2014. október 23., csütörtök

VÁLASZCSAPÁS

Főnök, Főnök, megvan a megoldás!
Nem volt rossz húzás az internetadó belengetése sem, ezek a buzeráns liberálisok meg a szoci nagymamák ugrottak is rá rendesen, de ez várható volt.
Ezek a neten élnek, hát majd most drága lesz a lakbér!
Némelyiküknek 
már a lakcíme is  2014 Facebook-City, Tuaregblog 2. fszt 1. – ha veszélybe kertül a lakhatásuk, hát gyilkosságra is képesek!
Javaslom, első lépésként adóztassuk meg a puska-távcsöveket is!
Ja - meg a szemüvegeket!

De ez még semmi, képzed Főnök, Schmitt fővezérigazgató asszony házi történészei érdekes dokumentumokra bukkantak!
Felásták a Panoptikum pincéjét és a Gyilkos Légszűrőberendezés alatt elásva találtak egy PVC-dobozt teflonnal bélelve – tele volt dokumentumokkal!
Nem, nem olyan dokumentumokkal, mint Torgyán idejében, már régen leszoktunk a készpénz-forgalomról, számlapénzzel dolgozunk, hanem fontos történelmi iratokkal, melyek megváltoztatják a magyar történelmet!
Persze, hogy visszamenőleg, odafelémenőleg nem kunszt, ahhoz nem kell felásni a pincét, legfeljebb el kell ásni a képviselőt, ha elfelejti, hogy mi is volt az ő egyéni indítványa!
Mindenesetre javaslom, első lépésként adóztassuk meg a PVC-dobozokat, a teflonfóliát  meg az írógép-papírt!
Hogy azt éppen most adóztatjuk meg?
Hát akkor az ásót meg a lapátot!
Nanehogymá azt higgyék ezek a macskajancsik, hogy bármi is elkerüli a figyelmünket!

Hogy mi van a dobozban?
Hát iratok, színesben kiprintelve, 1956-ból!
Hogy akkor még nem is volt printer?
Mit tudják azt ezek, ezek mindent beszopnak, mint kismalac a cumisüveget, - jut eszembe Főnök, első lépésben adóztassuk meg a cumisüveget, meg a malacot is, és ha már emlősökkel foglalkozunk, akkor a libát is!
Már hogyne lenne emlős a liba, nézze csak meg Főnök a szenátorasszony kebleit, - hát az már csak liba a javából, nem?

Hogy mit találtak a Fővezérigazató asszony történészei?
Három történelmi iratot rejtett a láda, rá is volt írva: Történelmi iratok!
Jut eszembe Főnök, adóztassuk meg a kisállattartást is - ebadó, macskadó, történészadó, mecsoda bevétel!

Igenis, a lényegre!
Az első irat egy kinevezési okmány melyben egy bizonyos Orbán Viktor nevű pesti srác kinevezi Nagy Imrét miniszterelnöknek!
Hogy legyen a forradalom szívcsakrája Felcsúton?
Semmi gond – kijelöl, Budapest Del, Felcsút Insert, Rozinácska secperc alatt megcsinálja, mire kettőt dekázol, már készen is van!
Javaslom Főnök, egyúttal adóztassuk meg a szívet, a pacalt, meg az összes belsőséget is!

A második okmány egy lőszer-felhasználási jelentés, melyet bizonyos Orbán Viktor forradalmár, Felcsút és a csatolt országrészek főparancsnoka írt alá, s melyben száz láda 7,62-es, acélmagvas lőszer felhasználását jelenti, bizonyos G.K. Zsukov nevű elszemtelenedett muszka megsemmisítése céljából.
Javaslom Főnök, adóztassuk meg az olajos magvakat is, a szotyola kivételével, amennyiben az lelátón kerül felhasználásra!
A harmadik okmány egy kitüntetési javaslat, valami Maléter nevű fószer terjesztette elő – fene tudja, ki az, majd a Főzeneigazgató Asszony megmondja.
Ebben egy Orbán Viktor nevű forradalmár felruházását javasolja a Júda Oroszlánja és a Hit Védelmezője címmel, továbbá a "Bipoláris Depresszió a Kardokkal és a Tölgyfalombbal" kitüntetés gyémántokkal ékített Nagykeresztjének adományozását a hős forradalmárnak!
Javaslom Főnök az oroszláneledel megadóztatását is, kivéve, ha a száraztáp Gyurcsány-granulátum!


