

Kedves Béla Nob!
A sorok között olvasva azért van egy és más - már ami a jövő teendőit illeti.

Egyébként mit várnál el tőlünk?
Valami világrengető ötletet. Ahhoz neked is jogod van, hogy előállj a farbával.

A politikusokat mi nem válthatjuk le, pártelnököket nem mozdíthatunk el a helyükról.
Mi ötletelünk, cserébe ők meg észre sem vesznek bennünket.

Én is gyakran felteszem magamnak a kérdést: - mi a francnak irogatok egyáltalán.
Egyetlen értelmes válasz van: - CSAK!
De egyébként nincs sok értelme, az biztos!

hello írta...

Csakafidesz?-nek:

Azért írogatunk, hogy a gőzt, a bennünk lévő nyomást kiengedjük, különben jó eséllyel robbannánk tőle.

Csak halkan jegyzem meg, ezzel PuPu is így lehet, mert hát ő is kénytelen szembesülni vele, hogy akiken múlna, hogy valami másként, értelmesebben és eredményesebben történjen, azok nemhogy nem hallgatnak az értelmes tanácsaira, de nagy valószínűséggel nem is olvassák a posztjait. Sajnos.

hello írta...

Édes jó honfitársaink nem kis részéről meg nem először van meg a véleményem.
Ha valaki nem analfabéta, csak el tudta volna olvasni bárhol, mitől menjen el szavazni.

De nem tették.

Az meg a Tóbiás-féle mese habbal, szerintem, hogy a fővárosban az MSZP-s jelölt hiánya lett volna a visszatartó ok. A sajátjainak ezt bedumálhatja, de másoknak nem.
Nálunk külön indultak a pártok, a DK-s a 2., az MSZP-s a 4. lett.
A 3. meg a Jobbik... És persze maradt a marancsuralom. :-((

Konkrét példa 3 ismerősöm is, akiknek 1 centi hiányérzetük sem volt attól, hogy nincs MSZP-s főpolgármester-jelölt, mégis hiába beszéltünk nekik, nem mentek el szavazni, merthogy őket "nem érdekli".
Bezzeg szentségelni a tévé előtt ülve, mikor valami nem tetszik, az megy nekik. Pedig nem sötét bunkók amúgy.
Hány ilyen él közöttünk?
Na, ettől tartunk, ahol tartunk.
A demokratikus ellenzéki politikusok vért brunyálhatnak, ezeket akkor se bírják megmozdítani.
A következményeit pedig mindnyájan nyögni fogjuk.

hello írta...

Bartusnak a glóbusz másik oldalának biztonságos fedezékéből hangoztatott bojkott-mániájáról már tavasszal is megírtuk a véleményünket, hogy úgy marhaság, ahogy van.

Góbé (13:12) idézi is a világos és józan ellenérveket.

Csakafidesz?, hol élsz?
Egy demokratikus bojkott esetén: az utca?
Hányan mennek ki 1-1 megmozdulásra?
Aki a szavazáshoz nem emeli fel az ülepét, majd az utcára vonulna?
Ne áltasd már magad, meg ezzel másokat se!

joszi írta...

Igen szerényen kérdem, hány %-ot vett el a részvételböl a "baloldali" média folyamatos sirása , utálkozása,mellyel tevékeny részt vállalt a fidesz elundoritó taktikájábol?Falus, majd Bokros esélytelenségéröl zengett minden aktor, idézték a kitünó kózvéleménykutatásokat, mi szerint még a jobbik , liberálisok is elözik, Tarolos, na az fényévekre van töle,tölük.Reális értékelés esetén, ha jelzik, hogy van esély , tömegével mentek volna szavazni a zemberek, akiket igy visszatartott a reménytelenség.Most pedig ugyanezek a figurák, hontok,czeglédyk, törnek pálcát ujra, meg ujra a politikusok felett, feledve saját szerepüket.

talalom írta...

Hát ez az joszi!Csakafidesz! De igen, s polizikusokat mi választjuk, a pártelnököket meg természetesen a párttagok.

Góbé írta...

T Csakafidesz?

Mondád, az utca... Hogy ott kellene összejönni, mert más már valóban nincs.
Nincs 4K., nincs Milla, nincs HaHa, és sokminden más sincs.
Hello kristálytisztán megfogalazta: akik szavazni is lusták voltak, szerinted utcára vonulnak ?!?