Hogy mire jó ez az egész?
Hát elküldjük a fénymásolatokat az USA illetékeseinek, oszt rágódjanak rajtuk!
Süljön a pofájukról a rinocéroszbőr, hogy egy hős forradalmárt, korunk Kun Béláját, a szabadság magyar bajnokát támadják, aki kiverte innen az oroszokat!
Talán a bőröket is meg lehetne adóztatni, Főnök...
Arról az Obamáról meg kezdjük el terjeszteni, hogy az Orális Irodában meg nem engedhető kapcsolatra lépett Clintonnal – nem, nem a Hillaryvel, a Billel!
De azt egyelőre lebegtessük, hogy melyikük volt az akció kedvezőtlenebb végén!
Ja, és a Vaskefét meg lebontjuk, a helyére meg majd szobortatunk valami rendesebb emlékművet, a főalak te leszel rajta Főnök, ezentúl évente ott koszorúzunk!
Ja igen, és javaslom Főnök, hogy a koszorúkat, meg a TOI-TOI fülkéket is adóztassuk meg!

 Köszönöm Főnök, és csak arra kérlek, ne feledkezz meg rólam, mikor a Nemzeti Italbolt koncessziókat osztod!


:O)))

36 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Az amerikaiak húzása ravasz volt, a mostani helyzetből nem lehet jól kijönni. Ha a kormány úgy tesz, mintha nem fertőzné korrupció, akkor hülyét csinál magából és hülyére veszi az amerikai kormányt. Ha intézkednek, és eljárásokat indítanak a konkrét amerikai vádak ismerete nélkül, akkor beismerik, hogy tényleg tudják, hogy kik korruptak, csak ez eddig nem zavarta őket." magyarip

Geza írta...

Kituno iras, olvasas kozben enyhe emelygessel elegyitve:))

Nevtelen @ 23:44 : hat igen, Amerika! ... Bar mar talan az EU is kezd ebredezni (azert tul sok remenyunk ne legyen).

Unknown írta...

Ha még tovább ásnának abban a pincében, az is kiderülne, hogy már Árpád fejedelem idejében volt egy Orbán Viktor nevü táltos, aki megjósolta, hogy bő 1000 év mulva Felcsut lesz Európa fővárosa.

Ha így nézzük a dolgot, most tulajdonképpen "minden a helyére került". Vagy majd fog. Ha a "horda" követi az évezredes hagyományokat.

hello írta...

PuPukám, nem vagyunk olyan naivak, hogy ne tudnánk, nem CSAK és NEM IS ELSŐSORBAN a beszedhető pluszpénz a fő indoka az internetadónak. Sokkalta lényegesebb ez által a szegényebb tömegek részéről az információs csatornák megismerhetőségéről anyagi okokból való, kényszerű lemondás elérése, és nem kevésbé a net mozgósító szerepének redukálása.
A mindent elöntő fideszpropaganda egyeduralmának megteremtése.
Erre tekintettel a mai posztod kulcsmondata:
"ezek mindent beszopnak, mint kismalac a cumisüveget".

Namármost, ez a húzás most az amúgy zömmel apolitikus fiataloknak is az elevenébe vág - érdeklődéssel várom, miként mozdulnak rá a tiltakozásra!

Azt viszont nem értem, és az átlagosnál is elmeháborodottabb ötletnek tartom, hogy a szappant és a mosószereket is meg akarják adóztatni!
Egy új hippikorszak a cél netán?

A gúnyos felsorolásoddal meg akár további tippeket is adtál nekik.

Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország! Hajrá!

Névtelen írta...

"...kertül..." -> kerül -Így : )

morzsi írta...

Alakul a dolog! :O)))

asta írta...

Morzsina:

Alakul! Olvass csak bele Bayer Zsolt cikkébe... meg a kommentekbe és nem fogsz hinni a szemednek.
Ők sem hisznek a szemüknek, ellenben hisznek továbbra is a világító tornyukban. Nem hiszik az uszodákat, a naponta növekvő lakásokat nem hiszik a trafik mutyit, hosszú a sor... viszont hiszik, hogy megint báncsák szegény Magyarországot...mi kell még ezeknek ahhoz, hogy a szemüknek adjanak hitelt? Megfoghatatlan.
Én most már tényleg kezdek félni attól, hogy ezek tényleg ki fognak vezetni bennünket az EU-ból ( ti. ki fognak dobni)-
A barmok és birkák pedig el sem tudják képzelni, hogy a mai magyar gazdaságot kizárólag az EU-s pénzek működtetik... ha az nem lesz, éhen fogunk dögleni, kivéve a gyevi bírót, mert az már rég biztosította még az unkáinak a megélhetést és a betevő libacombot.
Mára elkövetkezett, amit a közgazdászok már az elején megmondtak: három év múlva el fog fogyni az ellopott nyugdíj megtakarítás és nincs mivel betömni az egykulcsos ütötte lyukakat, elfogynak lassan a megsarcolható cégek, bankok is... ezért kell korlátozni az internetet és még a papírra, és a WC kefére is adót kell kivetni. Most fogják megcsinálni, mert azt hiszik, most nyugodtan tehetik, mert nincsenek közelben választások.
Csakhogy ezek az adók már a tömegeket is érzékenyen érintik.
A kitiltási botrányt még ki tudják dumálni a híveiknek, legalábbis egy ideig... de ez már húsba vág. Most már jobban oda fognak figyelni a népek.

grund írta...

Ez az internetadó elsősorban az arrogáns hatalomról szó, arról,hogy ők ezt is meg tudják, meg merik csinálni.
Nem árt, ha ismerkedünk az eljövendő időkben netezéskor gyakran "felugró" ablakkal:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10689898_272389306304441_6023635129884953151_n.jpg?oh=91cb25ff28516b59c4fa5f15588caae8&oe=54ED8B17&__gda__=1424952865_b191b962e64950f3edbf807c0311f578

Góbé írta...


Tisztelt mindenki !

Rossz sejtésem, de inkább meggyőződésem van.

Orbán pontosan arra bazirozik hogy kidobjanak minket az EU-ból. Kilépni nem akar, mert azt meg kellene népszavaztatni, s hogy a schengeni határokon kivülre kerüljünk a saját, még értelmesebb birkái sem szavaznák meg. - Alig van magyar család, amelynek hozzátartozója nem él, dolgozik, az EU-ban, ezáltal elveszitené szabad munkavállalási letelepedési jogát.

Viszont ekkor lesz teljes a szabadságuk, mert a belső ellenségük már leamortizálta magát, a nép/nemzet megfélemlitve/benyalt, a külső presszió lehetősége a kiebrudaltalásuk okán megszünt. Harsonaszó mellett fogják zengedezni, győztünk minden fronton, levetettük magunkról az igát, a gyarmati sorsot.

Az hogy a végén, hogy 4 vagy 6 millió magyar fog a létminimum alatt tengődni, lexarják. Bogár nevü
"közgazdászuk" megmondta hány embert képes eltartani az ország. Ebben csak a hivők lehetnek benne.

A zemberek odafigyelésében, ellenállásban sajnos nem bizhatunk.

Csak egy példa legutóbbról: A kitiltási ügyben A NAV elnök érintettsége jócskán felmerült. Nincs senki az ellenzéknél, vagy bárhol, polgári mozgalomban hogy kikényszeritsék a kormánytól, valljanak szint az alkalmazottai különben polgári engedetlenségi mozgalom keretében felszólitják a magyart amig az ügy nem tiszta, nem fizetnek adót egy feneketlen kútba..

Az utóbbi évek talán legmagasabb ziccerét már megint kihagyta a dem.oldal.

Vida és barátnője most megy nyaralni, amikor súlyos aggályok fogalmazódnak személyükkel kapcsolatosan?
Másfél hónapja még nyár volt, pár hete még utószezon. A siidény majd 2 hónap múlva kezdődik...

Ha most nyaralnának, a beosztásuk miatt azt meg kellene szakitani, hazajönni, s kiállni a nyilvánosság elé.

Ez bizony menekülés volt. és eltussolás lesz, s nincs a palettán egy bármily csekély erő is, amely azt mondaná eddig, s ne tovább...

A fidesz pedig megy tovább, a szappanadóval, az internetadóval, a közszférából 20 %-os elbocsátással...
A demokratikus oldal meg max. 4.000 embert tudott mozgósitani okt. 23-án, Budapesten, azt is vagy 8 helyszinen...




Marika Anikó Benkő írta...