S ha már utca ! Az OGYM ott van, minimál-demokrata programot hirdetve,
mely ellen nehéz lenne bármit felhozni. de sem a "demokrata" baloldal, sem a pesti "plebsz" nem él a lehetőséggel. Ki fog itt utcára menni ?

csakafidesz? írta...

T. Góbé!
Igazad adok neked, ha ehhez a véleményedhez hozzáteszed a saját kivitelezhető javaslatodat is.
Általánosságban könnyű az "észt osztani."
Egyébként a Tuareg-félékbe van spiritusz. Támogatni kell öket, mert ők lehetnek az akciózás gyúpontjai.
A választói lélektan pedig teljesen kiszámíthatatlan. Egyszer valami úgyis ki fogja billenteni őket ebből a mozdulatlanságból.
De ha ők egyszer megmozdulnak, lehet, hogy itt kő kövön nem marad!
Konkrét javaslat kell. Ötleteljünk és talán eljutunk valami használható megoldáshoz.

joszi írta...

Választói akarat.Na, ne.Ez egy modellezett horthy rezsim, s ha jól emlékszem a magyar választói akarat ott sem müködött.Kö kövön pedig tényleg nem maradt, de ehhez a Szovjet hadsereg kellett.Erre most semmi esély, bár Putyin......

Névtelen írta...

Wolk

Vajon pozitivumként értékelhető, hogy a 3154-3200 (?) magyar településből 600 polgármesteri széket nyertek el Fidesz-jelöltek – jobbára a KDNP-vel, illetve a Lezsák Sándor-féle Nemzeti Fórummal közös színekben?

http://hvg.hu/itthon/20141013_Szamok_amelyek_minden_elmondanak_a_valasz

csakafidesz? írta...

hello-nak (17:43)
Idecitálom a nekem szánt mondataidat, mert így talán éthetőbb lesz amit mondani szeretnék. Ezt írod (meglehetősen indulatosan):
- "Csakafidesz?, hol élsz?
Egy demokratikus bojkott esetén: az utca?
Hányan mennek ki 1-1 megmozdulásra?
Aki a szavazáshoz nem emeli fel az ülepét, majd az utcára vonulna?
Ne áltasd már magad, meg ezzel másokat se!"

Erről röviden annyi a véleményem, hogy neked nincs arról fogalmad, hogy hol élsz.
Ez ami ma van az nem demokrácia, hanem szintiszta áldemokrácia.(Puha diktatúra demokratikus látszateffectekkel)
A te és a hozzád hasonlók felfogásával csak a katolikus egyletekben lehet politikai csatákat nyerni.
Ébredj már fel!
Le kellene vetkőzni már egyszer ezt a fajta tesze-toszaságot is.

Az, hogy hányan mennének ki az utcára, senki sem tudja. Harcos felfogású szónokok kellenek és akkor lesz közönség is!

Egy biztos. Ez így nem fog menni. Egy nagy pofomból éppen, hogy csak felébredtünk és nem azon gondolkodunk, hogy hogyan vegyünk revansot, hanem helyette a frizuránkat igazgatjuk, mert mi elsősorban szépek akarunk lenni és csak másodsorban eredményesek.
Aztán valahogy az idővel sem vagyunk barátságban, mert mindig mindenhonnan rendre elkésünk.
Mondtam már néhányszor, a Fidesztől nem lenne szégyen tanulni! Mi sem vagyunk tehetségtelenebbek náluk, csak nekünk a lelkünk tisztább.

Ezen kellene elgondolkodni és nem azon filozófálgatni, hogy mi miért nem lehetséges. Ha a helyzetünkön meg sem próbálunk változtatni, akkor soha nem fogjuk megtudni, hogy mire lennénk képesek.

Kibic37 írta...

Nem kell elkeseredni! (A papagáj valamivel árnyaltabban fogalmazott, amikor a macska szaladt vele a háztetőn).