Ilyenek vagyunk mi, magyarok. Elvehetik az alkotmányunkat, magán,- rokkant,-és kedvezményes nyugdíjunkat, leépíthetik az oktatásunk színvonalát, átalakíthatják kedvezőtlenné a Munkatk.-et, a sztrájktörvényt, szétverhetik a szakszervezeteket, lehet föld,-és trafikmutyi..."Tovább is van, mondjam még?...Csak ülünk. Ám, ha a zsebünkbe nyúlnak! Lsd. anno vizitdíj, most netadó! Tévedés ne essék, ellene vagyok ez utóbbinak, s azt is megértem ,sokaknak nagyon nehéz akár 100 Ft-tal is többet fizetni. Ne feledjük, ezt is nekik köszönhetjük! A rengeteg szegényt! Annak is örülök, hogy végre megmozdulunk, s a hatalom kezd félni. (Operaház környéki túlzott mértékű útlezárások ,az azon a környéken lakók rendőrök általi ellenőrzése. Tavaly még nem tették.) És mégis...fontosabb a zseb, mint az a sok minden, amit már lenyúltak, megszüntettek, elvettek tőlünk? Csak úgy elgondolkodtam...

Wolk írta...

Döbbenet: lecsapott a rendőrség a cseh kormányra!
2013.06.13. 12:20 Csehszlovák Kém

http://dotoho.blog.hu/2013/06/13/dobbenet_lecsapott_a_rendorseg_a_cseh_kormanyra

Ez a különbség egy demokrácia és egy diktatura között. Ott a rendőrség utasítás nélkül tudta mi a dolga kiket kell szolgálni és kiket kell bilincsben elvezetni.

csakafidesz? írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
csakafidesz? írta...

Barátaim!
Borzasztó ez. Még egyelőre csak lebegtetnek, később ennek egy jókora részét meg is valósítják. Az internethez nem hiszem, hogy hozzá mernének nyúlni, mert akkor a saját híveik is szembefordulnak velük. Ez egy nagyon érzékeny terület és ne felejtsétek azon az oldalon is sok a szegény ember, akinek az a havi 5-10.000 Ft-nyi pluszkiadás nagyon jelentős terhelést jelent. Akkor kénytelen lesz lemondani az internethasználatot és információforrásként marad számára a kormány irányítása alatt álló rádió-és televízió. Lehet, hogy ez a cél?
Nagy lesz a nemzetközi felháborodás is, mert jelentős érdekeket sért.
Én - és velem együtt sokan még - emlékeznek azokra az 1900-2000 évekre, amikor időkorláttal 40-65 kbit/sec sebességgel neteztünk. Mire volt az elég? Havonta le tudtunk tölteni egy-két filmet, némi zenét, lehetett pár e-mailt küldeni stb. Egyszóval olyan lassú volt, mint a tetű, de boldogok voltunk, mert volt.
Aztán kezdtek kényeztetni bennünket. Egyre nagyobb lett az adatátviteli sebesség és emiatt elkezdtünk komoly erőműveket vásárolni, hogy ki tudjuk használni a szélessávú internetezés minden lehetőségét.
Ma már szinte mindent az internet felhasználása segítségével végzünk. Videotelefon, adatcsere, információcsere, nyelvtanulás és még sorolhatnám. Családok, ismerősök, barátok állnak egymással kapcsolatban videotelefonon, komoly üzletek köttetnek a neten keresztül és sokan ma már itt szereznek barátokat, emberek itt ismerik meg jövendő szerelmüket és jó esetben házastársukat.
Naponta nem 1 GB-os forgalmat, hanem adott esetben 8-10 GB-ot is forgalmazunk oda-vissza.
Ha ezt meg meri csinálni velünk, magyarokkal ez a sarcoláson kívül másra képtelen - totálisan impotens - kormány, akkor elveszi a fiataljainktól a szórakozás és a tanulás lehetőségét, tőlünk pedig szinte mindent, amiért még értelmes létezni. Pénzünk már nincs - kell élelmiszerre, rezsire és gyógyszerre - olvasni már nem tudunk - hamar elfárad a szemünk és már a látásunk sem a régi - nincs pénzünk színházra, mozira, hangversenyre. Ez az, ami egyedül megmaradt nekünk. Remélem meg is marad!
Ha nem, akkor tényleg bekaphatjátok !

Névtelen írta...

Letiltották Facebookról a magyarországi netadó ellenes tüntetés szervezőit.

Ez a borzasztó! Meg amit orbánék csináltak.

" A magyar kritikákra, miszerint nem kapnak elég információkat az amerikai hatóságoktól, Goodfriend azt mondta, nem fogják a neveket elárulni, de korrupciógyanúról osztottak meg információt a magyar hatóságokkal, melyek alapján indulhatna vizsgálat, és ebben együtt akarnak működni a magyar hatóságokkal, a magyar hatóságok jogsegély keretében is kértek tőlük információt, amiket meg is kaptak."

HVG

hello írta...

http://www.borsonline.hu/20141024_hoppa_visszafele_sult_el_az_internetado

hello írta...

Itt itt van:

https://www.facebook.com/nemnemulunkel?fref=ts

Névtelen írta...

Most találtam! - Így:

" Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.
Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!"
Ady Endre
Nagyváradi Napló, 1902. január 31.

dmolnarné írta...

Minden mindennel összefügg...

hello írta...

Ugye nem vagytok meglepve?

http://index.hu/kulfold/eurologus/2014/10/24/orban_kitiltas_kitiltasi_botrany_interju/

morzsi írta...

Kedves Góbé!
Én is hasonló dolgokon töröm a fejem. A Nyugat el fogja dönteni, hogy mi a számára jobb. Ha kitesznek minket az EU-ból, vagy ha "kiteszik" Viktort.

Melyikkel járnak jobban? Ha mind repülünk, akkor nem kell fizetni a sok föld alapú támogatást, felzárkózási támogatást, stb, stb, - de elvész Névtelen, "Géza" "Várszegi Szilárd" "hello" és a többi vásárló itt!
Most nagyon jól jön az, hogy itt vagyunk Kelet-Európa közepén, mert nem csak a Nyugathoz, de Kelethez is kapcsolódunk.
Szerintem olcsóbban jönnek ki, ha vásárlók/fogyasztók mellé állnak és Viktort repítik. Nem?
Éljenek a magyar foghyasztók!!!

Góbé írta...


Kedves Morzsi !

Valóban nagyon kényelmes lenne nekünk, ha a nyugat szedné le rólunk ezt a tolvaj bandát, bár az számunkra szégyen lenne. Mundjuk azt még kibirnánk...

Azonban attól tartok, látva hogy az EU ötödik éve értetlenül, dadogva figyeli hogy orbánc semmibe veszi őket, nyiltan szembemegy az unióval, hogy erre eszközt sem fog találni.

Pedig az USA most az EU-t is alázta jócskán, azzal, hogy világosan kinyilatkozta, az egyik tagjuk állami irányitásu maffia, amelyet ők pumpálnak pénzzel.

Az EU-tól mindeddig némi dacos sértősé volt csupán a tehetetlen reakció.

Pedig küldhetnének pl. biztostokat az EU pénzek eloszásának, felhasználásának ellenőrzésére, egész a végfelhasználásig. Erre minden jogalapjuk meglenne, hiszen azt ők biztositották. Mindenesetre több, mint pártunknak és kormányonknak a norvég civil pénzekkel lenyulására.

Szóval ha 4-5 év nem volt nekik elegendő ahhoz hogy orbáncot megfékezzék, megregulázzák, tartok tőle később sem fog menni.

Wolk írta...

A szabadság népe 30. bejegyzést névtelentől szíves fgyelmetekbe ajánlom.

Kicsoda Vida Ildikó, az USA-ból kitiltott NAV-elnök?

A fene a jó dolgukat mindnek!

morzsi írta...

Szégyen ide, szégyen oda, mi leszünk a precedens...:O)

Donáto írta...

T. Góbé!
Nem kötözködés miatt írok, de Mi magyarok nem csak irigyek vagyunk, de gyávák is!
Ahelyett, hogy magunkban keresnénk a hibák okát, mi olyan leleményesek vagyunk, hogy mindig, de mindig másban találjuk meg. Most Te az Európai Uniót céloztad meg, mint bűnbakot, már hogy "töketlenkednek."

Hát mit csinálunk 25 éve? Néhai Horn Gyula azt állította, hogy "márpedig olaj-ügy nincs!" Pedig volt!
És benne voltak megyei rendőrfőkapitányoktól kezdve a t. politikusaink is.
Aztán szó nélkül tűrtük, hogy 12 állami gazdaságot 50! évre csak úgy haverok megkaptak.
Az, hogy a "nyóc év alatt nem sok korrupciós ügy pattant ki, az nem a tiszta gazdasági/politikai közéletünk tisztaságát jelzi.
Fáj, vagy sem, szembe kellene néznünk azzal, hogy ez egy korrupt ország!
És a következő kormányainknak végre tenni kéne ez ellen a "betegség" ellen.