Idéztem már Soros György egyik nagy mondását, amelyben a posztmodern korszakot kárhoztatja a manipuláció eluralkodásáért az emberi gondolkodás, a megismerés igénye felett. Sajnos a technikai civilizáció egyik vastagon káros mellékterméke ez, amely az emberi gonoszsággal párosulva igen kártékony tud lenni. Az emberek manipulációjára alkalmas eszközök szinte kivétel nélkül mind a fideszesek vagy bérenceik kezében vannak (én ide sorolnám pl. a hvg "értelmiségi" elemzőit is, akik rendszeres vendégei az ATV műsorainak), és ez az állapot belátható időn belül nem is fog változni. Nem várható tehát a társadalom attitűdjének szignifikáns változása az elkövetkező időszakra, beleértve akár a 2018-as választásokat is. Egész egyszerűen azért, mert ami megváltoztatná gondolkodásmódjukat, arról nem is szereznek tudomást.

Más oldalról közelíteném a kérdést.

Érdemes analógiákat keresni egymástól látszólag teljesen különböző, de ugyanakkor hasonlóképpen modellezhető tulajdonságokat felmutató rendszerek között. Ha létezik olyan modell, amelynek viselkedése pontosan leírható, törvényei megismerhetők, működésének elmélete kidolgozott és korrekt, akkor ez a modell más rendszerre alkalmazva következtetni enged az utóbbi viselkedésének várható alakulására.

A műszaki világban közismert tény, hogy az automatizált szabályozási rendszerek működésének alapja a negatív visszacsatolás. Ez abban valósul meg, hogy a kimenet változásait valamilyen transzformáció segítségével visszacsatoljuk a bemeneti oldalra ellenkező előjellel, Vagyis ellene dolgozunk a kimeneten jelentkező változásnak. Ha azonos előjellel tesszük ugyanezt, pozitív visszacsatolásról beszélünk.

A negatív visszacsatolást jól példázza egy helyiség hőmérsékletének automatikus szabályozása. Ha a kívánatos (beállított) hőmérséklethez képest csökkenni kezd a hőfok, a termosztát bekapcsolja a fűtést, majd ha elérte a kívánt hőfokot, kikapcsolja. Ugyanez kombinálható a hűtés irányába történő hasonló beavatkozással (légkondi). A lényege az egészek egy stabil légállapot elérése az adott helyiségben.
Általánosságban leszögezhető tétel, hogy a negatív visszacsatolás mindig a rendszer stabilitását növeli, a rendszert mindig az egyensúlyi állapotába hozza vissza akkor is, ha ebből valamilyen külső tényező kibillenti. A pozitív visszacsatolás ugyanakkor instabillá teszi a rendszert, stabilizálás helyett a gerjedés irányába hat.
A negatív visszacsatolás helyettesíthető kézi vezérléssel, de a szabályozás finomsága ilyenkor akár nagyságrendekkel elmaradhat az automatikus mögött. Ráadásul fennáll az emberi hiba által okozott esetleg súlyosabb következményekkel záró üzemzavar veszélye. Csernobilban például karbantartás miatt kiiktatták a negatív visszacsatolást, áttértek manuális vezérlésre, ami önmagában még nem lett volna baj. De a rendszer elvesztette azt a védelmet, amit az automatika nyújtott, és amikor a reaktorkezelő szakemberek hibát követtek el (ráadásul többet is egymás után), bekövetkezett a katasztrófa. Pozitív visszacsatolás lépett fel, és a reaktor termikusan megfutott. Az eredményt ismerjük.

(folyt köv.)

Kibic37 írta...

(Folytatás)

A humán társadalmak működése valahol hasonlóképpen modellezhető, mint az automatizált szabályozási rendszerek. Ha em így lenne, az emberiség már rég kihalt volna. A negatív visszacsatolás mértéke persze társadalomról társadalomra változó, de az egészségesebb társadalmakat mindig a szorosabb visszacsatolás jellemzi. A fékek és ellensúlyok nem azért kellékei a demokráciának, mert az ettől lesz szép és vonzó, hanem a stabilitás elengedhetetlen feltételét jelentik.

Orbán kiiktatta rendszeréből a negatív visszacsatolást. Ő és állandó jellegű tettestársai úgy vélik, ők majd kézi vezérléssel jobban elirányítják ezt az országot. A tervutasításos rendszer is kiiktatta anno a piacot mint szabályozási tényezőt mondván, majd a minisztériumi illetékes elvtársak jobban meg tudják mondani miből mennyit kell termelni. Nem szakadt azonnal rájuk az ég...