Góbé írta...


T. Donátó.

Gondolom a 19.57-es bejegyzésemre reflektálsz, amelyben Morzsi kettővel korábbi megszólitására reagáltam.
Tedd meg hogy hozzáolvasod a 13.26-kor kelt jegyzésemet, akkor kapsz teljes képet.

Góbé írta...


Morzsi, legyen igazad !

Kibic37 írta...


GFG-nek van pofája az alábbi idézetet használni mottóként a facén:
"...A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével..."
(Nem világos, miért maradt ki az idézetből a "Csapataink harcban állnak" mondat)

Én viszont vele közlöm, hogy hasonló folytatást kívánok mind neki, mind pedig kormányának...

Wolk írta...

Ön hova utazna, ha a NAV elnöke lenne?

Amerikába. Megmutatnám nekik, hogy három, de legalább egy a magyar igazság. És az igazság az, hogy bármikor betehetném a lábamat az Egyesült Államokba, mert kérnek, könyörögnek, hogy menjek, és meséljem el nekik, milyen hatásos módszerekkel szedjük be az adókat. Elvinném nekik Orbán Viktor összegyűjtött beszédeit, amelyekből kiderül, hogy nálunk már mindenki fizet adót, aki dolgozik, sőt még az is, aki nem dolgozik. Amerikában is adózzanak hát mély tisztelettel az Örökös Miniszterelnöknek!

Népszava

asta írta...

Végig néztem tegnap a HírTV-s riportokat. A kezdeti zavar után megtalálták a hangot. Beindult a papagáj kommandó. Kellett két hét. Visszhangzik minden szájból, hogy Amerika adja ki az adatokat és mi azonnal vizsgálunk. Meg rágalom, meg demokrácia a köbön...megy a szabadságharcolás ezerrel. És cumizzák a népek.
Ez az igazán elkeserítő. Az ellenzék pedig tovább bénázik, rendezik a totál felesleges (ld. blahás tüntetés 2 ezer emberre), Gyurcsányoznak egy öblöset, aztán megunják és haza mennek.
Kósa viszont elmagyarázza, miért van szükség internet adóra. Mert az aztán kell nekünk mint a falat kenyér, és közben még el sem röhögi magát...

Könyörgöm magyarázza már el valaki ennek a népnek, miért jobb a nyugati tömbhöz és az EU-hoz tartozni, mint hagymázas orbáni álmokat kergetni újr a sokkal veszélyesebb nagyhatalom hálójába kerülni. Ezt kéne sulykolni... minden csapból ennek kéne folyni érthetően. El kéne magyarázni, mit jelent egy szövetség tagjának lenni. Hogy az kötelezettségekkel is jár nemcsak a pénzt kell felmarkolni. Ha viszont nincs EU-s pénz, akkor szabhatjuk... stbstb. A szétszabdalt un. baloldal képtelen egységes kommunikációt kialakítani legalább az alapelvekben.
Elég szomorú, hogy ez az elvakított tömeg képtelen felfogni, hogy nincs olyasfajta függetlenség, ahogy azt láttatják velük... különösen egy ilyen kis országnak csatlakoznia kell valahova és csupán azt kell meggondolni, melyik jobb nekünk. Hogy nem élhetünk újra bezártságban. Hogy mit jelentene, ha újra bezárnának a határaink közé... ahol már nincs menekvés, már semmi fék nem maradna...
Hát ez a legnagyobb baj. Hogy tényleg nem látják, mi a valódi érdekünk.

Kibic37 írta...

Kedves asta!

Azt szokták mondani, Orbán csak az erő szavából ért. A helyzet ennél sajnos rosszabb, mert a falhoz kent mákos bejgli hőse a jelek szerint még abból sem. Akárcsak Hitler.

A hitleri Németországot is porig kellett rombolni ahhoz, hogy az a néhány túlélő belássa mégsem ezt a politikát kellett volna folytatni. Pedig sokan még 1945 áprilisában is hittek a végső győzelemben, bíztak a "csodafegyverben". A göbbelsi propaganda megtette hatását.
És most nem ugyanennek vagyunk szem- és fültanúi, elszenvedő alanyai? Az egyetlen terület, ahol viszonylag szabadon lehet (még) véleményt nyilvánítani (és véleményt alkotni) az internet. Nem véletlen, hogy útjában van a maffiának. És még itt is micsoda elképesztő ködösítés, mellébeszélés, terelés folyik még a saját táborunkon belül is.

Pedig aki két dolgot egymás mellé tud tenni, annak világos és egyszerű a képlet. A maffia milliárdos nagyságrendben védelmi pénzeket szed tőkeerős hazai és külföldi cégektől "stratégiai együttműködés" keretében, amiket különböző ellenőrizhetetlen folyamatokon keresztül (alapítványok, tanulmányok, stb.) a maffia törzskarához csatornáz be. Ebből lehet finanszírozni a CÖF-öt, a békemeneteket stb, és ebből keletkeznek a hedonista életmód mellett is felhalmozódó mérhetetlen magánvagyonok. Ami itt most kipattant, az csak a jéghegy csúcsa.

Amerika egyetlen szóval nem követelt vizsgálatot. Ez olyan lenne, mintha a Cosa Nostrától az követelné valaki, hogy büntesse meg pénzbehajtóit azért, mert jól végezték dolgukat. Valszeg többen elmeorvosért kiáltanának.

Kibic37 írta...

asta, amit írtál, azzal maradéktalanul egyetértek az utolsó betűig. Kiegészítésnek szántam a saját mondókámat, csak ezt elmulasztottam hozzátenni.
Bocs!

nemóvatos írta...

Szerintetek mi lenne, ha egy adott napon az összes online pénztárgépet nem kapcsolnák be?
Mondjuk figyelmeztetésként déli 12 óráig.
Vajon volna-e aki megszervezi és hányan lennének hajlandóak?
A tüntetéseket Orbánék lesza.ják.
Ahogy egyelőre az amcsikat is.
Nem azt nézik amit mondunk hanem amit csinálunk.
És az gyakorlatilag semmi.

asta írta...

Nemóvatosnak

Ez csak a látszat. A nagy csendben lázas gondolkodás folyik mi következhet még. Tisztában vannak azzal, hogy az amcsik ennél sokkal többet tudnak, csak azt nem tudják pontosan mit. Itt a belföldre szánt rizsa nem sokat segít. Ebből nem lehet jól kijönni. A legérdekesebb része rejtve van előttünk.
Azt azért százszor meg fogják gondolni, hogy kilépjenek az EU-ból mert akkor elapadnak a pénzcsapok. Bár ma már nemigen lehet a józan észben bizakodni. Ők már bebiztosították magukat a különféle rejtett bank számlákkal, a többi meg kit érdekel. Fennáll viszont a veszély, hogy kidobnak.. ez ma már egészen komoly formában kezd megjelenni... na akkor lesz nekünk annyi.

pleinair írta...

Asta 10:29

"Könyörgöm, magyarázza már el valaki ennek a népnek..."

Már megint a közszolgálati média hiányánál kötünk ki.

Mert lenne aki elmondja a népnek, mi a valóság, de hol tudják ezt ma megtenni az igazság szószólói?
Dől a hazugság a tv közszolgálati csatornáin, a zemberek meg beveszik amit sulykolnak nekik.
És nem csak az iskolázatlanok, tapasztalom, hogy bőven vannak a félrevezetettek között közép- és felsőfokú végzettségűek is.

Amíg nincs hiteles tájékoztatásra lehetőségünk, míg orbánék kezében van a média, addig a fidesz meg tudja őrizni szavazói kemény magját.

Vissza kellene foglaljuk a közszolgálati médiát. Egyszer ez is be fog következni, mert be kell következnie. Másképp nem lehet a néphülyítésnek véget vetni.

lorinczy írta...

Semmit nem kapunk vissza, a médiát sem. Semmit, mert nem csak Viktorka birkái bégetnek, hanem a baloldal birkái is. A baloldal is korrupt birkák gyülekezete, csak a tűz van messze, ez a bajuk. Kiderűlt minden megmérettetésnél, hogy miért nem kell nekik a DK demokráciája. Most is arról szól a net, hogy majd beledől a Fidesz a saját kardjába , és nem arról, hogyan kell eszámoltatni, elpusztitani ezt a maffiát. 56-ban sem segìtett az USA, és most sem tud, mert ez a mi dolgunk. Még mindig az egymásra mutogatást végezzüK igen szakszerűen.

Wolk írta...

Fején találtad a szöget! Minden szavad igaz.