Magyar György mondta az egyik Havas műsorban, hogy Orbánnak öt éve minden sikerült. Egyszer kell csak, hogy valami ne sikerüljön, de akkor neki ... reszeltek!

(Az utolsó kifejezést nem ő használta, azt a fotózz.hu lap egyik démoni macskaportréjáról "shitpalizáltam")

Góbé írta...


T. Csakafidesz? !

Isten mentsen attól, hogy észt osszak, csupán azon aggályomat kivántam megosztani, hogy aki nem ment szavazni, az utcára még kevésbé fog kimenni. Pedig lenne hova.
Amig az átlagos választó nem lát erőt, komolyan vehető, valódi szándékot a demokratikus oldalon, otthon marad. Az utcára 2-300 ember közé pláne nem megy, mert fél. Ahhoz hogy ki merjen menni, több-tizezres tömeg kellene. Ilyen tömeghez meg olyan párt, pártszövetség, melyben bizhat az egyén.

Amit az mszp müvelt az elmúlt fél évben, gyalázat !
Még mindig a "nagy párt vagyunk" illuziójában szenderegnek s közben nem csinálnak semmit. Amit meg csinálnak, inkább ne tették volna.
Az a 2-3 milliós szavazóbázisuk harmada meghalt, a másik harmad megcsömörlött tőlük. Ha igy folytatják, s nem cserélik le a vezetést, 2018-ra egy mai lmp. Érdekes hogy a jobbik meg tudta szólitani a kistelepüléseket, a baloldal meg lexarja.

Szóval a magyar vagy akkor mozdul meg ha erőt, elszántságot lát a demokratikus oldalon a fidesz gusztustalan nyomulásával szemben, vagy ha a fidesz vetemedik olyanra amita tömegek türőképessége már nem visel el.
Bokros közölte a helyes irányt, reménykedjünk hogy a többség nem Tóbiás után akar majd menni.

Az OGYM hivta megszólitotta pártjainkat. Ha szocik, a DK meg a többi felvállalja, megjelenik akár rendszeresen is, már nem 200-an lennének...ha már az utcáról beszélünk.

hello írta...

Csakafidesz? -nek:

Gőzöm sincs, mi van a katolikus egyletekben, de nem is érdekelnek.

Nagyon jól tudom, hol élek.
A demokratikus jelzőt nem a jelen rendszerre, hanem azokra alkalmaztam, akiktől Bartus a bojkottot várta volna el.

Ha az utca híve vagy, akárhányadmagaddal, nem gondolsz bele abba a közhelybe, hogy aki kiviszi őket, képesnek kell lennie haza is küldeni őket onnan.

Ahogy én látom és tapasztalom, az emberek nagyon nagy része - ahogy egyébként én is - borzad a rombolástól, pláne az öldöklésbe, akár vérontásba is torkollható helyzetektől. Pláne, akiknek már van ilyenről személyes tapasztalásuk is. Ezek elkerülése érdekében inkább elég sok mindent elvisel.

Lehet, olyan fiatal vagy, hogy ilyen "élményed" meg nem volt. Nem kívánom, ahogy a városomnak, az országunknak sem, hogy alkalmad nyíljon megpróbálni. :-((

kekec írta...

Az emberek nagy részére hat a sikerpropaganda - hiszen nem is jut más "szellemi táplálékhoz" Ezek között vannak a "nyertesek", akik valóban profitálnak a változásokból, akik felé átterelték a védekezésre képtelen tömegtől a pénzeket. A többiek meg egyszerűen élvezkednek abban, hogy most a "mieink" győztek, és fogalmuk sincs, hogy személyesen ez mit fog jelenteni a saját számukra. Viszont "hívók" Ezek Orbán "kemény magja", de egyre csökken a számuk.
A tömeg másik része meg egyre inkább észleli a nagy szavak és a tényleges helyzet közötti távolságot, viszont nem lát alternatívát, hiszen jobbról-balról egységesen ugyanazt hallja: "ezek" nem alkalmasak leváltani őket.
A többiek meg fogják a fejüket, hogy ilyen hülyék közé születtek.
(A fejfogás sem túl aktív tevékenység)
Egyszóval: Meg vagyunk mi áldva!